Találatok a következő kifejezésre: Félelmeim vannak kapcsolatban, (5 db)

Másnak volt ilyen buta félelme az ovikezdéssel kapcsolatban? Fura félelmem van!?

Hamarosan oviba megy a lányom és a legnagyobb félelmem hogy esetleg ki tud szökni és nem veszik észre..... nem tudom miért jutnak ilyenek az eszembe.... egyáltalán ki tudna szökni egy gyerek az oviból? vagy olyan ajtók vannak amiket ?k nem tudnak kinyitni? elég bután hangzik így leírva , de vhogy félek hogy eléggé fognak-e figyelni/ vigyázni rá ? szerintetek ez normális? másnál volt hasonló? köszi!

Legjobb válasz: Teljesen normális!!!:) A lányom ugyan még nem ovis,de mikor voltunk beíratni akkor láttam hogy nem lesz egyszerû onnan "megszökni".:) Olyan a kerítés az udvaron hogy nem kilincsel lehet kinyitni,hanem egy kapcsolót kell megnyomni ami több mint másfél méter magasan volt és úgy nyílik a kapu. Szóval az udvartól tovább nemigen jut,és ez megnyugtat!:)

Teljesen normális!!!:) A lányom ugyan még nem ovis, de mikor voltunk beíratni akkor láttam hogy nem lesz egyszerû onnan "megszökni".:) Olyan a kerítés az udvaron hogy nem kilincsel lehet kinyitni, hanem egy kapcsolót kell megnyomni ami több mint másfél méter magasan volt és úgy nyílik a kapu. Szóval az udvartól tovább nemigen jut, és ez megnyugtat!:)
Bár nekem még nincs gyerekem, de decemberben óvodában voltam gyakorlaton. Amikor mentem elõször érdeklõdni, hogy mehetek-e oda, alig tudtam bemenni... :) A fõbejáratnál dupla ajtó van, és a belsõn alig találtam meg a kilincset. Olyan magasan volt, hogy már majdnem nyújtózkodtam, hogy elérjem. :) Unokaöcsémék óvodájának az udvarát pedig bezárják kulccsal reggel. Ha valaki szülõ valami miatt elõbb jön a gyerekért, esetleg késõbb viszi be, akkor csengetni kell, és valaki kimegy. Szóval onnan se tudnak megszökni. Ne aggódj! :)
Szia! Óvónõnek tanulok. Egyrészt olyan oviról még nem hallottam, ahol ne lenne zárva a kapu. Másrészt, és ez a legfontosabb, hogy tuti biztos nem merne kiszökni a kislányod. Persze ez a félelem teljesen normális.
szerintem jogos a felvetésed :( pesten laktunk, ott se a bölcsibõl, se az oviból nem tudott volna kiszökni a fiam, olyan kódrendszereken kellett átjutnunk :) viszont közben vidékre költöztünk, itt annyi a védelem, hogy a külsõ kapun van egy retesz, elég lent, simán kinyitják a gyerekek. meg is említettem ezt, hogy milyen furcsa és mondták, hogy igen, van is egy kislány akit néha az utcán csípnek el, de nem jellemzõ, hogy kiszöknének, pénz meg nincs :OOO
Ettõl kicsit én is tartottam, amikor még bölcsis volt, mert például itt is sokaktól olvastam, meg ismerõseim is ilyeneket meséltek, hogy õk gyerekkorukban hányszor kiszöktek az oviból, voltak, akik egyenesen hazaszöktek, csak úgy, vagy kilógtak az utcára. Nekem már ez is nagyon abszurd volt, pedig voltam én is ovis, de tõlünk sosem szökött el senki, nekem például meg sem fordult a fejemben, erre tisztán emlékszem. A bölcsiben nem aggódtam azért, hogy ki tudna szökni, ott az összes kertkaput lánccal, lakattal bezárták 9 után, viszont az ovinál nem tudtam, hogy lesz majd. De megnyugodtam, onnan sem tud kiszökni, a kapukon kallantyú van fölül, elég magasan, de ott amúgy sincsenek kint felügyelet nélkül, az épületbõl meg pláne nem tudnak kijutni. Kintrõl kódos az ajtónyitó, bentrõl egy nagy gomb megnyomásával lehet kijutni, ami olyan magasan van, hogy nekem is ágaskodnom kell, hogy meg tudjam nyomni :)
Nálunk egy retesz van a kapu tetején, de 9 óra után állítólag kulccsal bezárják a kaput. Hát nem tudom ... Barátnõm anyósa ott óvónõ és õ mesélte, hogy nemrég egy kisgyerek lelépett, elhúzta a reteszt. Kicsit én is aggódom, a fiam ma ment volna elõször, de elébe ment a dolgoknak és lebetegedett.
Teljesen normális, hogy aggódsz, hiszen új helyre, új emberek közé kerül a gyermeked. Szerintem minden anya aggódik valamiért-valamikért, mikor a pici közösségbe megy, mert eddig õ volt mindig a picivel, õ ismeri az igényeit, õ vigyázott rá, és fél, hogy ilyen jól senki nem fogja kielégíteni a pici igényeit. (Nekem pl az az ostoba félelmem volt mikor bölcsibe ment a kisfiam, hogy nem fogja tudni jelezni, ha szomjas, és ki fog száradni...)Egyébként itt is (összevont bölcsi és ovi) egy magasan lévõ gombbot kell megnyomni, hogy kinyíljon a kapu, esélytelen, hogy kiszökjenek, de hidd el, nem is akar majd.
A kérdező hozzászólása: kedves 5-ös ez viszont elég megdöbbentõ :S....
A kérdező hozzászólása: na majd jól leellenõrzöm az ovinkat!!!! :) remélem biztonságos !!!!!! köszi h ennyien írtok!!!! azt hittem õrültség h ilyen megfordul a fejemben!!
Szia! Én is aggódtam egy ideig , de aztán rájöttem , hogy ezzel csak magamat hergelem . Mi Nagykanizsán lakunk , az oviból nem tudnak kiszökni az ikreim . Bölcsibe is dupla kapu volt , így az egyiket mindeg zárják , tudod ilyen a kapocsak a tetején . Az oviba meg az ajtó a másik oldalon oda meg õk nem mehetnek .
A kérdező hozzászólása: köszi hogy írtatok :) annyira idiótának érzem magam emiatt de kicsit megnyugodtam :) azért aki tud hozzá szólni még írjon :) )
Egy-ket eve volt is erre pelda, ket ovis megszokott az ovibol es kezenfogva setalgattak a gyorsforgalmi ut szelen.. (ha jol emlekszem jatekboltba mentek volna) Szerencsere semmi bajuk nem esett. Valaki irta elottem, hogy egy videki oviban nincs penz normalis zarra a kapun; hat ez is eleg durva..

Kismamák ti hogy győzitek le a félelmeiteket, azzal kapcsolatban, hogy a babátokkal minden rendben van illetve minden rendben lesz?

Jelenleg 28 hetes terhes vagyok, de volt már egy 20 hetes vetélésem és nagyon félek, hogy nehogy valami baj legyen megint.

Legjobb válasz: Mindig újabb és újabb félelmekkel kel megküzdeni. Amikor megszületik, akkor is. Ahogy nõ, akkor is. Ha közösségbe kerül, akkor is. Ez így lesz mindig, attól a pillanattól, ahogy szülõvé válsz. Illetve, már korábbtól. Gondold azt, hogy minden rendben lesz. Látod magad elõtt, ahogy átöleled, és minden rendben, így kerek minden. Elképzeled csecsemõként, ahogy eszik, alszik, mosolyog. És mindvégig mindig egy lépéssel elõre.

Mindig újabb és újabb félelmekkel kel megküzdeni. Amikor megszületik, akkor is. Ahogy nõ, akkor is. Ha közösségbe kerül, akkor is. Ez így lesz mindig, attól a pillanattól, ahogy szülõvé válsz. Illetve, már korábbtól. Gondold azt, hogy minden rendben lesz. Látod magad elõtt, ahogy átöleled, és minden rendben, így kerek minden. Elképzeled csecsemõként, ahogy eszik, alszik, mosolyog. És mindvégig mindig egy lépéssel elõre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Félelmeim vannak avval kapcsolatban, hogy a párom már nem lát szépnek, nem büszke rám, pedig nem híztam sokat. (26 hetes vagyok és 4, 5 kilót.) Ez normális?

Kezdek a csinosabb n?kre féltékeny lenni, pedig sohasem voltam az. Neki már nem az els? gyereke fog születni, nekem pedg igen. Nem lehet ezt vele megbeszélni , mert annyit válaszol, hogy "nem unod még?"

Legjobb válasz: Amit az én páromlól le tudok szûrni,így hatalmas pocakkal,plusz 10 kilóval,berepedezett hasbõrrel is ugyanannyira szeret és szépnek lát,mint a kispocak elõtt.Szerintem ezzel nem csak õ van így.Jobb lesz ha abbahagyod a féltékenykedést,mert ha meg szoptatsz,akkor az lesz a baj,hogy most azért szebb más nõ,mert te éppen a kispocakot táplálod,utána meg azért fogsz rettegni,mert lógósabb lett a cicid...hidd el,õ észre sem veszi..vagy ha észreveszi,akkor sem érdekli.

Amit az én páromlól le tudok szûrni, így hatalmas pocakkal, plusz 10 kilóval, berepedezett hasbõrrel is ugyanannyira szeret és szépnek lát, mint a kispocak elõtt.Szerintem ezzel nem csak õ van így.Jobb lesz ha abbahagyod a féltékenykedést, mert ha meg szoptatsz, akkor az lesz a baj, hogy most azért szebb más nõ, mert te éppen a kispocakot táplálod, utána meg azért fogsz rettegni, mert lógósabb lett a cicid...hidd el, õ észre sem veszi..vagy ha észreveszi, akkor sem érdekli.
Az Õ babáját várod és fogod megszülni! T evagy neki a legszebb, mégha nem is mondja mindig.:) 25 hetes kismami
szia, ezzel én is pont igy vagyok, ráadásul a párom szakmájábol kifolyolag nökkel dolgozik, sokkal, csinosakkal.Együtt érzek veled, én is kivagyok emiatt egy picit, de tudom hogy csak én számitok neki és persze a baba.29 hetes kismama.
Szia! Ne féltékenykedj a terhességem elején nekem is voltak ilyen gondolataim, de azzal biztattam magam, ha megláttam egy csinos nõt, hogy én nem csak csinos vagyok, hanem kisbabát is várok és hidd el ezt nagyon sok férfi szexisnek találja! Boldog babavárást 33 hetes kismama!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Arik vagytok...
Én 23 hetes vagyok és én 10 kg-ot híztam már.De szerintem a terhsség igen is jól áll.Nekem elsõ gyerek, neki nem és nekem is ugyanez szokott lenni a válasza nem unod még?.Még majdnem én vok a hibás, hogy próbálok mindent úgy csinálni, hogy az jó legyen.Néha úgy érzem hiába pedálozok.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszoló közelítette meg leginkább a problémát, örülök (meg nem is) hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Azért a bíztatásokat köszönöm.


Decemberben lombikom lesz, de még mindig tele vagyok kétségekkel és kérdésekkel, hogy tényleg akarom-e ezt az egészet és nem lenne-e jobb természetes dolgokat kipróbálni, hátha úgy sikerül. Nektek is vannak félelmeitek ezzel kapcsolatban?

A férjem spermaszáma nagyon alacsony, a doki egyb?l lombikot javasolt nekem mégis félelmeim vannak, nem leszek-e rosszul az injekcióktól, nem lesz-e beteg a baba stb. , de ha meg nem adom meg az esélyt, ki tudja legközelebb mikor mehetünk lombikra.

Legjobb válasz: Ha tényleg akarjátok a babat akkor ne kételkedj.Használd ki alehetoséget.

Ha tényleg akarjátok a babat akkor ne kételkedj.Használd ki alehetoséget.
Szia! Mi három lombikon vagyunk túl, sajnos eddig sikertelenül. De sosem voltam rosszul az injekcióktól, és a lombikbabák ugyanolyan egészségesek, mint a természetesen fogantak. :-) Emiatt nem kell aggódnod. Ha a férjed spermaszáma nagyon alacsony, nem biztos, hogy a "természetes" dolgok segítenek, és csak megy az idõtök. A legjobb esélyetek a babára a lombik szerintem. Ez nem olcsó, és elég megterhelõ dolog, a dokik csak akkor javasolják, ha nincs más lehetõség. Persze vannak csodás történetek, hogy látszólag esélytelen pároknak mégiscsak sikerült valahogy a baba, de hidd el, ez sokkal ritkább, mint a lombikbabák.
Szia! Sokadik lombikon vagyok túl, ezért bõven van tapasztalatom. Anno az elsõ lombik elõtt bennem is voltak félelmek, hisz ki ne félne az ismeretlentõl? De a gyermek utáni vágy, és , hogy végre számunkra is megadathatik amire oly régóta vágyunk, minden kétségemet és félelmemet elsöpörte. Nálunk miattam kell lombik, max. dózisú hormonkezeléssel! De sosem volt mellékhatása , semmilyen rosszullétem nem volt, nem híztam (47 kg voltam mikor kezdtük, és most is annyi vok), nem szõrösödtem:) Persze, sok mellékhatás fel van sorolva a tájékoztatókban, amelyek "rémisztõen" hatnak. Milliónyi lombikbaba született már, és nem betegesebbek a természetes úton fogantatottnál! Ami lehetéges általában, hogy gyakoribb az ikerterhesség, és ezáltal a koraszülés esetleg, de nekem sok lombikos társamnál születtek ikrek, és problémamentes volt a várandóságuk is. Én két sikeren vagyok túl, sajnos egy méhenkívüli lett, egynél pedig elveszítettük a babát tavasszal. Most újra lombikozunk, ahogy írtam, sokadszorra, és remélem életünk legcsodálatosabb ajándékát kapjuk karácsonyra az élettõl! Sok sikert, kitartás, és csak pozitívan, sok minden dõl el fejben, és lélekben!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a választ.Kellett ez a megerõsítés!Mégegyszer köszönöm és kitartást mindenkinek, a babáinkat hamarosan mi is majd a karjainkban tarthatjuk:-)
Szia! Én annó azt mondtam lombikra nem megyek soha mert ha a baba természetes módon nem jön annak oka van.Aztán mikor kiderült, hogy nincs más esélyünk meg barátkoztam a gondolattal!Volta bennem is félelmek az inekciók miatt de utólag ki derült teljesen felesleges volt minden aggodalmam mert a LOMBIK csak annak félelmetes aki még nem volt benne és nem tudja milyen!Így utólag totál egyszerû volt az egész és gyorsan le is zajlott!Sajnos nem sikerült de már alig várom mikor mehetek újra mert nem adom fel és szeretnék sõt akarok anya lenni!!!A természetes útnál felesleges reménykedésekkel telnek el a hónapjaid amit még nehezít a folyamatos csalódás lombiknál viszont meg van az esélye, hogy sikerül a baba és nem a bizonytalanság van hónapokon át!!! Mindenképpen menjetek el mert a lombik csak segítség a természetnek és ha most ki hagyjátok már a következõ ciklusod végén bánni fogod!!! Nagyon sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszönöm szépen és sok sikert és kitartást neked is!Remélem neked is megadatik hamarosan, hogy édesanya légy.Drukkolok nagyon!!

Még a teherbeesés vagy a baba születése előtt milyen félelmeitek voltak/vannak a gyermekvállalással kapcsolatban?

Legjobb válasz: Hogy csak gyes+csp-t fogok kapni (így lesz). Hogy mi lesz, ha nem lehet gyerekünk? (fél éve próbálkozunk) Hogyan fogok munkát találni kisgyerekes anyaként, ha gyerek nélkül se kellek sehová, pedig kész vagyok hétvégézni, túlórázni, hamarabb bemenni, ha kell? Mi lesz, ha beteg lesz a gyerekünk, vagy nem tudom megszülni, esetleg szülés után nem tudok felépülni rendesen. Mi lesz, ha nekem mostantól már csak a háztartásbeli szerep jut és rá leszek szorulva életem végéig vagy a férjemre, vagy a gyerekeimre...

Hogy csak gyes+csp-t fogok kapni (így lesz). Hogy mi lesz, ha nem lehet gyerekünk? (fél éve próbálkozunk) Hogyan fogok munkát találni kisgyerekes anyaként, ha gyerek nélkül se kellek sehová, pedig kész vagyok hétvégézni, túlórázni, hamarabb bemenni, ha kell? Mi lesz, ha beteg lesz a gyerekünk, vagy nem tudom megszülni, esetleg szülés után nem tudok felépülni rendesen. Mi lesz, ha nekem mostantól már csak a háztartásbeli szerep jut és rá leszek szorulva életem végéig vagy a férjemre, vagy a gyerekeimre...
Az elsõnél: -Nem tudok teherbe esni. (2 év kellett hozzá.) -Baj lesz a szülésnél. (Lett is...) A másodiknál: - Megint nem tudok teherbe esni. (Azonnal sikerült szinte.) - Megint nem lesz minden oké a szülésnél. (Minden simán ment, semmi gond nem volt.)
Most nézem milyen régi a kérdés én meg írok ide egy regényt. Elnézést hosszú lett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!