Találatok a következő kifejezésre: Fáradt vagyok nem tudok (70 db)

Már vagy 2 hete folyamatosan fáj a fejem, és olyan szinten rossz kedvem van, meg fáradt vagyok. Nem tudom miért. Mi lehet bajom?

Legjobb válasz: Néha van ilyen, nálam is volt nemrég, aztán egyik napról a másikra elmúlt. Vérnyomásod jó?

Néha van ilyen, nálam is volt nemrég, aztán egyik napról a másikra elmúlt. Vérnyomásod jó?
A kérdező hozzászólása: nem azt nem néztem

Szellem lehet? Már hónapok óta mindig nagyon fáradt és kimerült vagyok, nem tudom magam elégé kipihenni. Először azt hittem, hogy csak a munka miatt van, de ma eszembe jutott egy más lehetőség is:

egy ideje temet? mellett dolgozom egy irodában. Lehet, hogy szellemek "költöztek" belém? Esetleg haza is vittem ?ket? Otthon szoktam elsuhanó árnyakat látni, eddig ezzel nem is foglalkoztam, de talán lehet összefüggés?

Legjobb válasz: nõ vagyok:) és sportolok, nem eszek nehéz ételeket, amitõl fáradt lehetek stb...

a gonoszt az elevenek között kell keresni! :-)
A kérdező hozzászólása: nõ vagyok:) és sportolok, nem eszek nehéz ételeket, amitõl fáradt lehetek stb...
én a temetõben mélységes békét éreztem mikor csak úgy kimentünk a halottaink sírját rendbetenni szerintem nincs ott semmi gonosz a hollywood-i agymosást felejtsd el, õk megpróbálnak mindentõl elidegeníteni bennünket
A kérdező hozzászólása: 8as ezt mire írtad?
Próbálj meg pozitívan hozzá állni a dolgokhoz: beszélgess vele, osszátok el a házimunkát, vásárlásnál is segíthet hogy mit kell még venni stb.
A fáradságot a változékony idöjárás is okoza. Mi anno temetö melett laktunk de semi fáradság érzetünk nem volt ettöl.Nem kell mindent a másikoldalra fogni, ami eltér a megszokot eseményektöl. Elöször reális dolgokban kell gondolkodni aztán ha nem találszrá magyarázatott akkor foglalkoz a másik lehetöségel.
Árnyak: perifériás látás. A szemed sarkából gyakran láthatsz elsuhanó árnyakat, akkor is ha a látásod nem oda fókuszál. Fáradtság: velem is ez van. Márpedig ez a munkától van...
A kérdező hozzászólása: nem félek, viszont mióta ezeket észlelem nagyon mélyen tudok aludni, nem fel sem ébredek éjjel, elõtte pedig már évek óta nem tudtam át aludni egy éjszakát sem, mindig ébren voltam, forgolódtam, de még sem voltam ilyen fáradt, mint most
a szellem nem ott van (már ha van) ahol az illetõ meghalt, és csak arra az idõre amíg a lelke el nem költözik a túlvilágra, vagy akárhová? fáradtságtól / élénk fantázia / nyomasztó környezet miatt is láthatsz árnyakat nincs energialeszívõ, fárasztó kollégád pl? sport is jó, meg sok vitamin, ha fáradt vagy mélyebben tudsz aludni, ha félsz akkor hagyd égve a kisvillanyt stb.
Egyél vitaminokat, vasat és más ásványi anyagokat pótold, mert a most árult táplálékok nem tartalmazzák. Kérdezd meg a háziorvosodat is. Másrészt mindenfajta "szellem" ellen hasznos a keresztvetés, jobbról balra, három ujjal, háromszor.
Járj el inkább sportolni, edzeni. Utána lesz vérkeringés a testedben és nem leszel fáradt. Szerezz egy nõt, aki kimerít. Jegyezd meg végre te és társaid a holtaknak nincs hatásuk az élõkre.

28 hetesek hogy vagytok? Én 3 napja nem alszom, lassan a kimerülés határán vagyok, nem tudom mire fel? Rossz gondolatok járnak a fejembe. Egész nap fáradt vagyok, este meg nem tudok elaludni.

Legjobb válasz: No én nem vagyok 28 hetes, de gondoltam írok neked. Mégis miféle gondolatok járnak a fejedben? Nem szabad rosszra gondolni!! :) Örülj a picikédnek, akit a szíved alatt hordasz! Pár hónap és a karodban tarthatod! Nem szabad rosszra gondolni, mert ez a csöppségre is kihat. Élvezd minden percét a terhességnek, mert nagyon hamar a végére érünk.. Ha hamar elfáradsz a teendõktõl akkor lazíts! Minden más várhat! Én az elsõ terhességnél voltam így.. de másodszor már könnyebben mentek a dolgok..

No én nem vagyok 28 hetes, de gondoltam írok neked. Mégis miféle gondolatok járnak a fejedben? Nem szabad rosszra gondolni!! :) Örülj a picikédnek, akit a szíved alatt hordasz! Pár hónap és a karodban tarthatod! Nem szabad rosszra gondolni, mert ez a csöppségre is kihat. Élvezd minden percét a terhességnek, mert nagyon hamar a végére érünk.. Ha hamar elfáradsz a teendõktõl akkor lazíts! Minden más várhat! Én az elsõ terhességnél voltam így.. de másodszor már könnyebben mentek a dolgok..
De milyen rossz gondolatok gyötörnek? Egyébként ez normális szerintem! Igyál egy meleg tejet, vehetsz egy fürdõt is nyugodtan. Nyugodj meg! Gondolj arra, hogy nem vagy egyedül, mindenki aggódik! Egyébként ezzel úgy vagyok, hogy ha pár napig nem alszom rendesen 3-4. nap úgy is kidöglök!
Sétálj nagyokat kora este, és igyál citromfû teát és tereld el a gondolataidat. Találkozz barátnõkkel, kicsit kapcsoljon ki az agyad, mert még beletörik a sok gondolkodásba. (tapasztalat) :-)
szia!nekem is így volt a 27-28 héten.estére mindig nagyon elfáradtam ragadt lefele a szemem, de mire eljött a lefekvés ideje a szemem "kipattant" és csak hajnal 3kor tudtam elaludni és reggel már keltem 8kor mert úgy éreztem hogy már kipihentem magam, pedig nem és egész nap tiszta kimerült voltam.Pedig elõtte 10-12 órákat simán aludtam. Ez ment 2 hétig, aztán egyszer csak megszûnt.Most 30 hetes vagyok és nagyon jól alszom.A rossz gondolatok csak azért vannak mert nem tudsz aludni és így kötöd le a gondolataidat.Én éjszakánként tv-t néztem vagy olvastam.Szerintem tedd te is ezt, kösd le a gondolataidat.Nyugi nem tart már sokáig ez az álmatlanság, nemsokára már megint tudsz majd aludni ahogyan régen.Ha tudsz napközben pihenj egy kicsit, bár én nem tudtam nappal sem aludni de legalább fekve néztem a tv-t és az is jó volt.További jó babavárást és jó egészséget kívánok nektek.
éN pont ma töltöttem be a 28-at hetet. Szerencsére nekem nincsen idõm ilyeneken gondolkodni, aludni is tudok rendese, mivel van egy 19 hónapos, igen aktív kisfiam, aki mellett nem érek rá elmélázni. este is csak úgy ragad le a szemem. szerencsére vele sem voltam parÁzós. Mitõl félsz? Attól, h közeledik a szülés ideje? Én most is és akkor is úgy voltam vele, akárhogyan is félnék a szüléstõl, ha így ha úgy, mindenképpen fáj és elkerülhetetlen. Próbáld meg te is ezeket a gondolatokat a fejedbe vésni.
Én 32 hets vagyok, és sajna szerintem még rosszabbb a helyzet nálam.Vagy 3 napja nekem is csak a negatív gondolatok járnak az eszembe.Félek , hogy depressziós leszek , hogy nem tudom majd ellátni a gyerekeimet stb, vagy esetleg bekattanok(tehát érted, mindentõl félek, hogy kifordulok önmagamból)Van egy 4 éves kislányom, és decemberben születik a második.Ha elterelem a gondolataimat, akkor semmi bajom , de ha eszembe jut, akkor már ott van a félelem a pszichés betegségektõl , holott tanárként dolgoztam , és semmi bajom nem volt. Kérlek válaszoljatok !Elmebeteg leszek , vagy mi?
Kapcsold ki a gaypornót hátha lelankad
Sétálj ki az utcára, remélem a lábad nem sérült, és kérd meg az elsõ gyalogost, hogy segítsen rajtad! Biztosan örömmel megteszi bárki, hiszen nagyon szomorú dolog, hogy áll a bré, és nem tudsz magadon segíteni.
Bame, már 4 óra 15 perce áll! Tudtad? Az ötödik órát én nem várnám meg!!! Olvass utána!
1 karod van ember?
hát lehet elkéne menni orvoshoz aztán segít a doktorbácsi, vagy doktornéni:)
Ez most vagy egy óriási kitaláció ...... Vagy Tényleg igaz..... 1esetben :na mész a p|csába 2.esetben:szerintem hívj fel 1orvost!
csinálj valami megterhelõ edzést amihez nem kell a karod felülést, fuss, guggolásokat csinálj, vagy 1szerûen jó sokáig jó erõsen feszítsd meg minden izmod, az elmúlasztja.
ilyen hülyeségeket írni h fusson amikor nem tud még járni sem
nincs valami barátnõd, aki segíthetne?
Ez jó.. küldj egy címet vagy gps koordinátát és segítek rajtad. A távolságtól függõen 5 perc és újabb 4 óra között valahol. :) most komolyan...komolyan áll?
Na áll még a farkad?
Gondolj egy iszonyatosan kövér nõre vagy férfira fürdõruhában, vagy v.mi szörnyû szûk cuccban. De arra az igazi zsírdisznóra, akinek tényleg semmi formája nincs, csak egy nagy halom bõrrel bevont zsírtömeg.
Ha ezt a kérdést komolyan írtad, akkor viszont lehet el kéne menned az ügyeletre, akármilyen kínos...
A kérdező hozzászólása: azért odáig nem folyamodok, h homok pornót nézzek
A kutya biztos éhes, vágd le a farkad és add neki vacsinak.
Irogatni tudsz, csak kigyot simogatni nem??? Probalkozz hideg zuhannyal:-D
A kérdező hozzászólása: nem, két karom van, de most egyik sem mûködik...
Nyilván az orroddal gépelsz.
A kérdező hozzászólása: igen írogatni tudom, mert ahhoz nem kell mozgatni csak az ujjaim
Csapd rá a fürdõ ajtót
Beszedtél valami kék bogyót? Az nem a fájdalomcsillapító volt... Keress a neten undorító nõkrõl, vagy b.zikról képeket, attól talán lemegy.
Hívd át az egyik haverodat! Talán segít rajtad, és kiveri, ha te meg cserébe leszopod. :D
Kérdmeg barátnõd vagy egyik lányismerõsödet.

Óvodás gyerekek mikor kerülnek ágyba este? Úgy gondoltam, ha ovis lesz, már 8-9 között le tudom fektetni, de semmi változás.10 órakor alszik el, mert ebéd után 2-2, 5 órát alszanak oviban. Addig meg nem fárad le eléggé vagy nem tudom.

Legjobb válasz: Enyém ugyanúgy fél 9-kor megy aludni, mint amikor nem volt ovis. 2 órát alszanak az oviban. Ha itthon van, ha nincs ovi, akkor 3 órát alszik napközben, de akkor is fél 9-kor megy aludni este.

Enyém ugyanúgy fél 9-kor megy aludni, mint amikor nem volt ovis. 2 órát alszanak az oviban. Ha itthon van, ha nincs ovi, akkor 3 órát alszik napközben, de akkor is fél 9-kor megy aludni este.
akkor szerencsés vagy, becsüld meg a jó alvókájukat:) )))
Húha!Csak nézek itt 10 óra meg fél 11!Az igen!Akkor az én gyerekeimnek nagyon jó alvókájuk van!A kisebbik 3 éves õ már 6:30 kor ki van dõlve max 7 óra!A nagyobikk 5éves 7-7:30 körül mindig alszik!6 kor van mese!Aztán tv-t néznek a szobába és azon alszanak el!
Az én lányom 4 éves és fél 10 és fél 11 között alszik el este. Reggel, ha megyünk oviba, akkor 6-kor keltem, ha nem megyünk oviba, akkor kel, amikor akar és nem alszik délután. Az oviban nagyon ügyesen alszik, de akkor este kínszenvedés, mire elalszik. Ráadásul, most még délután nem is mennek ki, este meg már sötét van, mire hazaérünk. Gondolom, ha kijön a jó idõ és még elmegyünk ovi után a játszira is, akkor könnyebben megy majd az alvás. Remélem.
Az én kislányom 3, 5 éves, bölcsis. Sosem volt nagy alvásigénye, bölcsiben általában 1, 5 órát szokott aludni, este pedig 10 óránál hamarabb nem tudom lefektetni:( Reggel fél 7 körül ébred.
Enyém fél 10 elõtt szinte soha:( ha alszik az oviban, egyszerûen nem álmos estére. Reggel 7 után ébresztem. Ha nem alszik délután (itthon), akkor fél 9-9 este, mire elalszik. Neki kevesebb az alvásigénye az átlagnál.
1.vagyok Enyém is 7-ig alszik reggel. A te gyerekednek biztos kevesebb az alvásigénye, ilyen is van.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy azért nem sikerül összehozni a 8-9 órát, mert az enyém viszont reggel hétig alszik?:)
Az én gyerekeim 8 körül alszanak el. LEgkésõbb ilyenkor jövök ki a szobájukból, olvasás után. 5 perc múlva már alszanak is. Reggel viszont 6 óra körül ébrednek. A kétévesem délben 2-3 néha 4 órát alszik. A nagy (4 éves) jó ha egyet, mindig minden ürügyet kitalál, h ne aludjon, tény mindig kevés volt az alvásigénye. Oviban se alszik minden nap.
Én már kezdek kiakadni. A nagy 5 éves. Ha alszik az oviban akkor 10-fél 11 mire elalszik. A kicsi 26 hónapos. Õ 12.30-és 14.00 között elalszikm valamikor, és max 16.00 kor ébred. Ezután viszont éjfél elõtt nem tudom letenni. Ha nem alszik délután akkor kidõl 6-7 körül, és hajnalban fent van, rosszabb esetben éjfélkor. Ha alszik akkor ha megfeszülök sem tudom elaltatni hamarabb mint fél12-éjfél. Reggel fél hétkor kelünk. Én már dolgozok, de lassan megõrülök. Nincs 10 percem nélkülük otthon nyugiban. A munkahelyen persze nincsenek, de ugye az sem nyugodt. Nem bírok hónapok óta kikapcsolódni kicsit.

Van barátnöm, és nagyon szeretem, és azt mondja, h ő is nagyon szeret! De 1 héten alig talizunk párat, mert legtöbbször azt mondja, h fáradt vagy nem ér rá, és nem tudom, h szeret e! Ez ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: Ugyan így vagyok én is a barátommal!Sokat féltékenykedek mert, bármit mondhat! Példáúl amikor azt mondja, hogy dolgozik akkor is már hülyeségeken jár az eszem de közbe felhív és kiderül, hogy dolgozik! Mond meg a barátnõdnek, hogy kicsit többször szeretnél vele találkozni mert, neked nagyon hiányzik! Vagy lepd meg menj el hozzájuk!=) És ha példáúl nem ér rá akkor elkiséred vagy segítesz neki!

Ugyan így vagyok én is a barátommal!Sokat féltékenykedek mert, bármit mondhat! Példáúl amikor azt mondja, hogy dolgozik akkor is már hülyeségeken jár az eszem de közbe felhív és kiderül, hogy dolgozik! Mond meg a barátnõdnek, hogy kicsit többször szeretnél vele találkozni mert, neked nagyon hiányzik! Vagy lepd meg menj el hozzájuk!=) És ha példáúl nem ér rá akkor elkiséred vagy segítesz neki!
Akármennyire fáradt vagyok, sosem mondok olyat a barátomnak, hogy "figyelj, fáradt vagyok, hagyjuk ezt ma"... Pedig én nagyon álomkóros vagyok, legszívesebben mindig csak aludnék, sosem vagyok kipihent. Én azért beszélgetnék vele egy kicsit arról, hogy most mi van.
Hormon zavar
Lehet, hogy elõszele a mensinek, a beágyadózásos vérzés csak 1-2 csepp, foltocska, és nem tart 1 hétig szerintem. Amúgy nyugodtan csinálhatsz tesztet így is, gondolom annyira nem pecsételsz, hogy a vizeletedbe is menjen.
Esetleg progeszteron hiàny. Nekem règen akkor volt mindig barnàzàs, pecsètelès menzesz elott màr pàr nappal folyamatosan. Szerintem a tesztnèl nem oszt-szoroz a pecsètelès ha nem kerul vèr a vizeletbe. Csinàlj egyet, hogy megnyugodj, de szerintem is inkàbb hormonzavar àll a hàttèrben.
Ha már menzesze elõtt egy héttel pecsételsz akkor biztos nem vagy terhes. Pont az jelenti, hogy ha meg is történt a találkozás nem tudott meg tapadni, beágyazódni mert a sárgatest idõ elõtt elkezdett pusztulni. Progneszteron hiány. Ugyan ez a bajom nekem is. Én C vitamint és premens tablettát szedek orvos tanácsára. Majd a hét végén vagy jövõhét elején dõl el, hogy segített-e. 3-án nem várom.
Progeszteron hiány bocsi.

15 vagyok és a szuleim kiskoromban nem figyeltek rám oda ilyen szempontbol, tehat a makkomon van egy barna folt elvileg anyajegy de nemtudom és büdös is a farkam, másrészt nem tudom hatrahuzni ha merev?

de semmféleképpen sem szeretnék metélést nem birom a korházakat nem szeretnék visszamenn a korházba..:(

Legjobb válasz: Van egy rossz hírem: ezt muszáj orvossal megnézetni. Nem is tippelnék, mi lehet a gond, menj vele orvoshoz! (A folt és a fityma-gyulladása nem biztos, hogy összefüggõ tünet, valószínûleg csak anyajegy.)

Hali ismét! A szag az teljesen sosem fog elmúlni, max. nagyon lecsökkenni! A tisztán tartása a péniszednek nagyban befolyásolja a szmegmásodás okozta kellemetlen fütyiszagok kialakulását! De ha megizzadsz mittomén aktív mozgás során, az is felerõsíti a tested, kiváltképp az intim tájékod szagát/illatát. Egy biztos, rendszeresen morzsold át mélyen a fitymádat, és a makkodat is a hüvelykujjaiddal, tusfürdõs, esetleg ha annyira dúrva, erõs a szmegmaszaga a brédnek, akkor BETADINE oldatos kézzel, de igen mélyen és alaposan, akkor is, ha mindegyik érzékeny, esetleg fáj/csíp! Azzal kidörzsölöd a maradék faggyút is a mélyedésekbõl, így nem lex mi annyira bûzölögjön! Ha erre rendszeresen rászoksz, azután nem lesz miért aggódnod, ...jelentõsen javulni fog a helyzet, csak az elején lex xar érzés, de ki le7 bírni, ha érzékeny is a makkod! :-) Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: egyébként olyanról is hallottam, hogy csak az elsõ sex után fogom tudni hátrahuzni mert vannak akik igy szuletnek ebbol mi igaz?
Nekem szûkületem volt és nem is az a kisebb fajta. Dokinál kaptam rá kenõcsöt (elocom krém) és vagy az vagy a rendszeres gyakorlás de megoldotta. Nem feltétlenül van szükség metélésre. (részlegesre sem feltétlenül) Próbáltam még a meleg fürdõt amibe papsajtot áztattam lehet h az is segített.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hgy ilyen bõ választ irtál, majd írok!
Részemrõl nincs mit. De a többi hozzászólónak sem ártana megköszönnöd, mert õk kezdtek el segíteni neked, megnyugtatni téged! :-) Üdv: EE
A tisztogatás nem kényelmes, de nem is fájdalmasabb, mint amikor magadnak próbálod, lehet kifogsz egy csini nõvért ;) Ne félj, azért vannak az orvosok, hogy segítsenek!
A kérdező hozzászólása: természetesen mindenkinek köszönök mindent!
Ne szórakozz már, inkább nem mész el, mint hogy néhány év múlva levágják a farkad, nehogy tovább terjedjen a gennyesedés?
A kérdező hozzászólása: hmm minden nap gyakorlom kicsit mindennap egyre jobban hátra húzom. már ott tartok, hogy már mereven is majdnem teljesen sikerül. szokatlan. minden nap már mosom annyi kérdésem lenne, hogy a szag mennyi idõ mire végre elmúlik?:S
A kérdező hozzászólása: én nem merek orvoshoz menni ezt senkisem tudja és ez már jóideje van. a folt valszeg télleg anyajegy mert azmar kicsi korom ota van most utana olvasgattam es elvileg ha ezentul midnen nap furdesnel hatrahuzom e sugy hagyom par percig es msoni fogom akkor vissza allhat..:/
1. Minden nap meg kell mosni és akkor nem büdösödik. 2. A fitymaszükület vagy rövid fék lehet a hibás hogy nem tudod hátrahúzni de ezt elöbb meg kell vizsgálni vagy pontosabb információt kell adni róla. 3.A barna folt hol van(a csupasz makkon, vagy a fitymán)?
Van egy rossz hírem: ezt muszáj orvossal megnézetni. Nem is tippelnék, mi lehet a gond, menj vele orvoshoz! (A folt és a fityma-gyulladása nem biztos, hogy összefüggõ tünet, valószínûleg csak anyajegy.)
Amíg nem mosod ki/nem mutatod meg dokinak, nem lesz elsõ szex.
A kérdező hozzászólása: kipróbálom a tisztogatást ha nem javul elmegyek! köszönök mindent!:)
Óvatosan kimossák egy valahány %-os sóoldattal és ennyi. De most már menj el, mert úgy érzem magam, mint egy szerencsétlen túsztárgyaló!
A kérdező hozzászólása: próbalni probaltam mar de amint feszult abba is hagytm..a tisztogatas milyen? mit csinalnak?
A kérdező hozzászólása: attól is félek h milyena tisztogatás..egyebkent a rossz az h most estem at egy uteten /talyogos mandula kivetel/ es me gmindig bennem vannak a szornyu emlekek ahogy uvoltottem ahogy szendvedtem stb es ketelen vagyok orvoshoz menni mert nagyon felek..ez elfog mulni csak ido kell hozza marmint a fejelteshez
Ebben teljesen igazad van, visszaállhat, mégis biztonságosabb, ha megnézeted. Egyáltalán nem ciki ilyen problémával orvoshoz fordulni. Sokkal cifrább dolgok is elõfordulnak hidd el.
Ez már komoly baj. Én fitymaszûkületre gyanakszom ha merev állapotban nem tudod a bõrt hátrahúzni, ez ugye azzal jár hogy nem tudod mosni a makkodat tele ment kosszal és begennyesedhetett. Sajnos mindenképp orvoshoz kell fordulnod bár szerintem megúszod a kórházi bennfekvést meg szerintem metélés sem lesz csak fogják kitisztítják pár napig rossz lesz aztán utána jobb lesz. Az a barna folt valószínû anyajegy mert az öcsémnek is van ilyenje és amikor észrevettük totál nagy para volt de mondták hogy nincs semmibaja. Neki nem büdös meg rendesen tudja a bõrt húzni és nem is fáj neki. A büdössége meg azért van mert nem mosod minden nap fürdésnél, ez nagy baj, ettõl lehetett a fitymaszûkület is. Ismerek ilyen embert aki már járt így de neki durvább volt a helyzet rosszabbul járt sajnos, bár meggyógyították de nagy szenvedéssel járt, mert neki már el is fertõzõdött szépen mert nem foglalkozott vele és várt vele még több mint 1 évet.

Ez betegség? A farkamon egy ér vagy nem tudom mi néha megdagad, stb.

A barátn?m szokta néha krémmel verni a farkam, de er?sen megszorítja, stb. Szóval játszik vele. És néha a makk alatt kb 1 centivel kijön egy kemény dudor. Olyan mintha pl egy ér lenne ami megdagad csak kicsit kemény lesz. Volt már ilyen akkor is mikor 3x dugtunk egy nap. Másnak is van ilyen? Mit?l van? Van megoldás rá?

Legjobb válasz: Valõszínûleg egy visszér lehet, nem hiszem, hogy probléma, de azért a biztonság kedvéért keress fel egy orvost.

Valõszínûleg egy visszér lehet, nem hiszem, hogy probléma, de azért a biztonság kedvéért keress fel egy orvost.

Szeretnék egy dobi kislányt de nem tudom hogy farokkal vagy anélkül. Nekem tetszik hosszú farokkal de azt mondják hogy nagyon sérülékeny. Mi az igazság?

Legjobb válasz: Ha farokkal tetszik akkor farokkal vedd! Nem láttam még olyan dobit akinek baja lett volna tõle. Bár nekem úgy nem tetszik.

Ha farokkal tetszik akkor farokkal vedd! Nem láttam még olyan dobit akinek baja lett volna tõle. Bár nekem úgy nem tetszik.
Nekem farokkal jobban tetszik. Amúgy nagyon furcsa ezen gondolkodni :)
farokkal és nem álló füllel nagyon aranyosak
Egy farkatlan dobi kislány. Mindent értek. :D
Csakis farokkal!
Hát szerintem ha már dobi kislányt szeretnél, akkor mindenképp farokkal! :)
Az igazság benned van. Farkas, vagy farktalan? ez itt a kérdés. Hidd el, jobb ha a kéket veszed be.
Magyarországon is vannak olyan tenyésztõk, akik meghagynak az alomban egy-két kiskutyát hosszú farokkal, olyan kennelt kell keresned.(Magyarországon egyébként szinte képtelenség eladni) Vagy épp az a baba kisebb volt, és rizikós lett volna levágni neki. Valóban 2-3 napos korban jo ezt a beavatkozást elvégezni, de legtöbb esetben a tenyésztõ végzi saját maga, nem minden állatorvos tudja, hogy kell megcsinálni, ugy, hogy az a farok szép legyen, és ne kelljen késõbb korrigálni. Tartástól, és temperamentumtól is függ mennyi esélye van a sérülésre. Egy csóválós gyerek hamarabb beüti, miután egész nap örömködik, és jár a feneke:) ha kennelben van tartva ott is nagyobb a valószinûsége. És az sem igaz, hogy a vágott farku kiskutya nem csóválja a farkát. Dehogynem. Látszik ahogy jár a kis farkuk jobbra-balra. én azt gondolom, ha szeretnéd hosszú farokkal, akkor a fülét sem szabad a késõbbiekben bántai. Viszont ha vágott farok mellett döntesz, akkor a fület is illik. Olyan mintha félbehagyták volna. vagy igy, vagy ugy. Kannál mindenképp vágott, a szuka szép naturon is.
ma 18:52 Ha HPO vizsgája van a kutyáidnak, akkor nem kell kihangsulyozni az engedelmes vizsga meglétét, mert a HPO-nak alapfeltétele a BH.
Én a helyedben mindenképp farokkal venném meg. Semmi hátránya nem fog ebbõl származni, az csak egy tévhit, hogy ilyen okokból csonkolnák a farkukat, szimplán csak küllemi célokból történik. Az belõle a probléma, hogy újszülött korában kell kiválasztanod a kiskutyát, mert a kölykök nagy részének a tenyésztõ levágatja a farkát. Ilyen korban a viselkedés, küllem még csak kis mértékben jósolható meg.
utolsonak igaza van
Szerintem, ha minõségû, jó kennelbõl még az alom születése elõtt lefoglalsz egy kiskutyát, és elmész kiválasztani még újszülöttként (ez kicsit rizikós, hogy melyiket, de talán sikerül jól választanod) akkor megkérheted a tenyésztõt, hogy ne vágassa le a farkát.
nem értettél meg idefigyelj, a tenyésztõ, ahogy megszülettek, még lehetõleg aznap vagy 1-2 nap elteltével levágatja a farkát az összesnek, mivel pár napos korukban a legcélszerûbb ezt a kicsi kis beavatkozást elvégezni, minél késõbbre van ez halasztva, annál rosszabb tenyésztõ nem fog arra várni, hogy esetleg te válassz egyet, te odaérj születésük után 24 órán belül, aztán válassz egyet olyan kölykök közül, akit nem tudsz letesztelni, hogy milyen lesz a viselkedése, stb. arról nem is beszélve, ha fût fát ígérsz, a tenyésztõ meghagy egy kölyköt, aminek nincs vágatva a farka, aztán te pedig visszamondod a kölyköt, mivel gyakori az ilyen is ugye hogy ez kivitelezhetetlen? vagy csak én érzem így? -volt tenyésztõ-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Lehet hogy a faroknál így van de lehet azt kérni hogy ne vágja le.A fülnél pedig én döntök.
vágott fül, vágott farok, ez egyértelmû amúgy ez nem kívánságmûsor, általában még szaporítóknál is, tenyésztõknél is az összes kölyök farkát rögtön lecsípik a másik meg az, és szerintem nagy igazság, hogy szaporítóknál, ha nincs vágva a farok, akkor valószínûleg nem látta a kölyköket állatorvos
Az elsõ válaszoló is Mátrixot nézett tegnap:) Nekem a vágott farkú ugyan jobban tetszik, de valószínû, hogy sajnálnám megcsonkíttatni.
Én állatkinzásnak tartom, hogy levágják egy kiskutya farkát, ezért mindenképpen farokkal. Nekem spánielem van, annak sincs levágva a farka.
Nekem két dobi kislányom van :) Az idõsebb, aki már 5 éves, na neki megvan a farka, és a füle is rendesen. Soha nem rágta le a farkát, nem kergette.. Emellett semmilyen feladatban/vizsgában nem akadályozta, IPO és K99 vizsgákat is tettem vele, versenyekre nem jártam vele, de a vizsgái megvannak. A mai napig is nagyon fitt, szalad a labdája után, engedelmes, és semmi hátránya nincs abból, hogy van farka :) A fiatalabb most múlt 2 éves, õ farokvágott, de a füle megvan hagyva. Neki sem származik semmilyen hátránya a farka vágatásától, de azért néha fura, hogy a kutyám nem csóválja a farkát, mert nincs neki. Vele most készülünk letenni az IPO-t, és arra is nagyon jól mennek a feladatok. Ja, és mind a kettõ kutyusom törzskönyvezett, engedelmességi vizsgás kutya.
álló farokkal
amugy farok nelkul vedd mert azt halottam hogy ha hoszu farka van a dobinak akkor elkezdi kergetni és lerághatja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Az elsõ válaszolótól kérdezném hogy milyen kék?
Mindenképpen farokkal vedd. Semmi baja nem lesz és sokkal aranyosabb:-))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!