Találatok a következő kifejezésre: Félek a Mit (13520 db)

Miert erti mindenki felre, a mi kereszteny felfogasunkat?

Igen.en erteknek,ha a hazasagik varunk a szexxel.Viszont miert hiszitek azt,hogy se oleles se csok nem lehet?! Miert ne lehetne? Nem vagyunk mi se hulyek,se foldonkivuliek,mi is tudjuk mi a csok,csak egyszeruen nem fekszunk le,es ennyi.

Legjobb válasz: Egészségetekre! :) Apropó, máskor kérdezd már meg kérlek, hogy érdekel-e minket ez. :)

Egészségetekre! :) Apropó, máskor kérdezd már meg kérlek, hogy érdekel-e minket ez. :)
És akkor házasság UTÁN derül ki ha valami NAGYON NEM klappol az ágyban. Mondjuk a csávódnak 10 centis p*cse van vagy ilyenek... Mert akkor már egy csomó pénz elment az esküvõre... És utána szívhatod a fogad örökké. Persze férfiként ez nem rossz taktika. Örökké magadhoz láncolhatsz valakit akire esélyed nem lett volna, mert nincsen 20 centis farkad.
akkor kezdõdik a baj amikor itt akarjátok meggyõzni a másikat h ez tök normális....
Magyarul írni sem tudsz. Felfogásod az nem sok.. hazasagik - házasságig
A te keresztény felfogásod egy nagy kalap... Inkább hagyjuk, mert feleslegesen erõlködnék a sötétség ellene...
:D Igaz! Az se baj ha ver. Az embert kell szeretni. Az se baj ha bunkó. Az se ha büdös a szája. Az se ha béna az ágyban. Neked kell elviselni. Nekünk ez csak jó.
Mert hülyék. Amúgy meg hülyeséget írsz! SOHA nem a csókról meg az ölelésrõl beszélünk! Hanem a szexrõl.
1 Azért mert hülyék. 2 Azért mert általánosítanak. 3 "És sokkal könnyebb a másik kultúrát elítélni, mint venni a fáradságot, közelebbrõl megismerni".
Azért, mert buták.
És ha kiderül, hogy marhára nem is illetek össze az ágyban? Akkor meg majd mentek a válóperes ügyvédhez mi? :D Ez az egyház is elég képmutató...
Azt megkérdezném, hogy mivel jobb hogy csak esküvõ után szexeltek?
Igen.en erteknek, ha a hazasagik varunk a szexxel. Magyarul tanulj meg. Ez így egy buta agymosott képét mutatja.
A kérdező hozzászólása: En meg hatalmas hulyesegnek tartom, hogy ilyeneket felteteleztek rolunk... De mindegy..nincs kedvem tovabb vitazni...mindenki azt csinal amir akar..
ennek a kérdésnek is sok értelme volt. Sejthetted h mik lesznek a reakciók...
ÁMEN DICSÉRGYÜK AZ URAT!!! Dicsértessík! Az úr az ín pásztorom nem szûkülködöm! Ámen ámen szent habakukk :D
Na ez aztán remek kérdés volt ismét. Jó sok választ adtál/kaptál, igaz? Azért az érdekelne, hogy ez miért is volt számodra vita, hiszen egyetlen épkézláb érvet se írtál le.
Kéredzõ. Értelmes ember nem fogja egy könyv hazugságai alapján kitalált vallás elvei szerint irányítani az életét.
És akkor mi van ha keresztény vagyok és nem várok a házasságig a szexel? Szerintem semmi. Én nem akkor akarok szexelni ha férjhez megyek, hanem amikor úgy érzem, hogy kész vagyok rá, és ebbe Istennek nincs beleszólása. Már Jézus idejében is voltak kur.vák. Ha Mária Magdolnának megbocsájtott, akkor én miért érezzem bûnösnek magam? Fõleg ha szerelembõl teszem.
Nem értik félre, csak minden módon megpróbálnak belekötni... :) Mert mennyivel könnyebb kifigurázni és lepocskondiázni egy szép és MÛKÖDÕ hagyományt, mint megpróbálni élni vele vagy legalább tisztelni. Sajnos ez jellemzõ a mai ember felfogására.
A kérdező hozzászólása: Azt mindenki maga donti el mi a baromsag es mi nem.
Általában az impotens pasik vallják eme nézeteket, mert így több esélyük van szerezni viszonylag tûrhetõ nõt. Mert aki megtudja hogy nem teljesít az ágyban, elõbb utóbb otthagyja. De neked, a vallási nézeteid miatt, sok esélyed van arra kedves kérdezõ, hogy masztizhatsz a kedves férjed mellett öreg korodig.
A kérdező hozzászólása: No vagyok.Velemenyem szerint, akik igazan szeretik egymast, azoknak az ember a fontos. Nem az, hogy menyire "jo" az agyban.Jelenleg nagyon boldog kapcsolatban elek, es tudunk varni egymasra... Ha nektek mss a velemenyetek, ok, elfogadom. Mindenki azt csinal az eletevel amit akar..
leszarom
Na ja, mert a vallásos kollégák a házasság után SEM viszik túlzásba a szexet - csak havi egyszer leoltott lámpánál majdnem felöltözve markolászva a keresztet. utána 500 miatyánk ha esetleg élvezted is. Védekezni meg tilos szóval máris jöhet az elsõ gyerek... Ami újabb párhónapos böjt a csávónak. De tudjuk a "kín a megtisztulás"... Nagy mazoisták vagytok ti vallásosak.
A kérdező hozzászólása: Te gondolkozol is neha utolso valaszolo?!?!
Helyettetek is gondolkozunk.
Szerintem földönkívüliek vagytok mert nem ismeritek az ékezetes betûket.
A pápa rinyál folyamatosan a "védekezés az bûn" az abortusz is bûn, ergo az elsõ pár alkalom után ott a gyerek... Hacsak nem rántja ki, de az meg nem valami élvezetes... Vagy lehet erre is van valami "keresztyén" megoldás, hogyha holdtöltekor csináljátok és közben a nyolcadik zsoltárt idézgetitek akkor nem lesz gyerek...
A kérdező hozzászólása: O bocsanat hogy kihagyom az ekezeteket! Most komolyan ez a legnagyobb bajotok?!?
Egyrészt jah. Másrészt senki se kérdezett.Oltári nagy baromság az egész.De azt csináltok amit akartok.
Én ugyanazt a nézetet vallom, mint te csak az a baj, hogy mellette ateista vagyok. Ezért nem passzolnánk. Akik meg olyanokat mondanak, hogy mi van ha rossz a szex, azok csak trollkodnak vagy tényleg ennyire buták? Gyerekek, de most tényleg! Ti bármibe is fogtatok életetek során, az ELSÕRE mûködött? Elsõ osztályban fújtátok az ábécét és a szorzótáblát? Soha nem hibáztatok, nem kellett tanulnotok? A szex nem tehetség kérdése, mint az éneklés vagy a színjátszás. Elegendõ gyakorlással bárkibõl lehet szenvedélyes Don Juan az ágyban. A péniszméret meg ha nem tér el extrém mértékben akkor nem számít, hogy 12 vagy 16 centi. A méretét pedig meg lehet tudni anélkül is, hogy beledugná a hüvelybe mióta feltalálták a centimétert.

A szomszéd, akitől a családi házunkat vettünk, bő 100 nm-t lekerített, mire átadta nekünk. Most építenénk hozzá, ekkor derült ki, hogy az ő melléképületének a fele a mi udvarunkon van. Mit tehetnénk? Merre induljuk?

Nem hitelre vettük az ingatlant, így csak betekintést kértünk a földhivatalban. Most az építéshez kellett a helyszínrajz is, és itt derültek ki a dolgok. Szükségünk lenne erre a területre, másképp nem adják ki az építési engedélyt, és végül is kifizettük, merre induljunk el, hogy visszakaphassuk, ha egyáltalán visszalehet? A polg. hivatalban a m?szakis nem tudott /vagy akart :(/ segíteni...

Legjobb válasz: http://cegvezetes.cegnet.hu/2006/11/birtokvedelem-a-jegyzo-e..

A birtokvédelem pont a szomszédot védi! Hiszen az õ birtokában van a terület. Ügyvéd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az elsõnek! Végül is akkor a jegyzõnél kell megkezdenünk... Ügyvéd, neked is köszönöm, de a terület a miénk tulajdoni lap szerint is, tõle vettük, és az õ melléképülete lóg be a mi (nem)létezõ udvarunka, mert õ kerítéssel még a beköltözés elõtt elkerítette. De ha kifejted úgy, hogy megértsem :) miért védi õt a birtokvédelem, ha az enyémet birtokolja? Sajna, nem értek nagyon ezekhez az ügyekhez, a lényeg: 1720 nm-t vettünk házzal együtt tõle, és most nincs 1600, a telek egész hosszát elkerítette...
A kérdező hozzászólása: Jaj, lehet úgy értetted, hogy ügyvédhez forduljak?!
mindenképp menj ügyvédhez majd a bíróságra!!!

A barátommal 9 honapja vagyuk együt. ő 19éves és szüzek vagyunk. Nem áll fel neki mikor szeretkezni akarunk. Fel áll mind addig mig be nem akarnánk rakni. Mért nem áll fel? Szeretjük egymást de nem megy.

mit csináljunk? nem kéne valami gyogyszer?

Legjobb válasz: Van h ha nem éri elég inger akkor nem áll fel. De inkább az idegességtõl lehet ez, mivel még szüzek vagytok.

Van h ha nem éri elég inger akkor nem áll fel. De inkább az idegességtõl lehet ez, mivel még szüzek vagytok.
Ideges és fél a lehetséges kudarctól. Próbálkozzatok türelemmel, nem kell gyógyszer.Igyatok meg néhány pohár bort vagy valamit az aktus elõtt, az kellõen ellazíthatja, oldja a gátlásokat. A merevedése a fiúknak sokkal tovább tart (általában), ha van bennük egy kis ital.Na itt nem lerészegedésre gondoltam.Drukkolok nektek, sok sikert!
Nem kéne, szerintem a barátod nagyon rágörcsöl arra, hogy jól teljesítsen szex közben, inkább beszélgess el vele, hogy minden jó lesz élvezni fogod stb.. Sztem az ez okozta stresz miatt lankad le neki. De ha már szeretkezés elõtt elélvez, akkor az a baj. Csak várjatok pár percet és meglesz oldva a probléma, mert ha szeretkezés elõtt elélvez, akkor persze h lelankad neki..
cseréld le a kakast
Esetleg csak pettingeljetek elõbb, éreztesd, hogy a farka nélkül is tud örömet okozni, nem fogsz benne csalódni - ez megnyugtathatja. ÉS valóban, beszéld meg vele, hogy nem lehet probléma, csak az a fontos, hogy figyeljen rád közben, és akkor élvezni fogjátok. Gyógyszert szerintem semmiképp se vegyen be (bár a placebo-hatást megjátszhatod, de inkább ne verd át ilyesmivel).
Velem ugyanez volt mielött elvesztettem a szüzességem, zavart is nagyon. Aztán olvastam valahol, hogy 1-2-3 hétig ne nagyon masztizzak, és amikor igen akkor se pornóra vagy valami, hanem a barátnõmre gondoljak csak. Nem tudom melyik részétõl, de bejött. Utána le is nyugodtam, és azóta megy mint a karikacsapás ;)

Ma tették fel a fogszabályzót . És mit ehetek? Joghurtot hetek? És mikor ehetek várjak még egy órát?

fogszabályzó

Legjobb válasz: Mikor rakták fel? Várni kell valamennyit, de azt az orvosnak el kellett mondania. Ehetsz joghurtot, bármit ehetsz, csak nagyon kemény dolgokat ne, de az ót sose, amíg fogszabályzód van, pl. almába ne harapj bele, hanem vágd fel falatokra, avgy vékony szeletekre, amit könnyen el tudsz harapni, ilyesmik. Amúgy azt ehetsz, amit meg tudsz enni, mert miután felrakják, és eltelik valamennyi idõ, fájni fog. Nagyon:D Én tejbegrízen, pudingon, joghurton, fõzelékeken éltem, aztán rántotta, puhább dolgok, de utána már ehetsz rendesen kb. bármit.

Mikor rakták fel? Várni kell valamennyit, de azt az orvosnak el kellett mondania. Ehetsz joghurtot, bármit ehetsz, csak nagyon kemény dolgokat ne, de az ót sose, amíg fogszabályzód van, pl. almába ne harapj bele, hanem vágd fel falatokra, avgy vékony szeletekre, amit könnyen el tudsz harapni, ilyesmik. Amúgy azt ehetsz, amit meg tudsz enni, mert miután felrakják, és eltelik valamennyi idõ, fájni fog. Nagyon:D Én tejbegrízen, pudingon, joghurton, fõzelékeken éltem, aztán rántotta, puhább dolgok, de utána már ehetsz rendesen kb. bármit.
Az az "az ót" nem tudom, hogy sikerült oda, "azokat" akar lenni:D
A kérdező hozzászólása: Szia köszi a választ :D hát olyan 9:00-kor :D két és félóráig rakták fel mert még szünet is volt hogy megkössön a ragasztó :D
baránõm olyankor 1-2 napig csak ilyen babatáp, joghurt, puding, ilyeneket eszik, meg ha meghúzzák neki akkor is
Csak akkor nem ehetsz ha nem bírsz:D Vagyis nekem sokszor húzódott, zsibbadt és olyankor csak krumplipürét, meg pépes ételeket ettem:) Ha meghúzzák majd rossz lesz, levesekkel meg ilyesmikkel kell készülni Kitartás

Mikor ült fel a babátok? És mikortól ül stabilan?

Baj hogy a lányom 9,5 hónaposan még nem ül egyáltalán? Támasztva már kicsit igen, de elég begörbül a háta rövid id? múlva. Egyébként sokat kúszik.

Legjobb válasz: sztem nincs elkésve...nekem 8 hósan ült fel egydül négykézlábból, elõtte sose ültettük az ártalmas gerincének...s 8 hósan állt is fel...de sose járkáltunk vele, csak mikor magától elindult, 11hósan...sztem semmit s ekell erõltetni, siettetni, minden eljön magától, de dokinál rákérdezhetsz

A kérdező hozzászólása: köszi, kicsit megnyugodtam :)
Ne aggódj, az én kisfiam csak akkor tanult meg stabilan ülni mikor elindult.Felállt majd popora esett kb.1 éves volt. Most hétéves és egy örökmozgó.
sztem nincs elkésve...nekem 8 hósan ült fel egydül négykézlábból, elõtte sose ültettük az ártalmas gerincének...s 8 hósan állt is fel...de sose járkáltunk vele, csak mikor magától elindult, 11hósan...sztem semmit s ekell erõltetni, siettetni, minden eljön magától, de dokinál rákérdezhetsz
http://www.babaszoba.hu/services/todo?to=8 itt nézdd meg, nem vagytok elkésve
Abszolút nem késõ! Minden bab más! Viszont nagyon jó, ha sokat kúszik! Gyógytestnevelõként tudom, h a korai ülés és a kevés mászás, kúszás nagyon sokat árt a babának! Nem szabad erõltetni! Totyogni meg végképp nem kell, majd eljön az ideje!
Úgy tudom sok baba ül fel mászásból, ami a kúszás után jön elvileg. Szóval szerintem nem gond, hogy még nem ül.
4 hónaposan támasztott háttal. 6-7 hónaposan egyedül egyenes háttal.
Lányom 5 hósan állandóan ülni akart. Most 7.5 hós, tud ülni, de nem szeret. Egy darabig elüldögél, ha leköti valami, de hamar hanyattvágja magát. Ezért nem is merem otthagyni sehol ülve. De ennyi idõsen szerintem már kéne ülnie, sõt már felállnia. Kérdezd meg a dokid, védõnõd. Bár minden baba más és más...
hat kerdezzd meg valami orvosotl.. szeritnem valami nicns rendbe.. lanyokat 6 honapos kortol ultetnek fiukat 5, 5 honapos koruktol..de persze akkor emg nem stabilak de 8 honaposan mar kene totyogjon persze segitseggel fova a kezet!!!!
Bocs, nem bab, hanem baba

Mi van ha 26 évesen félek félek a lányoktól, bénán eredménytelenül udvarolok nekik?

Mi van ha még szűz vagyok és nem tudom, hogyan kéne elérnem hogy legyen "végre" valakim? Mi van ha túl érzelmes vagyok és nem vagyok magabiztos? Mi van ha nem hiszek magamban eléggé, ahogy eddig sem tudtam..?

Legjobb válasz: Mi van, ha kivakarod magad az önsajnálatból és tovább próbálkozol? Mi van, ha tököt növesztesz és egy kis önbizalommal közeledsz hozzájuk? Mi van, ha ez bejön?

Mi van, ha kivakarod magad az önsajnálatból és tovább próbálkozol? Mi van, ha tököt növesztesz és egy kis önbizalommal közeledsz hozzájuk? Mi van, ha ez bejön?
Szia! Szerintem ne görcsölj ezen ennyit. Nekem 17 éves koromig nem volt senkim, és már én is így éreztem, aztán elkezdtem törni magam, hogy legyen valakim, na ezt ne csináld, mert nem csak visszautasítások lettek belõle, de kihasználás, megalázás, és a végére borzasztóan éreztem magam. Aztán felhagytam ezzel a hadjáratommal, és rá pár hónappal össze is jöttem egy lánnyal. Fontos, hogy magabiztos legyél, mert az szimpatikus az élet minden terén, ha látni rajtad az eltökéltséget, magabiztosságot :) Egyébként mint késõbb rájöttem, a szüzesség elvesztése egyáltalán nem olyan nagy dolog egy pasinak, mint egy lánynak. Megtörtént, és nem éreztem semmit másnak, mintha a szánkóval lecsúszol a domboldalt, elsõre lassan megy, aztán hirtelen beindul. Amit barátnõmtõl megtanultam, hogy olyan nem létezik, hogy valaki senkinek ne tetsszen. Milliószor volt már hogy odasúgta, hogy az a csaj megbámult stb, de én észre se vettem. Amit tudok tanácsolni, hogy próbálj ismerõsöket barátokat szerezni, és lehet, hogy hülyén hangzik, de szerintem olyan nincs, hogy "friendzone", mert ezt nevezhetjük az ismerkedés folyamatának is. Nem kell félned az elutasítástól, mert valószínû egyszer kétszer becsúszik mindenki életében, de utána felemelt fõvel kell távozni :) Sok sikert!
Én 27 évesen még szûz vagyok. Nekem a külsõm miatt soha nem is lehet senkim, nekem a magányba kell beletörõdnöm. Az összes lány undorítónak, ocsmánynak tart, ráadásul még kövér is vagyok és alacsony is, nem is csoda, hogy az összes próbálkozásom (ami már több százra tehetõ), mind csúfos kudarccal ért véget.
A kérdező hozzászólása: Talán azon múlik ki mennyire hisz önmagában.. ki milyen negatív.. vagy pozitív.. Köszönöm a válaszokat, tanácsokat és a linkeket igyekszem áttanulmányozni.
A pozitív hozzáállás sem segít semmit, ha az ember ronda, mint a bûn.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm még egyszer. Hát nekem az az érzésem hogy a világ legjobb képûbb férfija is lehet kishitû pesszimista antiszociális torz önképes "sikertelen" "lúzer" És csúnya férfiból is lehet sikeres kaszanova, ha hisz önmagában. Erre sok példát láthat az ember az életben. A "szocializálódás" sokat segíthet, sõt gondolom nélkülözhetetlen ebben a fejlõdésben. A szocializálódás sem egyszerû és mindenkinek más az efelé vezetõ útja, nehéz megtalálni. (nem gondolom, hogy a sarki kocsma vagy a sablon diszkók ezekre jó példák lennének) Ez elméleti síkon mûködik is de vannak lelki-szegény depresszív emberek nekik ez egy igazi küzdelem, jómagam is ilyen vagyok. Remélem sikerül megváltoznom egyszer, és másoknak is sikerül.
A kérdező hozzászólása: Jók a cikkek...
A kérdező hozzászólása: Kösz.

30 férfiak mit vártok el egy nőtől? Mivel tud titeket meghódítani? Mivel kelti fel a figyelmet magára?

Legjobb válasz: Ez nem olyan bonyolult.. Mint bárki mást is. Odafigyeléssel szeretettel felnõttséggel. Sok olyan dolog amiben egy kapcsolatban kell lennie. Buta vihogás nem biztos, hogy kell. de jókedv optimizmus és célok nem ártanak..:) szerintem 32/f

Ez nem olyan bonyolult.. Mint bárki mást is. Odafigyeléssel szeretettel felnõttséggel. Sok olyan dolog amiben egy kapcsolatban kell lennie. Buta vihogás nem biztos, hogy kell. de jókedv optimizmus és célok nem ártanak..:) szerintem 32/f
a buta vihogásról..én csak zavaromban teszem ezt :) 27/N
Az tud aranyos lenni úgy. Igazából itt úgy értetem, hogy már nem feltétlenül tizenévesek vagyunk..:) kissé lehet belekavarodtam..:)
Annyi még nem vagyok, csak 29 leszek de engem egy nõ úgy tud meghódítani ha odafigyel rám, meghallgat, érdeklõdõ, nem rejti véka alá a véleményét. Ha már találkozgatunk akkor õ is javasoljon szervezzen programokat.

Pánikbeteg vagyok, de pár nap múlva repülőre ülök. Mondanom sem kell, előre félek hogy mikor jön rám a roham. Nagyon félek magától a repüléstől. Ha esetleg van itt vk aki hasonlókat élt meg írna pár praktikát, hogy mit csináljak megelőzésképpen?

Kérem a "Minek félni hulye vagy" emberek kíméljenek. A pánikbetegség komoly dolog de viszont nem akaorm hogy ez miatt lemondjak egy utazásról, amire lehet hogy sohatöbbet nem lesz lehetőségem. Halálfélelem,fulladás,remegés,ájulásérzés.. Általában ezek szoktak jelentkezni.

Legjobb válasz: Voltál már orvosnál? Ha írt fel nyugtatót, ami bevált, azt vedd be elõtte úgy, hogy mire beszállsz, már kellõen bamba legyél. Illetve én Deadalone-nal is repültem már, az azért volt jó, mert mire felszálltunk, már aludtam tõle. Persze ez csak akkor megoldás, ha nem egyedül repülsz.

Voltál már orvosnál? Ha írt fel nyugtatót, ami bevált, azt vedd be elõtte úgy, hogy mire beszállsz, már kellõen bamba legyél. Illetve én Deadalone-nal is repültem már, az azért volt jó, mert mire felszálltunk, már aludtam tõle. Persze ez csak akkor megoldás, ha nem egyedül repülsz.
Dupla adag a szokásos gyogyszeredbol es valami "nyugtató" , pl zene, konyv, Kismacko, akármi, amibe kapaszkodhatsz.
Én is voltam pánikbeteg, el is hiszem neked, hogy milyen rettenetes kín ez a félelem, de én sem mondanék ezért le egy utat. Én még a vonaton is féltem annak idején. Vagy a villamoson. Nem tehetsz mást, urrá kell lenned rajta, különben tönkreteszi az életedet. Lelki folyamat, nem gyógyszer kérdése. Meg kell erõsödnöd és szembe kell tudnod szállni vele, amikor jön. Kétfelöl a kezedben kezdõdik, nem? És húzódik felfelé... Hát akkor kell legyõzni, hogy le ne gyûrjön. Erõvel, belül. Fizikai kényszerítéssel. Markolj valamit, szoríts egy vasat, bármit, erõsen, põróbáld eltörni, és közben gyûlöld a félelmedet. Gyakorold, menni fog. Én sok éve tünetmentes vagyok már.
Plusz próbálj meg bátor lenni, én is pánikbeteg vagyok, de próbálok mindent megtenni, hogy ne legyek rosszul. Pl. fontos, hogy az elméd ne vegye át az irányítást, ne képzelj olyan dolgokat ami nincs is (lezuhan a gépem, rosszul vagyok stb.) Légy erõs ne gondolj arra, hogy gyenge vagy, szedd össze magad. A zenét én is ajánlom, esetleg segít ha menta illóolajat kensz a csuklodra, az illata megnyugtat. Plusz tényleg légy kicsit felnõtt ember, még ha orvoshoz vagy új melóhelyre mennél megérteném, de ha utazástól is pánikolsz, akkor kb. sok értelme nincs is kimozdulni otthonról.
Igyál meg egy felest, jobb, mint a nyugtató.
Jajj, ne hagyd, hogy megijesszenek, nem fog miattad leszállni a gép! Azt csak életveszély esetében teszik és akármilyen szörnyû tud lenni egy pánikroham, emiatt nem szállnak le! Egyébként ha valami probléma van, kérj segítséget a stewardess-tõl, ezért vannak a gépen! Nem azt mondom, hogy 'hisztizz' nekik, de tudd, hogy lesz valaki, aki segít ha baj van! Nem volt soha pánikrohamom, de szorongásos tüneteim néha vannak. Nekem az alkohol segítene, egy-két pohár bor vagy egy feles.
Elsõhöz tegyük hozzá, hogy ha miattad kell leszálljon a gép, annak költségét is rád terhelhetik.
1. A gép leszállhat miattad. Erre volt példa. 2. Ennek a költségét nem terhelik rád. 3. A "minek félni hülye vagy" -- semmi köze, sajnos a pánikbetegséghez. Viszont a válasz egyszerû: Orvos. Kérj nyugtatót. A benzodiazepin családba tartozó hatóanyagúak általában a legjobbak, alprazolam például.
Azt ugye tudod hogy ha olyan rosszul leszel akkor a gép le fog szállni a legközelebbi reptéren és bevisznek a kórházba? Menj inkább busszal, ne rontsd el a többiek utazását ha ilyen gondod van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat! Remélem én is élvezni fogom :) ) Errõl a leszállt pánikroham miatt a gép témáról szálljunk már le légyszíves, szerintem érthetõen leírtam hogy csendben szenvedõs típus vagyok :D
Ezek szerint ez lesz az elsõ repülõutad :) Ha jól gondolom, kb 2-2, 5 óra repülés lesz. Esetleg próbálj meg altatót bevenni, és aludd végig :) Egyébként: a repülés csodálatos :) én rengeteget nézelõdök az ablakból, annyira érdekes a táj :) Valószínûleg az Alpok felett repültök, hát az valami csodálatos látvány :) Ha esetleg ezzel is elvonod a figyelmed a pánikrohamodtól, talán segít :) Jó utat kívánok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Orvoshoz már nem járok és a gyógyszereket is elhagytam már. Kiderült, hogy jön velem egy ismerõs, szóval megkértem hogy majd terelje el a figyelmemet, és úgy szerintem nem lesz talán akkora gond :) Ha meg mégis akkor összeszorítom a fogamat és számolok sokáig :D Londonba megyek szóval ha azt veszem nem vészes a táv. ( Bár nekem az lesz :D ) Remélem zökkenõmentes lesz.
En is csak nyugtatot tudok javasolni. Rosszullet eseten B vitamint szoktak meg mondani, ketoraval felszallas elott. Hosszu lesz az ut?
A légzésre nagyon figyelj olyankor, azzal hamar elmúlhat a roham. Mikor pánikos voltam én is mindig azt alkalmaztam (pszichoterápián tanultam) a lényege hogy 7 mp-ig szívd be a levegõt, 3 mp-ig tartsd benn és 5 mp-ig fújd ki és HASBA lélegezz, ne mellkasba és pláne ne vállba! :) Relax zenét tegyél a telefonodra/zenelejátszódra és hallgasd! Egyedül utazol? Nekem pl az is segítség volt, ha beszélhettem valakivel, gyorsan elterelhettem a figyelmem! Illetve (nem tudom neked mi váltja ki a pánikrohamaidat) én akkor pánikoltam mikor túráztattam magam, azaz bebeszéltem magamnak nem létezõ dolgokat és rámjött a roham. Szóval ha ilyen pszichoszomatikusan vagy pánikolós, akkor vegyél Rescue Remedy nevû elsõsegély cseppet és felszállás elõtt 5 cseppet vegyél be, szépen ellazít illetve ha bírod az alkoholt 1 pohár (minõségi, nem tablettás) bor is segíthet. De tényleg csak ha bírod, mert egyes esetekben az alkohol pont hogy rohamokat is idézhet elõ annál, aki nem bírja. És persze legutoljára: tényleg legyél tudatában annak hogy a repülés az egyik legbizonságosabb közlekedési forma! :)
Mi az ami alapesetben segiteni szokott, ha rosszul vagy? Nekem pl egy jegyzet van a telefonom kepernyojen, azt olvasgatom, ha keznel van, illetve szamolgatni szoktam. Pszichiater javasolta ezeket es nekem bevallt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális hozzászólásokat. Hozzáteszem CSENDBEN szoktam "szenvedni" és nem fog miattam leszállni a gép. Más valszeg észre sem veszi hogy rosszul leszek, csupán nekem lesz nagyon rossz... Ezért kértem tanácsokat!!!!!
Pánikroham miatt nem fognak leszállni ne aggódj! :) Súlyos egészségügyi rosszullétnek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy kényszerleszállást hajtsanak végre (pl szülés megindulása, szív- és érrendszeri problémák, tüdõprobléma, stb.). Én 6 éve vagyok légiutaskísérõ eddig egyszer kellett megszakítani az utat mert egy 50 év feletti férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összeesett és percekig nem volt tapintható pulzusa, na ilyenkor leszállnak, de egy sima pánikroham miatt nem, legyen az akármilyen ijesztõ is. Volt már hogy valaki epilepsziás rohamot kapott, akkor sem kellett kényszerleszállás, szóval ne aggódj nem fogsz magadra haragítani sok másik utast. :) Egyébként van egy jó PDF fájlom arról hogy hogyan lehet egy pánikrohamos utast kezelni és megnyugtatni, átküldöm neked privátban, hátha hasznát veszed. :)
Pánikroham miatt nem száll le a gép, mivel az maximum fél óra alatt elmúlik és semmilyen veszélynek nincs kitéve sem a beteg sem a körülötte lévõk. Rengetegszer repülök és jópárszor volt már olya hogy valaki pánikrohamot kapott, egyszer sem szálltak le emiatt. Egyszer volt nagyon durva, akkor az elõttem ülõ ember pánikrohamot kapott de úgy, hogy remegett-rángatózott mindene, hányt és alig kapott levegõt, kérdezték volt-e már ilyen, mondta hogy igen ez csak pánikroham, adtak neki zacskót, abba lélegzett, ivott hideg vizet, bevette a gyógyszert és 20 percen belül elmúlt neki. Életveszély esetén szállnak csak le, a pánikroham messze nem életveszély.
De. Rádterhelik ha miattad száll le, volt rá példa. Egy jó biztosítás persze segíthet, de ha nincs vagy ezt nem fedezi akkor bizony az utas fizet... Már ha tud, mert elég sok. Persze lehet, hogy van olyan jófej légitársaság aki lenyeli vagy eleve beépíti a jegyárba ennek kockázatát. Mondjuk egy kis pánik miatt tuti nem száll le. Gondolom napi szinten van olyan utas aki kicsit jobban izgul, mégse túl gyakori, hogy utas rosszullét miatt szállnak le gépek.
Na mikor utazol? :)

Akik úgy gondolják, hogy mindenki tud úgy festeni, mint Picasso, azok mit fognak fel a világból?

Legjobb válasz: Mégis egészen pontosan mire gondolsz? Most álljunk neki itt leírni, hogy mirõl mit gondolunk? Pontosan tegyél fel kérdést, hogy mire is vársz választ, mielõtt kioktatsz bárkit is...

Mégis egészen pontosan mire gondolsz? Most álljunk neki itt leírni, hogy mirõl mit gondolunk? Pontosan tegyél fel kérdést, hogy mire is vársz választ, mielõtt kioktatsz bárkit is...
Nem tudom, de tényleg vannak olyan festõk, h csak nevetni tudok. Bírom mikor húz két csíkot és a sok hülye meg tapsol vagy össze-vissza maszatol és akkor megint mekkora sztár.
Én is így gondolom, hogy mindenki tud(na) úgy festeni, mint pl. Picasso. Az elgondolásai, a színek használata, és az (akkor) új stílus teszi egyedivé, viszont nem szép. Sajnos ma milliókért kelnek el olyan képek, amelyeken egy kék hullám látható egy fekete négyzetben pl. Nagyon kényelmes megoldás, mert valóban bármit bele lehet magyarázni. Nagyon szépek is tudnak lenni, ha illenek egy lakás belsõ terébe, de milliókat akkor sem érnek, mert ezeket bárki lefesti neked. A szép, realisztikus, vagy félrealisztikus festmények jelentik számomra a festõmûvészetet, mert ezeket már nem tudná lefesteni bárki. Én is csak szeretném. Kedvenceim a tájképek, városképek, nagyon-nagyon szeretem Thomas Kinkade festményeit, valóban illik rá a név: The Painter of Light, gyönyörûen jeleníti meg a fényeket a képein, és a legtöbb félrealisztikus, idilli kép. Dalí képeit is kedvelem, mert azon túl, hogy elég elborult dolgokat festett, a formák és színek a helyükön vannak. Picassonál viszont teljesen eltorzultak a képek, nem tartom szépnek. Te pedig kicsit szállj le a magas lóról, kérdezõ, mi az, hogy mit fognak fel a világból? Legyen szó bármirõl is... neked tetszik, másnak nem, ettõl te nem leszel felsõbbrendû mûértõ szaktekintély, vagy jobb ember, vagy jobb ízléssel rendelkezõ ember. Egyszerûen csak mások vagyunk. Ennyi. Meg lehet kérdezni, hogy valaki miért nem kedvel ezt vagy azt, de akkor sem így.
ugyanazt fogják fel a világból mint akik szerint rajtuk kívül senki nem tud úgy festeni mint Picasso ... a kérdés önmagában hülyeség és nem megválaszolható
2. hozzászólóval teljesen egyetértek, csak nem akartam belemenni, mert lerí a kérdezõrõl, h úgy se fogod tudni megmagyarázni, mert õ a hatalmas értelmiségi, mindenki más hülye:) Ha valóban felfogna valamit azokból a képekbõl nem tenne fel ilyen képeket.
Na errõl beszéltem, Miss Mûértõ nem képes magas intelligencia hányadosa ellenére elfogadni más véleményét:) Kis paradox...
A magyar emberek vizuális kultúrája kb. 0. , mivel a szüleiknek se jut át az érzékelésén sok dolog, emiatt a gyerekeiknek se tudják átadni, ritkán viszik jó kiállításokra, miközben pl, zenei koncertekre sokkal többször emiatt a zenei érzékelés általában sokkal fejlettebb, mint a képzõmûvészeti dolgok felé. Ez valahol nagyon szomorú. Legtöbbször tudatában sincsenek. Nekem valahol kicsit fogyatékosságnak számít.
A kérdező hozzászólása: mondjuk szerintem a magasröptû dolgokon is lehet nevetni, az a lényeg, hogy az ember élvezze ezeket.
nincs ezzel baj, csak ne gondold ettõl többnek, vagy értékesebbnek magad, mert ez jön abból, amit írsz és örülj, h volt lehetõséged arra, h az elitnek kijáró mûvészettel is megismerkedj és egy 4 éves gyerek pacája szerinted?
mitõl lesz egy absztrakt kép jó és minõségi?
A kérdező hozzászólása: "Ja, még annyit, hogy nem attól lesz hamis vagy jó egy értékrend, hogy mit gondolunk Picasso mûvészetérõl... ez nonszensz." Úgy jött a kérdés ötlete, hogy konkrétan hallottam olyat valaki szájából, hogy, úgy bárki tud festeni, mint Picasso. Ugyanõ azt is megállapította, hogy nincs olyan, hogy valami giccses. Engem meg elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy az ilyenek mit fognak fel a világból. Szerintem, pl. tök mást fog fel az, akinek a Lagzi Lajcsi az etalonja, mint az akinek, mondjuk Beethoven. És nem azt mondom, hogy az értéktelen, akinek mondjuk nem jön be Beethoven. De az viszont megint más kérdés, hogy érzi e Beethoven zenéjében, hogy az egy minõségi darab (a Lajcsiéban meg azt, hogy ...)
A kérdező hozzászólása: Az jutott még eszembe ezzel kapcsolatban, hogy olyanok lehetnek, mint akik a különféle zenei tehetségkutató mûsorokba jelentkeznek átlag alatti képességekkel. Mert nem tudják felmérni a képességeiket. Akiket csak azért tesznek be a mûsorokba, hogy jókat nevessünk rajtuk. Az egy dolog, hogy nem teszik valami, az meg megint egy másik, hogy valaki tisztában van-e a képességeivel, hogy mire képes, és mire nem. Aki ennyire nincs tisztában, az valószínû más dolgokkal sincs.
továbbra is érdekelne, hogy egy absztrakt festmény esetén mi alapján lehet azt mondani, hogy na, ez értékes (mint alkotás, és nem pénzben értve), ez a másik meg nem, ilyet meg mindenki tud. Mert ha az az állítás, hogy ez egyértelmûen eld önthetõ ízlésektõl függetlenül, akkor erre tudni kéne valahogyan objektíven válaszolni. Ha meg nem megy, akkor az állítással van gond.
Szerintem absztrakt festménynél két dolgot lehet figyelembe venni. Vagy legyen valamilyen közvetlen jelentése, amikor tudjuk, hogy aki festette, miért festette (lehet egy sima piros felület is, ha tudjuk, hogy mondjuk egy kegyetlen gyerekgyilkosság ihlette és ezeknek a megelõzésére akarja felhívni a figyelmet), vagy legyen gondolatébresztõ. Ezen kívül persze, ahogy a nem absztrakt festmények esetén, érték lehet, ha csak egyszerûen arányos és gyönyörködtet, de az már más tészta, olyat tényleg bárki tud csinálni, akinek van némi ízlése.
A kérdező hozzászólása: onnan látszik, hogy milyen jó, hogy pl. milyen a kompozíciója, formák, színek dinamikája milyen.
ezekkel az indoklásokkal az a gond, hogy egyik sem objektív, sõt. Az sem igazán az, hogy egy "keretsztori" mentén mennyi mindent lehet belemagyarázni egy absztrakt mûbe (errõl különben is annyit, hogy némi fantáziával egy fehér alapon fehér pászmákat ábrázoló festménybe is bele lehet magyarázni gyakorlatilag bármilyen keretsztorit és "mélységet", ha el nem röhögi magát közben az ember...), az meg végképp nem, hogy milyen érzéseket vagy gondolatokat vált ki az emberbõl egy ilyen. Egy mondjuk impresszionista festménynél még azt mondom, hogy ott lehet valamilyen szinten üzenetekrõl, benyomásokról beszélni, ami az emberek többségénél hasonlóan ülepszik le, de egy absztrakt festménynél aztán teljesen az emberre van bízva, hogy mit lát bele és mit nem. Ha belelát valamit (vagy nagyon bele szeretne látni), akkor számára lehet érték, de ha nem, akkor max kellemes vizuális élmény, vagy még az se, ízlése válogatja. Ha meg csak a formák meg a színeket nézzük, akkor az csak esztétika, ami amellett, hogy dettó kifejezetten szubjektív, azt csomó szemre kellemes nonfiguratív alkotás is teljesíti, amibe viszont az égvilágon senki sem akarja belemagyarázni, hogy abban mindenféle egyéb "rejtett" érték is van azon kívül, hogy a szemnek kellemes látványt nyújt. Szóval én ezek miatt nem tudok azzal egyetérteni, hogy akkor akkor Picassotól kötelezõ érvényûen hanyatt kéne esnie az embernek - én elhiszem, hogy van, akit megérint, de pontosan tudom, hogy másokat meg nem, és az "ilyenek" attól még elég sokat "felfognak a világból".
Látod kérdezõ, hiába abbahagytam az offolást, mások is segg hülyének néznek, aki idejött játszani az eszét a semmire:)
A kérdező hozzászólása: nem csak te offoltál. Az, hogy személyeskednek, meg sértegetnek a kérdésre válaszolás helyett, az nem az én szegénységem... De mit várhat az ember olyanoktól, akik annyira nem képesek felmérni a képességüket, hogy szerintük bárki tud úgy festeni, mint a világon az egyik legjobb festõ. Egyébként is folyamatosan félre értitek a kérdést, mert mindig azzal jöttök elõ, hogy nem teszik valakinek, hidegen hagyja...stb. A kérdésem nem erre vonatkozott.
Kinek a szempontjából az egyik legjobb festõ? Továbbra is tartom, hogy a festményei többségét az emberek legnagybb része bármikor gond nélkül reprodukálni tudja, ezért számomra kevésbé értékesek. Ettõl még vannak szép alkotásai, és sok festményénél harmonizálnak a színek, formák, mégsem esem hasra tõle. A személyeskedést te kezdted a kérdésed feltételének módjával, már ne is haragudj. Ugyanannyit fogunk fel a világból, mint te, vagy más, nyilván bizonyos területeken te vagy jobb, máshol én, megint máshol más. De az, hogy nem tetszik mindenkinek Picasso mûvészete, semmit nem jelent, csupán annyit, hogy nem tetszhet minden mindenkinek. Ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni.
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy absztrakt képet bárki tud festeni... de olyat, ami jó, minõségi absztrakt kép, kevesen. nem szántam provokációnak a kérdést, komolyan érdekel rá a válasz.
felteszem átlagosan ugyanannyit, mint akik meg el vannak ájulva Picasso mûvészetétõl - és várhatóan többet, mint akik ilyen kérdést tesznek fel, és ezzel demonstrálják, hogy el sem tudják képzelni, hogy a saját szûk kis látómezõjükön kívül még rendkívül sok dolog létezik a világban. Például olyan is, hogy valakinek nem jön be ugyanaz, és egyszerûen hidegen hagyja akár Picasso festészete, akár más.
A kérdező hozzászólása: ""Te pedig kicsit szállj le a magas lóról, kérdezõ, mi az, hogy mit fognak fel a világból?" A kérdésre válaszolj, vagy pedig ne. Úgy látom, szerinted is bárki tud úgy festeni, viszont a kérdésre nem válaszoltál...Lehet nem sikerült felfogni... (és nem azt kérdeztem, hogy akiknek nem tetszik...azokkal mi van, hanem akik szerint bárki tud úgy).
A kérdező hozzászólása: "2. hozzászólóval teljesen egyetértek, csak nem akartam belemenni, mert lerí a kérdezõrõl, h úgy se fogod tudni megmagyarázni, mert õ a hatalmas értelmiségi, mindenki más hülye:) " egyáltalán nem gondolom így. viszont te sem a kérdésre válaszoltál. "Ha valóban felfogna valamit azokból a képekbõl nem tenne fel ilyen képeket." nem tettem fel képeket .
A kérdező hozzászólása: nem a véleménnyel van baj, hanem, hogy nem a kérdésre válaszoltok. Ha pl. szerintetek bárki tud úgy, akkor összefoglalhatnátok, hogy miket fogtok fel a világból. Ha ez nem megy, akkor meg ne offoljatok légyszíves.
Bocs kérdést, csak Andriodról vagyok és mivel félrenyomtam nem a kérdés szót, hanem a képeket dobta fel én meg nem is figyeltem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg megválaszolható, bár lehet nehezebb kérdés, és nem a gyakorira való. Minden ember más és más, és mást fog fel a világból. Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. Ilyen szempontból érdekelne a dolog. De tényleg nem a gyakorira való ez a kérdés, mert nehéz lehet rá válaszolni.
"Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. " Az értékeket te magad határozod meg, szubjektív megállapítás csak. Már ha a mûvészet a téma. Szóval ha valaki nem látja az értéket az csak azt jelenti, hogy nem tudja neked mi a szép.
Jó, akkor válaszolunk: Kérdezõ teljes mértékben igazad van, nagyon hálásak vagyunk neked mindannyian, h segítettél nekünk magasabb szellemi szintre jutni a kérdésed által! Rem egyszer mi is ilyen mûveltek leszünk! Taníts minket és a Gyk közönségét!
A kérdező hozzászólása: ""Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. " Az értékeket te magad határozod meg, szubjektív megállapítás csak. Már ha a mûvészet a téma. Szóval ha valaki nem látja az értéket az csak azt jelenti, hogy nem tudja neked mi a szép." Az érték olyan értelemben nem szubjektív, hogy a dolog maga értékes-e vagy sem. Van, ami egyértelmûen az, van, ami meg nem. Csak az szubjektív, hogy számodra mi értékes, és mi nem. szóval, akkor hamis az értékrendjük, ez kiderült. Ennek mentén érdekelne, hogy mit fognak fel a világból.
A kérdező hozzászólása: 51%-os ha nem sikerül válaszolni, ne erõltesd. tényleg nem kérek off-okat
És ha azoknak hamis, akik a mûvészet magasiskolájának tartják? Minden hozzászólásodból süt az, hogy te okosabbnak gondolod magad... Van egy nagyon szép zongoradarab, pontosabban egy zongorista és egy csellista adja elõ. Nekem nagyon tetszik, a legnagyobb kedvenceim közé tartozik, párom viszont azt mondta rá, hogy búskomor, és ezt hallgatják azok, akik öngyilkosságot követnek el utána. Nem értek vele egyet, számomra éppen, hogy reményt közvetít, felvillanyoz és egyben megnyugtat. Ízlések és pofonok. Van egy amerikai énekes, aki a gyerekeinek írt egy altatót. Párom szerint ez is búskomor öngyilkosoknak való, szerintem pedig épp az ellenkezõje. Lassú és nyugtató, és éppen arról szólj, hogy nem vagy elfelejtve, nem vagy egyedül, a sötétben is van, aki szeret. Kinek a pap, kinek a paplan. Attól, hogy néhány dologban különbözik a véleményünk, még egyikünk sem lesz jobb a másiknál. El tudom képzelni, hogy gazdasági vagy bármilyen más kérdésben mi is egyetértenénk, kérdezõ, csak ebben nem. Semmi különleges nincs a világnézetemben, a felfogásomban. Úgy élek, hogy a környezetemben kárt ne tegyek, lehetõség szerint ne tegyek rosszat az embereknek, és közben én is jól érezzem magam. Nem vagy rosszindulatú, érdekel a mûvészet, a tudomány, a gazdaság, sokat olvasok szépirodalmat és szórakoztató irodalmat, véleményeket jobbról és balról is, hallgatok klasszikus zenét, de meghallgatom a maiakat is, megnézek több kiállítást. Nem vagyok semmivel sem rosszabb vagy jobb, mint pl. te. Nyilván van, amiben te vagy jobb, van, amiben én. Mit olyan nehéz ezen megérteni, miért kell ezt a kérdést így feltenni?
Ja, még annyit, hogy nem attól lesz hamis vagy jó egy értékrend, hogy mit gondolunk Picasso mûvészetérõl... ez nonszensz.
provokatív kérdés valószínûleg csak az absztrakt képeket látják, olyat meg tényleg bárki tud festeni :) ha korábban az adott festõ megmutatta, h kis túlzással az összes festõiskola stílusában tud festeni, az nevezhetõ mûvésznek, mert elhiszem neki a fekete vásznon a kis fehér pontot is, de aki csak ilyet képes, az pusztán a sznob milliomosok pénzével játszadozik :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó. nem azt kérdeztem, hogy valami teszik-e vagy sem. Az egy dolog, hogy teszik, az megint másik, hogy képes e valaki felfogni, hogy tud-e olyat csinálni, vagy sem. van egy csomó kép, meg zene, ami nekem konkrétan nem tetszik, de azt érzem rajta, hogy értékes, és azt is, hogy én nem tudnék (se hasonló jót) olyat csinálni. "miért kell ezt a kérdést így feltenni?" mert érdekelne rá a válasz. Ezekbõl a kommentekbõl az derül ki, hogy az adott kérdésre még akkor is reagálnak, ha nem tudják rá a választ. Hajlamosak a személyeskedésre (amire azok szoktak jellemzõen, akiknek valós érvük nincs).
A kérdező hozzászólása: "gond nélkül reprodukálni tudja" Egyáltalán nem a másolásra gondoltam, hanem teljesen új alkotást, hasonló minõséget létrehozni. Nem lemásolni, amit valaki már megcsinált. A másolási képesség tök más, mint az új dolgok létrehozása. A kérdésen nem személyeskedõ, hanem szociológiai jellegû. Minden ember más-és más, különbözõ dolgokat fog fel az egyik, mint a másik. Az érdekelt volna, hogy azok, akik nem vesznek észre nagy értékeket, miket látnak a világból. Fõleg olyan szempontból, hogy az élet mely területein nem veszik esetleg észre az értékeket. vagy esetleg valami másban hogy különbözik a látásmódjuk. De pl. az is lejött a legtöbb válaszból, hogy már a kérdést nem értettétek meg, folyamatosan másra válaszoltok. legutóbb is leírtam, hogy nem arra irányul a kérdésem, hogy akikek nem tetszenek a mûvei azok milyenek. ennek ellenére ismét ilyennel jössz elõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!