Találatok a következő kifejezésre: Fél éve a (2900 db)

2012 Gyeddel kapcsolatban. (Egy kalkulátorral számoltam ki a neten) hogy valóban fél év a t-gyas, 1 év a gyed amikor a fizi után számolt és 1, 5 évet pedig a 25 ezerrel számolt. Valóban így van?

Én azt hittem fél év t-gyas, 1,5 év gyed és 1 év gyes.nyugtassatok meg,hogy így van. :-)

Legjobb válasz: Már nem úgy van, ahogy írod. Fél év a tgyás, utána pedig a gyerek 2 éves koráig jár a gyed, ha van 562 nap biztosításban töltött idõd a szülést megelõzõen. Ha csak 365 nap van, ami a minimum, akkor 1 év lesz a gyed, azaz a gyerek másfél éves koráig fog járni durván. A gyes meg ezután jön 3 éves korig.

Már nem úgy van, ahogy írod. Fél év a tgyás, utána pedig a gyerek 2 éves koráig jár a gyed, ha van 562 nap biztosításban töltött idõd a szülést megelõzõen. Ha csak 365 nap van, ami a minimum, akkor 1 év lesz a gyed, azaz a gyerek másfél éves koráig fog járni durván. A gyes meg ezután jön 3 éves korig.
A kérdező hozzászólása: Ezt a 365 napot hogy kell nézni, ebbe csak a munkanapok számítanak?Lehet hülyeséget kérdezek.kb 1 éve dolgozom elötte 7 hónap táppénzen voltam, elötte, pedig kb 9 évem van.Így is számít a ledolgozott idõ, hogy közben táppénzen voltam?Köszi

Nem 2 év a gyed? Adozona.hu szerint fél év a tgyás, 1év a gyed, másfél év a gyes?

http://www.adozona.hu/Kalkulatorok/GYES_GYED_kalkulator_Z28BZO eddig ez a kalkulátor jó volt, félreírás vagy lecsökkentették a GYED-et a gyerek másfél éves koráig?

Legjobb válasz: rosszul tettem fel a kérdést, nem a gyerek 2 éves koráig jár a gyed?

A kérdező hozzászólása: rosszul tettem fel a kérdést, nem a gyerek 2 éves koráig jár a gyed?
De a gyerkõc 2 éves koráig jár a GYEd. Elõtte kapod a TGYÁSt.
Tavalyi jogszabályváltozás alapján annyi idõre jár amennyit dolgoztál elõtte, tehát eddig a 365 nappal kaptad másfél évig, mostmár csak 365 napra a gyerek másfél éves koráig, ha van 525 nap biztosítási idõd szülés elõtt akkor kapod a gyerek a kétéves koráig. Ezeknél a kalkulátoroknál át kell állítani a 365 napot akkor számol helyesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, a biztosítási idõn csúszott el a dolog, ahogy #2-es írtad, most már rendben! köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: illetve #3as:-D ma ilyen bamba vagyok:-)

Ha van egy előfizetésem T-mobile-nál amit felfüggesztettem fél évre, a készülékváltás is csúszik fél évet? Mellette kértem Like csomagot. Jelenleg azt használom

Februárban felfüggesztettem 6 hónapra az előfizetésem, November 26.án járt volna le. Kötöttem egy új előfizetést Like csomagban, mivel jóval kedvezőbb. Kérdésem az lenne, hogy új készülék kedvezményes vásárlása is eltolódik fél évvel?

Legjobb válasz: Igen, a hûségidõ a felfüggesztés idõtartamával arányosan kitolódik, tehát a készülékváltásra is csak késõbb lesz lehetõséged.

Igen, a hûségidõ a felfüggesztés idõtartamával arányosan kitolódik, tehát a készülékváltásra is csak késõbb lesz lehetõséged.

Keresztszalag szakadásom van. Tudom, hogy fél év a teljes felépülési idő, de műtét után mikortól tudok majd ráállni teljesen a 2 lábamra és normálisan menni? Magassarkút viszont fél évre biztosan elfelejthetem ugye?

Legjobb válasz: Mindenkinél más, az sem mindegy, 1 vagy 2 szalag szakadt el, hogy milyen fizikó kezelést kapsz stb. Térdgéppel is lehet egy idõ után viszonylag normálisan lenni, én már olyat is láttam, hogy térdgép ellenére magas éktalpú cipõbe járt a csaj, mert azt mondta, neki úgy kényelmesebb.

Mindenkinél más, az sem mindegy, 1 vagy 2 szalag szakadt el, hogy milyen fizikó kezelést kapsz stb. Térdgéppel is lehet egy idõ után viszonylag normálisan lenni, én már olyat is láttam, hogy térdgép ellenére magas éktalpú cipõbe járt a csaj, mert azt mondta, neki úgy kényelmesebb.
A kérdező hozzászólása: Váó :) elülsõ szalagom szakadt el

Fél évvel a szülés után is fájhat néha a gát?

Már fél éve szültem, és néha még mindig érzékeny a gáttájékom! Ez nem is fájdalom inkább érzékeny! Kipirosodik, aztán néhány nap múlva elmúlik! Lehet ezt az id?változásra fogni, mert ilyet is hallottam! Menjek vele n?gyógyászhoz??

Legjobb válasz: Szia. Én is fél éve szültem, nekem is ugyanez a problémám, csak nekem minden egyes együttlétkor fáj. És nekem fáj, nem csak érzékeny. A dokinak mondtam, megnézte, azt mondta nem lát semmi furát, nem tudja mitõl van. Szerintem azért kérdezz rá te is. Hátha neked mondanak valami értelmesebb választ.

Szia. Én is fél éve szültem, nekem is ugyanez a problémám, csak nekem minden egyes együttlétkor fáj. És nekem fáj, nem csak érzékeny. A dokinak mondtam, megnézte, azt mondta nem lát semmi furát, nem tudja mitõl van. Szerintem azért kérdezz rá te is. Hátha neked mondanak valami értelmesebb választ.
vannak olyan anyukák, akikek életük végéig érzékeny. idõjárásváltozás, hidegre ül, stb.....
10 hónapja szültem, nekem is fáj néha, úgy belenyilallgat a fájdalom. Azt mondták, idõváltozás...
Szia! Én 9 hónapja szültem nekem csak akkor fáj, ha hidegfront jön!
Szia! 19 hónapja szültem... Repedtem, vágtak. Hiába jött hamar rendbe a gátam, szülés után 1 héttel már bicikliztem, most a második terhességem alatt végig kínlódok vele:( Fáj és ödémás az elejétõl fogva.
Szia!Igaz én még csak 2 hónapja szültem, de nekem már 2.nap nem fájt a gátseb.Mindenki csodálkozott is.Viszont a hideget a mai napig megérzi.Mindig csak akkor fáj.Szerintem lehet idõjárásfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem még irni hogy mikor néha kipirosodik akkor, ritkán elõfordul hogy kicsit vérzik, néhány csepp!

2éves kapcsi.2éve vagyok együtt a párommal, én 24, ő 30.1, 5 éva lakunk együtt! Fél éve a szüleimél. Ma összevesztünk és összepakolt. Most ment el. Mit tegyek?

a szüleim is mondták neki,hogy ne menjen....stb. szinte már könyörögtek neki:S erre ?! nem illünk össze és itt az alkalom,hogy elengedjük egymást! na most mit csináljak? Még fel sem fogtam,hogy mi van.....

Legjobb válasz: Szia, elõször is nyugodjál meg! Valószínûleg csak elsõ felindulásból pakolt össze, és holnap belátja, hogy hiba volt. A második változat az, hogy ez a vita csak alkalom volt arra, hogy lelépjen. Ez elég gyenge húzás lenne a részérõl. Bár 30 évesen komolyabbak szoktak lenni a férfiak. Azt javaslom, hogy te most ne keresd, nehogy könyörögni kezdjél neki, hogy jöjjön vissza. A szüleid rendesek lehetnek, ezek szerint kedvelik a párodat. Várjál egy pár napot, szerintem meg fogja magát gondolni, és fel fog hívni. Mi volt a veszekedés oka? Gyakran veszekedtetek mostanában? Temperamentumos a párod egyébként? Drukkolok nektek! :) Mimi (25 L)

Szia, elõször is nyugodjál meg! Valószínûleg csak elsõ felindulásból pakolt össze, és holnap belátja, hogy hiba volt. A második változat az, hogy ez a vita csak alkalom volt arra, hogy lelépjen. Ez elég gyenge húzás lenne a részérõl. Bár 30 évesen komolyabbak szoktak lenni a férfiak. Azt javaslom, hogy te most ne keresd, nehogy könyörögni kezdjél neki, hogy jöjjön vissza. A szüleid rendesek lehetnek, ezek szerint kedvelik a párodat. Várjál egy pár napot, szerintem meg fogja magát gondolni, és fel fog hívni. Mi volt a veszekedés oka? Gyakran veszekedtetek mostanában? Temperamentumos a párod egyébként? Drukkolok nektek! :) Mimi (25 L)
Soha ne szomorkodj olyan miatt, aki nem érdemli meg!Bár nem írtad min kaptatok össze, de ha csak a semmibõl találta ezt ki, akkor valami nem stimmel ott...Ne szomorkodj!!!Akiért sírni kell, az már annyit sem ér...Úgyhogy nyugi!Ezer pasi járkál, épp Rád várva ;) Kitartás és fel a fejjel!!!! ;)
24 vagy, elõtted az egész élet. Még ha nem is jön vissza, nem fog ettõl összedõlni a világod. Ne keresd, maradj erõs. Ha akar, ha megbánta, majd felhív és megint együtt lesztek. Ha nem, akkor sem érdemes sírni utána meg könyörögni neki. Nélküle is lehetsz boldog. Szóval ne szomorkodj, fel a fejjel! Sok szép napot!

Ha apám 2 és fél évvel a nyugdíjazása elõtt kimenne dolgozni Ausztriába, akkor kaphat magyar nyugdíjat? (bõvebben lent)

Van arra lehetõség, hogy az osztrák fizetésébõl befizeti a magyar nyugdíjjárulékot, és ha elmegy nyugdíjba, akkor nem "hiányzik" neki az utolsó idõszak a magyar rendszerbõl?

Legjobb válasz: Arra nincs lehetõség, de szükség sem. A kinti munkavégzés is beleszámít a munkaévekbe, ráadásul - arányosan - mindkét országból fogja kapni a nyugdíjat. Az anyósom Angliában volt ilyen ápolónõ szerûség kb 1.5 évig, és kintrõl is kap nyugdíjat (a 1.5 évnek megfelelõ munkavégzésért persze, tehát mondjuk 60 fontot havonta).

Arra nincs lehetõség, de szükség sem. A kinti munkavégzés is beleszámít a munkaévekbe, ráadásul - arányosan - mindkét országból fogja kapni a nyugdíjat. Az anyósom Angliában volt ilyen ápolónõ szerûség kb 1.5 évig, és kintrõl is kap nyugdíjat (a 1.5 évnek megfelelõ munkavégzésért persze, tehát mondjuk 60 fontot havonta).
Vagy lehet, hogy csak 35 fontot - de nem is ez a lényeg.
Nyugi NEM vagy terhes!
Lehet amugy hormonzavar is, passz. Menj el nogyogyaszhoz. Megjegyzem amugy amiota van rendes nemi eletem nem gorcsolok annyira mint regen es nem is lazasodom, de ez akar lehet a fogamzasgatlo miatt is - mondjuk elotte is ahogy szexeltem mar jobb volt. Furcsa, de a szervezet azert megerzi ezeket. A kornyezetem szerint is lathato hogy mar "kezelgetnek" pedig szerintem ugyanolyan kedves de neha idegbeteg vagyok mint elotte...

Ki várna más fél évet a barátnőjére hogy szexeljen vele?

Mert én nagyon is mert imádom.:D és ezen a válaszok nem igen fognak változtatni csak kíváncsi vagyok hogy mások mit gondolnak.

Legjobb válasz: Másfél év az nagyon sok.... akkor tölti be a 14-et??? viccet félretéve nem várnék annyit.

Másfél év az nagyon sok.... akkor tölti be a 14-et??? viccet félretéve nem várnék annyit.
Én kivárnám a három évet is ha nagyon jó a csaj, de közben természetesen szexelnék a másik barátnõ(i)mmel. Amúgy miért kell másfél évig várni? Mekkora butaság már ez?
Ha szeretem, akkor simán.
Rám is másfél évet vártak! ;)
A kérdező hozzászólása: Nem még nem múltunk el 18.
Nem tudom a korotokat, ha elmúltatok 18, akkor nem normális dolog.
szerintem ez nem olyan ritka, mint a gyk alapján tûnik, nálunk mindenkire vártak 1 vagy 2 évet a barátnõim közül átlagban, meg sok haveromról is tudom, hogy vár már min 1 éve... ezt mind a csajok 15-17 éves korában mondjuk, de a pasijuk sem volt sokkal idösebb. szerintem ez normális, ennyi idõ kellhet, még ha addig vannak "egyéb" dolgok is, de azt mondjuk megértem, hogy egy pl 23éves pasi ennyit már nem akar várni.
Hány éves a csaj? v miért akar enniyt várni? akk menniy lessz?
Én azt mondom, hogy még a legszerényebb lánynál is pár hónap alatt ki kell alakulnia a vágynak. Ha még egy fél év után sem kezdi el éreztetni illetve engedni, hogy már õ is vágyik a testiségre, akkor szerintem ott már bajok vannak.
1 évet vártam rá. És baromira élveztem. Egyszer csak rámmászott, mert már nem bírta tovább, nem is számítottam rá. HUHHHHHH..
Attól tartok ennyit nem bírnék ki.
Én vártam több mint másfél évet rá, és nem bántam meg :)
Miért kellett lehúzni a válaszom? Azt írtam, hogy akár 3 évet is várnék. Mi rossz van ebben? 28 éves vagyok, ne gondolja az a lány, aki ennyit várat, hogy nem tartok másik lány(oka)t is, akit meg is lehet... Most komolyan, ne legyen már senki ennyire naiv...

HR portálon miért fél év a TGYÁS, 1 év a GYED és másfél a GYES?

Ez most így változott, vagy rossz a portál? Eddig nem másfél volt a gyed és 1 a gyes?? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Egy linket esetleg tudnál küldeni,mert én nem halottam errõl. 24hkm

Egy linket esetleg tudnál küldeni, mert én nem halottam errõl. 24hkm
A kérdező hozzászólása: Én itt néztem: http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=gyeskalkulator Más fórumon is megkérdeztem, és elvileg nem jó ez a kalkulátor, a régi 1/2 év TGYÁS, másfél év GYED, másfél év GYES maradt.
A kérdező hozzászólása: Bocs, vagyis 1 év GYES!
Azért, mert nem vagy elég figyelmes. A kalkulátor alatt le van írva a következõ mondat: "*Kalkulátorunk 365 napos biztosítási idõvel számol! Az eredmények tájékoztató jellegûek!" Ha 365 biztosításban töltött napod van, akkor a gyed is 365 napig, vagyis majdnem a kicsi másfél éves koráig fog járni. Értelemszerûen ha ennél több napod van, akkor több ideig fog járni a gyed.
Ja, és még valami: javaslom, hogy ne ezt a kalkulátort használd, mert még ezer évnél is régebbi, a gyed maximális bruttó összegét is cirka 30 ezerrel téveszti el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!