Találatok a következő kifejezésre: Fájdalmas a és mennyi idö (14 db)

Mennyire fájdalmas a petevezeték átfúvás és mennyi ideig kell kórházban maradnom? Mennyi idő múlva leszek tünet-fájdalom mentes?

Legjobb válasz: Nekem kábításban végezték, arra a pár percre voltam eszméletlen amíg a kontraszt anyagot fel lõtték és megcsinálták a képet, nem volt fájdalmas, és még aznap hazamehettem, miután kiment belõlem a kábaság. Velem ott volt a férjem és nagyon jó volt!:) Én nagyon féltem, és csak annyit írhatok, hogy következõ hónapban teherbe is estem, pedig egyáltalán nem számítottam rá, és már 6 hónapos a kisfiam! :):):):):) Neked is hasonló szerencsét kívánok és kitartás!!! :):):):) Fájdalom, az csak kevés volt, kicsi menstruáció szerû fájdalom és csak nagyon kevés vérzésem volt! Egybõl elkezdtem Rutascorbint szedni, a doki javaslatára és nem volt semmi gondom! Annyi gondom volt, hogy azt mondták, hogy ne igyak 1 órán keresztül, de majd szomjan gebedtem és ittam és ettõl hányingerem volt és bokákoltam, úgyhogy te ezt ne tedd!!! Sok sikert mégegyszer!

Nekem kábításban végezték, arra a pár percre voltam eszméletlen amíg a kontraszt anyagot fel lõtték és megcsinálták a képet, nem volt fájdalmas, és még aznap hazamehettem, miután kiment belõlem a kábaság. Velem ott volt a férjem és nagyon jó volt!:) Én nagyon féltem, és csak annyit írhatok, hogy következõ hónapban teherbe is estem, pedig egyáltalán nem számítottam rá, és már 6 hónapos a kisfiam! :) :) :) :) :) Neked is hasonló szerencsét kívánok és kitartás!!! :) :) :) :) Fájdalom, az csak kevés volt, kicsi menstruáció szerû fájdalom és csak nagyon kevés vérzésem volt! Egybõl elkezdtem Rutascorbint szedni, a doki javaslatára és nem volt semmi gondom! Annyi gondom volt, hogy azt mondták, hogy ne igyak 1 órán keresztül, de majd szomjan gebedtem és ittam és ettõl hányingerem volt és bokákoltam, úgyhogy te ezt ne tedd!!! Sok sikert mégegyszer!
Nem fáj, mivel altatásban végzik. Utána elképzelhetõ kisebb fájdalom. Mûtét utáni 2. 3. napon kiengednek, ha minden rendben van. 1 hét múlva már egyáltalán nem is fog fájni és simán tudsz ülni, menni stb. De 6 hétig nem szabad megerõltetned magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, de be kell valljam nagyon félek!
mennyibe kerül ez a mûtét?Mert lehet hogy nekem is ez lehet a problémám.Ultrahanggal látható hogy ez az elzáródás?
A kérdező hozzászólása: Sajnos uh-al nem látható. Nekem a nõgyógyászom jelezte, mivel már több mint 1 éve nem jön a baba, meg kellene csinálni ezt a mûtétet. Nem kérdeztem, hogy pénzbe kerül e, szerintem tb támogatásos. Aki tud többet jó lenne, ha írna! Köszi.
kedves 17:47-es válaszoló.Hol végezték neked ezt a beavatkozást, hogy benn lehetett veled a férjed?

Fájdalmas a tetkó és mennyi idö alat gyógyul meg?

Legjobb válasz: Attól függ hová lesz. Ahol közel van a csont ( pl csukló , gerinc,tarkó) ott fájdalmasabb. Kar, has nem annyira fáj, inkább kelllemetlennek mondanám. Akkor gyógyul meg, amikor leesik a var. Ez függ a minta méretétõl, sokak szerint a színesek tovább gyógyulnak.Egy picike minta egy hét alatt szépen begyógyul. Addig nem érheti víz , nem úgy értem, hogy nem tusolhatsz,de áztatni nem lehet, és a szappanos lé se nagyon folyjon rá. Nap ne érje. Kb. ennyi

Attól függ hová lesz. Ahol közel van a csont ( pl csukló , gerinc, tarkó) ott fájdalmasabb. Kar, has nem annyira fáj, inkább kelllemetlennek mondanám. Akkor gyógyul meg, amikor leesik a var. Ez függ a minta méretétõl, sokak szerint a színesek tovább gyógyulnak.Egy picike minta egy hét alatt szépen begyógyul. Addig nem érheti víz , nem úgy értem, hogy nem tusolhatsz, de áztatni nem lehet, és a szappanos lé se nagyon folyjon rá. Nap ne érje. Kb. ennyi
Szia! Én 5 éve a derekamra csináltattam, a gerincnél tényleg nem valami kellemes, de nem vészes, a többi helyen meg csikis volt, úgyhogy nem kell tõle megijedni! A tetoválós megmondja majd, hogy milyen krémmel kell kenegetni, kb. 1 hétig, addig hámlani fog a bõröd. Viszont egy tetoválást nagyon át kell gondolni, hogy szeretni fogod-e késõbb is, meg hogy milyen helyre csináltatod (a hasadon egy delfin van, kásõbb meg egy bálna lenne...) Nekem 16 éves koromtól tettszett, de tudtam, hogy ezt még át kell gondolnon, mert ez egy életre szól (ha csak el nem tünteted mûtéttel, de lehet, hogy csunya lenne, nem tudom), szóval olyan 20 évesen csináltattam, és nem bántam meg. De ha jól tudom, vannak olyan tetkók is, amik kb. 5 év után egyszerûen felszívódnak, eltûnnek. Hát nem tudom, én olyat biztos nem csináltatnék. Remélem segítettem!
a tetoválás fájhat, ha a mûvész nem nagyon ért hozzá, esetlegesen kicsit béna vagy éppen ha olyan felületet varratsz, ahol vékony a bõr. elkészülte után érdemes 3-4 napig fóliázni. szebben gyógyul, kevésbé varasodik, megvédi, plusz mivel párásan tartja a felületet a fölös festék-vér keverék dolog ki tud csapódni így szép lesz. mosni kell. de áztatni tilos. szappanos vizzel áttörlöd, hogy a rászáradt vér-festék lejöjjön. aztán vissza a fólia. napra ne menj, kifakul eléggé keményen és akkor semmi értelme nem volt. ajánlott kenegetni valamilyen hámosító krémmel. bepanthen vagy neugranormon a legprofibbak. jó varratást! "Üssön a gép, peregjen a var, mindenki egyre többet akar!" (Tango Underground - Üssön A Gép)
elõzõ kommentemhez elfelejtettem: eszedbe ne jusson elõtte alkoholt inni!!! bár mindenhol azt mondják, hogy tompit és nem érzed a fájdalmat, valójában borzalmasan összezavarja a dolgokat mert iszonyatosan vérzik! szóval! ALKOHOLT NE FOGYASSZ!!!!
Én csináltatam egy házilag összerakott géppel tetkót és az orvossoktol kértünk tüket h megcsináljuk.Elégé fájt de nem vészes aki most fog hozzá az ne ijedjen meg én a böröm egyikk legvékonyabb részére csináltam a tekók és elviselhetö volt .
Nincs fél órája, hogy végeztem a tetkósnál! Bokám belsõ részére lett csinálva! Amíg friss az élmény leirom Én mit érzetem! Konturozás egyáltalán nem fájt, alig éreztem! A satirozás már kellemetlenebb volt, de igazából olyan érzés mintha nagyon forró lenne a tû és melegséget éreztem. Ahol már többször átmennt, na ott éreztem, de inkább csikis volt...ezt halál komolyan mondom! Én simán bevállalnék még egyet, tehát nem olyan vészes, túl lehet élni!Nekem csontnál még jobb is volt mint máshol!! Minden fejben dõl el, ha igazán akartok tetkót akkor sajna meg is kell szenvedni érte, de megéri! Volt olyan pillanat közbe mikor simán el tudtam volna aludni! Baromira féltem, izgultam , de megérte!
Mármint a varrás fájdalmas?
A kérdező hozzászólása: Igen az is a szülés mellett ?
Nekem sima szülésem volt, minden fájdalomcsillapítás nélkül, a varrás egyáltalán nem fájt, nem is éreztem, pedig kívül vágtak, belül pedig repedtem, szóval 1 órát stoppolt a dokim, de a szülés annál jobban fájt! :)
nekem fájt a varrás nem hatott az érzéstelenítõ szóval ugráltam ide oda minden szúrást éreztem, de gyors volt szerencsére.

Mennyi idő alatt gyógyul be a gátseb és mennyire fájdalmas?

Legjobb válasz: Szia.Eléggé fájdalmas. Kb 2 hétig nehéz az ülés, ezért javasolják az úszógumi vagy gátvédõ párna beszerzését. A teljes gyógyulás változó, de általában a szülés utáni 5-6 hétre már teljesen rendbe jön.

Szia.Eléggé fájdalmas. Kb 2 hétig nehéz az ülés, ezért javasolják az úszógumi vagy gátvédõ párna beszerzését. A teljes gyógyulás változó, de általában a szülés utáni 5-6 hétre már teljesen rendbe jön.
Nekem kb. két hónapos volt a fiam, amikor utoljára éreztem, hogy fáj. Ez akkor volt, amikor kivettem valamit egy alsó fiókból, le kellett hozzá guggolni, és közben egy barátnõm mondott valami vicceset és azon nevettem :) Szóval akkor már csak így fájt, más helyzetben nem. De szülés után a kórházban, hát nem volt egy leányálom. Jöttek látogatni és azon röhögtek, hogy milyen hülyén megyek, hát én magamban mindenkit elátkoztam :) De tényleg csak kacsázva lehet ilyenkor menni. Három-négy nap után már egész normálisan, csak lassan és megfontoltan. Engelm leginkább az zavart, hogy az ágyban nem tudtam fészkelõdni, pedig amúgy elég mozgalmasan szoktam aludni, kb. fél percenként megfordulok. Hát ez nem ment. Volt olyan szobatársam, aki állva evett, pedig volt úszógumija is. Nekem a legrosszabb a varratszedés utáni éjszakám volt, gondolom mert megpiszkálták, és utána nagyon fájt éjjel, akkor nem tudtam aludni se, csak sírtam a fájdalomtól. De nem akarlak riogatni, ez egyetlen egyszer volt, másnap már kevésbé fájt, varratok nélkül már hamarabb gyógyul.
Ez sok mindentõl függ. Van akinek 1-2 hét van akinek 2-3 hónap is lehet. Én az utóbbiba tartozok. Január közepén szültem, de sokszor még most is kellemetlen. Kb 5 hétig menni se nagyon tudtam, nemhogy ülni. Állva ettem, fekve szopiztattam és fürödtem mint a kacsa, mert a víz és csak a szappan-tusfürdõ csípte- volt nagyon jó, 1-2 óra hosszat végre nem fájt annyira. Az elsõ hetekben sírtam a fájdalomtól, pedig nagy a tûrõ képességem.A szeretkezés 2 hónap után ment csak, akkor is óvatosan.Hát remélem te nem szenvedsz annyit. A baba méretétõl is függ, és a varratok számától. Gyors és könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tulajdonképpen azért kérdeztem, mert úgy gondolom jobb felkészülni rá, hogy mi vár majd rám.
Szia. Akkor én kivétel vagyok.Vagy nagy a szerencsém.Igaz, én Németországban szültem.nekem szinte egyáltalán nem fájt.Elsö 4 nap éreztem mikor leültem, e´s feláltam, meg amikor járka´ltam, de különösebb fájásom nem volt.Nekem 3 hét alatt rendbe jött.
mi az a gátseb?
Szia! 5 hete szültem. Nekem 4 napig fájt a gátseb, aztán kivették a varratokat és sokkal jobb lett. Persze továbbra is érzékeny, de nem fáj. Remélhetõleg 6 hét alatt begyógyul.

Nagyon fajdalmas a rendes szules? Milyenek a fajasok? Szuro, hasito, esteleg gorcs szeruek? Es kinek mennyi ideig tartott a szules?

Legjobb válasz: nekem elég fájdalmasak voltak a fájások, majdnem szétfeszítettem az ágy szélét, ahova kapaszkodtam, viszont mondták hogy nagy levegõt, szabályosan venni, és akkor "elviselhetõbb" volt, de amikor nyomni kellett, az már nem volt annyira vészes, nekem legalábbis, és amikor kijött, az meg egy nagy megkönnyebbülés volt. amikor csak a fájások voltak, azt mondtam, hogy ki az a hülye, aki ezt többször végigcsinálja :D, viszont amikor meglett a baba, mondtam apukának, hogy "szeretném ezt átélni még!" És így pár nap után visszagondolva is azt mondom, hogy bármikor végigcsinálnám újra. Egyébként elsõ szülésem volt,és rosszabbra számítottam

engem nem szikével vágtak, hanem ollóval. a 2.-nál érzéstelenítõ nélkül, mert lelassult a babám szívhangja, és gyorsan közbe kellett lépni. megint elsõ voltam :)
Az én két szülésem, fájdalmas volt ugyan: egyik erõs fájás, másik gyengébb, de tovább tartott, de: életem legcsodálatosabb élménye! Nagyon jó, hogy élet születik! Olvasd el Dahlke: Sorsfordulók, és Leboyer: Gyöngéd születés c. könyvét Kérdezz anyákat, de ne csak a sajátodat, részleteket mondjanak! Ha nem ér váratlanul, úgy egyszerûbb! Olyan a fájás, mint a hascsikarás. De van aki nem fájdalmat érez, csak összehúzódást. Van akinek nagyon erõs a fájdalom.A félelem fokozza, a lazulás csökkenti. http://gyonged-szuletes.lap.hu/
nekem elég fájdalmasak voltak a fájások, majdnem szétfeszítettem az ágy szélét, ahova kapaszkodtam, viszont mondták hogy nagy levegõt, szabályosan venni, és akkor "elviselhetõbb" volt, de amikor nyomni kellett, az már nem volt annyira vészes, nekem legalábbis, és amikor kijött, az meg egy nagy megkönnyebbülés volt. amikor csak a fájások voltak, azt mondtam, hogy ki az a hülye, aki ezt többször végigcsinálja :D, viszont amikor meglett a baba, mondtam apukának, hogy "szeretném ezt átélni még!" És így pár nap után visszagondolva is azt mondom, hogy bármikor végigcsinálnám újra. Egyébként elsõ szülésem volt, és rosszabbra számítottam
Görcs szerûek a fájások. Olyanok mint egy nagyon erõs menstruációs görcs. Elkezdõdik és fokozatosan erõsödik, olyan, mintha középen alul jól megmarkolnák a hasadat. Találj majd ki valami jó pózt, ahogy elviselhetõbb a fájdalom. A fájások közt meg pihenj és "kapcsolj ki". Gondolj mindenfélére, próbálj meg kicsit elszundítani arra a pár percre is. Úgyis észreveszed, ha jön a következõ, ne várd, hogy mikor jön. Gondolj másra. De tényleg igaz: az már felejthetetlen élmény, amikor kicsusszan a baba teste!!!
elsõ vagyok, a derekam és a combom nekem is kegyetlenül fájt. Az is rossz, amikor már nem engednek leszállni az ágyról, és a derék..... a végén a combom úgy elfáradt, hogy elkezdett remegni.
szia én 2* szültem, lányom 6 , fiam 5 óra alatt. Nem mondom, hogy kellemes volt, mert azért gondolj bele mi történik, de ki lehet bírni. Hisz ha annyira borzasztó lenne, nem szülne senki, csak egyet. Utólag szé emlék lesz. Abból a szempontból jobb, mint a császár, hogy amikor kint a baba, megszûnik minden fájdalom, a császárosoknak meg ott a seb, ami kellemetlen. Én az érzéstelenítõ nélküli szülésre szavazok, mert az elsõnél kaptam a gázt, de nem használt, csak a fájásokat erõsítette. Még annyi, hogy én a 2.-nál hánytam, állítólag sokan vannak így. Azt mondták, a tágulás miatt, de én nem látok összefüggést, szerintem a baba ahogy lökheti ki magát, és nyomja a gyomrot, attól lehet.
Visszakérdeznék.Mit értessz rendes szülés alatt?
Nem kell félne d a szikétõl mert nem is fogod látni! Azt sem tudod majd mikor vágtak! SEMMIT nem érzel ott lenn annyira nagy nyomás lesz a gátona baba feje miatt. annyit fog mondani a doki valószínû h most ne nyomd egy kicsit tartsd vissza...akkor mestzenek majd de pillanat az egész.
A kérdező hozzászólása: jo, hat barhogyan is, en ehhez nem ertek, meg nem szultem se igy se ugy, meg csak fogok augusztusban. en csak annyit tudok errol az egeszrol amennyit o elmeselt. barhogyanis szuljon a no, egyik se kellemes, fajdalommentes, mindennek meg van az elonye-hatranya. majd a sors eldonti.lehetseges szerinted hogy csaszarral legyen egy nonek pl. azert mert alacsony, pl.150cm?a vedonom szerint nem vagyok olyan pici, hogy ne szulhessek rendesen.
Kedves kérdezõ! Ne mond azt, hogy a császáros SZÜLÉS(!) nem szülés! Tulajdonképpen nem is tudod mi az, hisz nem élted át. Én császárral SZÜLTEM a kisfiamat de mivel rendes szülésnek indult 14 órát vajúdtam és csak a leges-legvégén vittek a mûtõbe. És igen, pokolian tud fájni a vajúdás, és iszonyúan kimerítõ, bár vannak szerencsésebbek akiknek rövidebb ideig tart, illetve a fájdalomküszöbük magas. Szóval szerintem akkor alkoss véleményt ha majd átélted valamelyiket a két SZÜLÉS-forma közül! Üdv: 32 hetes
A kérdező hozzászólása: szulesnek szules az is de nem nyomod ki megsem, csak ki veszik beloled.nekem aztan tok mindegy hogy ki hogyan nevezi. en csaszarmetszesnek vagy csaszarvagasnak nevezem es nem csak en. nem kell valakit lekritizalni, biztosan nem te szenvedted ki a vilag legnehezebb szuleset, azert mert te mar tul vagy rajta nem kell valakit okitani, nem te vagy az egyetlen es nem is a vilag kozepe ami veled tortent, masra is var es attol, fuggetlenul hogy ki mit hogyan nevez, attol meg marad ami. nem fogok azon filozni hogy ki mit hogyan nevez, attol meg nehez ez is az is es kesz
A kérdező hozzászólása: en sose szoltam le valakit az vegett hogy ki hogyan fogalmazott , ha jot nem tudok irni, akkor nem szolok le senkit.lehet hogy a masik csak rosszul fogalmazott, vagy nem ugy gondolta.kulonben sem a csaszarvagasra voltam kivancsi hanem a MASIK FAJTA SZULESRE. Attol hogy leszolok valakit megvaltoztatok valamit? ami volt volt, aminek meg megkell tortennie megtortenik fuggetlenul attol hogy ki mit es hogyan ir le.es nem hiszem hogy artottam is valakinek azzal a par szoval vagy bunt kovettem volna el.
kicsit a gátmetszésrõl: nekem volt, nem tudom mivel, és mikor csinálta, nem éreztem és nem hallottam semmit belõle, párom mondta hogy hallotta ahogy elvágta, de én a végén kérdeztem a dokitól, amikor nekiállt varrni, hogy volt vágásom? Szóval ennyit errõl, nem éreztem abszolút.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszodat. anyukam sem erezte amint vagtak, csak a varrasnal adott ki egy kis hangot, 1 pisszenest. de azt hiszem hogy az mar semmi hiszen mar kint a pici es attol nagyobb orom szerintem nincs
Szerintem a császárt is lehet szülésnek nevezni. Nemigazán hasonlítanám össze egy mûtéttel, mivel engem már kétszer is mûtöttek és bizony tudom, hogy nem kellemes utána sokáig! Én kb 2hét múlva fogok szülni és bárhogy is szülessen meg a baba biztos nem lesz olyan rossz mint egy mûtét! Hiszen ott lesz mellettem a pici fiam! Egy mûtét után meg csak a fájdalom van ott!
15.42-es Akkor bizonyára kedves kérdezõ Te sem úgy gondoltad ahogy.... talán rosszul fogalmaztál a császárról és nem akartál megsérteni senkit..... Én asszem a kérdésedre is válaszoltam, kérdezted, hogy milyenek a fájások, le is írtam Neked, akárcsak már százezren ezen az oldalon. Nem érzem, hogy kioktattam volna bárkit is. Egyszerû: ki így szül, ki úgy, a végeredmény ami igazán fontos és persze, hogy egészséges legyen mind a mama mind a baba. Úgysem Te fogod eldönteni hogy szülsz....hacsak nem celeb vagy, akkor lehet. És egyébként ezer film is van fent a neten, ha annyira kiváncsi vagy. És szerintem Te vagy a tegnapi kérdezõ, aki a császárral borzolta a kedélyeket. Ennyire unatkozol?
A kérdező hozzászólása: tevedsz.sosem irtam meg a szules kategoriaba, na de mindenki azt gondol amit akarsz. velemenyre nem vagyok kivancsi, sem a csaszarvagas nem erdekelt, mivel nem erra iranyult a kerdesem, legkisebb gondom is nagyobb annal minthogy valakivel el kezdjek kotekedni, mas rajtad kivul nem szolt le, es en sem szoltam volna le senkit.ha nincs tapasztalatom a temaval kapcsolatosan ami a masik fajta szulesrol szol, akkor nem irok semmit.na mindegy
A kérdező hozzászólása: mellesleg nem vagyok kisgyerek aki meg nem latott a tv-ben szulest, ha ugy akarom ott nezem meg, ha akarom a neten, es ha akarom megkerdem itt, azt mar hagy dontsem el en hogy mikent erdeklodom.kerdeztem valamit, kedvesen vissza reagaltam es halasan minden kedves valaszolonak, akkor meg miert riogatnak meg haboritanak barkit is?nem szokasom unatkozni
Tudod, mi a jó a szülésben? Hogy ha már elindul, akkor tudod, hogy elõbb-utóbb itt baba lesz! Fájdalom szempontjából ez azt jelenti, hogy akármennyire fáj, tudod, hogy két napnál tovább biztos nem fog tartani. De valószínû inkább, hogy egy napig sem. Tudod, hogy ha elkezdõdött, akkor hamarosan vége is lesz, és bónusz!!: nemsokára meglátjátok egymást. Nem olyan, mint egy hátfájás, vagy egy fejfájás, hogy nem tudjuk, meddig tart, és mikor újul ki. Ez 9 hónapig biztos nem kezdõdik újra :)
A kérdező hozzászólása: koszike:0. enis igy gondolom, es varom is, csak meg picit odebb van. en allok elebe, barmit is hoz a sors, ha nagyon fajdalmas lesz is, de a lenyeg hogy a baba egeszseges legyen.
A legelsõ császáros vagyok. Van akinél az utlsó pillanatban derül ki a császár, azért hagyják szenvedni, akinél viszont már elõre tudják, hogy az lesz, neki azért kell, hogy a baba felkészüljön a megszületésre, ne érje sokk, hogyha nem muszáj. Kutatások igazolják, hogy ha csak ki van "kapva" a pocakbol azt nehezen dolgozza fel és a késõbbiekben okozhat problémát. Amíg vajudunk, felkészül a külvilágra és olyan hormonok szabadulnak fel benne, amik segítik hozzászokni a kinti világhoz.
A kérdező hozzászólása: egyszoval nem mindenkinel egyforman mukodik, szerintem az orvoson mulik, hagyja e szenvedni a not.minek? ha megallapitsak hogy nem tudna rendesen megszulni?na mindegy. lehet hogy o szerencsesebb volt mint mas nok. azt hogy majd en hogyan fogom a picit vilagrahozni titok, es tudom en is hogy nem lehet befolyasolni, csak remelni tudom hogy nem csaszarral.mondom, ne nem a fajdalomtol, en a vagastol felek. nyilvan en is csak emberbol vagyok es vannak felelmeim.
A kérdező hozzászólása: nem csaszarvagas.nalam ez jelenti a rendes szulest idezojelben.habar az nem is szules, az mutet.akkor kerdezem igy :nagyon fajdalmas a szules?
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszodat. igazabol azt mar tudom hogy hogyan zajlik nagyjabol es milyen a csaszarral torteno, noverem ket lanya csaszarral lett, azt nem is szeretnek, pedig ugy hallottam hogy sok no annak orul, hat en inkabb szenvedek par orat mintsem vagdossank aztan ne birjak jarni. remelem hogy nem ugy fogok szulni. mondjuk en nem felek a szulestol csak kivancsi vagyok hogy nagyjabol milyen erzes.igaz hogy alul vagjak a not, kicsit metszik?nekem szike fobiam van, ahogy ragondolok izzad a tenyerem, meg sose operaltak, semmien okbol sem.ezert akarok szulni inkabb.
A kérdező hozzászólása: koszonom az osszes valaszt. en viselek barmilyen fajdalmat csak ne vagjak a hasam, ne operaljanak, mert a gondolattol fogok meghalni. nem vagyok kenyes, de az operacio gondolatatol irtozom.de muszaly lesz azt is kibirnom ha ugy hozza a sors. meg van 5 honapom :D
Vegyél egy fitness labdát, ülj rá terpeszben és rugózgass, így laza lesz a gáttájékod, mire szülsz, és könnyebben meglesz a baba. Hastánc is nagyon jó. Amit a filmekben mutatnak, az tényleg baromság. Fehér nõk általában nem is jajgatnak, max. kiáltanak, mint a küzdõsportoknál, az erõkifejtés miatt.
Hazugság lenne azt mondani, hogy nem fáj. A vajudás rettenetesen tusd fájni, nekem úgy indították meg, egybõl 2 percesek voltak, piszkosul fájt. Igaz, hogy idõben nem volt vészes, 4-5 óra alatt meglett. A tolófájások szerintem sem vészesek, azt tökre ki lehet bírni. Elõtte a vajúdás a gáz. Nekem a hasam alja fájt, és a szeméremcsontom. Milyen érdekes, hogy ez is egyénenként változó. Szülés után nekem már semmi bajom nem volt, örültem, hogy túl vagyok rajt. Természetesen megéri, mert egy kis tündért kaptunk érte!!! Hamar regenerálódtam, és a kórházban sem éreztem rosszul magam, ha jó a szobatársad, akkor ki lehet bírni, meg úgyis jönnek a látogatók! Könnyû szüléstr kívánok!
Úgysem te fogod eldönteni, hogy miként fog megszületni a babád, hanem a körülmények döntik el.Ha szerencséd van akkor sikerül természetes úton, de császár is lehet a vége.De a szüléskor úgyis erõs leszel és el fog múlni minden félelmed.csak a babádat fogod várni hidd el.Egy császárral szülõ anyuka.
görcsölt már be a vádlid? kb ugyan olyan érzés, csak a hasadban. Ehhez tudnám a legjobban hasonlítani. 2 gyerekes
12 órán át voltak szünet nélküli fájásaim. Az egyik karomban infuzió volt, így nem kelhettem fel. Nagyon fájt nekem fõleg a derekam. Nem lehet rá felkészülni, hogy milyen lesz. De az tényleg igaz, hogy mindent feledtet, mikor már rajtad van a baba. Életem legszebb élménye volt. A kitolás 15 perc volt összesen, az már semmi a fájásokhoz képest. Bár 12 óra hosszú idõ, mindig ha az órára néztem meglepõdtem, hogy milyen gyorsan megy az idõ. Én örülök, ogy természetes úton szülhettem, bár nagy vágásom volt, 15 öltéssel varrtak össze, viszont két óra múlva már egyedül mászkáltam, fürödtem, és hamar felépültem. A császáros szobatársaim szegények nagyon szenvedtek, és a babájukat sem nagyon tudták még emelgetni. Szép szülést, és boldog babázást!
Szia! Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ha a tesód császárral szült, akkor azt is kellene tudnod, hogy a császáros is vajudik végig, egészen a kitolásig, ha csak nem sürgõsségi volt(bár mind a kettõ?). Le lehet pontozni nyugodten, de a császárosok védelmében szólok. Mindkét babám csáazárral született, és az elsõvel 13 órát, a másodikkal 9 órát vajudtam. Az egyik faros volt, ami nem lett volna akadály, de a kicsim keresztbe tette a lábát, a második végig harántfekvésben volt. Úgyhogy az, hogy a császár nem szülés, kicsit dúrva. Nekünk is ki kell tágúlni és végig kell vajudni. Szerintem neketek könnyebb, mert kinyomod, és elmúlik a fájdalmad, max a gátseb fáj, ami nem összehasonlítható egy nagy hasi mûtéttel. Nem akartam senkit megbántani, de végig kellene gondolni, mielõtt kijelentjül, hogy a császár nem szülés.
Az utolsó válaszó szívembõl szólt! Én sem terveztem, hogy "kimûtsék" a babámat belõlem, ahogy te írod, de ezt hozta az élet. És ugyanúgy világrahoztam a kisfiamat, mint az, aki hüvelyi úton szül, és amit remélem másodszorra lesz alkalmam átélni. A szülés!!! után 3 napig azt hittem belehalok, de túl vagyok rajta, sikerült! És büszke vagyok rá, hogy én adtam életet a gyönyörûséges, csupa mosoly babámnak! Aki nekem ezekután azt mondja, hogy a császár nem szülés, kívánom élje át azt a (szerintem) poklot, amit a következõ pár nap jelent. 7 hós kicsi fiú anyukája
Nekem is fura ez a "kimûtik" szó amit használtál, de szerintem mire eljön a szülés ideje érettebb leszel és szülni fogsz nem fogsz félni a vágástól sem ha úgy adódna.Azért remélem nem lesz olyan vitatott ez a kérdés mint, hogy :Miért császároznak annyi nõt?c.elõzõ kérdések egyike.Én is a császárral szülõk védelmében írtam.
Az utolsókkal értek egyet. 18 óra vajúdás után császároztak. A 18 órát szinte végig mozdulatlanul kellett tûrnöm. Sem azt, sem a császár utáni napokat, heteket nem kívánom senkinek. Legyen szerencséd, szülhess természetesen, és kívánom, h mozoghass! Mozdulatlanul feküdni és úgy szenvedni rettenetes!
A kérdező hozzászólása: nem vajudott. egyszeruen csak megvizsgaltak es megallapitottak hogy nem nyilik, tagul, akkor meg mar ha elmegy a magzatviz, nincs mire varakozni, minek szenvedtetni valakit?, el altattak es kesz, vagtak. nem mindenki nyilik, tagulnak a csontok, es azt mar szules elott meg allapitottak, tudta hogy csaszarral lesz neki.meselte hogy voltak kisebb fajasai, de mivel nem szult, es nem is kecimeciztek vele, azt hiszem hogy az semmiseg volt. szoval nem
O.K. Sok sikert! De különben nem mindig olyan fájdalmas. Nekem mostanában hat ismerõsöm, szült, és egy maga azt mondta, hogy nagyon könnyû szülése volt, három kicsit gondolkodott és azt mondta, hogy nem volt vészes, csak egy mondta, hogy ..hát, elég nehéz volt. meg egy császár, õ is állva fogadott mindenkit, a baba meg a nagyágy közepén békésen aludt.

Meddig tart egy fitymaműtét és utána mennyi ideig tart a gyógyulás? Fájdalmas?

19 éves vagyok, és fitymasz?kületem van. Sportolok és érdekl?dnék, hogy mennyi id?t kéne kihagynom a m?tét miatt, illetve ha a m?tétet SZTK-n keresztül csináltatom meg akkor fizetnem kell érte?

Legjobb válasz: Ez egy TB álltal finanszírozott mûtét,tehát ingyenes.A mûtét maga kb 1-1,5 órás érzéstelenítéstõl függõen.A végleges gyógyulás 2 hét.1 hét utánn van varratszedés.Igen egy kicsit fájdalmas,a mûtét nem,de utánna biztos,hogy érzékeny lesz a terület.Fõleg a kötéscserék,hiszen majdnem minden vizeletürítés utánn át kell kötnöd magadnak.

Ez egy TB álltal finanszírozott mûtét, tehát ingyenes.A mûtét maga kb 1-1, 5 órás érzéstelenítéstõl függõen.A végleges gyógyulás 2 hét.1 hét utánn van varratszedés.Igen egy kicsit fájdalmas, a mûtét nem, de utánna biztos, hogy érzékeny lesz a terület.Fõleg a kötéscserék, hiszen majdnem minden vizeletürítés utánn át kell kötnöd magadnak.
nekem is volt mûtétem, kb.1 órás volt, de a teljes gyógyulás 4-5 hét.az érzéstelenitö injekció kicsit kellemetlen de nem vészes. varratszedés 1 hét múlva. utána ajánlot a kamillás borogatás. fontos hogy a borogatás után szárazra kell törölni a péniszt hogy a kötés ne ragadjon bele a sebbe. éjszakánként merevedés elõfordulhat, ez kicsit kellemetlen, ilyenkor fel kell kelni és kicsit járkálni a szobában.
majs áztasd kamilla teába az segíti a gyógyulást
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, lenne hozzá még 1 kérdésem: A makk túlzott érzékenysége mennyi idõ alatt múlik el kb?
Már nem aktuális, de hátha valaki olvassa akinek hasznos lesz. Én 18 éves vagyok. Nekem nagyon jó doki volt az elõzõek alapján: a mûtét fél óra volt, az éréztelenítõ tényleg elég szar, de nekem a varratok 10-15 nap után magától kiestek, illetve nekem a kötést nem kellett cserélgetnem, elsõ este leszedtem, utána egy két napig otthon törölközõben mászkáltam, egy hétig voltam otthon, utána meg ha valahova mennem kellet puha pólócskkal kötöztem be. SZTK alapú kezelésnél nem kell fizetni. Sok kommentet olvastam én ia a mûtét elõtt, A részleges fitymamûtéttõl senki ne féljen, jó dokinál minden simán megy.

Előre rettegek a vérvétel eredményétől, nehogy magzatvízvizsgálatra kelljen mennem. Nagyon fájdalmas? Mennyi ideig tart? És utána meddig kell bent lenni? Mennyi idő van eredmény?

Az els? terhességemnél a nyitott hátgerinc-rész nem lett jó, 3x hívtak vissza ultra-hangra, 6 hétig tartott a bizonytalanság, ráadásul a rokonságban van ilyen betegség. Érzem, hogy minden rendben, de most mégis rettegek a magzatvízvizsgálattól. Többen mondták, hogy nem fáj, de ezt nehezen tudom elképzelni. Eleve a t?t?l is rettegek.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm egy hónapja volt ilyen magzatvíz vizsgálaton. Azt mondta, hogy egyáltalán nem fájt neki. Inkább, legalábbis szerinte, kicsit lelkileg volt megterhelõ. De miután meg tudta, hogy minden oké a babával el is felejtette már az egész vizsgálatot. Még az nap haza engedték délután, akkor azt mondták neki hogy ok minden. Egyéb vizsgálatra is küldtek mintát, arra két hetet várt legalább. Azt mondták neki ha baj van akkor rögtön értesítik telefonon. A vizsgálat után ha jól emlékszem 5 napig szigórú fekvés, csak wc-re szuabad kimenni és még utána ajánlott legalább 5 nap nyugalom.

Egyik ismerõsöm egy hónapja volt ilyen magzatvíz vizsgálaton. Azt mondta, hogy egyáltalán nem fájt neki. Inkább, legalábbis szerinte, kicsit lelkileg volt megterhelõ. De miután meg tudta, hogy minden oké a babával el is felejtette már az egész vizsgálatot. Még az nap haza engedték délután, akkor azt mondták neki hogy ok minden. Egyéb vizsgálatra is küldtek mintát, arra két hetet várt legalább. Azt mondták neki ha baj van akkor rögtön értesítik telefonon. A vizsgálat után ha jól emlékszem 5 napig szigórú fekvés, csak wc-re szuabad kimenni és még utána ajánlott legalább 5 nap nyugalom.
Nekem tegnap vették le a magzatvizet Szegeden, és én mondom, hogy semmi az egész... pedig én egy vérvételtõl is parázok...:) Ha picit is bizonytalan az eredmény, akkor ez a tuti... Szinte semmit nem lehet érezni... annyi a bibi, hogy 4 hetet kell várni az eredményre.:( 18 hetes kismama

A 7hónapos yorki kutyusunkra foghúzás vár. Ez mennyire kockázatos? Fájdalmas beavatkozás? És altatják is a kutyát ilyenkor? Lehangolt és szomorú utána? Kb. mennyi ideig?

Legjobb válasz: miért húzzák a fogát? tej- vagy csontfog? ha tej, akkor nem fog belõle érezni semmit, ha csont, az már kicsit más tészta..szerintem altatni kellene, ha más nem, akkor azért, hogy addig is nyugton maradjon, ne ugráljon. egy hét hónapos kutyát hosszútávon nem visel meg semmi ilyesmi beavatkozás, ne aggódj. :).

miért húzzák a fogát? tej- vagy csontfog? ha tej, akkor nem fog belõle érezni semmit, ha csont, az már kicsit más tészta..szerintem altatni kellene, ha más nem, akkor azért, hogy addig is nyugton maradjon, ne ugráljon. egy hét hónapos kutyát hosszútávon nem visel meg semmi ilyesmi beavatkozás, ne aggódj. :) .
mindkét yorkimnak ki kellett huzni a 2 szemfogát.aznap ne adj neki enni, elõtte.elaltatják, kb.5-10perc alatt kihúzza.aztán viheted is haza.nekem2-3órán belül annyira felébredtek.inni enni csak akkor adj, ha már nem megy összevissza, mert félre is nyelhet, megfulladhat.elmondja az orvos mit adj neki enni.mi szárazat nem adtunk, nehogy felsértse a sebet.nem lesz szomorú, csak utána kicsit kómás lesz.én sírtam az elsõnél, a másodiknál már edzettebb voltam.kitartás!ja, és én elkértem a fogakat.:-)
Én kutyusom fogát bár nem húzták, altatáshoz volt szerencsém, és igen, én is sírtam! :) Félelmetes volt. Az orvos elaltatta, 5 perces vizsgálat volt, aztán az autóba tettük, elindultunk haza, és remegett az egész kutya. Aztán egyszercsak hirtelen abba maradt, mintha elpusztult volna, semmi életjel... Na én itt már kész voltam, majdnem fel kellett mosni, aztán hirtelen felül, mint keljfeljancsi, és néz értetlenül hogy mi történt! :D Úgy közlekedett egész nap mint aki részeg :D Kérdezd ki az orvost mindenrõl, amit nem értesz, biztosan válaszolni fog. Kitartás :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Neki is a két szemfoga fog kimenni, mivel maguktól nempottyantak ki. :-0
Sziasztok! Most vettem észre, hogy a 7 hónapos yorkimnak alul mindkét szemfoga rosszul nõ (nem esett ki a tejfog mellette). Szoval mindenképp altatni kell szegényt a foghúzáshoz :(? Kérlek írjátok meg azt is, hogy menyit fizettetek. Elõre is köszönöm.

Ha a csuklóra szeretnék egy kb 1*7 centis tetoválást csináltatni, az mennyi idő alatt lenne kész mennyibe kerülne és milyen fájdalmas lenne?

Legjobb válasz: az enyém kb ekkora. nekem egy óra volt cigivel, többszöri rajzolgatással (mivel kicsi a minta, csuklómra rajzolta fel a srác). nekem 3000 volt, de nem szalonban. és nekem csak az elsõ két percben fájt, akkor se nagyon, utána zsibbad, és csak meleget érzel ott, ahol épp a tû mozog 20£

az enyém kb ekkora. nekem egy óra volt cigivel, többszöri rajzolgatással (mivel kicsi a minta, csuklómra rajzolta fel a srác). nekem 3000 volt, de nem szalonban. és nekem csak az elsõ két percben fájt, akkor se nagyon, utána zsibbad, és csak meleget érzel ott, ahol épp a tû mozog 20£
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért kérdeztem, hogy mennyire fáj, mert nagyon félek tõle és van aki azt mondta h kibírhatatlan van aki meg azt, hogy nem is érzett semmit se.
A kérdező hozzászólása: és az mennyi idõ volt kb amíg elkészült? úgy értem a varrás rész...
Nekem a csuklómra iszonyatosan fájt.Nagyon rossz érzés volt. van máshol is, szerintem ez az egyik legkibírhatatlanabb rész, ott nagyon vékony a bõr. Nekem egy másikkal együtt csinálták, szóval árat nem tudok, de én se szalonban csináltattam.Az idõt meg nem néztem, úgyhogy sajnos azt se tudom :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!