Találatok a következő kifejezésre: Fáj annyira szülés, hogy (15 db)

Fáj annyira a szülés, hogy az ember elveszíti a kontrollt?

Legjobb válasz: szia, Nem fáj annyira. De nem is azzal foglalkozol hogy mennyre fáj, hanem azzal, hogy segíts a babádnak megszületni és hogy mindjárt találkozol vele. :)) Mindenki másépp éli meg a szülést, van aki végig üvölti, van aki csendben tûri. Egyéntõl függ. Sok sikert és könnyû szülést kívánok. :)

szia, Nem fáj annyira. De nem is azzal foglalkozol hogy mennyre fáj, hanem azzal, hogy segíts a babádnak megszületni és hogy mindjárt találkozol vele. :) ) Mindenki másépp éli meg a szülést, van aki végig üvölti, van aki csendben tûri. Egyéntõl függ. Sok sikert és könnyû szülést kívánok. :)
Elõfordulhat, hogy olyat vágsz az ott lévõ fejéhez, amit normál esetben nem mondanál, de ezt ott akkor senki nem fogja zokon venni. Velem anyukám volt bent és majdnem kizavartam. Bár ez a majdnem azért ott van, tehát teljesen nem veszítettem el a kontrollt. Mindenesetre mondtam olyat, amit egyébként nem mondtam volna. De nem haragudott érte :)
Szia! Én sajnos nem tudtam a fájdalomtól arra gondolni, hogy segítsek a babámnak. A fájdalom nagy volt, de én kaptam epidurális érzéstelenítést. Mikor párom bejött akkor már a hatása alatt voltam, úgyhogy nem tudom el lehet -e veszíteni a kontrolt. Az utolsó egy óra fájdalma elviselhetetlen volt szinte, de még ekkor is tudtam magamról és nem küldtem el melegebb éghajlatra a dokit:-) Én nem veszítettem el, de ha te elveszíted sem róhatja fel neked senki abban a helyzetben.
Mindenkinek más a fájdalomküszöbe és nem egyformán reagálunk bizonyos helyzetekre.Kegyetlen fájdalom mig végre kitágul a méhszáj akkorára hogy kitudd nyomni a babát és ezt valaki égtelen üvöltéssel, valaki halk nyögdécseléssel fejezi ki.Nekem potyogtak a könnyeim de nem üvöltöttem, megmaradt az önkontrollom.Ott már nem fogsz mérlegelni majd úgy reagálsz ahogy neked a legjobb, a többi meg nem számit!:D
Igen fáj annyira, de ez nem számít. Ezt senki nem fogja késõbb a fejedhez vágni.

Reggel annyira fájt a csípőcsontom, hogy majdnem kiugrott a szemem. Már a szülésre készül a szervezet?

Más is volt így? Esetleg kalcium hiány?

Legjobb válasz: Szia! Én is 16 hetes vagyok..elsõ baba. A 12. héttõl fáj a csípõcsontom oldalt...persze nem mindig. van, hogy csak picit érzem, és van, hogy jobban nyom (nem nevezném kifejezetten fájdalomnak) nah viszont olyankor úgy járok, mint egy robot...néha ki is nevetem magam... Nem vagyok kalcium hiányos, mivel sosem voltak probléma mentes fogaim féltem õket...így a terhes vitamin mellé heti kétszer bekapok egy-egy kalcium tablettát, és igyekszem sok tejterméket fogyasztani.. Viszont vékony az alkatom,és s csípõm sem túl nõies...szóval ösztönösen érzem, hogy csak "alakulok" a szülésre.

Szia! Én is 16 hetes vagyok..elsõ baba. A 12. héttõl fáj a csípõcsontom oldalt...persze nem mindig. van, hogy csak picit érzem, és van, hogy jobban nyom (nem nevezném kifejezetten fájdalomnak) nah viszont olyankor úgy járok, mint egy robot...néha ki is nevetem magam... Nem vagyok kalcium hiányos, mivel sosem voltak probléma mentes fogaim féltem õket...így a terhes vitamin mellé heti kétszer bekapok egy-egy kalcium tablettát, és igyekszem sok tejterméket fogyasztani.. Viszont vékony az alkatom, és s csípõm sem túl nõies...szóval ösztönösen érzem, hogy csak "alakulok" a szülésre.
Nem tudom, hány hetes vagy, de szinte biztos, hogy tágul a csípõd. Sokat tudsz segíteni azzal, ha oldalt fekszel és a két combod-térded közé párnát raksz. Amúgy az sem lesz leányálom, amikor szülés után visszarendezõdnek a csontok, fõleg ha elsõ gyerek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, 16 hetes vagyok, elsõ baba.
Nekem 27hetesen voltak olyan fajdalmaim hogy azt hittem meghalok.2hetig huztam az egyik labam, nem tudtam vele menni.aztan egyszercsak elmult.

Már több mint egy hete annyira fáj a derekam hogy majd le szakad meg az ágyékom is fáj mintha izomlázam lenne. Közeledhet a szülés?

most meg 2 napja elég sürün bekeményedik a hasam alja meg hányingerem van napok óta kedvtelen vagyok és most 1-2 napja alig tudok menni és nagyon hamar elfáradok kifulladok! Rosszul alszok nehezen fordulok meg az ágyban és rosszakat álmodok! Ugyérzem hogy nem sok van hátra. lehetséges ez? 34 hetes kismama

Legjobb válasz: Minden lehet,de ezzel még simán kihúzhatod azt a 6 hetet ami hátra van,ha szerencsés vagy akkor a 37. héttõl kicsit könnyebb lesz,leszáll a baba és ujra kapsz levegõt,a keményedés is természetes.Türelmet,kitartást és szép szülést kívánok!

Minden lehet, de ezzel még simán kihúzhatod azt a 6 hetet ami hátra van, ha szerencsés vagy akkor a 37. héttõl kicsit könnyebb lesz, leszáll a baba és ujra kapsz levegõt, a keményedés is természetes.Türelmet, kitartást és szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ de én már inkább szülnék mert már nagyon nehéz! mindenki azt kérdezi hogy ikreim lesznek-e mert akkora a hasam!
Hát, azért még ne akarjál szülni. Szerintem a babának még van ideje kibújni. Elhiszem, hogy nehéz-én most vagyok a 40. hét után 2 nappal. Igazán várom, hogy meglegyen (indítás nélkül)-de nekem már itt az ideje. Kitartást.
Valószínûleg a magzatbrok súla miatt fáj a derekad.Nekem is ez megy úgy a 30. hét óta, de még egyben vagyok.No meg a meleg is sokat dob a helyzeten.A keményedés és a kényelmetlen alvás sajna igenis összefügg.Próbálkoztál már azzal a pozícióval, hogy valamit a combjaid közé teszel?Sokat segít, nekem is volt ilyen idõszak, amikor hírtelen nagyot nõtt a pocim, de szépn megszoktam, az elsõ hét volt vele nehéz.Az is javíthat a keményedéseken, ha néhány napig eszel magnéziumot, és ágyban fekszel a nap nagy részében. A szülés meg még messze van, ha kíméled magad. 39 hetes kismama
Szia! Én is 34 hetes vagyok és ugyan ezek a tüneteim, hányinger nélkül, de sok savval.Minden ismerõsöm azt mondta aki már szült, hogy nekik az utolsó hetekben volt ekkora pocakja.Nekem is már nehezemre esik mindenféle tevékenység, de annyi tanácsot tudok adni, hogy minden napra tervezzél be valami "munkát" magadnak, így gyorsan eltellik a nap, el is fáradsz a nap végére és talán át tudod aludni az éjszakát. Sajna többel nem tudok szolgálni, de ne kívánd hogy "itt legyen az idõ", mert azért még igen korai, szüksége van még a picurnak a nyugalomra odabent.Bár néha már én is szívesen túllennék rajta.Ha ez valamennyire vígasztal nekem ez a harmadik napom, hogy hajnal fél kettõtõl nem alszom. Na de kitartást nekünk!Mindjárt itt van június vége!!!!

Meri valaki azt állítani, hogy nem is annyira fáj a szülés?

Mindenhol azt olvasom, hogy milyen rettenetesen fáj a szülés. hogy azt el sem lehet képzelni, hogy nem gondolták volna, hogy ennyire fáj, hogy alig lehet kibírni...

Legjobb válasz: én 13 órát vajúdtam ágyhoz kötve, és elhúzódott a kitolási szak, vákum is lett a vége, a babám arccal felfelé született, 4-es apgarral. DE én is már másnap azt mondtam, hogy fogok még újra szülni. a fájdalmat ki lehet bírni, igen, a beöntés meg ezek a kellemetlen velejárók engem is jobban zavartak. meg az, hogy nem tudtam negyed órán keresztül, mi van a babámmal. lehet nem is volt annyi, csak 10 perc. nekem 2 évnek tûnt. ez sokkal jobban fájt. noj

Szerencsés vagy azt gondolom és ennek örülj, illetve becsüld meg, hogy az elsõ ilyen jól sikerült ^^ Én azért azt nem mondanám, hogy olyan jó érzés volt nekem, nemigen tágultam, tömték belém az oxit, 12 óra múlva kijelentették, hogy császár(megjegyzem hamarabb is lehetett volna hiszen faros volt és téraránytalanságunk volt ^^) Én úgy éltem meg a vajúdást mint egy 10000x erõsebb menstruációt.Fájt és fostam, ami együtt igen kellemetlen volt, fõleg, hogy a párom is ott volt velem , viszont õ volt az aki segített át is vészelni.Jó volt, hogy ott ügyetlenkedett körülöttem, hogy megcsókolt, ahogy magához ölelt egy egy összehúzódást közben, ahogy hagyta, hogy [email protected]á szorítsam a kezét...^^ Így visszagondolva, bensõséges volt az egész és nemigen rossz ^^
én 13 órát vajúdtam ágyhoz kötve, és elhúzódott a kitolási szak, vákum is lett a vége, a babám arccal felfelé született, 4-es apgarral. DE én is már másnap azt mondtam, hogy fogok még újra szülni. a fájdalmat ki lehet bírni, igen, a beöntés meg ezek a kellemetlen velejárók engem is jobban zavartak. meg az, hogy nem tudtam negyed órán keresztül, mi van a babámmal. lehet nem is volt annyi, csak 10 perc. nekem 2 évnek tûnt. ez sokkal jobban fájt. noj
Nekem borzalmas volt, majdnem ott maradtunk a szülõágyon a gyerekkel együtt. Soha többé nem szülnék. De ezt az egyet imádom. És hálát adok Istennek, hogy nem haltunk meg mind a ketten. Ez nem vicc, amit leírtam!!!!
jó, lepontozhattok. :) nem 100%-osan értek egyet az elsõ hozzászólással, és a stílusa is kritikán aluli, de egyeseket ez a kérdés tényleg bánthat. bármennyire hihetetlen. lehet, hogy pont õt, aki elsõnek válaszolt? noj
én csak a kérdést nem értem...azt szeretnéd tudni, h van-e vki más is, aki veled egyetemben úgy gondolja, h a szülés nem fáj? sorstársakat keresel? vagy csak arra sok-sok ellenreakcióra vagy kiváncsi?
Én többször szültem, pont 6 hete a 3 gyermekemet. Minden szülés más szerintem és teljesen minden vékony vagy vagy széles csípõjû. Én arra emlékszem a hasamra tették a picit és minden bajom elmúlt és csodásan éreztem magam. Az utolsó hetek szenvedései után, álmatlanság, fájó hát, állandó pisilés, dagadó láb (sorolhatnám) után az a pár óra szülés már gyerekjáték és utána az öröm leírhatatlan. Ne azon gondolkodj fájni fog e, hanem arra gondolj mekkora öröm lesz mikor a kezedbe foghatod.
Az elsõ válaszoló nem is értem miért válaszolt. Ne hogy már megengedhesse valaki magának ezt a stílust. Én 8 órát vajúdtam, 4540 grammos lett a kisfiam, vágtak is, és persze nem volt kellemes. DE! Én ki merem jelenteni, hogy nem volt szörnyû. Ki lehet bírni. És hozzáállás kérdése is a dolog. Én csak azt vártam, hogy végre a karomban tarthassam. És hogy sírjon :) Zene volt füleimnek. Az hogy beöntés meg minden? Kit érdekelt? A dokiknak és a szülésznõknek ez a dolguk.Amikor ezt a pályát választották, tudták mit vállalnak be. Nem ezen kell parázni. És nem képzelem magam királynak, meg semminek, de boldogan kibírtam. És annyira nem is fáj. 1 hónap múlva jön a tesó. Majd megírom hogy fájt-e. :) De nem fog annyira :D Ja, és EDA nincs a kórházban nálunk, de ha lenne sem kellene.
viszont az elsõ hozzászólóval is egyetértek. :) noj
Hasonklóképp érzek, mint Te. Azt nem állítom, hogy nem fájt iszonyatosan, hiszemn 3 óra alatt tágultam ki nulláról. Viszont 3.5 óra alatt lett meg a baba, elsõ fájástól. Miközben varrtak, már azon agyaltam a dokinak, hogy alig várom a mûsodikat, ez csodálatos.. Nálunk a családban mindenki gyorsan szül, ez gentika. De a fájdalmat is jól kezelem, ez is nagyon fontos szerintem, hogy elfogadjuk és "barátnak" tekintsük, ne valami rossznak. Irtóra fáj, de ez a legédesebb fájdalom, amit valaha átéltem.
Neked ilyen volt. Király. Örülj neki. Másnak is lehet ilyen. Tök jó. Attól még mindenkinek nem ilyen. Most tulajdonképpen minek jöttél ide? Hogy számonkérd hogy mit képzelnek azok akiknek fájt a szülés? Szüléstörténetet a babafórumokon kell írni. Szültél egy gyereket még nem vagy mindjárt a király aki mindent tud! Soha nem fogsz más bõrébe bújni aki esetleg teljesen máshogy éli meg a dolgot esetleg a szülése sem olyan egyszerû mint neked!
Szerencsés vagy. Én 1. gyerekkel oxitocinnal szültem másfél óra alatt. Mindenki állította, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen gyors volt. Aha, az utolsó fél órában már nem is voltam magamnál. A gyerek 4, 2 kg volt, és 1, 5 óra alatt kijött, totál szétszakadtam. 1, 5 órát varrtak, 2 napig nem tudtam felkelni, egyszer megpróbáltam, úgy mostak fel. Utána 9 hétig véreztem. Bocsika, én állítom, hogy borzalmas élmény volt. Persze megéri a gyerek miatt, most várom a másodikat. De tényleg nem kéne ilyen provokatív kérdéseket feltenni. A másik, amire ugrok, az a minden az agyban dõl el duma, és hogy egyeseknek azért nem fájt, mert annyira várták a gyereket. Nekem fájt, akkor én rossz anya vagyok? Szerintem ne kérdezgess ilyeneket, inkább hagyd meg a lehetõséget azoknak, akiknek tényleg problémájuk van.
Szia! Én négy gyereket szültem meg, nekem azon kívül, hogy minden szülésem egyre rövidebb idõ alatt zajlott le, ( 17, 11, 8, 4 óra) szóval azon kívül nem volt semmi különbség köztük, mind ugyanolyan fájdalmas és csodálatos volt. Remélem Neked is 2 hét múlva ugyanolyan fantasztikus lesz, mint az elsõ. Erre minden esélyed meg is van, mert általában az elsõt a legnehezebb megszülni, és Neked már az is könnyen ment. Nagyon sokat számít, hogy nem szörnyû emlékként gondolsz az elsõre, és nem parázod végig a kilenc hónapot. Örülj neki!!! Minden jót Nektek!
nos, én merem. akármilyen hihetetlen. a magzatvíz elfolyása 5 percesekkel indítottam, ú, h elõtte nem voltak semmilyen fájásaim, még jóslók sem. 6 óra elteltével meglett a kislányom, és minden fájdalomcsillapítás nélkül szültem, vajúdtam. mégsem mondom azt, hogy borzasztóan fájt. fájt, fájt, de nem annyira. nekem legalábbis.. pedig én aztán még hánytam is a fájdalomtól.

Miért irjátok, hogy pokolian fáj a császár? A természetes szülés nem fáj annyira?

Legjobb válasz: Oh,de hogy nem ,sõõõt még jobban. csak ahogy megszületik a pici,minden fájdalom elmúlik. a császárnál meg akkor kezdõdik a neheze!

Oh, de hogy nem , sõõõt még jobban. csak ahogy megszületik a pici, minden fájdalom elmúlik. a császárnál meg akkor kezdõdik a neheze!
konkrétan szülni nemtudom milyen, a vajúdás az pokoli.a császár megváltás volt.a 2.nap volt nehéz nekem, de hamar felépültem.ez totál emberfüggõ.
A nõvérem 2 gyereket szült simán, én egyet vajúdás nélkül császárral.Õ a szülés után már a szobatársainak segített, én meg a 6 hetes vizsgálatra is nyomiként mentem.
Akkor én vagyok a hiperérzékeny. Szoktam itt is írni, hogy pokoli fájdalom a szülés utáni 3 nap és ezt tartom is. Míg élek nem felejtem el... Velem van a baj? 7 hós kicsi fiú anyukája
a császár fáj????? én úgy emlékszem volt egy kellemetlen hátbaszuri, némi nyomogatás, lötyögtetés, hatalmas sírás (mindhármunk, mert a férjem is bent volt)aztán ennyi!!!! Ez este 9kor történt, reggel 6kor wc-n voltam. nemmondom az elsõ 3-4felkelés eléggé kellemetlen volt, de utána 11kor saját lábamon sétáltam el (1emeletet) a saját kórtermembe. Én egy ágyasban voltam, nem volt kinek segíteni, de nyugodtan csinálhattam bámit nem fájt! Nem tudom (még) milyen természetes úton szülni, de a tapasztalataim azt mondják, ha a következõ is császár lesz, akkor semmi fájdalom nem fog érni!
Én császárral szültem, nem fáj pokolian. A vajúdás volt nehéz, de maga a mûtét, és az azt követõ pár nap nem volt gond. Ha az ember nem hagyja el magát, akkor ugyanolyan gyorsan felépülhet. Annyi, h' az embernek a hasa érzékeny, nem a gátja.
Nem maga a császár fáj, hanem a felépülés. Én a varratszedésig nagyon szenvedtem, utána napról-napra kicsit mindig jobb lett. Ha belegondolsz, átvágják a hasfalat, az izmokat és a méhet. Azért ezek nehezen gyógyulnak. Nekem a vágás alatt és felett 2-2 centivel érzéketlen a hasam. Gyantázásnál jól jön!
egyáltalán nem fájdalmas a császár!! 4 hete szültem császárral és alegkelemetlenebb része a katéter felhelyezése, az elsõ2-3 felkelés meg a nevetés!! de már semmi sem fáj azóta 4 hetes kisfiú anyukája
A hasizmot nem vágják át! (vagy nagyon régen volt a mûtét).
Itt valaki azt írta , h a hasizomzat átvágása nélül császárral szûlt.Ez igy rendben van, de az nem miszerint a méhét függõlegesen vágták, ugyanis nagyon rég nem vágják a méhet függõlegesen, mert úgy nagyobb esélye van a varrat szétnyílásához az esetleges következõ terhesség és szûlés során.
A kérdező hozzászólása: Uhh hát látom elég eltérõek a válazok, persze szerintem sincs két egyforma szülés, csak a kiváncsiság hajtott, köszönöm mindenkinek a tapasztalatcserét :)
sziasztok!szerintem nincs két egyforma szülés, ahogy két egyforma nõ sincs.Mindenkinek más a fájdalom tûrõ képessége, a fizikai alkata.Mindenki máshogy képzeli el a saját gyermekének a megszületését.Persze ha hallunk egy "könnyen" lezajló szülésrõl reménykedünk hogy a miénk is olyan lesz.De mindenkinek a saját adottságaihoz képest kell felkészítenie magát a fájadalomra, mert mondjuk ki:ez így is úgy is fáj.
11.40-es vagyok. Mivel csak ez az egy császárom volt (szerencsére) nincs összehasonlítási alapom a hasizomátvágós verzióról, de én sem szenvedtem utána. A mûtét hajnalban volt, majdnem egy nap vajúdás után, és 6 óra múlva kellett felkelnem. Pár órával késõbb már én is a saját lábamon mentem a babámhoz, hogy mielõbb mellre tegyem, mert sajnos erre nem volt rögtön lehetõség. A hegem olyan szépen gyógyult, hogy a csodájára jártak az orvosok, és tényleg csak pár napig volt kicsit bonyolultabb a lefekvés-felkelés a magas kórházi ágyon. De otthon már azzal sem volt igazán gond. Összességében semmi fizikai fájdalom nem maradt bennem utána, csak a lelki, mert nagyon készültem a normál szülésre.
11:40-es? Mit tapasztaltál a mûtét során? 1 mûtéted volt? Valóban sokkal kevésbé megterhelõ?
Nem egészen értem, miért pontozták le azokat a válaszokat, ahol azt írták, hogy nem vágtak náluk hasizmot. Engem is a Misgav-Ladach módszerrel operáltak, ezt már Magyarországon is alkalmazzák nagyon régóta.
Császárral szûltem 9 évvel ezelött. Az elsõ felkelés pokoli volt.A gyermekemet allergiás kiütésekkel levitték a földszintre karanténba és nekem a 2.naptól minden szoptatásért le kellett menjek 2 nagy emeletet.A lift rázott jobb volt gyalog, sokszor a falnak támaszkodtam az üres folyósókon és azt hittem ott halok meg, szakadtam ketté a fájdalomtól.A babám nem akarta elfogadni a tápszert csak értem ordított. 3 évvel császár után is fájt a vizelés és akadozott, erölködni se tudok a wc-n azóta, mert fáj valami a beleimnél.Császár utáni években rémálmom volt attól h most visznek a mûtõbe. Szóval maga volt a pokol. Annak ellenére minden a lehetõ legnagyobb rendben van orvosilag, a hasam szépen visszahúzódott én is visszafogytam már 5 hónapra rá.A hasizmaim jól mûködnek és éreznek.De érzem a belsõ varratokat bogokat.Mintha össze lennének nõve. Van 2 féle császármetszés.Az egyiknél vágják a hasizmokat a másiknál nem, hanem széthúzzák. Akit érdekel a külömbség olvasson utána:Misgav Ladach -féle császármetszés.
Császárral szültem , miután kiszedték a varratokat (1 hét múlva) semmi bajom nem volt. Az elsõ pár felkelés volt vacak érzés, de mûtét után nap már fájdalomcsillapítót sem kértem.
18 órás vajúdás után császároztak. Nem vagyok egy magát elhagyó típus, a vajúdást is szó nélkül vészeltem át, úgy hiszem, általában magas a fájdalomküszöböm. A császár utáni napokról mégis az a véleményem, h maga volt a pokol! Az elsõ 3-4 nap a legszörnyûbb, a köv. szakasz az 1 hét utáni idõszak, majd az utána köv 2-3 hét egyre kevésbé szörnyû. Elmondhatom magamról, h összeszorított foggal, de egy pillanatra sem hagytam el magam, sem a kórházban, sem itthon, viszont nem kívánom senkinek azokat a fájdalmakat, amiket átéltem! A tej beindulásáról meg jobb nem is beszélni (kínlódtunk mindketten)! Azt mondom, inkább szülnék természetesen 10 gyereket, mint még 1-et császárral! Azért jó látni, h vkinek nem fájt annyira a császár, lehet, h több tényezõ is befolyásolja ezt.
Én természetes úton szültem, fájt, de bevallom rosszabbra számítottam! Remélem a következõnél sem kell megtapasztalnom a császárt!
Sziasztok. Én császárral szültem, nagyon megszenvedtem. 13 órát vajúdtam elõtte, 2-3 perces fájásokkal, végig oxitocinnal, azt hittem, meghalok. Totál kitágultam, de a babó csak nem akart lefelé jönni, akkor császár mellett döntött a dokim. 13-szor próbált gerincbe szúrni az anesztes orvos, nem sikerült neki, össze vissza szúrkált, végül altatott. Nem láthattam a babám a mikor megszületett, azt sem hallhattam, amikor felsírt. Császár utáni nap maga a pokol volt, utána egész elviselhetõ. Ráadásul a sok szúrástól olyan spinális fejfájásom volt, hogy fel sem bírtam kelni, 5 napig infúzióztak, hánytam, nem tudtam ellátni a babám, így attól is megfosztottak, hogy velem legyen a babám az elsõ napokban. Na ilyen szülést az ellenségemnek se kívánok. Azt hiszem nem lesz kistesó.
Szia. Két császárom volt és nekem egyik sem fájt.A simán szült szobatársam azt mondta hogy írígykedik amiért ilyen gyorsan felépültem.Õ még a hazamenetel napján is úgy közlekedett mint egy tojó galamb (elnézést a kifejezésért, de tiszta olyan volt)Én meg 4-dik emeletröl gyalog a 2 éves fiam kezét fogva mentem le.Viszont a vajúdás nem volt semmi, már megváltásként szipákoltam az altatót csak hogy ne érezzek semmit. Mire felkeltem minden fájdalom elmúlt.
Én az elsõt simán szültem a másodikat császárral, úgyhogy mindkettõben van tapasztalatom.A simánál a vajúdás volt nagyon fájdalmas és a gátmetszés aztán a varrás...na meg a gát gyógyulása hetekig.De mozogni könnyebb volt, az ülést leszámítva.Ma már van gátvédelem, jó esetben nem is vágnak. A császár-gerinc érzéstelenítéssel- inkább kellemetlen, mint fájdalmas, és miután a baba kint van, elbódítanak, akkor már semmit sem érzel.Utána a gyógyulás elsõ pár napja nehéz, hiszen minden mozdulathoz kellene a hasizmod, ami ugye át van vágva, ergo használhatatlan.Nameg kellemetlen a katéter meg akinek van a csõ az se épp nászmenet.És ne feledjük, azért ez egy nagy hasi mûtét.Tovább tart a felépülés és nehezebben indul be a tejcsi.
Szerintem mindkettõ ugyanolyan rossz.Én 9 éve szültem hüvelyi úton.Soha többet nem vállalnám be, olyan rémálom volt.Azért nincs kistesó.A normál szülésnél a szülés szörnyû.Ahogy hallom a császárnál pedig utána rosszabb. Én mindenesetre császárt választanék.Fél évig rémálmom volt a szülés után, szörnyen megviselt.Én úgy vagyok vele, hogy inkább utána "nyalogatom a sebeimet", mint a szülés maga legyen ilyen kegyetlen érzés.
Nekem nem vágtak hasizmot: a bikinivonalnál ejtettek egy kb. 15 cm-es vágást vízszintesen, a hasizmot félrehúzták a méhrõl, és a méhen függõlegesen vágtak. Ha a baba fekvése, vagy egyéb dolog nem indokolja, már vagy 10 éve nem metszik át a hasizmot. Ennek az eljárásnak pont az a lényege, h' a felépülést nagyon lerövidíti, illetve nem intézik el egy életre az ember hasfalát.
De igen átvágják a hasizmot!
Hát hölgyeim nem tudom ki hogy van vele, de én három császáron vagyok túl, és azzal kezdtem hogy valamit elcsesztek az orvosok és két nap kóma lett a vége. De nem kürtöltem világgá hogy én többet aztán nem szülök. Szerintem mind a két fajta módszernek megvannak a negatívumait.Csak mivel mindenkinek más a fájdalom küszöbe, más a fizikuma nem lehet kijelenteni hogy melyik jobb és miért.

Folyamatosan fáj a derekam, és alig tudok menni annyira fáj a szeméremcsontom, szurkálást érzek napok óta méhszájamnál. Lehet, hogy már szülés lesz belőle?

38 hetes kismama

Legjobb válasz: Ilyenkor már bármi elképzelhetõ... Nekem mondjuk a szülés elõtt hetekkel voltak ilyen tüneteim, de 38 hetesen akár már be is indulhat. Szép, könnyû szülést neked!

Ilyenkor már bármi elképzelhetõ... Nekem mondjuk a szülés elõtt hetekkel voltak ilyen tüneteim, de 38 hetesen akár már be is indulhat. Szép, könnyû szülést neked!
szia, sokaknál így indul, nem tudom mikor vizsgált a doki, de a méhszáj így is kinyílhat, mivel folyamatosan fáj a derekad, szerintem nézesd meg magad mindenépp, könnyû szülést kívánok
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, két hete vizsgáltak utoljára, akkor még teljesen zárt volt a méhszáj. Azért remélem megindul, és nem vár a 40.hétig, mert nagy babát jósolt a dokim.
szia, 10-27es vagyok, a kéthét az igen rég volt, szerintem nézesd meg, minden jót
nekem egyszer se nézték améhszájamat. most szültem hétfõn, nem fájt semmim, csak a derekam. estére görcsölt meg véreztem. bementem a kórházba, közölték 10 cmre ki vagyok tágulva irány a szülõszoba.háromnegyed óra altt meglett a baba. lehet ebbõl neked is stzülés lesz.

Szülés utáni szex, de hogyan ha annyira fáj?

Ma 3honapja hogy szultem.De még mindig rettenetesen fáj a szex.Azt szeretném kérdezni hogy hanyagoljuk e a szexet vagy épen ellenkezõleg?Nagyon elvagyok keseredve...lesz még valaha olyan a nemi életünk mint rég?

Legjobb válasz: Jaj, nekem is epp ilyen elmenyben volt reszem ma. Bar en meg csak 7 hete szultem, de nekem is nagyon fajt. Ma voltunk eloszor igy egyutt a szules ota. A nodokim a 6 hetes kontrollon, mikor panaszkodtam, hogy alap helyzetben is erzekeny meg, azt mondta, hogy a szex segit majd rajta. Ujra kitagit! Hat mit is mondjak...

Jaj, nekem is epp ilyen elmenyben volt reszem ma. Bar en meg csak 7 hete szultem, de nekem is nagyon fajt. Ma voltunk eloszor igy egyutt a szules ota. A nodokim a 6 hetes kontrollon, mikor panaszkodtam, hogy alap helyzetben is erzekeny meg, azt mondta, hogy a szex segit majd rajta. Ujra kitagit! Hat mit is mondjak...
6 hónap után volt jó. nem azt mondom, h. nem fájt, mert most 15 hónapos a lányom és sokszor még mindig fáj, pláne, ha nem elég nedves a környezet. kitartás!
Szia! Nekem is nagyon sokáig fájt. Türelem, türelem, türelem... Az az ogazság, hogy az elején nem is nagyon kívántam, meg a doki egy belsõ vizsgálatnál annyira felsértette a hüvelyem, hogy a húgyvezetékem is megsérült, ezért még a pisilés is fájt, nemhogy a szex. A pisi 5 hónapig fájt, talán a 9. hónapban lett jobb a szex, addig nagyon óvatosan próbálkoztunk, és ha nem ment, akkor csak pettigeltünk vagy azt sem. 11 hónap után már nagyon jó volt, meg is fogant a kistesó. :) (szerettük volna)
Lelkileg rastresszelsz? En rastresszeltem es fajt. Masnap elengedtem magam, es nagxon jo volt.
Próbáljátok ki a Cikatridina nevû hüvelykúpot. Nekem is hasonló gondom volt, iszonyúan fájt a szex, utána meg még jobban. Én is a nõgyógyászt kérdeztem, és õ mondta ezt a kúpot. Érdemes egy dobozzal elhasználni (tíz kúp van benne, tehát tíz napig), mondjuk nekem a doki azt mondta, hogy amíg szoptatok, addig használjam, mert a szoptatás is befolyással van a dologra. Eleinte tényleg napi szinten használtam, most már csak hébe-hóba, amikor úgy érzem, hogy szükség van rá.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy valaszoltatok.A 6hetes kontrolon az orvosom mindent rendbe talált, , ajánlotta a sikositot es a hosszú elojatekot.De így is szörnyen fáj...eddig 3szor csináltuk de kegyetlen.Lehet az is közbejátszik hogy háromnegyed óráig vartak szülés után.De lehet csak idõ kell hogy helyrejojjon :)
Én azt hittem, hogy sikerülni fog nekünk is a szex.De nem ment, nagyon fájt és be se tudott hatolni belém, annyira szûk voltam.Csodálkoztam amikor mások mondták, hogy szülés után pár hétre már tudtak szexelni.Nekünk iskellett vagy 4-5 hónap amikor megint megpróbálkoztunk vele.Mi nem erõltettük, nem hiszem, hogy jót tettünk volna vele.Ugyanolyan mára a szexuális életünk mint volt, csak eleinte volt zavaró, hogy éreztem belül ahol szétrepedtem, de az is elmult!
Nálam is ez volt. Nekem is ezt mondta a dokim, de nem javult. Sikosító sokat segített, de a legnagyobb változást a második szülés hozta meg. Utána úgy féltem az "elsõtõl", de semmi fájdalmam nem volt. És azóta sincs, még a harmadik után sem.
En ma 5honapja hogy szultem, holnap megyek vissza a dokihoz.eddig birtam...nem faj ugy mint 1-2honapja de ez szerintem mar nem normalis.:-(eddig 5*voltunk egyutt abbol kettore mondom azt h jo volt.a masik harom iszonyuan fajt, abba is hagytuk.:-(a masik pedig hogy total szaraz vagyok...kivancsi vagyok mit mond holnap az orvos.
Szia, én négy és fél hónapja szültem. Császáros vagyok, és nekem is a mai napig fáj a behatolás, pedig kívánom én is, de akkor sem tudok mit tenni. Nálunk az válik be, hogy hosszabb az elõjáték, és a férjem nagyon gyengéd, óvatos, de még így is fáj. Minden alkalommal jobb egy kicsit, remélem hogy teljesen vissza áll minden a régi kerékvágásba, de ahogy látom a válaszolókat, 6 hónap a minimum :-) Kitartás
6 hónapunkba telt hogy jó legyen, kitartás csak finoman és egyre jobb lesz!!
Óóó nyugi, ez természetes. Nekem is ilyen volt az elsõ, meg a második, meg a harmadik :D Szóval kell idõ míg helyrejön, és újra olyan jó lesz, mint régen.Nekünk speciál 6 hónap kellett. Gondolom a 6 hetes kontrollon minden rendben volt, és engedélyezték a szexuális életet. Kitartás!Lesz majd jobb!
Beszélj a nögyógyásoddal, hogy egyrészt rendben van-e minden nálad, másrészt tud adni olyan krémet, ami csökkenti a fájdalmat.
5 hónapja szültem, egy hónapja olyan mint régen. Nagyon rástresszeltem a dologra. Ez volt a baj... ja és hosszú elõjáték és soksoksoksok síkosító az elején, de szerencsére már az sem kell :)

Milyen lesz a második szülésem? Az első nagyon könnyű volt szinte alig fájt gyors volt nekem egy álomszülés volt annyi volt a baj hogy 15 hetes koromtól nyitott voltam 3110 aztán 24 hetesen 2111 de nem lett semmi baj

most terhes vagyok milyen lesz a szülés olyan könny? mint volt vagy nem és megint nyitott leszek? Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia.Minden szülés más,nekem három volt,az elsõt túlhordtam,36 héttõl már nyitva voltam,a második idõre született,nem voltam nyitva,igaz többet pihentem,és nem kapáltam:-)A harmadik viszont 36 hétre született most 16 hónapja,és szintén nyitva voltam már a 34.héttõl...Sokmindentõl függ,hogy mennyire fáj,hozzáállás kérdése is,és szerintem életkortól is,33 évesen már gátvédelemmel szültem most,nem volt vágás,akkor rosszabb,de utána,egész más,mint ha vágnak...Nem vagy veszélyeztetett terhes így,hogy ilyen korán nyitva voltál?2111 én ennyivel feküdtem be:-)Az én véleményem,ha elfogadod,hogy ne gondolj semmi rosszra,pihenj sokat,ha nyitva vagy,akkor már kerüld a házaséletet,és reméljük a második csöppség is ilyen könnyen jön a világra,mint az elsõ:-)Sok boldogságot nektek.

Szia.Minden szülés más, nekem három volt, az elsõt túlhordtam, 36 héttõl már nyitva voltam, a második idõre született, nem voltam nyitva, igaz többet pihentem, és nem kapáltam:-)A harmadik viszont 36 hétre született most 16 hónapja, és szintén nyitva voltam már a 34.héttõl...Sokmindentõl függ, hogy mennyire fáj, hozzáállás kérdése is, és szerintem életkortól is, 33 évesen már gátvédelemmel szültem most, nem volt vágás, akkor rosszabb, de utána, egész más, mint ha vágnak...Nem vagy veszélyeztetett terhes így, hogy ilyen korán nyitva voltál?2111 én ennyivel feküdtem be:-)Az én véleményem, ha elfogadod, hogy ne gondolj semmi rosszra, pihenj sokat, ha nyitva vagy, akkor már kerüld a házaséletet, és reméljük a második csöppség is ilyen könnyen jön a világra, mint az elsõ:-)Sok boldogságot nektek.

Éjszaka óta annyira nyilalgat a hüvelyem körül, hogy alig bírok felkelni! Máskor is volt már ilyen de az kevésbé fájt ennyire. Holnapra vagyok kiírva lehet, hogy ez a szülés jele?

Már nyitva van a méhszájam és nemtudom,hogy beleülhetek-e egy jó meleg fürd?be? Mert eddig zuhanyoztam. De most jól esne!

Legjobb válasz: nekem még csak pár napja szurkál a hüvelyem, egyenlõre én is keresem a pontos okát ennek a tünetnek. De valószínüleg a baba lefele irányuló nyomása okozza. Ha holnapra vagy kiírva, szerintem nyugodtan ülj be egy meleg vizes kádba, hisz ilyenkor már nem baj, ha megindul a szülés:-) A szülés jele sokminden lehet, akár ez is:) Drukkmentes idõszakot és fájdalommentes szülést kívánok:-)

nekem még csak pár napja szurkál a hüvelyem, egyenlõre én is keresem a pontos okát ennek a tünetnek. De valószínüleg a baba lefele irányuló nyomása okozza. Ha holnapra vagy kiírva, szerintem nyugodtan ülj be egy meleg vizes kádba, hisz ilyenkor már nem baj, ha megindul a szülés:-) A szülés jele sokminden lehet, akár ez is:) Drukkmentes idõszakot és fájdalommentes szülést kívánok:-)
Ha a mehszajad nyitva, nem ajanlott a furdes, nehogy vmi fertozest elkapj.
A saját fürdõkádadban úgyse kapsz el semmit, ne aggódj! Nem tudom, mi ez a mizéria állandóan a fürdés ellen. Valószínûleg hamarosan szülni fogsz, ha jólesik a meleg víz, csak rajta! Mások eleve vízben vajúdnak, szülnek - akkor miért is lenne ártalmas? Könnyû szülést és sok boldogságot a kisbabához!
Szia!egyet értek az elõttem szólóval.HA jól esik ülj bele, hátha segít és a babód is hamar megszületik. NAgyon drukkolok nektek.30hetes kismama

Igaz, hogyha valakinek a menstruáció első napja annyira fáj, hogy már kirázza a hideg, hányik tőle, akkor az majdnem hasonló egy szüléssel?

Legjobb válasz: Nem igaz, a kettõ teljesen más (legalábbis nekem teljesen más volt). Viszont jó hír, hogy szülés után az esetek jó részében megszûnik a görcsös menzesz.

Nem igaz, a kettõ teljesen más (legalábbis nekem teljesen más volt). Viszont jó hír, hogy szülés után az esetek jó részében megszûnik a görcsös menzesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!