Találatok a következő kifejezésre: Fájdalmas a és mennyi (57 db)

Fájdalmas? O.O
14 évesen ezzel foglalkozni ajaj mivé lesz ez a világ ?
kinek lenne fájdalmas?
Mikor hogy...Általában elöször nem is dugom be, hanem a csiklót nyalom, elöször gyengén, aztán erõsebben, de nem fájdalmasan.Aztán amikor úgy érzem, ott aj ideje, át térek a nagyajkakra, gyengéden, aztán a kisajkakra.És amikor egyáltalán nem számítana nagy ingerre, teljesen bele tolom a nyelvem, és úgy nyalok bent körözgetve.Ez mindig bevált eddig.Sajnos most nincs kin gyakorolni...
Én max akkor tudom elképzelni a fájdalmat, ha szûz még a csaj .
A kérdező hozzászólása: Igazából csak a nevemben szerepel az 1998 am 16 vagyok Köszi a válaszokat
ha nem acsiklóját akkor addig ameddig bírom, meg a fenekébe is
Ameddig bírom, de nem fáj az senkinek. Igaz nem is jellemzõ, nem az a technikám, az orálnál...
A kérdező hozzászólása: Sok embertõl hallotam hogy fájdalmas volt
18:59 Fuckadjál sirva....minek részletezted??? Jjjjjjajjjjj 0.O Csak érjek már haza...

Mennyire fájdalmas a petevezeték átfúvás és mennyi ideig kell kórházban maradnom? Mennyi idő múlva leszek tünet-fájdalom mentes?

Legjobb válasz: Nekem kábításban végezték, arra a pár percre voltam eszméletlen amíg a kontraszt anyagot fel lõtték és megcsinálták a képet, nem volt fájdalmas, és még aznap hazamehettem, miután kiment belõlem a kábaság. Velem ott volt a férjem és nagyon jó volt!:) Én nagyon féltem, és csak annyit írhatok, hogy következõ hónapban teherbe is estem, pedig egyáltalán nem számítottam rá, és már 6 hónapos a kisfiam! :):):):):) Neked is hasonló szerencsét kívánok és kitartás!!! :):):):) Fájdalom, az csak kevés volt, kicsi menstruáció szerû fájdalom és csak nagyon kevés vérzésem volt! Egybõl elkezdtem Rutascorbint szedni, a doki javaslatára és nem volt semmi gondom! Annyi gondom volt, hogy azt mondták, hogy ne igyak 1 órán keresztül, de majd szomjan gebedtem és ittam és ettõl hányingerem volt és bokákoltam, úgyhogy te ezt ne tedd!!! Sok sikert mégegyszer!

Nekem kábításban végezték, arra a pár percre voltam eszméletlen amíg a kontraszt anyagot fel lõtték és megcsinálták a képet, nem volt fájdalmas, és még aznap hazamehettem, miután kiment belõlem a kábaság. Velem ott volt a férjem és nagyon jó volt!:) Én nagyon féltem, és csak annyit írhatok, hogy következõ hónapban teherbe is estem, pedig egyáltalán nem számítottam rá, és már 6 hónapos a kisfiam! :) :) :) :) :) Neked is hasonló szerencsét kívánok és kitartás!!! :) :) :) :) Fájdalom, az csak kevés volt, kicsi menstruáció szerû fájdalom és csak nagyon kevés vérzésem volt! Egybõl elkezdtem Rutascorbint szedni, a doki javaslatára és nem volt semmi gondom! Annyi gondom volt, hogy azt mondták, hogy ne igyak 1 órán keresztül, de majd szomjan gebedtem és ittam és ettõl hányingerem volt és bokákoltam, úgyhogy te ezt ne tedd!!! Sok sikert mégegyszer!
Nem fáj, mivel altatásban végzik. Utána elképzelhetõ kisebb fájdalom. Mûtét utáni 2. 3. napon kiengednek, ha minden rendben van. 1 hét múlva már egyáltalán nem is fog fájni és simán tudsz ülni, menni stb. De 6 hétig nem szabad megerõltetned magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, de be kell valljam nagyon félek!
mennyibe kerül ez a mûtét?Mert lehet hogy nekem is ez lehet a problémám.Ultrahanggal látható hogy ez az elzáródás?
A kérdező hozzászólása: Sajnos uh-al nem látható. Nekem a nõgyógyászom jelezte, mivel már több mint 1 éve nem jön a baba, meg kellene csinálni ezt a mûtétet. Nem kérdeztem, hogy pénzbe kerül e, szerintem tb támogatásos. Aki tud többet jó lenne, ha írna! Köszi.
kedves 17:47-es válaszoló.Hol végezték neked ezt a beavatkozást, hogy benn lehetett veled a férjed?

Mennyi idő alatt gyógyul be a gátseb és mennyire fájdalmas?

Legjobb válasz: Szia.Eléggé fájdalmas. Kb 2 hétig nehéz az ülés, ezért javasolják az úszógumi vagy gátvédõ párna beszerzését. A teljes gyógyulás változó, de általában a szülés utáni 5-6 hétre már teljesen rendbe jön.

Szia.Eléggé fájdalmas. Kb 2 hétig nehéz az ülés, ezért javasolják az úszógumi vagy gátvédõ párna beszerzését. A teljes gyógyulás változó, de általában a szülés utáni 5-6 hétre már teljesen rendbe jön.
Nekem kb. két hónapos volt a fiam, amikor utoljára éreztem, hogy fáj. Ez akkor volt, amikor kivettem valamit egy alsó fiókból, le kellett hozzá guggolni, és közben egy barátnõm mondott valami vicceset és azon nevettem :) Szóval akkor már csak így fájt, más helyzetben nem. De szülés után a kórházban, hát nem volt egy leányálom. Jöttek látogatni és azon röhögtek, hogy milyen hülyén megyek, hát én magamban mindenkit elátkoztam :) De tényleg csak kacsázva lehet ilyenkor menni. Három-négy nap után már egész normálisan, csak lassan és megfontoltan. Engelm leginkább az zavart, hogy az ágyban nem tudtam fészkelõdni, pedig amúgy elég mozgalmasan szoktam aludni, kb. fél percenként megfordulok. Hát ez nem ment. Volt olyan szobatársam, aki állva evett, pedig volt úszógumija is. Nekem a legrosszabb a varratszedés utáni éjszakám volt, gondolom mert megpiszkálták, és utána nagyon fájt éjjel, akkor nem tudtam aludni se, csak sírtam a fájdalomtól. De nem akarlak riogatni, ez egyetlen egyszer volt, másnap már kevésbé fájt, varratok nélkül már hamarabb gyógyul.
Ez sok mindentõl függ. Van akinek 1-2 hét van akinek 2-3 hónap is lehet. Én az utóbbiba tartozok. Január közepén szültem, de sokszor még most is kellemetlen. Kb 5 hétig menni se nagyon tudtam, nemhogy ülni. Állva ettem, fekve szopiztattam és fürödtem mint a kacsa, mert a víz és csak a szappan-tusfürdõ csípte- volt nagyon jó, 1-2 óra hosszat végre nem fájt annyira. Az elsõ hetekben sírtam a fájdalomtól, pedig nagy a tûrõ képességem.A szeretkezés 2 hónap után ment csak, akkor is óvatosan.Hát remélem te nem szenvedsz annyit. A baba méretétõl is függ, és a varratok számától. Gyors és könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tulajdonképpen azért kérdeztem, mert úgy gondolom jobb felkészülni rá, hogy mi vár majd rám.
Szia. Akkor én kivétel vagyok.Vagy nagy a szerencsém.Igaz, én Németországban szültem.nekem szinte egyáltalán nem fájt.Elsö 4 nap éreztem mikor leültem, e´s feláltam, meg amikor járka´ltam, de különösebb fájásom nem volt.Nekem 3 hét alatt rendbe jött.
mi az a gátseb?
Szia! 5 hete szültem. Nekem 4 napig fájt a gátseb, aztán kivették a varratokat és sokkal jobb lett. Persze továbbra is érzékeny, de nem fáj. Remélhetõleg 6 hét alatt begyógyul.

Nagyon fajdalmas a rendes szules? Milyenek a fajasok? Szuro, hasito, esteleg gorcs szeruek? Es kinek mennyi ideig tartott a szules?

Legjobb válasz: nekem elég fájdalmasak voltak a fájások, majdnem szétfeszítettem az ágy szélét, ahova kapaszkodtam, viszont mondták hogy nagy levegõt, szabályosan venni, és akkor "elviselhetõbb" volt, de amikor nyomni kellett, az már nem volt annyira vészes, nekem legalábbis, és amikor kijött, az meg egy nagy megkönnyebbülés volt. amikor csak a fájások voltak, azt mondtam, hogy ki az a hülye, aki ezt többször végigcsinálja :D, viszont amikor meglett a baba, mondtam apukának, hogy "szeretném ezt átélni még!" És így pár nap után visszagondolva is azt mondom, hogy bármikor végigcsinálnám újra. Egyébként elsõ szülésem volt,és rosszabbra számítottam

engem nem szikével vágtak, hanem ollóval. a 2.-nál érzéstelenítõ nélkül, mert lelassult a babám szívhangja, és gyorsan közbe kellett lépni. megint elsõ voltam :)
Az én két szülésem, fájdalmas volt ugyan: egyik erõs fájás, másik gyengébb, de tovább tartott, de: életem legcsodálatosabb élménye! Nagyon jó, hogy élet születik! Olvasd el Dahlke: Sorsfordulók, és Leboyer: Gyöngéd születés c. könyvét Kérdezz anyákat, de ne csak a sajátodat, részleteket mondjanak! Ha nem ér váratlanul, úgy egyszerûbb! Olyan a fájás, mint a hascsikarás. De van aki nem fájdalmat érez, csak összehúzódást. Van akinek nagyon erõs a fájdalom.A félelem fokozza, a lazulás csökkenti. http://gyonged-szuletes.lap.hu/
nekem elég fájdalmasak voltak a fájások, majdnem szétfeszítettem az ágy szélét, ahova kapaszkodtam, viszont mondták hogy nagy levegõt, szabályosan venni, és akkor "elviselhetõbb" volt, de amikor nyomni kellett, az már nem volt annyira vészes, nekem legalábbis, és amikor kijött, az meg egy nagy megkönnyebbülés volt. amikor csak a fájások voltak, azt mondtam, hogy ki az a hülye, aki ezt többször végigcsinálja :D, viszont amikor meglett a baba, mondtam apukának, hogy "szeretném ezt átélni még!" És így pár nap után visszagondolva is azt mondom, hogy bármikor végigcsinálnám újra. Egyébként elsõ szülésem volt, és rosszabbra számítottam
Görcs szerûek a fájások. Olyanok mint egy nagyon erõs menstruációs görcs. Elkezdõdik és fokozatosan erõsödik, olyan, mintha középen alul jól megmarkolnák a hasadat. Találj majd ki valami jó pózt, ahogy elviselhetõbb a fájdalom. A fájások közt meg pihenj és "kapcsolj ki". Gondolj mindenfélére, próbálj meg kicsit elszundítani arra a pár percre is. Úgyis észreveszed, ha jön a következõ, ne várd, hogy mikor jön. Gondolj másra. De tényleg igaz: az már felejthetetlen élmény, amikor kicsusszan a baba teste!!!
elsõ vagyok, a derekam és a combom nekem is kegyetlenül fájt. Az is rossz, amikor már nem engednek leszállni az ágyról, és a derék..... a végén a combom úgy elfáradt, hogy elkezdett remegni.
szia én 2* szültem, lányom 6 , fiam 5 óra alatt. Nem mondom, hogy kellemes volt, mert azért gondolj bele mi történik, de ki lehet bírni. Hisz ha annyira borzasztó lenne, nem szülne senki, csak egyet. Utólag szé emlék lesz. Abból a szempontból jobb, mint a császár, hogy amikor kint a baba, megszûnik minden fájdalom, a császárosoknak meg ott a seb, ami kellemetlen. Én az érzéstelenítõ nélküli szülésre szavazok, mert az elsõnél kaptam a gázt, de nem használt, csak a fájásokat erõsítette. Még annyi, hogy én a 2.-nál hánytam, állítólag sokan vannak így. Azt mondták, a tágulás miatt, de én nem látok összefüggést, szerintem a baba ahogy lökheti ki magát, és nyomja a gyomrot, attól lehet.
Visszakérdeznék.Mit értessz rendes szülés alatt?
Nem kell félne d a szikétõl mert nem is fogod látni! Azt sem tudod majd mikor vágtak! SEMMIT nem érzel ott lenn annyira nagy nyomás lesz a gátona baba feje miatt. annyit fog mondani a doki valószínû h most ne nyomd egy kicsit tartsd vissza...akkor mestzenek majd de pillanat az egész.
A kérdező hozzászólása: jo, hat barhogyan is, en ehhez nem ertek, meg nem szultem se igy se ugy, meg csak fogok augusztusban. en csak annyit tudok errol az egeszrol amennyit o elmeselt. barhogyanis szuljon a no, egyik se kellemes, fajdalommentes, mindennek meg van az elonye-hatranya. majd a sors eldonti.lehetseges szerinted hogy csaszarral legyen egy nonek pl. azert mert alacsony, pl.150cm?a vedonom szerint nem vagyok olyan pici, hogy ne szulhessek rendesen.
Kedves kérdezõ! Ne mond azt, hogy a császáros SZÜLÉS(!) nem szülés! Tulajdonképpen nem is tudod mi az, hisz nem élted át. Én császárral SZÜLTEM a kisfiamat de mivel rendes szülésnek indult 14 órát vajúdtam és csak a leges-legvégén vittek a mûtõbe. És igen, pokolian tud fájni a vajúdás, és iszonyúan kimerítõ, bár vannak szerencsésebbek akiknek rövidebb ideig tart, illetve a fájdalomküszöbük magas. Szóval szerintem akkor alkoss véleményt ha majd átélted valamelyiket a két SZÜLÉS-forma közül! Üdv: 32 hetes
A kérdező hozzászólása: szulesnek szules az is de nem nyomod ki megsem, csak ki veszik beloled.nekem aztan tok mindegy hogy ki hogyan nevezi. en csaszarmetszesnek vagy csaszarvagasnak nevezem es nem csak en. nem kell valakit lekritizalni, biztosan nem te szenvedted ki a vilag legnehezebb szuleset, azert mert te mar tul vagy rajta nem kell valakit okitani, nem te vagy az egyetlen es nem is a vilag kozepe ami veled tortent, masra is var es attol, fuggetlenul hogy ki mit hogyan nevez, attol meg marad ami. nem fogok azon filozni hogy ki mit hogyan nevez, attol meg nehez ez is az is es kesz
A kérdező hozzászólása: en sose szoltam le valakit az vegett hogy ki hogyan fogalmazott , ha jot nem tudok irni, akkor nem szolok le senkit.lehet hogy a masik csak rosszul fogalmazott, vagy nem ugy gondolta.kulonben sem a csaszarvagasra voltam kivancsi hanem a MASIK FAJTA SZULESRE. Attol hogy leszolok valakit megvaltoztatok valamit? ami volt volt, aminek meg megkell tortennie megtortenik fuggetlenul attol hogy ki mit es hogyan ir le.es nem hiszem hogy artottam is valakinek azzal a par szoval vagy bunt kovettem volna el.
kicsit a gátmetszésrõl: nekem volt, nem tudom mivel, és mikor csinálta, nem éreztem és nem hallottam semmit belõle, párom mondta hogy hallotta ahogy elvágta, de én a végén kérdeztem a dokitól, amikor nekiállt varrni, hogy volt vágásom? Szóval ennyit errõl, nem éreztem abszolút.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszodat. anyukam sem erezte amint vagtak, csak a varrasnal adott ki egy kis hangot, 1 pisszenest. de azt hiszem hogy az mar semmi hiszen mar kint a pici es attol nagyobb orom szerintem nincs
Szerintem a császárt is lehet szülésnek nevezni. Nemigazán hasonlítanám össze egy mûtéttel, mivel engem már kétszer is mûtöttek és bizony tudom, hogy nem kellemes utána sokáig! Én kb 2hét múlva fogok szülni és bárhogy is szülessen meg a baba biztos nem lesz olyan rossz mint egy mûtét! Hiszen ott lesz mellettem a pici fiam! Egy mûtét után meg csak a fájdalom van ott!
15.42-es Akkor bizonyára kedves kérdezõ Te sem úgy gondoltad ahogy.... talán rosszul fogalmaztál a császárról és nem akartál megsérteni senkit..... Én asszem a kérdésedre is válaszoltam, kérdezted, hogy milyenek a fájások, le is írtam Neked, akárcsak már százezren ezen az oldalon. Nem érzem, hogy kioktattam volna bárkit is. Egyszerû: ki így szül, ki úgy, a végeredmény ami igazán fontos és persze, hogy egészséges legyen mind a mama mind a baba. Úgysem Te fogod eldönteni hogy szülsz....hacsak nem celeb vagy, akkor lehet. És egyébként ezer film is van fent a neten, ha annyira kiváncsi vagy. És szerintem Te vagy a tegnapi kérdezõ, aki a császárral borzolta a kedélyeket. Ennyire unatkozol?
A kérdező hozzászólása: tevedsz.sosem irtam meg a szules kategoriaba, na de mindenki azt gondol amit akarsz. velemenyre nem vagyok kivancsi, sem a csaszarvagas nem erdekelt, mivel nem erra iranyult a kerdesem, legkisebb gondom is nagyobb annal minthogy valakivel el kezdjek kotekedni, mas rajtad kivul nem szolt le, es en sem szoltam volna le senkit.ha nincs tapasztalatom a temaval kapcsolatosan ami a masik fajta szulesrol szol, akkor nem irok semmit.na mindegy
A kérdező hozzászólása: mellesleg nem vagyok kisgyerek aki meg nem latott a tv-ben szulest, ha ugy akarom ott nezem meg, ha akarom a neten, es ha akarom megkerdem itt, azt mar hagy dontsem el en hogy mikent erdeklodom.kerdeztem valamit, kedvesen vissza reagaltam es halasan minden kedves valaszolonak, akkor meg miert riogatnak meg haboritanak barkit is?nem szokasom unatkozni
Tudod, mi a jó a szülésben? Hogy ha már elindul, akkor tudod, hogy elõbb-utóbb itt baba lesz! Fájdalom szempontjából ez azt jelenti, hogy akármennyire fáj, tudod, hogy két napnál tovább biztos nem fog tartani. De valószínû inkább, hogy egy napig sem. Tudod, hogy ha elkezdõdött, akkor hamarosan vége is lesz, és bónusz!!: nemsokára meglátjátok egymást. Nem olyan, mint egy hátfájás, vagy egy fejfájás, hogy nem tudjuk, meddig tart, és mikor újul ki. Ez 9 hónapig biztos nem kezdõdik újra :)
A kérdező hozzászólása: koszike:0. enis igy gondolom, es varom is, csak meg picit odebb van. en allok elebe, barmit is hoz a sors, ha nagyon fajdalmas lesz is, de a lenyeg hogy a baba egeszseges legyen.
A legelsõ császáros vagyok. Van akinél az utlsó pillanatban derül ki a császár, azért hagyják szenvedni, akinél viszont már elõre tudják, hogy az lesz, neki azért kell, hogy a baba felkészüljön a megszületésre, ne érje sokk, hogyha nem muszáj. Kutatások igazolják, hogy ha csak ki van "kapva" a pocakbol azt nehezen dolgozza fel és a késõbbiekben okozhat problémát. Amíg vajudunk, felkészül a külvilágra és olyan hormonok szabadulnak fel benne, amik segítik hozzászokni a kinti világhoz.
A kérdező hozzászólása: egyszoval nem mindenkinel egyforman mukodik, szerintem az orvoson mulik, hagyja e szenvedni a not.minek? ha megallapitsak hogy nem tudna rendesen megszulni?na mindegy. lehet hogy o szerencsesebb volt mint mas nok. azt hogy majd en hogyan fogom a picit vilagrahozni titok, es tudom en is hogy nem lehet befolyasolni, csak remelni tudom hogy nem csaszarral.mondom, ne nem a fajdalomtol, en a vagastol felek. nyilvan en is csak emberbol vagyok es vannak felelmeim.
A kérdező hozzászólása: nem csaszarvagas.nalam ez jelenti a rendes szulest idezojelben.habar az nem is szules, az mutet.akkor kerdezem igy :nagyon fajdalmas a szules?
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszodat. igazabol azt mar tudom hogy hogyan zajlik nagyjabol es milyen a csaszarral torteno, noverem ket lanya csaszarral lett, azt nem is szeretnek, pedig ugy hallottam hogy sok no annak orul, hat en inkabb szenvedek par orat mintsem vagdossank aztan ne birjak jarni. remelem hogy nem ugy fogok szulni. mondjuk en nem felek a szulestol csak kivancsi vagyok hogy nagyjabol milyen erzes.igaz hogy alul vagjak a not, kicsit metszik?nekem szike fobiam van, ahogy ragondolok izzad a tenyerem, meg sose operaltak, semmien okbol sem.ezert akarok szulni inkabb.
A kérdező hozzászólása: koszonom az osszes valaszt. en viselek barmilyen fajdalmat csak ne vagjak a hasam, ne operaljanak, mert a gondolattol fogok meghalni. nem vagyok kenyes, de az operacio gondolatatol irtozom.de muszaly lesz azt is kibirnom ha ugy hozza a sors. meg van 5 honapom :D
Vegyél egy fitness labdát, ülj rá terpeszben és rugózgass, így laza lesz a gáttájékod, mire szülsz, és könnyebben meglesz a baba. Hastánc is nagyon jó. Amit a filmekben mutatnak, az tényleg baromság. Fehér nõk általában nem is jajgatnak, max. kiáltanak, mint a küzdõsportoknál, az erõkifejtés miatt.
Hazugság lenne azt mondani, hogy nem fáj. A vajudás rettenetesen tusd fájni, nekem úgy indították meg, egybõl 2 percesek voltak, piszkosul fájt. Igaz, hogy idõben nem volt vészes, 4-5 óra alatt meglett. A tolófájások szerintem sem vészesek, azt tökre ki lehet bírni. Elõtte a vajúdás a gáz. Nekem a hasam alja fájt, és a szeméremcsontom. Milyen érdekes, hogy ez is egyénenként változó. Szülés után nekem már semmi bajom nem volt, örültem, hogy túl vagyok rajt. Természetesen megéri, mert egy kis tündért kaptunk érte!!! Hamar regenerálódtam, és a kórházban sem éreztem rosszul magam, ha jó a szobatársad, akkor ki lehet bírni, meg úgyis jönnek a látogatók! Könnyû szüléstr kívánok!
Úgysem te fogod eldönteni, hogy miként fog megszületni a babád, hanem a körülmények döntik el.Ha szerencséd van akkor sikerül természetes úton, de császár is lehet a vége.De a szüléskor úgyis erõs leszel és el fog múlni minden félelmed.csak a babádat fogod várni hidd el.Egy császárral szülõ anyuka.
görcsölt már be a vádlid? kb ugyan olyan érzés, csak a hasadban. Ehhez tudnám a legjobban hasonlítani. 2 gyerekes
12 órán át voltak szünet nélküli fájásaim. Az egyik karomban infuzió volt, így nem kelhettem fel. Nagyon fájt nekem fõleg a derekam. Nem lehet rá felkészülni, hogy milyen lesz. De az tényleg igaz, hogy mindent feledtet, mikor már rajtad van a baba. Életem legszebb élménye volt. A kitolás 15 perc volt összesen, az már semmi a fájásokhoz képest. Bár 12 óra hosszú idõ, mindig ha az órára néztem meglepõdtem, hogy milyen gyorsan megy az idõ. Én örülök, ogy természetes úton szülhettem, bár nagy vágásom volt, 15 öltéssel varrtak össze, viszont két óra múlva már egyedül mászkáltam, fürödtem, és hamar felépültem. A császáros szobatársaim szegények nagyon szenvedtek, és a babájukat sem nagyon tudták még emelgetni. Szép szülést, és boldog babázást!
Szia! Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ha a tesód császárral szült, akkor azt is kellene tudnod, hogy a császáros is vajudik végig, egészen a kitolásig, ha csak nem sürgõsségi volt(bár mind a kettõ?). Le lehet pontozni nyugodten, de a császárosok védelmében szólok. Mindkét babám csáazárral született, és az elsõvel 13 órát, a másodikkal 9 órát vajudtam. Az egyik faros volt, ami nem lett volna akadály, de a kicsim keresztbe tette a lábát, a második végig harántfekvésben volt. Úgyhogy az, hogy a császár nem szülés, kicsit dúrva. Nekünk is ki kell tágúlni és végig kell vajudni. Szerintem neketek könnyebb, mert kinyomod, és elmúlik a fájdalmad, max a gátseb fáj, ami nem összehasonlítható egy nagy hasi mûtéttel. Nem akartam senkit megbántani, de végig kellene gondolni, mielõtt kijelentjül, hogy a császár nem szülés.
Az utolsó válaszó szívembõl szólt! Én sem terveztem, hogy "kimûtsék" a babámat belõlem, ahogy te írod, de ezt hozta az élet. És ugyanúgy világrahoztam a kisfiamat, mint az, aki hüvelyi úton szül, és amit remélem másodszorra lesz alkalmam átélni. A szülés!!! után 3 napig azt hittem belehalok, de túl vagyok rajta, sikerült! És büszke vagyok rá, hogy én adtam életet a gyönyörûséges, csupa mosoly babámnak! Aki nekem ezekután azt mondja, hogy a császár nem szülés, kívánom élje át azt a (szerintem) poklot, amit a következõ pár nap jelent. 7 hós kicsi fiú anyukája
Nekem is fura ez a "kimûtik" szó amit használtál, de szerintem mire eljön a szülés ideje érettebb leszel és szülni fogsz nem fogsz félni a vágástól sem ha úgy adódna.Azért remélem nem lesz olyan vitatott ez a kérdés mint, hogy :Miért császároznak annyi nõt?c.elõzõ kérdések egyike.Én is a császárral szülõk védelmében írtam.
Az utolsókkal értek egyet. 18 óra vajúdás után császároztak. A 18 órát szinte végig mozdulatlanul kellett tûrnöm. Sem azt, sem a császár utáni napokat, heteket nem kívánom senkinek. Legyen szerencséd, szülhess természetesen, és kívánom, h mozoghass! Mozdulatlanul feküdni és úgy szenvedni rettenetes!
A kérdező hozzászólása: nem vajudott. egyszeruen csak megvizsgaltak es megallapitottak hogy nem nyilik, tagul, akkor meg mar ha elmegy a magzatviz, nincs mire varakozni, minek szenvedtetni valakit?, el altattak es kesz, vagtak. nem mindenki nyilik, tagulnak a csontok, es azt mar szules elott meg allapitottak, tudta hogy csaszarral lesz neki.meselte hogy voltak kisebb fajasai, de mivel nem szult, es nem is kecimeciztek vele, azt hiszem hogy az semmiseg volt. szoval nem
O.K. Sok sikert! De különben nem mindig olyan fájdalmas. Nekem mostanában hat ismerõsöm, szült, és egy maga azt mondta, hogy nagyon könnyû szülése volt, három kicsit gondolkodott és azt mondta, hogy nem volt vészes, csak egy mondta, hogy ..hát, elég nehéz volt. meg egy császár, õ is állva fogadott mindenkit, a baba meg a nagyágy közepén békésen aludt.

Hogyan zajlik és mennyire fájdalmas a szemnyomásmérés? Mire számítsak?

Július 10-én megyek és nagyon félek t?le.

Legjobb válasz: Ja és mennyi ideig tart?

A kérdező hozzászólása: Ja és mennyi ideig tart?
Fél pillanat, és abszolút nem fáj! Kicsit kellemetlen, de nem fáj!
Ez az, amikor levegõt fújnak bele? És ennek a leleten van vm értéke? Nekem egyszer csinálták, maga a vizsgálat nem fáj, utána kicsit könnyezett az egyik szemem, de semmi különös.
A szemnyomás mérése általában réslámpára helyezett ún. tonométer segítségével történik. A vizsgálat elõtt a beteg szemét szemcseppel érzéstelenítik, és egy festéket tartalmazó cseppel vagy papírcsíkkal megfestik a könnyfilmet. Ezután a réslámpa kék fénnyel világító mérõfejét a szaruhártyához érintik. A mérõfej finom nyomást gyakorol a szaruhártyára, és az orvos megállapítja a szem belsõ nyomását abból, hogy mekkora nyomóerõ hozza létre a szaruhártya egységnyi felületének lelapítását. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes, és nagyon fontos, mert a megemelkedett szemnyomás eleinte semmilyen panaszt nem okoz, viszont hosszú távon károsítja a látást.
A kérdező hozzászólása: Közvetlenül utána monitor elé lehet ülni? Irodai munkát végzek és muszáj lenne...

A 7hónapos yorki kutyusunkra foghúzás vár. Ez mennyire kockázatos? Fájdalmas beavatkozás? És altatják is a kutyát ilyenkor? Lehangolt és szomorú utána? Kb. mennyi ideig?

Legjobb válasz: miért húzzák a fogát? tej- vagy csontfog? ha tej, akkor nem fog belõle érezni semmit, ha csont, az már kicsit más tészta..szerintem altatni kellene, ha más nem, akkor azért, hogy addig is nyugton maradjon, ne ugráljon. egy hét hónapos kutyát hosszútávon nem visel meg semmi ilyesmi beavatkozás, ne aggódj. :).

miért húzzák a fogát? tej- vagy csontfog? ha tej, akkor nem fog belõle érezni semmit, ha csont, az már kicsit más tészta..szerintem altatni kellene, ha más nem, akkor azért, hogy addig is nyugton maradjon, ne ugráljon. egy hét hónapos kutyát hosszútávon nem visel meg semmi ilyesmi beavatkozás, ne aggódj. :) .
mindkét yorkimnak ki kellett huzni a 2 szemfogát.aznap ne adj neki enni, elõtte.elaltatják, kb.5-10perc alatt kihúzza.aztán viheted is haza.nekem2-3órán belül annyira felébredtek.inni enni csak akkor adj, ha már nem megy összevissza, mert félre is nyelhet, megfulladhat.elmondja az orvos mit adj neki enni.mi szárazat nem adtunk, nehogy felsértse a sebet.nem lesz szomorú, csak utána kicsit kómás lesz.én sírtam az elsõnél, a másodiknál már edzettebb voltam.kitartás!ja, és én elkértem a fogakat.:-)
Én kutyusom fogát bár nem húzták, altatáshoz volt szerencsém, és igen, én is sírtam! :) Félelmetes volt. Az orvos elaltatta, 5 perces vizsgálat volt, aztán az autóba tettük, elindultunk haza, és remegett az egész kutya. Aztán egyszercsak hirtelen abba maradt, mintha elpusztult volna, semmi életjel... Na én itt már kész voltam, majdnem fel kellett mosni, aztán hirtelen felül, mint keljfeljancsi, és néz értetlenül hogy mi történt! :D Úgy közlekedett egész nap mint aki részeg :D Kérdezd ki az orvost mindenrõl, amit nem értesz, biztosan válaszolni fog. Kitartás :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Neki is a két szemfoga fog kimenni, mivel maguktól nempottyantak ki. :-0
Sziasztok! Most vettem észre, hogy a 7 hónapos yorkimnak alul mindkét szemfoga rosszul nõ (nem esett ki a tejfog mellette). Szoval mindenképp altatni kell szegényt a foghúzáshoz :(? Kérlek írjátok meg azt is, hogy menyit fizettetek. Elõre is köszönöm.

Kecskeméten hol távolítják el a tyúkszemet a talpamról? Kb mennyibe kerül és mennyire fájdalmas ez az eljárás?

Legjobb válasz: Szerintem bármelyik bõrgyógyász megcsinálja (pl. Klapka utca, Bagoly utca ...). A többi kérdésedre nem tudom a választ. :)

Szerintem bármelyik bõrgyógyász megcsinálja (pl. Klapka utca, Bagoly utca ...). A többi kérdésedre nem tudom a választ. :)

Ha el kell távolítani a az lehalt magzatot az ugyan olyan mint egy abortusz? Mennyi időt kell a kórházban tölteni és mennyire fájdalmas eljárás (mármint fizikailag)?

Legjobb válasz: gyakorlatilag nincs különbség az eljárásban attól függetlenül, hogy élõ vagy halott magzatról van-e szó (persze orvosi értelemben gondolom). fájdalom meg mindenkinél más, mert kitágítják a méhszájadat, az a kórháztól függ, hogy milyen módszerrel, ezt általában feszülés és fájdalom kísérheti, de van aki semmit nem érez. mivel a mûtét altatásban zajlik gyakorlatilag nem fáj, utána egy kellemetlenebb mensihez hasonlít. pesten sok helyen nem is kell bent aludni ha nem akarsz és reggel csinálják, csak az altatás miatt kell egy pár órát bent feküdni. kitartást hozzá! sajnos szövõdmények lehetnek, és állítólag a méhszájnak sem tesz jót ez a mesterséges tágítás, ezért ha elhal a magzat várnak általában, hogy vagy felszívódik, vagy megjön a vérzés és magától kiürül.

gyakorlatilag nincs különbség az eljárásban attól függetlenül, hogy élõ vagy halott magzatról van-e szó (persze orvosi értelemben gondolom). fájdalom meg mindenkinél más, mert kitágítják a méhszájadat, az a kórháztól függ, hogy milyen módszerrel, ezt általában feszülés és fájdalom kísérheti, de van aki semmit nem érez. mivel a mûtét altatásban zajlik gyakorlatilag nem fáj, utána egy kellemetlenebb mensihez hasonlít. pesten sok helyen nem is kell bent aludni ha nem akarsz és reggel csinálják, csak az altatás miatt kell egy pár órát bent feküdni. kitartást hozzá! sajnos szövõdmények lehetnek, és állítólag a méhszájnak sem tesz jót ez a mesterséges tágítás, ezért ha elhal a magzat várnak általában, hogy vagy felszívódik, vagy megjön a vérzés és magától kiürül.
Ugyan olyan, a mûvelet teljesen ugyan az, mintha egy abortuszt csinálnának. Én pár óra múlva hazamehettem, igazából fizikai fájdalmam nem nagyon volt, inkább a vérzés volt néha kellemetlen. Amúgy az elhalt magzat utáni bánat minden fizikai fájdalomnál jobban terhelt. De azóta sikerrel jártunk és 9 hét múlva várjuk a kisfiunkat:)

A tolófájások vége, és az a pillanat, amikor a szülésznő/orvos nyúl, hogy kihúzza a babát, mennyire fájdalmas?

A videókon általában akkor torzul el teljesen a kismama arca, és sikít egyet. Mennyivel nagyobb a fájdalom az el?z?ekhez képest és milyen érzés?

Legjobb válasz: Nekem a tolófájások már megváltás volt. Az nem fáj...csak feszít. És nagyon jó érzés,amikor "kipottyan". Az a lényeg,h a szülésznõtõl kérdezgessed,h még mennyit kell tolnod és úgy hidd el,könnyebb. Sok sikert!

Nekem a tolófájások már megváltás volt. Az nem fáj...csak feszít. És nagyon jó érzés, amikor "kipottyan". Az a lényeg, h a szülésznõtõl kérdezgessed, h még mennyit kell tolnod és úgy hidd el, könnyebb. Sok sikert!
Én nem vettem észre, hogy kint van, olyan erõsen nyomtam, hogy se láttam se hallottam, az arcom is bevérzett. Féjdalom nem volt.
Szia! Az már olyan jó fájás. Nyilván fáj, mert hazudnék ha azt mondom, hogy nem, de az már más. teljesen elviselhetõ már szerintem, megkönnyebbülsz, hogy vége és végre látod a babádat. Én sem sikítottam vagy kiabáltam szülés alatt. :) ) Ne félj! :) ))
Szia Nekem akkor volt egyedül hangom mikor kijött, azt éreztem hogy feszít majd hirtelen kicsusszan és hatalmas megkönnyebbülés következett nah azt a hatalmas fellélegzést lehetett hallani. Nekem nem voltak rendes tolófájásaim így azt a doki a hasamon fekve pótolta, de miután elhangzott a várva várt szó, hogy akkor most már nyomjunk onnantól már annyira a nyomásra koncentráltam hogy egyáltalán nem éreztem fájdalmat.
Felszabadító. Egyébként nem kihúzza, hanem elõször segít elfordulni, hogy afej után kijöjjön az egyik váll, majd a másik. Közben a baba elfordul 180 fokot. De az már nem fáj. (És egyszer sem sikoltottam.)
Megváltás az a pillanat, nem fájdalmasabb mint elõtte. Sõt, összességében, mikor a tolófájások érkeznek, elkezdõdnek végre úgy érzed, hogy nem csak vársz és tûröd a fájdalmat, hanem aktív részese lehetsz az eseményeknek. Inkább az elõtti egy óra kb ami nehéz, ott pedig arra kell gondolni, hogy együttmûködj a méhösszehúzódásokkal, nem szabad hadakozni ellenük.
Nem fáj. Csak veszettül feszít, mintha görögdinnyét kakilnál. És amikor vége, az nagyon jó érzés. Megkönnyebbülsz. Csukott szemmel nyomj, ne vérezzen be a szemed és kövesd, amit mond a doki és/vagy szülésznõ. Ja, és ne kiabálj/sikoltozz, mert erre megy el az erõd, nem a nyomásra, a kettõ együtt nem megy. Szerintem. Nem kell félni tõle, ez már gyorsan megy.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Feszítést érzel, de akkor már a nyomásokra koncentrálsz, nem fájdalomra. Nekem a doki belekönyökölt a hasamba a tolófájásoknál (utolsóknál), mert csökkent a baba szívhangja és császár lett volna, ha nem teszi. Az nagyon kellemetlen volt, mert azt hittem, a szuszt kinyomja belõlem, de tudtam, hogy ezt kell tennie. Utána meg már csak a boldogság marad. :) 14 hós kislány anyukája.
szia! A fájdalom valóban nem a vége, vagy már nem is tudatosul szerintem, mert a nyomásra koncentrálsz, nekem elötte volt hangom, de a nyomásnál csak nyomtam hang nélkül:-)Akkor már látod a végét és gyorsan túl vagy rajta, nem az a fájdalom inkább elötte! Sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!