Találatok a következő kifejezésre: Fél éve élek a férjemtől (5 db)

Fél éve külön élek a férjemtől. Nem vagyunk elválva. Mihez van jogom?

Legjobb válasz: Mindenhez ami egy házaság alatt jogod van. Ha meghal, és nincs gyereketek, vagy végrendelet, akkor ugyan úgy te örökölsz. Vagy ha valami baja lesz neked kell gondoskodnod róla. Ami jogod és köteleséged van egy házaság alatt az mind meg van. Azt hiszem 3 év bizonyított különélés után van valami más jogi vonatkozás.

Mindenhez ami egy házaság alatt jogod van. Ha meghal, és nincs gyereketek, vagy végrendelet, akkor ugyan úgy te örökölsz. Vagy ha valami baja lesz neked kell gondoskodnod róla. Ami jogod és köteleséged van egy házaság alatt az mind meg van. Azt hiszem 3 év bizonyított különélés után van valami más jogi vonatkozás.
Bírósági végzés nélkül nincs semmiféle jogi vonatkozás bármennyi ideig is éltek külön. Minden vagyonjogi és egyéb "jogi vonatkozás" fennáll mindaddig amíg -pillanatnyilag az országban az egyetlen hivatalos módon-Bíróság elõtt el nem váltok.

Már másfél éve külön élek a férjemtől és mindkettőnknek új kapcsolata van. Van egy 4 éves fiunk és nagyon félek, hogy mejd el akarja venni tőlem. Az anyának elsőbbsége van a gyermek elhejezési pernél?

Természetesen minden rendben van a gyermek körül,ezt a bölcsis dolgozók is igazolhatják.Így is van okom félni?

Legjobb válasz: Az anyáknak mindig több esélyük van megkapni a gyereket, de ha meg tudod teremteni a gyerekneveléshez szükséges körülményeket, akkor nincs félnivalód, mert normális esetben csak ilyen ürüggyel vehetik el.

Az anyáknak mindig több esélyük van megkapni a gyereket, de ha meg tudod teremteni a gyerekneveléshez szükséges körülményeket, akkor nincs félnivalód, mert normális esetben csak ilyen ürüggyel vehetik el.
4 éves, vagy bölcsis? Nekem a kettõ nem jön össze. Apánál nagyon ritkán helyezik el a gyereket (pl. ha drogozol, piálsz, ilyesmi), különben az anyánál helyezik el, pláne, ha kicsi. Nincs félnivalód.
A leg extrémebb helyzetben veszik el csak az anyától a gyereket, ne aggódj!
Tuti nála marad a gyerkõc ha rendesen ellátod és nem bántod akár testileg akár lelkileg.És az ilyesmi rendszerint látszik is a gyereken.De te azt írtad, hogy ilyesmit nem teszel tehát tiéd a gyerkõc!A férjed nem tehet semmit!!!De ha 4 éves akkor nem középsõ csoportos az oviban?Ennyi idõsen nem lehet bölcsis.:D
A kérdező hozzászólása: 3 és fél éves.De már kb4 lesz mire beadom a keresetet.És igen, még bölcsis.Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Fél éve külön élek alkoholista férjemtől. Lányom 15-éves ő velem van. Van egy kezdödő kapcsolatom, hogyan mondjam el a lányomnak? Mit fog valyon reagálni?

Legjobb válasz: ha elég komoly a kapcsolat akkor mondd el neki. üljetek le és mond el hogy megismertél vkit...stb... és idõben mondd el neki, ne a házasság elõtt 1hónappal és ne egy buszon...az én anyám így tett és rühellem a pasit...

ha elég komoly a kapcsolat akkor mondd el neki. üljetek le és mond el hogy megismertél vkit...stb... és idõben mondd el neki, ne a házasság elõtt 1hónappal és ne egy buszon...az én anyám így tett és rühellem a pasit...
Szerintem még ne mondd el neki, mivel csak most van kialakulóban a kapcsolatod.Vàrjàl még egy kicsit! Viszont kérdezgedheted, hogy mit szólna hozzà, ha lenne pàrod és néha talàlkoznàl valakivel.
bemuatod neki mikor jön hozzátok vagy honnan tudjuk mi hogy a te lányod mijen vagy leültök beszélni mikor éppen jó hangulatban van és megbeszélitek hogy mi van és hogy benne lenne-e egy ebédben a csávóval...ha normális enm angyon fog kiakadni 15 éves....
én az elõzõ vagyok és üzenem a másodiknak: ha most enm fogja elmondani késõb rosszabbul fog neki esni!!!
A 2ik vagyok nem biztos, hogy rosszabb lesz késõbb.Attól is függ, hogy a lànya mennyire ragaszkodik az apjàhoz.
A kérdező hozzászólása: A lányom nem igazán ragaszkodik az apjához, mert neki is sok bánatot okozott.Az új barátomat én gyerekkoromtól ismerem õ is elvált, de nagyon rendes ember.Õ elfogadná a gyerekemet is.Csak nem tudom hogy a gyerek ezt el is hinné.De titkolozni se akarok mert, szerintem megrontaná a kapcsolatunkat.
Ha ilyen jó ismeretség van köztetek, akkor miért tartasz a lànyodtól, és még az apjàhoz sem igazàn ragaszkodik.Lehet egy kicsit féltékeny lesz, gondolom Õ is szeretné boldognak làtni az anyujàt.
54% Was?
Ha nem egy önzõ idióta pitsa a lányod, akkor örülni fog a boldogságodnak, hogy találtál valakit. 15 évesen már úgysem pótapaként tekint majd rá, hanem az anyja párjára. Ennyi idõsen szerintem már tudja és megérti, hogy fontos hogy szeresse valakit az ember, akit õ is szerethet.


Férjemtől most váltam el közös megegyezéssel, de ki kell fizetnem. A lakásunkra 3.400. 000, -Ftkölcsönt vettünk fel, hét éve. Még fentmaradt 2.500. 000, -Ft hitelünk. Hogyan kell kifizetnem?

Legjobb válasz: Az attól függ miben egyeztetek meg Ha fele fele arányban osztoztok az ingó és ingatlan vagyonotokon akkor a tartozást is 50-50%-ban meg kell felezni

Az attól függ miben egyeztetek meg Ha fele fele arányban osztoztok az ingó és ingatlan vagyonotokon akkor a tartozást is 50-50%-ban meg kell felezni
De ha most valtatok, akkor a birosagon nem volt rola szo? Ott kellett volna vagyonmegosztast is kerni. Kulonben abban a bankban, ahol felvettetek a hitelt, mindent pontosan megtudsz!
Nincs közös megegyezés akkor a bíróság dönt. Egyébként a felperes.
Elõször a gyerekelhelyezésrõl dönt a Bíróság. Ha nálad helyezik el a kicsit, és nincs megegyezés köztetek a gyerektartás összegérõl, akkor azt a Bíróság állapítja meg. Általában az apa nettó keresetének 15-20 %-át. Ebben az esetben több tárgyalás is lehet. Ha egyikõtök sem kért és kapott költségmentességet, akkor azt a vesztes félnek kell majd fizetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!