Találatok a következő kifejezésre: Féléves kislányom mindenkire (2 db)

Mit tegyek 3és féléves kislányommal, aki most éli dackorszakát. Sokszor kell neki elmondani mindent, ilyenkor is visszabeszél és hisztizik. Fog valamit változni (komolyodni) az oviban?

Vannak napjai amikor mindegy hol vagyunk,ha rászólok,hogy nem szabad,annál jobban csinálja.Szinte nem járok sehova mert nem akarom,hogy mások lássák,amikor pl:tépi a saját haját.Amúgy nagyon értelmes és okos.Ha jó kedve van,és elmegyünk valahová mindig azt mondják büszke lehetek a kislányomra.Én az is vagyok,de nem tudom hogyan segíthetnék neki.Kérlek írjatok tanácsot

Legjobb válasz: Az ovi lehet, hogy sokat változta. Nálunk sok minden más mint az oviban és ha te otthon nem vagy következetes akkor otthon ez a hiszti marad.Pl ovi elpakolja a játékot otthon nem . Tudom, hogy azért mert tudja én ugyis segitek ha ö hisztizik. De mióta rájöttem mennyi mindent tud és elfogad az oviban egy kicsit következetesebb letem. Ha valamit nem engedek neki és hisztizik elöször elmondom miért nem. Ha folytatja direkt mást csinálok. Ha valamit nem akar megcsinálni ugyan ez de ha vége a hisztinek ujra megkérem hogy pakolja el. Nem mondom, hogy az elsõ napok nem voltak nehezek de ma már azt mondhatom ritka söt igy belegondolva már nincs is hiszti. Persze ha elpakol dicséret dicséret és dicséret. Természetesen ezt ne ugy értsd, hogy mindent tiltok és sose szabad gyereknek lennie. Pl. nálunk a vasárnap az övé ha festeni szeretne akkor leteritve minden a szobájába és kézzel lábbal ecsetel festünk, vagy kirándulunk mindegy mi de akkor Ö a "FÖNÖK"

Az ovi lehet, hogy sokat változta. Nálunk sok minden más mint az oviban és ha te otthon nem vagy következetes akkor otthon ez a hiszti marad.Pl ovi elpakolja a játékot otthon nem . Tudom, hogy azért mert tudja én ugyis segitek ha ö hisztizik. De mióta rájöttem mennyi mindent tud és elfogad az oviban egy kicsit következetesebb letem. Ha valamit nem engedek neki és hisztizik elöször elmondom miért nem. Ha folytatja direkt mást csinálok. Ha valamit nem akar megcsinálni ugyan ez de ha vége a hisztinek ujra megkérem hogy pakolja el. Nem mondom, hogy az elsõ napok nem voltak nehezek de ma már azt mondhatom ritka söt igy belegondolva már nincs is hiszti. Persze ha elpakol dicséret dicséret és dicséret. Természetesen ezt ne ugy értsd, hogy mindent tiltok és sose szabad gyereknek lennie. Pl. nálunk a vasárnap az övé ha festeni szeretne akkor leteritve minden a szobájába és kézzel lábbal ecsetel festünk, vagy kirándulunk mindegy mi de akkor Ö a "FÖNÖK"
Szerintem annyit biztosan változni fog, hogy ha az oviban rákezd, nem lesz közönsége, mert a gondozók biztosan nem érnek rá minden egyes gyereket szép szóval nyugtatgatni, tutujgatni. 20-30 kicsire kell egyszerre figyelniük. Rásózni meg csak nem fognak! Plusz talán nem fog hisztizni olyan dolgokért, amikért otthon igen, mert látja hogy a többi gyerek sem teszi. Egyébként szerintem nem baj, ha megtanul egy gyerkõc magától lehiggadjni, külsõ ráhatás nélkül (popsira csapás, hidegzuhany, stb.). Én a szobába zárás híve vagyok, vagy lehet un. gondolkodó sarkot is kinevezni.
dackorszak?!Miózta megszólalt nálunk is az van, alig várom az ovit. Párom a szobába zárós 10 percig majd én beszélek vele, HA apa nincs akkor lezuhanyoztatom, vagy ha jó kedvem van megfürdetem a kádban. szeret pancsolni, és ha elterelem a témát akkor abbahagyja.Pont tegnap kiborítottam a teámat és a 2, 5 évesem szidott meg engem. Csak nevettem, pedig igaza volt.
hát engem nagyim leöntött egy pohár vizzel és be is fejeztem a hisztit. Amúgy a mai anyukákat egyszerûen nem értem, hagyják hogy üvöltsön a gyerek valami ordenáré brutális módon, bevásárlóközpontban, játszótéren akárhol, és nem szólnak rá, vagy úgy szólnak rá hogy a gyerek meg sem hallja és semmit sem ér. Nem vagyok a gyerekverés hive, de néha igenis a fenekére lehet csapni, le lehet önteni és be lehet csukni a szobába mikor épp üvöltõ rohama van. A szép szóval ilyenkor semmit nem lehet elérni.Utána persze le lehet ülni beszélni a gyerkõccel, hogy ez most miért volt. De semmiképp nem hagyni üvöltnei, , meg szinte könyörögni neki hogy abbahagyja....
az oviban is sok ám az ilyen gyerek, ezért rosszat is tanulhat el onnan
A kérdező hozzászólása: Mi is szoktuk büntetésbõl az ágyra ültetni, vagy bezavarni a szobájába.A kikapás már csak akkor jön, amikor már semmilyen más módszerrel nem tudok rá hatni.Én nem szeretem bántani a gyerekemet, mert utána nekem van lelkiismeret furdalásom.
A kérdező hozzászólása: Hát igen.Tudom, hogy én is hibás vagyok, mert, ha leszidom, vagy megbüntetem és õ sír, akkor megsajnálom és próbálom megvigasztalni.Viszont mindig megpróbálom neki z, hogy szeretem, és azért voltam rá mérges, mert...!Szerintetek lehet ez annak az oka, hogy a vér szerinti apja terhesen is és mégolyan 8hós koráig ütött vert.Tudat alatt emlékezhet még rá?Mert, hogy õ emiatt koraszülött is volt.
Ismerd fel magadban, hogy te is ugyanúgy szoktál hisztizni a férjednek. Miután önvizsgálatot tartottál, rájössz, h ugyanannyira azt csinálja a gyereked , mint te. És ezért zavar, mert magadat látod benne. Minden normális szülõ ilyenkor ráhagyja a gyerekére a hülyeségét.
hat, neveld meg, ugy hogy ne hisztizzen es kapjon valamit de mondjuk ne egy hogy mindig adsz neki egy cukrot mint a kutyaknak, mert egyszer megtalalja hol tartod es maris elcseszted. köss vele sok komprumisszumok akkor jobb is lesz a viszony. (nem mondom h most feltehetöen rossz, csak megjobb lesz. :) )

Féléves kislányom elöször mindenkire mosolyog, majd ha közelebb hajolnak hozzá megijed mindenkitől. Néha annyira sír mintha sokkot kapna. Nehéz szülésem volt, elég sokáig volt a szülőcsatornában. Ez nem lehet ok?

Legjobb válasz: Szerintem sem vezethetõ vissza ez a szülésre. Az én lányom is 6 hónapos és õ is sír, ha közel hajolnak hozzá v. ölbe veszik, pedig elõtte mosolyog. Én azt csinálom, hogy hagyom ismerkedni, tehát megvárom, hogy eldöntse szimpi neki az illetõ v. nem, addig nem jöhetnek hozzá közel. Ha a lányom mosolyog, jár keze lába és nyújtja a kezét a delikvens felé, akkor közelebb megyünk és megsimogatja az arcát, általában a tapogatás után nincs gond, nem fél tovább, akár ölbe is vehetik. Ha viszont elfordítja a fejét, akkor nem lopta be magát a szívébe az illetõ, tehát távolról ismerkedünk tovább v. végig megtartjuk a kellõ távolságot...:-)Nem szabad erõltetni semmit. De az a tapasztalatom, hogy elõbb-utóbb mindenkivel haverkodik, csak hagyni kell, hogy a saját tempójában tegye.

Szerintem sem vezethetõ vissza ez a szülésre. Az én lányom is 6 hónapos és õ is sír, ha közel hajolnak hozzá v. ölbe veszik, pedig elõtte mosolyog. Én azt csinálom, hogy hagyom ismerkedni, tehát megvárom, hogy eldöntse szimpi neki az illetõ v. nem, addig nem jöhetnek hozzá közel. Ha a lányom mosolyog, jár keze lába és nyújtja a kezét a delikvens felé, akkor közelebb megyünk és megsimogatja az arcát, általában a tapogatás után nincs gond, nem fél tovább, akár ölbe is vehetik. Ha viszont elfordítja a fejét, akkor nem lopta be magát a szívébe az illetõ, tehát távolról ismerkedünk tovább v. végig megtartjuk a kellõ távolságot...:-)Nem szabad erõltetni semmit. De az a tapasztalatom, hogy elõbb-utóbb mindenkivel haverkodik, csak hagyni kell, hogy a saját tempójában tegye.
Nem hiszem hogy az lenne a gond, az én kisfiammal 3 napig vajúdtam, de nem félõs (õ is féléves). Amúgy fél éves korukban kezdenek a babák félni az idegenektõl. Utánaolvashatsz : babaszoba.hu babázó.hu oldalakon is. További jó babázást
Szerintem kicsit ijedõsebb az átlagnál mint az én fiam. Én úgy tudom ababák attól tartanak akitõl a mama is! Nekem ezt egy pszichológus mondta. Mivel az érzelmeidet õ nagyon hamar megérzi(hogy kitõl tartasz, kit nem szeretsz, kedvelsz). Vagy esetleg nem jártok valamilyen gyógytornára? ÍRj!
A kérdező hozzászólása: Azoktol az emberektõl is sír, akiket én szeretek, de ha több idõt töltünk el egy idegen helyen, akkor megbékél és megbarátkozik. Nem járunk gyógytornára.
Akkor egyáltalán nem értem! Akkor lehet az a baj hogy késõbb szokott hozzá ezekhez az emberekhez és idõ kell neki minden eggyes alkalommal amikor ott vagytok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!