Találatok a következő kifejezésre: Félek hogy a (19710 db)

Attól félek, hogy a lányok attól félnek, hogy attól félek, hogyha bepróbálkoznék náluk, csúnyán elküldenének. Lehet ennek valamiféle alapja?

Illetve jelenti-e ez azt, hogy csúnya vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem pont nem fog senki attól félni, hogy pofáraesel. Mmint komolyan, egy ismerkedésnél ez kinek jut eszébe?

Szerintem pont nem fog senki attól félni, hogy pofáraesel. Mmint komolyan, egy ismerkedésnél ez kinek jut eszébe?
Attól félek, hogy hülye vagy.
"Attól félek, hogy a lányok attól félnek, hogy attól félek, " Istenem xD Te se vagy semmi. :D Csak nem vagy eléggé magabiztos. Ennyi.
XXD jó a kérdés
Félelmetes.

Fél éve regisztráltam egy fizetõs filmnézõs oldalra és félek hogy a reg miatt pénzt követelhetnek. Van erre okom? Csak félnék v más bajom van?

Címet, telefonszámot, nevet nem adtam meg de a reg után meg lehetne adnom a szem. adataimat. Csak az emailt és a felh. nevemet tudják. Az oldalra van valami olyasmi írva hogy a számlámon nincs pénz. Ezek után nagyon megijedtem. Az oldalról magamat nem tudom törölni és õk sem törölnek. Nem tudom ha így fentmaradok az oldalon lehet-e bajom kell-e fizetnem. Az oldalon nem tudok semmit se megnézni amúgy. Hogy mûködnek az ilyen oldalak? Pénzt követelhetnek? Amúgy az oldalon az elõfizetésem ínaktiv. Nem vagyok jártas az internet világában.

Legjobb válasz: hogy ha fél évig nem történt semmi akkor ezután se fog az oldal zaklatni?

A kérdező hozzászólása: hogy ha fél évig nem történt semmi akkor ezután se fog az oldal zaklatni?
És végül egy kis adalék a könnyebb meditálás érdekében: Egy olyan "fizetõs, filmnézõs" oldal tulajdonosai, akiknek a szerverein ezrével hemzsegnek a jogsértõ anyagok, és akiknek kb. 600 évet kéne börtönben ülniük, ha mindent rájuk lehetne bizonyítani, amit elkövettek, nem fognak jelentkezni a rendõrségen, hogy "elnézést, ez a fickó fél éve tartozik nekünk 3000 forinttal, szeretnénk ezt behajtani rajta az önök segítségével". Kicsit hülyén jönne ki a dolog. Az IP címedbõl meg a pontos lakcímed nem derül ki, azt a szolgáltatód adhatná meg nekik, õk meg csak a hatóságoknak adják ki, ha nyomoznak valaki ellen, de az nem te leszel a fent leírtak miatt. Tehát kopasz, nagy darab pénzbehajtókra sem kell számítanod.
A kérdező hozzászólása: Hát igyekszem megfogadni a tanácsaidat.
Tudatosan. Én évekig voltam hipochonder, megkeserítette az életem. Egész nap azon gondolkodtam, hogy mennyi betegségem van, mim fáj, stb. Kóros eset voltam. Csak és kizárólag tudatosan lehet kigyógyulni belõle. Ha eszedbe jut a dolog és elönt az aggodalom, szépen gondold végig, amiket itt elmondtam, és mondd el magadnak, hogy nem lesz semmi baj, itt az ideje túllépni ezen. Nincsen semmi baj, csak túlaggódom, muszáj ezt abbahagynom, mert ez nem normális. Ha ezt minden alkalommal szépen végiggondolod, vagy mondod, és lenyugtatod magad vele, egy idõ után felül tudsz kerekedni magadon.
A kérdező hozzászólása: Amúgy magamban én is tudom hogy hülyeség amikre gondolok, de nem tudom hogy felejthetném ezeket el. :(
Igen, ez olyasféle. Ne idegeskedj ennyit, tudatosan törekedj a nyugalomra, meditálj, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor csak annyi bajom lenne hogy túlságosan aggódok dolgokért? Vagy paranoiás lennék?
Figyelj ezt most halál jóindulatból "mondom", keress egy jó pszichológust.
Nem, nem fogsz, tuti. IP alapján megtalálhatnak, de senki nem tudja bebizonyítani, hogy te voltál a regisztráló. Ha interneten zaklatnak vagy fenyegetnek valakit, akkor is azon bukik el a nyomozás, hogy nem bizonyítható, hogy te, Gipsz Jakab ültél a gép elõtt a regisztrációkor. De nem is kell, ugyanis semmilyen pénzt nem kérhet tõled senki. Miért? Akik azt mondták, hogy kérhet, azok hü-lyék, már bocs. Egy igénybe nem vett szolgáltatásért nem kell fizetni. Regelve vagy, de nem használod az oldalt. Ez olyan, mintha bemennél a szupermarketbe, de nem vennél semmit. Az talán büntetendõ? Nem. Csókolom.
A kérdező hozzászólása: Nem mindig agyalok ezen. Csak vannak napok amikor ez eszembe jut. De engem ez nagyon zavar. Amúgy voltak olyanok akik azt mondták hogy az ilyen oldalak kérhetnek pénzt és ip alapján megtalálhatnak. De ha fél évig nem hallottam az oldalról akkor ezután se fogok?
Nincs rá okod, nem követelhetnek semmit. És igen, az aggódásod kicsit kóros. Túlságosan ráérsz ezen agyalni, vagy a fontos dolgaidat teszed arrébb, hogy ezen rágódj - egyik se normális. Én már százszor beleszaladtam ilyen oldalakba, az elsõbe vagy 7 éve, és még mindig élek, nem vitt el a fekete autó. Nem is lenne rá oka. Meg is õrülnék, ha fél évig ezen pörögtem volna. Másban is ennyire tépelõdõs, nehezen megnyugvó típus vagy?
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem én vagyok az. De inkább kérdésre válaszoljatok légyszi.
ezt már vagy 6x elolvastam... :D
A kérdező hozzászólása: Nem én írtam neked. Most elõször írtam ki a kérdést. Akkor az eset hasonló.
Már megint te? Mikor elõzõleg kiírtad a kérdést, vagy 40 levelet váltottunk, amiben elmondtam neked, hogy NEM LESZ SEMMI BAJOD. Ennyire nem tudtál megnyugodni azóta se?
Így van, az ilyen oldalak üzemeltetõinek rengetegszer vaj van a füle mögött, esze ágában sincs még felhívni magára a figyelmet. H másért nem, adathalászatért jól megnyomnák, az meg nem jó biznic.

Mit csináljak? Félek hogy a szüleim el fognak válni.

Van 3 testvérem,én idén lettem nagykorú. A szüleim már több mint 20 éve házasok,a legkisebb tesóm 5 éves. Anyukám már egy jó ideje nem dolgozik,apukám tartja el a családot. Anyukám fent van egy csomó közösségi oldalakon ott levelezik más férfiakkal és ma láttam hogy társkeres? oldalakon is fent van. Mostanában már telefonon is beszélget férfiakkal akiket a neten ismert meg,de mindig csak akkor amikor apum dolgozik. Tudom nem szép dolog,de a múltkor beleolvastam abba amit facebook chaten írt egy férfinek és a szexr?l beszélgettek (hogy ki mikor,hogy,milyen régóta stb.) Még nyár elején láttam hogy msn-en webkamerázik valami pasival,másnap szóltam apumnak és teljesen kiakadt hogy amíg ? dolgozik hogy eltartsa a családját anyum biztos megcsalja ?t amíg ? nincs itthon. Anyum rám haragudott meg hogy miért árulkodok és egy hétig bunkó volt velem. A gépen találtam róla olyan képeket amiken a tükörb?l melltartóba és bugyiban pózol,hátulról van lefényképezve stb. Olyanok azok a képek mintha nem is egy 45 éves n? hanem egy 16-17 éves buta ki ri*banc csinálta volna magáról. Amikor régebben láttam hogy kamerázik ezzel a férfival azt is láttam hogy egy ilyen képet küldött magáról. Ma is egész nap egy idegennel telefonálgatott,amikor hazajött apum fél 7-kor gyorsan lerakta és hallottam hogy mondta a telefonba hogy majd holnap estefelé 5-6 óra körül felhívja (mert apum ekkor megy éjjelesbe dolgozni). Amikor apum nemrég kérdezte hogy miért volt foglalt egész nap a telefon mert kereste,anyum letagadta hogy bárkivel is beszélt volna és lecseszte apát hogy "ne akarja már bemesélni neki hogy hívta mikor nem is.." A múlthéten anyum felhozta nekem hogy majd el fog válni aztán kap gyerektartást meg emelt családit a 3 gyerek után. Szerintetek mit kéne csinálnom? Elmondjam apukámnak hogy mi folyik a háta mögött? Nem akarok árulkodni meg bekavarni mert apa "amir?l nem tud az nem fáj" de akkor se tartom szép dolognak ezt hogy amíg apa dolgozik ? ilyeneket csinál. Nem szeretném hogy elváljanak. Köszönöm szépen annak aki elolvasta és válaszol!

Legjobb válasz: Beszélj anyukáddal! Már nagykorú vagy, beszéljétek meg, mint 2 felnõtt ember! Kérdezd meg tõle, hogy hogy érezné magát, ha vele csinálná ugyanezt apukád! Mondd meg neki, hogy megalázó, amit csinál, és ha már nem szereti apukádat, legyen benne annyi gerinc, hogy ezt elmondja neki, és csak utána kezd el flörtölgetni.

Beszélj anyukáddal! Már nagykorú vagy, beszéljétek meg, mint 2 felnõtt ember! Kérdezd meg tõle, hogy hogy érezné magát, ha vele csinálná ugyanezt apukád! Mondd meg neki, hogy megalázó, amit csinál, és ha már nem szereti apukádat, legyen benne annyi gerinc, hogy ezt elmondja neki, és csak utána kezd el flörtölgetni.
anyukádnak el kéne mennie dolgozni, és akkor nem lenne ideje mindenféle hapsikkal csetelni. csak finoman utalj anyudnak arra, h túl sok a szabadideje, és jó lenne, ha ezt hasznosan töltené. sztem kapcsolni fog...
nem olvasom végig, de te semmit nem tehetsz egyébként ugyanezen az alapon, jóhogy nem szabod meg a szüleidnek, hogy mit hetetnek és mit nem
nem olvasom végig, de te semmit nem tehetsz egyébként ugyanezen az alapon, jóhogy nem szabod meg a szüleidnek, hogy mit tehetnek és mit nem
Semmiképpen se kavarj be, vagy árulkodj, attól nem lesz jobb. Ha nagykorú vagy, van fogalmad arról, hogy elõfordul, hogy a szerelem, a szenvedély elmúlik. Még nem õskövületek, még szükségük volna a pezsgésre, hogy forrjon a vérük, és anyukádnak ez nagyon hiányzik, valószínûleg ezt akarja pótolni. Elõbb-utóbb a szavakat tett követi, és valószínûleg félre is fog lépni. A kérdés, hogy csak átmenetileg keresi-e a szenvedélyt, és hamar rájön, hogy úristen, a család, a férj, vagy tényleg váltani akar, és elválni. Ha az utóbbi, akkor akármilyen szörnyen is hangzik ez, próbáld túlélni. Néha ez megoldás. Ha valaki el akar válni, de valamilyen okból (hátráltatás, érzelmi zsarolás) nem teszi, rosszabb lesz, mert az egész átcsap egy keserû gyûlöletbe. Néha jobb szétválni, és ketten újra boldognak lenni, külön-külön.
Elhiszem, hogy aggaszt a dolog és az is amit anyukád csinál, de nem kéne belefolynod a dologba mert elvégre nem a te dolgod, hanem a szüleidé. Anyukáddal ülj le és beszéld meg vele, hogy nagyon nem szép amit csinál és vagy hagyja abba vagy beszélsz apukáddal.Ha egybõl apukádhoz rohannál, az árulás lenne anyukád felé, ha nem akarsz vele utána rosszba lenni. És akkor anyud úgyis dönt hogy melyik a fontosabb.. Mert ha válni akar, akkor úgyis elválik, ebbe te nem tudsz nagyon befolyást nyerni.. Hajrá, és ne aggódj csak beszélj róla:)
Elsõ válaszolónak: Ha nem olvasod el akkor ne válaszoljál. Remélem nem írtam neked túl bonyolultan. Kérdezõnek:Szerintem rúgjátok ki a muterodat, mert úgy több pénz marad rátok, eddig is a faterod kereste a pénzt. A válással nem járnátok jól a tesóiddal, muterod egyedül képtelen lenne eltartani. Szerintem fateroddal legyél jóban. Muterod életviteléhez illene egy munka, amivel elég sok pénzt keresne, de ezzel nem téged akarlak megbántani.
Nem tudsz mit tenni. Az én lányom szülei is elváltak.
Az anyuval kellett volna beszélni, apukádnak ne árulkodj. Hátha elmúlik kiszórakozza magát és rájön mi a fontos az életben. Besavanyodott, hogy nem dolgozott.


Lefordítani akarok valamit, de félek, hogy a google fordítóval nem értenék amit mondani akarok. Lefordítaná nekem valaki aki tudd angolul?

Félreértés ne essék, nem házi feladat, egy amazon rendelést töröltem és azóta nem tudom a pénzemet használni, már beszéltem az amanzonal, egy barátom fordította le nekem a levelet, de sajnos most nem ér rá. Egy utolsó levelet akarok írni, ezért is kérem a ti segítségeteket.

Legjobb válasz: In the billing details, I had to enter the transmitted data during order or the credit card's billing information? If I had to enter the credit card's data, unfortunately, I entered incorrectly. I will enter again, and I do apologize if you will have to fax me again. Nyilván házi feladat volt, hogy ne lett volna az, már megint átversz...

In the billing details, I had to enter the transmitted data during order or the credit card's billing information? If I had to enter the credit card's data, unfortunately, I entered incorrectly. I will enter again, and I do apologize if you will have to fax me again. Nyilván házi feladat volt, hogy ne lett volna az, már megint átversz...
A kérdező hozzászólása: nekem ez volt az elsõ ilyen kérdésem, nézd meg a többi kérdésemet, végig az amazonról kérdeztem, mert elrontottam valamit, ez nem házifeladat volt, hanem egy nagyon gond nekem, hogy a törölt rendelésem után a 28000ft pénzemet még nem tudom használni a bankkártyámon.
A kérdező hozzászólása: El is küldtem az üzenetet az amazonnak. És ez tényleg nem egy házi feladat volt. Nagyon köszönöm a segítséget!
Mégegyszer, irónia.

Tegyük fel hogy van egy akármilyen vállalkozás, az miért nem szereti ha viszonteladók keresik fel hogy a termékeit reklámozza, stb?

Legjobb válasz: Mi pl azért, mert munkaidõben jönnek, amikor ezer jobb dolgunk van, mint õket hallgatni...

Mi pl azért, mert munkaidõben jönnek, amikor ezer jobb dolgunk van, mint õket hallgatni...
Úgy érted, hogy a viszonteladó akarja a saját termékét reklámozni? Ha kereskedelmi vállalkozásról van szó, akkor azért nem akar viszonteladótól vásárolni, mert gyártótól, nagykertõl lényegesen olcsóbban megveszi, mint a viszonteladótól. Ha más típusú vállalkozásról, akkor arról is szó lehet, hogy amit a viszonteladó kínál, az egyáltalán nem érdekli a vállalkozást (teljesen más a profilja) Vagy nem szimpatikus a vállalkozás képviselõjének a viszonteladó. Ha egy kicsit konkrétabbat írnál, jobban tudnánk válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Akkor pontosítok, mondjuk egy nyomdai munkákat végzõ vállalkozás aki pl pólókat gyárt megrendelésre. Miért nem áll szóba viszonteladókkal? (Egyik sem vagyok) :)

Milyen antennát szereltessek fel, hogy a rettenetesen gyenge jelet felerősítsem, és élvezhetőbbé tegyem az internetezést?

Jelenleg mobilnettel m?ködik, egy kicsi antennával, amit a szolgáltató adott, de 50-60 kb a teljesítménye, ha jókedve van!

Legjobb válasz: de milyen sticket vettetek?mert rengeteg féle is van

de milyen sticket vettetek?mert rengeteg féle is van
Fogalomzavar van. A mobilnethez nincs antenna, ahhoz USB modem van. Inkább MDSL-ed van, nem? Ehhez többféle antenna is létezik: FLAT, Yagi, grid parabola. Meg kellene nézni a routerben a "jelerõsséget" Nem a helyi hálózatra vonatkozót, hanem azt ami a szolgáltatóhoz kapcsolódik. Ha nincs 20db (decibel) jelerõsséged akkor antenna gond, ha van, akkor a szolgáltatás ilyen "fos" :)
mobil nethez nem jók a 2, 4ghz-es antennák! most akkor wifi-s neted van vagy mobil neted van? elsõ: decibelel az antenna erõsségét jelzik, a jel erõsséget: dbm-el jelzik.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan, most megpróbálom leírni az egész szitut: Tehát, ezen a településen és környékén nincs térerõ.A szolgáltatótól kaptunk 2 db antennát, a két mobiltelefonhoz, és így, egy "papucs"-ra rátéve mûködik a mobiltelcsi. Vettünk 2 db sticket, egy asztali és egy laptophoz, és a mobiltelefon antennáját összekötöttük a stickel, és így "mûködik" az internet. A kérdésem az lett volna, h. van-e valamilyen erõsebb antenna, ami jobban befogná az igen gyenge jeleket???? Talán így érthetõbb vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: ZTE típusú, T-mobilos, az egyik 1 Gb, a másik 3Gb, tudomásom szerint ott nem is volt másfajta, ezt ajánlották, ezt vettük. Van valami ötleted, kérlek oszd meg velem! :) )
A kérdező hozzászólása: Valamikor régebben olvastam, hogy van valamilyen antenna rendszer??, amit a házra kell felszerelni, és az garantálja a jó vételt. Lehet, hogy valamilyen nyugati gyártmány, és itt nálunk nem forgalmazzák?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, elindulok ezen a vonalon! :) )

Csak nekem tűnik fel, hogy a mostani, főleg latin-amerikai telenovellák tele vannak olyan emberkékkel akik nem is színészek hanem csak jól néznek ki?

Nagyon sok olyat látok, hogy modell nőket és férfiakat hoznak be szinte nulla szakmai gyakorlattal, semmiféle iskola nékül és azokból csinálnak úgymond színészeket. Erre van kereslet és nem a tehetségre, tapasztalatra?

Legjobb válasz: nekem nem tûnt fel

nekem nem tûnt fel
Miért te is latin-amerikai telenovella fõszereplõ akarsz lenni? Egyébként nagyon messze vannak a széptõl, csak ki vannak cicomázva, ráadásul, ha nem a magyar szinkronnal néznéd õket, akkor a hangjuk egy kicsit mindjárt furcsa lenne...
Soha nem nézek olyanokat, de ha kapcsolgatom a tévét és valahol pont az megy, egy pár percre megállok ott, mert olyan csajokat raknak bele, hogy akkora mellekkel rendelkeznek, hogy légzsák se kell, ha csattan az autójával...
Ez régen se volt másképp. Csak pl ha most visszanézel egy Esmeraldát vagy Rosalindát, vagy akár csak visszagondolsz valamelyik sorozatra, amit anno 10 éve láttál és akkor menõ volt. Akkor láthatod, hogy mai szemmel azok a nõk nem olyan szépek, nem olyan csinosak, nem olyan dögösek a ruháik stb, pedig akkor pont akkora sztárok és körülrajongott álomnõk voltak, mint a mai sorozatsztárok. Csak eltelt közben 10 év, változott a divat, a smink, ruhatrendek és már nem is tûnnek olyan bombanõnek. Rengeteg olyan színésznõ van, akit anno a szépsége miatt raktak be egy sorozatba és szépen beletanult a színészkedésbe és akár világhírre is szert tehetett. Pl Thalia vagy Natalia Oreiro, akik késõbb énekes-színésznõkké váltak és ma is ismerik a világban a nevüket. Ezzel azt akartam mondani, hogy ma is az megy ami régen, csak ha mai szemmel visszanézel ezt már nem úgy látod mintha akkor megkérdeztek volna.
Nekem nem tûnt fel, mer soha egyet sem néztem. Te tudod mire van kereslet, te nézed õket.

Attól félek, hogy a szülés után nem tudok majd pihenni a többi anyukától/babától és a személyzettől a kórterembe? Ti tudtatok? Nem voltatok hullák, mikorra haza mentettek?

Persze az én babám is sírhat, de jobban tartok, hogy mindig valamelyik anyuka majd" teszi a dolgát". Orvosok, nővérek mászkálnak, éjszakai is, stb. Alapból 4 személyes kórtermek vannak és van fizetős 2 személyes, illetve még drágábbért 1 személyes. De ha nincs pont ott hely, akkor nem választhatom azt.

Legjobb válasz: Én annyira fel voltam pörögve az események miatt, hogy nem tudtam sokat pihenni. Olyan más állapotban voltam, hogy fel sem fogtam :) Furcsa, de még sem voltam hulla fáradt mikor hazaértem.

6 ágyas kórteremben voltam mindkétszer, elsõnél a 3 nap alatt aludtam valami 5 órát összesen, a másodiknál meg kb semennyit sem (és nem a saját babám miatt, hanem minden más miatt) tudtam, hogy ez lesz, mert idegen, vagy zajosabb helyen mindig ez a helyzet nálam, úgyhogy nem ért meglepetésként. Többek között ezért is alig vártam , hogy hazajöjjünk :)
Én hamarabb ébredtem fel arra, hogy tudatalatt beugrot: mi van a lányommal?! Persze, semmi nem volt. Szépen aludt az ágyam mellett, a kis "kuckójában". Persze, volt 1-2×, hogy más gyermek sírására eszméltem fel, de ezerszer jobban zavart a pelenkázó/mosdó feletti neon világítás, amit sosem lehetett lekapcsolni! Hozzánk nem jártak be a nõvérek, csak indokolt esetben. Illetve 2-3 óránként jártak úgy körbe, hogy max. benéztek, hogy mi a helyzet?!
Én annyira fel voltam pörögve az események miatt, hogy nem tudtam sokat pihenni. Olyan más állapotban voltam, hogy fel sem fogtam :) Furcsa, de még sem voltam hulla fáradt mikor hazaértem.
Én tudtam aludni, de csak annyit amennyit a babám hagyott. Érdekes, de ha a másik baba sírt arra se én se a gyerek nem ébredt fel soha. Ha az enyém sírt arra is csak én keltem (: Persze hulla leszel ha tudsz aludni ha nem, mert több hétnyi alvásidõt veszítünk egy szüléssel, nekem a doki mondta. Szóval 3 nap alatt lehetetlen kipihenni magad így is meg úgy is. De otthon jó lesz, nyugi (:
Nekem nem volt szerencsém. Az egyik anyuka úgy horkolt, ahogy én még embert nem hallottam. Szerintem leginkább egy dühös grizzlyre hasonlított. Szegény mondta is, hogy horkol, de erre nem számítottam. :) Ha meg nem horkolt, akkor a babáját pelenkázta, éjjel is többször. Szóval én nem nagyon pihentem éjjel, de nap közben azért sikerült többször pihenni vagy akár szundítani is kicsit. Így azért ki lehetett bírni. :)
Nyugi! Olyan hulla leszel, hogy simán elalszol majd bárhogy ;-) (3 gyerkõc anyukája)
Amúgy jobb, ha nem egyedül vagy a teremben, mert így tud figyelni a másik anyuka a babádra, amig esetleg mosdóba mész vagy ilyesmi :-) (elõzõ voltam)
Na ez az, amin elõre tök felesleges aggódni... Én mind2szer 3 ágyas szobában voltam, másodszor elsõ éjszaka pl tök egyedül. Akkor aludtam legrosszabbul :) A babák az elsõ napokban még alig sírnak, inkább okoz gondot, hogy hogyan ébressze az ember fel õket, hogy tudjanak rendesen szopizni és ne sárguljanak be, uh ettõl ne félj. A kórháznak megvan a napirendje, uh nem fognak a nõvérek, orvosok csak úgy hajnalban zaklatni. "Nálunk" 6kor jönnek lázat mérni elõször, de akkortól viheted ki a babát a szobádba, tehát alap, hogy felkelsz, már akár elõtte is, hiszen minél több percet a babáddal akarsz tölteni, aztán a dokik még egyszer jönnek be fél percre, h minden ok, jólvanakkor... A többi anyuka? Hát õk is szültek, uh õk is fáradtak lesznek, õk is a saját babájukkal lesznek elfoglalva. Én nem a babák, nõvérek, szobatársak miatt nem tudtam pihenni, hanem mert [email protected] fájt az aranyerem :) az említett tényezõk csak elvonták a figyelmemet róla.
Ahol én szültem minden szoba kétágyas volt. Szerencsére a folyosó végén volt, így talán az osztály legnyugodtabb szobája. A szobatársam nem zavart, mindketten a babáinkkal törõdtünk. Este pedig senkit nem kellett altatni :)
Nem ettõl nem fogsz tudni pihenni, hanem a sok látogatótól. Szerencsére ahol én szültem nem jöhettek be látogatók- amit sokan megszólnak- de szerintem egy áldás volt! Nyugodtan lehetett szoptatni, vagy bármit... szobatársan pl ha szoptatott nem tudott hálóingben lenni- de így nem kellett magát zavartatnia. Mi csak ketten voltunk- és nagyon jóalvó bébijeink voltak- én nagyokat aludtam. Persze vizitelni jött a személyzet... de hát ez a dolguk- nem volt zavaró az a napi 2-3x 2perc. Ha jöttek látogatók beszóltak telefonon, akkor én kimentem hozzájuk a picivel. Tök jó volt így!! Szent Imre kórház Bp. volt ez egyébként.
Úgy látszik nekem szerencsém volt egyszer 4ágyasban voltam, majd 6 ágyasban, de mind a kétszer tudtam aludni, éjjel nem mászkált senki, napközben is elaludtam. Nagyon jó szobatársaim voltak, sokat beszélgettünk nem zavartuk egymást!
A kérdező hozzászólása: Kár hogy 4 napnál elõbb nem lehet hazajönni. Megpróbálok majd egy 2 ágyasba bekerülni. Köszönöm az "élményeket".
Mi ketten voltunk egy szobában. A babák mindig felkeltették egymást, így semmit nem tudtunk aludni, néha már kimentünk éjjel a folyosóra, hogy addig a másikunk tudjon aludni, ha éppen a babája is aludt. Viszont a látogatók sokkal idegesítõbbek voltak, hozzám is sokan jöttek (kérésem ellenére) és hozzá is. Így lehetetlenség volt szoptatni is, nem hogy aludni...
Én 3 ágyas kórteremben feküdtem, az elsõ éjszaka pihenhettem volna, mert akkor nem volt velem a babám, de a másik két anyának ott volt a babája, így nem tudtam pihenni, mert valamelyik mindig sírt. Abból a szempontból viszont jó volt, hogy sokat beszélgettem az anyákkal.
Hát, pihenni én sem tudtam...A szobatársamnak egy csepp teje nem volt, a babája a nap 24 órájából 23-at üvöltött, a kedves csecsemõs nõvérek sem szánták meg, hogy adjanak neki valami pótlást..Azonfelül a férje ott dekkolt reggel 8-tól este 9-ig, ami megint egy élmény volt. Az én bébim viszonylag nyugodt volt, szóval ha nincsenek ezek a zavaró körülmények, akkor talán tudtam volna aludni néhány órát.. Én erõsen gondolkodom az egy személyes szobán a második bébinél, pedig nem vagyok finnyás alkat (még ha úgy is tûnik), de tényleg kiakasztó volt az úgy. A személyzet nem zavart, olyan ritkán láttam õket, mint a fehér hollót, beleértve, ha segítség kellett volna akkor is...Szerintem szerencse kérdése az egész.
Szintén 4 ágyas szobába kerültem, egy 3 gyermekes anyukával, aki úgy gondolta, ha sír a gyerek, majd abbahagyja, ja és õ nem tud szoptatni. ( nem is próbálta, a tápszer egyszerûbb volt) egy 18 éves tündéri lánykával, aki azt sem tudta, hogy a gyereknek kell pelenkát vinni, neki mindig mindent magyarázni kellett, ezt hol mi csináltuk, hol a nõvérek. A harmadik egy kissebbségi lány volt, akinek a rokonai mindig bejöttek a szobába, vagy bedugták a fejüket ( miután összevesztek velük, hogy nem kéne bejárkàlni ) és bekiabáltak, hogy " na, szopik már" ? Úgyhogy én teljesen kimerülve jöttem haza a kórházból. ( elõtte 3 hétig bent voltam ) De ma már jókat nevetünk ezen is :) Ki lehet bírni, ki fogod bírni. Otthon meg alszol egy nagyot, apa úgysem tudja majd a szemét sem levenni a babáról. További szép áldott állapotot, könnyû szülést, és nagyon boldog babázást kívánok!
Vidéki kórházban szültem.6 ágyas szobában kaptam helyet, de legtöbben 4-en voltunk benne.Hiába Rooming in volt a szoba éjszakára beszedték a babákat, meg egy idõ után 3-unknak át is vitték másik részlegre mert nagyon sárgák voltak.A mi kórtermünkkel szemben volt a társalgó, közvetlen mellette a nõvérpult, a kórterem mellett a babák éjszakai helye mégis tudtunk pihenni.Bár én 2-3 hónapig voltam fáradt :D
Vidéki kórházban szültem, de megyeszékhelyen, VIP-es, egyágyas szobát kaptam. Azt gondoltam, hogy de jó lesz, tudok majd pihenni, mert nagyon nehéz és hosszú volt a szülés. Elsõ éjjel rettegtem, mert a "saját" WC-re kimenet is gyenge voltam, féltem minden lépésnél, hogy elájulok - senki nem "akart" zavarni, így nem is néztek rám. A baba végig ott volt velem, szinte zuhanyozni sem tudtam elmenni, mert nem volt kire bízni. Reggel 5-tõl jöttek a nõvérek aztán sorban a vizitek. Látogatókhoz ki kellett menni babástól. Hát nekem egy perc nyugalmam sem volt, nem volt elõny az egyágyas szoba - én tényleg megúsztam a horkolást a szobatárstól.
4 gyerket szultem.A korhazban atlag 2-3 ora/nap aludtam, csak otthon tudtam pihenni.
itt nalunk ketagyas szobak vannak de a 2 nap alatt semmit nem aludtam szinte, a szobatarsam babaja rettenetesen siros volt, es amikor eppen aludt akkor meg az en babam volt fent vele kellett foglalkoznom.na meg tenyleg jarkaltak be a noverek, reggel hoztak a reggelit stb szoval en csak otthon tudtam pihenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket. Hát már látom, hogy nyugalom az biztos nem lesz, de csak ki fogom bírni valahogy. Meg szerencse kérdése is, hogy vannak e éppen szobatársak s azok milyenek.
én egyágyas romming in ben voltam. reggel jöttek vizitre meg egyszer délelõtt rendbe tenni a szobát, a maradék idõben nem zavart senki. a kifáradástól (hosszú vajúdás) és izgalomtól, na és a gyakori etetésektõl amúgy sem tudtam rendesen aludni, de legalább nyugi volt körülöttem. van akinek jó ha van társaság bent, én nagyon nyugatalan alvó vagyok amúgy is, szval nekem jobb volt így. ha kellett mennem zuhananyozni, csecsemõsök vigyáztak rá. látogatók nálunk is a folyosó végén voltak, osztályra nem lehetett bejönni. ha úgy érzed neked ez megfelelõbb és futja rá, akkor menjetek külön szobába vagy 2 ágyasba sztem az sem lehet rossz.

Afta/Csók!? Már kiskorom óta vannak aftáim. Nincs egy olyan nap hogy ne lenne a számban. Itt vagyok 13 éves és most megyek 8. -ba.1. csókom se volt még mert félek hogy a másik fél is elkapja.

Elkapja a másikfél ha csókolozok vele, bàr még nem is tudok... Vagy ezt az aftát valahogy örökre hogy lehetne kiirtani?? Mit tegyek? Mi lesz most? Soha nem csókolozhatok majd?

Legjobb válasz: Az afta nem fertõzõ.

Az afta nem fertõzõ.
Menj el az iskolafogászatra, vagy az sztk-s fogászatra, és mond el a panaszod a fogorvosnak. Valamelyik fogad széle túl éles lehet, és azzal sérted fel rendszeresen az ínyedet. Fél perc alatt megcsinálj neked. Picit lecsiszol a fogból, és kész.
menj el fogdokihoz, mert ez nagyon nem természetes, csomó mindent jelezhet pl szuvas rossz fogakat vagy vmi fertõzõ betegséget, amit kezelni kell
Egyrészt ez igenis fertõzhet, mert hasonló a vírusa mint a herpesznek: valakinél okoz tüneteket, valakinél egyáltalán nem. Másrészt meg ez baromira nem normális dolog. Én magam is hajlamos vagyok aftaképzõdésre különösen stresszes, vitaminhiányos, legyengült állapotban, de ezt ki kell vizsgáltatnod!
Az afta nem fertõzõ és pont.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Na de még 1. csókom se volt. félek. de akkor most fertõz az afta vagy nem?
Nem!
Gyerek korom ota kuzdok aftakkal. Egyet megtanultam. Nem szabad ecsetelni. Kimarja, nagyobb lesz. Ha mar nagyon eldurvult, van a tantum verdenek egy lidocainos valtozata. En eves elott szoktam. De a megoldas kulcsa a makulatlanul tiszta szajban van. Napi ketszeri fogmosas elengedhetetlen. Lehet tobb is, ha nincs ra lehetoseged, ragozz. Es a listerine legteljesebb valtozata gatolja hogy megnoljon, eldurvuljon. Ugyanugy ki fog jonni, de megkonnyiti a gyogyulasi folyamatot. Ez a max amit tehetsz :(

Hogyan dolgozzam fel hogy a hugom feleség lesz?

Tudom örülnöm kellene neki,örülök is csak most már más lesz a kapcsolatunk.Nagyon jó gyerek korunk volt,bár voltak viták de szerettük egymást.Én voltam a báty és a férfi a szemében,apám nem sokat volt itthon így nekem kellett férfi mintát mutatni neki,mert apám sokat dolgozott.Gyerekkorunkban is sokat ölelgettük,puszilgattuk szeretgettük egymást és lehet hogy ez sokaknak fircsa de amikor már feln?ttel voltunk akkor is sokáig meg volt mind ez.Az érdekes hogy egy hasonló kaliber? és stílusú srácot választott magának,és most hogy látom mintha tudatossan tette volna ezt..Ugyanakkor jó érzéssel t?lt el hogy én adtam neki a férfi mintát,hogy milyen legyen egy férfi.4 éve más országban él,de még mindig érzem a hiányát,különös kapcsolat volt a miénk..Lehet sokaknak hülyén hagnzik ez a kérdés de hiányoznak a régi szép id?k,sokat buliztunk együtt és a baráti körünk is egy volt.

Legjobb válasz: Keress magadnak barátnõt. Hidd el az segit felfogni hogy már felnõttetek,más a kapcsolatotok.

Keress magadnak barátnõt. Hidd el az segit felfogni hogy már felnõttetek, más a kapcsolatotok.
Lépj túl a múlton, de közbe maradj meg a gyermekkorotok ösvényén. Hasonló kapcsolatunk van öcsémmel. Mindkettõnknek van párja. Mégis van egy kötelék (az együtt megélt gyermek és tini kor), ami (remélem) soha nem szakad meg. Sokan mondják, hogy ez már 30 éves fejjel nevetséges, de hosszú távon nem tudunk meglenni egymás nélkül. Felnõttünk, de a mai napig nagyon sokat ülünk le dumálni, kéri ki véleményemet dolgokkal kapcsolatban.
Ja és hogy a kérdésre is válaszoljak: Imádom a választottját is. Nem féltékenység, de lövésem sincs, hogy mi lesz ha megnõsül és végképp külön életet kezdenek élni. Elköltöznek pl. messzebbre. Talán könnyebb lesz ha megmaradunk egymásnak.
Éreztem már én is a dolgot, de a testvéreddel kapcsolatban azért lássuk be necces. Csak ezért vetettem fel. :)
Na én ezt azért nem állítanám a saját testvéri kapcsolatomról. Ha õszintén magadba nézel te ezt normálisnak tartod? Gondolom, hogy nem szerelmet érzel iránta, de ha azt érzed, hogy talán elõzõ életetekben......
A kérdező hozzászólása: ma 12:50 Munkám van, barátaim is vannak, barátnõm is volt.Most lett vége egy 5 éves kapcsolatomnak...amúgy most ksézülök külföldre új életet kezdeni..
Figyelem a mondataid tartalmát , félépítését és azt kell mondanom úgy tûnsz mint aki megragadt egy bizonyos életkori szinten .
Ha te adtál neki férfimintát, akkor mintaszerûen tudsz viselkedni, gondolkodni és érezni. Akkor azt is tudnod kell, hogy hány árnyalata van a szeretetnek. Valószínûleg hallottál az elengedõ szeretetrõl is.Függetlenül attól, hogy egy elõzõ életben milyen kapcsolatban voltatok, most testvéri kapcsolatban vagytok, és aszerint kell szeretned. Legjobbakat kívánom nektek!
A kérdező hozzászólása: ma 12:55 Nem nem leragadtam, inkább néha felcsendûlnek a régi emlékek..most pont ilyenem van azért érzed azt szerintem..szerintme ez mindne emberrel elõ szokott dordúlni..
Igen vannak fordulópontok az életben, amik arra emlékeztetnek, hogy a régi dolgaink elmúltak és nem jönnek vissza többé soha. Örülj, hogy szép gyermekkorod volt, és tégy meg mindent, hogy a majdani sajátjaid is ezt mondhassák el magukról. Ennek jött el az ideje. Minden jót!
1. Keress magadnak barátnõt és más barátokat. 2. Fogadd el, hogy a saját életedet magadnak kell élni, a körülötted lévõk, a környezet, a problémák és a lehetõségek részben mindig cserélõdnek és változnak. 3. Minden elmúlik. (Szerencsére a rossz is.)
Tinikori szexuális vonzódásod megszûnését be tudod határolni mikor lehetett kb?
A kérdező hozzászólása: ma 17:26 Tinikori vonzódásom a korombeli lányokhoz?Vagy mire gondolsz konkrétan?Kb 14-15 éves koromban már elég kanos fajta voltam:D elég gyorsan elkezdtek vonzódni hozzám a csajok meg én is õ hozzájuk.:D Bár a kérdésedet nem teljessen értem..
12:42 vagyok Mint írtam, ha nem szerelemrõl beszélünk, ha tudsz párkapcsolatot kialakítani és ez nem hátráltat benne, akkor nincs ezzel semmi baj. Szép dolog a testvéri szeretet, de mindettõl függetlenül mindkettõtöknek van saját élete.
29 éves vagy !!Már 10 éve ( de minimum 5-6 éve ) le kellett volna zajlania benned ennek a gyerek kor felnõtt kor témának.Van barátnõd ? Családod ? Saját külön életed ? Karriered ? baráti társaságod? Ha ezekre többségében nem a válaszod akkor tényleg lelki ok.
Legszebb ideje, hogy te is megkeresd, megtaláld életed párját. A mindennapok öröme-bánata, tennivalója majd egy kicsit enyhítik az elválás miatt érzett hiányt. Az biztos, hogy a kettõtök közötti kapcsolat van olyan erõs, hogy bármi történik veletek az életben, egymásra biztosan tudtok támaszkodni. :D Mi 4-en vagyunk tesók, ma már az ország különbözõ részén élünk, de tudjuk, ha bármi van, összefogunk, és ott segítünk a másiknak, ahol tudunk. A kötelék megmarad!
A kérdező hozzászólása: Igazából a helyzettel nem tudok mit kezdeni egyenlõre és azzal hogy így elszállt az idõ...és az a tudat hogy férjhez meg, ez nekem még olyan hihetetlen..
A kérdező hozzászólása: ma 12:22 Lehet hogy másnak nevetséges nekem nem az, szerintem neki sem.Mondta hogy sokszor felriad álmából és sírva ébred amikor velem álmodik, és sokszor nem tud aludni ha eszébe jutok..
A kérdező hozzászólása: Pedig mi sem gyerekek vagyunk, mert én 29 vagyok õ pedig 26 éves.Számomra fura, nem tudom lehet elõzõ életünkben valami más fajta kapcsolat volt köztünk..:) :)
A kérdező hozzászólása: ma 12:33 Nyílván ez csak egy feltevés volt..nem hiszek ezekben a dolgokban.Hát nem tudom mi a normális és mi nem?Minden családban és testvér kapcsolatban másképpen nyílvánul meg a szeretet..valahol jobba valahol kevésbé.Ha valami gondom volt mondjuk és megtudta de nem tõlem, akkor mondta hogy sokszor nem tudott aludni.Nyílván nem szerelem:D Talán túl szoros volt köztünk a kötõdés, valószínû azért van az hogy ilyen nehezzen szakadunk el egymástól és az emlékektõl..
A kérdező hozzászólása: Ha õszintén magadba nézel te ezt normálisnak tartod? Már mint melyik részét nem tartod normálisnak?Az elõzõ életes feltevésre gondolsz?Poén volt, bár vannak akik hisznek ebben...
Te nem a testvéredtõl hanem a gyerek korodtól nem tudsz elszakadni.Egy bizonyos szintig ha jó volt normális de ha ez emészt ( és úgy látszik) akkor valami lelki dolog van a háttérben ( nem feltétlen rossz értelemben) .Orvos segít ha magadtól nem megy.
A kérdező hozzászólása: ma 12:42 Persze nevetséges de én sem komolyan gondoltam!:D Azért mondtam hogy vannak emberek akik ebben hisznek..én nem hiszek benne csak egy felvetés volt.. Miért a többi rész is necces?
A kérdező hozzászólása: ma 12:43 Vszinû lelki dolgo igenmert szerintem túl nagy volt a kötõdés és túl sok idpt töltöttünk együtt és vasznû ezért megy nehezebben a felnõtkori átalakúlás vagy leszakadás..
A kérdező hozzászólása: Ja megszûnését..félre olvastam.. Hát ha arra a kanos korszakra gondolsz akkor elég késõn, kb olyan 23 éves korom környékén, csajozós fajta voltam és jó pár csajjal volt dolgom 15 éves és 23 éves korom között, utánna kezdtem lehiggadni..ha erre gondoltál a kérdésedben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!