Találatok a következő kifejezésre: Félek hogy lesz a babám (77 db)

10 hetes terhes vagyok, úgy félek, hogy beteg lesz a babám, félek a nyaki redő méréstől is, hogy rossz lesz az eredmény, és rettegek a fejlődési rendellenességektől. Más is van ezzel így, vagy én aggódok ennyire?

Legjobb válasz: Ezzel mindenki igy van, es gondolom, nem baj, ha nem csak a magam neveben mondom ezt. Az egesz terhesseget vegig lehet aggodni, mindig jon valami vizsgalat, lelet, amire varni kell, es ami aggodlaomra adhat okot. De tudod, mennyire artasz ezzel a felelemmel a babanak? A sziringi, aggodo anyukak gyerekei nagy valoszinuseggel lesznek szorongo gyerekek, majd felnottek. Mindent erez a kicsi, amit te is, gondolj bele, mennyire art annak az icipici babanak a te felelmed. Probalj meg kicsit lazitani, es ne gondolj mindig rosszra, mert az ember hajlamos bevonzani a bajt. Kellemes babavarast kivanok!

Ezzel mindenki igy van, es gondolom, nem baj, ha nem csak a magam neveben mondom ezt. Az egesz terhesseget vegig lehet aggodni, mindig jon valami vizsgalat, lelet, amire varni kell, es ami aggodlaomra adhat okot. De tudod, mennyire artasz ezzel a felelemmel a babanak? A sziringi, aggodo anyukak gyerekei nagy valoszinuseggel lesznek szorongo gyerekek, majd felnottek. Mindent erez a kicsi, amit te is, gondolj bele, mennyire art annak az icipici babanak a te felelmed. Probalj meg kicsit lazitani, es ne gondolj mindig rosszra, mert az ember hajlamos bevonzani a bajt. Kellemes babavarast kivanok!
sziringi = szorongo
Hidd el, mindenki aggódik, de az esetek döntõ többségében teljesen felesleges, ráadásul a Babód is megérzi, ha ideges vagy, így nyugi, nem lesz semmi baj!
persze, szerintem mindannyian aggódunk , ez természetes. de azért próbálj ráállni arra hogy ne ezzel az aggódással teljenek napjaid.örülj, és várd izgalommal / ne idegeskedéssel /a babádat. 25hetes kismama, boldog babavárást
Mindenki fél, hiszen olyan sok rosszat lehet hallani. Én sajnos kórházban is voltam és ott a kismamák igazán rá tudnak ilyeszteni egymásra. Mindig csak arra szabad gondolni , hogy az én kisbabámmal semmi baj nem történhet. Egészséges, okos és gyönyörû baba lesz.Ha vigyázunk magunkra és odafgyelünk a testünk jelzéseire(ha elfáradunk pihenünk, nem erõlködünk, nem emelgetünk nehezet) biztos semmi baj nem lesz! Én megfogadtam, hogy csak a pozitív dolgokat vagyok hajlandó meghallani. És lehet, hogy eleinte nehéz, de ha magaddal elhiteted, hogy nem aggódsz, egy idõ után már nem is fogsz rosszra gondolni! :) )Pár hónap múlva már mosolyogni fogunk magunkon a félalmeink miatt.
Csatlakozom az elõttem válaszolókhoz. Természetes az aggódás, de nem szabad túlzásba vinni! Pozitívan kell hozzáállni, hiszen miért lenne bármi baj?! Gondolj arra, hogy szép, egészséges kisbabád lesz! A baba tényleg megérezheti, ha a sokat szorongsz. 27 hetes kismami
A gondolatnak teremtõ ereje van! Én is aggódom, de a szíved mélyén érzned kell, hogy nem lehet baja a babádnak.:) Boldog babavárást! 30 hetes kismami
Amikor engem a legjobban hatalmába kerített a kórházban a félelem én kiírtam magamból a negatív gondolataimat. Azokat is, amiket soha senkinek nem mondanék el. Nekem nagyon sokat segített, mert úgy éreztem könnyebb lett a lelkem és megszabadultam a bajoktól. Egyébként, amikor nekem mondták, hogy az aggódásommal csak a babának ártok, még rosszabbul éreztem megam, ugyanis ez nem tudatos. Amíg saját magam nem gyõzöm le a fálelmet, kívülálló hiába ad tanácsot. Szóval csak nyugi, minden rendben lesz! (Elõzõ "kórházas" válaszoló)
Ez természetes dolog, de ne görcsöljj anyit, mert ha netán erre utaló jelek is lennének, akkor úgyis szólna az orvosod! Bízz az orvosdban! Boldog Babavárást! :)

5 hetes terhes vagyok, hazahozták a nagyobb gyerekeim az influenzát, nagyon félek hogy vmi baja lesz a babának volt esetleg aki átvészelt influt terhesen?

Beszedni se merek csak panadolt ami meg semmit se ér.

Legjobb válasz: Magától az influenzától semmi baja nem lesz a babának a pocidban!Amire figyelni kell, h ne menjen a lázad 38,5 fölé mert az ártalmas a babára nézve!Amúgy sok forró tea, c-vitamin, ha köhögsz hagymahéj tea!

Magától az influenzától semmi baja nem lesz a babának a pocidban!Amire figyelni kell, h ne menjen a lázad 38, 5 fölé mert az ártalmas a babára nézve!Amúgy sok forró tea, c-vitamin, ha köhögsz hagymahéj tea!
Én most voltam influenzás sajnos januárban, 20 hetesen. Tényleg a lázcsillapításra kell nagyon odafigyelni. Nekem is csak panadol volt otthon, de rögtön mentem orvoshoz, õ inkább Algopirynt írt, meg Calcium Sandoz 1000mg C vitamin pezsgõtablettát javasolt. Kellett is, mert nagyon le voltam gyengülve. Szerintem ha beteg vagy, mindenképp lásson orvos. Az általa felírt gyógyszereket pedig biztonsággal szedheted! Gyógyulást!
Én már decemberben beoltattam magam influenza ellen, de állítólag most mindenféle baci terjed a levegõben - most hogy végre nem mínusz fokok vannak - szóval én is extra óvatos vagyok és kerülöm a beteg embereket. Max. kérd meg a férjed, hogy õ ápolgassa a nagyobb beteg gyerekeitek. Más nem jut eszembe...
Meg tudod oldani, hogy a szád elé teszel egy kendõt? amúgy tényleg a lázcsillapítás a legfontosabb, mert sajnos a tartós magas láz okozhat vetélést.
A kérdező hozzászólása: Én attól félek hogy vmi fejlõdési rendellenessége lesz egyébként tavaly beoltattam magam, idén meg elfelejtkeztem róla, persze hogy elkaptam:(
Paramax rapid tablettát vegyél, ha esetleg lázasodnál. Hidd el, ezerszer jobb, mint a panadol. Nekem ezt ajálotta a védõnõ, az orvos is. 30db-os 600ft a patikában, paracetamol tartalmú, és nagyon gyorsan hat. 4óránként szedhetõ terhesség és szoptatás alatt is. Én is most kaptam el, ha felmenne a lázam, vagy kibirhatatlan a torokfájás, akkor veszek be belõle. Ne aggódj, ameddig nem vagy nagyon lázas, nem lesz baja a babádnak !! 10+1hkm

Miért van az hogy 4-5 napig nagyon jól van tejem mindig csak az egyik mellből szopik a babám aztán utána fele annyi lesz a mennyiség és csak szenvedünk 1-2 napig?

Fejek is és igény szerint szoptatok. Ez hétr?l hétre így megy . Hogyan tudnám ezeket a napokat elkerülni? Miért nem ugyanannyi a mennyiség? A babám mindig kiüríti amib?l eszik.

Legjobb válasz: Eszel-iszol, pihensz eleget ezeken a napokon? Nálam annyira meglátszik, hogy mit ettem-ittam, vagy idegeskedtem-e elõzõ nap valamin. Mennyi idõs a babád egyébként? Mert az is lehet, hogy egy-egy nap õ eszik többet... nálam volt ilyen, hogy egyik nap egy "fél" cicit evett ki, aztán másnap meg nem volt elég neki a kettõ se :)

Eszel-iszol, pihensz eleget ezeken a napokon? Nálam annyira meglátszik, hogy mit ettem-ittam, vagy idegeskedtem-e elõzõ nap valamin. Mennyi idõs a babád egyébként? Mert az is lehet, hogy egy-egy nap õ eszik többet... nálam volt ilyen, hogy egyik nap egy "fél" cicit evett ki, aztán másnap meg nem volt elég neki a kettõ se :)
A kérdező hozzászólása: 6 hetes a babám és sokat tud enni. Nem értem miért ingadozik így a tejmennyiség. Minden nap mindenre odafigyelek hogy legyen tejem de attól idegeskedek hogy miért nincs rendesen.


Ha ennyitõl beteg lesz az már rég rossz
Az én lányom még télen kezdett el mászni. Itt a szobába alapból van szõnyeg ha meg épp kicsattogott dobtam le egy szõnyeget amin jobb esetbe 2 percig elvolt. Lemászott róla de nem fázott fel egyszer sem. Persze nem hagytam ott nagyon sokáig. Harisnyát meg még egy nacit adtam rá aztán hadd menjen :)
Télen kezdett mászni, a szobában szõnyeg van de ugye sokszor kiment a kõre és a parkettára, harisnya és nadrág is volt rajta így soha nem fázott meg.Nekem azt mondták hogy a tenyerérõl , térdérõl és a pelenkás popójáról nem tud igazából felfázni.
A babot azért áztatjuk, hogy hamarabb megfõjön. Az áztatástól még puffasztó marad.
Szerintem nem lesz kevésbé puffasztó. Én azért áztatom, hogy hamarabb megfõjön. A leve meg sima víz, csak kicsit koszos, én nem innám meg.
A bab elsõsorban a héja miatt puffaszt, tehát ameddig az rajta van, teljesen mindegy, hogy áztatod vagy sem.
Cáfolnám az elöttem szólókat, mert én mindig áztatom a babot (babféléket), és soha nem puffadok tõle. Egyszer fordult elõ hogy párom kitalálta de 10-kor hogy az nap babot fõzzek, így nem lett beáztatva, na úgy puffadtam, olyan szélgörcseim voltak, mint még soha. :o Viszont hogy az áztató víztõl puffadnál-e nem tudom, ki kell próbálni, de nem tartom valószínûnek.
A kérdező hozzászólása: Hát pedig a puffasztó anyag kerül valahova, ezért elvileg kéne...
Nagymamám a bableves elsõ felfõtt levét is le szokta önteni(bár a húslevesét is), mert azt mondja akkor nem puffaszt úgy->tehát lehet, hogy a puffasztó hatás csak fõzéssel jön ki.Bár megjegyzem azért abban már jócskán benne van az íze szerintem(mindkét esetben), de mint látszik ez nem egy fõzési kérdés.Szerintem erre a kérdésre a válasz az, hogy nem. Egyébként még ha valakit érdekel, akkor leírom, aki esetleg nem tudja, hogy az ilyen ételekbe ezért jó a köménymag!S általában amik puffadást okoznak (más példa:káposzta) azokhoz receptszerûen írják is.:)

35hetes pocakos vagyok és a babóm még mindig faros. Rettegek a császártól és a dokim szerint császár lesz. Hogy tudnám a babóm "befordítani"? Akit császároztak és programozott volt, h készült rá fel lelkileg?

ocsi lehet hülyén tettem fel a kérdést de remélem értitek.

Legjobb válasz: A mi kórházunkban a faros baba nem jelent feltétlen császárt.Programozottat meg egyáltalán nem ha nincs más gond.Normálisan hagyják a kismamát végig vajúdni,és legtöbbször megszületik farral is.Csak akkor vágnak ha muszáj.2 kolléganõm is szült faros babát,azt mondták nem rosszabb mint a kp végû.

A mi kórházunkban a faros baba nem jelent feltétlen császárt.Programozottat meg egyáltalán nem ha nincs más gond.Normálisan hagyják a kismamát végig vajúdni, és legtöbbször megszületik farral is.Csak akkor vágnak ha muszáj.2 kolléganõm is szült faros babát, azt mondták nem rosszabb mint a kp végû.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat...azért bízom benne, h befordul idõben
A kolleganõm avval rémített, h faros akkor nehogy simán szüljek.Õ nagyon megszenvedett.Más pedig simán megszülte.A barátnõmnek a szülés elött 1-2 órával fordult meg.Én a napi 1 óra sétát hallottamés a kutyapózt, mert sokáig én is cidriztem.Már befordult 2 hete.34+4 hetes
Az egyik kolléganõm épp elenkezõ eset volt.A 30ik héten gyönyörûen befordult a babája, de õ császárt akart, elkezdte "gyõzködni" a babáját hogy forduljon vissza, amire valljuk be, elég kevés esély volt, megmondta a doki is, hogy felejtse el, a 9-hónapban visszafordult a baba, császár lett.lehet hogy forditva is mûködik, próbáld ki.
Szia! Nekem császár volt, és hidd el, sokkal könnyebb volt, mint a sima szülés, nem értem, sokan miért rettegnek tõle, bár lehet más úgy, ha valaki végigvajúdik tizenvalahány órát, és akkor adódik valami olyan probléma ami miatt császározni kell. Az biztosan sokkal rosszabb. Nekem méhlepényprobléma miatt volt programozott, õszintén szólva meg se kottyant, 2 napig nehéz volt utánna felkelni, de pár nap után már minden oké volt, 1 hét után meg mintha mi se történt volna. Rendes szülésnél azért 1 hét alatt nem heveri ki az ember a gátvágás, aranyér, egyebek kínjait. Lelkileg annyi, hogy így nem éled át a vajúdás, meg az igazi szülést, ezt meg mindenki másképp tudja feldolgozni, nehéz ebben tanácsot adni, valakinek probléma, valakinek nem. Max legközelebb majd lehet másként lesz, úgy ahogyan te szeretnéd!
Én sem rajongok a lehetõségért hogy mi van ha császározni kell, mert azt hiszem jobban félek tõle, és kevésbé szeretném mint a természetes szülést.ha mégis ugy alakulna semmit nem tudunk ellene tenne, tehát nézzük a jobbik oldalát:Nem repedsz, nem vágnak, nincs gátseb, a szexuális életed is hamarabb helyreáll, nincs aranyér(legalábbis kisebb a valószinûsége), nem vajudsz órákat, pontosan tudod a szülés idõpontját, nem ér meglepetés az üzletben hogy hoppá, elfolyt a magzatvizem, vagy hogy épp egyedül vagy otthon.30perc alatt kiveszik ma babát, összevarrnak...próbálj meg ezekre gondolni. A te és a babád érdekében csinálják.38hetes
Nekem a 28 hetes UH után merült fel a császár gondolata. Én is bepánikoltam. Aztán megnyugodtam, lesz ami lesz, a baba bennt nem maradhat. 36 hetes voltam, amikor barátnõm szült. 21 óra szenvedés után megváltás volt neki a császár. Akkor már azért paráztam, hogyha már császár, akkor legalább ne szenvedjek elõtte. Bejött. 13 nap túlhordásom volt, nagy volt a baba és kisfiú. Az elsõ rosszabb eredménynél áttoltak a mûtõbe és kivették a kicsit. Utána fájt piszkosul, de ott volt velem az egészséges és gyönyörû kisfiam, akiért bármit elviseltem volna. Egy jótanács: fogd fel úgy, hogy neked ezt a lapot osztották.
szia! ne félj a császártól, a lényeg h a baba egészségesen kintlegyen. egyébként: négykézlábra kell állni, pici terpesz, a könyöködre támaszkodj le, tedd rá a fejed-vagyis a feneked fent, a fejed lent-és nagyon finoman ringatózni kell.. ettõl állítólag befordul.. nekem más miatt lett császár, de hallottam h ez segíthet
35 hetes babának már nem nagyon van helye forgolódni! Elég nagy baba már! Én is császárral szültem 36 évesen az elsõ kislányomat. Pedig koponyavégû volt, de a dokim nem kockáztatott. Sokkal jobban éreztem magam, pedig combközéptõl-combközépig van a hasam kettévágva, mint a kórteremben lévõ másik anyuka, akit hagyott a dokija órákat vajúdni és utána szétszaggata a baba, mert a feje mellett volt a keze és úgy bújt ki. Nem ijesztgetésként irtam! Kellemes babavárást! Üdv 14 hónapos nagylány boldog anyukája
Szia!Én is hasonló cipõben jártam mint te.A 30.héttõl kezdve féltem, hogy nem fordul meg, és császár lesz, de egyszer csak a 35 hetes ultrahangon lennt volt a feje, nem csináltam semmilyen gyakorlatokat, meg nem is éreztem eggyáltalán, hogy mikor is történhetett.Úgyhogy nyugodtan bízhatsz abban, hogy egyszer csak te is a fejét látod majd az uz-n lennt.Sok sikert!
Szia! Vannak praktikák amik segítik a befordulást pl. naponta 20 percet kutyapózban kell lenni, letámasztod a könyöködet és úgy, remélem érted hogy hogy mondom:) Egyébként ha itt ezen az oldalon beírod a keresõbe, biztos kiad több módszert, van még egy pár amiket én is itt olvastam! Sok sikert! Üdv: 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: MIndenkinek köszönöm a választ. szép babavárást kívánok

Félek hogy allergiás lesz a babám és megfullad! Hogyan jelentkezik, időben észre lehet venni?

5 hónapos a babám,és rettegek hogy allergiás lesz valamire már lassan 2 hónapja mellétáplálok,de ma rettegek hogy allergiás lesz és megfullad!!!Olvastam hogy ilyen tünete is lehet!!!Az hogy jelentkezik id?ben észre lehet venni??

Legjobb válasz: Ha elõre rettegsz, azzal csak magadnak ártasz. Allergiás reakcióként legtöbbször hasmenés és kiütések jelentkeznek, csak ritkán fulladás, de annak is vannak is lehetnek elõjelei. Tart otthon Calcimuscot, és figyeld a babát, de ne pánikolj!

Ha elõre rettegsz, azzal csak magadnak ártasz. Allergiás reakcióként legtöbbször hasmenés és kiütések jelentkeznek, csak ritkán fulladás, de annak is vannak is lehetnek elõjelei. Tart otthon Calcimuscot, és figyeld a babát, de ne pánikolj!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a segítséget!! :-)

Volt már úgy valaki, hogy az elején nagyon beteg volt és nem lett semmi baja a babának? Én 6 hetes vagyok és influenzás. Fáj a torkom náthás és lázas vagyok és rengeteget köhögök. Nagyon félek hogy valami baja lesz a babámnak.

Legjobb válasz: Igen a középsõ lányommal így kezdtem a terhességem,fogytam is 11 kg-ot.Semmi bajunk nem lett szerencsére.Viszont az elején véreztem egyszer,szerintem az erõs köhögéstõl.Menj orvoshoz,és mindenképpen mondd meg,hogy terhes vagy.Valamit talán azért tud írni.De ne szedj be semmit amit nem orvos ajánl.A nõgyógyásznak is említsd meg.Ritkán,de okozhat rendellenességet vírus a babánál.Nekem legalábbis ezt mondták akkor. Minden jót,jó egészséget nektek.

Igen a középsõ lányommal így kezdtem a terhességem, fogytam is 11 kg-ot.Semmi bajunk nem lett szerencsére.Viszont az elején véreztem egyszer, szerintem az erõs köhögéstõl.Menj orvoshoz, és mindenképpen mondd meg, hogy terhes vagy.Valamit talán azért tud írni.De ne szedj be semmit amit nem orvos ajánl.A nõgyógyásznak is említsd meg.Ritkán, de okozhat rendellenességet vírus a babánál.Nekem legalábbis ezt mondták akkor. Minden jót, jó egészséget nektek.
Szia! LÁZAT MINDENKÉPP CSILLAPÍTS!!! Ugyanis az vetélést okozhat! 38 fok fölé ne menjen a lázad!! Algopyrint vehetsz be! A vírusok és bacik nem okoznak bajt! Legalábbis kis százalékban. De akkor ebben a korai terhességben a mindent, vagy semmit elv mûködik. Ha baj van, akkor elmegy a baba. A láz a legveszélyesebb!!! Gyógyulj meg hamar!!!
Szia! Én 8hetesen voltam tiszta láz és influenza, nagyon köhögtem.Az orvos penicillin készitményt irhatott csak fel(persze érzékeny vagyok rá)de nem lett semmi bajunk, Algopyrint szedtem láz ellen, mrt igazából a láz árthat a babának nagyon! Jobbulást!
lazits, en baranyhimlos voltam és semmi baja a babamnak, izeg-mozog. influenza abszolut nem tesz semmi kart a bababan.
Én is egy hónapig beteg voltam a 2. hónapot végig betegeskedtem végul antibiotikumot írt a doki és gyonyoru okos egészséges kisfiam szuletett. Mielobbi jobbulást és boldog babavárást kívánok :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Már voltam dokinál és szedem a gyógyszert (algopyrin és ospen antibiotikum amit lehet szedni terhesen is) csak nagyon aggódom. De megnyugtató válaszokat kaptam és most már jobban érzem magam. Még egyszer köszönöm!
Lázat valóban csillapíts, de nehogy Algopirynt vagy bármilyen pirinszármazékot beszedj.Az Algopiryn és társai vetélést okoznak, nem ajánlott terhesen a szedésük.Paracetamol tartalmú szereket szabad bevenni ha muszáj, de inkább orvos írja fel, mint írtam már.
A kérdező hozzászólása: Ma megyek pont uh-ra de csak este megyek és félek hogy valami baj van! 11 hetes vagyok!
Lehet hogy csak a baba nyújtózkodik, vagy olyan helyzetben van ami neked ilyen érzést okoz. Ha nem vagy benne biztos, akkor legjobb ha elmész ultrahangra, illetve mondod az orvosodnak! De szerintem nincs semmi bajod!
IRD MEG, H MIT MONDOTT A DOKI, PUSSSSSZI
A kérdező hozzászólása: Voltam nögyógyásznál és azt mondta hogy semmi baj a baba szépen fejlödik! Az volt a baj hogy tejbe darát vacsiztam tegnap és nem lett volna szabad ennem:(! De legalább megnyugodtam!

35 hetes terhes vagyok, nagyon félek attól, hogy valami baja lesz a babámnak, mert sokat idegeskedtem és sírtam, az uh. Szerint nincs semmi baj, de biztos ez?

Legjobb válasz: Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske

Nyugi, ne stresszeld magad ezzel, nekem is voltak napjaim, amikor teljesen kivoltam ok nélkül vagy okkal, bõgtem órákon át vagy hisztiztem, másnapra meg mintha kicseréltek volna, jó kedvem volt. Ez a hormonok játéka állítólag és nem okoztál ezzel bajt a bébinek. Ha ez a kedélyállapot hetek, sõt hónapok óta folyamatos lenne, tehát régóta érnék a babádat ilyen ingerek, talán lehetne baja, de akkor sem hiszem, hogy szervi, max. sírósabb lenne, miután világra jött, de ez sem biztos, hogy így van. Most már nyugodj meg, nincs sok hátra, kitartást! 30 heteske
Nyugi nem lessz semmi baja de ha sírnod kell sírj még mindig jobb mint magadban tartani .Én is így voltam a kisfiamnál sajnos sokminden össze jött akkor most 1 éves 4és fél kilóval idõre született és semmi baja sincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!