Találatok a következő kifejezésre: Fél éve abba a (54 db)

Azok a közeli/távoli rokonok, akik nem járnak ki min. Egy évben egyszer rokonaik siremlékéhez évekig vagy soha, hogyan gondolkodnak? Miért nem teszik ezt? Tegyük fel, hogy abban a városban/településen élnek, ahol ezek vannak.

Legjobb válasz: Aki állandóan a sírhoz jár, viszi rá a virágot, az sem a halottra emlékszik. Csupán a külvilágnak akarja megmutatni, hogy mennyire "hiányzik" neki a halott. Édesanyám mondta, hogy nem a halottal kell törõdni, hanem az élõvel! Ne a sírjához járjunk ki, hanem, amíg él, addig szeressük és törõdjünk vele. A halottnak már erre nincs szüksége. Elég évente egyszer-kétszer kimenni a temetõbe, és a sír környékét rendbe rakni. Otthon is lehet a halottainkra emlékezni.

Aki állandóan a sírhoz jár, viszi rá a virágot, az sem a halottra emlékszik. Csupán a külvilágnak akarja megmutatni, hogy mennyire "hiányzik" neki a halott. Édesanyám mondta, hogy nem a halottal kell törõdni, hanem az élõvel! Ne a sírjához járjunk ki, hanem, amíg él, addig szeressük és törõdjünk vele. A halottnak már erre nincs szüksége. Elég évente egyszer-kétszer kimenni a temetõbe, és a sír környékét rendbe rakni. Otthon is lehet a halottainkra emlékezni.
"A temetõbe való olykori járás a minimum annak érdekében, hogy emlékezzünk." Szerintem nem ez a minimum. Nincs minimum, mert mint valaki elõttem leírta, a síremlék csak az egyik módja annak, hogy a halott rokonainkra emlékezzünk. Van, aki ennek más módját választja, és a síremlékkel nem is törõdik. Attól még, hogy a legtöbbünknek ez egy fontos része a halottakra való emlékezésnek, lehet, hogy valakinek nem fontos.
Ha valaki meghalt, az nincs többé. Emlékezni lehet rájuk, de ehhez NEM kell a temetöbe menni, söt egy sír is teljesen fölösleges. Ami meg egy idegen sírra rálép, az sokkal rosszabb, mint aki nem jár temetöbe.
Az élet az élõké. A többi csak színház.
Emlékezni nem csak a temetõben lehet és pláne nem csak november 1-én, hanem otthon is egész évben bármikor, amikor erre nem a tv hívja fel a figyelmedet, hanem magadtól, a szívedbõl jön.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez igy van. A temetõbe való olykori járás a minimum annak érdekében, hogy emlékezzünk. De amúgy az jó tudat az otthon ülõ rokonnak, hogy a saját rokona siremléke már szinte nem is látszik, be van nõve erõsen gazzal és futó növényekkel és emiatt pl. véletlenül sokan rá is lépnek, szinte járdának használják?
A kérdező hozzászólása: 4-es: teljesen egyetértek és ugyanígy teszek én is. "Csupán a külvilágnak akarja megmutatni, hogy mennyire "hiányzik" neki a halott." - ez a mondat az én szemszögömbõl teljesen semmis. Többek közt a rokonok síremlékei egymástól eléggé messze vannak és a legtöbb temetõben csak gyalogosan lehet közlekedni, vagy biciklivel. Annyi gyaloglást és rászánt idõt biztos, hogy nem a rokonok bájvigyoráért vagy az ott járókelõk elismeréséért teszek meg.

Szerintetek folytassam-e a focit vagy sem? ! Mert fél éve abba hagytam egy csaj vegett! Nem akarok felvagni de iro jol focizok mar 19 eves vagyok

es mar hivtak csehorszaga focizni csak azert nem mentem mert a csaj elhagyott volna most mar nagyon banom de nem tudom ujra kezdjem e mert mar nem vagyok a régi en sem

Legjobb válasz: Hagyd a fenébe a focit, koncentrálj a helyesírásra!

Hagyd a fenébe a focit, koncentrálj a helyesírásra!
kezd újra neked is jót fog tenni
inkább menj a parlamentbe. Hazudni már tudsz, helyesen írni ott nem kell...

Megbeszéltem a nőgyógyászommal h fél évig szüneteltetem a fogamzásgátlót, 2-3 hete abba hagytam. Szeretkezés közben a gumi kiszakadt. Gondolom a szervezetemből nem ürül ki ilyen gyorsan. Van még hatása? 2évig szedtem.

Legjobb válasz: Menj el az orvosodhoz. Nem ad már ilyenkor védettséget, bár vannak nõk, akiknek több hónapig nincs peteérésük tabi abbahagyása után. De van, akik meg pont hogy könnyebben esnek teherbe ilyenkor...

Menj el az orvosodhoz. Nem ad már ilyenkor védettséget, bár vannak nõk, akiknek több hónapig nincs peteérésük tabi abbahagyása után. De van, akik meg pont hogy könnyebben esnek teherbe ilyenkor...
abszolút nincs...
szerintem még van, minimális.
A kérdező hozzászólása: rendszeres volt 3-4-5napos, még nem hagytam abba korábban.febr 27.én vettem be az utcsót
Látom nem érted a problémát:) Szóval ha tabit szedsz, akkor a tabi leállítja a peteérésed. Ha abbahagyod, akkor több lehetõség van: - Valakinek egybõl helyreáll, és már a következõ menzesze úgy jön meg, ahogy elõtte, ugyanolyan lesz a ciklusa, mint tabi elõtt. - Valakinek pár hónapig még nincsen peteérése, de pár hónap után helyreáll. - Valakinek meg nem is jön rendbe, csak orvosi segítséggel. Marhára nem lehet tudni, hogy te melyik kategóriába tartozol. Tabiszedés elõtt milyen volt a ciklusod? (Rendszeres volt? Hány napos?) Volt már olyan, hogy abbahagytad a tabit egy idõre? Pontosan mikor hagytad abba a tablettát? Azért mondtam, hogy menj el az orvosodhoz, mert õ tudja megmondani, van-e szükség 72 órásra vagy nincs.
A kérdező hozzászólása: nem az utolsó mensitõl számított tizen párnap?
Hát sehonnan. Nem véletlen mondtam, hogy menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: és azt honnan tudom h van e v nincs?
Hát 3:1-re nyertünk. 100%, hogy már kiürült. A kérdés az, hogy van.e m, ár peteérésed, vagy nincs.
A kérdező hozzászólása: uhh.elég megosztottak a vélemények:S.
El kell keserítselek, azonnal kiürül. Sõt az abbahagyás után az elsõ 1-2 hónapban sokkal nagyobb az esélyed ateherbeesésre, ahogy a szervezeted felszabadul a hormongátlás alól. Egyik barátnõm pl. a fogamzásgátló abbahagyása utáni elsõ hónapban úgy lett terhes, hogy megszakításosan védekeztek + pajzsmirigyproblémái vannak (tehát neki alapból elég nehéz lenne teherbe esnie). Sok nõnek néhány hónapra felírnak tablettát, ha nem jön össze a baba, úgy, hogy amikor abbahagyják, utána azonnal kell próbálkozniuk, ilyenkor nagyon megnõ az esélyük. Tehát nálad most sokkal inkább rizikós az óvszer kiszakadása :S
Most komolyan, felnõtt nõ létedre nem tudod, mi az a ciklus? Ciklus= menzesz elsõ napjától a következõ menzesz elsõ napjáig terjedõ idõszak. Nem a menstruációd hossza volt a kérdés.

3 évig szedtem a Lindynette20-at, és a 3 év alatt kb. 15kg-ot szedtem fel, 6 honapja hagytam abba és lement 5kg, de kb.1hónapja hullik a hajam csunya a bőröm. Adjatok tanácsot, mit szedjek? Diana35, Minervát szed valaki, ?

Legjobb válasz: Én másfél évig szedtem diana35.-öt, és az elsõ fél évben 20 kilót szedtem fel, utána egy évig tartottam a súlyom. Most hogy abbahagytam, fogytam 3 hó alatt 13 kg.-ot.

Én másfél évig szedtem diana35.-öt, és az elsõ fél évben 20 kilót szedtem fel, utána egy évig tartottam a súlyom. Most hogy abbahagytam, fogytam 3 hó alatt 13 kg.-ot.
A kérdező hozzászólása: húú az is komoly!akkor lehet a diana 35-öt hanyagolom, mondjuk mindekinél másképp hat
én lindynette 20at szedek 2 hónapja.. nem sok idõ, de azóta csak fogytam.. szóval meg vagyok elégedve vele..:) egyébként tényleg egyéntõl függ teljes mértékben.
A kérdező hozzászólása: hát igen egyén függõ, sajnos nekem nem vált be

Mi lehet az oka annak, hogy kb. fél éve nem jött meg? -nem vagyok terhes, viszont kb. fél éve hagytam abba a Triregol fogamzásgátlót mert állandó panaszaim voltak. -rendszeresen fogyasztok cannabis-t Ezek lehetnek okok? Egyéb panaszom nincs.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.

Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.
Hallod! Fel eve nem jott meg, nem voltal orvosnal, es meg mindig ott tartassz, hogy ezt a problemat egy ilyen oldalon akarod megbeszelni, ahhelyett, hogy megvizsgaltatnad magad?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
A Tri-Regol-hoz nekem is volt szerencsém úgy 15 évvel ezelõtt. Három évig szedtem folyamatosan, és amikor abbahagytam szintén fél évig nem volt menzeszem, és még egy évig 40-50 napos ciklusaim voltak. Ezt háromféleképpen lehet kezelni: - elmész orvoshoz, õ felír egy újabb hormonkészítményt, tehát vérzésed lesz, de peteérésed továbbra sem - természetes hatóanyagokkal hozzásegíted a szervezeted, hogy ismét normálisan mûködjön (pl. aloe vera, barátcserje stb.) - ha fiatal vagy még, akkor ki is várhatod, amíg magától helyreáll. Én az utóbbit tettem, de sosem füveztem. A cannabis hosszabb távon hatással van a hormonháztartásra, ezáltal befolyásolja a peteérést. Nem írtad a korod, de feltételezem, hogy max. a húszas éveid elején járhatsz. Nem fogok papolni, hogy ne szívj, de akkor legalább szedj valamit, ami kicsit visszafogja a káros hatásait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 3. értelmes választ. Azért nem mentem orvoshoz, mert nincs munkám, így nincs Tb támogatásom se.25 éves vagyok különben.
Masodik vagyok! A TB-et el kellene intezni, amig meg nem buntetnek! Havi most nem tudom mennyi mert kulfoldon elek, de mintha anyu azt mondta volna, hogy 4900.-

Fél éve nem szopik a kislányom, magátol hagyta abba.14honapos koráig szopott, fél éve nem szopik A tejet hogy apaszthatom el?

Pár napja nagyon fáj a mellem,mint amikor megy bele a tej olyan érzés,nyomásra valoban jön belöle a tej.Nem tul kellemes.

Legjobb válasz: Magától el kellene apadnia, de ha nyomkodod, akkor nem fog. Ne piszkáld! Ha úgy sem apad el, akkor menj el nõgyógyászhoz és nézess prolaktin-szintet.

Magától el kellene apadnia, de ha nyomkodod, akkor nem fog. Ne piszkáld! Ha úgy sem apad el, akkor menj el nõgyógyászhoz és nézess prolaktin-szintet.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam nyomkodni, csak érdekes számomra hogy fél év alatt még nem apadt el a tejem.

Miért nem jön össze? Fél éve hagytam abba a fog. Gátlt. Létezik, hogy annyira elvékonyította a nyálkahártyát, hogy egyszerűen nem tud megtapadni?

Volt peteérésem, mert az ovu teszt pozitív volt.2 naponta voltunk együtt, nem keltem fel utána azonnal, megvártam míg "elfolyósodik". Már annyira szeretnénk babát. Ez lesz az 5. hónapja. Ja és ittam a cickafark teát is és Elevitet is szedek (tudom, az Elevit nem könnyíti meg a teherbeesést). Miért nem akar jönni?

Legjobb válasz: Szia! Az elõzõ kérdést én tettem fel. Nem tudom sajnos. Mi fél éve próbálkozunk, és semmi. De én még gyógyszert sem szedtem soha. A lányunk elsõre sikerült. Mondjuk nekem most 6 napja késik, de a tesztek negatívok. Sajnos biztosan van valami a levegõben, mert sokaknak nem sikerül. :-(((

Szia! Az elõzõ kérdést én tettem fel. Nem tudom sajnos. Mi fél éve próbálkozunk, és semmi. De én még gyógyszert sem szedtem soha. A lányunk elsõre sikerült. Mondjuk nekem most 6 napja késik, de a tesztek negatívok. Sajnos biztosan van valami a levegõben, mert sokaknak nem sikerül. :-(((
Meg én úgy hallottam, hogy a fogamzásgátló után, könnyebb a teherbeesés.
Ja, és egyébként cickafark tea nem is fontos, akkor ér meg egy próbát, ha már látható, hogy vannak problémák a peteéréssel - adj egy esélyt annak, hogy mindenféle méricskélés és rásegítések nélkül sikerül majd, és ne olvasgass mindenfélét, mert csak megõrülsz a sok tipptõl. Legyen az a kiindulás, hogy egészségesek vagytok, miért ne jönne a baba?!
nekem a tabi letétele után 3 ciklusban egyáltalán nem volt pé-m, utána meg hol lett hol nem. Januárban tettem le a tablettát és szeptember végén jelentkezett be a Pici :)
Szia! Én 5 évig szedtem bogyót, alacsony hormontartalmut, és onnantól számítva, hogy abbahagytam 2 év kellett, hogy teherbe essek. 1 év után elmentem hormonvizsgálatra, ahol mindent rendben találtak, úgyhogy kétlem, hogy a gyógyszer miatt lenne ez. De egy ismerõsöm azt tanácsolta, hogy együttlét után feküdjek a hasamra, mert nekik úgy jött össze, és 2 hónap ilyen típusú próbálkozás után nekünk is. Drukkolok, hogy neked ne kelljen ennyit várni a babára. Üdv: 16 hkm.

8éve szedtem a gyógyszert, egy fél évet szüneteltettem, mennyi idő kell ahhoz hogy kitisztuljon a szervezetemből? Április 24-én hagytam abba.

Legjobb válasz: Mi most kezdtünk el a babával próbálkozni. 3 évig szedtem gyógyszert és nekem azt mondta nem olyan régen az orvos, hogy ahogy abba hagytam, rögtön próbálkozhatunk, mivel már a menses alatt kiürülnek ezek a mai alacsony hormontartalmú tabletták. Nem véletlen egyébként, hogy kiegészítõ fogamzásgátlást javasolnak egy-egy szem elfelejtése esetén. Én Yasminelle-t szedtem, ez állítólag direkt fiatal nõknek ajánlott. Vannak, akik javasolják az 1-3 hónap óvszeres védekezést, de én azt mondom, hogy hiszek az orvosomnak, õ végzett egyetemet, jobban ért hozzá. Én is ezt tanácsolom Neked. Beszélj az orvosoddal, hogy az után a gyógyszer után, amit szedtél, kell-e szünetet tartani, vagy ti is belecsaphattok a lecsóba, mint mi.

Mi most kezdtünk el a babával próbálkozni. 3 évig szedtem gyógyszert és nekem azt mondta nem olyan régen az orvos, hogy ahogy abba hagytam, rögtön próbálkozhatunk, mivel már a menses alatt kiürülnek ezek a mai alacsony hormontartalmú tabletták. Nem véletlen egyébként, hogy kiegészítõ fogamzásgátlást javasolnak egy-egy szem elfelejtése esetén. Én Yasminelle-t szedtem, ez állítólag direkt fiatal nõknek ajánlott. Vannak, akik javasolják az 1-3 hónap óvszeres védekezést, de én azt mondom, hogy hiszek az orvosomnak, õ végzett egyetemet, jobban ért hozzá. Én is ezt tanácsolom Neked. Beszélj az orvosoddal, hogy az után a gyógyszer után, amit szedtél, kell-e szünetet tartani, vagy ti is belecsaphattok a lecsóba, mint mi.
Csak akkor kell három hónapos szünetet tartani ha régi tipusu magas hormontartalmu gyógyszert szedtél . a legtöbb doki egyetért abban hogy ha az abbahagyás után leszel akár azonnal terhes semmi bajt nem jelent az egyedüli negativuma hogy nem tudod feltölteni a szervezetedet hanem a baba egybõl az aktuális állapotodból szivja az éltetõ vitaminokat. a három hónap alatt szedjél vitamint és folsavat igy ha közben bármikor sikerül a baba meg van neki teremtve az ideális háttér.

Mi van abban az esetben, ha én most THGYS-en vagyok -fél évig-, utána nekem is 1 évre csökkenthetik a GYED-emet?

Nem világos ez most számomra.

Legjobb válasz: Nem, visszamenõleges hatállyal semmilyen törvényt nem lehet módosítani. Ma hangzott el, hogy az új szabályok csak azokra vonatkoznak akik július 1 után vállalnak gyereket.

Nem, visszamenõleges hatállyal semmilyen törvényt nem lehet módosítani. Ma hangzott el, hogy az új szabályok csak azokra vonatkoznak akik július 1 után vállalnak gyereket.
Köszönöm, így meg is találtam: http://www.rtlhirek.hu/cikk/255942 Köszi mégegyszer! Nagyon-nagyon remélem, hogy ebbõl nem lesz semmi... :(
RTL text 147. oldal
Bocs juli!
Ma hallottam hogy csak a junius után fogant babákra érvényes, mi is akarunk még 1 babót ugy hogy bele huzunk!!:)
Bocs, hogy nem válaszolok, hanem én is a kérdezõhöz csatlakozom. Ma hol mondták ezt a dátumot? Megtalálható ez a neten valahol? Az indexen kerestem, nem találom. És ez mennyire biztos? Illetve azt már lehet tudni, hogy a szavazás mikor lesz? Köszönöm, és elnézést a kérdezõtõl.
HA! megszavazzák akkor a július 1-je után fogant babákra vonatkozik...
ne haragudjatok, hogy kérdezem:idén július????
"Csak két évig járna a gyes és a gyed, ha a gyerek július után fogan. Ez is szerepel Bajnai Gordon programvázlatában. A miniszterelnök-jelölt tervei azokra nem vonatkoznak, akik július elseje elõtt szülnek, vagy az elõtt esnek teherbe. A Fideszes és a KDNP-s képviselõk szerint a tervezett intézkedéseknek rossz üzenete van."
Én már csak azt nem értem, hogy miért veszik egy kalap alá a szülést és a teherbeesést!?

A vércsoportom B RH negatív, a férjemé AB pozitív. Lehet, hogy amiatt nem sikerül fél éve teherbe esnem, mert negatív vagyok?

Nagyon el vagyok keseredve...

Legjobb válasz: nem hinném. hiszen attól még teherbe eshetsz, csak épp majd szurikat fogsz kapni. ja és fél év tényleg egyáltalán nem sok. mi 8 hónapja próbálkozunk, eddig sikertelenül, de talán a jövõ hónapban kiderül minden.

nem hinném. hiszen attól még teherbe eshetsz, csak épp majd szurikat fogsz kapni. ja és fél év tényleg egyáltalán nem sok. mi 8 hónapja próbálkozunk, eddig sikertelenül, de talán a jövõ hónapban kiderül minden.
Én még nem hallottam róla, hogy ez befolyásolhatja a teherbeesést, szerintem ahhoz nincs köze. Az viszont igaz, hogy késõbb gondot okozhat, de ha a doki tudja, hogy nem fér össze a vércsoportotok, akkor idõben fel lehet készülni rá, injekciót ad, stb és semmi baj nem lesz.
A 2. babánál okozhat gondot, esetleg már a megtapadásnál, de amúgy elsõnél nem.Az orvosodnak mindenképp említsd meg, hogy tudja mikor kell ellenanyagot adnia.Nem lesz baj, sok sikert!
Szia! A teherbeesést nem gátolja, hogy negativos vagy. Az elsõ babánál sem jelent gondott. Az elsõ baba megszületése után szoktak antiD injekciót adni, hogy a köv. terhességnél ne legyen gond. Én is az édesanyám vércsoportját örököltem 0 RH negativ. Idén sikerült teherbeesnem 5 év probálkozás után. Probálj megnyugodni, és ne görcsölj. Ha nem gondolsz folyton a terhességre meglátod sikerülni fog.
Szia az én vércsoportom is B rh negatív. Ne aggódj, ez nem kizáró ok, (az én férjem 0 rh poz) Nálunk is minden rendben ment a terhességek alatt. De ha aggódsz menjetek el orvoshoz, õ segíteni fog. Sok sikert és kitartást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!