Találatok a következő kifejezésre: Félek hogy lesz a babám és (38 db)

Miért van az hogy 4-5 napig nagyon jól van tejem mindig csak az egyik mellből szopik a babám aztán utána fele annyi lesz a mennyiség és csak szenvedünk 1-2 napig?

Fejek is és igény szerint szoptatok. Ez hétr?l hétre így megy . Hogyan tudnám ezeket a napokat elkerülni? Miért nem ugyanannyi a mennyiség? A babám mindig kiüríti amib?l eszik.

Legjobb válasz: Eszel-iszol, pihensz eleget ezeken a napokon? Nálam annyira meglátszik, hogy mit ettem-ittam, vagy idegeskedtem-e elõzõ nap valamin. Mennyi idõs a babád egyébként? Mert az is lehet, hogy egy-egy nap õ eszik többet... nálam volt ilyen, hogy egyik nap egy "fél" cicit evett ki, aztán másnap meg nem volt elég neki a kettõ se :)

Eszel-iszol, pihensz eleget ezeken a napokon? Nálam annyira meglátszik, hogy mit ettem-ittam, vagy idegeskedtem-e elõzõ nap valamin. Mennyi idõs a babád egyébként? Mert az is lehet, hogy egy-egy nap õ eszik többet... nálam volt ilyen, hogy egyik nap egy "fél" cicit evett ki, aztán másnap meg nem volt elég neki a kettõ se :)
A kérdező hozzászólása: 6 hetes a babám és sokat tud enni. Nem értem miért ingadozik így a tejmennyiség. Minden nap mindenre odafigyelek hogy legyen tejem de attól idegeskedek hogy miért nincs rendesen.

Félek hogy allergiás lesz a babám és megfullad! Hogyan jelentkezik, időben észre lehet venni?

5 hónapos a babám,és rettegek hogy allergiás lesz valamire már lassan 2 hónapja mellétáplálok,de ma rettegek hogy allergiás lesz és megfullad!!!Olvastam hogy ilyen tünete is lehet!!!Az hogy jelentkezik id?ben észre lehet venni??

Legjobb válasz: Ha elõre rettegsz, azzal csak magadnak ártasz. Allergiás reakcióként legtöbbször hasmenés és kiütések jelentkeznek, csak ritkán fulladás, de annak is vannak is lehetnek elõjelei. Tart otthon Calcimuscot, és figyeld a babát, de ne pánikolj!

Ha elõre rettegsz, azzal csak magadnak ártasz. Allergiás reakcióként legtöbbször hasmenés és kiütések jelentkeznek, csak ritkán fulladás, de annak is vannak is lehetnek elõjelei. Tart otthon Calcimuscot, és figyeld a babát, de ne pánikolj!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a segítséget!! :-)

10 hetes terhes vagyok, úgy félek, hogy beteg lesz a babám, félek a nyaki redő méréstől is, hogy rossz lesz az eredmény, és rettegek a fejlődési rendellenességektől. Más is van ezzel így, vagy én aggódok ennyire?

Legjobb válasz: Ezzel mindenki igy van, es gondolom, nem baj, ha nem csak a magam neveben mondom ezt. Az egesz terhesseget vegig lehet aggodni, mindig jon valami vizsgalat, lelet, amire varni kell, es ami aggodlaomra adhat okot. De tudod, mennyire artasz ezzel a felelemmel a babanak? A sziringi, aggodo anyukak gyerekei nagy valoszinuseggel lesznek szorongo gyerekek, majd felnottek. Mindent erez a kicsi, amit te is, gondolj bele, mennyire art annak az icipici babanak a te felelmed. Probalj meg kicsit lazitani, es ne gondolj mindig rosszra, mert az ember hajlamos bevonzani a bajt. Kellemes babavarast kivanok!

Ezzel mindenki igy van, es gondolom, nem baj, ha nem csak a magam neveben mondom ezt. Az egesz terhesseget vegig lehet aggodni, mindig jon valami vizsgalat, lelet, amire varni kell, es ami aggodlaomra adhat okot. De tudod, mennyire artasz ezzel a felelemmel a babanak? A sziringi, aggodo anyukak gyerekei nagy valoszinuseggel lesznek szorongo gyerekek, majd felnottek. Mindent erez a kicsi, amit te is, gondolj bele, mennyire art annak az icipici babanak a te felelmed. Probalj meg kicsit lazitani, es ne gondolj mindig rosszra, mert az ember hajlamos bevonzani a bajt. Kellemes babavarast kivanok!
sziringi = szorongo
Hidd el, mindenki aggódik, de az esetek döntõ többségében teljesen felesleges, ráadásul a Babód is megérzi, ha ideges vagy, így nyugi, nem lesz semmi baj!
persze, szerintem mindannyian aggódunk , ez természetes. de azért próbálj ráállni arra hogy ne ezzel az aggódással teljenek napjaid.örülj, és várd izgalommal / ne idegeskedéssel /a babádat. 25hetes kismama, boldog babavárást
Mindenki fél, hiszen olyan sok rosszat lehet hallani. Én sajnos kórházban is voltam és ott a kismamák igazán rá tudnak ilyeszteni egymásra. Mindig csak arra szabad gondolni , hogy az én kisbabámmal semmi baj nem történhet. Egészséges, okos és gyönyörû baba lesz.Ha vigyázunk magunkra és odafgyelünk a testünk jelzéseire(ha elfáradunk pihenünk, nem erõlködünk, nem emelgetünk nehezet) biztos semmi baj nem lesz! Én megfogadtam, hogy csak a pozitív dolgokat vagyok hajlandó meghallani. És lehet, hogy eleinte nehéz, de ha magaddal elhiteted, hogy nem aggódsz, egy idõ után már nem is fogsz rosszra gondolni! :) )Pár hónap múlva már mosolyogni fogunk magunkon a félalmeink miatt.
Csatlakozom az elõttem válaszolókhoz. Természetes az aggódás, de nem szabad túlzásba vinni! Pozitívan kell hozzáállni, hiszen miért lenne bármi baj?! Gondolj arra, hogy szép, egészséges kisbabád lesz! A baba tényleg megérezheti, ha a sokat szorongsz. 27 hetes kismami
A gondolatnak teremtõ ereje van! Én is aggódom, de a szíved mélyén érzned kell, hogy nem lehet baja a babádnak.:) Boldog babavárást! 30 hetes kismami
Amikor engem a legjobban hatalmába kerített a kórházban a félelem én kiírtam magamból a negatív gondolataimat. Azokat is, amiket soha senkinek nem mondanék el. Nekem nagyon sokat segített, mert úgy éreztem könnyebb lett a lelkem és megszabadultam a bajoktól. Egyébként, amikor nekem mondták, hogy az aggódásommal csak a babának ártok, még rosszabbul éreztem megam, ugyanis ez nem tudatos. Amíg saját magam nem gyõzöm le a fálelmet, kívülálló hiába ad tanácsot. Szóval csak nyugi, minden rendben lesz! (Elõzõ "kórházas" válaszoló)
Ez természetes dolog, de ne görcsöljj anyit, mert ha netán erre utaló jelek is lennének, akkor úgyis szólna az orvosod! Bízz az orvosdban! Boldog Babavárást! :)
Fejlõdési ugrás, fogzás, front... szóval sok oka lehet annak, hogy ennyiszer felkel.
Szokj hozzá, sajnos ezt tudom csak mondani. az én kislányom 7 hetes korától aludt este 9-reggel 7-ig, ez így ment 4, 5 hós koráig, aztán azóta (most lesz egy éves)volt olyan h óránként kelt éjszaka, van h csak 1 körül aztán már csak 6-7 óra felé, de olyan is van h mondjuk már éjfél tájban , aztán 2-3 körül és még 5 óra felé is. Ez nagyon sok mindentõl függ, lehet kezdenek jönni a fogai. Próbálkozz homeós bogyókkal, nekünk nem használt, de van akinek sokat segít.

35hetes pocakos vagyok és a babóm még mindig faros. Rettegek a császártól és a dokim szerint császár lesz. Hogy tudnám a babóm "befordítani"? Akit császároztak és programozott volt, h készült rá fel lelkileg?

ocsi lehet hülyén tettem fel a kérdést de remélem értitek.

Legjobb válasz: A mi kórházunkban a faros baba nem jelent feltétlen császárt.Programozottat meg egyáltalán nem ha nincs más gond.Normálisan hagyják a kismamát végig vajúdni,és legtöbbször megszületik farral is.Csak akkor vágnak ha muszáj.2 kolléganõm is szült faros babát,azt mondták nem rosszabb mint a kp végû.

A mi kórházunkban a faros baba nem jelent feltétlen császárt.Programozottat meg egyáltalán nem ha nincs más gond.Normálisan hagyják a kismamát végig vajúdni, és legtöbbször megszületik farral is.Csak akkor vágnak ha muszáj.2 kolléganõm is szült faros babát, azt mondták nem rosszabb mint a kp végû.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat...azért bízom benne, h befordul idõben
A kolleganõm avval rémített, h faros akkor nehogy simán szüljek.Õ nagyon megszenvedett.Más pedig simán megszülte.A barátnõmnek a szülés elött 1-2 órával fordult meg.Én a napi 1 óra sétát hallottamés a kutyapózt, mert sokáig én is cidriztem.Már befordult 2 hete.34+4 hetes
Az egyik kolléganõm épp elenkezõ eset volt.A 30ik héten gyönyörûen befordult a babája, de õ császárt akart, elkezdte "gyõzködni" a babáját hogy forduljon vissza, amire valljuk be, elég kevés esély volt, megmondta a doki is, hogy felejtse el, a 9-hónapban visszafordult a baba, császár lett.lehet hogy forditva is mûködik, próbáld ki.
Szia! Nekem császár volt, és hidd el, sokkal könnyebb volt, mint a sima szülés, nem értem, sokan miért rettegnek tõle, bár lehet más úgy, ha valaki végigvajúdik tizenvalahány órát, és akkor adódik valami olyan probléma ami miatt császározni kell. Az biztosan sokkal rosszabb. Nekem méhlepényprobléma miatt volt programozott, õszintén szólva meg se kottyant, 2 napig nehéz volt utánna felkelni, de pár nap után már minden oké volt, 1 hét után meg mintha mi se történt volna. Rendes szülésnél azért 1 hét alatt nem heveri ki az ember a gátvágás, aranyér, egyebek kínjait. Lelkileg annyi, hogy így nem éled át a vajúdás, meg az igazi szülést, ezt meg mindenki másképp tudja feldolgozni, nehéz ebben tanácsot adni, valakinek probléma, valakinek nem. Max legközelebb majd lehet másként lesz, úgy ahogyan te szeretnéd!
Én sem rajongok a lehetõségért hogy mi van ha császározni kell, mert azt hiszem jobban félek tõle, és kevésbé szeretném mint a természetes szülést.ha mégis ugy alakulna semmit nem tudunk ellene tenne, tehát nézzük a jobbik oldalát:Nem repedsz, nem vágnak, nincs gátseb, a szexuális életed is hamarabb helyreáll, nincs aranyér(legalábbis kisebb a valószinûsége), nem vajudsz órákat, pontosan tudod a szülés idõpontját, nem ér meglepetés az üzletben hogy hoppá, elfolyt a magzatvizem, vagy hogy épp egyedül vagy otthon.30perc alatt kiveszik ma babát, összevarrnak...próbálj meg ezekre gondolni. A te és a babád érdekében csinálják.38hetes
Nekem a 28 hetes UH után merült fel a császár gondolata. Én is bepánikoltam. Aztán megnyugodtam, lesz ami lesz, a baba bennt nem maradhat. 36 hetes voltam, amikor barátnõm szült. 21 óra szenvedés után megváltás volt neki a császár. Akkor már azért paráztam, hogyha már császár, akkor legalább ne szenvedjek elõtte. Bejött. 13 nap túlhordásom volt, nagy volt a baba és kisfiú. Az elsõ rosszabb eredménynél áttoltak a mûtõbe és kivették a kicsit. Utána fájt piszkosul, de ott volt velem az egészséges és gyönyörû kisfiam, akiért bármit elviseltem volna. Egy jótanács: fogd fel úgy, hogy neked ezt a lapot osztották.
szia! ne félj a császártól, a lényeg h a baba egészségesen kintlegyen. egyébként: négykézlábra kell állni, pici terpesz, a könyöködre támaszkodj le, tedd rá a fejed-vagyis a feneked fent, a fejed lent-és nagyon finoman ringatózni kell.. ettõl állítólag befordul.. nekem más miatt lett császár, de hallottam h ez segíthet
35 hetes babának már nem nagyon van helye forgolódni! Elég nagy baba már! Én is császárral szültem 36 évesen az elsõ kislányomat. Pedig koponyavégû volt, de a dokim nem kockáztatott. Sokkal jobban éreztem magam, pedig combközéptõl-combközépig van a hasam kettévágva, mint a kórteremben lévõ másik anyuka, akit hagyott a dokija órákat vajúdni és utána szétszaggata a baba, mert a feje mellett volt a keze és úgy bújt ki. Nem ijesztgetésként irtam! Kellemes babavárást! Üdv 14 hónapos nagylány boldog anyukája
Szia!Én is hasonló cipõben jártam mint te.A 30.héttõl kezdve féltem, hogy nem fordul meg, és császár lesz, de egyszer csak a 35 hetes ultrahangon lennt volt a feje, nem csináltam semmilyen gyakorlatokat, meg nem is éreztem eggyáltalán, hogy mikor is történhetett.Úgyhogy nyugodtan bízhatsz abban, hogy egyszer csak te is a fejét látod majd az uz-n lennt.Sok sikert!
Szia! Vannak praktikák amik segítik a befordulást pl. naponta 20 percet kutyapózban kell lenni, letámasztod a könyöködet és úgy, remélem érted hogy hogy mondom:) Egyébként ha itt ezen az oldalon beírod a keresõbe, biztos kiad több módszert, van még egy pár amiket én is itt olvastam! Sok sikert! Üdv: 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: MIndenkinek köszönöm a választ. szép babavárást kívánok

Volt már úgy valaki, hogy az elején nagyon beteg volt és nem lett semmi baja a babának? Én 6 hetes vagyok és influenzás. Fáj a torkom náthás és lázas vagyok és rengeteget köhögök. Nagyon félek hogy valami baja lesz a babámnak.

Legjobb válasz: Igen a középsõ lányommal így kezdtem a terhességem,fogytam is 11 kg-ot.Semmi bajunk nem lett szerencsére.Viszont az elején véreztem egyszer,szerintem az erõs köhögéstõl.Menj orvoshoz,és mindenképpen mondd meg,hogy terhes vagy.Valamit talán azért tud írni.De ne szedj be semmit amit nem orvos ajánl.A nõgyógyásznak is említsd meg.Ritkán,de okozhat rendellenességet vírus a babánál.Nekem legalábbis ezt mondták akkor. Minden jót,jó egészséget nektek.

Igen a középsõ lányommal így kezdtem a terhességem, fogytam is 11 kg-ot.Semmi bajunk nem lett szerencsére.Viszont az elején véreztem egyszer, szerintem az erõs köhögéstõl.Menj orvoshoz, és mindenképpen mondd meg, hogy terhes vagy.Valamit talán azért tud írni.De ne szedj be semmit amit nem orvos ajánl.A nõgyógyásznak is említsd meg.Ritkán, de okozhat rendellenességet vírus a babánál.Nekem legalábbis ezt mondták akkor. Minden jót, jó egészséget nektek.
Szia! LÁZAT MINDENKÉPP CSILLAPÍTS!!! Ugyanis az vetélést okozhat! 38 fok fölé ne menjen a lázad!! Algopyrint vehetsz be! A vírusok és bacik nem okoznak bajt! Legalábbis kis százalékban. De akkor ebben a korai terhességben a mindent, vagy semmit elv mûködik. Ha baj van, akkor elmegy a baba. A láz a legveszélyesebb!!! Gyógyulj meg hamar!!!
Szia! Én 8hetesen voltam tiszta láz és influenza, nagyon köhögtem.Az orvos penicillin készitményt irhatott csak fel(persze érzékeny vagyok rá)de nem lett semmi bajunk, Algopyrint szedtem láz ellen, mrt igazából a láz árthat a babának nagyon! Jobbulást!
lazits, en baranyhimlos voltam és semmi baja a babamnak, izeg-mozog. influenza abszolut nem tesz semmi kart a bababan.
Én is egy hónapig beteg voltam a 2. hónapot végig betegeskedtem végul antibiotikumot írt a doki és gyonyoru okos egészséges kisfiam szuletett. Mielobbi jobbulást és boldog babavárást kívánok :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Már voltam dokinál és szedem a gyógyszert (algopyrin és ospen antibiotikum amit lehet szedni terhesen is) csak nagyon aggódom. De megnyugtató válaszokat kaptam és most már jobban érzem magam. Még egyszer köszönöm!
Lázat valóban csillapíts, de nehogy Algopirynt vagy bármilyen pirinszármazékot beszedj.Az Algopiryn és társai vetélést okoznak, nem ajánlott terhesen a szedésük.Paracetamol tartalmú szereket szabad bevenni ha muszáj, de inkább orvos írja fel, mint írtam már.

35 hetes terhes vagyok, nagyon félek attól, hogy valami baja lesz a babámnak, mert sokat idegeskedtem és sírtam, az uh. Szerint nincs semmi baj, de biztos ez?

Legjobb válasz: Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske

Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske
Nyugi nem lessz semmi baja de ha sírnod kell sírj még mindig jobb mint magadban tartani .Én is így voltam a kisfiamnál sajnos sokminden össze jött akkor most 1 éves 4és fél kilóval idõre született és semmi baja sincs.

Haránt fekvésben van a babám, és valószínűleg császár lesz. Hogyan érik így el a babát, ha lent vágják fel a hasamat? Ugye a középen lévő vágás már nem "divat"?

Tudom, hogy buta kérdés, de még nem szültem és nagyon tudatlan vagyok ezen a téren.

Legjobb válasz: Már 6 évvel ezelõtt, a kislányom születésekor is a császármetszéskor a szeméremcsont felett vízszíntesen vágtak. 1 évvel késõbb már szinte semmi sem látszott belõle. Szerintem harántfekvés esetén is így járnak el. Viszont nagyon-nagyon fontos, hogy ha epidurálisan érzéstelenítenek császárkor nehogy emelgesd a fejed utána, mert iszonyatos fejfájás fog kínozni. Ezt saját tapasztalatból tudom.

Már 6 évvel ezelõtt, a kislányom születésekor is a császármetszéskor a szeméremcsont felett vízszíntesen vágtak. 1 évvel késõbb már szinte semmi sem látszott belõle. Szerintem harántfekvés esetén is így járnak el. Viszont nagyon-nagyon fontos, hogy ha epidurálisan érzéstelenítenek császárkor nehogy emelgesd a fejed utána, mert iszonyatos fejfájás fog kínozni. Ezt saját tapasztalatból tudom.
Igen, de a harántfekvés és a medencevégû fekvés nem ugyanaz. Haránt=keresztben, medencevégû=hosszában, csak fejjel felfelé.
Biztos, hogy lent vágnak! Úgy emlékszem, hogy a kórteremben, ahol feküdtem az egyik anyukának is lent vágtak, és neki is harántban feküdt a baba. S igen, ne emeld meg a fejed mûtét után! Én alig emeltem, de olyan fejfájásom volt, mint még soha! Rosszabb volt, mint a császár.
Persze , hogy lent vágnak:) A baba nem odafönt van, hanem a méhnyaktól a gyomrodig végig megtalálható:) Lent megnyitják a méhet, és kiemelik a babát:) ezt nézd meg, és mindent megértesz: (nyugi, nem gáz) http://www.hazipatika.com/mediatar/media/Csaszarmetszes/49
A mûtét után feküdj amennyit csak lehet, ne járj leszegett fejjel és sok vizet igyál.Én ezt nem tudtam és fejfájásom lett(gyógyszer, infúzió, szenvedés...).
Egy ideig nekem is harántfeküdt babám és én is meg voltam ijedve, mert én is olvastam a neten, hogy ilyen esetben a klasszikus metszést végzik el, középen. Mondta a dokim, hogy nyugodjak meg, ugyanúgy lenn vágnak, csak a dokinak nehezebb dolga van. Aztán nekem befordult, de sajnos így is császár lett a vége.
Nekem medencevégû fekvésben van és nagy baba úgyhogy sajna engem is császároznak, ha csak meg nem történik a csoda és be nem fordul a kisfiam. Igen lenn vágnak én meg néztem egy videót a youtube-on, én az a típus vagyok, hogy szeretem tudni, hogy mi fog történni :) nekem úgy könnyebb. Abban a vidiben úgy volt, hogy amikor felnyitották az anyukát, a doki megnyomta olyan gyomortájékon a mamit és lejjebb csúszott a baba és már kinn is volt, kb 5 perc volt az egész..gondolom maga az, hogy utána téged még ott ellátnak az hosszabb idõ. 38hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Idõközben befordult a kicsim, és remélem így is marad. Majd meglátjuk

Par napja észrevettem, hogy kevés barnás pecsételésem van (nem görcsöltem). Ez már vagy 4 napig tart. 6 hetes terhes vagyok és nagyon félek, hogy baja lesz a babának! Mitöl lehet ez?

Sokat dolgozom,nagyon kimerit? a munkám.De jelenleg nem tehetem,hogy ott hagyom.Szivritmus zavarokat is tapasztalok,ami eddig nem fordult el?.Nagyon félek,hogy ne mennyen el a babám!Valami baj van velem,vagy túl sokat aggodalmaskodok?

Legjobb válasz: figyelj, ha munkádat nem tudod otthagyni, akkor egy kicsit kellene betegácsiba, vagy szabira jönnöd, mert a baba mindennél fontosabb gondolom, és akkor pihenned kellene. Vagy miért nem mész el orvoshoz, hogy mi a szitu?

figyelj, ha munkádat nem tudod otthagyni, akkor egy kicsit kellene betegácsiba, vagy szabira jönnöd, mert a baba mindennél fontosabb gondolom, és akkor pihenned kellene. Vagy miért nem mész el orvoshoz, hogy mi a szitu?
szia, Mindenképpen menj dokihoz, hogy megnézzen téged és a babát! Nekem is volt barnázásom, és kiderült hogy van egy hematómám, amivel feküdnöm kellett amíg fel nem szívódott. Nagyon figyelj a tested jelzéseire, és ne erõltesd magad. a bab mindennél fontosabb, még a munkádnál is, fõleg ha nehéz, fizikai munkát végzel. Lehet, hoyg sárgatest hormon elégtelenséged van, azt viszont sürgõsen pótolni kell gyógyszerrel, mert a baba jelenleg abból táplálkozik. De az is lehet, természetesen hogy semmi különösebb oka nincs a barnázásodnak, de jó lenne, ha ezt a doki mondaná ki. Hagy a munkát, menj táppénzre. Én is a terhességem legelejétõl táppénzen voltam. Halálra untam magam egy idõ után itthon, de a kiscsillagom minden áldozatot megér. :) )) Egy 5 hónapos kicsilány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Orvoshoz hétföre kaptam idõpontot, de ez a tehetetlenség nagyon rossz.Addig is szerettem volna tudni, hogy elõfordult-e mással is az ilyesmi.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
nem tudom, de nekem azt mondta a doki h fél napnál is több barnám van akkor az baj..nem akarlak megijeszteni, de inkább menj ki a kórházba!!!jobb elõbb!nekem csak 1szer volt egy délelõtt, 4htesen!de azota semmi! MENJ ORVOSHOZ, ÉN TUTI AZT TENNEM! a 4 nap sztem sok!
Szia! Én a 3-ik babámat várom, és a másodikkal nekem is volt pecsételõ vérzésem.Szigorúan feküdnöm kellett.Sok oka lehet ennek, és a barnázásnak is, de semmiképpen nem normális a terhesség alatt.Ha fontos a gyereked, szerintem is mindenképp menj dokihoz, keress másikat, ha a tiéd azonnal nem fogad. A barátnõm tegnap veszítette el a 7hetes babáját, nagyon rossz volt látni egy kis fejlõdõ embriót íhy halottan:-((( Napok óta tartott neki is, ráadásul õ volt dokinál is, csak nem tudott a másik két gyerektõl feküdni:(Most magát is okolja. Menj mielõbb orvoshoz, és tartsd be az utasításait. Ja, és minden görcs nélkül vetélt el, csak utánna jelentkeztek a görcsök, ma kaparják meg. Bocsi, de remélem megijedtél annyira, hogy abbahagyod azonnal a munkát.
Szia Ha a Te orvosod nem tud fogadni esetleg tudok ajanlani, En hozza jarok evek ota, nagyon megbizhato, korrekt orvos. Ha erdekel irj, privatban. Drukkolok, h minden rendben legyen nalad.
Szia! Én is így voltam, 5 hetesen barnázgattam, nagyon sokat kellett a melóba szaladgálnom, idegeskednem napi 11 órákat.Elmentem dokihoz, és azóta veszélyeztetett terhesként itthon vagyok.Már minden ok, 15 hetes vagyok, de én nem tudom folytatni a munkámat. A dokihoz jó hogy mész, lehet kapsz rá gyógyszert, vagy pihengetsz egy hetet legalább, vagy kettõt, és lehet visszamehetsz dolgozni, de orvosnak mindenképp látnia kell.Én is elég szarba( bocs a szóért)hagytam a munkahelyemet ezzel, de muszáj volt, remélem lesz lehetõséged minnél elõbb megoldani ezt, mert Te is tudod hosszú távon ez nem tartható.A legfontosabb, hogy addig se idegeskedj!Nem lesz semmi baj, mindjárt hétfõ.
utolsó válaszadó vagyok, ügyeletre nem mennél be? Az is megoldás lehet.És megnyugodnál.
Kééényelmeeee??? szültél már te császárral?
Kérheted, de remélem, nemet mond a doki. Sokkal gázabb egy hasi mûtét, mint egy hüvelyi szülés - szövõdményes, felépülés is lassabb, nagyobb kockázat. Csak a mama kényelme, stb. miatt nem szoktak császározni, és így van jól.
A kérdező hozzászólása: Mármint császárral, nem a hosszú szenvedéssel....
10:08! Köszi a válaszod az összes, császárral szült édesanya nevében! Sokan csak azt hiszik h nekünk nem fáj, mert a babát kiveszik, nem kell megszülni....nagyon tévednek, és emiatt sokszor fel tudom húzni magam....
Kérheted a császárt! Könyörgöm, ez nem kényelem! Nekem a dokim mondta, hogy azoknál a nõknél, akiknek már volt méhen végzett mûtét-az kérheti a császárt-törvényileg joga van rá. Ilyenkor egy kismama már nem a kényelemre gondol, hanem a kockázatokra. A heg bizony szétnyílhat, ez a babának-mamának egyaránt veszélyes(a kerületünkben egy kismama császár után hüvelyi szülést választott, közben szétnyílt a hege, baba a hasüregbe kötött ki és oxigénhiányos lett, ennek következtében pedig fogyatékos lett). Nekem 2, 5 volt császárom 9 órás vajúdás után, és nem rajtam múlt, hogy nem hüvelyi szülés lett a vége(összegabalyodott, ezáltal lerövidült a köldökzsinór). Most augusztusban szülöm a 2. fiunkat, és bizony sokat molyoltam magamban, férjemmel, másokkal, hogy hogyan lenne a legjobb-végül a császár mellett döntöttem-de az tuti, hogy nem kényelembõl, mert pokol volt a mozgás a varratszedésig(10 nap).
16 hó van a fiaim között. sima szülést szerettem volna, meg a mi kórházunkba nem is császároznak csak úgy, de a dokim megsúgta, ha már nagyon nem bírom, akkor mondjam a fõorvosnak, h nyilall a hegem és akkor császároznak mert ez hegszétválásra utal. Viszont tényleg nagyon nyilallt a hegem és a fájások között is ( ez már a vajúdásom 10. órájában). és a császár után mondta is a doki, h nagyon vékony volt a hegem, jó hogy császár lett ez is.
10:08-as vagyok Hát a mûtét után én is hamar összekaptam magam, erõltettem a sétálást stb. De azért azt senki ne mondja nekem, hogy nem fáj mint állat. Én nem vagyok egy nebáncsvirág, és sajnos már ilyen-olyan mûtéteken átestem, de az összes nem fájt ennyire, mint amikor itt kiment az érzéstelenítõ hatása, és még a következõ napokban is bazira fájt. Itt csak annyi a különbség, ki milyen hamar szedi össze magát.
A kérdező hozzászólása: Sokan mondják, hogy a császár rosszabb, de én nem hiszem. Az elsõnél vajúdtam 9 órát, kézzel tágítottak, mert nem tágultam, végül császároztak. Másnap sokkal jobban fájt, hogy tágítottak, mint a vágás. 2 nap után ugyanúgy mozogtam, mintha mi sem történt volna. Ennyit a hasi mûtétrõl...
Kérheted, de a legtöbb orvos nagyon helyesen nem az anyuka óhaja alapján fog dönteni egy nagy hasi mûtétrõl.
Úgy tudom, hogy ez az orvos döntésétõl függ. A döntés fõként attól függ, hogy a császáros heged milyen állapotban van, az elõzõ baba miért lett császár (fájásgyengeség, téraránytalanság, rövid köldökzsinór, stb.), valamint hogy a jelenlegi babád hogy fekszik, mekkora. Bár elméletileg nem így kellene lennie, az orvos hozzáállásától is sok függ, vannak orvosok és kórházak, ahol szívesen végeznek császárt, máshol pedig tényleg csak akkor, ha indokolt. A te kérésedet-véleményedet az orvos biztosan meg fogja hallgatni, de a döntést nem az alapján szokták meghozni.
Kérni kérheted, de fõként a véleményét kérd inkább.Ha vízszintesen vagy vágva, akkor van értelme megbeszélni róla inkább, mert a függõleges metszésnél (ha jól tudom), már eleve császároznak a többi babával is.Az enyém az utóbbi, és én így tudom, de nekem is csak 1 van még, úgyhogy ha vkinek ellentétes infója van, engem is érdekelne. :)
Elsõ vagyok. Annyira díjazom azokat az anyukákat, akik bármilyen negatív véleményt megfogalmaznak egy császáros anyatársukkal szemben.Nem kívánom én senkinek azt a kínt, és félelmet, amit személy szerint én éltem át.7 óra vajúdás után még azt mondta a dokim, h takarékoskodjak az erõmmel, mert messze még a vége.Negyed! óra múlva már érzéstelenítettek a mûtéthez, hipp-hopp kellett dönteni.Még most is beleborzongok... Én is félek a természetes szüléstõl, de hogy azért császároznék, mert az kényelmes?!?!?! Én tudom milyen a tolófájás...ti (akik elítéltek) tudjátok, milyen az, varratokkal feküdni plussz egy napig, amikor kézzel lábbal futnál a gyerekedhez???Csak kérdezem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!