Találatok a következő kifejezésre: Félek a mit tegyek, hogy ne (114 db)

Ha a párom kimegy külföldre dolgozni! Félek hogy megcsal! Mit tegyek hogy ne menjen ki vagy ha mégis ne tegye meg?

Legjobb válasz: Egy kapcsolatnak általában ott van vége, ha az egyik fél pl. kimegy dolgozni külföldre. Eleinte majd még megy a telefon, a kamerázás meg mittudomén, aztán ellapul a dolog és annyi. Tehát vagy velemész vagy már most add fel.

Ha folyamatosan nõzik, akkor kár is aggódnod. Nézd, ha eddig nem csalt meg, nem fog, de azt írod folyamatosan csinálja, akkor meg? Vágd ki ha megcsal és kész.
Egy kapcsolatnak általában ott van vége, ha az egyik fél pl. kimegy dolgozni külföldre. Eleinte majd még megy a telefon, a kamerázás meg mittudomén, aztán ellapul a dolog és annyi. Tehát vagy velemész vagy már most add fel.
Azért megy ki mert nem akar már veled lenni, fogd fel, neki kaland kell ott is, na és persze meló is. Hagyd a fenébe!
Ha itthon is nõzik miért vagy még vele? Te is hülye vagy édes lányom... Különben meg igen, itt már leírták amit leakartam, hogy ez a kapcsolat asszem még 2 hónapig ha fog mûködni! De már az sem 100% sajnálom, ez az igazság!
egy jó kapcsolat alapja a bizalom
"folyamatosan nõzik" "fing és menjek vel" Ha tényleg így gondolod akkor ez egy nem jól mûködõ kapcsolat!
Ha nõzik akkor miért vagy vele? Ha itt kibírod akkor külföldön is kibírod ha csajozik, nem? Mi a különbség? Ha ilyen kapca vagy hogy eltûröd akkor ne sírj!
Menj vele vagy ne sípolj, elvégre nem üdülni megy.
Kasztráltasd!
A kérdező hozzászólása: De itthon is folyamatosan nõzik!! Amugy hogy menjek vele?Nekem itthon van a suli az életem õú egyet fing és én menjek vele!És nem sipolok
10:00 "Egy kapcsolatnak általában ott van vége, ha az egyik fél pl. kimegy dolgozni külföldre." hát ez azért így elég erõs kijelentés... arról nem szól a kérdés h mennyi idõre megy ki. Egy normális kapcsolat fél-egy évet simán kibír, ha 1szer 2szer hazajön pár napra..
szia! SZerintem a fene meg ette azt a kapcsolatot ahol félteni kell a másikat és nincs meg a bizalom.Engedd ki had boldoguljon és lehet neked is tud segíteni ha meg megcsal akkor itthon is megcsalna.Általában az féltékeny aki hamarabb félre kacsint:) . A legvégsõ tipp menj jósnõhöz.:) Szia.
Itt nem azzal van a baj h klföldre megy hanem h itthon is nözik!!!

Miért nem fogadja el a családom, hogy én így vagyok boldog? Mit tegyek, hogy ne mindig rontsák el a kedvem, és ne vegyem fel? :/

Majdnem egy éve vagyok együtt a barátommal, és nagyon nagyon szeretjük egymást mindketten. Beszéltük, hogy majd sokat fogunk tanulni mindketten(ő egy évvel nagyobb) és majd közös jövőnk lesz stb. Mindketten elhatároztuk magunkat, és bizunk benne, hogy így lesz. Nemrég jött haza külföldről elég hosszú idő után, így most minden percet együtt töltenénk, voltunk kirándulni, és néha jött hozzám. (együtt alvást még nem lehet, viszont ha lejön egy nap hozzám, az itteniek rossz szemmel nézik.)azt mondta nagymamám is, azzal beszéli tele a fejét anyának, hogy jaj ez hova fog vezetni, mi lesz így, hogy már ennyire szerelmes vagyok, hogy fogok tanulni, elvégezni a sulit, túl komoly a kapcsolat már, hogy már 'jár hozzám a fiú, pedig még nem is vőlegény' Mivel itt azt tartja mindenki, hogy csak akkor lehet ilyen komoly egy kapcsolat. Ma is együtt voltunk szinte egész nap, sétáltunk, cukrászdáztunk a közeli városban, és mire hazajöttem mondta anya, hogy néném meg mamám mondta neki, hogy miért enged el ennyi időre, jaj mi lesz, és hogy már az ő rokonjai is mondják, hogy mennyire egy szerelmes lány vagyok.Ez annyira szíven ütött, hogy elkezdtem a sírást is, nagyon rosszul esett, hogy mind ellenem lennének,és nem fogadják el, hogy vele vagyok boldog és szeretjük egymást? Olyan nehéz elhinni, hogy ilyenkor is lehet már komolyabb egy kapcsolat? Már 14 évesek is járnak mikor ezzel, mikor azzal, nekem ez az első komolyabb, és 16 múltam júliusban, ő pedig februárban lesz 18. Egy bátorító szó, vagy tanács kellene most, mert ez nagyon letört:( Mit csináljak, hogy ne vegyem ennyire szívre, amit rólam/rólunk mondanak? Miért kell kibeszélni, hisz nem is az ő életük:( Valaki segítene?:(

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy tényleg ne vedd magadra ezt az egészet! Csak fogadd el, hogy a szüleid meg a nagyszüleid így mûködnek, de téged ez ne zavarjon!Ne õk határozzák meg az életed!Persze tudom, hogy már megszoktad, hogy hallgatsz rájuk bizonyos dolgokban, és ez ezért esik most rosszul. Az pedig, hogy a falu lakói mit mondanak, nyugodtan hidegen hagyhat.Nem muszáj belegondolnod abba, hogy miért is gondolják így, meg miért mondanak ilyeneket. Erre abszolút nincs szükség.A legjobb megközelítés részedrõl csak az lehet, ha elfogadod a helyzetet, és elvonatkoztatsz tõlük. Megérted, hogy õk a saját beidegzõdéseikkel így reagálják le ezt a helyzetet.És ha megérted mindezt, akkor már nem fogod annyira magadra venni.Tudni fogod, hogy ez nekik nem tetszik, de nem fogod ezt a hozzáállásukat magadhoz kötni. Legközelebb ha hasonló helyzet adódik, akkor egyszerûen csak hallgasd meg amit mondanak, és jusson ez eszedbe amit most leírtam! Így megtudod õrízni akár a jókedvedet is, és el fogsz tudni vonatkoztatni azoktól a gondolatoktól amikkel téged próbálnak beazonosítani. Csak tudd azt, hogy szabad vagy!És ne vedd magadra a dolgokat!Azzal, hogy megérted amit mondanak, még nem lesz rossz kedved!Rossz kedved akkor lehet, ha beazonosulsz azzal amit mondanak, és nem jut eszedbe, hogy amit mondanak az csak az õ mûködésüket tükrözi. Az õ gondolataikat, és érzéseiket.Ha például boldog vagy a párod miatt, és valaki mond valamit ami eddig nem esett jól, akkor csak vedd észre, hogy nem lehet rád hatással, mert már elfogadtad, hogy rajtuk nem tudsz változtatni. Ha valakinek a hozzáállása változik veled és pároddal kapcsolatban, azjó. És ha nem változik senkinek sem a hozzáállása, az is jó!!! Mert már tudod, hogy a hangulatod a te hozzáállásodon múlik!Csak légy boldog a pároddal, és vonatkoztass el mindenkinek a szavaitól,gondolataitól,amivel hatni próbálnak rád.Felejts el minden múltbéli sérelmet! És indulj ki abból, hogy ezentúl mindig tudni fogod, hogy bárki bármit mond,az az õ gondolat és érzésvilágát tükrözi. Így érezni fogod a távolságot te magad, és az adott ember között, aki épp mond valamit. A tiszteletet tartsd meg, légy megértõ, és nem fogod ezentúl magadra venni a dolgokat!

Az a lényeg, hogy tényleg ne vedd magadra ezt az egészet! Csak fogadd el, hogy a szüleid meg a nagyszüleid így mûködnek, de téged ez ne zavarjon!Ne õk határozzák meg az életed!Persze tudom, hogy már megszoktad, hogy hallgatsz rájuk bizonyos dolgokban, és ez ezért esik most rosszul. Az pedig, hogy a falu lakói mit mondanak, nyugodtan hidegen hagyhat.Nem muszáj belegondolnod abba, hogy miért is gondolják így, meg miért mondanak ilyeneket. Erre abszolút nincs szükség.A legjobb megközelítés részedrõl csak az lehet, ha elfogadod a helyzetet, és elvonatkoztatsz tõlük. Megérted, hogy õk a saját beidegzõdéseikkel így reagálják le ezt a helyzetet.És ha megérted mindezt, akkor már nem fogod annyira magadra venni.Tudni fogod, hogy ez nekik nem tetszik, de nem fogod ezt a hozzáállásukat magadhoz kötni. Legközelebb ha hasonló helyzet adódik, akkor egyszerûen csak hallgasd meg amit mondanak, és jusson ez eszedbe amit most leírtam! Így megtudod õrízni akár a jókedvedet is, és el fogsz tudni vonatkoztatni azoktól a gondolatoktól amikkel téged próbálnak beazonosítani. Csak tudd azt, hogy szabad vagy!És ne vedd magadra a dolgokat!Azzal, hogy megérted amit mondanak, még nem lesz rossz kedved!Rossz kedved akkor lehet, ha beazonosulsz azzal amit mondanak, és nem jut eszedbe, hogy amit mondanak az csak az õ mûködésüket tükrözi. Az õ gondolataikat, és érzéseiket.Ha például boldog vagy a párod miatt, és valaki mond valamit ami eddig nem esett jól, akkor csak vedd észre, hogy nem lehet rád hatással, mert már elfogadtad, hogy rajtuk nem tudsz változtatni. Ha valakinek a hozzáállása változik veled és pároddal kapcsolatban, azjó. És ha nem változik senkinek sem a hozzáállása, az is jó!!! Mert már tudod, hogy a hangulatod a te hozzáállásodon múlik!Csak légy boldog a pároddal, és vonatkoztass el mindenkinek a szavaitól, gondolataitól, amivel hatni próbálnak rád.Felejts el minden múltbéli sérelmet! És indulj ki abból, hogy ezentúl mindig tudni fogod, hogy bárki bármit mond, az az õ gondolat és érzésvilágát tükrözi. Így érezni fogod a távolságot te magad, és az adott ember között, aki épp mond valamit. A tiszteletet tartsd meg, légy megértõ, és nem fogod ezentúl magadra venni a dolgokat!
"Miért kell kibeszélni, hisz nem is az õ életük" sajnos az õ életük is, mert eszükbe juttatod, hogy nekik már hiába viszket a nunus. Irigyek ezek a vénasszonyok.
Örülnék neki, ha késõbb lenne egy lányom, akkor olyan lenne ennyi idõsen, mint Te. Sokkal-sokkal jobb ez, mint, ha 16 évesen részegen járna haza hétvégenként, vagy legalább a hatodik pasival feküdt volna le. Jó lenne, ha belátnák, hogy komolyan örülhetnének annak, hogy ilyen jó lelkû lányuk van. És remélem vagy annyira okos is, ha már éltek szexuális életet, akkor megfelelõen védekeztek! Nincsen semmi gond veled, kitartás! A rokonok is lassan elfogadják majd, hogy te is felnõsz idõvel!
ti vagytok egymásnak a jövõ a többiek meg a múlt ne foglalkozz velük meg a véleményükkel akár egy próbának is felfoghatod akár irigyek is lehetnek, mert nektek összejött a szerelem nekik meg nem xard le a többieket csak a barátoddal foglalkozz
Ez nekem kicsit olyan falusi mentalitásra hajaz. Legalábbis ott szokott ekkora katasztrófa lenni, hogy "mindenki tudja, hogy húdeszerelmes, pedig nem is võlegény". De nem élnék városon kívül, ez halál irritáló lehet. Amúgy vonj vállat, hogy te boldog vagy, és nem hanyagolod el a tanulmányokat miatta, törõdjenek bele. Ha jól értettem, anyukád nem tilt el direkt, csak károg a téma fölött, de hadd csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Anyum nem tilt el, vele már megbeszéltem ezt, és egy rossz szót nem szól, csak ma õk próbálták telebeszélni a fejét, hogy miért 'hagy utánam' és mikor ezt meghallottam, teljesen elfogott a sírógörcs. Még most is, ahogy ez eszembe jut, hogy így beszélnek rólam, hogy "ennyire szerelmes lányt még nem látott a világ stb":( Nagyon rossz érzés fog el, nem tudom hogyan fojtsam el és ne érdekeljen. Bulikba sem jártam, sosem voltam részeg, cigit nem vettem magamhoz, semmi rosszat nem csináltam, mégis kötõdnek, ha szeretem a barátom, és kimutatom :((
Mért vagy félig nõ?
Ezen nekem is megakadt a szemem. Nem értem mire gondolsz.
A kérdező hozzászólása: Sajnos pár évvel ezelõtt egy ciszta miatt kivették a jobb oldali petefészkem és petevezetékem!36.éves vagyok, a páromnak még nincs gyermeke és szeretném megajándékozni egy közös babával, bevállalt két kamasz gyereket!
A kérdező hozzászólása: Olyan fura érzésem van, mi van ha nem sikerül miattam?
Szerintem így is teherbe eshetsz. Menj el orvoshoz, hogy megnyugtasson, vagy megmondja, hogy sikeresebb a teherbeeseés.
Forduljatok szakemberhez. Sürget benneteket az idõ, és ha nem sikerülne természetesen, ott az inszemináció és a lombik. Mihamarabb menjetek el egy meddõségi központba, Minden jót kívánok.

Mit tegyek hogy ne keljen fel sűrűn északa a 2 és fél hónapos kisfiam?

szokott olyan lenni hogy flkel 1-kor s mint aki kialudta magát elkezd viháncolni 1 óra hosszát!!! tápszeresek vagyunk!!! este 7 órakkor szoktam fürdetni s utánna nem eszik sokat! csak elalszik!! felkel 11 fele akkor megint adok neki kajcsit!!! s utánna szokott még felkelni viháncolni!!!

Mit tegyek, hogy ne féljek a csóktól? Kialakulóban van 1 kapcsolat, de nem csókoltam még meg 1 lányt sem, és félek, hogy beégetem magam előtte.21/F

Legjobb válasz: nem fogsz beégni..akkor fogsz ha nem probálkozol..ugyis láttál már filmet,h kb hogy csinálják..nem nagy kunst..csak ne félj

nem fogsz beégni..akkor fogsz ha nem probálkozol..ugyis láttál már filmet, h kb hogy csinálják..nem nagy kunst..csak ne félj
Gyakorolj plüss macikkal. :D Komolyra fordítva a szót, nem kell félni, nem fog fájni. Ha elrontod se tragédia, idõvel majd jobban megy!
hajolj oda hozzá csukd be a szemed és várd , hogy elérje a szád utána tedd amit õ és tuti siker lesz. Én is így voltam elsõnek aztán kiderült , hogy nagyon is jól megy a dolog:P Esetleg egy közeli barátnõt vagy távoli rokont is megkérhetsz , hogy segítsen.Tudomásom szerint másodunkatesóval már több is lehet mint csók/hivatalosan/
Én is voltam így. Csak csatlakozni tudok az elõbbiekhez. Gyakorolj, védj sokat, aztán elmúlik, mert megszokod, hogy nem fáj, nem sérülsz, stb. Nekem az is segített, hogy elõre kitaláltam mit kell tennem (pl vetõdés). Mondjuk én csak hobbikapus vok, ráadásul minden embernél változó ez a dolog. Azon is múlik, hogy milyen idõs vagy. Ha 14-5 vagy inkább hagyd a kapuskodást.
Ne legyél kapus xD
Szerintem gondold végig, hogy valójában a fájdalomtól félsz, vagy pedig a sérüléstõl? Elõbbit "ki lehet nõni", bele kell állni a lövésekbe, és megszokod. Ha nem, akkor ne akarj kapus lenni. Ha a sérüléstõl félsz, akkor inkább ne erõltesd, mert tényleg mindig az sérül meg elõször, aki fél.
Ismerkedj meg vele, tisztázzátok a szándékait. Ha nagyon aljas, fuss! :)
Eddig én is féltem a labdától de már nem. A suliba van egy nagyon kemény labda(az a legkeményebb) , hú, tavaly úgy fejbe rúgtak vele, hogy majdnem elájultam(meg is látszott) azóta nem félek egy labdától sem xD 12/L
Énis igy voltam 16 évesen kezdtem el a focit úgy komolyabban, de nem profi szinten. És bizony néha féltem a labdától. Sokáig. El kell hitetned magaddal, hogy úgyse fog fájni. Meg azt is, hogy ha jön a labda, úgyis elkapod :D Nekem bejött :D Már tök nyugodtan védek :D
elõször próbálkozz gyengébb labdákkal utána meg az izomlövésekkel bár ha kapus létedre félsz a labdától akkor ne sok jót várj
Olyan kapus nem létezik aki fél a labdától XD
Szedj valakit, akiben megbízol, és vonuljatok ketten egy labdával valami közönség nélküli helyre, ahol nem megy a labda messzire. Kérd meg, hogy egyre erõsebben küldje testre célozva a labdát, esetleg jó kapus módjára állj is bele. Kérd meg arra is, hogy nagyon, nagyon-nagyon lassan növelje az erõt (vagy ha úgy tetszik, sebességet). Higgy nekem, ki fog derülni, hogy semmi az egész.
szerintem elõször ismerkedj meg a rúgásokkal. Kérj meg valakit, hogy rúgdosson neked, és egyre erõsebben. Mindíg arra öszpontosíts, hogy hol a labda, csakis azt figyeld:) Ha kivéded sikerélménynek könyveled el és lesz*rod, hogy mennyire fog fájni :DD amúgy meg kérj meg valakit, h b*sszon lábon vagy háton egy medicínnel és akkor egybõl nem félsz semmitõl :D én is így voltam vele XD

Félek belevágni a sportba, pedig szívem mélyén szeretnék. Félek, hogy nem mennek és beégnék. Mit tegyek, hogy ne féljek? Hogyan győzzem le?

Szóval sosem jártam semmilyen sportra.Most már vágyom rá;)2évig néptáncoltam,de abba kellett hagynom egyéb okok miatt...most kezdtem a középsulit és sokféle sportra van lehet?ség...nekem a kézilabda és a kosárlabda a legszimpatikusabb;) Kosarat olyan szintem próbáltam hogy kosárradobás volt,hát van ami bemegy,van ami nem.Kézit nem próbáltam még....

Legjobb válasz: Nehéz kérdés...Én soha nem szerettem a kézilabdát és kosárlabdát. nekem fura...egész órán egy labda után szaladgáljak na neeee...tornaorán mindig csak sétálgattam...a többiek tudták hogy nem kell sokat dobálni nekem a labdát :-) én nem sértõdtem meg :) sõt örültem neki....a saját osztályomban soha nem volt téma a sport, ezért nem is piszkáltak vele :) De ha mindent beleadsz, mert azt mondtad hogy érdekel, és ha a többiek látják a törekvést, akkor nem kell aggodni. És ne feledd, "Elõször mindenki béna" :) Egyébként nem magával a sporttal a mozgással van bajom, csak pont ezt a két labdajátékot tartom hülyeségnek :) más sport jöhet :)

Nehéz kérdés...Én soha nem szerettem a kézilabdát és kosárlabdát. nekem fura...egész órán egy labda után szaladgáljak na neeee...tornaorán mindig csak sétálgattam...a többiek tudták hogy nem kell sokat dobálni nekem a labdát :-) én nem sértõdtem meg :) sõt örültem neki....a saját osztályomban soha nem volt téma a sport, ezért nem is piszkáltak vele :) De ha mindent beleadsz, mert azt mondtad hogy érdekel, és ha a többiek látják a törekvést, akkor nem kell aggodni. És ne feledd, "Elõször mindenki béna" :) Egyébként nem magával a sporttal a mozgással van bajom, csak pont ezt a két labdajátékot tartom hülyeségnek :) más sport jöhet :)
Megértelek:) Mondjuk nekem az a bajom, hogy egyedül félek elkezdeni. Most beíratkoznék a suliba valamiféle sportra csak egyedül mennék aki új és az új tök rossz ismeretlenük:S Pedig nagyon szeretnék vmit sportolni, mert k*rva ügyes is vagyok szeritenm( ezt nem dicsekvést képp mondom, csak, hogy vékony vagyok és megvan minden tehetségem hozzá)

Miért kel fel mostanában hajnali 5 körül a babám? 1 hos kora ota átaludta az éjszakát 11-9ig, most 3 naponta 5 körül felkel és 1 ora mulva tudom visszaaltatni eszik valamenyit, mit tegyek hogy ne keljen vagy legalább gyorsabban aludjon el? (4, 5hos)

Legjobb válasz: Szopizik? Amúgy mindig változni fog az alvási szokása, ezen ne lepõdj meg. Fáraszd ki jól napközben és este (tedd le a földre mozogni). Az én kisfiam most 5 hónapos, eddig kb. 5 percig bírta a földön hason, de elhatároztam, hogy hagyom egy kicsit nyöszörögni, nem veszem fel, szokja meg. Elértem a célom, most már imád hason lenni a földön, imádja emelgetni magát, nézelõdni. Ezzel jól kifárasztom, és átalussza az éjszakát.

Szopizik? Amúgy mindig változni fog az alvási szokása, ezen ne lepõdj meg. Fáraszd ki jól napközben és este (tedd le a földre mozogni). Az én kisfiam most 5 hónapos, eddig kb. 5 percig bírta a földön hason, de elhatároztam, hogy hagyom egy kicsit nyöszörögni, nem veszem fel, szokja meg. Elértem a célom, most már imád hason lenni a földön, imádja emelgetni magát, nézelõdni. Ezzel jól kifárasztom, és átalussza az éjszakát.
ez a kifárasztás nálunk nem jön be.vigyázni kell, nehogy túlpörögje magát.nálunk egy végig viháncolt este után éjjel félóránként sírás van.és igen még nagyon sokat fog változni az alvási szokása.
A kérdező hozzászólása: Igen szopizik+tápit kap este és napközben almát kostolgatunk de a felkelés az alma elött kezdödött.Nem lehet hogy hamar megemészti a vacsit?Bár elég sokat eszik, adjak tejpépet vacsira?
én jó éjt tápszert adok este, ugyanúgy felébred, nem éhes, csak aludni nemtud már.

14 vagyok 3hét mulva felvételim van, A szüleim állandoan cseszegetnek hogyha nem vesznek fel gimnáziumba beadnak a Gyivibe és nem értik meg hogy nem akarok gimibe menni. Mit tegyek hogy ne cseszegesenek állandoan?

amugy nagyon nembirom a szüleim föleg anyukámat sokszor megver:(

Legjobb válasz: Miért nem akarsz gimibe menni?Hova szeretnél?A szüleit sok kamasz "útálja" aztán elmúlik felnõsz és csak az lesz a fontos hogy te ne legyél olyan mint õk.Amúgy sok ember azzal rontja el az életét hogy nem annak tanul évekig (szülõi nyomásra)aminek õ szeretne. Nálunk a nõvérem tesi tanár akart lenni,anyu addig nyaggatta míg közgázra ment , fõiskola... 5 évig egy irodában számfejtett meg minden,aztán néptánc tanári diplomája lett (14 éves kora óta táncol) és éli világát végre azt csinálhatja amit szert és mellette még van neki egy kis mellékes hogy meg is tudjon élni,de boldog!

Miért nem akarsz gimibe menni?Hova szeretnél?A szüleit sok kamasz "útálja" aztán elmúlik felnõsz és csak az lesz a fontos hogy te ne legyél olyan mint õk.Amúgy sok ember azzal rontja el az életét hogy nem annak tanul évekig (szülõi nyomásra)aminek õ szeretne. Nálunk a nõvérem tesi tanár akart lenni, anyu addig nyaggatta míg közgázra ment , fõiskola... 5 évig egy irodában számfejtett meg minden, aztán néptánc tanári diplomája lett (14 éves kora óta táncol) és éli világát végre azt csinálhatja amit szert és mellette még van neki egy kis mellékes hogy meg is tudjon élni, de boldog!
Miért nem akarsz gimibe menni? Egyáltalán hová akarsz menni továbbtanulni? Miért ver anyukád? Ha ezekre válaszolsz, talán konkrétabban tudok válaszolni...
A kozmetikus ill. fodrász szakmát megszerezheted a gimnáziumi érettségi után is!!! Semmi sem lesz veszve, ha gimnáziumba mégy, sõt, így több lehetõséged lesz - hátha késõbb meggondolod magad. De ha eredeti elképzelésednél maradsz, az is megvalósítható lesz. Az egyik ismerõsöm is most, az érettségi után tanul kozmetikusnak. "Visszabeszélés" helyett próbálj vele nyugodtan, õszintén beszélgetni - ha megpróbálod és olyannak bizonyul, hogy vele nem lehet, akkor hagyd rá, ne nagyon szólj semmit, mert annál rosszabb. Ha jobban tanulnál, az sokat javítana a helyzeteden, meg a kulcsszó - jaj tudom, utálatos - a "hozzáállás". Ha tudsz színészkedni, játszd meg magad, hogy Téged mennyire érdekel az iskola, a tanulás, meg mindaz, amivel kapcsolatban elvárja, hogy érdekeljen - ne azt lássa rajtad, hogy mindent sz.rsz le, hanem hogy hú de megkomolyodott kislánya van. Csak a békesség kedvéért.
Én 13 éves vagyok.Én egy nagyon jó hajtós gimibe fogok menni ha felvesznek.Szerintem menj el abba a gimibe biztos nem olyan rossz.HA fodrász v. kozmetikus akarsz lenni azt utána is tanulhatod.De szerintem addigra felnõsz és megondolod ha meg nem az a te dolgod.ÉN is szerettem volna lenni de mekem allergia miatt nem lehet.
Próbáljatok közös nevezõre jutni, ne beszélj vissza és tanulj.Egyébiránt meg a kozmetikus/fodrász szakma nem csak szar de megélni sem lehet belõle, anyukád valószinûleg jót akar neked.
Szegény...nekem ilyen szüleim lennének, ejh :S már bocsi....Am gimnázium sem rossz, sõt! Én is oda megyek, és nekem is át kell esnem a felvételin :D Sok sikert a felvételihez, remélem azért a szüleid rájönnek, mekkora baromságot mûvelnek..... 14/F
szerintem próbálkozz meg a gimivel....legalább lesz idõd eldönteni hogy mit is szeretnél és felnõsz annyira h eldöntsd mit akarsz...egyébként hogy mer anyukád kezet emelni rád egy rossz jegyért?:S...nem akarlak bántani de mocskos egy anyád van neked...én tûrtem egy ideig a visszapofázásért a pofonokat de most h már tényleg jogosnak érzem néha egyszerûen megfogom a kezét és megmondom neki h ne merjen megütni mert rossz vége lesz...(az ilyen eseteken kívül nagyon szeretem édesanyámat és nem cserélném le senkire de sajnos egy szülõ sem tökéletes mert elfelejtették milyen volt gyereknek lenni)
Azért nagyon durva, hogy érzelmi zsarolással akarnak a szüleid rávenni a sulira.Nem egy intelligens emberek...Hogy lehet ilyet mondani, hogy beadnak a Gyivibe?Ettõl amúgy ne félj, csak nagyon indolkolt esetbe kerül valaki Gyivibe.Mondd azt nekik, hogy Te pedig ha öregek lesznek, öregek otthonába teszed õket és rájuk se fogsz nézni.Hogy mondhatnak ilyet???Amúgy szerintem kezdheted szakmunkásképzõvel.Én is elõbb letettem egy szakmát majd leérettségiztem, majd lediplomáztam.Különben is, most a szakmunkások már többet keresnek, mit ez értelmiségiek.Persze, kiell az érettségi, de nem muszáj azzal kezdeni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) 21 napom van felvételiig és azbaj nemnagyon vagyok felkészülve:(
A kérdező hozzászólása: tudom gimibe kell mennem de szüleim aztmondják utána egyetemre kell menni és kényszeriteni akarnak
A kérdező hozzászólása: kozmetikus, fodrász vagy vmi ilyesmi pályán szeretnék elkhelyezkedni, visszabezsélek neki azért szokott megverni vagyha rossz jegyet kapok
jabocs nem olvastam h tavaly volt :'D akkor már úgy is felejtõs téma.....és végül gimibe mentél? :O

6 hetes terhes vagyok! Nagyon félek a vetéléstől! Annyi helyről hallottam hogy elment az első baba. Mit tegyek, hogy ne izguljak ennyire?

Legjobb válasz: Gondolkodj pozitívan,ne olvass olyan dolgokat amik a vetélésrõl szólnak.Ha egészséges vagy miért lenne baj,gondolj erre.Ha gondolod szedj vitaminokat,egyél sok gyümölcsöt,zöldséget. :) Jó baba várást,és élvezd amennyire csak tudod :) 28 hetes kismama.

Gondolkodj pozitívan, ne olvass olyan dolgokat amik a vetélésrõl szólnak.Ha egészséges vagy miért lenne baj, gondolj erre.Ha gondolod szedj vitaminokat, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget. :) Jó baba várást, és élvezd amennyire csak tudod :) 28 hetes kismama.
Elsõsorban azt tehetnéd, hogy nem gondolsz erre, mert ezt fogod bevonzani. Ne arra gondolj, hogy hány helyen ment el az elsõ baba, hanem hogy hány helyen született meg! A szüleimnek én vagyok az elsõ és egyetlen gyerekük, és lám, itt vagyok, egészségesen felnõttem. Gondolj inkább arra, hogy milyen szép a terhesség, és hogy lesz egy kisbabád, akivel az életed legszebb szakaszába lépsz majd. Anya leszel!
Elsõ és legfontosabb felejtsed el a neten való olvasgatást! Nekem is el ment az elsõ babám, nem lett volna egészséges, de semmi világrengetõ nem történt. Már itt a második babám és teljesen egészségesek vagyunk. Amúgy pedig attól a perctõl kezdve, hogy 2 csíkos a teszted máson sem fog kattogni az agyad mint, hogy jól van e a gyerek. Talán egy picit jobb ha már 16-20 hetesen mozogni fog, de akkor is azon fogsz aggódni, hogy eleget mozog, ha nem mozog mért nem mozog stb. eldöntheted, vagy élvezed a terhességed minden percét, vagy végig stresszeled ezt a csodálatos életszakaszt. Majd ha baj lesz ráérsz akkor agyalni, ne aggódj elõre, mert fölösleges. Igen, van sok vetélés, de ettõl még nem dõl össze a világ. Érezd magad szerencsésnek, mert az, hogy egy baba össze jöjjön , még tökéletes feltételek mellett is csak 35%. Már bele estél abba a 35% már most szerencsésebb vagy mint sok más nõ.
Ja, és tapasztalatból beszélek, nem egy eset után.
Kedves 14-es! Van, amikor egy rendellenesség az okozója, nem feltétlen kell ezt bevonzani sem. De hol mondtuk mi azt, hogy MINDEN dolog bevonzott? Lehet, hogy te nem gondoltál arra, hogy baja eshet, ha egyszer nem úgy fejlõdött, ahogy kell, akkor az volt az oka. Ennyi. Attól még nem kell azt állítanod, hogy nem létezik a vonzás törvénye. Majd ha pozitív értelemben tapasztalod meg, akkor elhiszed, hogy van.
Drága 13-as! Túl vagyok egy májusi vetélésen, de azért köszi az építõ hozzászólást!!! ;) :) És nem, nem fogom ostorozni magam, hogy bevonzottam, mert nem így volt. Fejlõdési rendellenesség volt a vetélésem okozója! Akárhogy is alakul az életem, nem fogom ilyen semmivel sem alátámasztott dolgokkal terhelni magam, egészen egyszerûen meg akarom élni a terhességemet, ha egyszer megadatik. A bevonzástól való rettegés ugyanúgy rossz hatással van az anyuka idegrendszerére szerintem.
12-es: Attól, hogy neked szerencsére még eddig minden jól alakult az életben és semmi rosszat nem vonzottál be azzal, ha negatív dologra gondoltál, hát örülök, maradjon is így. De ha egyszer is megtörténne, máshogy állnál ehhez a kérdéshez. Minden jót!
A bevonzás a világ legnagyobb ostobasága. Mégis ki mondja meg, hogy mi számít bevonzásnak? Ha csak egyszer megfordult a fejemben, hogy mi van, ha... vagy ha folyamatosan ezen gondolkozom? Ha ne adja Isten megtörténik a baj, akkor nézzek a tükörbe és mondjam azt, hogy szaranya vagyok, mert bevonzottam a saját hülyeségem miatt, ezért történt, ami? Ha meg gondolok rá, agyalok rajta és mégsem történik baj? Akkor hol a vonzás törvénye? Hagyjátok már ezt! Egy vetélésnek egészségügyi okai vannak, se több, se kevesebb. Ritkán megy el egy baba azért, mert anyuka agya a negatív gondolataitól zengett! Ezzel a kérdéssel azért nem kell foglalkoznod, mert megkeseríted vele ezeket a csodás heteket. Ha baj lenne, lenne lehetõséged ezen agyalni, amíg azonban minden oké, nem szabad megfosztanod magadat a boldog babavárástól. Élvezd ki minden percét, hiszen véges!!! Kb. 7, 5 hónap múlva már nem leszel várandós! ;) :) Minden jót!
Nem tudom írták-e elõttem, de elsõsorban ne ezt a részét olvasgasd ennek az oldalnak! Most tök véletlen keveredtem ide, neked válaszolok, és már itt sem vagyok, te is ezt tedd!
Felejtsd el ezeket a negativ gondolatokat, nem tesz jot a babanak, ha szorongsz, kihathat ra is! Lass pozitivan! Aminek jonnie kell jonni fog sajnos! En nem gondoltam az elso babanal semmi negativra, termeszetes volt, h nem tortenhet semmi! :) a masodiknal kicsit aggodtam 1-2 szer! Kiutesek jottek ki rajtam, ami epepangasra utalhat! Az nem volt, de az epekovem kijott a terhesseg alatt! 5 hete szultem, 3 hete gorcsolok ha olyat eszek, igy azota dietan vagyok! De szorongni nem szorongtam es nem is feltem! Szoval csak pozitivan es kellemes lesz a varandossag! :) vigyazz magadra!
Nem tudom... én nagyon éreztem (olvasgatás nélkül!!), hogy baj lesz, és lett is. Pedig szorgalmasan mondogattam, hogy egészséges vagyok, a családban még soha nem volt semmi gond, velem sem lehet. És nem is volt semmi görcs és vérzés se (csak kis barna maszat, de uh-n még volt szívhang), szóval a rossz érzés mellett nagyon reménykedtem... Szerintem meg lehet érezni, ha baj van. Más az "izgulás", meg más, az aggódás, és más, amikor minden remény ellenére pontosan érzed, hogy baj lesz. Ez nem bevonzás, ez egy ösztön, amit nem lehet elnyomni. Amíg csak félsz meg izgulsz, szerintem nincs gond. Meg fogod érezni, ha lesz. Boldog babavárást!
Gondolj arra, hogy a fájdalmat, a rossz tapasztalatokat sokkal többen osztják meg mint a jót. És sokkal jobban megmarad az emberben. Én is erre próbálok gondolni, mert nagyon nehezen sikerült a baba, 2, 5 év után. 10 hetes vagyok, és mindennap azon aggódom él-e még, de próbálom elterelni ezeket a gondolatokat.
Én is féltem, nekem is elsõ terhességem. Aztán rájöttem, hogyha idegeskedem, avval sem megyek semmire. Ebbõl a félésbõl aztán izgulás lett, ami mindig is megmarad. Izgultam azért, hogy tùl legyel az elsõ 3 hònapon, hogy az UH-n, minden rendben legyen, hogy megmondják a nemét, hogy jò legyen az AFP eredményem. Szòval azt akarom mondani, hogy nem idegeskedni, hanem élvezni kell a terhességet :) Mindig lesz olyan dolog, ami miatt aggòdik majd az ember a gyermekéért :) Immáron a 18.hétben vagyok és kisfiùt rejt a pocim, szerencsére minden jò :) Nálad is minden rendben lesz, vigyázz magatokra és boldog babavárást :) !!! 19L
Mit tegyél?! Kapcsold le a számítógépet és ne olvass a neten semmit a témával kapcsolatban!! De mint látom más is ezt javasolta!! Hidd el, nem véletlen!! Minden jót :-)
Ilyenkor a legrosszabb amit tehetsz h ilyeneket olvasgatsz. Nekem is elsõ baba volt a lányom és nem lett vetélésem. Sõt a rokonságomból senkinek sem. Szóval nem mindenkinek van így. :) Nem kell ezen rágódnod inkább légy boldog és jó izgalmakkal teli ez az idõszak. Ahogy elõttem is írták csak pozitívan kell hozzáállni. Vannak valóban akik elvetéltek és ugye azzal azért találkozol többet mert keresik õk is az okát. Ugye aki nem vetélt el az nem ír róla mert hát ez a normális nincs mit beszélni róla. Meg ugye te is most mindenben a legrosszabbat látod mert hát ugye emberbõl vagyunk. Pedig nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Ami mondjuk érthetõ mert már most anya vagy és félted a kicsi szívedet aki még meg sem született. :) Tényleg csak nyugi. Semmi rossz gondolat. :) Olvass szép történeteket neten. :) Örömteli babavárást kívánok neked. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Csak pozitívan gondolkodom!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és a jókívánságokat! :) Jövõhét szerdán megyek elsõ UH-ra már nagyon várom! Remélem minden rendben van! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!