Találatok a következő kifejezésre: Félek a mit (14144 db)

Miert erti mindenki felre, a mi kereszteny felfogasunkat?

Igen.en erteknek,ha a hazasagik varunk a szexxel.Viszont miert hiszitek azt,hogy se oleles se csok nem lehet?! Miert ne lehetne? Nem vagyunk mi se hulyek,se foldonkivuliek,mi is tudjuk mi a csok,csak egyszeruen nem fekszunk le,es ennyi.

Legjobb válasz: Egészségetekre! :) Apropó, máskor kérdezd már meg kérlek, hogy érdekel-e minket ez. :)

Egészségetekre! :) Apropó, máskor kérdezd már meg kérlek, hogy érdekel-e minket ez. :)
És akkor házasság UTÁN derül ki ha valami NAGYON NEM klappol az ágyban. Mondjuk a csávódnak 10 centis p*cse van vagy ilyenek... Mert akkor már egy csomó pénz elment az esküvõre... És utána szívhatod a fogad örökké. Persze férfiként ez nem rossz taktika. Örökké magadhoz láncolhatsz valakit akire esélyed nem lett volna, mert nincsen 20 centis farkad.
akkor kezdõdik a baj amikor itt akarjátok meggyõzni a másikat h ez tök normális....
Magyarul írni sem tudsz. Felfogásod az nem sok.. hazasagik - házasságig
A te keresztény felfogásod egy nagy kalap... Inkább hagyjuk, mert feleslegesen erõlködnék a sötétség ellene...
:D Igaz! Az se baj ha ver. Az embert kell szeretni. Az se baj ha bunkó. Az se ha büdös a szája. Az se ha béna az ágyban. Neked kell elviselni. Nekünk ez csak jó.
Mert hülyék. Amúgy meg hülyeséget írsz! SOHA nem a csókról meg az ölelésrõl beszélünk! Hanem a szexrõl.
1 Azért mert hülyék. 2 Azért mert általánosítanak. 3 "És sokkal könnyebb a másik kultúrát elítélni, mint venni a fáradságot, közelebbrõl megismerni".
Azért, mert buták.
És ha kiderül, hogy marhára nem is illetek össze az ágyban? Akkor meg majd mentek a válóperes ügyvédhez mi? :D Ez az egyház is elég képmutató...
Azt megkérdezném, hogy mivel jobb hogy csak esküvõ után szexeltek?
Igen.en erteknek, ha a hazasagik varunk a szexxel. Magyarul tanulj meg. Ez így egy buta agymosott képét mutatja.
A kérdező hozzászólása: En meg hatalmas hulyesegnek tartom, hogy ilyeneket felteteleztek rolunk... De mindegy..nincs kedvem tovabb vitazni...mindenki azt csinal amir akar..
ennek a kérdésnek is sok értelme volt. Sejthetted h mik lesznek a reakciók...
ÁMEN DICSÉRGYÜK AZ URAT!!! Dicsértessík! Az úr az ín pásztorom nem szûkülködöm! Ámen ámen szent habakukk :D
Na ez aztán remek kérdés volt ismét. Jó sok választ adtál/kaptál, igaz? Azért az érdekelne, hogy ez miért is volt számodra vita, hiszen egyetlen épkézláb érvet se írtál le.
Kéredzõ. Értelmes ember nem fogja egy könyv hazugságai alapján kitalált vallás elvei szerint irányítani az életét.
És akkor mi van ha keresztény vagyok és nem várok a házasságig a szexel? Szerintem semmi. Én nem akkor akarok szexelni ha férjhez megyek, hanem amikor úgy érzem, hogy kész vagyok rá, és ebbe Istennek nincs beleszólása. Már Jézus idejében is voltak kur.vák. Ha Mária Magdolnának megbocsájtott, akkor én miért érezzem bûnösnek magam? Fõleg ha szerelembõl teszem.
Nem értik félre, csak minden módon megpróbálnak belekötni... :) Mert mennyivel könnyebb kifigurázni és lepocskondiázni egy szép és MÛKÖDÕ hagyományt, mint megpróbálni élni vele vagy legalább tisztelni. Sajnos ez jellemzõ a mai ember felfogására.
A kérdező hozzászólása: Azt mindenki maga donti el mi a baromsag es mi nem.
Általában az impotens pasik vallják eme nézeteket, mert így több esélyük van szerezni viszonylag tûrhetõ nõt. Mert aki megtudja hogy nem teljesít az ágyban, elõbb utóbb otthagyja. De neked, a vallási nézeteid miatt, sok esélyed van arra kedves kérdezõ, hogy masztizhatsz a kedves férjed mellett öreg korodig.
A kérdező hozzászólása: No vagyok.Velemenyem szerint, akik igazan szeretik egymast, azoknak az ember a fontos. Nem az, hogy menyire "jo" az agyban.Jelenleg nagyon boldog kapcsolatban elek, es tudunk varni egymasra... Ha nektek mss a velemenyetek, ok, elfogadom. Mindenki azt csinal az eletevel amit akar..
leszarom
Na ja, mert a vallásos kollégák a házasság után SEM viszik túlzásba a szexet - csak havi egyszer leoltott lámpánál majdnem felöltözve markolászva a keresztet. utána 500 miatyánk ha esetleg élvezted is. Védekezni meg tilos szóval máris jöhet az elsõ gyerek... Ami újabb párhónapos böjt a csávónak. De tudjuk a "kín a megtisztulás"... Nagy mazoisták vagytok ti vallásosak.
A kérdező hozzászólása: Te gondolkozol is neha utolso valaszolo?!?!
Helyettetek is gondolkozunk.
Szerintem földönkívüliek vagytok mert nem ismeritek az ékezetes betûket.
A pápa rinyál folyamatosan a "védekezés az bûn" az abortusz is bûn, ergo az elsõ pár alkalom után ott a gyerek... Hacsak nem rántja ki, de az meg nem valami élvezetes... Vagy lehet erre is van valami "keresztyén" megoldás, hogyha holdtöltekor csináljátok és közben a nyolcadik zsoltárt idézgetitek akkor nem lesz gyerek...
A kérdező hozzászólása: O bocsanat hogy kihagyom az ekezeteket! Most komolyan ez a legnagyobb bajotok?!?
Egyrészt jah. Másrészt senki se kérdezett.Oltári nagy baromság az egész.De azt csináltok amit akartok.
Én ugyanazt a nézetet vallom, mint te csak az a baj, hogy mellette ateista vagyok. Ezért nem passzolnánk. Akik meg olyanokat mondanak, hogy mi van ha rossz a szex, azok csak trollkodnak vagy tényleg ennyire buták? Gyerekek, de most tényleg! Ti bármibe is fogtatok életetek során, az ELSÕRE mûködött? Elsõ osztályban fújtátok az ábécét és a szorzótáblát? Soha nem hibáztatok, nem kellett tanulnotok? A szex nem tehetség kérdése, mint az éneklés vagy a színjátszás. Elegendõ gyakorlással bárkibõl lehet szenvedélyes Don Juan az ágyban. A péniszméret meg ha nem tér el extrém mértékben akkor nem számít, hogy 12 vagy 16 centi. A méretét pedig meg lehet tudni anélkül is, hogy beledugná a hüvelybe mióta feltalálták a centimétert.

A szomszéd, akitől a családi házunkat vettünk, bő 100 nm-t lekerített, mire átadta nekünk. Most építenénk hozzá, ekkor derült ki, hogy az ő melléképületének a fele a mi udvarunkon van. Mit tehetnénk? Merre induljuk?

Nem hitelre vettük az ingatlant, így csak betekintést kértünk a földhivatalban. Most az építéshez kellett a helyszínrajz is, és itt derültek ki a dolgok. Szükségünk lenne erre a területre, másképp nem adják ki az építési engedélyt, és végül is kifizettük, merre induljunk el, hogy visszakaphassuk, ha egyáltalán visszalehet? A polg. hivatalban a m?szakis nem tudott /vagy akart :(/ segíteni...

Legjobb válasz: http://cegvezetes.cegnet.hu/2006/11/birtokvedelem-a-jegyzo-e..

A birtokvédelem pont a szomszédot védi! Hiszen az õ birtokában van a terület. Ügyvéd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az elsõnek! Végül is akkor a jegyzõnél kell megkezdenünk... Ügyvéd, neked is köszönöm, de a terület a miénk tulajdoni lap szerint is, tõle vettük, és az õ melléképülete lóg be a mi (nem)létezõ udvarunka, mert õ kerítéssel még a beköltözés elõtt elkerítette. De ha kifejted úgy, hogy megértsem :) miért védi õt a birtokvédelem, ha az enyémet birtokolja? Sajna, nem értek nagyon ezekhez az ügyekhez, a lényeg: 1720 nm-t vettünk házzal együtt tõle, és most nincs 1600, a telek egész hosszát elkerítette...
A kérdező hozzászólása: Jaj, lehet úgy értetted, hogy ügyvédhez forduljak?!
mindenképp menj ügyvédhez majd a bíróságra!!!

A barátommal 9 honapja vagyuk együt. ő 19éves és szüzek vagyunk. Nem áll fel neki mikor szeretkezni akarunk. Fel áll mind addig mig be nem akarnánk rakni. Mért nem áll fel? Szeretjük egymást de nem megy.

mit csináljunk? nem kéne valami gyogyszer?

Legjobb válasz: Van h ha nem éri elég inger akkor nem áll fel. De inkább az idegességtõl lehet ez, mivel még szüzek vagytok.

Van h ha nem éri elég inger akkor nem áll fel. De inkább az idegességtõl lehet ez, mivel még szüzek vagytok.
Ideges és fél a lehetséges kudarctól. Próbálkozzatok türelemmel, nem kell gyógyszer.Igyatok meg néhány pohár bort vagy valamit az aktus elõtt, az kellõen ellazíthatja, oldja a gátlásokat. A merevedése a fiúknak sokkal tovább tart (általában), ha van bennük egy kis ital.Na itt nem lerészegedésre gondoltam.Drukkolok nektek, sok sikert!
Nem kéne, szerintem a barátod nagyon rágörcsöl arra, hogy jól teljesítsen szex közben, inkább beszélgess el vele, hogy minden jó lesz élvezni fogod stb.. Sztem az ez okozta stresz miatt lankad le neki. De ha már szeretkezés elõtt elélvez, akkor az a baj. Csak várjatok pár percet és meglesz oldva a probléma, mert ha szeretkezés elõtt elélvez, akkor persze h lelankad neki..
cseréld le a kakast
Esetleg csak pettingeljetek elõbb, éreztesd, hogy a farka nélkül is tud örömet okozni, nem fogsz benne csalódni - ez megnyugtathatja. ÉS valóban, beszéld meg vele, hogy nem lehet probléma, csak az a fontos, hogy figyeljen rád közben, és akkor élvezni fogjátok. Gyógyszert szerintem semmiképp se vegyen be (bár a placebo-hatást megjátszhatod, de inkább ne verd át ilyesmivel).
Velem ugyanez volt mielött elvesztettem a szüzességem, zavart is nagyon. Aztán olvastam valahol, hogy 1-2-3 hétig ne nagyon masztizzak, és amikor igen akkor se pornóra vagy valami, hanem a barátnõmre gondoljak csak. Nem tudom melyik részétõl, de bejött. Utána le is nyugodtam, és azóta megy mint a karikacsapás ;)

Ma tették fel a fogszabályzót . És mit ehetek? Joghurtot hetek? És mikor ehetek várjak még egy órát?

fogszabályzó

Legjobb válasz: Mikor rakták fel? Várni kell valamennyit, de azt az orvosnak el kellett mondania. Ehetsz joghurtot, bármit ehetsz, csak nagyon kemény dolgokat ne, de az ót sose, amíg fogszabályzód van, pl. almába ne harapj bele, hanem vágd fel falatokra, avgy vékony szeletekre, amit könnyen el tudsz harapni, ilyesmik. Amúgy azt ehetsz, amit meg tudsz enni, mert miután felrakják, és eltelik valamennyi idõ, fájni fog. Nagyon:D Én tejbegrízen, pudingon, joghurton, fõzelékeken éltem, aztán rántotta, puhább dolgok, de utána már ehetsz rendesen kb. bármit.

Mikor rakták fel? Várni kell valamennyit, de azt az orvosnak el kellett mondania. Ehetsz joghurtot, bármit ehetsz, csak nagyon kemény dolgokat ne, de az ót sose, amíg fogszabályzód van, pl. almába ne harapj bele, hanem vágd fel falatokra, avgy vékony szeletekre, amit könnyen el tudsz harapni, ilyesmik. Amúgy azt ehetsz, amit meg tudsz enni, mert miután felrakják, és eltelik valamennyi idõ, fájni fog. Nagyon:D Én tejbegrízen, pudingon, joghurton, fõzelékeken éltem, aztán rántotta, puhább dolgok, de utána már ehetsz rendesen kb. bármit.
Az az "az ót" nem tudom, hogy sikerült oda, "azokat" akar lenni:D
A kérdező hozzászólása: Szia köszi a választ :D hát olyan 9:00-kor :D két és félóráig rakták fel mert még szünet is volt hogy megkössön a ragasztó :D
baránõm olyankor 1-2 napig csak ilyen babatáp, joghurt, puding, ilyeneket eszik, meg ha meghúzzák neki akkor is
Csak akkor nem ehetsz ha nem bírsz:D Vagyis nekem sokszor húzódott, zsibbadt és olyankor csak krumplipürét, meg pépes ételeket ettem:) Ha meghúzzák majd rossz lesz, levesekkel meg ilyesmikkel kell készülni Kitartás

Rövid idõ múlva fogszabályzóm lesz. Alul-felül és egyszerre teszi fel a doki (fém). Írjatok le mindent, mire számíthatok?

jah és nem húz fogat, hanem fogívtágítót kapok.. tapasztalatokat szeretnék, elõre is köszönöm!!!

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb egy éve vették le. Nekem is volt alul is meg felül is. Amikor elõször felrakják ne pánikolj, 2 hétig kb csak levest meg pépesített ételeket bírsz majd csak megenni. Fogívtágítórol nagyon nem tudok semmit se mondani, mivel nekem olyan nem volt. Csak még hordanom kell éjszakai fogszabályzót, amit valószínûleg neked is hordani kell majd. Remélem tudtam segíteni ^^

Szia! Nekem kb egy éve vették le. Nekem is volt alul is meg felül is. Amikor elõször felrakják ne pánikolj, 2 hétig kb csak levest meg pépesített ételeket bírsz majd csak megenni. Fogívtágítórol nagyon nem tudok semmit se mondani, mivel nekem olyan nem volt. Csak még hordanom kell éjszakai fogszabályzót, amit valószínûleg neked is hordani kell majd. Remélem tudtam segíteni ^^
A fogívtágító másnapra nagyon nagy kínokat okozott, de aztán az ki lett véve, és felkerült a fogszabi. Az elején baromi rossz volt, fõleg a szájpadlásomnál zavart az a fém, és néha a szám belsejét kidörzsölte, de aztán hozzászoktam. Pár év múlva, mikor kivették, hiányzott napokig :) Úgy megszokod, hogy észre sem veszed, hogy a szádban van! És utána olyan szépek lesznek a fogaid, hogy megéri!
Lényegében leírták. Az eleje szenvedés, aztán hozzászoksz. Késõbb ha húznak az íven, akkor megint érzékeny lehet 2-3 napig, utána meg észre sem veszed. Kidörzsölheti a szádat belül a fém, de ha van olyan rész, ami nagyon piszkál akkor lehet tenni rá viaszt (kérhetsz a dokidtól) és akkor nem fog fájni. Nekem szerencsére csak egyszer kellett használni. A fogívtágítóról nem tudok semmit, nekem nem volt, helyette foghúzás, de feltételezem, hogyha azt helyettesíti, akkor az nagyon fog fájni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! :) Köszönöm mindegyikõtöknek a választ. Attól félek még, hogy utána hogy fogok tudni beszélni, és mivel az egyik metszõm ki áll, a másik pedig befelé, attól is félek, hogy nem tudom majd becsukni a számat normálisan! :/ Nekem azt mondta a doki, hogy a fogívtágítót megszokom, de azt még nem tudja, mikor lehet majd levenni. 2. hozzászóló! Neked meddig volt a szájpadlásodon? Mert nekem ott lesz elvileg. Azért nem húznak fogat szerintem, mert nagyon keskeny az arcom, és -4 foggal még jobban beesne , és ahogy öregednék sokkal rosszabb lenne..
Az emberek sokszor azért mennek dokihoz, mert nem tudják becsukni a szájukat, úgy kiáll a foguk, meg eláll, így úgy amúgy áll... Szóval ne aggódj, be tudod majd csukni a szádat, beszélni is tudsz majd. Helyretenni akarják a szádat, nem elrontani. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)

Mikor ült fel a babátok? És mikortól ül stabilan?

Baj hogy a lányom 9,5 hónaposan még nem ül egyáltalán? Támasztva már kicsit igen, de elég begörbül a háta rövid id? múlva. Egyébként sokat kúszik.

Legjobb válasz: sztem nincs elkésve...nekem 8 hósan ült fel egydül négykézlábból, elõtte sose ültettük az ártalmas gerincének...s 8 hósan állt is fel...de sose járkáltunk vele, csak mikor magától elindult, 11hósan...sztem semmit s ekell erõltetni, siettetni, minden eljön magától, de dokinál rákérdezhetsz

A kérdező hozzászólása: köszi, kicsit megnyugodtam :)
Ne aggódj, az én kisfiam csak akkor tanult meg stabilan ülni mikor elindult.Felállt majd popora esett kb.1 éves volt. Most hétéves és egy örökmozgó.
sztem nincs elkésve...nekem 8 hósan ült fel egydül négykézlábból, elõtte sose ültettük az ártalmas gerincének...s 8 hósan állt is fel...de sose járkáltunk vele, csak mikor magától elindult, 11hósan...sztem semmit s ekell erõltetni, siettetni, minden eljön magától, de dokinál rákérdezhetsz
http://www.babaszoba.hu/services/todo?to=8 itt nézdd meg, nem vagytok elkésve
Abszolút nem késõ! Minden bab más! Viszont nagyon jó, ha sokat kúszik! Gyógytestnevelõként tudom, h a korai ülés és a kevés mászás, kúszás nagyon sokat árt a babának! Nem szabad erõltetni! Totyogni meg végképp nem kell, majd eljön az ideje!
Úgy tudom sok baba ül fel mászásból, ami a kúszás után jön elvileg. Szóval szerintem nem gond, hogy még nem ül.
4 hónaposan támasztott háttal. 6-7 hónaposan egyedül egyenes háttal.
Lányom 5 hósan állandóan ülni akart. Most 7.5 hós, tud ülni, de nem szeret. Egy darabig elüldögél, ha leköti valami, de hamar hanyattvágja magát. Ezért nem is merem otthagyni sehol ülve. De ennyi idõsen szerintem már kéne ülnie, sõt már felállnia. Kérdezd meg a dokid, védõnõd. Bár minden baba más és más...
hat kerdezzd meg valami orvosotl.. szeritnem valami nicns rendbe.. lanyokat 6 honapos kortol ultetnek fiukat 5, 5 honapos koruktol..de persze akkor emg nem stabilak de 8 honaposan mar kene totyogjon persze segitseggel fova a kezet!!!!
Bocs, nem bab, hanem baba

Mi van ha 26 évesen félek félek a lányoktól, bénán eredménytelenül udvarolok nekik?

Mi van ha még szűz vagyok és nem tudom, hogyan kéne elérnem hogy legyen "végre" valakim? Mi van ha túl érzelmes vagyok és nem vagyok magabiztos? Mi van ha nem hiszek magamban eléggé, ahogy eddig sem tudtam..?

Legjobb válasz: Mi van, ha kivakarod magad az önsajnálatból és tovább próbálkozol? Mi van, ha tököt növesztesz és egy kis önbizalommal közeledsz hozzájuk? Mi van, ha ez bejön?

Mi van, ha kivakarod magad az önsajnálatból és tovább próbálkozol? Mi van, ha tököt növesztesz és egy kis önbizalommal közeledsz hozzájuk? Mi van, ha ez bejön?
Szia! Szerintem ne görcsölj ezen ennyit. Nekem 17 éves koromig nem volt senkim, és már én is így éreztem, aztán elkezdtem törni magam, hogy legyen valakim, na ezt ne csináld, mert nem csak visszautasítások lettek belõle, de kihasználás, megalázás, és a végére borzasztóan éreztem magam. Aztán felhagytam ezzel a hadjáratommal, és rá pár hónappal össze is jöttem egy lánnyal. Fontos, hogy magabiztos legyél, mert az szimpatikus az élet minden terén, ha látni rajtad az eltökéltséget, magabiztosságot :) Egyébként mint késõbb rájöttem, a szüzesség elvesztése egyáltalán nem olyan nagy dolog egy pasinak, mint egy lánynak. Megtörtént, és nem éreztem semmit másnak, mintha a szánkóval lecsúszol a domboldalt, elsõre lassan megy, aztán hirtelen beindul. Amit barátnõmtõl megtanultam, hogy olyan nem létezik, hogy valaki senkinek ne tetsszen. Milliószor volt már hogy odasúgta, hogy az a csaj megbámult stb, de én észre se vettem. Amit tudok tanácsolni, hogy próbálj ismerõsöket barátokat szerezni, és lehet, hogy hülyén hangzik, de szerintem olyan nincs, hogy "friendzone", mert ezt nevezhetjük az ismerkedés folyamatának is. Nem kell félned az elutasítástól, mert valószínû egyszer kétszer becsúszik mindenki életében, de utána felemelt fõvel kell távozni :) Sok sikert!
Én 27 évesen még szûz vagyok. Nekem a külsõm miatt soha nem is lehet senkim, nekem a magányba kell beletörõdnöm. Az összes lány undorítónak, ocsmánynak tart, ráadásul még kövér is vagyok és alacsony is, nem is csoda, hogy az összes próbálkozásom (ami már több százra tehetõ), mind csúfos kudarccal ért véget.
A kérdező hozzászólása: Talán azon múlik ki mennyire hisz önmagában.. ki milyen negatív.. vagy pozitív.. Köszönöm a válaszokat, tanácsokat és a linkeket igyekszem áttanulmányozni.
A pozitív hozzáállás sem segít semmit, ha az ember ronda, mint a bûn.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm még egyszer. Hát nekem az az érzésem hogy a világ legjobb képûbb férfija is lehet kishitû pesszimista antiszociális torz önképes "sikertelen" "lúzer" És csúnya férfiból is lehet sikeres kaszanova, ha hisz önmagában. Erre sok példát láthat az ember az életben. A "szocializálódás" sokat segíthet, sõt gondolom nélkülözhetetlen ebben a fejlõdésben. A szocializálódás sem egyszerû és mindenkinek más az efelé vezetõ útja, nehéz megtalálni. (nem gondolom, hogy a sarki kocsma vagy a sablon diszkók ezekre jó példák lennének) Ez elméleti síkon mûködik is de vannak lelki-szegény depresszív emberek nekik ez egy igazi küzdelem, jómagam is ilyen vagyok. Remélem sikerül megváltoznom egyszer, és másoknak is sikerül.
A kérdező hozzászólása: Jók a cikkek...
A kérdező hozzászólása: Kösz.

30 férfiak mit vártok el egy nőtől? Mivel tud titeket meghódítani? Mivel kelti fel a figyelmet magára?

Legjobb válasz: Ez nem olyan bonyolult.. Mint bárki mást is. Odafigyeléssel szeretettel felnõttséggel. Sok olyan dolog amiben egy kapcsolatban kell lennie. Buta vihogás nem biztos, hogy kell. de jókedv optimizmus és célok nem ártanak..:) szerintem 32/f

Ez nem olyan bonyolult.. Mint bárki mást is. Odafigyeléssel szeretettel felnõttséggel. Sok olyan dolog amiben egy kapcsolatban kell lennie. Buta vihogás nem biztos, hogy kell. de jókedv optimizmus és célok nem ártanak..:) szerintem 32/f
a buta vihogásról..én csak zavaromban teszem ezt :) 27/N
Az tud aranyos lenni úgy. Igazából itt úgy értetem, hogy már nem feltétlenül tizenévesek vagyunk..:) kissé lehet belekavarodtam..:)
Annyi még nem vagyok, csak 29 leszek de engem egy nõ úgy tud meghódítani ha odafigyel rám, meghallgat, érdeklõdõ, nem rejti véka alá a véleményét. Ha már találkozgatunk akkor õ is javasoljon szervezzen programokat.

Pánikbeteg vagyok, de pár nap múlva repülőre ülök. Mondanom sem kell, előre félek hogy mikor jön rám a roham. Nagyon félek magától a repüléstől. Ha esetleg van itt vk aki hasonlókat élt meg írna pár praktikát, hogy mit csináljak megelőzésképpen?

Kérem a "Minek félni hulye vagy" emberek kíméljenek. A pánikbetegség komoly dolog de viszont nem akaorm hogy ez miatt lemondjak egy utazásról, amire lehet hogy sohatöbbet nem lesz lehetőségem. Halálfélelem,fulladás,remegés,ájulásérzés.. Általában ezek szoktak jelentkezni.

Legjobb válasz: Voltál már orvosnál? Ha írt fel nyugtatót, ami bevált, azt vedd be elõtte úgy, hogy mire beszállsz, már kellõen bamba legyél. Illetve én Deadalone-nal is repültem már, az azért volt jó, mert mire felszálltunk, már aludtam tõle. Persze ez csak akkor megoldás, ha nem egyedül repülsz.

Voltál már orvosnál? Ha írt fel nyugtatót, ami bevált, azt vedd be elõtte úgy, hogy mire beszállsz, már kellõen bamba legyél. Illetve én Deadalone-nal is repültem már, az azért volt jó, mert mire felszálltunk, már aludtam tõle. Persze ez csak akkor megoldás, ha nem egyedül repülsz.
Dupla adag a szokásos gyogyszeredbol es valami "nyugtató" , pl zene, konyv, Kismacko, akármi, amibe kapaszkodhatsz.
Én is voltam pánikbeteg, el is hiszem neked, hogy milyen rettenetes kín ez a félelem, de én sem mondanék ezért le egy utat. Én még a vonaton is féltem annak idején. Vagy a villamoson. Nem tehetsz mást, urrá kell lenned rajta, különben tönkreteszi az életedet. Lelki folyamat, nem gyógyszer kérdése. Meg kell erõsödnöd és szembe kell tudnod szállni vele, amikor jön. Kétfelöl a kezedben kezdõdik, nem? És húzódik felfelé... Hát akkor kell legyõzni, hogy le ne gyûrjön. Erõvel, belül. Fizikai kényszerítéssel. Markolj valamit, szoríts egy vasat, bármit, erõsen, põróbáld eltörni, és közben gyûlöld a félelmedet. Gyakorold, menni fog. Én sok éve tünetmentes vagyok már.
Plusz próbálj meg bátor lenni, én is pánikbeteg vagyok, de próbálok mindent megtenni, hogy ne legyek rosszul. Pl. fontos, hogy az elméd ne vegye át az irányítást, ne képzelj olyan dolgokat ami nincs is (lezuhan a gépem, rosszul vagyok stb.) Légy erõs ne gondolj arra, hogy gyenge vagy, szedd össze magad. A zenét én is ajánlom, esetleg segít ha menta illóolajat kensz a csuklodra, az illata megnyugtat. Plusz tényleg légy kicsit felnõtt ember, még ha orvoshoz vagy új melóhelyre mennél megérteném, de ha utazástól is pánikolsz, akkor kb. sok értelme nincs is kimozdulni otthonról.
Igyál meg egy felest, jobb, mint a nyugtató.
Jajj, ne hagyd, hogy megijesszenek, nem fog miattad leszállni a gép! Azt csak életveszély esetében teszik és akármilyen szörnyû tud lenni egy pánikroham, emiatt nem szállnak le! Egyébként ha valami probléma van, kérj segítséget a stewardess-tõl, ezért vannak a gépen! Nem azt mondom, hogy 'hisztizz' nekik, de tudd, hogy lesz valaki, aki segít ha baj van! Nem volt soha pánikrohamom, de szorongásos tüneteim néha vannak. Nekem az alkohol segítene, egy-két pohár bor vagy egy feles.
Elsõhöz tegyük hozzá, hogy ha miattad kell leszálljon a gép, annak költségét is rád terhelhetik.
1. A gép leszállhat miattad. Erre volt példa. 2. Ennek a költségét nem terhelik rád. 3. A "minek félni hülye vagy" -- semmi köze, sajnos a pánikbetegséghez. Viszont a válasz egyszerû: Orvos. Kérj nyugtatót. A benzodiazepin családba tartozó hatóanyagúak általában a legjobbak, alprazolam például.
Azt ugye tudod hogy ha olyan rosszul leszel akkor a gép le fog szállni a legközelebbi reptéren és bevisznek a kórházba? Menj inkább busszal, ne rontsd el a többiek utazását ha ilyen gondod van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat! Remélem én is élvezni fogom :) ) Errõl a leszállt pánikroham miatt a gép témáról szálljunk már le légyszíves, szerintem érthetõen leírtam hogy csendben szenvedõs típus vagyok :D
Ezek szerint ez lesz az elsõ repülõutad :) Ha jól gondolom, kb 2-2, 5 óra repülés lesz. Esetleg próbálj meg altatót bevenni, és aludd végig :) Egyébként: a repülés csodálatos :) én rengeteget nézelõdök az ablakból, annyira érdekes a táj :) Valószínûleg az Alpok felett repültök, hát az valami csodálatos látvány :) Ha esetleg ezzel is elvonod a figyelmed a pánikrohamodtól, talán segít :) Jó utat kívánok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Orvoshoz már nem járok és a gyógyszereket is elhagytam már. Kiderült, hogy jön velem egy ismerõs, szóval megkértem hogy majd terelje el a figyelmemet, és úgy szerintem nem lesz talán akkora gond :) Ha meg mégis akkor összeszorítom a fogamat és számolok sokáig :D Londonba megyek szóval ha azt veszem nem vészes a táv. ( Bár nekem az lesz :D ) Remélem zökkenõmentes lesz.
En is csak nyugtatot tudok javasolni. Rosszullet eseten B vitamint szoktak meg mondani, ketoraval felszallas elott. Hosszu lesz az ut?
A légzésre nagyon figyelj olyankor, azzal hamar elmúlhat a roham. Mikor pánikos voltam én is mindig azt alkalmaztam (pszichoterápián tanultam) a lényege hogy 7 mp-ig szívd be a levegõt, 3 mp-ig tartsd benn és 5 mp-ig fújd ki és HASBA lélegezz, ne mellkasba és pláne ne vállba! :) Relax zenét tegyél a telefonodra/zenelejátszódra és hallgasd! Egyedül utazol? Nekem pl az is segítség volt, ha beszélhettem valakivel, gyorsan elterelhettem a figyelmem! Illetve (nem tudom neked mi váltja ki a pánikrohamaidat) én akkor pánikoltam mikor túráztattam magam, azaz bebeszéltem magamnak nem létezõ dolgokat és rámjött a roham. Szóval ha ilyen pszichoszomatikusan vagy pánikolós, akkor vegyél Rescue Remedy nevû elsõsegély cseppet és felszállás elõtt 5 cseppet vegyél be, szépen ellazít illetve ha bírod az alkoholt 1 pohár (minõségi, nem tablettás) bor is segíthet. De tényleg csak ha bírod, mert egyes esetekben az alkohol pont hogy rohamokat is idézhet elõ annál, aki nem bírja. És persze legutoljára: tényleg legyél tudatában annak hogy a repülés az egyik legbizonságosabb közlekedési forma! :)
Mi az ami alapesetben segiteni szokott, ha rosszul vagy? Nekem pl egy jegyzet van a telefonom kepernyojen, azt olvasgatom, ha keznel van, illetve szamolgatni szoktam. Pszichiater javasolta ezeket es nekem bevallt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális hozzászólásokat. Hozzáteszem CSENDBEN szoktam "szenvedni" és nem fog miattam leszállni a gép. Más valszeg észre sem veszi hogy rosszul leszek, csupán nekem lesz nagyon rossz... Ezért kértem tanácsokat!!!!!
Pánikroham miatt nem fognak leszállni ne aggódj! :) Súlyos egészségügyi rosszullétnek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy kényszerleszállást hajtsanak végre (pl szülés megindulása, szív- és érrendszeri problémák, tüdõprobléma, stb.). Én 6 éve vagyok légiutaskísérõ eddig egyszer kellett megszakítani az utat mert egy 50 év feletti férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összeesett és percekig nem volt tapintható pulzusa, na ilyenkor leszállnak, de egy sima pánikroham miatt nem, legyen az akármilyen ijesztõ is. Volt már hogy valaki epilepsziás rohamot kapott, akkor sem kellett kényszerleszállás, szóval ne aggódj nem fogsz magadra haragítani sok másik utast. :) Egyébként van egy jó PDF fájlom arról hogy hogyan lehet egy pánikrohamos utast kezelni és megnyugtatni, átküldöm neked privátban, hátha hasznát veszed. :)
Pánikroham miatt nem száll le a gép, mivel az maximum fél óra alatt elmúlik és semmilyen veszélynek nincs kitéve sem a beteg sem a körülötte lévõk. Rengetegszer repülök és jópárszor volt már olya hogy valaki pánikrohamot kapott, egyszer sem szálltak le emiatt. Egyszer volt nagyon durva, akkor az elõttem ülõ ember pánikrohamot kapott de úgy, hogy remegett-rángatózott mindene, hányt és alig kapott levegõt, kérdezték volt-e már ilyen, mondta hogy igen ez csak pánikroham, adtak neki zacskót, abba lélegzett, ivott hideg vizet, bevette a gyógyszert és 20 percen belül elmúlt neki. Életveszély esetén szállnak csak le, a pánikroham messze nem életveszély.
De. Rádterhelik ha miattad száll le, volt rá példa. Egy jó biztosítás persze segíthet, de ha nincs vagy ezt nem fedezi akkor bizony az utas fizet... Már ha tud, mert elég sok. Persze lehet, hogy van olyan jófej légitársaság aki lenyeli vagy eleve beépíti a jegyárba ennek kockázatát. Mondjuk egy kis pánik miatt tuti nem száll le. Gondolom napi szinten van olyan utas aki kicsit jobban izgul, mégse túl gyakori, hogy utas rosszullét miatt szállnak le gépek.
Na mikor utazol? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!