Találatok a következő kifejezésre: Fél éves már (599 db)

Kismotorra kell kék-sárga kárbejelentő? Még nem vagyok 14, igaz hogy 13 és fél évesen már ellehet kezdeni? Minimum mikor kezdhetem el a jogsit? Friss jogsival van vmi megkötés kismotorra? (Mint pl. :amíg nincs 2 éves B-d nem lehet utánfutót vonatni)

Ja,és valami könyvet tudnátok erre ajánlani??-Csak hogy ne érjenek váratlan dolgok:D-Válaszotokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: 13 és fél évesen beiratkozhatsz és elkezdheted az elméleti tanfolyamot. 13 év 9 hónap után tehetsz elméleti vizsgát, majd 14 év után jármûkezelésit. Végül a 14. születésnapod után 1-2 hónappal már meglehet valamennyi vizsgád, mert ugye kell némi idõ a forgalmi oktatáshoz és vizsgához is. Segédmotoros kerékpárra - amennyire tudom - nincs külön megkötés a kezdõ jogosítvány esetén, mert nemzeti kategória, nem nemzetközi. Kék-sárga kárbejelentõt pedig nem kötelezõ magadnál tartani semmilyen jármû esetén, csak tanácsos. Mivel bárkit érhet baleset, jó, ha utána el lehet kezdeni a biztosítási ügyintézést is.

13 és fél évesen beiratkozhatsz és elkezdheted az elméleti tanfolyamot. 13 év 9 hónap után tehetsz elméleti vizsgát, majd 14 év után jármûkezelésit. Végül a 14. születésnapod után 1-2 hónappal már meglehet valamennyi vizsgád, mert ugye kell némi idõ a forgalmi oktatáshoz és vizsgához is. Segédmotoros kerékpárra - amennyire tudom - nincs külön megkötés a kezdõ jogosítvány esetén, mert nemzeti kategória, nem nemzetközi. Kék-sárga kárbejelentõt pedig nem kötelezõ magadnál tartani semmilyen jármû esetén, csak tanácsos. Mivel bárkit érhet baleset, jó, ha utána el lehet kezdeni a biztosítási ügyintézést is.
13, 5 fél évesen elkezdheted a KRESZ-t de rutint csak 14 évesen csinálhatod és a forgalmat is, szerintem a kék sárga bejelentõ nem kötelezõ legalábbis nálam nincs és eddig nem is kérték (1 szer állítottak meg a rendõrök eddig) megkötésbe nem tudom mire gondolsz ugyan is személyt nem szállíthatsz oldalkocsit nem tehetsz rá utánfutót nem tehetsz rá de amúgy nincs ilyen, könyvnek ezt ajánlom: http://konyv-konyvek.hu/motorosok_segedmotorosok_tankonyve_9.. én ebbõl tanultam és minden elsõre sikerült :D 14/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez életmentõ volt.:D
A kérdező hozzászólása: ...mindkettõtöknek
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés...Elméletben mi szerepel??táblák, forgalmi szituációk??
Igen, meg még útburkolati jelek, esetleg rendõri karjelzések. Arra kell figyelni, hogy számítógépen a vizsgaprogival kell sokat gyakorolni. Ttána már annyira ismered a kérdéseket, hogy a vizsgán szine végig se olvasod és ráböksz a jó megoldásra :)

Fél évesen már sportkocsit használtatok a babának? Tudott már ülni?

Legjobb válasz: Mi ma vagyunk 6 hósak.Még nem ülünk,de a sportrészt használjuk már 3 hónapja,teljesen dönthetõ.De 2,5 hete meg kellett emelnem,így félig ül benne,mert külömben reklamál.

Mi ma vagyunk 6 hósak.Még nem ülünk, de a sportrészt használjuk már 3 hónapja, teljesen dönthetõ.De 2, 5 hete meg kellett emelnem, így félig ül benne, mert külömben reklamál.
szia! mi már 5 és fél hósan váltottunk sportkocsira, mert a babakocsinkhoz külön mózes volt, azt 3 hónapos koráig bírta, mert utána ha felébredt, ordított, mert nem látott ki. Aztán a hordozót használtuk két és fél hónapig, majd jött a sportrész, de nekünk dönthetõ, így nem ült teljesen, csak félig, olyan 6 és fél hónapos kora körül ültettem fel rendesen. 8 hónapos kislány anyukája

Jó a drasztikus elválasztás? 2 és fél éves már.

2,5 éves a fiam és nagy cicifügg?, de én már egyrészt belefáradtam, másrészt pedig kistesót szeretnénk. Mivel a szoptatás miatt magas lehet a prolaktinom, így nehezebben ágyazódik be a baba, illetve nem tud. Tudom, hogy millióan esnek teherbe szoptatás mellett, de nem én. És mindent?l függetlenül is úgy érzem, hogy önállósodnia kellene a fiamnak, elhagyni a cicit. Még mindig nagyon sokszor keres meg, hogy cicizhessen, és tudom, hogy nagyon fontos neki a cici. De én már befejezném. Arra gondoltam, hogy egyik napról a másikra elmondom neki, hogy vége, mert anya beteg, gyógyszert szed és nem szabad ciciznie már, egyébként is nagyfiú, stb. Mit szóltok hozzá?

Legjobb válasz: Már régen le kellett volna szoktatnod a cicizésrõl. Mér nem a tej kell neki,hanem csak a cumizás. Ne adj neki többet,akkor sem ha hisztizik. Hamar megtanulja,hogy már nincs szopi.

Már régen le kellett volna szoktatnod a cicizésrõl. Mér nem a tej kell neki, hanem csak a cumizás. Ne adj neki többet, akkor sem ha hisztizik. Hamar megtanulja, hogy már nincs szopi.
Én vagy ugy csinálnám ahogy te mondod, vagy ugy hogy pl. szigoruan már csak napi egy, pl. este 1-2 hétig, és utána azt is elhagyni. Te tudod milyen a fiad, melyiket fogadná jobban, vagy melyiket érti meg. Amugy mennyit szopizott még?
A kérdező hozzászólása: Amikor olyanja volt, akkor jött és szopizott, nem volt benne nagy rendszer. Bár a déli és esti alváshoz mindig kérte. Talán azt még meg kéne hagynom neki egy darabig? Nehéz ám nagyon.
Én bekentem két éves korukban körömrágás elleni lakkal(szörnyen keserû) a cicimet, és így õk maguk mondták, hogy "elromlott"a cici, rossz a tejcsi, és mindenféle cirkusz nélkül elhagyták a szopit.
Mûködhet, ha épp, de nem hiszem, hogy annyira jó.
Enyém 2, 5 éves volt szeptemberben, még 1-2x ciczik, engem nem zavar, miért válasszam el. Majd elválasztja magát. Mások véleméynét magasról [email protected]
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy ha nem szeretnéd elválasztani, ne válaszd el! Én is igyekeztem nem foglalkozni azokkal, akik bántottak a szoptatás matt. De most elérkezett az a pillanat, amikor elég lett nekem. Leginkább az éjszakai megkeresések miatt lett sok, mert nem tudok így rendesen pihenni. Közben egyébként már döntöttem. A déli és este lefekvéshez meghagyom a szopit, de máskor más vissza fogom õt utasítani.
A kérdező hozzászólása: Én magam sem hiszem el, de átaludtuk az éjszakát. 3 éve nem volt erre példa. 10 órát aludtam én is! :) A fiam egyáltalán nem kelt fel éjszaka és nem jött át hozzám cicizni. Reggel fél 8-kor, amikor felkelt, akkor odajött hozzám és kért cicit, de akkor boldogan adtam neki. Tudom én milyen jó odabújni anyuhoz reggelente! Ezentúl ehhez a menetrendhez tartom magam.
Tanulj már meg írni, ha kamu kérdésekkel dobálódzol.
Á, ne, mindenképp vigyázzatok az erkölcseire, szigorúan a 18. szülinapján vágd elõször partiba!
Szerintem 18 éves korától futtathatjátok is ha szép és kelendõ sok zsét hozhat a konyhára XD
Na ne, ez kama kérdés!
Te beteg unatkozó kis tini.
Hát, ha igaz, akkor elég beteg környezetben nevelõdött a lány, pl minek kell engedni egy kislánynak, hogy nézze, ahogy a szülei, és mások szexelnek...Mondjuk ezek a klubbok se normális szülõknek valók, de mindegy.Ha nem igaz, amit remélek, akkor jó.
Szerintem várjatok még egy kicsit és hívjatok meg engem is! :D 18/F
Nagyon jó kérdés!:)
szerintem ne de ha ribi akkor 8
Vágjátok le, a nyúlpaprikás nagyon egészséges és nem mellesleg finom!
Az én nyulam is ezt csinálta!Eggyszer gondoltam egyet és elhatároztam h megszelidítem.Kb 2 hónapja.Most már nyugodtan tudom simogatni meg kivenni is.Az én nyuszimnak valószínüleg az is volt a baja hogy 100×50 cm-es ketrec felében volt:S. Próbáld meg hogy lassan nyúlsz be, adsz neki valami finomat a kezedbõl.Ha már megtudod simizni akkor várj még pár hetet, hogy biztos legyen hogy nem harap utána próbáld meg kivenni.Nálam ez bevált.
Elõzõ vagyok! Bocsi h kicsit hülyén fogalmazok , még csak 14 vagyok:D
Te bírnád, ha valaki benyúlna hirtelen a házadba, miközben tévézel vagy alszol vagy netezel, és megpróbálna megfogni? Az az õ otthona, ne nyúlkálj a ketrecébe. Oldalt van a ketrecen egy ajtó, azt nyisd ki, ülj le a földre tõle azért tisztes távolságba, készíts magad mellé valami finom nasit, mondjuk tápot, vagy pár szem(!! tényleg csak kevés) mazsolát, foglald el magad, és várj, míg ki nem jön magától. Na ezt amikor csak tudod ismételd, és ha a közeledbe ér, és enni próbál, akkor elõször ne nyúlj hozzá. Ismételd napi szinten, míg nyugodtabb nem lesz, és akkor kinyújthatod a kezed és megérintheted a homlokát. Elõbb-utóbb ha ügyesen csináld eljutsz a dögönyözõs fázishoz:) Csak fokozatosan, nyugodtan, és nem kell erõltetni. Jobb ha ülsz, úgy kevésbé fél tõled.
A kérdező hozzászólása: Azzal hogy oldalt nyúljak be a ketrecébe, csak az a baj, hogy az én ketrecemen felül van az ajtó. :( De próbálok akkor óvatosan benyúlni hozzá. És nem szoktam zavarni a "tévézésben", mikor kiviszem, mert kint is van egy ketrece ami nagyobb és kint lehet benne egész nap, amikor oda kirakom, megyek be egybõl a kajájáért, és amikor azt szeretném betenni, akkor harap meg. Köszönöm a válaszokat.
Rakd be úgy a kajáját hogy az egyik kezeddel lenyomod óvatosan a fejét a másikkal meg berakod, én így csináltam amíg még nem volt szelíd.
Az a baj pont, hogy nincs önállósága, te csak teszed ide vagy oda, nem õ döntheti el, hogy ki szeretne-e jönni vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Most majd sztem megkérdezek egy állatorvost, hogy mit javasol az ivartalanítással kapcsolatban. Meg holnap csinálunk neki egy ketrecet, ami olyan lesz amibõl akkor jön ki amikor akkor remélem ezek után majd szót fogad legalább bent. :)
Ez jó ötlet(mármint a ketrec), de szerintem az ivartalanítással érdemes megvárni míg eléri a felnõttkort(1 éves lesz).

16 éves vagyok. és van egy fél éves kapcsimm. A barátom már nagyon leakar velem feküdni de visszont én még szűz vagyok. és nagyon félek és nem vagyok még lelkileg felkészülve. és nem tom micsináljak. Szerintetek?

Legjobb válasz: kedves elõttem levõ, ha valaki 16 évesen úgy érzi, hogy fél év után szereti és becsüli annyira a párját, hogy lefeküdjön vele, és neki adja a szüzességét, valamint testileg lelkileg fel van rá készülve, akkor kétlem, hogy ilyen szavakkal kellene illetned, hiszen már jár abban a korban (szerintem) hogy ezt megtehesse, valami a szex amúgy sem hinném hogy korfüggõ. egyszerûen primitív vagy. :)

kedves elõttem levõ, ha valaki 16 évesen úgy érzi, hogy fél év után szereti és becsüli annyira a párját, hogy lefeküdjön vele, és neki adja a szüzességét, valamint testileg lelkileg fel van rá készülve, akkor kétlem, hogy ilyen szavakkal kellene illetned, hiszen már jár abban a korban (szerintem) hogy ezt megtehesse, valami a szex amúgy sem hinném hogy korfüggõ. egyszerûen primitív vagy. :)
16:20 Hát sztem nem ettõl lesz ribanc. Fél év már elég hosszú idõ. Én biztos nem várnék ennyit egy csajra...
ha nem vagy felkészülve akkor ne tedd meg. ennyi. ha egy korodbelivel járnál, akkor nemlennének ilyen problémáitok.
Ne feküdj le vele kényszerbõl!Csak ha majd felkészültél rá!Van még idõd ne aggódj:)
egyébként mitõl félsz? nincs a szexben semmi félelmetes...de ha nem vagy rá felkészülve ne tedd meg...vagy próbáljátok meg, aztán ha nem megy szólj neki h neked még idõ kell, hogy lássa legalább h te is megpróbáltad, mert félõ h el fog hagyni:S tudom h ez gáz de ilyenek a mai pasik, ha nincs szex, 1 idõ után már csak a kondenz csíkot látod utánuk....
ha nem akarod ne csináldd :) egyszerû.... 16/L
gondolom a pasid meg vagy 25
Hát, ha már fél éve együtt vagytok és még mindig nem feküdtetek le egymással ne csodálkozz, ha megcsal vagy "át jár egy kicsit a szomszédkertbe almát szedni"...
hány éves a pasid?
HA 16 évesen már egy kis ribanc akarsz lenni, hát tedd meg!!
Menj el egy pszihológushoz hogy megnyugidjon a kicsi lelkecskéd és kezdj vele is egy kapcsit! xd...idióta
De persze a télleg nemvagy felkészülve rá akkor pettingeljetek.
Attol függ hogy hogy hány éves. Ha korodbeli és még õ se volt senkivel. és fél éve jártok akkor szteem tedd meg.:)
pár hónap ide vagy oda igenis számít.. am feküdj le vele ha úgy érzed..vagy pettingeljetek:)
A kérdező hozzászólása: kösszi nektek :)
nálunk ugyan így volt. 16L 18F. én kivárattam vele a majdnem 7 hónapot. de megérte szerintem:) ha együtt volt veled már fél éve és még mindíg ugyanúgy szeret, akkor nem csak azért kellesz neki hogy legyen kivel szexelni. várj még egy kicsit. ha tudott õ várni fél évet akkor pár hónap ide vagy oda nem nagy dolog. és attól hogy 16évesen elveszted a szüzességed nem leszel ribanc.. mert én sem vagyok az. és már 14hónapja együttvagyunk:)
Szerintem ha nem vagy rá felkészülve, és félsz akkor ne tedd meg. Mert ha igy belemész nem tudsz majd rednesen ellazulni, és nem lesz kellemes... Csak akkor feküdj le vele, ha tényleg szeretnéd, és nem félsz már, de azt nem értem, ha szerelmes vagy akkor mire kell még várni?:o sok sikert;)
A kérdező hozzászólása: am meg mi az hogy ribanc??.. te tán nem 30 évesen veszteted el..... és nem kel a te segicséged kösz....
A kérdező hozzászólása: a barátom 18 éves....
Én 15 voltam, fél éves kapcsolatom volt, a srác lefeküdt velem, mert már addig nyuzott amig kötélnek nem álltam, és utána dobott. Most meg van egy barátom, akinek igazán odadtam volna, és nagyon sajnálom hogy nem neki adtam:(
Ne vedd személyeskedésnek, de a mai fiatalok nem tanultak meg írni vagy mi van?! Te még egyébként jobb vagy mint az átlag, de mi az hogy kapcsi, mi az hogy visszont, segicség, és stb?! Jó tanács, éssel nem kezdünk mondatot. Nagyon rossz ezt látni. 16/F

2 évesen felnõtt már a kutyám? Mikortól nem kölyök?

Ivartalanított óriástestû kan kutya, de még nagyon játékos, olyan mint kölyökkorában. Mikorra várható, hogy kicsit megkomolyodik? Vagy már ilyen marad? Nagyon jó lenne, mert mindenkivel virgonckodik, birkózik, örülnék ha ezt nem hagyná abba, és nem lenne lomha, lusta kutya aki csak vonszolja magát a gazdája után és semmiféle játék nem érdekli.

Legjobb válasz: Igen, ilyen korban már felnõttnek számít. Az enyém is felnõtt már, de még mindig rendkívül játékos és, mondhatni gyerekesen viselkedik. Vagy megpróbálod megnevelni, és megszabni a határokat (ami nem mindig kifizetõdõ, se neked, se a kutyának), vagy hagyod, hogy a kor legyõzze a kíváncsiságot és a mozgékonyságot. Ha épp hogy kilépett a második évébõl, nem várhatod el, hogy megkomolyodjon, ahogy egy 18 éves embertõl sem, hogy felhagyjon a szórakozással, vagy máris munkát keressen, házasodjon és gyereket nevelni. Ezt majd az idõ rendezi. Vagy a gazda.

Igen, ilyen korban már felnõttnek számít. Az enyém is felnõtt már, de még mindig rendkívül játékos és, mondhatni gyerekesen viselkedik. Vagy megpróbálod megnevelni, és megszabni a határokat (ami nem mindig kifizetõdõ, se neked, se a kutyának), vagy hagyod, hogy a kor legyõzze a kíváncsiságot és a mozgékonyságot. Ha épp hogy kilépett a második évébõl, nem várhatod el, hogy megkomolyodjon, ahogy egy 18 éves embertõl sem, hogy felhagyjon a szórakozással, vagy máris munkát keressen, házasodjon és gyereket nevelni. Ezt majd az idõ rendezi. Vagy a gazda.
3 éves kor után. Én is ezt kérdeztem a minap a kutyás szomszédomtól (van neki most is 3 kutyája és azelõtt is volt vagy 6). Õ tapasztalatai szerint 3 év után kezd megkomolyodni egy kutya.
0-2 évesig kölyök. Nekem is van egy 5 éves kutyám, és õ sem volt játékos már 2 éves korától.
Kutyája és fajtája válogatja. Elvileg 9 hónaposan már nem kölyök. Nekem volt kutyám, aki 14 évesen is hülyegyerek volt. :)
milyen fajta?
A kérdező hozzászólása: Angol masztiff kutyus, és egyébként nagyon jól nevelt, szépen jön láb mellett, és nem is rohan egybõl ha játék van csak ha engedem. Viszont ha a másik ebzet is benne van, akkor olyan birkózást levágnak és rohangálnak, hogy öröm nézni! Nagyon remélem ilyen marad, mert játék közben látom milyen boldog és életvidám! :) Ha a másik kutyus nem akar játszani/odakap (játékféltõk szoktak) akkor otthagyja.
Az óriástestû fajták inkább 2, 5-3 éves koruk után tekinthetõek felnõttnek. Az én kutyám 2, 5 évesen még sokszor viselkedett kölyökmódra.
Használd ki, hogy a kutyád tud játszani másikkal. Az enyémtõl minden kutya fél(t) a méretkülönbség miatt.
Általában 1 éves koráig számítanak kölyöknek. És valószínû, hogy a kutyádnak ilyen a mentalitása, és sokáig ilyen is fog maradni. A kor elõrehaladtával azért õk is változnak, komolyodnak, mint az emberek.

A kislányom egy hónap múlva lesz két és fél éves. Vehetjük két és fél évesnek. Két hete nem hajlandó itthon délután elaludni. Másnak is van e ilyen gyereke, aki ilyen kicsi korban már nem akar aludni, csak éjjel?

Ha nem alszik, kicsit nyűgös, de simán bírja este 8ig. A bölcsődében alszik, gondolom, mert a délelőtti zsivaly és játék azért lefárasztja, de ott is csak 1-2 órát. Hivatalosan 4-5 éves korban szokott elkezdődni a nemalvás délután. Este fél9től kb reggel fél 7ig alszik. Nem ébred fel, nincsenek rossz álmai. Ilyen szempontból egy angyal. Egyébként nagyon aktív, érdeklődő, okos kislány. Pszichológus szerint 3 hónappal érettebb szellemileg az átlagnál. Csak hát nem akar aludni délután. és nem is látszik fáradtnak.

Legjobb válasz: Én fiam 2 éves, a bölcsiben mindig alszik akár 2-3 órát,és fáradt is de nem akar aludni,ráadásul új ágya van ki tud mászni,így egy rémálom,5-6 fele meg tiszta nyûgös és hisztis.Fiam 7-fél 8 tól alszik reggel 6ig.

Én fiam 2 éves, a bölcsiben mindig alszik akár 2-3 órát, és fáradt is de nem akar aludni, ráadásul új ágya van ki tud mászni, így egy rémálom, 5-6 fele meg tiszta nyûgös és hisztis.Fiam 7-fél 8 tól alszik reggel 6ig.
A lányom még nem volt 2 éves, amikor leszokott a délutáni alvásról. Ez már fél éve volt. A bölcsiben õ is alszik, de itthon nem. Este fél 8 körül alszik el, reggel 6-7 között ébred. Erõltetni nem tudom, meg felesleges is. Neki ennyi elég. Ilyenkor csendes pihenõ van, aztán folytatódik a nap.
Lányom se alszik 2 éves korátol délután itthon de nem baj mert igy este 6-fél 7 felé már simmán elalszik , bölcsiben alszik 1-2 órát ilyenkor 7-8 óra között alszik csak el de viszont minden reggel fél 7-7 között kell fel.
Pont 2, 5 éves a kisebb lányom, nem bölcsis, itthon van velem, kb 2 hónapja nem nagyon tudom elaltatni nappal, mondjuk heti 3-szor alszik ebéd után. Ha nem alszik, akkor is simán kibírja este 8-ig, mindenféle nyûglõdés nélkül. Ha alszik, ha nem alszik délután, akkor is este 8-tól reggel 6-ig alszik, ebben nincs változás. A 4 éves lányomnak nagyobb az alvásigénye még mindig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam! Akkor mégsem annyira renitens a gyerekem :o))) Én sem fogom erõltetni ezek után :o) Még jobb is, hogy este nem kell ébren maradni vele 9-10 óráig...

Hogy legyen a fadíszítés? Tavaly a Jézuska hozta a fát, de mivel már nagy a lányom, õ díszíthette fel, mert a Jézuska nagyon elfoglalt. A húga akkor fél éves volt, mindegy volt neki. De az idén mit csináljunk?

Legyen ott a kicsi is a díszítésnél? Oké, még nem érti a Karácsony, Jézuska, stb. mesét. Az hülyén néz ki, hogy a kicsit addig leadjuk nagyszülõknek? De lehet, hogy el se lenne a tesója nélkül. Ti hogy oldjátok meg?

Legjobb válasz: Nekünk 3 csemete van,mindig együtt díszítjük fel a fát, a kicsi most 2,5 éves.Aktív résztvevõje lesz már idén! :D Mindig történik valami,a díszek úgy fogynak,és törnek el mint ha muszáj volna. :D Minden évben eldõl a fa,még mielõtt ki lenne kötve...úsznak a szaloncukrokba,élvezik rakosgatni,közben aranyos karácsonyi dalok szólnak,énekelgetünk.Nagyon jó móka,és egyben meghitt,remélem jó emlékeket gyûjtenek majd a közös karácsonyi elõkészületekrõl,és az ünnepekrõl.Én nagyon élvezem,bár káosz van,fõleg a 3 kis gyerekkel...de akkor is jó! ;)

Nekünk 3 csemete van, mindig együtt díszítjük fel a fát, a kicsi most 2, 5 éves.Aktív résztvevõje lesz már idén! :D Mindig történik valami, a díszek úgy fogynak, és törnek el mint ha muszáj volna. :D Minden évben eldõl a fa, még mielõtt ki lenne kötve...úsznak a szaloncukrokba, élvezik rakosgatni, közben aranyos karácsonyi dalok szólnak, énekelgetünk.Nagyon jó móka, és egyben meghitt, remélem jó emlékeket gyûjtenek majd a közös karácsonyi elõkészületekrõl, és az ünnepekrõl.Én nagyon élvezem, bár káosz van, fõleg a 3 kis gyerekkel...de akkor is jó! ;)
Akkor díszítettük fel a fát, amikor a kisfiúnk aludt délután. Így mire felébredt, addigra kész volt a fa. Mondjuk nálunk nincs nagyobb testvér, mi, felnõttek díszítettük fel a fát. Aztán tavaly meg olyan keveset aludt délután, hogy felébredt, de még csak félig volt kész a fa. Így a végére besegített õ is.:) De mi nem mondtunk ilyet, hogy a Jézuska hozta a fát. Õ tudja, hogy azt mi hozzuk és díszítjük. Nálunk a Jézuska csak a karácsonyi ajándékot hozza, õ így tudja.
Amióta gyerekünk van, én 23-án este, fektetés után díszítem a fát. Reggelre az angyalok hozzák a fát, este a Jézuska teszi alá az ajándékot. Ha bírja a nagy, díszithettek együtt 23-án este, és mondjuk 24-én a délutáni alvás alatt hozza a fa alá a Jézuska az ajándékokat.
Mi 24-én ebéd után díszítjük a fát.Ki nem hagynám belõle a gyerkõcömet, most 3, 5 éves, alig várja, már tavaly is segített azelõtt hozta csak a Jézuska.Valamikor délután pedig becsempésszük az ajándékokat, na azt hozza a Jézuska :) Szerintem legyenek ott a gyerekeid, a nagy már biztos várja, a kicsi is már akkor 1, 5 éves, szerintem õt se hagyd ki, vagy altasd el ebéd után a kicsit, és addig a naggyal öltöztessétek fel a fát.
Mi együtt díszítjük a 3 éves lányommal.Tavaly is közösen díszítettük és éjjel hozza a Jézuska az ajándékot :)
Mi is mindig egyut diszitjuk a fat csak nallunk annyi a kulombseg, hogy a telapo hozza az ajandekot mert mi nem vagyunk vallasosak. De kozosen feldszitjuk a fat es ejjel kerulnek az ajandekok a fa ala.

Hogyan lehet megszelídíteni egy dzsungáriai törpehörcsögöt ha már fél éves?

fiú hörcsögöm van és a kezdetektől fogva fél és kézben nem marad meg, és nem eszik kézből semmit csak mindig el szeretne menni és amikor óvatosan visszarakom mindig visszamegy a házába

Legjobb válasz: hozzám is fél éves korában került a dzsundim.Akkor nagyon félõs volt,de már igazi szelíd bárány! :D Sokat foglalkozz vele,vedd ki naponta többször,egyre hosszabb idõkre,és meglátod,nagyon szelíd kid jószág lesz! :D

hozzám is fél éves korában került a dzsundim.Akkor nagyon félõs volt, de már igazi szelíd bárány! :D Sokat foglalkozz vele, vedd ki naponta többször, egyre hosszabb idõkre, és meglátod, nagyon szelíd kid jószág lesz! :D
én azt csináltam a vadabb hörcsögömmel , hogy amikor kitakarítottam akkor a forgácsot összetapogattam , és így hozzá tud szokni a szagomhoz. meg néha bedugtam hozzá a kezem , akkor megszagolgatta és ismerkedett velem. :) kitartás!!! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!