Találatok a következő kifejezésre: Fél éve élek a férjemtől. Nem (2 db)

Fél éve külön élek a férjemtől. Nem vagyunk elválva. Mihez van jogom?

Legjobb válasz: Mindenhez ami egy házaság alatt jogod van. Ha meghal, és nincs gyereketek, vagy végrendelet, akkor ugyan úgy te örökölsz. Vagy ha valami baja lesz neked kell gondoskodnod róla. Ami jogod és köteleséged van egy házaság alatt az mind meg van. Azt hiszem 3 év bizonyított különélés után van valami más jogi vonatkozás.

Mindenhez ami egy házaság alatt jogod van. Ha meghal, és nincs gyereketek, vagy végrendelet, akkor ugyan úgy te örökölsz. Vagy ha valami baja lesz neked kell gondoskodnod róla. Ami jogod és köteleséged van egy házaság alatt az mind meg van. Azt hiszem 3 év bizonyított különélés után van valami más jogi vonatkozás.
Bírósági végzés nélkül nincs semmiféle jogi vonatkozás bármennyi ideig is éltek külön. Minden vagyonjogi és egyéb "jogi vonatkozás" fennáll mindaddig amíg -pillanatnyilag az országban az egyetlen hivatalos módon-Bíróság elõtt el nem váltok.
Nincs közös megegyezés akkor a bíróság dönt. Egyébként a felperes.
Elõször a gyerekelhelyezésrõl dönt a Bíróság. Ha nálad helyezik el a kicsit, és nincs megegyezés köztetek a gyerektartás összegérõl, akkor azt a Bíróság állapítja meg. Általában az apa nettó keresetének 15-20 %-át. Ebben az esetben több tárgyalás is lehet. Ha egyikõtök sem kért és kapott költségmentességet, akkor azt a vesztes félnek kell majd fizetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!