Találatok a következő kifejezésre: Fáj az vizsgálat hogy (18 db)

Hsg vizsgálat tényleg fáj akinek el van zárodval a petevezetéke? Mert nekem fáj mikor vizsgál a doki akkor tuti el van zárodval? Az hogy műkődik? Mert mindenki mond mindent.

Legjobb válasz: Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.

Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: kõszi és nem is kapok érzéstelenitõt?

Hat hete szültem, megvolt a nõgyógyászati vizsgálat is, de félek, hogy fájni fog az elsõ szeretkezés, mert a vizsgálat nagyon fájt, másnak is fájt az elsõ szex szülés után?

Kacsával és kézzel is vizsgált az orvos, de nagyon fájt. Elsõ szülésem volt, gátsebem van, de már egyáltalán nem fáj és nem is érzékeny. Befele viszont repedtem egy kicsit, állítólag az is meggyógyult, nem is fájt, egészen a vizsgálatig. Ott majdnem beto.tam, mert annyira fájt a vizsgálat. Az elsõ szex is ilyen lesz? Mert ezért kerülöm a Párom, félek nagyon, hogy fájni fog. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Köszönöm elõre is a normális válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem egy picit fájt, vagy inkább érzékeny voltam. Mondd meg a párodnak, hogy legyen óvatos, mintha a "szüzességed venné el". Az elsõ nem biztos, hogy jó lesz, de majd bele jöttök. Vagy ha gondolod, várjátok meg a 3 hónapot, akkora már tényleg illene rendesen helyrejönnie a dolgoknak. A párod pedig ha szeret, megértõnek kell lennie.

Nekem egy picit fájt, vagy inkább érzékeny voltam. Mondd meg a párodnak, hogy legyen óvatos, mintha a "szüzességed venné el". Az elsõ nem biztos, hogy jó lesz, de majd bele jöttök. Vagy ha gondolod, várjátok meg a 3 hónapot, akkora már tényleg illene rendesen helyrejönnie a dolgoknak. A párod pedig ha szeret, megértõnek kell lennie.
Én még csak nem is természetesen, hanem császárral szültem, mégsem volt kellemes az elsõ együttlét szülés után. De mondjuk azért ne hasonlítsd az orvosi vizsgálatot a pároddal való szexhez.:) Nyilván mikor együtt leszel a pároddal, akkor azt kívánni fogod és a párod mindent megtesz majd annak érdekében, hogy felizgulj és jó legyen neked. Erre törekedjetek és lehet hogy az elsõ alkalom nem lesz olyan kellemes, de utána majd jobb lesz.:)
Mi körülbelül 8 héttel szülés után voltunk együtt elõször. Nagyon fájt, pedig óvatos és figyelmes volt. Gátsebem se volt, mégis. Olyannyira szûk voltam és száraz, hogy egyszerûen nem tudtam volna akkor se élvezni, ha nem fáj. Vártunk még a következõ együttléttel, de így 4, 5 hónap után is elõfordul hogy fájdalmas.
nekem nem csak az elsõ fájt...még a 6 hónapban is. nem tudom miért, pedig csak elsõfokú repedésem volt, nem volt vészes, de mégis vhogy annyira szûk lettem...:-(
Többet ne menj ehhez az orvoshoz. De bunkó! Szûz lányokkal nagyon óvatosak és ha csak nem muszáj, kacsát élbõl nem használnak!
A kérdező hozzászólása: akkor végül is én már nem vagyok szûz? :S
És ne félj, mert attól hogy esetleg átszakadt, még szûz vagy. A szüzesség nem szûzhártya kérdése
A kérdező hozzászólása: azóta iszonyúan rosszul érzem magam, csak erre tudok gondolni, van hogy sírok is, állandóan rossz kedvem van.
1. Jó volna, ha ezt a dokit erõsen hanyagolnád a jövõben. Keress helyette mást! 2. Ha a sírás és a pánik semmiféle önnyugtatásra vagy mások nyugtatására nem enyhül egy-két napon max. egy héten belül, ha esetleg éjjenete rémálmaid vannak, vagy nehezen alszol el, este félsz a sötétben stb., akkor jó volna, ha még most, minél elõbb elmennél egy pszichiáterhez, aki ezt a számodra taumatizáló eseményt fel tudja oldani pár alkalmas beszélgetéssel - mielõtt egy hatalmas fóbiát gyártanál belõle és tönkretennéd a jövõbeli szexuális életed is, meg a nõdokikhoz való hozzáállásodat is.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem attól függ a szüzesség mert bármi mástól pl sporttól, tampontól is átszakadhat mégis hogy a sokat gondolkodom ezen akkor bepánikolok meg rám-tõr a sírógörcs. Nem pesti vagyok.
Az elsõ tapasztalat sajnos nagyon befolyásolja azt, hogy hogyan fogsz hozzáállni a késõbbiekben ehhez a témához, de nyugodj meg, nem minden orvos ilyen... Én saját tapasztalatból mondom, hogy jobb magánrendelésre menni, mert ott 100x rendesebbek. Illetve vannak nagyon lelkiismeretesek és kevésbé "türelmesek", sajnos te az utóbbit fogtad ki. Én is az elsõnél így jártam és nálam kb. ugyanez volt, csak nem viselt meg ennyire, mert anyukámmal meg tudtam beszélni a dolgokat. Te is meg tudnád beszélni anyukáddal? Amúgy ha pesti vagy esetleg, akkor szívesen ajánlok olyan dokit, aki rendes, megbízható.
hát akkor biológiailag már nem vagy szûz ezek szerint...
A szüzesség nem ezen múlik. :) Az magától is elszakad néha, vagy a tampontól. Szóval ne ettõl tekintsd magad szûznek vagy nem szûznek. Viszont milyen orvosnál voltál? Oda ne menj vissza többet, keress egy magánorvost, aki meg is magyarázza a dolgokat. Ha megmondod a lakóhelyed, tudunk ajánlani is.
szar a doki...de szûz vagy
Bunkó volt az orvos.
A kérdező hozzászólása: én is egybõl ezt kérdeztem az orvostól de azt mondta hogy nem a szûzhártyám szakadt át. remélem :S
Nagyon sajnálom ami veled történt. Vannak nagyon rendes orvosok is, sajnos Te elsõre nem ilyent fogtál ki. Az azért nagyon érdekelne, hogy mitõl is véreztél a vizsgálat után, ha nem a szûzhártya miatt. Én már 40 felett vagyok, jó párszor vizsgáltak, de utána soha nem véreztem.

A nőgyógyász látja, hogy még valaki szűz vagy sem? Mennyire fáj az első vizsgálat?

Szerdán megyek el?ször n?gyógyászhoz a rendszertelen menstruációm miatt. Sz?z vagyok még a barátommal nem volt köztünk semmi. Mennyire fáj a vizsgálat?

Legjobb válasz: De kikerestem neked egy orvosi oldalról orvos által adott választ csak hogy lásd kit nézel hülyének: Kérdés: A még szûz lányoknál is elvégezhetõ a kézzel végzett vizsgálat a nõgyógyászati szakrendelésen? Ha nem, náluk milyen más vizsgálati módszert használ az orvos? Válasz: Pl. viszonylag ártalmatlanul lehet tapintásos vizsgálatot végezni végbélen át is de létezik az ultrahang is. Tény ugyanakkor, hogy a szûzhártya a sérülés veszélye nélkül egy ujjal átjárható a 17-20 éves lányok három negyedénél. De ezt nem kell erõltetni, mert a cél, hogy az elsõ nõgyógyászhoz fordulás ne legyen kellemetlen és ne okozzon sérülést. Inkább egy részletes kikérdezés és egy ultrahang... Dr. Nagy László http://www.babanet.hu/faq/noegyeb23.php Még linket is adok! Ha ennek sem hiszel akkor nem tudom mit vársz.

De kikerestem neked egy orvosi oldalról orvos által adott választ csak hogy lásd kit nézel hülyének: Kérdés: A még szûz lányoknál is elvégezhetõ a kézzel végzett vizsgálat a nõgyógyászati szakrendelésen? Ha nem, náluk milyen más vizsgálati módszert használ az orvos? Válasz: Pl. viszonylag ártalmatlanul lehet tapintásos vizsgálatot végezni végbélen át is de létezik az ultrahang is. Tény ugyanakkor, hogy a szûzhártya a sérülés veszélye nélkül egy ujjal átjárható a 17-20 éves lányok három negyedénél. De ezt nem kell erõltetni, mert a cél, hogy az elsõ nõgyógyászhoz fordulás ne legyen kellemetlen és ne okozzon sérülést. Inkább egy részletes kikérdezés és egy ultrahang... Dr. Nagy László http://www.babanet.hu/faq/noegyeb23.php Még linket is adok! Ha ennek sem hiszel akkor nem tudom mit vársz.
Én sem szidtam csak azt mondtam, hogy kérdezd meg anyádat te szerencsétlen.Jobb ha tudod, hogy a seggeden kersztûl fog vizsgálni még akkor is, ha neked én nem vagyok szimpi.Ez nem poén és nem hülyeség ez tény.Akkor is tény ha szólsz a moderátornak!
*rectálisan vizsgált meg
Hitegesd csak magad, hogy nem, ha ez jól esik. De engem is rectálisan meg a nõgyógyász. Nem mondom, hogy kellemes volt, de túl lehet élni. Fájni nem fáj csak kellemetlen érzés.
Szûz lányt valóban a fenekén keresztül vizsgálnak az orvosok. Már amelyik ért is a munkájához... nem fog neked ott felnyúlni a hüvelyedbe rögtön, hogy átszakítsa a hártyád... 16/L
Hú, mi folyik itt? :S Látni fogja, hogy mennyire fáj nem tudom, nem vagyok lány!
A kérdező hozzászólása: Elolvastam pár oldalt és ezt csak te akarod bizonygatni nem kell vizsgáljon meg téged úgy :D Majd szerdán adok információt h mi lett de ha nem annyiszor letiltalak h meggondolok szidod e anyukám és engem..? világos?
Persze, hogy látja, másképp vizsgál egy szûz lányt, mint aki nem az. Nem fáj, csak kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Attól tartok én nem szidtam semmi családtagodat..vegyél vissza magadból mert a szád nagy amúgy meg irgalmatlan hülye vagy :)
általában ha elõször vizsgál meg rá is kérdez hogy volt e már aktus...de ha nem mindenképp mondd neki, mert másképp viszgálják a szüzeket ha nem vagy szûz csinál rákszûrést is ami azt jelenti hogy felnyom egy bazivastag csövet...szóval szólj neki..
A kérdező hozzászólása: Csak finoman :) majd meglátod a következményét..:) lehet letiltanak :)
A kérdező hozzászólása: Ez butaság..-.-
A kérdező hozzászólása: Igen 16 éves vagyok és eddig is nagyon rendszertelen volt. De most már 2 éve hogy legelõször megjött és anyukámmal úgy gondoltuk most már ideje lett volna beállnia. Van barátom de még nem feküdtünk le. Akkor valószínûleg nem fog megvizsgálni? Hány évesen voltál és szûz voltál még?
Ha fiatal vagy még, azt fogja mondani, hogy be fog állni magától, vagy ajánlani fog valami enyhe fogamzásgátlót szerintem. Ugyanilyen problémával voltam, és nem vizsgált meg.
A nõgyógyász meg tudja állapítani, hogy szûz vagy-e... másképp hogy lehetne nõgyógyász?! Egyébként a vizsgálat nem fáj, csak kellemetlen.
Azt látja, hogy a szûzhártyád átszakadt, de azt nem tudja mitõl.

Szülés indítás székesfehérváron? Hogy kezdődik? Burkot repesztenek? 40+3napos vagyok, minden nap nst, minden másnap magzatvíz vizsgálat! Iszonyúan fáj, azt mondták hanem indul be akkor hétfőn indítják. Valami trükk hogy kibújjon?

Szex kizárt mert nyákdugó már nincs.Viszont eddig semmi jele annak hogy ki akarna bújni a pici.A méhszály 2111 és nem tágul!:( Viszont a baba nagy,4kiló körül volt másfél hete,a bpd-je is másfél hete volt 103mm a pocak 98 mm.Iszonyúan félek a szülést?l,pedig már szültem egyszer.

Legjobb válasz: Júliusban szültem Fehérváron.40+7 voltam,mikor azt mondták másnap indítanak,burkot repesztenek és oxitocint kapok majd. 2110 voltam és semmi jósló,semmi tágulás. Még a 2 naponta nézett magzatvíz vizsgálat se segített(hozzáteszem,akkor tágítottak is,azt hittem lekaparom a falat) Véreztem minden vizsgálatkor de semmi. Szóval másnapra ígérték az indítást. Semmit nem csináltam,csak nagyon beparáztam. Éjjel mentem volna ki pisilni,mikor keltem fel az ágyból elrepedt a magzatburok és ömleni kezdett a víz:)) Így megúsztam:) Nagyon könnyû szülést kívánok neked! Beszélj a kismanóhoz,simogasd meg és mond neki h tessék kijönni. :)) Kinél fogsz szülni?

Júliusban szültem Fehérváron.40+7 voltam, mikor azt mondták másnap indítanak, burkot repesztenek és oxitocint kapok majd. 2110 voltam és semmi jósló, semmi tágulás. Még a 2 naponta nézett magzatvíz vizsgálat se segített(hozzáteszem, akkor tágítottak is, azt hittem lekaparom a falat) Véreztem minden vizsgálatkor de semmi. Szóval másnapra ígérték az indítást. Semmit nem csináltam, csak nagyon beparáztam. Éjjel mentem volna ki pisilni, mikor keltem fel az ágyból elrepedt a magzatburok és ömleni kezdett a víz:) ) Így megúsztam:) Nagyon könnyû szülést kívánok neked! Beszélj a kismanóhoz, simogasd meg és mond neki h tessék kijönni. :) ) Kinél fogsz szülni?
Állítólag a lépcsõzés néha segít (ha bírod), és sétálj nagyokat. Magzatvíz vizsgálatnál is elõfordul, hogy beindítja. Abban nem tudok segíteni, hogyan indítják a szülést, de márciusban szültem Fehérváron. Elfolyt a magzatvizem, de nem voltak fájásaim, ezért kaptam oxitocint. Szerintem magát a megindítást is infúzióval csinálják. Drukkolok!
Nekem 40+5 nap után a terhestornától folyt el a magzatvíz.
nekem a gátizom tornától keményedett mindig a hasam... próbáld meg, hátha a beválik...

Tegnapi vizsgálat óta vérzek, fáj a derekam, és hasmenésem van. Mennyi az esélyem, hogy végre kibújik a pici fiam?

Nagyon jó lenne végre, mert bentragadt. De még azt sem mondhatom, hogy lusti, hiszen egésznap ténykedik odabent, ami ugye egyre fájdalmasabb. Biztos nem fér el, és én hiába mondom neki, hogy kint tágasabb, makacs, mint az apja, és nem hallgat rám. Kicsit reménykedem ezekben a jelekben, bár az is igaz, hogy legkés?bb pénteken megindítja a doki, de én nem akarok már pose-ra járni, és befeküdni sem akarok. Persze tudom én, hogy a legkevésbé sem tudom befolyásolni. Már mindent kipróbáltunk, amit csak javasoltak, de semmi. Most megyek sétálni egy nagyot, kb 1 km/ ez igenis nagy táv három nap túlhordás után/. Köszönöm, ha valaki válaszol.

Legjobb válasz: Szia.A fiúk általában ráérõsebbek.Én 10 hete szültem,elõtte egy hétig hasmenésem volt és hánytam, 28.-dik héttõl nyitva voltan 1 újjnyira és mégis indított szülésem volt.Ne aggódj úgyis kijön ha akar de valószínû,hogy jól érzi magát a pocidban:)Azon se izgulj ha beindítják mert az is fantasztikus,mert akkor már tudod hogy már nemsokára karodban a kisfiad.És én úgy vettem észre az ismerõseim között hogy akinek indították a szülését azoknál a babák sokkal ragaszkodóbbak és folyamatosan anya karjában akarnak lenni.Nálunk is így van de én nem bánom:)Könnyû szülést és jó babázást

Szia.A fiúk általában ráérõsebbek.Én 10 hete szültem, elõtte egy hétig hasmenésem volt és hánytam, 28.-dik héttõl nyitva voltan 1 újjnyira és mégis indított szülésem volt.Ne aggódj úgyis kijön ha akar de valószínû, hogy jól érzi magát a pocidban:) Azon se izgulj ha beindítják mert az is fantasztikus, mert akkor már tudod hogy már nemsokára karodban a kisfiad.És én úgy vettem észre az ismerõseim között hogy akinek indították a szülését azoknál a babák sokkal ragaszkodóbbak és folyamatosan anya karjában akarnak lenni.Nálunk is így van de én nem bánom:) Könnyû szülést és jó babázást
Szia, nekem a kesmenés eléggé gyanús, füleg ha mostanában nem volt, mert az ezt jelenti, tisztulsz, ami a közelgõ szülés jele lehet :) Én úgy gondolom, hogy nem sok van már hátra, egyébként akár a fájások, akár a magzatvíz elfolyása is olyan hirtelen bekövetkezhet, hogy huhh:) ! Kitartás és könnyû szülést kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most értem haza a sétából, még mindig bent van. Igazatok van, baba még bent nem maradt, legkésõbb úgyis kibújik pénteken.

Fáj az átjárhatosági vizsgálat? hogy csináljam hogy ne tudja meg senki hova megyek csak a párom. gondolok a munkahelyre.

closti sikertelenség után mit csinálnak milyen vizsgálatot?

Legjobb válasz: vagy még várjunk félek tõle

A kérdező hozzászólása: vagy még várjunk félek tõle
Én két nap szabit vettem ki (szerda, csütörtök) és pénteken már jöttem dolgozni, mert nem fájt semmim rendben voltam. Egyébként táppénzes igazolást is tudnak adni, ha kérsz.
Szerintem még azt sem kell mondanod hogy dokihoz mész, a szabadságot nem kell megindokolni. Amúgy sajna tényleg fáj. De a szülés is fáj mégis szülünk:-)) Kitartás!!!!
dehogynem. Én úgy vagyok vele pl., hogyha már akkora lesz bennem a vágy és (a görcs is) egy baba után, hogy már elvesztem a hitem abban, hogy terhes legyek természetes úton, akkor megcsináltatom ezt az átjárhatóságit. 10 perc az egész.
A kérdező hozzászólása: kõszi most még jobban félek.rendes uton nem is jõnn már õssze?
De jól írtad, mert a laparoszkópiát tényleg abban végzik és az is tulajdonképpen az átjárhatóságot vizsgálja. A különbség, hogyha vmi gond van akkor ennél - lévén altatásban vagy és kismûtét - már "korrigálni" is tudják a hibát, míg a kontrasztanyagossal "csak"megnézni.
A második válaszoló vagyok. Akkor bocsánat, ha bárkit is félreinformáltam errõl az altatásról. Úgy néz ki, nem olvastam el figyelmesen mindent.
Én is félek, de ha muszáj megcsináltatom. Csak a laparoszkópásat csinálják altatásban mert az egy kisebb mûtét. De van röntgenes és ultrahangos amit gyakorlatilag ambulánsan csinálnak és van akinek fáj, van aki semmit nem érez.Egy kontrasztanyagot fecskendeznek be katéteren és úgy nézik meg hogy a folyadék tu-e haladni a petevezetõkön.
A kérdező hozzászólása: én is félek tõle
Mindenhol azt olvastam a neten, hogy altatásban végzik, ellenben egy kolléganõm volt már, és õ ébren volt. Kontrasztanyagot fecskendeznek a méhbe. A kolléganõm szerint fájt.
Amukahelyeden elég annyit mondanod, hog dokihoz mész, és senkinek semmi köze ahhoz, hogy neked mi a bajod.Errõl nem vagy köteles felvilágosítást adni.A többirõl nincs infóm, csak azt tudom, hogy valami szondaszerûséggel megnézik, hogy átjárható-e a petevezetõd.
Ha nem laparoszkóopiásat csinálnak, hanem sima HSG-t, az bizony kellemetlen. Igaz mindnekinek más a tûréshatára fájdalom szinten. Én annyira felkészültem a borzalmas fájdalomra, hogy nevetve jöttem ki, hogy "ennyi volt?". Mire ott tartottam, hogy fájt volna már vége is volt az egésznek. Inkább a "kellemetlen" kategóriába sorolnám. Persze az utána lévõ csajszinak kihalattszott a sikítása:( Jól el kell lazulni az a lényeg. Vigyél betétet, de biztos fogják mondani. Persze attól is függ, hogy átjárhatóak-e a vezetékek.

Sokan írják, hogy a terhesség végén, mikor vizsgálja őket a doki, akkor fáj és véreznek is utána, valóban szükséges az ilyen vizsgálat?

Engem utoljára a 36. héten vizsgáltak meg manuálisan, de nem fájt. Azóta hetente járok ctg-re és nst-re, illetve utána a doki megnéz ultrahanggal. Ha kérném a manuális vizsgálatot, megcsinálná, de én sem tartom szükségesnek. Csak az derülne ki abból, nyitva-e a méhszáj és mennyire. De vannak kismamák, akiknek nagyon korán nyitva és mégsem lehet megmondani, mikor szülnek. Miért szükségesek ezek a vizsgálatok, f?leg, hogy fájnak?

Legjobb válasz: Engem 37 hetesen vizsgált meg a doki, nagyon véreztem utána, kb mint egy mensi. Rá két napra megszültem.... Egyébként nem fájt, kellemetlen volt. A kórházban senki nem volt vadállat, csak a szükséges kellemetlenségek értek, de nagyon kedvesek voltak, és odafigyeltek.

Engem 37 hetesen vizsgált meg a doki, nagyon véreztem utána, kb mint egy mensi. Rá két napra megszültem.... Egyébként nem fájt, kellemetlen volt. A kórházban senki nem volt vadállat, csak a szükséges kellemetlenségek értek, de nagyon kedvesek voltak, és odafigyeltek.
nekem az elsõnél soha nem volt vérzésem a vizsgálatnál, még akkor sem, amikor elfolyt a magzatvíz és úgy vizsgált. Nagyon óvatos volt, de mégis fájt a legvégén, amikor a baba feje már nagyon lent volt, elõtte soha. A másodiknál már nagyon azt akarta az ügyeletes doki, hogy beinduljon a szülés, mert egy probléma miatt bent feküdtem már hetek óra, ott 38 hetesen úgy vizsgált, hogy utána remek 8 perceseim lettek és betétet is kellett betennem, mert szépen véreztem, alvadt vérdarabok és friss vér is jött. Fel is hívtam a szülésznõt, mondta , hogy pont bent van a kórházban, 2 perc múlva ott volt és megvizsgált, óvatosan, korrekten. Mondta, hogy nagyon durva volt a doki, azért vérzek, a baba még nem akar kijönni. Nem is jött, 2 órával késõbb elmúltak a fájások, rá 5 napra indították.
off: bocs, de az hagyján, hogy a vizsgálat fáj, mi lesz szülésnél :)
nekem nem volt vérzés, meg nem fájt...kicsit kellemtlen volt csak...ennyi
Mifelénk van egy doki, aki direktbe brutál módon vizsgálja a végét járó anyukákat. Egyrészt, mert alapos, másrészt hogy gyorsan szüljenek. Általában be is jön neki... Engem vagy 3 alkalommal "kapirgált" meg, nyitva voltam teljesen. Vizsgálat végére deréktól térdig véres voltam mégsem indult be. Megjegyzem én már akkor vagy 1 hónapja kórházban voltam. Gondolom ki akartak pakolni :P
Off: azért szegény utolsó, ez nagyon durva...
ez nem durva, igazat szólt az utolsó elõtti ezért van hogy kicsit durvább, kicsit fáj, mert ezzel elindít valamit de ez már 40 hét környékén pl nekem is ez volt 40.napon nst majd kértem a vizsgálatot, el is kezdtem vérezni, este visszamentünk mert nem múlt, 1 ujjnyi voltam, aztán másnap reggel csinált még egy vizsgálatot, kézzel csinált 2 ujjnyit és már lehetett is burkot repeszteni hidd el ez csak neked jó ha ilyen vizsgálat van fõleg nekem semmi fájdalmam nem volt és alig vártam, hogy történjen valami:) ) neke ez jó volt
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az én dokim mondta a 36. héten, hogy ennél jobban nem fog már fájni, ha vizsgál:) Szóval, õ tényleg óvatos. Más kérdés lesz az ügyeletes, ha bemegyek szülni. Na mindegy, majd megkérem, legyen óvatos. Nagyon gyáva vagyok ilyen szempontból, sajnálom:)
A kérdező hozzászólása: Egyébként ezt nem értem, miért vizsgál valakit meg ennyire durván az orvos 37 hetesen, mert ugye meg van akkor a lehetõsége, hogy ezzel beindítja a szülést... 37 hetesen persze már jó a szülés, de nem jobb a babának végig maradni? Vagy legalább a 39. hétig?
igen, kötelezõen tapintani kell. minden hasi panaszos betegnél kötelezõen nézik. úgyhogy ha perelni akarnád nem nyert. eü-s
Amúgy hivatalosan a rectalis digitalis vizsgálat (azaz, hogy benyúlnak a hátsó részlegbe) az alapkivizsgálás része (ugyanúgy, ahogy szívhangok hallgatása, has tapintása stb) csak sokszor eltekintenek tõle a beteg hozzáállása miatt... (Mellesleg az orvosnak sem élvezet.)
marhára élvezhette szegény...egyébként igen, van ilyen viszgálat
Nõ vagyok, tehát nyilvánvalóan nincs prosztatám (az egyik elõzõ írta, hogy talán csak azt vizsgálták neked), mégis ugyanígy benyúlt a doki a végbélnyílásomon is, amikor vakbélgyanús fájdalmaim voltak. Hogy ilyenkor pontosan mit vizsgál, mit ér el az ujjaival, nem tudom, de azt biztosan kizárhatod, hogy élvezkedik :=). Naponta minimum 20-30 beteget kell vizsgálnia, képzeld, ha csak 5-nek be kell nyúlnia a végbélnyílásába... hát nem irigylem!
Igen, így szokták megnézni.
Engem hátrafektettek, lábamat egyenként fel kellett emelni nyújtott lábat, aztán nyomkodta a hasam, lassan benyomta és gyorsan kiengedte.
Tudomasom szerint a vakbeled a vastagbel kezdodo szakaszanal van Oszinten szolva lehetseges csak a prosztatadat vizsgalta hogy esetleg nem az van e begyulladva es nem az sugarzik ki fajo teruletre Biztos nem elvezkedesbol csinalta szerintem
Persze... Ezen élvezkedik. El tudom képzelni, hogy valaki kifejezetten azért megy orvosnak, hogy fiúk seggébe matasson. Megáll az eszem.
*vizsgálat
Figyelj hogy mennyire nem szentek másolok be neked linkeket diákokról, meztlenvizsgálatokat csináltak csajoknál is nem közölték velük, hogy nemkötelezõ és mindezt úgy, hogy 3-4 osztálytárnõ látta õket vizsgálat alatt, szerintem iskolaorvosnak semmi köze a lányok nemiszevéhez, hogy az mennyire szõrõs.Fiúknál is csoportos vizsgálatok.Szóval majd küldöm õket.Az elsõ linknél a 11oldal kommneje és 24 oldal az érdekes.
anyámnak volt ilyen mûtéte és nem nyúlkált senki se be neki, leborotválták oda lennt megnyomkodtáka hasánál hogy hol fáj és kész, nála kiderült és mûtõtékis.Szerintem orvos függõ, szûz lányoknál is van aki végbélen keresztül, valaki pedig hüvelyi úton vizsgál, én utóbbit választottam volna, ha akkoriba mentem volna el, az elsõt nem hagytam volna, inkább akkor hagyom az egész vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: orvosi vizsgálóban volt és fehér köpenye volt, és gondolom orvos volt, de az sem teljesen kizárt, hogy ápoló, és nem emléxem, rá, hogy tájékoztatott volna róla, hogy mi ez a vizsgálat, vagy, hogy ezt szokták, vagy miért szükséges, vagy ilyesmi. Csak úgy se szó se beszéd le a gatyát és benyúlt.Ez azért furcsa egy kicsit még akkor is ha emberéletrõl van szó! Mondjuk tény, hogy elég rosszul voltam akkor, nagyon fájt a hasam és nem sok minden érdekelt azon a ponton.
Az a kérdés, hogy ez a vizsgálat a rendelõintézet valamelyik orvosi szobájában történt e, vagy pedig a nyilvános WC-ben? És milyen srác volt? Azért egy sebész erõsen különbözik egy "sráctól" a grundon.
Amúgy hasi panaszoknál azért "turkálnak" ott, mert onnan tapintható az excavatio rectovesicalis (nõknél az excav. rectouterina), mely a hashártya legmélyebb pontja, így ha bármi vérzés vagy folyadékgyülem képzõdik a hasüregben, az ott gyûlik össze...
"Én simán el tudom képzelni, hogy valaki számára ez szexuálisan izgató helyzet legyen. Hisz tudjuk, hogy mindez csak szexuális orientáció kérdése. Nem tudok róla, hogy szûrnék a diákokat szexuális orientáció szerint a SOTÉn vagy egyéb orvosi egyetemeken. Szóval az orvosok sem szentek!!!! Épp ezért ne is tegyünk úgy mintha azok volnának..." szerintem, ez csak neked volt szexuálisan izgató ....ilyen alapon férfiak közül csak a homoszexuálisok menjenek nõgyógyásznak, andrológusnak meg csak leszbikus nõk? Nem mellesleg, még ha a doki meleg is volt, akkor sem hiszem, hogy a te szaros s*gglyukad egy vizsgálóasztalon olyan nagyon izgató helyzet lett volna számára...ökör vagy
nem élvezkedett ilyen a vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnyugtatott, hogy ez az orvosi protokoll része, és nem egyéb.
A kérdező hozzászólása: Én simán el tudom képzelni, hogy valaki számára ez szexuálisan izgató helyzet legyen. Hisz tudjuk, hogy mindez csak szexuális orientáció kérdése. Nem tudok róla, hogy szûrnék a diákokat szexuális orientáció szerint a SOTÉn vagy egyéb orvosi egyetemeken. Szóval az orvosok sem szentek!!!! Épp ezért ne is tegyünk úgy mintha azok volnának...
Szerintem a tömeges mesztelerevetkõztetés, de az egyenkétni is az diákoknál inkább perverz mint megalapozott, hisz urológusnál is csak alul kell levetkõzni, nem pucéron állni és nincs más vizsgálatra váró személy bennt, ahogy lányok esetében sem és saját akaratból történik.Én ilyen vizsgálatot nem engedtem volna magamon még hogy nem vagyok más iskolás.

Nagyon fáj, amikor az orvosom vizsgál és nézi, hogy mennyire vagyok nyitva. Én vagyok érzékeny, vagy tényleg fájdalmas, ahogy a méhszájat nézi?

Legjobb válasz: Egyéntõl, és orvostól függ. Szólj neki, hogy ez neked nem jó. Egyébként uh-on minden látszik. Nekem csak az utolsó hetekben nézték kézzel is, nekem nem fájt. Kitartás, könnyû szülést kívánok !

Egyéntõl, és orvostól függ. Szólj neki, hogy ez neked nem jó. Egyébként uh-on minden látszik. Nekem csak az utolsó hetekben nézték kézzel is, nekem nem fájt. Kitartás, könnyû szülést kívánok !
2 gyermekes anyuka! A rosszindulatú megjegyzésedet hagyd inkább otthon magadnak! Nem kötelezõ hozzászolnód! Nem normális ha fáj ahogy a doki vizsgál, vannak érzékenyebb nõk is nem mindenki érzéketlen mint esetleg te! Te gondolom megsem érezted még a szülést sem! Szerintem kedves kérdezõ nem normélis ha fáj szólj a dokinak hogy legyen kiméletesebb! Gondolom már nem tudsz válatani dokit sajnos! Kellemes Ünnepeket Neked!
A "2 gyermekes anyuka" az a fajta lehet akibõl kiesik a gyerek. Emberségért meg a sarki fûszereshez jár, de mivel az ünnepek miatt zárva-így neki idénre már nem jutott... És az ilyen anyuka....no comment. Szerintem is, szólj az orvosodnak, hogy fáj. Nem kell szégyelni, nem mindenki vaskalapos. Szok szerencsét.
Mi sem és az orvosok sem vagyunk egyformák. Nekem is volt orvos, akitõl görcsöltem több napig, ha megvizsgált. Ha tudsz válts dokit, vagy kérd meg, próbáljon finomabb lenni. Nem lenne szabad fájni neki.
Ha egy vizsgálat ennyire fáj, akkor mi lesz a szülésednél? 2 gyermekes anyuka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!