Találatok a következő kifejezésre: Fél éves miket ehet (6 db)

Ma vagyunk fél évesek a barátommal és szeretnék neki valami verset idézetet küldeni ami takarja azt hogy mi fél éve együtt vagyunk hol találhatnák ilyen verseket. Ehhez kapcsolatosan?

Legjobb válasz: Írj Magad egy rövid szösszenetet! :) Sokkal jobban fogja értékelni, még ha butácska is. Hidd el, nekikezdeni sokkal nehezebb, mint megírni, szóval csak papír és toll kell hozzá (gépen gépelve nem szerencsés).

Írj Magad egy rövid szösszenetet! :) Sokkal jobban fogja értékelni, még ha butácska is. Hidd el, nekikezdeni sokkal nehezebb, mint megírni, szóval csak papír és toll kell hozzá (gépen gépelve nem szerencsés).
De hát más nem tudhatja, hogy mi történt veletek ez alatt a félév alatt. Csak te írhatsz ilyen versikét, ha akarsz. Ha viszont nem tudsz vagy nem akarsz, ezt más nem írhatja meg helyetted.
A férfiak nem szeretik az ilyesmit, és különben is gagyi. Írj te!
Drága kedves szerelmem, Fél éve, hogy vagy nekem. Úgyhogy ugrás az ágyba, Hadd üljek a répádra.
A kérdező hozzászólása: Ez tetszik :DD

Fél éves baba miket ehet? És mik azok amiket még kifejezetten nem szabad adni?

Húst, tejes dolgokat, kekszet? Mikortól eheti majd amit mi? És ilyen id?s korban napi hány tápszeres étkezésre van szükség? (Ne pontozzatok és hurrogjatok le légyszives, nem akarok semmit sietetni, csak informálódok)

Legjobb válasz: Úgy szokás kezdeni hogy az egyik étkezést - uzsonna , tízórai- váltod ki azzal hogy adsz neki pépeket, fõzelékeket eleinte egy-két majd ahogy elfogadja és megszokja egyre több kanállal a kábé 125 ml nyi mennyiségig az már kiválthat egy szoptatást - egy tápszer adagot- az elõzõ válaszoló jól írta hogy várni kell pár napot és figyelni kell nem-e allergiás rá. Én úgy oldom meg hogy felírom melyik nap melyik gyártótól - bébiétel esetén- mit kapott és mennyit kicsit macerás de ha beallergizál a gyerek tõle a védõnõnek megmutatható ez a lista és rájöhettek mi okoz gondot. Mindenképpen javaslom ennek az ún. ételnaplónak a vezetését. Amit nem kaphat: virsli, kakaó, csokoládé és nagyjából minden amiben e-k vannak ezt nehéz kikerülni és nem is kell biokaján nevelni a gyereket de nagyjából az a lényeg hogy mindent akkor kapjon ha szezonja van így sok mérget kikerülhettek ami bejutna a szervezetébe.

Úgy szokás kezdeni hogy az egyik étkezést - uzsonna , tízórai- váltod ki azzal hogy adsz neki pépeket, fõzelékeket eleinte egy-két majd ahogy elfogadja és megszokja egyre több kanállal a kábé 125 ml nyi mennyiségig az már kiválthat egy szoptatást - egy tápszer adagot- az elõzõ válaszoló jól írta hogy várni kell pár napot és figyelni kell nem-e allergiás rá. Én úgy oldom meg hogy felírom melyik nap melyik gyártótól - bébiétel esetén- mit kapott és mennyit kicsit macerás de ha beallergizál a gyerek tõle a védõnõnek megmutatható ez a lista és rájöhettek mi okoz gondot. Mindenképpen javaslom ennek az ún. ételnaplónak a vezetését. Amit nem kaphat: virsli, kakaó, csokoládé és nagyjából minden amiben e-k vannak ezt nehéz kikerülni és nem is kell biokaján nevelni a gyereket de nagyjából az a lényeg hogy mindent akkor kapjon ha szezonja van így sok mérget kikerülhettek ami bejutna a szervezetébe.
Ebben a korban2-3 tápszeres étkezésre van szüksége(reggeli-ebéd-vacsora)de van baba, aki még éjjel is felkel enni, tehát akkor többre jön ki, illetve olyan baba, aki ebédre már fõzeléket eszik, éjjel nem kel fel, õ kevesebbszer eszik.A tápszer "pótolható"tejpéppel is, ugyan olyan tápláló, a vitaminok is megvannak benne, finom, és sokáig adható.2 gyerekes anyuka
A gyermekegészségügyi kiskönyv közepén van egy táblázat, hogy mit mikortól ehet a baba.

Fél éves baba miket ehet?

A zöldség és gyümölcs listát ismerem,azokon kívül érdekelne. Májkrém,sonka, párizsi ilyesmit ehet már? Krémtúró? Keksz ami nem kimondott babakeksz?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod.Hála istennek a védõnõm elég normális,a régi idõk tippjeit is elmondja,és a mostani divatot is.Jelenlegi állás szerint még pár hónapig marad a gyümi,zöldség,fehérhusi.Sajnos már én is unom õket,pedig én csak megfõzõm neki,mit érezhet a baba akinek ennie is kell

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod.Hála istennek a védõnõm elég normális, a régi idõk tippjeit is elmondja, és a mostani divatot is.Jelenlegi állás szerint még pár hónapig marad a gyümi, zöldség, fehérhusi.Sajnos már én is unom õket, pedig én csak megfõzõm neki, mit érezhet a baba akinek ennie is kell


Jelenleg külföldön dolgozom bejelentett jövedelemmel. Az előző éves adóbevallásom készítése közben mondta a könyvelőm, hogy mivel nem itthon végzek munkát, ezt az APEH felé kell jeleznem. Milyen nyomtatványt kellene ehhez kitöltenem?

Legjobb válasz: A kérdés az,hogy mikor kezdtél el külföldön dolgozni. Ha év közben még otthon Magyarországon dolgoztál,és után a mentél ki,akkor a könyvelõd jól mondta.Akkor simán készíteni kell otthon a szokásos évi adóbevallást,és bele kell írnod a külföldi jövedelmet is. De ha január elseje óta külföldön dolgozol(vagyis nem dolgoztál otthon az adott évben) akkor nem kell semmi adóbevallást készítened otthon.(csak a TB fizetését szüneteltesd,ha nem akarsz nagyobb büntetést)

A kérdés az, hogy mikor kezdtél el külföldön dolgozni. Ha év közben még otthon Magyarországon dolgoztál, és után a mentél ki, akkor a könyvelõd jól mondta.Akkor simán készíteni kell otthon a szokásos évi adóbevallást, és bele kell írnod a külföldi jövedelmet is. De ha január elseje óta külföldön dolgozol(vagyis nem dolgoztál otthon az adott évben) akkor nem kell semmi adóbevallást készítened otthon.(csak a TB fizetését szüneteltesd, ha nem akarsz nagyobb büntetést)
Kérdés, hogy EGT országban dolgozol-e. Feltételezzük, hogy igen, ekkor nem a NAV felé kell jelezni, hanem az OEP felé. A honlapjukról le lehet tölteni a nyomtatványt és a tájékoztató anyagot, ez a neve: Bejelentõ lap és tájékoztató a külföldön biztosítással rendelkezõ személyek számára. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 35358&_dad=portal&_.. Itt találod: Nyomtatványok természetes személyeknek. Jól gondold meg, mert amíg külföldön vagy biztosított, addig a magyar TAJ számod érvénytelenítik, így itthon nem leszel jogosult semmilyen ellátásra sem (sürgõsségin kívül). Amennyiben ezt nem szeretnéd elveszíteni, akkor fizetned kell Magyarországon az egészségügyi szolgáltatási járulékot (6390, -Ft/hó)és ne jelentsd be, hogy külföldön dolgozol. Az eü.szolg.járulék alá a NAV-nál tudsz bejelentkezni a 12T1011 sz. nyomtatványon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Én voltam otthon orvosnál úgy, hogy szüneteltetem a kinti munka miatt a magyar TAJ számom (jogosítványhosszabbítás miatt). A rendszerben benne volt a német szám, és simán ment minden ugyanúgy. Rákérdeztem az orvosnál, azt mondta, hogy a német társadalombiztosítás fogja fizetni a vizsgálatot. Másoktól is hallottam, hogy német TAJ kártyával gond nélkül el tudtak menni orvoshoz. De lényegében errõl van szó, hogy azért nem kell Magyarországon fizetni a hozzájárulást, mert azt külföldön befizetted, és az kettõs adóztatás lenne.

Ehhez mit szóltok? 2 éves fiamnak a gyerekorvos olyan krémet írt fel a kukacára, ami 12 év alatti gyerekeknek nem adható!

Fiamnak le van tapadva a b?r a kukacán, a doki felírt neki egy krémet:Closanasol. Férjem felhívta h mi ez, ? meg szabadkozott h most ez a divat, a gyereksebészek is ezt használják, de ne kenjük be vele, hanem vigyük vissza a fiúnkat és majd ? felrántja a b?rt. Köszi. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: ez elég nyakatekert magyarázat. vidd el másik dokihoz, ez finoman szólva nem igazán szimpatikus. nekem a szoptatós mellemre írt olyan krémet a bõrgyógyász aminek a tájékoztatóján az állt, hogy szoptatás ideje alatt a használata határozottan ellenjavallt. Pont a mellemre kellett volna kenni.

ez elég nyakatekert magyarázat. vidd el másik dokihoz, ez finoman szólva nem igazán szimpatikus. nekem a szoptatós mellemre írt olyan krémet a bõrgyógyász aminek a tájékoztatóján az állt, hogy szoptatás ideje alatt a használata határozottan ellenjavallt. Pont a mellemre kellett volna kenni.
Mivel terhes nõkön, gyerekeken, szoptatós anyukákon nem végeznek gyógyszerkísérletet, így a legtöbb gyógyszer használati útmutatójában az áll, hogy nem használhatják. A gyógyszergyártók így válnak meg a felelõsségtõl.
Valamit szoktak felírni, de nem tudom pontosan mit, mert mi kimaradtunk belõle. De nem kell felrántani, sõt!! Csak keressétek meg azt a kenõcsöt, amit erre fel szoktak írni. Amúgy sokan mondják, hogy 3 éves korig nem kell bántani...
Szia! Mi sem ezt kaptuk, ha még nem oldódott meg a krém kérdés, írj privit!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!