Találatok a következő kifejezésre: Fél éves babám, ha most (6 db)

Igen.
Az enyém 7 hós, de nem megy az egyedül alvás. Kb. 4 hós koráig elaludt egyedül, aztán úgy, hogy ott feküdtem mellette az ágyon (francia ágy), de jó másfél hónapja elkezdett mászni, felülni, 1 hónapja feláll, így ha leteszem aludni rögtön felpattan. Hiába fektetem vissza, nem marad. Így maradt az ölben ringatás. De kb. 5 perc és alszik, aztán leteszem a kiságyba és reggel 6-7-ig alszik.
Mindig a tejcsijével rakom le aludni, akkor bele alszik.Amikor a déli alvás van és nagyon nyügi akkor az segit csak ha hasra rakom és hiszti közben elalszik:) )))))De már megszokta..mostanába nem is hisztizik ha hasra rakom..mintha érezni h kell aludni.
..ja, és én soha nem várom meg, míg már dörzsöli a szemét, mert akkor már olyan fáradt, nyûgös, hogy aztán nem alszik nyugodtan, nehezen alszik el.
Én 3 hós koráig ringattam, aztán szépen lassan szoktattam le róla.Ma már csak beteszem, takaró, cumi, puszi, és kimegyek a szobából, behajtom az ajtót.5-10 perc, és alszik.6 hós
Születésüktõl képesek rá. Nekem mindhárom egyedül aludt el, nem ringattam. Leteszem, kimegyek, elalszik. Ha nem álmos, esetleg még dödörészik, aztán elalszik. Az, hogy eddig ringattad, az egy dolog. Maximum hozzászoktattad, hogy nem kell egyedül elaludni.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem az "egyedül aludni"-t, hogy leteszed ébren, és magától elalszik, nem kell ringatni, altatni, énekelni...stb. (bocsi, lehet rosszul írtam ki a kérdést)
Elaludni, vagy hogy érted? Nálunk születésüktõl fogva ott alszanak, és persze, hogy tudnak.
Az én lányom is születése óta külön alszik a kiságyában.6hós.
Megszületése óta egyedül alszik az ágyába.
Igen.Amióta megszületett magában alszik és 4 hónapos korától külön szobában is nekünk ez bevált.Éjszaka átmegyek, ha felébred, de nem veszem fel csak adok neki inni.Mikor még szoptattam éjjel is(11 hónapos koráig)kivettem átfeküdtünk a másik ágyra, de szopi utn rögtön vissza is tettem az õ ágyába.Éjszakánként 2-3 ébredésnél nem volt több.

Fél éves a babám, ha most terhes vagyok, mennyi pénzt kapok a második után?

Csak a családit kapom most, meg a GYES-t. A GYES duplázódik? És a családi?

Legjobb válasz: Utána is csak gyest kapsz, de csak annyit , mint most! A családi pótlék lesz csak 2x annyi, mint eddig. A gyes összege akkor lesz a duplája, ha ikreket vársz!

Utána is csak gyest kapsz, de csak annyit , mint most! A családi pótlék lesz csak 2x annyi, mint eddig. A gyes összege akkor lesz a duplája, ha ikreket vársz!
Amíg terhes vagy, ugyan annyit kapsz. Ha megszületik, a második baba után is ugyan azokat a juttatásokat kapod, mint az elsõ után.

Meggyet lehet kapni bébiételként/italként? Ki gyártja? Ha nem, akkor most milyen formában kóstoltathatom fél éves babámmal? Hogy készítsem el neki?

Legjobb válasz: Én még nem láttam. De mélyhûtöttet lehet kapni. Az tökéletesen megfelel. Bár nemsokára itt a friss is :)

Én még nem láttam. De mélyhûtöttet lehet kapni. Az tökéletesen megfelel. Bár nemsokára itt a friss is :)
Én még nem láttam meggyes bébiételt sehol. :( Épp valamelyik nap fogok csinálni kisfiamnak csirke-gesztenye-meggy-alma kaját. Csirkehusi megpárol, hozzádobni az almát, kb. 10 szem fagyasztott meggyet, gesztenyét, és irány a turmix.
Szia! Üvegesben nincs meggyes, az összes márkát végignéztem.Én úgy csinátam, hogy kiolvasztottam fagyasztott meggyet, leturmixoltam, és szitán átnyomtam, hogy a héja ne menjen bele.Én banánnal vagy almával kevertem, mert magában elég savanyú, de kevertem már tejpéphez is. /Z/
Fagyasztottat veszek.Kiengedem, átpasszírozom, almával, esetleg burgonyával keverem.Gesztenyét még nem adtam, de azzal is fogom keverni. Lassan nem passzírozgatok, hanem egy kicsit fel fogom fõzni, majd turmixolom.Vigyázva csinálom, mert a babám hajlamos a hasfájásra.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor marad a fagyasztott :)

Meddig fog járni a GYED, ha esetleg módosítana valamit a kormány? Mikor legyen aktuális a kistesó projekt? Most fél éves a babám.

Jelenleg a GYEDET a baba 2 éves koráig kapom,utána 1 évig GYEST. (3 évig kértem szabit,mert mindenképp itthon szeretnék addig lenni vele). Mikor kell nekilátni a kistesónak,hogy ne GYEST kapjak? Sajnos a GYES meg a párom fzetése semmire se lesz elég...

Legjobb válasz: sajnos kiszámíthatatlan mi fog történni! erre ne alapozz! ráadásul választások is lesznek jövõre! bármi változhat jó és rossz irányba egyaránt... jelenlegi álláspont szerint ha így maradna akkor , akkor kéne még szülnöd amikor a gyedet kapoD! szóval ha most fél éves a baba, akkor van még fél - háromnegyed éved hogy teherbe ess a következõvel!

sajnos kiszámíthatatlan mi fog történni! erre ne alapozz! ráadásul választások is lesznek jövõre! bármi változhat jó és rossz irányba egyaránt... jelenlegi álláspont szerint ha így maradna akkor , akkor kéne még szülnöd amikor a gyedet kapoD! szóval ha most fél éves a baba, akkor van még fél - háromnegyed éved hogy teherbe ess a következõvel!
Jelenleg akkor fogsz újra tgyás-t és gyed-et kapni, ha azelõtt születik, mielõtt a nagy betölti a kettõt. Illetve kicsit meg lehet úgy hosszabbítani, hogy a gyed után kiveszed a felgyülemlett szabikat (ez nekem 22 nap, tehát nem olyan sok) és ezalatt születik a kicsi. Ha már elkezdõdik a gyes a naggyal, akkor a kicsire kevesebb támogatás jár. OFF: ha nem elég a gyes+a párod fizetése, akkor miért úgy terveztek elve hogy otthon maradsz gyes-re?
Nem sokkal többre, mint a gyes. Most mennyi tgyást, gyed-et kap? Ja, és az is kell hogy megmaradjon a munkahelyed közben.
Tényleg ott tartunk, hogy egyesek GYES meg családi pótlék stb miatt szülnek?
Én annyit tudok, hogy az az ideális anyagilag, ha gyed-be érkezik a tesó és nem gyes-be.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg nem hiszem, hogy fõbûn lenne az se, ha valaki háztartásbeli, végül is, kevés gyerek születik Magyarországon nem? JÓhogynem valakit azért köveznek meg, mert szeretne második babát..ha meg visszamegyek dolgozni pár hónapra, akkor meg azt fogom megkapni, ez már megint terhes..
Htb-nek lenni nem bûn, de ha már gyes-sel sem jöttök ki 1 gyerekkel, hogy jönnétek ki gyes nélkül több gyerekkel? Logika... De a lényeg nem változik: vagy bevállaljátok a 2 év körüli korkülönbséget, vagy kevesebb pénzbõl oldjátok meg.
Teljesen mindegy, hogy gyed vagy gyes alatt születik a második, tgyást és gyedet fogsz kapni, ha nem szûnik meg a munkaviszonyod. Az, hogy mikor szülsz, az ellátások összegére lehet befolyással. Ha a tesó születése elõtt 180 napot meghaladóan leszel tgyáson, táppénzen, gyeden, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz a gyed alapja is ( a tgyásé is az lesz, de max. a minimálbér kétszerese - és ebben az esetben a gyed alapja ugyanaz lesz, mnt a tgyásé). Ha 180 napot meghaladóan gyesen leszel, akkor a tgyás alapja marad, viszont a gyed alapja csak a minimálbér lesz. Tehát teljesen mindegy, mikor esel teherbe, lényeg, hogy egybõl menj táppénzre, ahogy kiderül, hogy terhes vagy, így normális összegû lesz a gyeded.
77%, nincs igazad. "Anyagilag akkor jártok a legjobban, ha gyed-be születik a második. Minden egyéb esetben kevesebbet kapsz a második gyerekre, mint az elsõre." Ez így pontatlan. Ugyanis ha pl. a kicsi 2 éves korában esik teherbe, és elmegy táppénzre, akkor pontosan ugyanannyit fog kapni, mintha a gyed alatt szült volna. És ebben az esetben meg is lesz majdnem a három év korkülönbség. SÕt, továbbmegyek, ha 5 hónapot van gyesen, és utána megy táppénzre, akkor még több is lesz a két gyerek közti különbség, mint 3 év, és mégis ugyanannyit fog kapni, mintha gyedbe szült volna.
Igen, de honnan tudja elõre hogy veszélyeztetett lesz?
Nyilván nem tudja, viszont azt te is nagyon jól tudod, hogy a doki úgyis ki fogja írni, ha kéri. Ennyi.
Ó, és még valami: ha jelenleg kb. 60 ezer gyedet kap a kérdezõ, akkor a jövedelme a minimálbér volt - tehát tök mindegy, hogy gyesen marad, vagy táppénzre megy, a gyed alapja így is úgy is a minimálbér lesz.
Én úgy tudom, most már nem írnak ki "csak úgy" táppénzre. A cég sem hülye, nyilván tudja hogy semmi baja a nõnek.
A kérdező hozzászólása: ...De van eszem ágában, csak szeretnék neki kistesót, de nem 1, 5-2 év korkülönbséggel..hanem kb. 3..
De, ki lehet számolni, vannak erre megfelelõ programok meg kalkulátorok a neten. De legrosszabb esetben gyes+2(3, 4...)csp. De nekem is az jön le, hogy eszed ágában sincs dolgozni a következõ 10-15 évben.
A kérdező hozzászólása: Mi, legrosszabb esetbe nem lehetne kiszámolni mennyit kapnék, ha GYesbe szülnék bele? 26 a családi pótlék 2 gyerek után, meg 25 a gyes, tehát 51 ezer legrosszabb esetben? Vagy annál esetleg valamivel többet kap ilyenkor az anya?
A kérdező hozzászólása: Kedves kommentelõ...nem tudom te mit olvastál, de kérdésem azért aktuális, mert szeretnénk kistestvért, és nem azért, hogy több pénzünk legyen..(az nem az én fajtám szokása-mert csak egy gyermekünk van.., nem tíz..)De sajnos, mi nem kapunk több támogatást, másokkal ellentétben, mert több gyermeket szeretnénk..ez Magyarország. Gyesbõl nehéz megélni, ez van..nekem fontos, hogy hogyan járnék jobban...
A kérdező hozzászólása: MÁsodik válaszoló! 1 éves a gyerek, akkor kellene kb. nekilátni? 2 év korkülönbség az kevés lenne nekünk, sokkal jobb lenne, ha lehetõség lenne, hogy 3 év legyen közöttük, tehát mikor 2 éves kb. akkor nekilátni a másodiknak, de ugye akkor meg már a GYEs-be születi, (
A kérdező hozzászólása: Ismét jöhet, igen elképzelhetõ az is. Két vagy három gyermek. Nekünk magyaroknak nem lehet? Nincs gyermeked, hogy ennyire velünk foglalkozol?
A kérdező hozzászólása: És mi van, ha a GYES-be születik bele? Akkor milyen összegre lehet számítani a jelenlegi állás szerint?
A kérdező hozzászólása: Mert szeretnék vele itthon maradni, arra elég lesz, hogy pár hónapig, max 3 éves koráig ellegyünk, megpróbálnék picit félrerakni arra az idõszakra, de azt nem tudom, hogy utána mi lesz, ha a GYES alatt születne meg a második?
Anyagilag akkor jártok a legjobban, ha gyed-be születik a második. Minden egyéb esetben kevesebbet kapsz a második gyerekre, mint az elsõre.
A kérdező hozzászólása: De kb. mennyi összeget kapnék 2 gyerek után? Most 60 körül kapok Gyedet..
Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, kérdezd meg a munkahelyeden. Függ a korábbi bruttó béredtõl, az egyéb juttatásoktól, sok mindentõl.
Ez nem csak úgy. A terhesség más elbírálás alá esik, mint egy átlagos betegség, mert teljesen megváltozott állapot alá esik. Persze a cég tudja, hogy semmi baj - ugyan honnan? Nõgyógyászati ellenõrzés alatt tartja nap mint nap? Nekem látszólag semmi bajom nem volt, mégis 140-150 volt a várnyomásom a munkahelyi stressz miatt, és bár dolgozni akartam, a doki elzavart táppénzre - és neki lett igaza, mert egy héttel késõbb normalizálódott a vérnyomásom, és nem is volt vele onnantól gond. És ez kívülrõl nem látszik - mégis veszélyes. Ahogy kívülrõl nem látszik az sem, ha esetleg nyílik a méhszáj, és az sem, ha esetleg mélyen fekszik a lepény. A terhesség nem betegség, de gyakran fokozott figyelmet igényel, ezért írják ki az orvosok a terheseket szinte minden esetben, amikor kérik.

Bolti, tartós, 1, 5 vagy 2, 8%-os tejet Ti mikortól kezdtétek bevezetni? Ezt is csak 1 éves kortól lehet? És mi a helyzet, ha főzéshez (pl zöldborsófőzelékhez) használ tejet az ember? (pl fele víz, fele tej? ) A babám 8 hónapos most egyébként.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõm mikor elmúlt 10 hós a babám, hogy fõtt ételben már találkozhat a babám tejföllel, tejjel, csak direktben ne kapjon egy éves koráig.

Nekem azt mondta a védõnõm mikor elmúlt 10 hós a babám, hogy fõtt ételben már találkozhat a babám tejföllel, tejjel, csak direktben ne kapjon egy éves koráig.
ételben, belefõzve én is adtam hamarabb, mint egy év, szintén orvos/védõnõ tanácsára.
A többi tejterméket bevezetted már? (sajt, túró, joghurt, kefír, tejszín, tejföl, vaj)
A kérdező hozzászólása: sajt - evett már, de nem sokat. túró - igen joghurt - abszolút kefír, tejszín, tejföl - nem, vaj - Rámát szoktam egy picit a krumplifõzijébe tenni, illetve a tejbegrizbe is.
a rama, az margarin, teljesen növényi, tejhez nincs köze
A kérdező hozzászólása: kedves 5-ös. Köszönöm a magyarázatot, de az alapkérdés nem a Ráma volt... Várom inkább a 4-es válaszát, köszönöm! :)
Én a kefírt még megkóstoltatnám vele és ha attól sem lesz probléma, akkor megpróbálhatod ezeket az ételeket. Én mondjuk most vezettem be a tejet (11 hónapos), de tejes ételeket nem kapott elõtte.
igazán szívesen, legközelebb majd te javítod ki azt aki rosszul tudja

Ha az 5 éves beteg keresztfiamra vigyázok és most derült ki h h1n1-es, maszkban vagyok vele mennyi az esélye, h én is elkapom? Sajnos nem tud rá más vigyázni. és azért félek tőle mert babát szeretnék ja és nem vagyok beoltva ellene

Legjobb válasz: Ne vigyázz rá. Ha babát szeretnél, vagy lehet már van is csak még nem tudod, nem csak a h1n1 van rád veszéllyel hanem bármilyen más influenza, megfázás is, ugyanis a magas láz szó szerint megfojtja az emberben lévõ magzatot. Én a helyedben nem vigyáznék így a gyerekre, nem hiszem, hogy az anyja vagy az apja nem tudna szabadságot kivenni vagy táppénzre elmenni hogy a gyerekkel legyen. De amugymeg ha h1n1es a gyerek, akkor nem otthon kéne mellett ülni hanem a kórházban...

Ne vigyázz rá. Ha babát szeretnél, vagy lehet már van is csak még nem tudod, nem csak a h1n1 van rád veszéllyel hanem bármilyen más influenza, megfázás is, ugyanis a magas láz szó szerint megfojtja az emberben lévõ magzatot. Én a helyedben nem vigyáznék így a gyerekre, nem hiszem, hogy az anyja vagy az apja nem tudna szabadságot kivenni vagy táppénzre elmenni hogy a gyerekkel legyen. De amugymeg ha h1n1es a gyerek, akkor nem otthon kéne mellett ülni hanem a kórházban...
én is elkaptam állitólag ezt a h1n1 et, ami szerintem is csak szimpla influenza, tény hogy nagyon szarul vagyok 39 fokos lázas meg alig birok élni, de már ez a 7dik napja hogy beteg vagyok, ma már jobban vagyok, szerintem nem kell parázni csak odakell figyelned, kézmosás , szellõztetés ahogyan ezt már tanácsolták neked itt elõttem. jah és én sem vagyok korházban!!! azt mondták helyrejövök otthon is
influenzás beteget kórházba? csak azért mert ezt az influenzát h1n1-nek becézik... ez már a paranoia csúcsa...
Miért kéne szegénynek kórházban lennie? Nem olyan vészes ez az influenza, hogy mindenkit kórházban kéne kezelni! De tényleg ne izgulj, még az se gond, ha véletlenül elkapod. Nem törvényszerû, hogy nagyon magas lázad legyen tõle. És ha mégis az lesz, akkor azt csillapítani kell, akár van baba, akár nincs és akkor nem lesz gond.
Kórházban kéne lennie a gyereknek..:-D hát ez jó:-D Ja..és azért azt mellékesen elmondom, hogy az orvos ránézésre a h1n1-et nem tudja megkülönböztetni a "normál" influenzától csak teszteléssel, ugyhogy lehet hogy nem is az. ez a maszkos dolog is túlzás szerintem, de mind1....ne aggódj, nem lesz bajod!
nagynéném 3 hónapos terhes, minden bizonnyal influenzás, masszív láz, szóval minden tünet. maga az influenza nem káros a magzatra, a lázat kell 38fok alá vinni. ha nem megy hûtõfürdõvel, akkor aspirin, algopiryn nyugodtan bevehetõ. 2 nap alatt jobban lett, a babának semmi baja. ha meg nem vagy még terhes, akkor fõleg semmi baj se lehet, legalább védett leszel, ennél jobb módszer sincs. a mindennapi élet során, közlekedés, bolt akármi ugyanakkora esélyed van elkapni.
Azért írtam hogy kórházban kéne lennie mert én mindenhol azt látom hogy minden h1n1est rögtön bevisznek a kórházba, ez nekem új, hogy otthon van valaki h1n1-el, nem akartam a kérdezõt félreinformálni ezek szerint én is rosszul tudtam..
szedjél béres cseppet, c vitamint, sok gyümölcsöt zöldséget és folyamatosan moss kezet, így hátha nem kapod el. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: igazából az történt, hogy elvitték orvoshoz, és közölte a doki, hogy ez a nyavaja, de nem kell parálni pár nap és jobban lesz. mondta, hogy õ az egész hajci hõt utálja vele kapcsolatban, akiket eddig oltott annak a 80%!!!!-a visszament hozzá betegen. nem kell félni tõle pihenjen a gyerek és legyen szellõztetve a lakásban ennyit mondott a szülei sajna nem tudják megoldani, anyja most volt 2 hét betegszabin, ha kikérné akkor kirúgnák és ezt sajna nem tehetik meg. az apa 2 helyen dolgozik...:( és úgy szeretem mint ha a sajátom lenne nem tudnám neki azt mondani, hogy nem foglalkozom veled. igazából sokat nem vagyok bent nála mert sokat alszik. ha meg megyek hozzá akkor maszkban, és mindig kezet mosok...
Erre sajnos neked még orvos sem tudna biztos választ adni.A vírusok veszélyesek lehetnek a terhesség alatt, fõleg az elején.Én a középsõ terhességem elején voltam beteg, hát nem tudtak akkor sem semmit mondani, csak remélni lehetett, hogy nem okoz bajt.Szerencsénk volt, nem lett semmi gond.Errõl a vírusról pedig még nem sokat tudnak.De hogy lehet az, hogy egy 5 éves gyerek akinél kimutatták a H1N1-et nincs kórházi megfigyelés alatt?Borzalmas szövõdményei lehetnek ennek a betegségnek, tüdõvérzés...stb... Figyeld magad, ha pedig orvoshoz kell menned minden képen említsd meg a lehetséges terhességet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. és ha esetleg sikerült a baba és elkapom az okozhat kárt a magzatban?
Az én férjem influenzás volt amikor az elsõ gyerekünkkel terhes voltam. Igaz nem h1n1 volt, de szerintem mindegy is, de a lényeg, hogy nem kaptam el. Pedig egy szobában aludtunk, igaz sokat szellõztettem. Én is úgy tudom, hogy nem veszélyes a magzatra maga az influenza, csak a tartós magas láz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!