Találatok a következő kifejezésre: Fáj a vizsgálat Azt (28 db)

Többet ne menj ehhez az orvoshoz. De bunkó! Szûz lányokkal nagyon óvatosak és ha csak nem muszáj, kacsát élbõl nem használnak!
A kérdező hozzászólása: akkor végül is én már nem vagyok szûz? :S
És ne félj, mert attól hogy esetleg átszakadt, még szûz vagy. A szüzesség nem szûzhártya kérdése
A kérdező hozzászólása: azóta iszonyúan rosszul érzem magam, csak erre tudok gondolni, van hogy sírok is, állandóan rossz kedvem van.
1. Jó volna, ha ezt a dokit erõsen hanyagolnád a jövõben. Keress helyette mást! 2. Ha a sírás és a pánik semmiféle önnyugtatásra vagy mások nyugtatására nem enyhül egy-két napon max. egy héten belül, ha esetleg éjjenete rémálmaid vannak, vagy nehezen alszol el, este félsz a sötétben stb., akkor jó volna, ha még most, minél elõbb elmennél egy pszichiáterhez, aki ezt a számodra taumatizáló eseményt fel tudja oldani pár alkalmas beszélgetéssel - mielõtt egy hatalmas fóbiát gyártanál belõle és tönkretennéd a jövõbeli szexuális életed is, meg a nõdokikhoz való hozzáállásodat is.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem attól függ a szüzesség mert bármi mástól pl sporttól, tampontól is átszakadhat mégis hogy a sokat gondolkodom ezen akkor bepánikolok meg rám-tõr a sírógörcs. Nem pesti vagyok.
Az elsõ tapasztalat sajnos nagyon befolyásolja azt, hogy hogyan fogsz hozzáállni a késõbbiekben ehhez a témához, de nyugodj meg, nem minden orvos ilyen... Én saját tapasztalatból mondom, hogy jobb magánrendelésre menni, mert ott 100x rendesebbek. Illetve vannak nagyon lelkiismeretesek és kevésbé "türelmesek", sajnos te az utóbbit fogtad ki. Én is az elsõnél így jártam és nálam kb. ugyanez volt, csak nem viselt meg ennyire, mert anyukámmal meg tudtam beszélni a dolgokat. Te is meg tudnád beszélni anyukáddal? Amúgy ha pesti vagy esetleg, akkor szívesen ajánlok olyan dokit, aki rendes, megbízható.
hát akkor biológiailag már nem vagy szûz ezek szerint...
A szüzesség nem ezen múlik. :) Az magától is elszakad néha, vagy a tampontól. Szóval ne ettõl tekintsd magad szûznek vagy nem szûznek. Viszont milyen orvosnál voltál? Oda ne menj vissza többet, keress egy magánorvost, aki meg is magyarázza a dolgokat. Ha megmondod a lakóhelyed, tudunk ajánlani is.
szar a doki...de szûz vagy
Bunkó volt az orvos.
A kérdező hozzászólása: én is egybõl ezt kérdeztem az orvostól de azt mondta hogy nem a szûzhártyám szakadt át. remélem :S
Nagyon sajnálom ami veled történt. Vannak nagyon rendes orvosok is, sajnos Te elsõre nem ilyent fogtál ki. Az azért nagyon érdekelne, hogy mitõl is véreztél a vizsgálat után, ha nem a szûzhártya miatt. Én már 40 felett vagyok, jó párszor vizsgáltak, de utána soha nem véreztem.

Alacsony lett az AFP eredményem (0, 7 MOM) ezért magzatvíz vizsgálatra küldtek az I. számú nőgyógy. Klinikára! Rendesek, fáj a vizsgálat, mennyi ideig kell utána feküdni stb?

Legjobb válasz: Az AFP nem eléggé megbízható, az I.sz-ban meg mindenkit meg akarnak szúrni akit csak lehet, mert nem kevés pénzt kap a kórház egy ilyen vizsgálat után... olyan mint egy vágóhíd. Menj inkább 4D-re!

Az AFP nem eléggé megbízható, az I.sz-ban meg mindenkit meg akarnak szúrni akit csak lehet, mert nem kevés pénzt kap a kórház egy ilyen vizsgálat után... olyan mint egy vágóhíd. Menj inkább 4D-re!
Az nem is alacsony! Inkább genetikai uh.-ra menj, és ne kockáztass! Ez egy baromság, ez az AFP.
Õszintén akarod tudni akkor írj priváltan és válaszolok.Mivel itt nem lehet levelezni.
Szia! Egyetértek az elõttem íróval! Az nem alacsony, fõként ha a 18. heti genetikai uh-on nem találtak kórosat. A magzatvízvétel bizony kockázattal jár!
Ha elmúltál 18 hetes, nem sok értelme van a vizsgálatnak.Kb.4 hét mire eredmény van-hacsak nem a fluoreszkálós módszerrel csinálják, de az drága, magán kórházakban szokták.Nekem a Telki kórházban csinálták, nem fáj csak kellemetlen, és pár perc alatt megvan.Szerdán voltam és azt a hetet végig pihentem.A vetélés kockázata az elsõ 72 órában áll fenn.Utána a szúrás helye még érzékeny pár napig.Nehezet ne emelj, és ne idegeskedj.KB.2 hét múlva mentem uh-ra.Nekem a 19.héten csinálták, de 2 nappal késõbb már megvolt az eredmény.Sok sikert, egészséges babát kívánok.17 hetes baba anyukája
Szia! Én úgy tudom, hogy 0, 6 alatt már nem elfogadható, vagyis alacsony. Nekem 0, 72 volt, és nem küldtek semmi további vizsgálatra. 22 hetes kismama
Nekem 0, 75volt és azt mondták, hogy ez negatív.Szerintem is inkább 4D-re menj.Mi is mindig azt csináltatunk ás semmi gond.Gondold meg, tényleg sokan írják, hogy nem megbízható az AFP.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Mi is úgy döntöttünk hogy elõbb elmegyünk 4D uh.-ra és utána majd meglátjük!
Irigyellek:) én is mennék már, de az én babóm már 2napja késik:(
szia! Az a nyákdugód volt.... Hát , azt hiszem hamarosan "elindultok" majd a babóval !:) Könnyû szülést kívánok! 37 hetes kismami:)
szerintem ez mar szüles lesz :) de jo neked :) Kellemes szülest es babazast :)

Hsg vizsgálat tényleg fáj akinek el van zárodval a petevezetéke? Mert nekem fáj mikor vizsgál a doki akkor tuti el van zárodval? Az hogy műkődik? Mert mindenki mond mindent.

Legjobb válasz: Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.

Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: kõszi és nem is kapok érzéstelenitõt?

19 hetesen voltam tegnap uh-n. Az orvos amikor vizsgált kemény volt a hasam ezért egy kicsit még ma is fáj alul a hasam a vizsgálat miatt. Árthatot valamit a babának?

mert egyébként minden oké volt!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy árthat a babának.Sok kismamával beszéltem, akik mondták, hogy vizsgálat után fájt a hasuk!Ne aggódj!A doki úgy is szólt volna, hogy valami gáz van.De ha holnapra sem múlik, azért értekezz vele errõl!GRATULÁLOK A BABÁDHOZ!

Nem hiszem, hogy árthat a babának.Sok kismamával beszéltem, akik mondták, hogy vizsgálat után fájt a hasuk!Ne aggódj!A doki úgy is szólt volna, hogy valami gáz van.De ha holnapra sem múlik, azért értekezz vele errõl!GRATULÁLOK A BABÁDHOZ!
A vizsgálatok nem ártanak, az ultrahangot érzi/hallja a baba, arra reagál. Minden rendben lesz!
Szia, nekem mindket uh napkozben volt, munkabol mentem at a korhazba. A babo annyira nem birta oket, hogy a parommal koradelutan hazavitettem magam. Kicsit meg masnap is ereztem, de aztan lenyugodott a bebi, hogy most mar nem zaklatjak es elmult. 35 hetes kismama

Hat hete szültem, megvolt a nõgyógyászati vizsgálat is, de félek, hogy fájni fog az elsõ szeretkezés, mert a vizsgálat nagyon fájt, másnak is fájt az elsõ szex szülés után?

Kacsával és kézzel is vizsgált az orvos, de nagyon fájt. Elsõ szülésem volt, gátsebem van, de már egyáltalán nem fáj és nem is érzékeny. Befele viszont repedtem egy kicsit, állítólag az is meggyógyult, nem is fájt, egészen a vizsgálatig. Ott majdnem beto.tam, mert annyira fájt a vizsgálat. Az elsõ szex is ilyen lesz? Mert ezért kerülöm a Párom, félek nagyon, hogy fájni fog. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Köszönöm elõre is a normális válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem egy picit fájt, vagy inkább érzékeny voltam. Mondd meg a párodnak, hogy legyen óvatos, mintha a "szüzességed venné el". Az elsõ nem biztos, hogy jó lesz, de majd bele jöttök. Vagy ha gondolod, várjátok meg a 3 hónapot, akkora már tényleg illene rendesen helyrejönnie a dolgoknak. A párod pedig ha szeret, megértõnek kell lennie.

Nekem egy picit fájt, vagy inkább érzékeny voltam. Mondd meg a párodnak, hogy legyen óvatos, mintha a "szüzességed venné el". Az elsõ nem biztos, hogy jó lesz, de majd bele jöttök. Vagy ha gondolod, várjátok meg a 3 hónapot, akkora már tényleg illene rendesen helyrejönnie a dolgoknak. A párod pedig ha szeret, megértõnek kell lennie.
Én még csak nem is természetesen, hanem császárral szültem, mégsem volt kellemes az elsõ együttlét szülés után. De mondjuk azért ne hasonlítsd az orvosi vizsgálatot a pároddal való szexhez.:) Nyilván mikor együtt leszel a pároddal, akkor azt kívánni fogod és a párod mindent megtesz majd annak érdekében, hogy felizgulj és jó legyen neked. Erre törekedjetek és lehet hogy az elsõ alkalom nem lesz olyan kellemes, de utána majd jobb lesz.:)
Mi körülbelül 8 héttel szülés után voltunk együtt elõször. Nagyon fájt, pedig óvatos és figyelmes volt. Gátsebem se volt, mégis. Olyannyira szûk voltam és száraz, hogy egyszerûen nem tudtam volna akkor se élvezni, ha nem fáj. Vártunk még a következõ együttléttel, de így 4, 5 hónap után is elõfordul hogy fájdalmas.
nekem nem csak az elsõ fájt...még a 6 hónapban is. nem tudom miért, pedig csak elsõfokú repedésem volt, nem volt vészes, de mégis vhogy annyira szûk lettem...:-(
igen, kötelezõen tapintani kell. minden hasi panaszos betegnél kötelezõen nézik. úgyhogy ha perelni akarnád nem nyert. eü-s
Amúgy hivatalosan a rectalis digitalis vizsgálat (azaz, hogy benyúlnak a hátsó részlegbe) az alapkivizsgálás része (ugyanúgy, ahogy szívhangok hallgatása, has tapintása stb) csak sokszor eltekintenek tõle a beteg hozzáállása miatt... (Mellesleg az orvosnak sem élvezet.)
marhára élvezhette szegény...egyébként igen, van ilyen viszgálat
Nõ vagyok, tehát nyilvánvalóan nincs prosztatám (az egyik elõzõ írta, hogy talán csak azt vizsgálták neked), mégis ugyanígy benyúlt a doki a végbélnyílásomon is, amikor vakbélgyanús fájdalmaim voltak. Hogy ilyenkor pontosan mit vizsgál, mit ér el az ujjaival, nem tudom, de azt biztosan kizárhatod, hogy élvezkedik :=). Naponta minimum 20-30 beteget kell vizsgálnia, képzeld, ha csak 5-nek be kell nyúlnia a végbélnyílásába... hát nem irigylem!
Igen, így szokták megnézni.
Engem hátrafektettek, lábamat egyenként fel kellett emelni nyújtott lábat, aztán nyomkodta a hasam, lassan benyomta és gyorsan kiengedte.
Tudomasom szerint a vakbeled a vastagbel kezdodo szakaszanal van Oszinten szolva lehetseges csak a prosztatadat vizsgalta hogy esetleg nem az van e begyulladva es nem az sugarzik ki fajo teruletre Biztos nem elvezkedesbol csinalta szerintem
Persze... Ezen élvezkedik. El tudom képzelni, hogy valaki kifejezetten azért megy orvosnak, hogy fiúk seggébe matasson. Megáll az eszem.
*vizsgálat
Figyelj hogy mennyire nem szentek másolok be neked linkeket diákokról, meztlenvizsgálatokat csináltak csajoknál is nem közölték velük, hogy nemkötelezõ és mindezt úgy, hogy 3-4 osztálytárnõ látta õket vizsgálat alatt, szerintem iskolaorvosnak semmi köze a lányok nemiszevéhez, hogy az mennyire szõrõs.Fiúknál is csoportos vizsgálatok.Szóval majd küldöm õket.Az elsõ linknél a 11oldal kommneje és 24 oldal az érdekes.
anyámnak volt ilyen mûtéte és nem nyúlkált senki se be neki, leborotválták oda lennt megnyomkodtáka hasánál hogy hol fáj és kész, nála kiderült és mûtõtékis.Szerintem orvos függõ, szûz lányoknál is van aki végbélen keresztül, valaki pedig hüvelyi úton vizsgál, én utóbbit választottam volna, ha akkoriba mentem volna el, az elsõt nem hagytam volna, inkább akkor hagyom az egész vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: orvosi vizsgálóban volt és fehér köpenye volt, és gondolom orvos volt, de az sem teljesen kizárt, hogy ápoló, és nem emléxem, rá, hogy tájékoztatott volna róla, hogy mi ez a vizsgálat, vagy, hogy ezt szokták, vagy miért szükséges, vagy ilyesmi. Csak úgy se szó se beszéd le a gatyát és benyúlt.Ez azért furcsa egy kicsit még akkor is ha emberéletrõl van szó! Mondjuk tény, hogy elég rosszul voltam akkor, nagyon fájt a hasam és nem sok minden érdekelt azon a ponton.
Az a kérdés, hogy ez a vizsgálat a rendelõintézet valamelyik orvosi szobájában történt e, vagy pedig a nyilvános WC-ben? És milyen srác volt? Azért egy sebész erõsen különbözik egy "sráctól" a grundon.
Amúgy hasi panaszoknál azért "turkálnak" ott, mert onnan tapintható az excavatio rectovesicalis (nõknél az excav. rectouterina), mely a hashártya legmélyebb pontja, így ha bármi vérzés vagy folyadékgyülem képzõdik a hasüregben, az ott gyûlik össze...
"Én simán el tudom képzelni, hogy valaki számára ez szexuálisan izgató helyzet legyen. Hisz tudjuk, hogy mindez csak szexuális orientáció kérdése. Nem tudok róla, hogy szûrnék a diákokat szexuális orientáció szerint a SOTÉn vagy egyéb orvosi egyetemeken. Szóval az orvosok sem szentek!!!! Épp ezért ne is tegyünk úgy mintha azok volnának..." szerintem, ez csak neked volt szexuálisan izgató ....ilyen alapon férfiak közül csak a homoszexuálisok menjenek nõgyógyásznak, andrológusnak meg csak leszbikus nõk? Nem mellesleg, még ha a doki meleg is volt, akkor sem hiszem, hogy a te szaros s*gglyukad egy vizsgálóasztalon olyan nagyon izgató helyzet lett volna számára...ökör vagy
nem élvezkedett ilyen a vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnyugtatott, hogy ez az orvosi protokoll része, és nem egyéb.
A kérdező hozzászólása: Én simán el tudom képzelni, hogy valaki számára ez szexuálisan izgató helyzet legyen. Hisz tudjuk, hogy mindez csak szexuális orientáció kérdése. Nem tudok róla, hogy szûrnék a diákokat szexuális orientáció szerint a SOTÉn vagy egyéb orvosi egyetemeken. Szóval az orvosok sem szentek!!!! Épp ezért ne is tegyünk úgy mintha azok volnának...
Szerintem a tömeges mesztelerevetkõztetés, de az egyenkétni is az diákoknál inkább perverz mint megalapozott, hisz urológusnál is csak alul kell levetkõzni, nem pucéron állni és nincs más vizsgálatra váró személy bennt, ahogy lányok esetében sem és saját akaratból történik.Én ilyen vizsgálatot nem engedtem volna magamon még hogy nem vagyok más iskolás.

Fáj a hsg vizsgálat? Azt mikor csinálják mi után?

Legjobb válasz: Nekem azért csinálták, mert nem estem teherbe sokáig. Arra szolgál, hogy a petevezetõk átjárhatóságát és a méh alakját megnézzék. Amikor teljesen elmúlt a vérzésem, akkor kellett menni. Katéteren lassan feltöltik a méhedet egy kontrasztanyaggal, amirõl több Röntgen-felvétel készül. Nekem, sajnos, nagyon fájt, szinte rosszul is lettem, de az egyik petevezetõm el is van záródva, és a másik is nagyon lassan "nyílt meg". Szerencsére csak pár percig tartott, tehát ki lehetett bírni. Volt ott egy másik lány is, akinek megcsinálták, és neki nem fájt egyáltalán, igaz, nála minden rendben is volt. Ha babát akarsz, gondolj arra, hogy ez már egy lépés a megoldás felé. Én most 7 hónapos lombik terhes vagyok! Ja, és betétet vigyél magaddal, mert a létyó egy része késõbb fog visszafolyni... Kitartás!

Nekem azért csinálták, mert nem estem teherbe sokáig. Arra szolgál, hogy a petevezetõk átjárhatóságát és a méh alakját megnézzék. Amikor teljesen elmúlt a vérzésem, akkor kellett menni. Katéteren lassan feltöltik a méhedet egy kontrasztanyaggal, amirõl több Röntgen-felvétel készül. Nekem, sajnos, nagyon fájt, szinte rosszul is lettem, de az egyik petevezetõm el is van záródva, és a másik is nagyon lassan "nyílt meg". Szerencsére csak pár percig tartott, tehát ki lehetett bírni. Volt ott egy másik lány is, akinek megcsinálták, és neki nem fájt egyáltalán, igaz, nála minden rendben is volt. Ha babát akarsz, gondolj arra, hogy ez már egy lépés a megoldás felé. Én most 7 hónapos lombik terhes vagyok! Ja, és betétet vigyél magaddal, mert a létyó egy része késõbb fog visszafolyni... Kitartás!
Én magán dokihoz mentem, hogy hiába probálkozunk már 9 honapja, nem jön a baba. Rögtön HSG-vel kezdte, meg persze vérvizsgálattal(hormonokat nézett). Reggel bementem a korházba, ehettem ihattam, aztán jött értem a doki, elmentünk a röntgenbe, ott felhelyezte a katétert, jött a röntgenes doki, fölémhelyezte a gépet, és kb 5 másodpercig nyomták fel nekem a kontrasztanyagot. Feszitett, fájt de gyorsan tul estem rajta. Nekem átjárhatoak. Betétet tényleg vigyél. Engem 2 ora mulva haza is engedtek. Nem kell félni, anyira nem borzaszto, és nem tart sokáig. Ja és én még aznap is, meg másnap is kicsit vérezgetem, ez természetes. Kitartást, ugy sincs semmi baj.
Annak fáj a hsg, aki el van záródva, de egy kicsit azért mindenkinek kellemetlen, amíg felhelyezik a csövet, de kibírható nem vészes. A HSG-t általában 1 év sikertelen próbálkozás után végzik el, a kivizsgálássorozatnak ez az elsõ lépése. Érdemes megcsináltatni, okosabb leszel és persze a doki is.
A kérdező hozzászólása: utolso válaszolonak.miért fáj ha eél van zárodval?
Azért fáj mert nem tud átfolyni a kontrasztanyag, és fesziti. De aztán alul kifolyik. Ha pedig átjárhato, akkor a hasüregbe folyik. Remélem segitettem.
Nekem is csináltak Hsg-t pont ma 1 hete ! Nekem átjárhatóak és mégis fájt! De persze ki lehetbírni!

Az evolúció folyamatában hányadik utód az, amelyik előre viszi a vizsgált fajt?

Az ember sok-sok éve nem változik, de Pl: az aligátorok sem.

Legjobb válasz: Csak szólok hogy az evolúció csupán egy elmélet, 100%-ig nincs bizonyítva. Természetesen a természetes kiválasztódás fogalma mást jelent.

Csak szólok hogy az evolúció csupán egy elmélet, 100%-ig nincs bizonyítva. Természetesen a természetes kiválasztódás fogalma mást jelent.
"Igen, de az hogy pár centivel magasabbak lettünk, nem hozott létre egy új fajt." Ú faj? Nem az volt a kérdés, hogy elõrébb vitte-e? "Ugyanis ilyet még senki nem tapasztalt(legfeljebb feltételezni lehet)." De igen. És persze nem feltételezés.
#14 miért ragaszkodsz te ennyire az evolúciós elméletedhez, kicsit vicces :) amúgy az átmeneti koponya, mint hamisítvány, alapjaiban ingatta meg az evolúciós elméletet, ami, akkor pontosítok, lehet csak az emberi faj evolúciós elméletére vonatkozott szóval nem "majombú" vicces ez a szó is :) a teremtés meg miegyébnek meg az ellenkezõje nem bizonyított szóval itt semmi nem bizonyított, az sem, hogy te nem tévedsz
"szóval itt semmi nem bizonyított, az sem, hogy te nem tévedsz" Ne legyél ilyen kis pesszimista! Azért itt nagyon sok minden bizonyítva van. Pl. te bebizonyítottad, hogy alapjaiban nem vagy tisztában az evolúcióval, és sekélyes forrásokból hagyod, hogy megvezessenek, miközben nem veszed figyelembe, sõt meg se próbálsz hiteles forrásokból tájékozódni.
mert a biosz tankönyv az aztán hiteles forrás
"mert a biosz tankönyv az aztán hiteles forrás" Ha számodra megállt a tudomány az általános és középiskolás tankönyveknél, akkor talán nem kellene arról nyilatkoznod, hogy a tudomány szerint mi van és mi nincs bizonyítva. A neten rengeteg hiteles forrást lehet találni, akit valóban érdekel, azt utána nézhet, hogy valójában (és nem valakik szerint) mit gondol a tudomány bizonyos kérdésekrõl. Az evolúcióval kapcsolatban pl. [link] Itt látható (már akinek van agya), hogy a valódi szakemberekkel szemben az kreacionista vonal mennyire egy szánalmas tákolmány. És ez még a kreacionizmus "tudományos" ága!!! :D Nem is csoda, hogy pár kérdés után kihátráltak a vitából.
a biosz tankönyvet pont nem magamra értettem. és a neten számtalan elmélet van az ellenkezõjérõl is annak, amit linkelgetsz a lényeg, hogy elegendõ bizonyíték híjján nem elfogadott 100% ban az evolúciós elmélet
Egyébként a magasabbakká lettünk érvre válaszolva: Régen is voltak magas emberek, most csupán több van a szelekciónak köszönhetõen. Tehát semmi új nem jött létre, csupán egy elem dominánsabbá vált.
" Régen is voltak magas emberek, most csupán több van a szelekciónak köszönhetõen." Tehát akkor mégis van evolúció... Azért jó, hogy elismered, miközben habzó szájjal próbálod tagadni. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "a biosz tankönyvet pont nem magamra értettem. és a neten számtalan elmélet van az ellenkezõjérõl is annak, amit linkelgetsz a lényeg, hogy elegendõ bizonyíték híjján nem elfogadott 100% ban az evolúciós elmélet" Nagyon nem vagy képben, sem az elméletet, sem a cáfolatot, és pláne nem az evolúciót illetõen. Tudod az a baj, hogy nem fogod fel azt az egyszerû tényt, hogy az evolúciót leíró cikkek a tudományra, kutatásokra, mérésekre, bizonyítékokra épülnek. Ezzel szemben a "cáfoló" cikkek viccnek is rosszak, többségüket középiskolai tudással is meg lehet cáfolni, hisz egyszerûen csak arról van szó, hogy valakinek van egy alapvetõen téves elképzelése az evolúcióról, és annyit mond, hogy ez márpedig hülyeség. Nos, az tényleg az, csak semmi köze az evolúcióhoz... Egyébiránt pedig, akár tetszik, akár nem, az evolúció egy ma, a jelenben létezõ, és bárki által számtalan módon megfigyelhetõ jelenség. Az, hogy a múltban is ugyanígy zajlott, és a mai fajok is így alakultak ki, valóban csupán következtetés, de tényeken, megfigyeléseken, kutatásokon alapuló következtetés. Ebbõl kifolyólag az evolúcióelmélet nem más, mint a legvalószínûbb lehetõség az élõvilág változásainak és egymás közötti kapcsolatainak kérdéseire. Mert a legtöbb kérdést válaszolja meg, és a lehetõ legkevesebbet hagyja nyitva, de ezek a nyitott kérdések is folyamatosan megválaszolásra kerülnek, és az új válaszok is tökéletesen megegyeznek a korábbi elképzelésekkel, csak új kutatásokat igényelnek. Ezzel szemben semmi sincs, ami akár csak részben képes lenne helyettesíteni az evolúció folyamatát, pedig 150 éve bõszen próbálják egyesek tagadni, valami mást kitalálni helyette. Mégsem sikerült. Nem gyanús ez neked?
Nem a természetes kiválasztódás tényét tagadtam, hanem az evolúció elméletének bizonyítottságát. Ha már a személyeskedésnél tartunk, ebbõl is látszik, mélyen tisztelt Hallowed be thy name, hogy azt sem érted hogy mit állítok. És a szám nem habzik, lehet hogy te megszoktad ezt a vitamódot, de kulturált emberek másképp viselkednek. Az evolúció új tulajdonságok létrejöttét és feltételezi a mutációnak köszönhetõen, míg az hogy az emberiség általánosan magasabb lett nem jelent semmit ebbõl a szempontból. A magasságnak ezen foka potenciálisan benne volt az emberben, most csupán dominánsabb a természetes kiválasztódás miatt. Ugyanis ennek meglétét hiábavaló kísérlet tagadni, mert szinte mindenhol megfigyelhetõ. Az erõsebb kutya b*aszik ugye (remélem ilyen módon érthetõ hogy mirõl van szó). De ettõl még nem lesz egy alacsonyrendû állatból magas intelligenciával bíró lény.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
"azért azt vegyük figyelembe, hogy mégsincs 100%-ban bizonyítva" De 100%-osan bizonyítva van, ezen kár is vergõdnötök. Az evolúcióelméletben vannak és lesznek is foltok, de az teljesen más kérdés. "és számos helyen meg van cáfolva" Bõven elég lenne egyetlen helyen cáfolni, onnantól kezdve azonnal elvetnék. Azt sem tudjátok mit jelent az, hogy cáfolat. "csak egyöntetûen ezt kell tanítani az iskolákban evolúciós elméletet" Igen, hogyne, mert ha iskolákban nem ezt tanítanák akkor jönnének a fekete ruhás emberek és elvinnék a tanárokat, ezért senki nem mer mást tanítani. "csak ez van lefektetve" Ez mondjuk igaz, valóban nincs más akárcsak hasonló szintû elmélet, ami mondjuk nem is véletlen. A teremtés még ahhoz is nevetséges, hogy egyáltalán elméletnek lehessen nevezni. "az evolúció alapjaira nincs ténylegesen kimondott bizonyíték" Ezredjére is: hiába habzik a szátok, akkor is van, ráadásul nagyon sok egymástól teljesen független területrõl. "az átmeneti(majom-ember közti) koponyák fele hamisítvány, másik felérõl nem állapítható meg egyértelmûen, hogy az az" Egyrészt mi köze ennek az evolúció alapjaihoz? Az evolúció nem egyenlõ azzal, hogy "az ember a majombú lett". "a lényeg számos vita forrása még az evolúció" Még szerencse, többek között így fejlõdik a tudomány. Az persze más kérdés, hogy aki tisztában van legalább az alapfogalmakkal az nem azon vitatkozik, hogy van-e vagy nincs evolúció. "új faj, meg hm.. a hermafroditák nem számítanak annak? mármint nem a mûtétesek, hanem akik így születnek" Nem, nem számít annak. Még szerencse, hogy látszik a hozzáértésed a témához.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Az evolúció pedig nem egy elmélet, pontosan annyira tény, mint a gravitáció." azért azt vegyük figyelembe, hogy mégsincs 100%-ban bizonyítva, és számos helyen meg van cáfolva, csak egyöntetûen ezt kell tanítani az iskolákban evolúciós elméletet, csak ez van lefektetve. az evolúció alapjaira nincs ténylegesen kimondott bizonyíték. az átmeneti(majom-ember közti) koponyák fele hamisítvány, másik felérõl nem állapítható meg egyértelmûen, hogy az az. a lényeg számos vita forrása még az evolúció. [link] [link] új faj, meg hm.. a hermafroditák nem számítanak annak? mármint nem a mûtétesek, hanem akik így születnek
A kérdező hozzászólása: Kösz, nem véletlenül kérdeztem.
Ha nincs megválaszolva még a kérdés, akkor miért várod el, hogy valaki belinkelje a választ?
WTF? Szokásos dolog: alapfogalmakkal sem vagy tisztában, így a bonyolultabb dolgokat sem fogod megérteni. Mindegyik utód (illetve elsõsorban azok, amelyek maguk is hagynak hátra utódokat) "viszi elõre" a fajt, már amennyire a "viszi elõre" értelmezhetõ. Az ember nem változik?? 10-20 cm-mel magasabbak vagyunk, mint akár az írott történelem kezdetén élt õseink. Ez nem változás szerinted? Az aligátorok sem... Az aligátor mindig is aligátor marad. Mit jelent nálad egyébként a hivatalos dokumentum? Az evolúció pedig nem egy elmélet, pontosan annyira tény, mint a gravitáció.
Igen, de az hogy pár centivel magasabbak lettünk, nem hozott létre egy új fajt. Ugyanis ilyet még senki nem tapasztalt(legfeljebb feltételezni lehet).
Nem véletlen, ugyanis új fajok kialakulásához nagyon sok idõ (évezredek, milliók) kell, mi pedig néhány száz éve vizsgáljuk a természetet. Attól még pont ugyanúgy megy végbe, mint a kisebb változások. Attól, hogy otthon a lakásodban még nem láttál egyszerre több vizet egy kádnyinál nem jelenti azt, hogy egy hatalmas úszómedencét ne lehetne megtölteni vele. Pont ugyanúgy kell, mint egy kádat, csak több idõ és víz kell hozzá...
De egy új faj létrejötte, és pár mutáció között minõségi különbség van.
Nem nincs, mennyiségi különbség van. Két élõlénycsoport akkor lesz két különbözõ faj, amikor annyira különböznek, hogy már nem képesek egymással szaporodni. Ez tökéletesen elérhetõ sok kis változással is.
Ezzel csupán az a gond, hogy bizonyítva nincs, mert ember még ilyet nem látott. Ezért mondom, hogy teljesen nem lehetünk benne biztosak, csupán feltehetjük.
"Ezzel csupán az a gond, hogy bizonyítva nincs, mert ember még ilyet nem látott. Ezért mondom, hogy teljesen nem lehetünk benne biztosak, csupán feltehetjük." Már próbáltam elmagyarázni, hogy a tudomány pár száz éve nem úgy mûködik, hogy amit a szemünkkel nem látunk az már pedig nincsen. Bizonyítva van, nagyon sok különbözõ tudományterület részérõl. Láttál már atomot hasadni? Magyarország energiaszükségletének nagy részét atomerõmûvek biztosítják? Akkor, mirõl beszélünk? Az atomok is túl kicsik ahhoz, hogy láthassuk õket, mégis bizonyítva van például, hogy hogyan hasadnak. Pontosan így mûködik az evolúció is. Nem látunk olyan dolgokat, amikhez 1 millió év kell, mert nem is lehet. Attól még bizonyítani tudjuk.
Az atomhasadás különbözõ módszerekkel nyomon követhetõ. Nem kell ehhez feltétlenül látni. Egy evolúciós fajképzõdést egyelõre semmilyen módszerrel nem követhettünk nyomon.
Nézd, attól, hogy te nem tudsz róla, még léteznek módszerek, például a gének feltérképezése. Ez az egyik legerõsebb bizonyíték az evolúció mellett.
Ja, amúgy ha hozzászólhatok az ember magassága témához, ez tényleg nem néhány mutáció okozta evolúciós változás. Vagy legalábbis nem bizonyítható, hogy az, de visszamenni nem is tudunk pár száz évet az idõben, hogy konkrét vizsgálatokat végezzünk. Mindenesetre genetikailag erre az átlagmagasságra valószínûleg meg lett volna az esélye akár a középkori embernek is, csak az akkori életkörülmények nem voltak megfelelõek hozzá. Ezt nagyon jól példázza az a most nyári eset is, amikor egy apát és fiát megtalálták a dzsungelben, akik több évtizede ott éltek. A fiú konkrétan ott nõtt fel, távol a civilizáció kényelmétõl. És genetikailag õ is ugyanolyan ember, mint bármelyikünk, mégis visszamaradott volt mind testmagasságban, mind egyéb fizikális és szellemi szinten. Viszont, kedves "evolúciót tagadó, de természetes kiválasztódást elismerõ" kommentelõ, ettõl még az alapvetõ állításod nem lesz igaz, miszerint az evolúció nem bizonyított. Nem is értem, hogy ha a természetes kiválasztódást elismered, akkor mi bajod az evolúcióval. Csak gondolj bele, mit is jelent ez, amit te is elfogadsz: - egy faj egyedeibõl a jobb túlélõképességû egyedek maradnak fenn, és örökítik tovább a génjeiket, míg a hátrányosabb helyzetûek eltûnnek. Mondjuk ha ez a faj egy növényevõ, akkor eltûnhetnek azért, mert õket kapja el a ragadozó, vagy a többiek mellett nem jutnak táplálékhoz. - ugyanez a folyamat viszont lejátszódik a ragadozók esetében is. Vagyis egyre hatékonyabb vadászok élik csak túl. - tehát a préda esetében, ha már kihullottak a populáció leghátrányosabb helyzetû tagjai, akkor viszonyítás alapján most újabbak kerülnek valamiért hátrányos helyzetbe a megmaradt, ügyes ragadozókkal szemben. Stb, stb, ezt lehetne folytatni a végtelenségig, aminek elõbb-utóbb az lenne a következménye, ha nem létezne az evolúció, hogy a különféle fajok egyedeinek genetikailag 100%-ig, tökéletesen meg kéne egyeznie. Miután minden egyed, ami egy kicsit is kevésbé volt életképes a többinél, kihullott, csak a legéletképesebb marad, és ha nem létezik evolúció, akkor az utódoknak tökéletesen meg kell egyezniük a felmenõikkel. Tehát azonos genotípus, azonos fenotípus, legfeljebb a környezeti hatások miatt lehetnek különbségek. De ilyenre egyszerûen nincs példa, ez egy teljesen abszurd helyzet lenne, amire semmi nem utal. Viszont ha belevesszük a mutációs faktort, abból egyenesen következik az, amit most látunk. Vagyis hogy az utódok soha sem lehetnek tökéletes hasonmásai a szülõknek, és hogy egy populáció egyedei mind eltérõ tulajdonságokat hordoznak. A természetes kiválasztódásból és a mutációk létezésébõl pedig nyilvánvaló a következtetés, hogy nem egy 100%-ig azonos populáció lesz a kiválasztódás kimenetele, hanem egy folyamatosan változó populáció. A folyamatos változások pedig összeadódnak, és elõbb-utóbb elérnek egy olyan szintet, hogy már nem felismerhetõ az eredeti fajunk. Ez nem egy bonyolult dolog, ha végiggondolod. Sõt, ha végiggondolod, akkor te is rájöhetsz, hogy ez egyszerûen nem tud másképp mûködni. Esetleg létezhetnek olyan faktorok, amikrõl valamiért még nem tudunk, amik befolyásolhatják egyes populációk változását, de legfeljebb az evolúció mellett, semmiképp sem azt helyettesítve.

Jó napot! Olyan ügyben írok, hogy nekem fáj a bal mellem. Voltam orvosnál és ultrahang vizsgálaton is, ott ezt mondták, állapították meg: Fizikális vizsgálat: A bal emlő felső-belső negyedében kb.5mm es mobilis csomó érezhető. Az emlőben egyebütt kóros cs

Jó napot! Olyan ügyben írok, hogy nekem fáj a bal mellem. Voltam orvosnál és ultrahang vizsgálaton is, ott ezt mondták, állapították meg: Fizikális vizsgálat: A bal emlő felső-belső negyedében kb.5mm es mobilis csomó érezhető. Az emlőben egyebütt kóros csomó nem tapintható. A bőrön és mamillákon kóros eltérés nem található. Az axillák szabadok! Ultrahang: Az emlők mirigydúsak. A bal emlő felső-belső negyedében tapintható eltérésnek megfelelően egy ovális alakú éles kontúrú 5.6mm legnagyobb átmérőjű echoszegény, solid képlet látható. Az emlőkben egyébb kórós echoképlet nem detectálható. Mindkét axillák szabadok egy két kb 12-13mm es szabályos szerkezetű nyirokcsomó látható. A kérdésem az lenne, hogy ez mit jelent? Az mondták, jó indulatú daganat! De nem javasoltak semmit és fájni fáj. De azt mondták nem tudnak vele mit csinálni? Akkor mi lesz meg kell várjam, hogy nagyobb legyen, hogy ki műtsék vagy mi? Kérem válaszoljon! Üdv Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keressen fel személyesen, leleteivel együtt, és akkor a további teendőkről döntést tudunk hozni, illetve konkrét javaslatot tudok adni. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy keressen fel személyesen, leleteivel együtt, és akkor a további teendőkről döntést tudunk hozni, illetve konkrét javaslatot tudok adni. Tel. 20 401 71 34. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!