Találatok a következő kifejezésre: Fáj ahogy a baba. (15 db)

Létezik, hogy fáj ahogy mocorog a baba? 28 hetes vagyok

Félre ne értsetek, nem panaszkodom, imádom, amikor mocorog, de ma többször is éreztem a mozgása közben, hogy kellemetlen, szinte fáj, ahogy fészkel?dik. Ugye ez nem azt jelenti, hogy lerúgja a lepényt vagy beakadt valamije, hanem csak érzékeny területet ér? Aggódom mindenért.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de a vége felé még rosszabb lesz. Én 38 hetes vagyok, de már annyira kicsi neki a hely, hogy már minden mozdulat fáj. És nem csak az övé, hanem az enyém is fáj, fõleg ott ahol van. Kislányomnak a legújabb szórakozása, hogy a térdecskéjét nyomja ki, na az aztán néha tényleg borzalmasan tud fájni. De ha nem csinálja fél napig akkor megörülök az idegességtõl, hogy vajon mi baja lehet az én kis drágámnak. :o) Nyugi amíg mozognak addig nincs bajuk.

Nem akarlak elkeseríteni, de a vége felé még rosszabb lesz. Én 38 hetes vagyok, de már annyira kicsi neki a hely, hogy már minden mozdulat fáj. És nem csak az övé, hanem az enyém is fáj, fõleg ott ahol van. Kislányomnak a legújabb szórakozása, hogy a térdecskéjét nyomja ki, na az aztán néha tényleg borzalmasan tud fájni. De ha nem csinálja fél napig akkor megörülök az idegességtõl, hogy vajon mi baja lehet az én kis drágámnak. :o) Nyugi amíg mozognak addig nincs bajuk.
Nekem is néha fáj, van amikor olyan pontot nyom meg. De aztán ez elmúlik csak kicsit kellemetlen. Én is aggódós vagyok, de rájöttem, hogy felesleges, mert ugysem láok be a pocakomba, inkább arra gondolok, hogy minden rendben van.
Nekem is fáj néha, fõleg ha a bugyim vonalában rugdos odalent. Nem is igazán fájdalom, hanem kellemetlen. Ez nálam 2-3 napja van csak. Úgy látszik, most éri el azt a tömeget és csontozatot, hogy fájni tud már a mozgás. Ez természetes. :) 26 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Csak ne legyen baja, nem baj ha fáj! :)
Nálam detto!!! Ne aggódj, így van rendjén. 28km

18 hetes kismama vagyok, kb 2 hete minden nap görcsölök. Azt mondta az orvosom, hogy nem eléggé tágul a méhem, és a baba ahogy fordul, azért fáj. De én nagyon aggódom, hogy valami baj van. Ez mindenkinek fáj? Természetes?

Legjobb válasz: szerintem egyén függõ,én megse éreztem amikor befordult,jó ne engem vegyél alapul,mert én a szülésrõl megkérdeztem,hogy mért félnek ettõl a nõk.magas a fájdalomküszöböm,lehet neked alacsony.egyik ismerõsünknek is nagyon fájt amikor befordult. ne aggodj.

szerintem egyén függõ, én megse éreztem amikor befordult, jó ne engem vegyél alapul, mert én a szülésrõl megkérdeztem, hogy mért félnek ettõl a nõk.magas a fájdalomküszöböm, lehet neked alacsony.egyik ismerõsünknek is nagyon fájt amikor befordult. ne aggodj.
Nekem is fájt kicsit...de nem volt vészes, aztán a természet behozta a lemaradást.Bár, én sem vagyok az a minden jelre vetélést sejtõ kismama.Azt beszélik, aki így éli meg a terhességet a szülés is könnyebb lesz.Próbáld meg te is könnyebben venni.Ha fáj, had fájjon, ez a dolga, pihenj sokat. Ha a doki azt mondja, hogy minden rendben, akkor az úgyis van.(Majd ha azt mondja, hogy baj van, akkor ijedj meg..most nem kell.)

Jövöhétre vagyok kiirva, már a nyák is elment azóta folyamatosan, nagyon fáj a derekam hasam alja illetve ahogy mozog a baba már fáj! Ez normális?

Nagyon er?sen kezd fájni a derekam szerintem tágulok meg a hasam alja 2 ujjnyira avgyok már nyitva de a doki szerint akár még 1 héttel is túlhordhatom a babát de 2vel már nem!

Legjobb válasz: Remélem össze vagytok pakolva, és mindenki útrakész!? :))) Úgy látom már bármikor beindulhat. Figyelj a keményedésekre, a magzatvízre, a görcsökre. Tudod a biztos jeleket? Teljesen normális amiket érzel. A baba már nagy, egyáltalán nincs helye szegénynek. A fájdalmak a terheléstõl és a tágulástól vannak. Remélem nemsokára a kezedben tartod a kicsit. :)) Kitartás, könnyû szülést kívánok!

Remélem össze vagytok pakolva, és mindenki útrakész!? :) )) Úgy látom már bármikor beindulhat. Figyelj a keményedésekre, a magzatvízre, a görcsökre. Tudod a biztos jeleket? Teljesen normális amiket érzel. A baba már nagy, egyáltalán nincs helye szegénynek. A fájdalmak a terheléstõl és a tágulástól vannak. Remélem nemsokára a kezedben tartod a kicsit. :) ) Kitartás, könnyû szülést kívánok!
Teljesen ormális. Készül a baba a nagy útra. Lehet hogy ezt a pár sort már csak a kórházból hazajövet olvasod, Anyuka :)


Fáj a jobb bordám alatt, lehet, hogy a baba miatt, ahogy növekszik? Vagy mi lehet ott?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nekem is fájt pont a jobb bordám alatt...megultrahangoztak..mindent rendben találtak, csak a májam egy fél haránt ujjnyival túllógott a bordámtól...de néhány nap múlva elmúlt!!Persze, jobb ha megmutatod a dokinak, az a biztos...:) 34 hetes km

Szia! Ne aggódj, nekem is fájt pont a jobb bordám alatt...megultrahangoztak..mindent rendben találtak, csak a májam egy fél haránt ujjnyival túllógott a bordámtól...de néhány nap múlva elmúlt!!Persze, jobb ha megmutatod a dokinak, az a biztos...:) 34 hetes km
Szia!Én a 26. héten járok és nekem is fáj a bordám alatt!A baba befészkelte magát és nyomja felfelé.Nekem ezt mondta a doki.
Szia! Nekem kb a 26. héttõl folyamatosan fájt a jobb bordám. Az ultrahangon kiderült hogy a baba lába nyomta. Sajnos ez végig megmaradt és néha elég kellemetlen volt, de az orvosom megnyugtatott, hogy ez semmi bajt nem jelent . Kitartás Egy 12 hetes kisfiú anyukája
Nekem a 16 - 20 hét között fájt a jobb oldalmnál. megultrahangoztak az urológián (oda küldött a dokim) és megállapították, hogy a baba nyomja a vesevezetéket és emiatt pang. Szerencsére a vízelet és véreredmények rendben voltak, ezért semmi más teendõ nem volt mint a fájdalom ideén megpróbálni bizonyos mozdulatokkal kimozdítani a babát, ez sikerült is így mostanra már minden ok. menj el orvoshoz ha nem múlik, csakhogy biztos legyél benne midet nyomja és kell e tenni valamit.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi, akkor ez lehet... ;)
Akinek ilyen tünete van, az mindenképpen nézessen utána a májfunkcióinak. Lehet ugyanis, hogy az epe nem mûködik megfelelõen v. be van gyulladva, ami kezelést igényel! Mindenképpen beszélj az orvosoddal! Ha tényleg nincs baj, akkor legalább megnyugtat!

Kismamik nagy bajban vagyok 26hkm vagyok, nem tudom mit csinal a baba de ahogy megmozdul annyira faj h az ero is kimegy belolem le kell fekudjek mert legyengulok es el kezd nagyon melegem lenni?

Es amikor ugy fordul hogy a feje van lennt akkor mindig ezt erzem borzasztoan faj, kimondhatatlanul, mintha mindjart kiszakadna belolem, van valaki igy mas is , ez normalis? Teljesen lennt erzem kb mintha a huvelyembe lenne!!!Sajnos kulfoldon elek, itt alig neznek ram, uh rol nem is almodozom, hatha van akinek szinten hasonlo es volt dokinal es normalis...irjatok kerlek

Legjobb válasz: próbáltál már e-mailt írni egy magyar nõgyógyásznak?

próbáltál már e-mailt írni egy magyar nõgyógyásznak?
A kérdező hozzászólása: nem kinek es hogyan? ilyet lehet? tudsz vmi elerhetoseget?
Ahol élsz ott nincs ügyelet? Feltétlen meg kellene kérdezni errõl egy orvost.
Valószínûleg pont egy ideget nyom a baba. Majd kinövöd :-) de legközelebb kérdezz rá az orvosodtól!
Lehet porckorong sérv is, függetlenül a babától. Nekem anyukámnak szakadt ki a prockorongsérve mert sokat hajtotta magát és neki is így jelentkezett, hogy ha a bal oldalán feküdt, akkor zsibbadt a csípõje, utána ez besugárzott az egész lábába, olyan volt, mintha a csontja fájt volna. Aztán nem bírt felkelni az ágyból, a mentõ vitte el és helyben meg is mûtötték porckorongsérvvel. De ugye neked nem szabad röntgent csinálni, szóval remélem, hogy nem ezzel küzdesz te is és csak a baba játszik az idegeiddel!!!
ez elég értelmetlen volt...
A kérdező hozzászólása: 27 hkm voltam :) :(
A kérdező hozzászólása: hát ezen a regisztrációban nem nagyon találkoztam ilyennel ! talán azért , mert ez az oldal azért van hogy kérdezzünk ! Nyilván mivel nem úgy irtatok miért venném annak ? Nem értem de a helyes írásom hogy is jön , az én hasfájásom hoz? létszíves arra válaszoljatok . Aki nem érti , ne kommentáljon nem ennyi ! Köszönöm szépen! EZT NEM NEKTEK ÍRTAM EDDIGI VÁLASZOLÓK !
Jaj, hát ezt meg már én nem tudom hová tenni. De mindegy is, csak gondoltam írok egy kis segítséget ahhoz, hogy ne legyenek félreértések a késõbbiekben, hiszen elég sok kérdéseddel és válaszoddal lehet találkozni az utóbbi idõben az oldalon és már többen megjegyezték, hogy értelmetlenek. És azért tûnnek annak, mert csak úgy egymás mellé zúdítod a szavakat (sokszor helyesírási hibákkal) vesszõk nélkül. Ennyit akartam. És azért tettem hozzá, hogy nem bunkóskodás, hogy ne vedd zokon, ha valaki értelmetlen jelzõvel illeti az írásaid!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem bunkóskodni akar senki, csak már tettél fel pár kérdést és mindegyik kicsit kesze-kuszára sikeredett. Meg zavaró úgy olvasni, hogy hosszúak a mondataid és egyetlen vesszõt sem használsz. Valószínûleg ezért írják oda szinte minden kérdésedhez, hogy értelmetlen. ugy hogy ezt nem tudom hova tenni már leírtam van aki érti és annak szívesen olvasom a válaszát !
A kérdező hozzászólása: ez nem neked szól kedves utolsó :) le írtam értelmesebben :)
A kérdező hozzászólása: egyébkénk ki monda h itt búnkóskodik bárki is ?
én se bunkóskodni akartam természetesen de a kérdésedet fogalmazhattad volna érthetõbben ennyi :)
Szerintem nem bunkóskodni akar senki, csak már tettél fel pár kérdést és mindegyik kicsit kesze-kuszára sikeredett. Meg zavaró úgy olvasni, hogy hosszúak a mondataid és egyetlen vesszõt sem használsz. Valószínûleg ezért írják oda szinte minden kérdésedhez, hogy értelmetlen.
A kérdező hozzászólása: semmi értelmetlen nem volt ebben nyilván ha a kis fiam ról beszélek fiam lesz ! Meg hogy fája a hasam ha mozog és feszül és hiába simizem csak akkor nem mocorog úgy ha az apja simogassa beszél hozzá és puszilja a hasam ! Persze ha a párom mondja hogy rúgd meg anyát akkor jól megrugdoss. nem értem semmi értelmetlen nem volt ha meg nem érted akkor sajnálom :) van aki érti :) (persze nem bunóskodni akartam)
A kérdező hozzászólása: jaj az én kisfiamat én simizgethetem csak akkor van nyugi ha apa puszija simizi és beszél hozzá . örülök hogy ez természetes . köszönöm a válaszokat nektek : de mikor a párom szól h rúgd meg anyát természetesen megteszi a kis mazsola <3
Igen, a magzatmozgások járhatnak fájdalommal, keményedéssel. Simogasd meg, beszélj hozzá, próbálj relaxálni!
A kérdező hozzászólása: igen most hogy vissza olvastam rájöttem :) és az ugy mond a kötelezõ sétán vagyok , meg kell álljak mert beszúr a hasam , közben megfájdul a derekam ? Még jó hogy a võlegényem jön velem esténként sétálni mert belé tudok kapaszkodni !
Szia. Jól megcsûrted csavartad...:) Egyébként igen az a normális, az úgy jó.
A kérdező hozzászólása: utolsó köszönöm szépen :) igyekszem oda figyelni :) !
A kérdező hozzászólása: baj bocsi...:-)
Nincs, elvileg ez ennyi idõsen már természetes. Nekem is mindkét gyereknél volt. Ezek normális fájások. Ha túl sokat húzódik és nagyon bekeményedik, azt említsd meg a dokidnak, mert arra szoktak különbözõ dolgokat javasolni, felírni, nehogy elmenjen. De ha csak néha, és nem kibírhatatlan, akkor ez normális.
Elõzõ vagyok.. Ha a baba mozgásakor van, az meg egyáltalán nem gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ nem mindig fáj csak néha és elmulik de ki lehet birni nem görcsöl ha pihenek akkor még gyorsabban elmulik vagy ha nagyon mozog akkor nem,
Mikor mégy az orvosodhoz? Lehet , hogy nyílik a méhszájad. Én ugyanígy voltam múlt héten, kedden este nagyon húzott a hasam alja, de másnap reggelre elmúlt. Csütörtökön mentem az orvosomhoz, hogy nézze meg a méhszájamat és közölte, hogy egy ujjnyira ki van tágulva. be is utalt azonnal kórházba visszatartásra és egy hetet bent is kellett maradnom.inkább nézesd meg magad mert még korai lenne, ha megszületne. 37km-eüs
A kérdező hozzászólása: Szia hétfõn megyek dokihoz teljesen elmult csak néha ritkán feszül egy kicsit 2 hete tök zárt voltam, köszönöm a választ.

Fáj ahogy mozog a baba... Miért?

A köldököm alatt 5-7 cmrel érzem. egyszerüen mintha megse állna. Tenap óta be van sózva. Mintha ki akarna jönni. Vagy most ment lentebb??? 37 hetes 3napos vagyok. És már nagyon várom, hogy kijöjjön. Olyan er?s ez a legény, hogy hihetetlen. Voltatok már így???

Legjobb válasz: Klassz érzés, amikor érzed, hogy mozog, de bizony idõnként fájdalmas tud lenni. Fõleg már ilyen idõs terhességben ez elég valószínû is. Mindenesetre említsd meg az orvosodnak, mert az is okozhatja, ha kevés a magzatvíz. De ne izgulj, szinte biztos, hogy normális.

Klassz érzés, amikor érzed, hogy mozog, de bizony idõnként fájdalmas tud lenni. Fõleg már ilyen idõs terhességben ez elég valószínû is. Mindenesetre említsd meg az orvosodnak, mert az is okozhatja, ha kevés a magzatvíz. De ne izgulj, szinte biztos, hogy normális.
A kérdező hozzászólása: És az baj ha kevés a magzatvíz? esetleg van összefüggés a vizesedéssel? Mert én nagyon vizes vagyok, létezik hogy mégis kevés a magzatvizem?
Szia! Nekem is van amikor igen csak fájdalmas amikor mozo ga baba a pocakomban.Van amikor meg olyan finoman csiklandoz, hogy még nevetnékemn is támad. Pár napja van hogy lent az alhasámnál mozog van amikor a bordámat rugdossa. Szerintem kezd helyezkedni. Szoktam neki mondani amikor fájdalma ahogy mozog, hogy nem az oldalomamon kellene kibújni:) Kitartást már csak napok vagy hetek kérdése. 37 hetes kismama
Én még csak 19 hetes vagyok, de néha nekem is elég kellemetlen, amikor a köldököm alatt érzem, hogy befeszül és ott ügyködik, nem hiszem, hogy ez baj, szerintem vele jár. De kitartást, fõleg, hogy lassan szülsz! :)
Az orvos majd megmondja. Holnap azonnal orvos!!!
Ez elég súlyos betegséget is jelezhet, de itt nem fogja tudni senki megmondani neked, illetve az még nem fog neki segíteni. Én is azt tanácsolom, hogy mielõbb vidd állatorvoshoz, ha még nem tetted.
Most mit vársz, hogy itt majd meggyógyítjuk?????? Azonnal orvoshoz vele, ha ennyire aggódsz, akkor már rég ott lennél.... De ahogy látom, te inkább az a fajta vagy, aki végignézi a cica haláltusáját, mintsem elvigye orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: elöször aszthittem h pisi..de láttam hogy a seggébõl jön:S
A kérdező hozzászólása: 6 éves. Azt mondta a doki h szörcsomótól lehet amiket nem köpött ki és bennt maradtak ezért székrekedése van, és ami a vicces h az is csak találgatott..felírt egy csomó hashajót neki.Aztán vagy javul vagy nem... Úristen fogjátok már fel, hogy nem rendelt az orvos télleg ilyen ostóbák vagytok?
Ha neked lenne ilyen folyásod, szerintem te se várnád meg, míg valaki pár napon belül ráér beszállítani téged az ügyeletre... Néhány betegségnél számít minden perc is!
:(mennyi idõs? lehet hogy öreg már és vmi vírus majd irj h mivan!
A kérdező hozzászólása: És nem várom hogy meggyógyítsátok , csak gondoltam tudnak segiteni az emberek valamit , hátha megtörtént már ez az eset valakinek a macskájával..
A kérdező hozzászólása: Annyira okos vagy! Nem tudtam még elvinni orvoshoz de ma elviszem csak még nem rendel a doki..
A kérdező hozzászólása: Nah hát ennyit érnek az állatorvosok is a semmiért pénzt kérni az megy!! Aloe vera gélt lehet adni a macskának????


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!