Találatok a következő kifejezésre: Fél éves babám, ha (37 db)

Felébreszthetem a nappali alvásokból fél éves babámat ha túl sokat alszik?

Eddig nem volt jellemz? hogy sok órát aludt volna napközben (s?t, kimondottan nagyon rossz alvó volt nappal), inkább éjszaka szeretett sokat aludni. Mostanában viszont ha lerakom (2X alszik) szerintem 3-4 órát is lenyomna. Délben "hagyom" 2-2,5 órát aludni kés? délután viszont csak fél esetleg egy órát, különben szerintem nem aludna el este... Ezt azért így csinálom, mert nagyon sokáig magától állt be erre és így ébredt. Vagy az lehet a gond hogy sötétben altatom és összekeveri az éjszakával? Régebben ebb?l nem volt gond, s?t kimondottan csak sötétben aludt el az elejét?l. Mit tegyek? Van más is rajtam kívül aki ébreszti a babáját?

Legjobb válasz: Szia, mit jelent az, hogy mostanában? Nyilván szüksége van az alvásra, a nagy meleg, az idõjárás változás is lehet indok a sok alvásra, én nem szívesen ébreszteném fel. Esetleg orvos/védõnõ tanácsát is ki lehet kérni, hogy mi lehet az oka ennek a nagy aluszékonyságnak, nem-e valamilyen vitaminhiány van a háttérben. Másfél éves koráig sokat változik a babák napirendje, alvási-étkezési szokása, én ezért is vagyok a rugalmas napirend híve.

Szia, mit jelent az, hogy mostanában? Nyilván szüksége van az alvásra, a nagy meleg, az idõjárás változás is lehet indok a sok alvásra, én nem szívesen ébreszteném fel. Esetleg orvos/védõnõ tanácsát is ki lehet kérni, hogy mi lehet az oka ennek a nagy aluszékonyságnak, nem-e valamilyen vitaminhiány van a háttérben. Másfél éves koráig sokat változik a babák napirendje, alvási-étkezési szokása, én ezért is vagyok a rugalmas napirend híve.
én nem édreszteném fel semmi képen sem hagy aludjon!!
én azt a tanácsot kaptam a védõnõnktõl, hogy egyhuzamban 4 óránál többet ne aludjon, illetve ha szeretnéd, hogy este a szokásos idõben elaludjon, akkor fektetés elõtt 3 órával már legyen ébren.
5 hónapos a babám és bizony felkeltem délután ha belecsúszik a hét órába, külonben rosszul alszik éjszaka.
Igen.
Az enyém 7 hós, de nem megy az egyedül alvás. Kb. 4 hós koráig elaludt egyedül, aztán úgy, hogy ott feküdtem mellette az ágyon (francia ágy), de jó másfél hónapja elkezdett mászni, felülni, 1 hónapja feláll, így ha leteszem aludni rögtön felpattan. Hiába fektetem vissza, nem marad. Így maradt az ölben ringatás. De kb. 5 perc és alszik, aztán leteszem a kiságyba és reggel 6-7-ig alszik.
Mindig a tejcsijével rakom le aludni, akkor bele alszik.Amikor a déli alvás van és nagyon nyügi akkor az segit csak ha hasra rakom és hiszti közben elalszik:) )))))De már megszokta..mostanába nem is hisztizik ha hasra rakom..mintha érezni h kell aludni.
..ja, és én soha nem várom meg, míg már dörzsöli a szemét, mert akkor már olyan fáradt, nyûgös, hogy aztán nem alszik nyugodtan, nehezen alszik el.
Én 3 hós koráig ringattam, aztán szépen lassan szoktattam le róla.Ma már csak beteszem, takaró, cumi, puszi, és kimegyek a szobából, behajtom az ajtót.5-10 perc, és alszik.6 hós
Születésüktõl képesek rá. Nekem mindhárom egyedül aludt el, nem ringattam. Leteszem, kimegyek, elalszik. Ha nem álmos, esetleg még dödörészik, aztán elalszik. Az, hogy eddig ringattad, az egy dolog. Maximum hozzászoktattad, hogy nem kell egyedül elaludni.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem az "egyedül aludni"-t, hogy leteszed ébren, és magától elalszik, nem kell ringatni, altatni, énekelni...stb. (bocsi, lehet rosszul írtam ki a kérdést)
Elaludni, vagy hogy érted? Nálunk születésüktõl fogva ott alszanak, és persze, hogy tudnak.
Az én lányom is születése óta külön alszik a kiságyában.6hós.
Megszületése óta egyedül alszik az ágyába.
Igen.Amióta megszületett magában alszik és 4 hónapos korától külön szobában is nekünk ez bevált.Éjszaka átmegyek, ha felébred, de nem veszem fel csak adok neki inni.Mikor még szoptattam éjjel is(11 hónapos koráig)kivettem átfeküdtünk a másik ágyra, de szopi utn rögtön vissza is tettem az õ ágyába.Éjszakánként 2-3 ébredésnél nem volt több.

Szerintetek a családi napközi v. a bébiszitter lenne ideális majd a 6 hónapos babámnak? Ki, mit javasol? (Ha lehet kérnem, akkor ne kanyarodjunk el, a miért nem lehet fél éves babát másra bízni témához)

Anyagilag a családi napközi érné meg, de úgy gondolom, hogy elég pici még ehhez, illetve ott az a baj, hogy elkaphat mindenféle betegséget.

Legjobb válasz: Te ismered a helyet, hogy hányan járnak oda... Egy biztos: a kicsinek állandóság kell. Mindegyik lehet jó megoldás, ha mindig ugyanaz vigyáz rá, és nem váltogatod a helyeket.

Te ismered a helyet, hogy hányan járnak oda... Egy biztos: a kicsinek állandóság kell. Mindegyik lehet jó megoldás, ha mindig ugyanaz vigyáz rá, és nem váltogatod a helyeket.
nem tudom a választ, bocs, csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy míg érzelmileg teljesen megértem a 2. válaszolót, nekem is rossz lenne, ugyanakkor az elsõnek van igaza, nagyon fontos ebben a korban, hogy legyen egy állandó személy aki gondozza
6 hónaposnak az anya kell nem mások.
Igaza van a 9-es válaszolónak! Szerintem is Rád van szüksége. Ha megkérdezhetem miért szeretnéd beadni Õt egy családi napközibe? Nagyon pici még ehhez ...
én nem bíznám bébiszitterre, nem bírnám, hogyha egy idegenhez túlságosan kötõdne, majdnem úgy, mint hozzám, akkor inkább legyen 2-3 óvónõ, vagy dada... Elméletileg beteg gyereket nem lehet bölcsibe vinni, úgyhogy az az intézmény és szülõ hibája , ha nem tartják be a szabályokat.De vannak olyan napközik, bölcsik, ahol ezekre nagyon odafigyelnek, olyat kell keresni !
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, hogy nincs baba?? Ezt írtam valahol?? :)
A lányom csanába jár, most már az óvoda részlegbe. Nálunk plussz pénzért maradhat a gyerek, sôt éjszakai gyerekfelügyeletet is vállalnak, meg hétvégét is. Én vittem reggel a lányomat, anyuci meg ment érte az éjszakára "ott hagyott" gyerekért. Az a válaszoló vagyok, aki visszament dolgozni a gyerek 4 hónapos korában.
A kérdező hozzászólása: az a baj, hogy nem. :( és így akkor megint be kell különbözõ embereket szervezni. nem könnyû..
Ha kinéztél egyet, ami megfelelõ lenne, hívd fel és kérdezz rá. Lehet, hogy nem tüntetik fel a honlapon, de megoldják.
A kérdező hozzászólása: elõbb el lehet hozni, pl. délben, vagy 3 órakkor, alvás után, de estig egyik sincs nyitva. szerintem nem az a jellemzõ, hogy az emberek 4-ig dolgoznak. :)
A kérdező hozzászólása: 6-ig amiket én néztem egyik sem volt nyitva. szerintem még plusz pénzért sem.
42-es vagyok. Kislányom is családi napközibe jár és ott plusz óradijért lehet elõbb hozni-késõbb vinni. Szerintem ez szinte mindenhol lehetséges.
A kérdező hozzászólása: túl nagy választék nincs. sõt.. külvárosban mintha több lenne. viszont az biztos, hogy nagyon munka elõtt utazgatni nem akarok babakocsival, az horror. :( egy gond van: mindegyik napközi 5-ig van nyitva.. mondjuk aki tovább dolgozik, nem tudom, hogy ki megy a gyerekért.. köszi a tippet, ez pl. fel sem merült.
A kérdező hozzászólása: még csak 1 hós, és azért nézek már most (még mielõtt valaki tenné a megjegyzéseket), mert volt olyan hely, ahol már most full-on vannak, és valószínûleg nyáron sem lesz hely. sõt olyan hely is van, ahol elõre kérnek pénzt, magyarul foglalót. na, oda nem viszem a babámat.
Kedves utolsó! Ki szaranyázta le a Kérdezõt? Leírtuk páran, hogy gondolja át. Pláne úgy, hogy még meg sincs a baba. Szép, hogy ennyire elõre gondolkodik, de ez lehet, hogy megváltozik, ha ott lesz a baba. Az meg, hogy ne foglalkozzon azokkal a véleményekkel, ami nem az, amit te is gondolsz, az meg kimondottan kedves. Nem véletlenül írta ki a kérdést. És e nélkül a megjegyzés nélkül is el tudta volna dönteni a Kérdezõ, hogy mit tegyen.
Én a családi napközit írtam, meg a babyszitter problémát lebetegedés esetén, és a kommentjeid elõtti választ is:-). Az egyik elõzõ kommentedbõl gondoltam, hogy még csak terhes vagy, nem írtad hogy mennyi idõs a babád. Mennyi idõs? Olyan napközit keress, ahol a gondozónõ óvónõ.
A kérdező hozzászólása: JAV: azt szerettem volna írni, hogy érdekes, hogy itt mindenki a bébiszittert találta jó megoldásnak.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy mindenki a családi napközit írja. Én is azt hittem, hogy ez a legjobb megoldás a babának. Egy állandó ember. Jó lenne, ha így lenne, de ez nem fog mûködni sajnos, mert egyrészt anyagilag nagyon megterhelõ, másrészt pedig állandó embert nem tudunk biztosítani. :( Még egy olyan családi napközit vettem számításba, ahol csak 4-5 gyerek van. Betegségek: Tudom, hogy nagyobb a rizikó, hogy gyerekektõl kap el valami betegséget (általában taknyosan beviszik a gyerekeket, lázasan már nem szabad), de ugyanúgy egy felnõtt is lehet veszélyforrás. És még valami, ami eddig nem jutott eszembe, talán valaki tudja a választ: mi van akkor, ha a bébiszitter lebetegszik? akkor kit "ugrasztok"? ugyanis anyósom csak du. ér rá, férje heti 1 alkalommal, más nagyon nincs, aki fixre tudta mondani.üres napok lennének, akkor meg nem mennék dolgozni. viszont a napköziben mindig van ember, kivéve akkor járok pórul, ha ott kap el valamit, lebetegszik, akkor sem tudok menni melózni, és hirtelen kéne találni bébiszittert. ez így is elég necces, mert idegent nem szeretnék..
A kérdező hozzászólása: ahol eddig érdeklõdtem, ott nem tudják/akarják megoldani. igaz a pénzt nem pedzegettem. :)
Kérdezz rá konkrétan, tuti, hogy van rá lehetõség sok helyen. Bp-en keresel?
Ha ismerõs körbõl szeretnél valakit akkor azt javaslom érdeklõdj!Hátha tud valaki egy jó bébiszittert ajánlani! Érdemes csecsemõgondozó végzettségû makulátlan erkölcsû tiszta ápolt 30-40 éves tapasztalt hölgyet választani de természetesen a fiatalabb generációkból is válogathatsz hiszen õk energikusabbak rugalmasabbak és van közöttük tapasztalt is! Ne feledd a te döntésed és jól gondold át hogy mit teszel!
Szia! Szerintem is a legjobb ha te lennél vele!De mivel ez nem megoldható és muszály vissza menned dolgozni ezért én a bébiszittert ajánlanám!Hogy miért mert ebben az életkorban még szüksége van a személyes gondoskodásra szeretgetésre erre lenne a legjobb " anya pótló megoldás" a bébiszitter. Én egy tapasztalt fõállású bébiszitter vagyok mellesleg két gyerekem van. A döntés a Tied jól gondold meg
A kérdező hozzászólása: ahol én voltam, oda is mehet taknyosan a gyerek. viszont ez tényleg lutri, mert lehet, hogy reggel még csak náthás, aztán meg belázasodik. :( talán elõny, hogy nyáron vinném. télen meg még ki tudja, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem mindenképpen olyan ember kéne, aki tapasztalt, akár szakképzettsége van, ha gond adódik. Oké, hogy vigyáz rá valaki, de nem mindegy, hogy ki. :) Mindenáron azért nem bízom a gyereket valakire, ismeretlenre meg pláne nem. Annál aggódósabb vagyok. A munkahelyemrõl nem tudok bármikor hazarohangálni. Jobb lenne egy olyan ember, akit ismerõs ajánlott.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném, ha átvinné magához. :) Nekem bõven elég lenne, ha valaki elvinné napközben sétálni. Jobb, ha az itthoni környezetben van.
A kérdező hozzászólása: Nem ismerek senkit, idegen kizárva! Kizárólag ajánlás útján megoldható!
Olyan "bébiszitterben" nem gondolkozol, hogy egy környéken élõ idõsebb hölgyet megkérni, és akkor az se lenne gond, ha reggel átmegy, megvárja, amíg felébred, átviszi magához... Nyugdíjas pedagógusok néhe szoktak ilyet vállalni, és az talán anyagilag jobb lenne...
Nincs rá garancia, már csak azért sem, mert lehet, hogy már bújkál valamelyik gyerekbe valami, de semmi tünete nincs, csak du lesz, addig viszont másik gyerek is elkaphatja. Ahova a kislányom jár, mehet, ha kicsit folyik az orra, de más baja nincs, jó a kedve mehet, ha lázas, stb. akkor értelemszerûen nem.
A kérdező hozzászólása: valaki említette, hogy olyan napközit keressek, ahol nagyon odafigyelnek/betartják azt, hogyha beteg a gyerek, akkor nem viszik be a bölcsibe. de ilyenkor elesnek a pénztõl, én kicsit kételkedem.. mi a garancia arra, hogy nem viszik be fertõzõ betegséggel, lázasan?
A kérdező hozzászólása: megkérdezem, köszi azért. :)
Mi külkerületbe lakunk és itt a honlapjukon is fenn van, hogy térítés ellenében maradhat tovább és mehet reggel. Én azért rákérdeznék konkrétan, hogyha fizetsz érte, sem maradhat tovább.
A kérdező hozzászólása: viszont nekem csak olyan felelne meg, ami közel van hozzánk. nem akarok reggel utazgatni.max. minimálisan. itt a környéken már szerintem majdnem mindet megkérdeztem, és mindenhol azt mondták, hogy 5-kor pontban el kell vinni a gyereket.
A kérdező hozzászólása: igen.
Nagyszülõk, plusz egy bébiszitter, a megjegyzésekkel meg ne foglalkozz! Tõlünk nyugatra a dolgozó nõk nagy része 16-20 hét után visszamegy dolgozni, mert ennyi a szülési szabadság és kész. Ott senki nem szaranyázza le ezért a másikat, hanem természetesnek veszik, itthon ezt sokan nehezen értik meg.
A kérdező hozzászólása: azt szerintem nem írtam, hogy lenne egy bébiszitter, de nem az õ bérét szeretném "kitermelni", tehát õ nem fog a 3 napból 3-at vállalni. lesz pluszban nagymama v. nagypapa, aki délutánonként ráér, eddig úgy néz ki. persze a legideálisabb egy állandó lenne, de vadidegent kizárt, hogy beengedjek a lakásomba!
A kérdező hozzászólása: a foglalkozás az, ami tényleg érdekes lehet..majd késõbb, de ennyire elõre nem tervezek, örülnék, ha pár hónapra meg tudnánk egyelõre oldani, aztán majd kialakul. ill. ha lebetegszik valaki, erre nem is gondoltam. :( akkor elég cikis, mert hirtelen nem tudnánk kihez nyúlni.. nem írtam, pedig fontos lehet: csak havi 15-16 napban dolgoznék.
Én talán azért választanám a napközit, mert ott biztos, hogy vannak. Nem tudom, hogy hány rokon váltogatná egymást, de állandóan attól félnék, hogy reggel kiderül, hogy lebetegedett és akkor mit csinálsz? A napközibe vannak azért foglalkozások, ami mondjuk ilyen pici babánál még nem szempont, de késõbb az lehet. Bár tudom, hogy ez nem érdekel, de szerintem ne 6 hósan menj vissza, hanem csak 9-10 hónaposan.
A kérdező hozzászólása: És lehet tudni, hogy miért? :) Kényelmesebb ha hozzánk jön az, aki vigyázni fog a babára, nem? Most kötekszem, mert kiváncsi vagyok, hogy ebben az esetben miért jobb a családi napközi. :)
Én a családi napközit javasolnám, fél éves kor után már teljesen jó.
A kérdező hozzászólása: Érdekel a vélemény, csak az nem, hogy ne adjuk be, stb. Döntöttem, már csak az a kérdés, hogy melyik hely lenne ideálisabb, és miért. Nyilván nem mindenáron, és lehet 1-2 hónap csúszás, ha letelik a szülési szabi.
Ne haragudj, csak gondoltam azért megjegyzem, szimpla jóindulatból. Megértem, hogy szeretnéd megtartani a munkahelyed. A véleményem úgysem érdekel, szóval akkor a többi tárgytalan. Azért gondold át.
A kérdező hozzászólása: Ezért gondoltam egyébként egy bébiszitterre a lakásunkban. És ha meg tudjuk oldani, hogy ismerõs/családtag vigyázzon rá, akkor talán ez megfelelõ lenne. Egy helyen voltam, és nem voltam elájulva sem a gondozónõktõl, sem a helytõl, pedig itt van a szánkban. Megnézek még 1-2 helyet, de nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy ezek ideálisak egy pici baba számára. Max. 1-2 éves kortól.. Bár állítólag akkor meg ott van a szeparációs szorongás..
A kérdező hozzászólása: Kértem, hogy nem azokra a véleményekre vagyok kiváncsi, akik azt taglalják, hogy egy 6 hós babát ne adjunk be családi napközibe, és egyéb helyekre, ne vigyázzon rá a bébiszitter. Ennek ellenére mégis. Nagyon egyszerû: meg szeretném tartani a munkahelyem, bár tudom, hogy itt ez nálunk nagyon fura.
Én a bébiszittert választanám, fõleg ha nem is idegen lenne. A lényeg hogy legyen megbízható és értsen a gyerekekhez. A betegségekrõl meg annyit hogy oké hogy beteg gyereket nem engednek be, de a legtöbb betegség már a lappangási idõszakban fertõz, fõleg a súlyosabbak.
A kérdező hozzászólása: igen, az lenne az ideális. bár én úgy vagyok vele, hogy inkább családon belül "váltogassák" egymást az emberek, mint egy olyan helyre beadni, ahol többen vannak, nem tudom elképzelni, hogy egy pici babával úgy tudnak foglalkozni, ahogy kell. de remélem, tévedek.
A kérdező hozzászólása: Így igaz, hogy elvileg nem lehet beteg gyereket vinni, de ha közben lesz beteg? :) Nem tudom, lehet, hogy hülyeség, de tartok ettõl. És teljesen mindegy, hogy mit mondanak, úgyis menet közben derül ki. Nem?
A kérdező hozzászólása: Jaj, elnézést, nem írtam, hogy a bébiszitter egy régi ismerõs, illetve családtag/családtagok lennének. :) Idegenre kizárt, hogy bíznám a babámat!
A kérdező hozzászólása: és mi lehet a különbség ha 9-10 hósan megyek vissza? ugyanúgy kell napközi, szitter, vagy valaki, aki vigyáz a babára.
17-es vagyok. Nem tudom mennyi idõs a babád, de egy 6 hónapost nem hagynék másra, csak ha azért kéne dolgoznom, hogy éhen haljunk. Kicsit késõbb azért érdeklõdik már, míg ilyen kicsinek a többség csak fekszik, max. forog.
Az én lányom 4 hónapos volt, mikor vissza kellett mennem dolgozni. Ahol ô született, mások a törvények. Én bébisziterre bíztam. Nem tudtam volna elképzelni-elviselni, hogy egy helyen, ahol több gyerek is van, kellôképpen ráfigyelnek. Szerettem volna, ha megkapja a maximális figyelmet. Így utólag azt érzem, hogy helyes döntés volt, bár összehasonlítási alapon nincs. Én bébisziterre bíznám. Ne gondolj arra, hogy mi lesz akkor, ha a szitter lebetegszik, ráérsz akkor stresszelni magad ezzel, ha bekövetkezett. Amúgy meg ha csanába adod, akkor mit csinálsz, ha a gyerek betegszik le? Egyszóval ez ne legyen szempont, vagy legalábbis ne elsôdleges.
A kérdező hozzászólása: Nem volt hiábavaló a kérdésem, már látom, bár még mindig megkérném azokat akik azt írják, hogy lemaradok az elsõ lépésekrõl, stb. hogy köszönöm a véleményt, de most nem ez volt a kérdés, és hogy NEM 5 napban mennék vissza. nem más fogja nevelni a gyerekem, nem mindenáron szeretnék visszamenni! Ha ott leszek, és minden rendben, akkor dönteni fogok annak ellenére, hogy már eldöntöttem. Még ez korainak tûnik talán, de a családi napközikben már most sincs hely, ill. nem akarok kapkodni..
27es vagyok Azt gondolom, hogy most eldöntöttél valamit, és ehhez a döntésedhez ragaszkodva keresed a majdani legjobb megoldást. Ami többünk szerint a bébiszitter(leírtuk már, hogy miért:) ). De azt gondolom, hogy addig még rengeteg dolog változni fog, az is lehet, hogy nem "bírsz" majd visszamenni(nem arra gondolok, hogy a munkahelyed megszûnik vagy ilyesmi, hanem arra, hogy megszereted a babázást és inkább otthon maradsz vele, ameddig lehet:) ), és másképp döntesz. De ha Téged _most_ az nyugtat meg, hogy a _mostani_ döntésedhez keresed a megnyugtató tervet, akkor ez a Te dolgod:) .
Kicsit hasonló szituban vagyok, mint Te, igaz nekem a pici kb. 8 hónapos lesz, amikor vissza kell mennem dolgozni, igaz részmunkaidõben. Körbenéztem a családi napközik között a városban, ahol lakunk, de úgy láttam, hogy legkorábban 1 évesen veszik be a babákat. Nálunk tehát nem nagyon lesz más választás mint a házidada addig, amíg nem lesz 1 éves a pici. Utána kell majd átállnom a fõállásra, akkor viszont már állami bölcsiben gondolkodunk.
A kérdező hozzászólása: nem ért volna rá a baba, mert 36 éves vagyok. :) és nem is a kor miatt, hanem mert így is "csoda", hogy egyáltalán terhes lettem. :)
Nem bunkóságból írom de ha ilyen fontos a munkad akkor nem ért volna rá a baba 1 2 év múlva.1 év múlva majd vissza sirod az elmulasztott idõt.6 hõs baba nagyon kicsi.1 éves koráig otthon kéne maradni.de ha te ezt jónak látod akkor inkább otthon bebicsosz mint egy cs napközi.
Szerintem bébiszitter, mert ilyen kicsinél számomra még fontosabb lenne, hogy én határozzam meg a napirendjét, ételét és hogy elkerüljük, amennyire lehet a betegségeket. Másfél-két éves kortól meg mehet majd bölcsibe, akkor már értékelni fogja a közösségi élményeket is.
Ha eldöntötted, hogy visszamégy, akkor szerintem a bébiszittert válaszd:) . Leírták már elõttem nagyjából, egész keveset fûznék hozzá. Egy csecsemõ nem csak egy emberhez tud kötõdni biztonságosan, 2- 3 ember is lehet az, aki neki biztonságot jelent:) . Ha tehát a szitter állandóra tudja vállalni, szeretni tudja a babádat, és a kicsi is õt, akkor õt válaszd:) !
Szia! 7 hónapos volt a kisfiam amikor kaptam egy olyan állásajánlatot, amit több okból nem tudtam visszautasítani! Magyarországon élünk, átgondoltam alaposan, és belevágtunk! Családon belül oldottuk meg a gyerekfelügyeletet, én nem is gondolkoztam csanán, vagy bölcsin! A lényeg hogy legyen legalább 1 plusz ember akit tudsz riasztani ha gond van! Egyáltalán nem bántam meg hogy elvállaltam, a kisfiam nagyon kiegyensúlyozott, boldog mosolygós baba, semmi gond nincsen! Szerintem babyszitter mellett döntsetek! Nem lesz semmi gond, ne parázz ezen, könnyebb mint ahogyan jópáran gondolják! Üdv.
Végül is lehet, hogy mégse jobb a magánbölcsi. 24-es voltam
Ha bölcsi, akkor magánbölcsi. Talán ott jobban foglalkoznának vele. Rokon, ismerõis jó, de legyen mindig ugyanaz a személy. 6 hós korban kezdõdik a hozzátáplálás általában, pontosan el kell magyarázni, mi az amit a baba ehet már, mi az amibõl nem ehet, illetve mennyit ehet, ugye ha még csak kostóltatunk. Bölcsibe ez nemtudom hogy megy. Annyit tudok, hogy egy ismerõsöm beadta az akkor már 2 éves gyerekét bölcsibe (magánbölcsi). Tett oda 5 db pelenkát is, majd mikor ment érte (egész nap ott volt a gyerek), megvolt még az 5 db pelenka. Érdekes. Végül is 1 hetet járt csak a gyerek, mert panaszkodott, hogy az óvónéni megütötte, nem derült ki, hogy ez igaz-e, ugye a gyerekek is mondanak mindenfélét. Végül maradt, hogy barátok vigyáztak a gyerekre arra az idõre, míg apa, vagy anya haza nem ér a munkából, mert váltott mûszakban dolgoztak, így a szülõk is alig látták egymást.
Azért jobb mert most nagyon könnyen megszokja, hogy ott van, és szocializálódik megisemi az embereket maga körül, msot sokkal könnyebben menne mint késõbb.
jó a gondolkodásod, de korai még én 1 éves koráig várnék és a babának nem mindegy... másik nem tudnám elképzelni egy átsírt éjszaka után, hogy mennék reggel dolgozni(fogzás)....van már foga a babádnak
A kérdező hozzászólása: Egyiket sem ismerem, csak most nézelõdöm.


Mit szólnál ahoz, ha a fél éves babád mellől te lennél kénytelen elmenni dolgozni, mert a férjed arra hivatkozna, hogy nem sikerül neki munkát találnia és szívesen marad otthon babázni?

Legjobb válasz: Én csak abban az esetben vállalnám ezt,ha az én fizetésemmel jobban jönnénk ki anyagilag,mint az övével.Az,hogy neki nincs is munkája és inkább nem is keresgél;csak hogy otthon legyen...hát felejtõs.Még szerencse,hogy az én férjem nem ilyen. :(

Én csak abban az esetben vállalnám ezt, ha az én fizetésemmel jobban jönnénk ki anyagilag, mint az övével.Az, hogy neki nincs is munkája és inkább nem is keresgél;csak hogy otthon legyen...hát felejtõs.Még szerencse, hogy az én férjem nem ilyen. :(
A kérdező hozzászólása: Ó igen! A bölcsit õ is felhozta, hogy majd rövidesen megy a gyerek bölcsibe !!!Õ meg hozza-viszi... Mondtam neki, hogy azt már nem, ha itthon lesz, akkor minimum a gyerekkel kell foglalkoznia, nehogy már le akarja passzolni !
Fél éves babát nem hagynám senkire, napi 8 órában!!! Te vagy az anyukája, most elsõsorban RÁD van szüksége!!!! Én mindenképp beszélnék a férjeddel és igen is keressen állást!!! Ezeket a felejthetetlen hónapokat ne szalaszd el!!!! Bánni fogod késõbb hidd el!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyot csalódtam , mert a legtöbb ismerõsöm azon gondolkozik , hogy a gyereke 2, vagy 3 éves korában menjenek e vissza dolgozni és a férjük biztos hátteret biztosít nekik, legalább a gyerek 2 éves koráig.
Tényleg nem talál munkát, vagy nem is keres? Mert ha tényleg fél év alatt nem talál neked meg van jól fizetõ állásod akkor ezt sajnos meg kell lépni. Lehet pár hónap múlva talál és akkor visszamehetsz a babához.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam noszogatni, de feladta a munkahely keresést, azt mondta, hogy õ abban látja a megoldást, hogy õ marad itthon, a gazdasági válságra hivatkozott., hogy úgysem talál munkahelyet, nekem meg amúgy is nagyon jó keresetem volt.
Nekünk most majdnm úgy volt, hogy visszamegyek mlózni januártól, pedg szeptemberbe szültik a 3. babánk. Aztán nem én kaptam azt a posztot. A férjem tuti normálisan l tudta volna látni az egész családot, még fõzni is elkezdtt tanulni. Végül õ talált melót (közben kaptam volna egy másik állást ha mégis menni akarok vissza) mert akart és ráhasalt a dolgokra. Azért nem mindegy, hogy a pasi segget akar otthon vakarni vagy ugyan azt megcsinálja egész nap mint anyuka. SZóval ha ugyan azt mgcsinálja mint te és nem bölcsi, akkor teljesen oké. Ha azt hiszi hogy itthon lenni sétagalopp akkor nagyon megharagudnék rá. Azért mondjuk nektek azért más mert elsõ baba és emlékszem mikor nekünk a nagylányunk volt olyan 7 hónapos akkor a fõnököm ajánlott egy szintén veztõ posztot, de nem fogadtam el. Mondjuk akkor a férjemnek is volt egy normális munkahelye, ami azóta megszünt és csak küszködik a melóhelyekkel, de soha nem a melójával van a gond és nem is a hozzáállásával. Egyszerûen ilyen világot élünk, de mindig megoldja, 3-5 héten belül eddig mindig volt állása, pedig nagyon rossz szakmája van és a megye sem túl jó ahol élünk.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kell találnom munkahelyet, van , jól kerestem, maximum GYed-et is állapítottak meg nekem, de még ez is kevés, hogyha mindenkit nekem kell eltartanom, így nem marad más, mint visszamenjek dolgozni.
Hát, érdekes a szitu. Nem hiszem, hogy a férjem ilyet mondana, mert képtelen lenne 2 óránál többet eltölteni a gyerekkel. Épp ezért én nem is mennék bele ilyenbe. A gyerekem totál idegroncs lenne...Jaj, Istenem. Belegondolni is rossz. :)
Ha nekem biztos, jól fizetõ munkám lenne, akkor szívesen átadom neki a gyed-et, gyes-t.
Noszogasd tovább a férjed, mert ez így nem lenne jó! Pici még a baba, hogy ennyire "magára" hagyd! Már nem szopizik egyébként?
A BABÁNAK RÁD VAN SZÜKSÉGE.mire találsz munkát õ is talál ha akar!!Cxsak sztem nem akar:(
Ahogy mar elottem is irta valaki bizony a magyar nok igen kiveteles helyzetben vannak, hogy ilyen sok idot maradhatnak otthon.En Angliaban elek, 6 honapos volt a kisfiam, amikor vissza KELLETT mennem dolgozni, a munkahelyen fejtem, taroltam, majd hazavittem a tejet, amit masnap a ferjem odaadott a babanak.Mindent meglehet oldani, csak akarni kell.Ha ez a megfelelo lepes a csaladod jovoje szempontjabol, akkor menj vissza, ettol nem leszel rossz anya, sot!!!
Ha nekem lenne hova visszamenni, akkor megtenném, elvégre nekem is fontos a megélhetésünk. Az apa is szülõ, nem csak az anya. Õ is el tudja látni a babát (oké, szoptatni nem tud), ez inkább érzelmi döntés szerintem.
Mond meg neki, hogy jó, akkor holnaptól egész nap õ látja el a kicsit mintha gyesen lenne. Meglátod mit szól hozzá, és onnan már könnyebb lesz döntést hozni. Mert lehet inkább elfut munkát keresni.
A kérdező hozzászólása: Én már mondtam neki, hogy nem veszik fel így bölcsibe. Persze, ha más megoldás nincsen, akkor muszáj visszamenni, csak ne terveztem volna el , hogy mennyire kiélvezzük majd együt ezt a két évet a gyerekkel, ezért nagyon rossz most, hogy kénytelen vagyok másként cselekedni.
Ez most durván fog hangzani, le lehet pontozni. De külföldön sincs 2 éves gyes. Más megoldás nincs akkor vissza kell menni dolgozni. Szerintem egy Apának is ugyan annyi joga van a gyerekrõl gondoskodni. Azt meg megmondhatod neki, hogy csak az viheti bölcsibe a gyereket aki tud vinni munkáltatói igazolványt. Szóval ha õ otthon lesz és arra számít, hogy bölcsibe viszi a gyereket akkor azt felejtse el mert nem lehet, egyetlen bölcsibe sem fogják bevenni.
A kérdező hozzászólása: Annyira vártam ezt az idõszakot, hogy itthon lehetek a kicsivel és most ilyen hamar vége , mert a férjem feladja a munkakeresést.
Ha ebben a fél évben tényleg rendesen keresett munkát, akkor, bár nem örülnék neki, de elfogadnám. Éhen nem halhattok. Ha csak tessék-lássék keresett munkát, akkor elég határozottan és nem túl szép szavakkal elbeszélgetnék vele.
Szoptatod a babát? Az enyém féléves korában még szinte csak anyatejen élt, úgyhogy teljesen biztos, hogy nem mentem volna vissza. Ez nálunk nem lett volna téma.
A kérdező hozzászólása: Azt a munkahelyemmel semmiképpen nem tehetem meg, hogy visszamegyek, majd újra itthon maradok a gyerekkel !
A kérdező hozzászólása: Kicsit több mint fél éve nincsen már munkája, be is árnyékolta ezt az amúgy gyönyörû idõszakot rendesen ez a probléma. Próbálkozott , még mindig próbálkozik, de már nem hiszi, hogy sikerülhet neki egy folyamatos munkahelyet találnia.
Húúú, kivágnám tuti! Nekem nagyon rosszul esne az tuti. Sógorom dettó, csak õ még a gyereket is "besuvasztotta" bölcsibe 1 éves korában. Sógornõm visszament melózni, õ meg ül otthon a babérjain, mert 2 diplomával nem bír elhelyezkedni. (nem is keresgél mondjuk, kényelmesen költi az asszony által hazavitt pénzt). Ne haragudj Kedves Kérdezõ, de én annyira ki tudok akadni az ilyen pasikon! :(

Mit tegyek, ha nem akarja a fél éves babám meginni a tápszert? Próbálom tejpépnek elkészíteni, úgy még azért legtobbszor megeszi, de nagyon keveset iszik.

Osszesen 300 - 400 ml-t, néha van hogy 500 at iszik egy nap. Fozeléket mindig szépen megeszi, gyumolcsot is, de a tápszert nem akarja. Melyik tápszer finomabb? Mert már arra is gondoltam, hogy lehet váltani kéne. (most Nutrilon-t iszik). Jovo héten megkérdem a dokitól, addigis kiváncsi lennék tapasztalatokra, koszonom.

Legjobb válasz: ha már kiváltottatok 3 étkezést, akkor ez pont elég, amit iszik.

ha már kiváltottatok 3 étkezést, akkor ez pont elég, amit iszik.
A nutrilon nem gyógytápszer? Mert ha az, akkor nincs nagy választék. Egyébként ez a mennyiség elég neki, 11 hónapos babám iszik kb ennyit v ennyit se (3-4 dl víz naponta), de ehhez nyugodtan hozzászámolhatod a fõzeléket, gyümölcsöt, hiszen abban is sok a víz.
A kérdező hozzászólása: Valahol azt olvastam, hogy 1 éves korig legalább napi fél liter tápszerre van szuksége a babának. Ezért aggódom, mert nagyon riktán iszik meg 500ml-t.
Nekem a Nutrilont sûrûsítésre adták h keverjem bele h ne bukja vissza.meg rá is van írva h szilárd kajákhoz is lehet stb.én eddig ugy tudtam h az nem tápszernek minösül.de bocs ha tévedek...
Az enyém 7hós kora óta folyékony állapotban max 150 ml-t iszik meg tápszerbõl, azt is akkor ha éjjel éhesen ébred, egyébként csak vizet hajlandó inni. Annak idején beszéltem errõl a dokinkkal, aki azt mondta, ne erõltessen. Kap reggelire tejpépet tápszerbõl és gabonapehyelbõl, vacsira meg sinlacot, így a vitaminmennyiség megvan, mert az számít.

Meggyet lehet kapni bébiételként/italként? Ki gyártja? Ha nem, akkor most milyen formában kóstoltathatom fél éves babámmal? Hogy készítsem el neki?

Legjobb válasz: Én még nem láttam. De mélyhûtöttet lehet kapni. Az tökéletesen megfelel. Bár nemsokára itt a friss is :)

Én még nem láttam. De mélyhûtöttet lehet kapni. Az tökéletesen megfelel. Bár nemsokára itt a friss is :)
Én még nem láttam meggyes bébiételt sehol. :( Épp valamelyik nap fogok csinálni kisfiamnak csirke-gesztenye-meggy-alma kaját. Csirkehusi megpárol, hozzádobni az almát, kb. 10 szem fagyasztott meggyet, gesztenyét, és irány a turmix.
Szia! Üvegesben nincs meggyes, az összes márkát végignéztem.Én úgy csinátam, hogy kiolvasztottam fagyasztott meggyet, leturmixoltam, és szitán átnyomtam, hogy a héja ne menjen bele.Én banánnal vagy almával kevertem, mert magában elég savanyú, de kevertem már tejpéphez is. /Z/
Fagyasztottat veszek.Kiengedem, átpasszírozom, almával, esetleg burgonyával keverem.Gesztenyét még nem adtam, de azzal is fogom keverni. Lassan nem passzírozgatok, hanem egy kicsit fel fogom fõzni, majd turmixolom.Vigyázva csinálom, mert a babám hajlamos a hasfájásra.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor marad a fagyasztott :)

Fél éves babám imádja a sütőtököt, nem fog besárgulni tőle, ha heti 2-3 alkalommal adok neki?

Legjobb válasz: Nem. Az én fiam is imádja sokat eszik. Csak a kakija lesz sárga.

Nem. Az én fiam is imádja sokat eszik. Csak a kakija lesz sárga.
Nem, bár akkor se lenne baj, ha sárga lenne tõle a bõre :) Ez nem az a sárgaság, ami újszülött korban van. Ilyenkor a répában, sütõtökben lévõ karotin festéke színezheti meg a picik bõrét. Az enyém is imádta a sárgarépát, sütõtököt, mosolygott is a doktornõ, hogy látja, sok ilyet eszik :)
Kislányom rengeteg sárgarépát eszik, illetve, szinte minden ételében (fõzelékben) eddig volt sárgarépa is. Na ennek az lett az eredménye, hogy rendesen sárgás-barna a bõre már egy ideje (karotinémiás). Valóban nem baj, az orvosunk szerint nem veszélyes a dolog, mindenesetre azt kérte, hogy egy ideig ne adjak neki sem sárgarépát, sem sütõtököt (legalább addig, amíg egy kicsit le nem tisztul a bõre), mert igaz, hogy elvileg ez a karotinémia dolog ártalmatlan, de nem tudni, hogy majd évek múlva okoz-e bármi idegrendszeri problémát (a túl magas A-vitamin szint miatt, mivel a máj a felesleges karotint egy bizonyos összetevõje segítségével A-vitaminná alakít). Úgyhogy, Én inkább most egy darabig mellõzõm ezeket, de, természetesen, ha a Te gyermeked bõre nem sárgásbarna (leginkább a talpán és a tenyerén észrevehetõ a sárga szín), akkor add a sütõtököt mindenképpen, fõleg, ha szereti. :-)
Szia, az én lányom is imádja a sütõtököt, fél évesen, mikor a hozzátáplálásnál már kapott, akkor sokat evett és az orra lett kicsit sárga, de olyan édes volt! A fényképeken is látszik! Aztán hanyagoltuk egy ideig, és mostanában újra kap amibe már teszek húst és rizst is! Egészséges, had egye, ha szereti, és ha sárga lesz a bõre? Jó étvágyat hozzá! Szia

Fél éves babát megcsíp a darázs, mi a teendő? Mi jó ha van nálunk mindig?

Legjobb válasz: Víz mindig legyen nálad, legalább borogatni tudd. A calcium-ról érdemes megkérdezni a gyerekorvost. Igazából nem a darázs, hanem a méh csípése tud bajt csinálni.

Víz mindig legyen nálad, legalább borogatni tudd. A calcium-ról érdemes megkérdezni a gyerekorvost. Igazából nem a darázs, hanem a méh csípése tud bajt csinálni.
Bocsi, de a darázsé is tud, én allergiás vagyok rá(méh, , darázs, szúnyog)Mindenképp kérdezd a Calciumról a gyerekorvost és akkor az nem árt ha van, és a víz tényleg jó ötlet.
Nekünk a calciumot ajánlotta a dokinéné, és irt fel krémet, amit a gyógyszertárban kevernek ki, kimondottan piciknek és mindenféle csipésre jó. Sajna a nevére nem emlékszem, de ha dokit kérdezel biztos tudja. Nekünk nagyon bevált.
kálcium és ecetes ruhás borogatás
A darazsak, poszméhek, méhek, azaz hártyásszárnyúak csípése a leggyakoribb kockázat. Ennél a típusú allergiánál ugyanis pontosan az a gond, hogy egyáltalán nem lehet elõre megjósolni vagy kikövetkeztetni, kinél mit okoz ez csak akkor derül ki, ha már megcsípett bennünket. A csípés után többféle tünet is jelentkezhet, attól függõen, ki hogyan reagál az enzimekre, illetve mennyi csípést kapott és azt mennyi idõ alatt. Minél több a csípés (ez inkább kaptárak, darázsfészkek környékén lehet reális veszély), annál valószínûbb a heves, súlyos reakció. Az úgynevezett Mueller-féle súlyosság a következõk szerint alakul: 0. stádium: heves helyi reakció: több mint 24 órán át megmaradó, 10 cm-nél nagyobb duzzanat. 1. stádium: begyullad a megcsípett terület, égõ viszketés, hányinger, szorongás. 2. stádium: a fenti két stádium bármelyik tünete, valamint a következõk közül kettõ: , mellkasi szorítás, hányás, hasmenés, hasi fájdalom, szédülés. 3. stádium: a fenti három stádium bármely tünete, valamint a következõk közül bármelyik: légszomj, rekedtség, gyengeség, kábultság, halálfélelem. 4. stádium: a fentiek közül bármely tünet, valamint a következõk közül kettõ: vérnyomásesés, összecsuklás, eszméletvesztés, önkéntelen vizeletürítés, légzésleállás, keringésleállás. Ehhez súlyossági skálához a mellékelt tanács rendszerint az, hogy a tünetek jelentkezésekor haladéktalanul keressük fel az allergológus szakorvosunkat, ha elérhetõ közelségben van. Ezzel sajnos több gond is van, például ha külföldön járunk, ahol nem ismerjük a környéket, vagy olyan helyen kirándulunk, ahol több tíz kilométeres körzetben orvos sincsen, nemhogy allergológus. Az anafilaxiás reakció, amelyekben e sorok írójának tizennégy éves korában már volt része, azért veszélyes, mert 20-30 perc alatt annyira bedagadhat a nyelõcsõ és a légcsõ, hogy a beteg megfullad. Saját tapasztalatból tudom, hogy elõször a szemek és a száj duzzadnak meg, aztán végül az egész fej, úgy, hogy az arc is eltorzul. Mivel, hogyan elõzzük meg az allergiás reakciót? Éppen ezért érdemes minimum kalcium-pezsgõtablettát, szénsavmentes vizet és antihisztamint magunknál tartani, minden olyan esetben, amikor kirándulni, túrázni, kertészkedni indulunk. Ezek a szerek enyhe reakciók esetében hatásosak. Az 1.-tõl a 4. stádiumig azonban csak és kizárólag az azonnali adrenalin vagy epinefrin injekció segíthet. A szakértõk azt javasolják, hogy a fullánkot a csípést követõen rögtön távolítsuk el, nagyon óvatosan, lassan, és inkább valamiféle oldalirányú mozgással, hogy ne törjön bele a bõrünkbe, a fullánk, és ne kerüljön a szervezetünkbe még több méreg. Közben valaki hívja a mentõket, ha ez lehetséges. (Ott, ahol térerõ sincsen, nyilván nem.) Ha valakinek volt már allergiás reakciója rovarcsípéstõl, vény nélküli vagy receptre felírható szert is kiválthat a gyógyszertárakban. Az epinephrin vagyis epinefrin vényköteles injekció, körülbelül 15.000 Ft egy adag. Egy másik, vény nélkül kapható, darázscsípésre alkalmas szer ára 50.000 Ft felett van. Az adrenalin tartalmú injekció is hatásos lehet. Fontos, hogy e szereket a csípés után legkésõbb néhány perccel be kell adni, hogy ne történjen baj. Éppen ezért, aki rovarméregre allergiás, ha kirándulni megy, vagy elutazik, tartson magánál egy adag szert a biztonság kedvéért. Forrás: otthonapolas.origo.hu

Baj ha a fél éves babám lusta hasrafordulni és vissza?

A babám már egy pár napig hasraforgolódott viszont egy hete nem akar forgolódni,pedig látszik hogy unja a hanyatt fekvést a játszósz?nyegen :-).Miért hagyta abba?

Legjobb válasz: Szia ne aggódj az én kislányom is így csinált,most 6.5 hónapos 1 hete meg már ûl egyedül!Teljesen kiszámíthatatlanok,egyik nap ezt csinálják másiknap azt!

Szia ne aggódj az én kislányom is így csinált, most 6.5 hónapos 1 hete meg már ûl egyedül!Teljesen kiszámíthatatlanok, egyik nap ezt csinálják másiknap azt!

Otthoni munkát hol tudok keresni, ha GYES-en vagyok a fél éves babámmal?

Ha vállalok otthoni mukát, akkor már nem is kapok GYES-t?

Legjobb válasz: A gyes mellett lehet dolgozni, sok helyen, még a védõnõtõl kaptt tájékoztatóban is le vannak ezek írva, de a tb ad felvilágosítást. A neten rengeteg munkát hirdetnek, csak kell egy kis türelem a keresgéléshez. A nagyobb oldlak (jobline, proffesion, ..) pl az iwiw-en is nézelõdhetsz, a városod honlapján, nagyáruházak honlapján, vagy csak írd be a googleba. És érdemes hirdetned magad, fogsz ajánlatokat kapni.

A gyes mellett lehet dolgozni, sok helyen, még a védõnõtõl kaptt tájékoztatóban is le vannak ezek írva, de a tb ad felvilágosítást. A neten rengeteg munkát hirdetnek, csak kell egy kis türelem a keresgéléshez. A nagyobb oldlak (jobline, proffesion, ..) pl az iwiw-en is nézelõdhetsz, a városod honlapján, nagyáruházak honlapján, vagy csak írd be a googleba. És érdemes hirdetned magad, fogsz ajánlatokat kapni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!