Találatok a következő kifejezésre: Fél éve abba (62 db)

Szerintetek folytassam-e a focit vagy sem? ! Mert fél éve abba hagytam egy csaj vegett! Nem akarok felvagni de iro jol focizok mar 19 eves vagyok

es mar hivtak csehorszaga focizni csak azert nem mentem mert a csaj elhagyott volna most mar nagyon banom de nem tudom ujra kezdjem e mert mar nem vagyok a régi en sem

Legjobb válasz: Hagyd a fenébe a focit, koncentrálj a helyesírásra!

Hagyd a fenébe a focit, koncentrálj a helyesírásra!
kezd újra neked is jót fog tenni
inkább menj a parlamentbe. Hazudni már tudsz, helyesen írni ott nem kell...

Nemrég voltam anyajegy szűrésen, de véletlen kimaradt két anyajegyem. Azt mondták fél év múlva menjek vissza, azt mondják ha rákos egy anyajegy abba bele is lehet halni, fél év alatt lehet valami bajom?

Legjobb válasz: Az orvosoknál az a mondás, hogy "fél év múlva jöjjön vissza," azt jelenti, hogy panaszmentesség esetén. Ha panaszod van, akkor azonnal. Ez a te esetedben azt jelenti, hogyha elváltozást látsz bármelyik anyajegyeden, akkor azonnal menni kell. Ha nem látsz ilyent, akkor fél év után. Érted?

Az orvosoknál az a mondás, hogy "fél év múlva jöjjön vissza, " azt jelenti, hogy panaszmentesség esetén. Ha panaszod van, akkor azonnal. Ez a te esetedben azt jelenti, hogyha elváltozást látsz bármelyik anyajegyeden, akkor azonnal menni kell. Ha nem látsz ilyent, akkor fél év után. Érted?
Hozzáteszem, a bõrgyógyászok az anyajegyesekre úgy néznek, mint akit már a ravatalra visznek éppen. Nekem van jó pár anyajegyem, egyikkel sincs baj, de amikor vizsgált az orvos, akkor láttam rajta, hogy kb. úgy néz rám, mint akit a Taigetoszra érettnek tart. Persze "jobb félni, mint megijedni" alapon inkább a túlzott óvatosság beszéljen egy orvosból, de ha nem vagy hozzászokva ehhez vagy nem sokat hallgatod orvosok véleményét, akkor ez alapján neked is az lehet az érzésed elõbb-utóbb, hogy ha van 2 anyajegyed, amit nem látott orvos, akkor van hátra még 3 hónapod és utána kampec.

8éve szedtem a gyógyszert, egy fél évet szüneteltettem, mennyi idő kell ahhoz hogy kitisztuljon a szervezetemből? Április 24-én hagytam abba.

Legjobb válasz: Mi most kezdtünk el a babával próbálkozni. 3 évig szedtem gyógyszert és nekem azt mondta nem olyan régen az orvos, hogy ahogy abba hagytam, rögtön próbálkozhatunk, mivel már a menses alatt kiürülnek ezek a mai alacsony hormontartalmú tabletták. Nem véletlen egyébként, hogy kiegészítõ fogamzásgátlást javasolnak egy-egy szem elfelejtése esetén. Én Yasminelle-t szedtem, ez állítólag direkt fiatal nõknek ajánlott. Vannak, akik javasolják az 1-3 hónap óvszeres védekezést, de én azt mondom, hogy hiszek az orvosomnak, õ végzett egyetemet, jobban ért hozzá. Én is ezt tanácsolom Neked. Beszélj az orvosoddal, hogy az után a gyógyszer után, amit szedtél, kell-e szünetet tartani, vagy ti is belecsaphattok a lecsóba, mint mi.

Mi most kezdtünk el a babával próbálkozni. 3 évig szedtem gyógyszert és nekem azt mondta nem olyan régen az orvos, hogy ahogy abba hagytam, rögtön próbálkozhatunk, mivel már a menses alatt kiürülnek ezek a mai alacsony hormontartalmú tabletták. Nem véletlen egyébként, hogy kiegészítõ fogamzásgátlást javasolnak egy-egy szem elfelejtése esetén. Én Yasminelle-t szedtem, ez állítólag direkt fiatal nõknek ajánlott. Vannak, akik javasolják az 1-3 hónap óvszeres védekezést, de én azt mondom, hogy hiszek az orvosomnak, õ végzett egyetemet, jobban ért hozzá. Én is ezt tanácsolom Neked. Beszélj az orvosoddal, hogy az után a gyógyszer után, amit szedtél, kell-e szünetet tartani, vagy ti is belecsaphattok a lecsóba, mint mi.
Csak akkor kell három hónapos szünetet tartani ha régi tipusu magas hormontartalmu gyógyszert szedtél . a legtöbb doki egyetért abban hogy ha az abbahagyás után leszel akár azonnal terhes semmi bajt nem jelent az egyedüli negativuma hogy nem tudod feltölteni a szervezetedet hanem a baba egybõl az aktuális állapotodból szivja az éltetõ vitaminokat. a három hónap alatt szedjél vitamint és folsavat igy ha közben bármikor sikerül a baba meg van neki teremtve az ideális háttér.

Miért nem jön össze? Fél éve hagytam abba a fog. Gátlt. Létezik, hogy annyira elvékonyította a nyálkahártyát, hogy egyszerűen nem tud megtapadni?

Volt peteérésem, mert az ovu teszt pozitív volt.2 naponta voltunk együtt, nem keltem fel utána azonnal, megvártam míg "elfolyósodik". Már annyira szeretnénk babát. Ez lesz az 5. hónapja. Ja és ittam a cickafark teát is és Elevitet is szedek (tudom, az Elevit nem könnyíti meg a teherbeesést). Miért nem akar jönni?

Legjobb válasz: Szia! Az elõzõ kérdést én tettem fel. Nem tudom sajnos. Mi fél éve próbálkozunk, és semmi. De én még gyógyszert sem szedtem soha. A lányunk elsõre sikerült. Mondjuk nekem most 6 napja késik, de a tesztek negatívok. Sajnos biztosan van valami a levegõben, mert sokaknak nem sikerül. :-(((

Szia! Az elõzõ kérdést én tettem fel. Nem tudom sajnos. Mi fél éve próbálkozunk, és semmi. De én még gyógyszert sem szedtem soha. A lányunk elsõre sikerült. Mondjuk nekem most 6 napja késik, de a tesztek negatívok. Sajnos biztosan van valami a levegõben, mert sokaknak nem sikerül. :-(((
Meg én úgy hallottam, hogy a fogamzásgátló után, könnyebb a teherbeesés.
Ja, és egyébként cickafark tea nem is fontos, akkor ér meg egy próbát, ha már látható, hogy vannak problémák a peteéréssel - adj egy esélyt annak, hogy mindenféle méricskélés és rásegítések nélkül sikerül majd, és ne olvasgass mindenfélét, mert csak megõrülsz a sok tipptõl. Legyen az a kiindulás, hogy egészségesek vagytok, miért ne jönne a baba?!
nekem a tabi letétele után 3 ciklusban egyáltalán nem volt pé-m, utána meg hol lett hol nem. Januárban tettem le a tablettát és szeptember végén jelentkezett be a Pici :)
Szia! Én 5 évig szedtem bogyót, alacsony hormontartalmut, és onnantól számítva, hogy abbahagytam 2 év kellett, hogy teherbe essek. 1 év után elmentem hormonvizsgálatra, ahol mindent rendben találtak, úgyhogy kétlem, hogy a gyógyszer miatt lenne ez. De egy ismerõsöm azt tanácsolta, hogy együttlét után feküdjek a hasamra, mert nekik úgy jött össze, és 2 hónap ilyen típusú próbálkozás után nekünk is. Drukkolok, hogy neked ne kelljen ennyit várni a babára. Üdv: 16 hkm.

Mi lehet az oka annak, hogy kb. fél éve nem jött meg? -nem vagyok terhes, viszont kb. fél éve hagytam abba a Triregol fogamzásgátlót mert állandó panaszaim voltak. -rendszeresen fogyasztok cannabis-t Ezek lehetnek okok? Egyéb panaszom nincs.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.

Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.
Hallod! Fel eve nem jott meg, nem voltal orvosnal, es meg mindig ott tartassz, hogy ezt a problemat egy ilyen oldalon akarod megbeszelni, ahhelyett, hogy megvizsgaltatnad magad?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
A Tri-Regol-hoz nekem is volt szerencsém úgy 15 évvel ezelõtt. Három évig szedtem folyamatosan, és amikor abbahagytam szintén fél évig nem volt menzeszem, és még egy évig 40-50 napos ciklusaim voltak. Ezt háromféleképpen lehet kezelni: - elmész orvoshoz, õ felír egy újabb hormonkészítményt, tehát vérzésed lesz, de peteérésed továbbra sem - természetes hatóanyagokkal hozzásegíted a szervezeted, hogy ismét normálisan mûködjön (pl. aloe vera, barátcserje stb.) - ha fiatal vagy még, akkor ki is várhatod, amíg magától helyreáll. Én az utóbbit tettem, de sosem füveztem. A cannabis hosszabb távon hatással van a hormonháztartásra, ezáltal befolyásolja a peteérést. Nem írtad a korod, de feltételezem, hogy max. a húszas éveid elején járhatsz. Nem fogok papolni, hogy ne szívj, de akkor legalább szedj valamit, ami kicsit visszafogja a káros hatásait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 3. értelmes választ. Azért nem mentem orvoshoz, mert nincs munkám, így nincs Tb támogatásom se.25 éves vagyok különben.
Masodik vagyok! A TB-et el kellene intezni, amig meg nem buntetnek! Havi most nem tudom mennyi mert kulfoldon elek, de mintha anyu azt mondta volna, hogy 4900.-

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy elvesztettem a munkahelyemet, lejárt a munkanélküli segélyem is és fél éve nem tudom fizetni a személyi kölcsönömet?

A bank most adta át követelésbehajtónak az ügyet, jelenleg 1,1 millió Ft a tartozás.Mivel nincs a nevemen sem ingatlan sem ingóság, ebben az esetben mit tud velem csinálni a bank? Mikortól indul az elévülési id?, azaz az 5 év?

Legjobb válasz: A tartozást mindenképpen ki kell fizetned.Nincs olyan bank aki hagyja futni a pénzét.AZ ügyed a bírósághoz kerül,és ha a banknak jogos a követelése akkor elveszted a pert(így a tartozásod is több lesz,mert neked kell majd a perköltséget is fizetned)Elõbb-utóbb lesz keresõ állásod,és rögtön vonni fogja a bank tõled...Az elévülésrõl annyit,hogy 5 év,DE csak akkor évül el,ha 5 évig semmilyen formában nem jelentkeznek az ügyeddel kapcsolatban.Se telefon,se levél semmi..De ha évente csak 1 levelet is kapsz ez ügyben akkor az 5 év mindig az utolsó értesítéstõl számít újra.Így akár életed végéig is tarthat az egész.Nem éri meg nem foglalkozni vele,mert a kamat meg emelkedni fog...Inkább írj egy részletfizetési kérvényt...

A tartozást mindenképpen ki kell fizetned.Nincs olyan bank aki hagyja futni a pénzét.AZ ügyed a bírósághoz kerül, és ha a banknak jogos a követelése akkor elveszted a pert(így a tartozásod is több lesz, mert neked kell majd a perköltséget is fizetned)Elõbb-utóbb lesz keresõ állásod, és rögtön vonni fogja a bank tõled...Az elévülésrõl annyit, hogy 5 év, DE csak akkor évül el, ha 5 évig semmilyen formában nem jelentkeznek az ügyeddel kapcsolatban.Se telefon, se levél semmi..De ha évente csak 1 levelet is kapsz ez ügyben akkor az 5 év mindig az utolsó értesítéstõl számít újra.Így akár életed végéig is tarthat az egész.Nem éri meg nem foglalkozni vele, mert a kamat meg emelkedni fog...Inkább írj egy részletfizetési kérvényt...
Nem fog elévülni, ebben ne is reménykedj. Csak akkor évül el, ha 5 évig nem kapsz egyetlen felszólítást sem. Ez pedig kizárt. Amint lesz valamid (ingatlan, ingóság vagy munkabér), azonnal tiltani fogják belõle a hitelt. A gond csak az, hogy addigra ennek az összegnek a többszörösével fogsz tartozni, mert addig is ketyeg a kamatos kamat.

Fél éve nem szopik a kislányom, magátol hagyta abba.14honapos koráig szopott, fél éve nem szopik A tejet hogy apaszthatom el?

Pár napja nagyon fáj a mellem,mint amikor megy bele a tej olyan érzés,nyomásra valoban jön belöle a tej.Nem tul kellemes.

Legjobb válasz: Magától el kellene apadnia, de ha nyomkodod, akkor nem fog. Ne piszkáld! Ha úgy sem apad el, akkor menj el nõgyógyászhoz és nézess prolaktin-szintet.

Magától el kellene apadnia, de ha nyomkodod, akkor nem fog. Ne piszkáld! Ha úgy sem apad el, akkor menj el nõgyógyászhoz és nézess prolaktin-szintet.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam nyomkodni, csak érdekes számomra hogy fél év alatt még nem apadt el a tejem.

9 hónapot edzettem feljött rám 4, 5kg fél év alatt. Fél év után semmit nem fejlődtem. Szó szerint az elején kifejlődtem magam.9 hónap után abba is hagytam, de most arra gondoltam valamilyen tömegnövelővel fejlődhetnék. Mit ajánlanátok? 16/F 65kg

Legjobb válasz: Azért nem fejlõdtél mert nem volt normális étrended. Keress egy tömegnövelõ étrendet itt http://body.builder.hu/kaloria.htm4 ha már rendbe raktad a kajád utána vehetsz tömegnövelõt de addig amíg a kajád nincs rendben fölösleges a tömegnövelõ is.

Azért nem fejlõdtél mert nem volt normális étrended. Keress egy tömegnövelõ étrendet itt http://body.builder.hu/kaloria.htm4 ha már rendbe raktad a kajád utána vehetsz tömegnövelõt de addig amíg a kajád nincs rendben fölösleges a tömegnövelõ is.
Ilyen nem lehetséges 9 hónap után, hogy kifejlõdted magad, nem létezik. Én közel 10 éve edzem, még mindig tudtam valamennyit fejlõdni. Van olyan, amikor már nem igazán lehet tovább fejlõdni naturálban, de az nagyon de nagyon sok idõ, és egy magas szint. 4.5 kg fél év alatt kevés, töbett kellett volna alsó hangon is. Vegyük sorba: étrend van? szerintem így kizárt hogy van. Legyen egy jó tömegnövelõ étrended, napi 5-6 gramm szénhidrát és 2-2.5 gramm fehérjével/testsúlykilogramm. Csak ezután gondolkodj tömegnövelõ, és hasonlókban. A tömegnövelõ önmagában nem csodaszer, ettõl nem leszel izmos, ha nincs étrended. ez egy TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTÕ. Tömegnövelõbõl vannak jók, (Volumass 35, Jumbo Prof pl.) de inkább vegyél egy jó proteint, amit reggelihez tehetsz a zabhoz, és edzés után közvetlenül egy adag, de edzés után tegyél hozzá 40 gramm dextrózt. (szõlõcukor) A szõlõcukorral CSAK edzés után idd, más idõpontban nem.
Teljesen egyetértek az elõzõ hozzászólókkal. nem lehet 9 hónap alatt elérni a genetikai határaidat. Nem jó az étrended, ennyi az egész. Tehát neked kell 160g fehérje és kb. 400g szénhidrát/nap. Edzés után tejsavó protein +50g dextróz (vagy vitargo, supercarb fast, carbo x, stb) Ha ez rendben lesz, megint tudsz majd fejlõdni.:)
A kérdező hozzászólása: hát igazából étrendem így nem volt. Leginkább amit ettem az ilyen natúr húsok, csirkehús stb
Az jó, de a mennyiség is legyen meg és a szénhidrát is, ahogy írtam.
A kérdező hozzászólása: igen köszönöm de valami pontos linket nemtudnátok egy étrendet 65 kilóra ? tudom hogy elõbb linkelt valaki de abba nemtudok eligazódni
Amit az elsõ linkelt, abból nézz egy étrendet 70kilóhoz. Vagy néz egy 80kilóra írtat és abban lecsökkented kicsit a mennyiséget.
A kérdező hozzászólása: igen sokféle étel levan írva de azok közül mondjuk reggel 9re levan írva 5 fajta azok közül mindegyiket vagy csak az egyiket? szóval nemigazán tudom:D

Fél éve hagytam abba a lindynette20 szedését, viszont a hónapban kimaradt a menstruációm. Szerintetek ez normális? Terhes biztos hogy nem vagyok.

Legjobb válasz: lehet h a gyógyszer miatt. de azért fél év alatt teljesen kiürül. miért vagy olyan biztos benne h nem vagy terhes?

lehet h a gyógyszer miatt. de azért fél év alatt teljesen kiürül. miért vagy olyan biztos benne h nem vagy terhes?
A kérdező hozzászólása: Mert nem feküdtem le azóta senkivel :)
akkor biztos a tabi miatt van. az lenne a legjobb ha elmennel a nõdokihoz, õ tud segiteni.
az már nem hiszem hogy a tabitól van ha eddig rendesen megjött. biztos vagy abban a terhességben?:) ha igen akkor türelem majd megjön.

Én már lassan 1, 5 éve szedek fogamzásgátlót, és aggódok, mert kb. fél éve egyre kevesebb minden hónapban a menstruációm. A mellem is egyre kisebb lesz, és gyakran szédülök. Lehetséges, h abba kellene hagynom a gyógyszer szedését (Lindinette 20)?

Legjobb válasz: Én több,mint 1,5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam,mert az hallottam,hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok,de már kicsvel több van,nah jó még mindig nem sok meg 2,5napig is tart,nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem,de én nem szoktam tõle szédeülni,meg a mellem sem kisebb,inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit,hogy pontosat megtudj!

Én több, mint 1, 5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam, mert az hallottam, hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok, de már kicsvel több van, nah jó még mindig nem sok meg 2, 5napig is tart, nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem, de én nem szoktam tõle szédeülni, meg a mellem sem kisebb, inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit, hogy pontosat megtudj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!