Találatok a következő kifejezésre: Félidőben normális, nagyon fáj a (15 db)

Félidőben normális, hogy nagyon fáj a mellbimbóm?

Legjobb válasz: Nekem már negyed idoben fajt:) nem egyfolytában csak ha picit megvakartam,vagy ha a hideg miatt felállt, vagy ha hozzaert erosebben a puloverem...szerintem ez normális hogy nagyon érzékenyek!

Nekem már negyed idoben fajt:) nem egyfolytában csak ha picit megvakartam, vagy ha a hideg miatt felállt, vagy ha hozzaert erosebben a puloverem...szerintem ez normális hogy nagyon érzékenyek!
Nekem az elsõ hetekben voltak szörnyû fájdalmaim, akkor, amikor hideg volt! Mintha késsel szúrkálták volna!

17 hetes terhes vagyok, az normális dolog, hogy nem tudok ülni hosszú ideig nagyon nyom és ha fel akarok állni fáj a farok csontom. Ügye ez nem jelenti azt, hogy baj lenne?

Legjobb válasz: Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!

Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!
Szia! Én jelenleg a második babámat várom, és mind a 2 terhességemnél elkísér ez a probléma... Ha leülök, alig tudok felállni, egyszerûen mintha beragadna derekam, a farokcsontom, a csípõm, mindenem! Kínszenvedés kiegyenesedni! A szülés után teljesen elmúlt. Most a 2. terhességgel ugyanígy elõjött!

A cicám nagyon fel van puffadva és nagyon fáj a hasa ha hozzányúlok, az elöbb volt wc-n, remegett is és feláll a szőre mintha fázna mitől lehet ez? (normális válaszokat kérek nem azzt hogy vigyem állatorvoshoz köszi)

Legjobb válasz: Szerinted az miért nem "normális" válasz, hogy vidd el orvoshoz? Megvárod, amíg bélcsavarodást kap és elpusztul? Vagy gondolod, jön egy "távgyógyító" és hipp-hopp meggyógyul?

Ugyan, hagyd csak, nem veszes. Ha megis, vidd allatorvoshoz!
Szerintem itt senki sem tudja megmondani hogy ez komoly-e..és ha valaki mégis azt mondaná, hogy ugyan hagyd csak, nem vészes, akkor elhinnéd neki?
Szerinted az miért nem "normális" válasz, hogy vidd el orvoshoz? Megvárod, amíg bélcsavarodást kap és elpusztul? Vagy gondolod, jön egy "távgyógyító" és hipp-hopp meggyógyul?
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Nem mosakodik mert télleg látni lehet h fáj neki , inkább csak gubbaszt, és probál aludni.
Aha, hát nem nagyon lehet mit mondani. Lehet, hogy csak elrontotta a gyomrát. Vagy valami teljesen más baja van. De azért egy délután alatt annyira nem puffadhatott fel. Ha csúnya, fénytelen és borzas a szõre, az arra utal, hogy az állat beteg. Figyled, hogy mosakszik-e. Ha betegek, akkor nem nagyon szoktak mosakodni. Figyeld, hogy a pisi, kaki mennyire megy neki.
A kérdező hozzászólása: most elindult elkezdet belepsiilni a papucsomba..aztán kivittem a wchez ott meg kakilt de nyávogottközbe, meg véres is:/
Hát akkor komoly baja van sajnos. Biztosan legyengítette a sok betegség mostanában és valószínûleg kiújult a bélgyulladása. De a bélgyulladást a gyógyszerek, antibiotikumok is kiválthatják, ha mostanában kapott. Illetve ételallergia is kiválthatja. Lehet, hogy pont a szív sem tett ma jót neki. Gondolom csirkeszív volt. Bár gondolom sokszor kapott már, de nem lehet kizárni, hogy rosszat tesz neki. Amíg elviszed az állatorvoshoz, addig biztosíts neki valami meleg helyet, arra az esetre hogyha fázna. Valószínûleg láza is van, ezért a hideg is rázza.
Bélgyulladást is jelenthet a véres székle illetve ha eddig mindig az alomba végezte a pisit, de most a papucsba akkor a hólyagjával is lehetnek problémák.Lázat mértél?Étvágya? Ha gubbaszt az soha nem jó jel. A tünetek alapján ez magától nem fog elmúlni, gyógyszer és vizsgálat kellene a pontos diagnózishoz.
Pisi, kai volt mostanában?
Remélem hogyha mostmár ezek a tünetek elõjöttek, akkor elviszed állatorvoshoz, mert ha nem a cica elpusztul! Vesekõ, húgyhólyagyulladás, húgyhomok.
remélem a véres széklet elég indok neked arra hogy el vidd azt a szerencsétlen cicát a dokihoz??? Hogy a fenébe van szíved szenvedtettni azt az ártatlan lényt????? mit szólná hozzá ha neked véres lenne a székleted és fájna a hasad, és mindenki sz.rna rád??? istenem emberek hogy lehetnek ilyen felelõtlenek!!!!!!
A kérdező hozzászólása: az okoskodás az megy!!Semmi baja már!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenem ez a macska..de nem vihetem folyton orvoshoz nincs már rá pénzem .az orvos meg a semmiér elkér 5000 ftot ..aztán szart se érek el vele
MOst h.lyének nézel minket? Ugye nem gondolod hogy elhisszük hogy ez a tünetegyüttes hipp-hopp elmúlik! Ez kamu az egész!
A kérdező hozzászólása: igen mivel volt neki vastagbél gyulladása ugyebár..kapott gallért éppen gyogyuloba volt a segge télleg , de én levettem neki a gallért este , reggelre meg megint tiszta vér volt..aztán utána elmulott..és most volt ez..szoval elég ingadozó ez az egész..és nem kamu-.-
A kérdező hozzászólása: ma szivet kapott enni, amugy nem hinném h a pisivel lenne a gond, nem én tisztitottam az almot amugy. vizet meg iszik ..ugy mint egy rendes macska :D de amugy délelött tök jól volt még tök jó kedve volt aztán lefeküdt aludni felkelt és olyan fura lett és egyre rosszbodott:/
Figyeld a pisit. De mikor szedtél ki az alomból pisit és mennyit? Mit kap enni? Milyen gyakran iszik?
A kérdező hozzászólása: hát a miénk mindig külön végzi el
A kérdező hozzászólása: 10 perce kakilt, de nem sok jött, pisit azt nemtudom
A kérdező hozzászólása: Azért nem normális , mert attol nem leszek okosabb.most nem tudom elvinni, és az utobbi idõbe elég sokszor vittük orvoshoz..az h leirod h vigyem orvoshoz [email protected] nagy segitség én sem vagyok olyan hülye..mintha én nem gondolnék rá.
A kérdező hozzászólása: jézusom vajon miért van ez az oldal..nem várom h meggyógyitság csak , gondolom hát ha tud valaki valamit segiteni..de lehet nem is komoly akkor minek rohanjak egybõl orvoshoz
Fiú, lány? Volt ivartalanítva? Kinti, benti?
És milyen idõs?
A kérdező hozzászólása: -.-...nem de lehet hogy valakinek van hasonló tapasztalata..nemgondolod?:)
A kérdező hozzászólása: fiú, 6 éves, benti Az utobbi idõbe sokszor voltak betegségei..:/..vastagbél gyulladás..vmi macskanáthaszerüség most meg ez hihetetlenmár:/
A kérdező hozzászólása: ivartalanított!
Ivartalanítva volt? Mert a fiú macskák ivartalanítás után különösen könnyen kapnak húgyúti betegségeket. A remegés és szõrborzolás annak a jele, hogy nehezebben tudja elvégezni a dolgát. Hogy pisit vagy kakit, azt még mindig nem tudjuk. Véres nem volt? Ha viszont volt már ilyen jellegû betegsége (vastagbélgyulladás), akkor sanszos, hogy abban az irányban kell keresni a baj forrását.
A kérdező hozzászólása: Leírtam már h kakilni, volt és ivartalanitva is volt!
A kérdező hozzászólása: és nem volt véres! amikor remegett és borzolta a szõrét akkor még nem a wc-n volt
Igen, de attól még lehet, hogy a húgyhólyagja volt tele és pisilni nem tud, csak most éppen kakálni is kellett neki. A mi macskánk például szinte mindig elõször pisilt, azután kakált.
Több oka lehet.Mérgezés egyik tüneteként is megjelenhet vagy a korábban említett bélcsavarodás is okozhat ilyet.De lehet vírusos infekció következtében fellépõ erõs fájdalom.Az is lehet hogy a veséjével nem stimmel valami.Én azt mondom vidd el orvoshoz mert nagyon könnyen kiszáradnak és akkor ott a vége.

Tegnap előtt rakták fel a fogszabályzómat és nagyon fájnak a fogaim. Ez normális? Meddig tart? Azt mondták, hogy nem lehet semmi keményet harapni. De ez arra a másfél évre vonatkozik, amíg fent lesz a készülék vagy csak az elején? És rágni sem lehet?

Legjobb válasz: azért fáj, mert szoros, nekem is van csak az enyém éjszakai ( szal olyan levehetõ ), majd megszokja egy pár napba azért beletellik. szerintem cak az elején kb 1 hétig ne harapj keményet, nameg azután se kezd rögtön a legkeményebb dologgal... rágni természetessen lehet csak szerintem az elsõ pár napon inkább pépesebb kajákat egyél :)

azért fáj, mert szoros, nekem is van csak az enyém éjszakai ( szal olyan levehetõ ), majd megszokja egy pár napba azért beletellik. szerintem cak az elején kb 1 hétig ne harapj keményet, nameg azután se kezd rögtön a legkeményebb dologgal... rágni természetessen lehet csak szerintem az elsõ pár napon inkább pépesebb kajákat egyél :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) És ez minden "húzás" után így lesz?
sajnos igen :S nekem is így van, nagyon sokáig fáj a feltevés utén, de másnapra már egy kicsit enyhébb, mivel a fogaimat nyomja hátra, a kiállot meg befelé, de két nap múlva megszokom...

Az normális, hogy egy fél, egy óra állás után nagyon fáj a derekam? /15 éves fiú/

Elvileg nincsen gerincferdülésem, és mindig kihúzom magamat, nem görnyedek. :S Van akinek ez ugyanígy el?fordult? Minek lehet ez a jele?

Legjobb válasz: Én is ilyen vagyok. Még ha buliban vagyok és táncolok, akkor is megfájdul a derekam 1-2 óra állás után. Sõt, ha egy helyben kell állnom mozdulatlanul, pár perc után el is ájulok. Pedig a túrázást birom (20-30 km-t is). Nekem sincs gerincferdülésem... A fene tudja. Nagy segítség nem voltam, de gondoltam írok, h ne érezd magad egyedül a problémáddal.. :) 26/L

Én is ilyen vagyok. Még ha buliban vagyok és táncolok, akkor is megfájdul a derekam 1-2 óra állás után. Sõt, ha egy helyben kell állnom mozdulatlanul, pár perc után el is ájulok. Pedig a túrázást birom (20-30 km-t is). Nekem sincs gerincferdülésem... A fene tudja. Nagy segítség nem voltam, de gondoltam írok, h ne érezd magad egyedül a problémáddal.. :) 26/L
Szia! Ezt az állást hogyan kell érteni? Áll a bolti eladó is, de nem egyhelyben. Ide-oda járkál, tesz vesz. Neki igy kell dolgoznia legalább 8 órán át. A katona is áll, díszórségben mozdulatlanul, legalább egy órán át. Amikor kirándulsz, és turázol akkor is a lábaidon mész órákon át. Tehát a te állásod melyik ezek közül? Vszeg csak a tartásoddal lehet baj. A mozdulatlanul állást meg nem kell erõltetni. Apró mozgásokra mindíg van lehetõség.
a gyenge hasizom és a pocak is okozhat hát-/derékfájást
A kérdező hozzászólása: Úgy állok hogy egy helyben, kisebb mozdulatokkal.
nekem is fáj simán állok alig mozgok akkor. Járok táncolni, azt pl. rendesen bíom, stáás közben sncs smmi. Csak h teljese egyhelybn állok, gerincferdülésem nekem sincs, fogalmam sincs mitõl van.
Nem érdemes szenvedni. Menj el a háziorvosodhoz, és mondd el neki a problémádat. Õ tudni fogja, hogy ebben az életkorban, ezzel a munkával, vagy a tanulás mellett, a te alkatoddal, normális dolog az állandó hátfájás, vagy nem az. A háziorvos pont erre van. És megmondja, hogy mi lehet a probléma. De szerintem ez az állapot nem fog egy.kettõre elmulni. Majd elmondja neked.

Három hete császároztak. Normális, hogy nagyon fáj a sebem, és délutánra az egész hasfalam? Sőt a köldököm környéke is bekeményedik? Ez 4 napja tünt fel.

Legjobb válasz: Na akkor most ezt a választ elolvasod, aztán szépen beülsz az autóba vagy megkérsz valakit és azonnal elmész egy orvoshoz. VILÁGOS!!!!!! AZONNAL!!!!!!

Na akkor most ezt a választ elolvasod, aztán szépen beülsz az autóba vagy megkérsz valakit és azonnal elmész egy orvoshoz. VILÁGOS!!!!!! AZONNAL!!!!!!
Szerintem is irány a doki, bár én 3 hónapig voltam így, és azt mondták minden ok, de a dokim is azt mondta, hogy minden tünetnél menjek vissza.
elmentél?:) remélem minden rendben van!
Nagyon remélem hogy már úton vagy, mí így ismeretlenül is drukkolunk hogy elindulj.
A sebem nekem ilyenkor már nem fájt, viszont a köldöknél a keménységet én is éreztem. És néha a hasfalam is bekeményedett. Nekem annyit mondott a dokim, hogy csak húzódik vissza a méh, nem volt semmi baj, egy idõ után megszûnt.
Nekem még hetekig fájt a seb, igaz kivágtak a hasfalamból is, ezért az én esetem kicsit komplikáltabb. Szerintem normális, hogy még fáj illetve keményedik, de biztos ami biztos mutasd meg magad a dokidnak
Írj, hogy mi volt!
A kérdező hozzászólása: 4 napja fáj jobban. Sajnos csak most tudtam elolvasni a válaszokat, ugyanis a pici lányom egész délután ölben és cicin volt, fájt a hasa(egyedül voltam vele). Mostmár nyugottan alszik, én meg holnap megyek dokihoz. Köszi a válaszokat.

Nagyon fájt amikor a barátom először be akart hatolni. Félek hogy ha legközelebb próbálkozunk, szintén nagyon fog fájni. Normális hogy az első ennyire fáj? Még a kedvem is elment tőle.

Legjobb válasz: Soksoksok elõjáték, kényeztessen agyon, bukjon le szépen arccal a cicádba :D és Te is puszilgasd, simogasd a testét, érzed át, mennyire tetszik, mennyire kívánod, mennyire szeretitek egymást - és csak akkor próbálkozzatok, ha már nagyon-nagyon nedves vagy. Segíthet az is, ha elõször csak az ujját teszi be, mondjuk a csiklódon né,i nyelvmunka kíséretében, aztán - nem kell rohanni, mondjuk a következõ alkalommal két ujjat - ha az is jó, jöhet a farka is! De nagggyon-naggyon óvatosan, érzékletesen, félcentinként megállva, nem bedöfni!!! Légy felül, (de szerintem jobb, ha nem ráülsz, hanem ráfekszel, mert úgy kevésbé fog feszíteni), nehogy önkéntelenül is hirtelen mozdulatot tegyen!

Soksoksok elõjáték, kényeztessen agyon, bukjon le szépen arccal a cicádba :D és Te is puszilgasd, simogasd a testét, érzed át, mennyire tetszik, mennyire kívánod, mennyire szeretitek egymást - és csak akkor próbálkozzatok, ha már nagyon-nagyon nedves vagy. Segíthet az is, ha elõször csak az ujját teszi be, mondjuk a csiklódon né, i nyelvmunka kíséretében, aztán - nem kell rohanni, mondjuk a következõ alkalommal két ujjat - ha az is jó, jöhet a farka is! De nagggyon-naggyon óvatosan, érzékletesen, félcentinként megállva, nem bedöfni!!! Légy felül, (de szerintem jobb, ha nem ráülsz, hanem ráfekszel, mert úgy kevésbé fog feszíteni), nehogy önkéntelenül is hirtelen mozdulatot tegyen!
-igen-sajnos sokaknál az elsõ ilyen...de ne add fel pedig, mert így nem fogod megtudni, milyen jó lesz ...késõbb még élvezni is fogod. :) -hidd el, ennyi ember nem hazudik-jó lesz meglásd!
Szia! Figyelj, ha félsz, hogy fájni fog akkor tényleg fájni fog!Tudod pszihologia..:) ..Lazulj el és engedd el magad.Csak arra gondolj, hogy végre megpecsételitek a szerelmeteket egy szép együttléttel.Ne görcsölj csak add át magad az élménynek és akkor nem fog fájni(ha még is nem lesz vészes)Nekem is csak 5mp-ig fájt kb mikor berakta 1× de utána már jó volt!Nem szabad arra gondolni, hogy fájni fog! Sok , , sikert" és nyugi:)

Borzalmasan fáj a derekam tegnap óta.5 hetes terhes elmúltam, a tesztjeim erős pozitívak. Normális lehet ez? Vagy valami baj kezdődik? Nagyon félek.

Legjobb válasz: A derékfájás nem csak bajt jelenthet. Lehet, hogy attól fáj, hogy elkezdõdött odabenn valami. Én is olvastam az elején minden félét, nekem is fájt a 6. héttõl a 12-ig. Aztán elmúlt. És ez alkat kérdése, hogy kinek mikortól kezd el fájni. Azonban ha elkezdesz görcsölni, vérezni vagy barnázni azonnal orvos! Addig meg nyugodj meg és várd a picurt!

A derékfájás nem csak bajt jelenthet. Lehet, hogy attól fáj, hogy elkezdõdött odabenn valami. Én is olvastam az elején minden félét, nekem is fájt a 6. héttõl a 12-ig. Aztán elmúlt. És ez alkat kérdése, hogy kinek mikortól kezd el fájni. Azonban ha elkezdesz görcsölni, vérezni vagy barnázni azonnal orvos! Addig meg nyugodj meg és várd a picurt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató szavakat, csak nagyon megijedtem. És tényleg olvas az ember mindent össze-vissza. Remélem nem lesz semmi baj.
Az elsõnél én is nagyon megijedtem ettõl, aztán a többinél már nem csináltam ebbõl ügyet. Nagyon sokat fájt nekem is, elég erõteljesen a terhességeim elsõ felében. Azért magnéziumot mindig szedtem a biztonság kedvéért (legalább 500 mg/nap). Szerintem azt érdemes szedni, de valóban az alhasi görcsök és a vérzés esetén kell inkább aggódni...
A kérdező hozzászólása: Van itthon Magne B6-om, szedni fogom, köszönöm a tanácsot!

2 napja jött meg (már megvan 2éve) és vettem be fájdalom csillapítot mert nagyon görcsöl a hasam de már 2 napja de nem használ. Ennyire még nem fájt és nem véreztem, félek. Ez normális? :S (14/L)

Legjobb válasz: normális persze. vegyél be nospa-t, vagy vmi más simaizomgörcs oldót. ha nagyon szarul vagy, akkor menj le a háziorvoshoz, aki megszúr eggyel.

normális persze. vegyél be nospa-t, vagy vmi más simaizomgörcs oldót. ha nagyon szarul vagy, akkor menj le a háziorvoshoz, aki megszúr eggyel.
ja és ne idegeskedj miatta, mert mondanom sem kell, hogy csak rosszabb lesz stressz hatására és elhúzódik.
Szerintem ez nem normális.. Én vissza mennék, és megkérdezném mit csinált a drága..
jaa, elõvigyázatosságból
És honnan jön a vér és honnan vett mintát a doki? Mert ha hüvelybõl, akkor az nem csak pisilésnél vérzik. Ha meg fáj a pisilés, és véres is, akkor ahhoz a hüvelynek semmi köze, az egy csúnya húgyúti fertõzés. Sok folyadék és irány az urológia.
Ha hüvelybõl vérezne, akkor mindig vérezne, nem csak pisilésnél. A nõgyógyász nem turkál a húgycsõben. Véres vizelet, fájdalmas vizelés felfázásnál, húgyúti fertõzésnél van. http://www.mimi.hu/betegseg/veres_vizelet.html Amúgy meg ha ennyire nincs képbe, tegyen fel egy tampont, pisiljen úgy és kiderül, honnan jön a vér. Ha úgy nincs vér, akkor hüvelyi, ha van, akkor a húgycsõbõl ön. De szerintem tuti, hogy az utóbbi. Fülpiszkáló szerû izével vesznek mintát, nem kefével meg kínzóeszközökkel. Egy szûz lánynál okozhat fájdalmat a mintavétel, pláne, ha kitágítják a hüvelyét. Nekem nem szüzen is fájt és órákig sajogtam odalenn...
Hát ez a lány nem nagyon lehet tisztában a saját anatómiájával... hány éves? Nõgyógyász nem tud benyúlni a húgycsõbe semmivel... nem lehet, hogy az urológus volt, és katéterrel vett mintát a húgyhólyagban lévõ vizeletbõl, hogy megnézze a kórokozókat? Mert a katéter kihúzásánál sérülhet a húgycsõ fala, ami okozhat vérzést és fájdalmat. De a nem ivás akkor sem megoldás, a sûrû, erõs pisi csak még jobban csípi, azonkívül sose gyógyul meg a húgyúti fertõzés. Ennyire ne legyen puhány, hogy fog majd gyereket szülni? Az meg, hogy honnan jön a vér... jaj, istenem... ha nem tudja, akkor tényleg nagy madár.
A szüzességgel nem lehet takarózni, a szüzeknek is szokott vér jönni a hüvelyükbõl havonta egyszer (talán errõl már hallottatok) Mivel te nem voltál ott, hogy lásd, hogy kefe volt az, vagy mifene, vagy hogy az a lány milyen orvosnál volt egyáltalán, nem is fogsz érdemleges választ kapni. Mellesleg én már rengetegszer voltam urológusnál, és nõgyógyásznál, és kemény kefével soha nem vettek mintát, fertõzéskor sem, ezért a barátnõd valamit nagyon elnézett. Javaslat: kérdezze meg az anyukáját!!!
A kérdező hozzászólása: Kár h senki sem találkozott még ilyen eszközzel. De azért egy próbát megért megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászról fórumon csupa jót lehetett olvasni, aznap (és másnap is) orvoshoz méltatlanul viselkedett. Természetesen tudta, hogy szûz a lány. Aki azt írja, hogy talán a hártya vérzik az olvassa vissza az egészet és megérti, hogy miért nem.
A kérdező hozzászólása: http://www.matud.iif.hu/07aug/06.html az oldal alján vannak képek, a körülírás alapján szerintem ilyesmirõl van szó
A képen éppen egy emlõbimbóról vesznek mintát. Ha tudsz olvasni, akkor te is megnézhetnéd mégegyszer. A nõdoki egy fülpiszkálóhoz hasonló pálcával vesz mintát rákszûréskor. Kefével semmiképp.
A kérdező hozzászólása: Látod, végül is tudok olvasni mert még választ is írok. Nem azt mondtam hogy ez volt, hanem hogy ilyesmi, ehhez lehetett hasonló. Mert próbálom kideríteni. Ha zavar, ne írj ide feleslegesen. Köszönöm.
Én nemrég voltam nõgyógyásznál gyulladás-fertõzés gyanújával. Nem kemény kefével, hanem egy vékony puha végû "pálcikával" vett mintát, ezt szinte meg sem éreztem. Ami fájt egy kicsit az a "tágító" volt. Egyáltalán nem véreztem. Mennyi idõs a barátnõd?
nem lehet hogy a korházban véletlen a takarítóhoz ment nem pedig a nõgyogyászhoz? mert olyan keféje csak a takaritoknak van.
en nem ertem, mi volt az a sortes kefe. A nogyogyasz ilyet nalam sose hasznalt. Megmondta neki, hogy szuz??? Mi nem tudjuk megmondani, normalis e ez, mert azt se tudom, hogy mivel vagy mire vizsgalta. Kapott valammi gyogyszert??nem szakittotta at a szuzhartyat es az verzik??? A legjobb, ha visszamegy a dokihoz. Ha nagyon faj, menjetek ugyeletre, valami mas dokihoz.
most mivan? a lány azt se tudja megmondani, milyen orvosnál volt?? nõgyógyásznál járt??? mert erre világos választ nem adtál. nõgyógyász nem vesz vesz sörtés kefével mintát, mi ez a baromság? kis fapálcikával vesz le rákszûásnál kenetet a méhnyakról, és nagyon óvatosan. találja már ki végre a lányka, kinél is volt. sztem ez a kérdés egy nagy büdös kamu.
A kérdező hozzászólása: Ha szüzen ezt csinálják veled te is aggódnál a fertõzés továbbterjedése miatt. A tárgy pedig szúrós sokhegyû tüskés sörte volt. A vér nem sugárban jön, a hüvely sem slag. A helyzet az hogy el tudom képzelni, hogy úgy vérzik pisilésnél, hogy ne kivehetõ a helyzete.
A kérdező hozzászólása: Nem madár csak érintetlen. A húgycsõbõl szerintem sem vehette én is nagyot néznék, de kérdezték hát válaszoltam. Ezen kívül, nem katéter, hanem kefe, ami már laborosnénit boldogítja. Arra lettem volna kíváncsi másnál volt-e már ilyen mintavétel gyulladásos betegségnél. De eddig érdemleges válasz még nem jött sajnos.
A kérdező hozzászólása: Mintát a hüvelybõl vett szerintem, bár megemlítette, hogy lehet hogy a húgycsõbõl, de én azt nem hinném, vagy lehet? Inni nem iszik, mert fáj a pisilés neki. Hogy a vér melyik nyílásbõl jön, nem tudta kivenni.
A kérdező hozzászólása: Én is azt javasoltam neki, de hétvége jön, kitudja hol a doki.
Igenis van kemény kefe! Ahelyett, hogy azt a szegény lányt szidnátok, nézzetek utána. Csak nem "kemény kefének" hívják, hanem van vmi orvosi neve. Amúgy mintavételi eszköz. De normál esetben nem vérzik....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!