Találatok a következő kifejezésre: Félek hogy már sosem (32 db)

4 hónapja tartó alvászavar megszűnhet valaha? Attól félek hogy már erre állt be az agyam, és sosem ér véget.

Sokára tudok elaludni (ami mindig is jellemző volt rám), de 2 óránként felébredek, és nehezen tudok visszaaludni! Azt mondják az okot kell megtalálni, de annyi minden összejött, hogy nem tudom mi lehet az oka. Talán tudatalatt vívódtam belül, hogy külföldön vagy belföldön maradjak dolgozni, most diplomázom. Pszichidoki SSRI-t írt fel, mert szorongó típus vagyok!Talán ha ezt a szert beszedném, az alvásom is helyreállna?

Legjobb válasz: Szakorvos felírta neked a gyógyszert, és te itt kérdezed meg, hogy szedjed e? Már ne haragudj, de téged mi se nem ismerünk, se nem láttunk. Honnan a fenébõl tudnánk gyógyszer szedésére tanácsot adni. Én szerintem ne szedd be, ha a gyógyszerellenesek tanácsát akarod megfogadni, vagy szedd be, ha az orvosnak hívõk tanácsa megbízhatóbb.

Szakorvos felírta neked a gyógyszert, és te itt kérdezed meg, hogy szedjed e? Már ne haragudj, de téged mi se nem ismerünk, se nem láttunk. Honnan a fenébõl tudnánk gyógyszer szedésére tanácsot adni. Én szerintem ne szedd be, ha a gyógyszerellenesek tanácsát akarod megfogadni, vagy szedd be, ha az orvosnak hívõk tanácsa megbízhatóbb.
A kérdező hozzászólása: Nem kritikàt kértem, hanem segítséget, olyanoktòl, akik hasonlò cipõben jàrnak és talàn nekik segített egy SSRI szer!Ennyi!Neked is jobbulàst!
A kérdező hozzászólása: Szia Pupul köszi válaszod!Mennyibe kerül egy ilyen termék?nem látom kiírva!
azthiszem 12 ezer forint körül veszi. egy hónapra való adagot
A gyógyszer az okot nem szünteti meg, hanem az érzékelést tompítja. Ha természetesebb megoldást szeretnél, nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=k3504u5IKOk
Ha bízol a pszichodokidban, rendszeresen találkozol vele és meg tudod vele beszélni, hogy szoktasson is le, amikor eljön az ideje (és ennek fél éven belül meg kell történnie), akkor szerintem szedd be. És akkor ez még mindig jobb, mintha állandósulnának az alvászavaraid, mert az még egészségkárosodást is okozhat. Fontos, hogy figyled, milyen mellékhatások vannak a beszedett gyógyszernél és állj le vele hamar. Kérd ki a doki véleményét, mondd el neki az aggályaidat, és ha leráz meg tukmálja a gyógyszert, válts. Az alvásproblémákat altató is megoldja (átmenetileg), nem kell SSRI-t szedni rá, de van, amikor indokolt. Jó szakembert keress, megérdemled!

Már felnõtt vagyok, mégis görcsös a múlt miatt. Hogyan dolgozzam fel, hogy sosem voltam elég jó?

Már felnõtt nõ vagyok, külön élek a saját családommal, gyerekeim vannak, távoli, barátságos viszonyt ápolok a szüleimmel, mégis a mai napig megkeseríti az életem a megfelelni akarás, fõleg anyámnak. Sosem volt rám büszke, sosem dícsért, és minden tettem kritizálja, még most is. Van, amit már nem is mesélek el neki, mert már szinte hallom a fejemben a hangját, ahogy véleményezi a viselkedésem, döntéseim. Már sokkal normálisabb, mint gyerekkoromban volt, de az az igazság, hogy most már a pozitív megnyilvánulásait sem tudom optimistán hallgatni, mert már nem hiszek neki. Néha nagyon ki tudok borulni tõle, érzem, hogy ez egy görcs bennem. Ismertek olyan megoldást, ami segít ezt feloldani az életemben? Hogy ne csak mondjam, hogy nem érdekel a véleménye, de a valóságban ne is érdekeljen?

Legjobb válasz: Velem is tették ugyanezt a szüleim. Egy folytonos megfelelni akarás volt bennem. Mára elmúlt, viszont a nõvéremmel csinálják, aki 10 évvel idõsebb nálam. Most õt kritizálják mindenért, persze indokolatlanul. Mindketten úgy védekeztünk, hogy nem néztünk feléjük, és mivel hiányoztunk, abbahagyták ezt a különös lelki terrort. Ma ha kirívóan nem felelnék meg valami elvárásaiknak, vagy ha mondjuk szándékosan szakadt és koszos ruhában négykézláb mászva jelennék meg náluk, akkor még az is megfelelne. Nem értem én sem õket, régen a jeles tanulmányi eredményem, pedáns viselkedésem sem volt elég, ma meg akár egy részeg csavargót is eljátszhatnák, az is oké lenne.

Velem is tették ugyanezt a szüleim. Egy folytonos megfelelni akarás volt bennem. Mára elmúlt, viszont a nõvéremmel csinálják, aki 10 évvel idõsebb nálam. Most õt kritizálják mindenért, persze indokolatlanul. Mindketten úgy védekeztünk, hogy nem néztünk feléjük, és mivel hiányoztunk, abbahagyták ezt a különös lelki terrort. Ma ha kirívóan nem felelnék meg valami elvárásaiknak, vagy ha mondjuk szándékosan szakadt és koszos ruhában négykézláb mászva jelennék meg náluk, akkor még az is megfelelne. Nem értem én sem õket, régen a jeles tanulmányi eredményem, pedáns viselkedésem sem volt elég, ma meg akár egy részeg csavargót is eljátszhatnák, az is oké lenne.
A legfontosabb, hogy ne akarj elbújni. Ne csináld, hogy nem mondod el, amirõl úgy gondolod, hogy negatív a szemében. Ne rejtegesd a dolgokat. Rakd ki az összes a szemében sérülésed, deformáltságod, hagy nézze. Ezzel van esély, hogy megtanítod õt is, hogy elfogadjon. És te is elfogadd, hogy ha õ nem kedveli a dolgaid. De ha eldugod a dolgaidat, akkor azzal az egész dolgot befagyasztod. Kicsit azt kell csinálnod, mint egy melegnek. Megmutatni önmagát és a többiek kezdenek a lényével amit akarnak és tudnak. Az már az õ hatáskörén kívül áll. Neked is ezt kell észre venned, hogy az amit az anyukád gondol, érez az a te hatáskörödön kívül áll. Az már az õ játszmája magával. És ezért nem az a dolog, hogy ne érdekeljen a véleménye. Érdekelhet, próbálhatod megérteni miért az, hogy lett ez, el is gondolkodhatsz rajta, bármi. Csak tudd, hogy az az övé. Az valami rajtad kívül való. Az nem te vagy. Független tõled. Szóval az, hogy õ a fejében kialakított valami képet és ha nem olyan vagy, akkor az nem tetszik neki ez az õ nyomora nem a tiéd. És az egész játék egy része az, hogy õ ebbõl ki tudjon jönni. Valahol õ az aki segítségre szorul és nem te :) Ismered a gyerekkorát, fiatal korát amúgy? Ismered hogy lett ilyen?
Pszichológus, egyértelmûen! Addig is javaslom a Mérgezõ szülõk címû könyv elolvasását.
Szerintem is jót mondott okean, a 2-es válaszoló. Vagyis nem a szülõk elvárásainak kell megfelelni, hanem bátran önmagad lenni. Önmagunknak legyünk megfelelõk. Azt hiszem azért fogadnak el engem a szüleim olyannak amilyen vagyok, mert tudják hogy én maximálisan elfogadom magamat. Sõt, azon vannak hogy mégjobban megfelelhessek önmagamnak és ne másoknak.
Nekem is elég komoly megfelelési kényszerem van, de én már nem a szüleimnek akarok megfelelni, hanem a férjemnek. A kettõ közt az a hatalmas különbség, hogy a férjem minden sikeremet értékeli, ha meg valami nem jön össze, akkor biztat, hogy legközelebb sikerülni fog. Ugyanakkor képtelen vagyok pl. úgy lefeküdni, hogy nincs elmosogatva, felsöpörve, feltörölve, elpakolva, mert gyerekkoromban ezért úgy megvertek, hogy na. És bár a férjemnek nem lenne erre igénye, megcsinálom mindig, mert máshogy nem tudok elaludni, csak forgolódok. Szóval én se vagyok teljesen százas, hiába nem foglalkozom már a szüleim véleményével.

Sírhatnékom van a combjaimtól. Sose fogyok már le róla? Annyira félek hogy igy vesztem.

Egy idõben szép combom lett, de most felszedtem 10 kilot egy év alatt és a combomra ment a legtöbb... nagyon leszeretném adni de félek sose megy már le onnan!!:( mert combtornákat végzek hogy formás legyen és ez miatt parázok hogy akkor az ott is marad! Mivel tudom ismét vékonyítani???

Legjobb válasz: "mert combtornákat végzek hogy formás legyen és ez miatt parázok hogy akkor az ott is marad! " mi marad ott?! egyébként helyi fogyás nincs, a 10 kg sem valószinû h mind a combodra ment, max te látod így... spinning,aerobic,futás,biciklizés

"mert combtornákat végzek hogy formás legyen és ez miatt parázok hogy akkor az ott is marad! " mi marad ott?! egyébként helyi fogyás nincs, a 10 kg sem valószinû h mind a combodra ment, max te látod így... spinning, aerobic, futás, biciklizés
Megfelelõ diéta nélkül csak "combtornával" soha nem is fog lemenni!!!
Elsõ és legfontosabb a helyes táplálkozás, a divatdiétákat felejtsed el szépen pl a 90 napos idiótaságot.Azt is nyugodtan elfelejtheted, hogy tudsz csak a combodról fogyni, ilyen nincs(helyi zsírégetés).Szóval egészséges kaja, és lehetõleg olyan mozgás ami komplex, és a teljes testedet megmozgatja, valamint amit élvezel is, és nem fogsz feladni 1 hét után.


Félek, hogy sose fogják viszonozni a szerelmemet, ti éreztetek már ilyet?

Lassan egy éve szakítottam a párommal,szeretett, nem volt szerelmes belém, én még gyereket is szerettem volna t?le.Azt mondta,hogy én tökéletes voltam számára, mégse tudta elkötelezni magát, összeköltözni sem akart 2 év után. A legels? párom 6 év után megcsalt és azóta feleségül vette 4 hónap után azt a n?t. Õ is azt mondta,hogy semmi baj velem,szép vagyok, kedves, okos, mégis boldogtalan vagyok.Március óta értek még ilyen csalódások, akit megszerettem, vagy úgy éreztem,hogy megszeretem, az nem tudta viszonozni. Kétségbe vagyok esve, már 28 leszek és sose volt normális kapcsolatom, ahol kölcsönös lenne a szeretet. Kezdem elveszteni a hitemet ebben.

Legjobb válasz: Ismerkedni kell és soha nem szabad feladni, talpra kell állni és nem megadni magad, biztos neked is van valahol valakit. Tesómat most dobta ki a felesége 5 év után és van egy kislányuk is, 35 éves tesóm és megpróbál talpra állni és össze szedni magát, elkezdet csajozni és már kezd jól lenni igaz azért még ki van de már valamivel jobban van. Ja és azt mondta neki a csaj, hogy soha nem is szerette, tesóm kint dolgozott németbe és igen csak hozott haza pénzt, mikor megszünt a meló ki lett rúgva. Nem kell ennyire drasztikusan venni a dolog. Tudom, hogy nagyon nehéz de van társad hidd el. Próbálj ismerkedni, még társkeresõn is!!

Ismerkedni kell és soha nem szabad feladni, talpra kell állni és nem megadni magad, biztos neked is van valahol valakit. Tesómat most dobta ki a felesége 5 év után és van egy kislányuk is, 35 éves tesóm és megpróbál talpra állni és össze szedni magát, elkezdet csajozni és már kezd jól lenni igaz azért még ki van de már valamivel jobban van. Ja és azt mondta neki a csaj, hogy soha nem is szerette, tesóm kint dolgozott németbe és igen csak hozott haza pénzt, mikor megszünt a meló ki lett rúgva. Nem kell ennyire drasztikusan venni a dolog. Tudom, hogy nagyon nehéz de van társad hidd el. Próbálj ismerkedni, még társkeresõn is!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Társkeresõn próbálkozok már március óta, volt egy pár randim, de a férfiak úgy veszem észre, hogy nehezen tudják elkötelezni magukat, meg mindegyiknek volt már egy nagy szerelme, akihez úgy tûnik én nem tudok "felérni".
Megint én vagyok! Próbálkozzál még nem kell feladni, biztos lesz valaki. Általában ez igy van az ember csak egyszer nagyon de nagyon szerelmes az életében és olyan többet nem lesz, lesz még szerelmes de annyira nagyon már nem, Ebben nincs semmi rossz, ne add fel hidd el lesz társad nem maradsz egyedül!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy biztatsz. Próbálom nem feladni, csak hát a sok csalódás után már nehéz, de tényleg köszönöm. :)

Kismamik, Anyukák! Már sosem lesz vége a fájásoknak? Nagyon félek, hogy nem húzzuk ki szeptemberig és koraszülött lesz a kicsim?

Múlt héten írtam ki kérdést,húsz perces fájásaim voltak,kórházba kerültem,2110es cg értékkel,napi 3x2 vagy 3x3 magne b6ot szedek,és 3x1 cordaflexet,fekszem. mégsem sz?nnek a fájások,minden órában van és tényleg nagyon fáj. A doki annyit mondott,hogy igyak magnézium pezsitabit is,de az sem segít..Szeptember második hetében töltjük a 37.hetet,félek,hogy nem húzzuk ki addig. Most vagyok 27 hetes

Legjobb válasz: Szia! Ilyenkor be szokták fektetni a kismamákat a kórházba. Én is Cordaflexet szedtem az tényleg jó erre hiába szívgyógyszer. Én is sokat keményedtem, de azon kívül, h bennt kellett feküdnöm a kórházban és nem csináljátak velem semmit más nem történt ezért saját felelõsségre hazajöttem 2 hét után mondván itthon is tudok feküdni és itthon jobb. Ha nem csináltam semmit akkor nem keményedett annyira. Sok filmet néztem, olvastam. 24.héttõl voltam így. Nagyon nehéz volt, de sikerült kitartani. Azt mondtam amilyenek a kórházi viszonyok én nem fekszem benn. Orvost viszont keresnék a helyedben akiben megbízol és ha baj van fel tudod hivni mert nekem volt ilyen orvosom. Kitartás, pihenj sokat, ne csinálj semmit csak pihizz utána pár évig úgy sem fogsz!

A kérdező hozzászólása: A hasmenés mitõl lehetett? Csak tegnap volt és csak akkor mikor jött a görcs. Keményedni is többet keményedek már, mint eddig, de az más érzés, mint ezek a fájások. Ezek fájnak de nagyon. Köszönöm a sok választ, és bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de már tényleg nem tudom mit tegyek.
Szia! Ilyenkor be szokták fektetni a kismamákat a kórházba. Én is Cordaflexet szedtem az tényleg jó erre hiába szívgyógyszer. Én is sokat keményedtem, de azon kívül, h bennt kellett feküdnöm a kórházban és nem csináljátak velem semmit más nem történt ezért saját felelõsségre hazajöttem 2 hét után mondván itthon is tudok feküdni és itthon jobb. Ha nem csináltam semmit akkor nem keményedett annyira. Sok filmet néztem, olvastam. 24.héttõl voltam így. Nagyon nehéz volt, de sikerült kitartani. Azt mondtam amilyenek a kórházi viszonyok én nem fekszem benn. Orvost viszont keresnék a helyedben akiben megbízol és ha baj van fel tudod hivni mert nekem volt ilyen orvosom. Kitartás, pihenj sokat, ne csinálj semmit csak pihizz utána pár évig úgy sem fogsz!
A kérdező hozzászólása: Tegnap minden fájásnál hasmenésem is volt. A dokihoz hetente járok már, már lassan be sem engednek, már a könyvbe sem ír, csak magyarázza, hogy nem tágultam tovább és feküdjek. :( De nem segít :( Mást nem akarnak adni, a cordaflexet meg a Bajcsyban az osztályvezetõ írta fel, pedig az szívgyógyszer :(
Én már a múltkor is aggódtam értetek, mikor írtál.Pont ma néztem nincs e fejlemény. Nem gondoltál arra esetleg, hogy felkeress egy másik orvost is?Én ezek után már lehet azt tenném.Remélem nem lesz baj veletek!Ismét csak annyit tudok mondani, hogy nagyon szorítok értetek, pihenj amennyit tudsz, csak pisilni menj ki!Az a baj, annyira segítenék, de nem tudok sajnos.Tényleg menj el egy másik orvoshoz is! 30hkm
A kérdező hozzászólása: A Fábián doktor úrhoz jártam, õ rendes, kedves, õ utalt be a kórházba is, elõtte voltam másnál is, de nem csináltak semmit. Most a Kubicsek volt bent, állítólag õ is jó orvos, de csak a pezsitabit mondta, a Fábián pedig már nem rendel ebben a hónapban :( Nem tudom mit csináljak, kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz a kicsimmel, ráadásul a Bajcsyban nincs koraszülött részleg, így el is vinnék a picit :(
Próbálj meg nem idegeskedni és megnyugodni!!!Ez a legfontosabb most.Nem lesz semmi gond!!!Ha egy kicsit megvígasztallak a húgom 29. héten lett megcsászározva toxémia és egyébb más problémák miatt.Alíg volt 900 g a pici, DE most már 3, 5 éves eleven rosszaság.Semmi, de semmi baja nincsen!!!Ha meg is születne életben tudnák már tartani, persze ez nem jó dolog, jobb lenne ha bennt maradna.Tényleg csak arra koncentrálj, hogy nyugalom, nem lesz semmi baj!!!
én is a cordaflexet szedem. Tágítja az ereket, és ezzel segíti a görcsök megszûnését (vagy valahogy így van). A helyedben én is keresnék másik orvost, akár másik kórházat is. Hol laksz? Hátha tud valaki jó orvost ajánlani!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy magándokira nincs pénzünk, még mindig a májusi táppénzt várom, párom fizetésébõl vagyunk, amíg nem kapom meg végre a táppénzt. 17.kerületben lakunk, eddig csupa jót hallottam a Bajcsyról, bár mikor bent voltam a nõvérek nem voltak túl kedvesek. Nem tudom, akkor, hogy menjek vissza? Az sztkban a Kubicsek annyit mondott, ha nagyon nagyon begörcsölnék, akkor a kórházba menjek, ne az sztkba. De mi a nagyon? mert óránként jönnek a fájások minden nap, és egy-két percig eltartanak. Nem tudom mit csináljak, fekszem egész nap :(
Másik kórházba, nem tudsz menni? 6. Vagyok. Nekem annak idején azt mondták ezek nem fájások csak méhtevékenység a fájások még ennél is rosszabbak.
Hát elég furcsa a dokid. Nekem anno mikor ilyen tüneteim voltak 23 hetesen magnezium citritet írt a doki, sokkal nagyobb a hatóanyag tartalma, a magne b6 meg a pezsgõtabletta csak játékszer... + nekem írt fel seduxent, ez arra is jó, hogy lazítsa a méhszalagokat, megszünteti a görcsöket+ még nyugis is leszel tõle:) na viccet félretéve, ezt adják kismamáknak görcsoldásra, este kell egy szemet bevenni, nekem egy hét után megszûnt minden panaszom, most 30 hetes vagyok és semmi bajom egy kis haskeményedésen kívül! Kérdezz rá az orvosodnál!

Félek hogy nekem már sosem lehet gyermekem. miért?

Legjobb válasz: nem kell félni nagy már az orvos tudomány. de mit miért?miota probálkoztok hogy félsz ettõl?

nem kell félni nagy már az orvos tudomány. de mit miért?miota probálkoztok hogy félsz ettõl?
Hormonvizsgálatod ezek szerint volt már. Férjednek a spermavizsgálatot megcsinálták? (nálunk azzal kezdték). Petevezeték átjárhatósági vizsgálatod volt-e már? Illetve vércsoport összeférhetetlenség?
A kérdező hozzászólása: milyen visgálat jõnn ez után?
és miota probálkoztok hohy ennyire elvagy keseredve?
A kérdező hozzászólása: most megyekmajd hozzá.nem tudom mi lesz milyen vizsgálatok lesznek ezek után.?
és azóta mi történt? (úgy értem doki mit javasolt?)
A kérdező hozzászólása: 1éve voltam closti kurán is
nemkellene igy gondolnod hány embernek nemsikerül csak 1-2 évre. miotsa probálkoztok?
miért gondolod így? vizsgálatok voltak már vmilyen irányban?
Ne csüggedj 17 éves korom óta van szexuális kapcsolatom soha az életben nem voltam terhes én is lemondtam az anyaságról és ime tavaly megszületett anyák napján a kicsike fiam!!!28 ÉVESEN estem teherbe!!!

Van egy srác akivel járok és ő már a második randin smárolni akar de én félek hogy elcsinálom mert még sosem csókolóztam hogy csináljam?

lécci segitsetek

Legjobb válasz: Ezt nem lehet elcsinálni! Nekem pl. "ELÉG VAD STÍLUSÚ" partnerem közben jött rá hogy nekem az az elsõ! Meglepõdtem, de nagyobb bonyodalom nem lett belõle, és nagyon élveztem! Igaz lehet hogy õ kicsit elszégyelte magát, mert utána mondta hogy ha tudja hogy az elsõ finomabban csinálja, de aztán gyorsan elfelejtettük, és kapott õ is egy nyelvest! A legelsõ elég, és te is gyakorlott leszel! Semmi nehéz nincs benne! Hidd el nem fog egyikõtök sem beégni!

Ezt nem lehet elcsinálni! Nekem pl. "ELÉG VAD STÍLUSÚ" partnerem közben jött rá hogy nekem az az elsõ! Meglepõdtem, de nagyobb bonyodalom nem lett belõle, és nagyon élveztem! Igaz lehet hogy õ kicsit elszégyelte magát, mert utána mondta hogy ha tudja hogy az elsõ finomabban csinálja, de aztán gyorsan elfelejtettük, és kapott õ is egy nyelvest! A legelsõ elég, és te is gyakorlott leszel! Semmi nehéz nincs benne! Hidd el nem fog egyikõtök sem beégni!
Akkor hogyan jártok? Érzéssel, finoman, élvezettel.
Hagyd magad. Belejössz. Ugyanúgy nem lehet elmondani mint azt hogy hogyan kell járni. Persze nyilván a nyelvetekkel. gyakorlatilag egymás nyelvét nyalogatjátok. Amint megtörténik menni fog, ne izgulj.
Ismered a Kegyetlen Játékok címû filmet? Amíg nem láttam, úgy voltam vele hogy nem lehet elmondani hogy hogy kell csókolózni. :) Aztán megnéztem és uhh... tényleg :D http://www.youtube.com/watch?v=cN_u5ljC-3g csak angolul találtam meg
A kérdező hozzászólása: köszi szépen hogy segitetek (nagyábol)
minek ezzel a második randiig várni? menni fog magától, ne parázz, nem nagy dolog. :)

4 éve járok a barátommal, szeretném ha már eljegyezne, de félek hogy nem fog sose?

Én 22 éves egyetemista vagyok, ő 24 éves, dolgozik. Kb 2 évvel ezelőtt már szeretett volna eljegyezni, hangoztatta is, de akkor én javasoltam neki hogy ráér ha végzek a sulival. A 4 év alatt 2x szakítottunk (nem múlt el a szerelem, csak akkor sokat vitáztunk), akkor 1-2 hónapig nem voltunk együtt, próbáltuk lezárni a másikat de nem ment, visszataláltunk egymáshoz. 2011 karácsonyán adtunk egymásnak ezüst gyűrűket, ezzel jelképezve hogy összetartozunk, amolyan elő-előjegyzés. A 2. szakításunk februárban volt, a kibékülésünk után minden rendben volt. Sőt, úgy éreztem hogy bár eddig egy kicsit tartottam az eljegyzés gondolatától, de most már nagyon is szeretném ha kicsit magasabb szintre lépne a kapcsolatunk, mert nagyon szeretem őt és ragaszkodok hozzá. Szeretném ha kicsit több legyen ez mint puszta járás. Az ismerőseink is már megkérik a barátnőik kezét, sőt van akik 1 év után össze is házasodtak. Mi meg már 4 éve együtt vagyunk és semmi. Persze az esküvőt még nem akarom siettetni, úgy vagyok vele hogy azt inkább akkor ha olyan anyagi helyzetbe kerülünk. Próbálgattam finoman ráterelni a szót a dologra, és meg is örültem neki amikor pl az ékszeresnél a kirakatban nézegettük a gyűrűket és ő is milyen lelkesen válogatta hogy milyet vesz majd nekem. De lehet hogy mostanában megint kezdünk hullámvölgybe kerülni. Nem hordja az ezüst-gyűrűjét sem, merthogy elformálódott és kényelmetlen neki, de ha felajánlom hogy menjünk nézni másikat akkor "majd máskor", "most ne" stb., a ceruzatartójában tárolta, csak amikor megjegyeztem neki hogy ez rosszul esik nekem (mert én folyton hordom a sajátomat, pedig én utálom ha ékszer van rajtam, de ha már nincs rajtam a gyűrű akkor az idegesít mert folyton keresem az ujjamon), azóta a pénztárcájában hordja. Lehet csak én reagálom túl, de úgy érzem hogy én jobban ragaszkodok hozzá, mint ő hozzám. Aztán most megemlítettem neki a telefonba hogy majd szeretnék kérdezni tőle valamit, hogy mikor szeretné magasabb szintre emelni a kapcsolatunkat. Erre a fejemhez vágta elég bunkó hangnemben azt a választ, hogy majd ha kijárom a sulit, meg összeköltözünk meg főzök rá. Ez meg elég rosszul esett. Már végeztem a sulival, perpill 12 hetes gyakorlaton vagyok itthon, egy igazgatóságnál, már csak a szakdogavédés és az államvizsga van előttem. A szüleimmel élek, akikkel nem túl jó a kapcsolatom, konkrétan alig várják hogy elhúzzak itthonról. Ráadásul anyám utálja ha más csinálja meg az ő munkáját (pl főzés), engem kiskoromban sem engedett semmit csinálni, így magamtól kellett felnőtt fejjel megtanulnom mindent. Ha főzni szeretnék (mert pl átjön a barátom) akkor lehurrog hogy ők nem sz*rják a pénzt hogy itt főzőcskézzek, beleszól mindenbe hogy ezt miért nem úgy csinálom, ez így nem jó, béna vagyok stb. Szóval itthon nem nagyon tudok főzni csak ha nincsenek itthon, bár szerintem nem kell hozzá iskolázottság, amíg albérletben laktam az egyetem miatt (másik városban volt) akkor sem haltam éhen, hanem megfőztem magamnak abból a pár ezer ft-ból. A barátom az anyjával lakik, aki nyugdíjas, egész nap semmi dolga, megfőz, elmosogat és tv-zik, ennyi kb. Õ az én szüleim ellentétje. A számítógép elé cipeli a kaját a fiának, a szájába teszi a sült galambot, még ha felhalmozza a szemetet az asztal elé a fia, azt is rohan ő kidobni, nehogy meg kelljen mozdulnia. Én ezt túlzásnak tartom, én ilyen szinten nem akarok senki csicskása lenni (mert oké hogy valaki gondos, de ez már tényleg túlzás), és ezt el kell majd fogadni a barátomnak is ha velem akar közös életet. Azt is mondogatta már hogy ha együtt laknánk az más lenne mert nekem is segítene a házimunkában meg minden, de hát nem tudom ebből mennyi valósulna meg mert otthon se segít semmit. Na mindegy, szóval attól is félek hogy amíg nem alázkodok meg neki én is így, addig nem akar velem közös életet, mert hogy tőlem nem kapná meg ezt a szintű kiszolgálást. Hozzájuk nem akarok költözni, mert még egy normális mosdókagyló sincsen (az anyja kemény 1 liter vízzel mosogat egy lavorban), se mosógép, se semmi szinte. Elnézést hogy hosszú lett, de úgy gondoltam fontosak ezek a részletek is hogy lejöjjön a barátom gondolkodásmódja ami az akadályozó tényező lehet. Van esély arra hogy tényleg eljegyezzen, vagy csak kényelmes neki hogy vagyok és "lusta" előről kezdeni egy új kapcsolatot?

Legjobb válasz: Elnézést hogy hosszú lett, remélem azért valaki elolvassa és tud tanácsot adni.

A kérdező hozzászólása: Elnézést hogy hosszú lett, remélem azért valaki elolvassa és tud tanácsot adni.
Tudtam hogy kimarad valami: "A párom úgy vélekedik errõl, hogy ha Õ megkéri a kezem, akkor egy éven belül el akar venni. DE! Ahhoz össze kell költöznünk, nekem munka kell és az esküvõhöz meg pénz, mert szerinte hülyeség és felesleges addig az eljegyzés amíg a 2 fél külön él és szintén felesleges évekig jegyben járni, csak azért hogy bizonygassuk hogy együtt vagyunk. " Ennek a végérõl lemaradt, hogy teljesen egyetértek a párommal! :)
A sztorit elolvastam, a kommenteket már nem...szal lehet hogy írták már amit én fogok... Nos kedves kérdezõ! A Te és az én szitum hasonló. A különbség annyi, hogy én nem várom el hogy eljegyezzen a párom. Megteszi, ha késznek érzi rá magát. Én 23 vagyok (vagyis leszek aug.ban) és 6 éve vagyunk együtt (csak mi egyszer sem szakítottunk és az elsõ naptól fogva nagyon jól elvagyunk...legjobb barát, lelki társ, szerelmem). Én is a szüleimmel élek és Õ is. (Függetlenül attól, hogy Õ 32...az apukája leszázalékolt, így segítenie kell az anyujának, aki szintén nem fiatal.) Én szintén egyetemista vagyok, bár nekem 2 évem van még vissza és a párom szintén dolgozik ahogy a tiéd is. Az én párom is emlegette az eljegyzést, hogy tervbe van (ahogy a tiéd is anno), de nem nyaggatom, hogy mikor...Ennél flusztrálóbb szerintem nincs egy pasas számára, amikor a bnõ nyaggatja hogy mikor mikor mikor.. A párom úgy vélekedik errõl, hogy ha Õ megkéri a kezem, akkor egy éven belül el akar venni. DE! Ahhoz össze kell költöznünk, nekem munka kell és az esküvõhöz meg pénz, mert szerinte hülyeség és felesleges addig az eljegyzés amíg a 2 fél külön él és szintén felesleges évekig jegyben járni, csak azért hogy bizonygassuk hogy együtt vagyunk. Az emberek gyûrû nélkül is észre veszik, ha két ember együtt van és szerintem azzal hogy gyûrût húznak valaki ujjára nem feltétlen változtat egy kapcsolaton. (Pl. a tiéteken, hogy 2x is szakítottatok...lehet ez az egyik ok, hogy a párod kicsit meghátrált.) Szóval egy szó mint száz: nem a gyûrû teszi a kapcsolatot "maradandóvá"...hanem a bizalom, az összetartozás, a szeretet és a stb. :) Szerintem ne erõltesd a dolgot, mert minél jobban rámenõsködsz annál rosszabb lesz...Inkább tegyétek rendbe a kapcsolatotokat, hogy ne legyen több szakítás és utána agyaljatok ezen...de ez csak egy tanács. Remélem nem lett nagyon össze vissza, mert nagyon idegesítõ, hogy ilyen kicsi ablakba kell írni és nem látom át annyira...:) Ha valami még eszembe jut, akkor még pötyögök :)
te egy undorito felszines p*csa vagy, aki csak azert akar ferjhez menni, hogy elhuzzon otthonrol, mert nem erzi jol magat. arrol nem is beszelve, hogy attol fuggetlenul, h nem jossz ki jol az otthoniakkal, a fiudat meg az anyjat szidod, amiert ugy elnek, ahogy... pedig ha jol kijonnek, mi kozod hozza? plusz mar elore eldontotted, hogy te egy pattogos hazisarkany leszel, es megakarod ot valtoztatni. mivel az otthoniakat nem tudod idomitani, majd a parodat. na, ezert akar egyre kevesebb ferfi megnosulni, mert a nok csak hatso szandekbol teszik. nemtom hogy tudsz tukorbenezni, undorito, amit csinalsz.
Mindenesetre vigyázz, mert szerintem te túlságosan ragaszkodsz a formalitásokhoz ("már illene jegyben járni", stb.), és ez elvakíthat, és lehet hogy nem figyelsz eléggé a barátod reakcióira. Figyelj rá jobban és rá fogsz jönni, hogy mit is akar (és hogy ez egyezik-e azzal amit mond).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a türelmet annak aki végigolvasta! Megvárom akkor az összeköltözést, de most mégis kicsit kétségbe vagyok esve hogy ez idõhúzás a részérõl vagy tényleg szeretne velem közös jövõt. Hogy tudnám ezt megkérdezni tõle vagy kideríteni hogy ne legyen azért mégse számonkérés jellegû?
Az eljegyzés annak a kifejezése, hogy össze akartok házasodni. Készen álltok erre? Mert nekem nagyon úgy néz ki, nem. Neked is kétségeid vannak az együttélést illetõen. Szerintem eljegyzés elõtt jót tenne, ha egy darabig együtt élnétek, ráértek utána is ebben dönteni.
Azt még nem írtam, hogy elég nagy gond, hogy nem viseli a gyûrût. Ez hülye kifogás, hogy nyomja az ujját. Simán meg lehetne javítani ékszerésszel. Szerintem flörtölget vagy legalábbis akar és a gyûrû megléte zavarja ebben. Én a helyedben nem terveznék jövõt ilyennel. 28F
Bírom az ilyet, hogy hozzászólnak egyesek, miközben el se olvassák a kérdést. Szerintem nagy probléma van a kapcsolatotokkal. Két nagyon különbözõ ember és nem javaslom az eljegyzést. Persze ha nem akarod úgy se fogod megfogadni a tanácsokat, de ennyi szakítás után már nem nevezném alkalmasnak a kapcsolatot a késõbbi házasságra. Szerintem addig ne akard, hogy megkérje a kezed, amíg nem éltetek együtt legalább egy évig. Összeköltözve. Ha jól együtt tudtok élni, akkor jöhet az eljegyzés és késõbb a házasság, de ez a kapcsolat az elsõ hónapot se érné meg összeköltözés után. Gondold végig, hogy miután egy gyûrûre elverted a pénzt akarsz-e szakítani. Te a leírásod alapján normális gondolkodású nõ lehetsz viszont a barátod egy gyerek, aki hozzászokott, hogy kinyalják neki. Ne akard, hogy a házi rabszolgájává tegyen téged. A házimunkát közösen kell csinálni. Õbelõle inkább a hozz egy sört amíg megnézem a mecset figurát nézem ki. 28F
A kérdező hozzászólása: meg már célozgattam arra is hogy lehetne hamarabb is, az évfordulónk körül (aug. 18)
A kérdező hozzászólása: de már nincs suli, helyben vagyok 12 hétig gyakorlaton/munkán, csak az szakdogavédés és az államvizsga hiányzik, de már nem kell felutazgatnom másik városba és órákra járnom
Csak az elejét olvastam, bocsi, de tényleg too much Azt mondtad neki, hogy majd suli után, akkor nyilván erre vár, nem?
Én ezt nem ovasom végig, de azért megkérdezném, hogy minek neked az, hogy eljegyezzenek? Fõleg 22 évesen??
9. Az nem számonkérés, ha ennyi idõ után felhozod, hogy beszélgessetek kicsit arról, hogy mik a terveitek a jövõvel kapcsolatban hosszú távon, hogy tervezed te, hogy tervezi õ.
A kérdezõ F vagy N?
Ez aztán a családi kapcsolatok témához tartozik... Egyébként nem, nem fog fájni.
#16 ezt elismerésnek veszem :)
nemáááá: eddig is tudtam hogy hülye vagy, de ez a válaszod mindent visz...
akarod a biztos tippem?: azért akarja, mert a szeretõjénél megtanulta (eddig meg nem tudom hol járhatott)
A kérdező hozzászólása: De milyen érzés neki és nekem?
Azért, mert a tiniktõl a neten ezt olvassa. Örülj neki, hogy nem a gusztustalan orális szexet akarja.
Talán õ is kipróbálná...
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már mai csirke de még ezt nem csináltuk. De miért szeretné ezt a párom?
Te szegény. CSAK csókolózás. Én szeretem. Olyan pontokhoz is hozzáfér amihez farkincával nem. (Kivéve ha férfi vagy. Na az nekem is perverz)
Fogadjunk, hogy max 15 éves a kérdezõ -.-
A kérdező hozzászólása: Eddig az elõjáték csókolózásból ált. De nem ciki, hogy 43 évesen ilyet akar csinálni?
Én spec utálom, nekem rossz érzés. De ezt te döntsd el... Próbáld ki és megtudod, bajod nem lesz tõle. 20/L
Csodálkozom, hogy ezt még nem próbáltad, de biztosan nem fog fájni.
ha nem vagy szûz akkor tutira nem fog fájni, hiszen izgalmi állapot nélkül is fel tud egy nõ helyezni az ujjával egy tampont, az sem fáj. akkor izgalmi állapotban miért fájna.... nem tudom eddig hogyan jutottatok el addig, hogy maga az aktus ne fájjon... mi volt az elõjáték? a kérdés rossz kategóriában van
Nem ide tartozik... na meg minek ezt elöre megbeszélni?? Ha amúgy is kívánod mitöl fájna....Ha pedig nem essik jól egyszerüen szólsz neki, hogy hagyja abba. :)
Akkor hogy ment az elõjáték?Vagy szexelni se szexeltetek?
Két ujj is kisebb mint egy normál farok. Miért gondolod hogy fájna? Engedjem neki?.... Ba$zki ezt mi döntsük el helyetted??? Amúgy meg mi szólna ellene?? Nem gondolod hogy fordítana annyi figyelmet rá hogy minimum jó legyen? Te most gondolkozol is vagy csak keresed a kifogásokat az újítás ellen?
akkor félj
Mond meg a barátodnak hogy még nem szexeltél és kérd meg hogy segítsen!
A kérdező hozzászólása: félreírtam, szóval FÉLEK!
Mit vársz tõlünk?
Hát jaja mit?
Elõször várd meg, amíg legalább 16 éves leszel. Közben talán sikerül megérni is, és akkor már nem fogsz annyira félni. Ha meg csak szexelni akarsz, akkor nem árt, ha tudod: lányoknak ez önmagában nem olyan élvezetes. A többség érzelmekre is vágyik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!