Találatok a következő kifejezésre: Fáj a vizsgálat (66 db)

Igen ha durván vizsgált az orvos, sajnos elõfordul. de ha nem múlik keresd fel a dokidat.

A 6 hetes kontroll vizsgálat hogy zajlik? Muszály pontosan 6 héten elmenni? Fáj a vizsgálat?

Legjobb válasz: Sima nõgyógyászati vizsgálat. Célszerû a 6. héten menni, igen.

Sima nõgyógyászati vizsgálat. Célszerû a 6. héten menni, igen.
Igen, érdemes a 6. héten elmenni, de a 8.hétig belefér, vagyis nekem ezt mondta a dokim.Maga a vizsgálat nem fáj, csak picit kellemetlen, de ki lehet bírni. Egy általános nõgyógyászati vizsgálat lesz, olyan mint máskor.Kézzel is végez majd betapintást, hogy minden rendben e odabent, nekem megnyomkodta a hasamat is közbe, és kérdezgetett, hogy fáj e stb. De nekem magán orvosom volt, nem tudom, hogy egy sztk-s is így vizsgál e.
Én mindhárom gyereknél a 8. héten voltam, mert az 5 hét gyermekágyi folyás után 6 hétre mindig elkezdtem menstruálni. Nem fáj, csak sima vizsgálat :)
Nekem sem fajt, csak rohadtul kellemetlen volt, foleg a gatseb miatt, ami mar nem fajt, csak ugy minden elmeny meg friss volt.
A gátsebet én is éreztem, de ezenkívül nem volt gáz. 7 hetes volt a babám mikor mentem.
6 hetesen mentem, semmi nem fájt. Has nyomkodás, hüvelyben méh helyzetének ellenõrzése(csak pár cm-re) ennyi. SZTk-s, kiméletes vizsgálat volt :) ilyet kivánok neked is!
Én is a hetedik héten mentem, mert pont úgy kaptam idõpontot. A lényeg, hogy ne maradjon el a vizsgálat. Én addig nem mertem se szexelni, se kádfürdõzni. Megvizsgált, megbeszéltük a védekezést, és a következõ rákszûrés idõpontját.
Többet ne menj ehhez az orvoshoz. De bunkó! Szûz lányokkal nagyon óvatosak és ha csak nem muszáj, kacsát élbõl nem használnak!
A kérdező hozzászólása: akkor végül is én már nem vagyok szûz? :S
És ne félj, mert attól hogy esetleg átszakadt, még szûz vagy. A szüzesség nem szûzhártya kérdése
A kérdező hozzászólása: azóta iszonyúan rosszul érzem magam, csak erre tudok gondolni, van hogy sírok is, állandóan rossz kedvem van.
1. Jó volna, ha ezt a dokit erõsen hanyagolnád a jövõben. Keress helyette mást! 2. Ha a sírás és a pánik semmiféle önnyugtatásra vagy mások nyugtatására nem enyhül egy-két napon max. egy héten belül, ha esetleg éjjenete rémálmaid vannak, vagy nehezen alszol el, este félsz a sötétben stb., akkor jó volna, ha még most, minél elõbb elmennél egy pszichiáterhez, aki ezt a számodra taumatizáló eseményt fel tudja oldani pár alkalmas beszélgetéssel - mielõtt egy hatalmas fóbiát gyártanál belõle és tönkretennéd a jövõbeli szexuális életed is, meg a nõdokikhoz való hozzáállásodat is.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem attól függ a szüzesség mert bármi mástól pl sporttól, tampontól is átszakadhat mégis hogy a sokat gondolkodom ezen akkor bepánikolok meg rám-tõr a sírógörcs. Nem pesti vagyok.
Az elsõ tapasztalat sajnos nagyon befolyásolja azt, hogy hogyan fogsz hozzáállni a késõbbiekben ehhez a témához, de nyugodj meg, nem minden orvos ilyen... Én saját tapasztalatból mondom, hogy jobb magánrendelésre menni, mert ott 100x rendesebbek. Illetve vannak nagyon lelkiismeretesek és kevésbé "türelmesek", sajnos te az utóbbit fogtad ki. Én is az elsõnél így jártam és nálam kb. ugyanez volt, csak nem viselt meg ennyire, mert anyukámmal meg tudtam beszélni a dolgokat. Te is meg tudnád beszélni anyukáddal? Amúgy ha pesti vagy esetleg, akkor szívesen ajánlok olyan dokit, aki rendes, megbízható.
hát akkor biológiailag már nem vagy szûz ezek szerint...
A szüzesség nem ezen múlik. :) Az magától is elszakad néha, vagy a tampontól. Szóval ne ettõl tekintsd magad szûznek vagy nem szûznek. Viszont milyen orvosnál voltál? Oda ne menj vissza többet, keress egy magánorvost, aki meg is magyarázza a dolgokat. Ha megmondod a lakóhelyed, tudunk ajánlani is.
szar a doki...de szûz vagy
Bunkó volt az orvos.
A kérdező hozzászólása: én is egybõl ezt kérdeztem az orvostól de azt mondta hogy nem a szûzhártyám szakadt át. remélem :S
Nagyon sajnálom ami veled történt. Vannak nagyon rendes orvosok is, sajnos Te elsõre nem ilyent fogtál ki. Az azért nagyon érdekelne, hogy mitõl is véreztél a vizsgálat után, ha nem a szûzhártya miatt. Én már 40 felett vagyok, jó párszor vizsgáltak, de utána soha nem véreztem.

Alacsony lett az AFP eredményem (0, 7 MOM) ezért magzatvíz vizsgálatra küldtek az I. számú nőgyógy. Klinikára! Rendesek, fáj a vizsgálat, mennyi ideig kell utána feküdni stb?

Legjobb válasz: Az AFP nem eléggé megbízható, az I.sz-ban meg mindenkit meg akarnak szúrni akit csak lehet, mert nem kevés pénzt kap a kórház egy ilyen vizsgálat után... olyan mint egy vágóhíd. Menj inkább 4D-re!

Az AFP nem eléggé megbízható, az I.sz-ban meg mindenkit meg akarnak szúrni akit csak lehet, mert nem kevés pénzt kap a kórház egy ilyen vizsgálat után... olyan mint egy vágóhíd. Menj inkább 4D-re!
Az nem is alacsony! Inkább genetikai uh.-ra menj, és ne kockáztass! Ez egy baromság, ez az AFP.
Õszintén akarod tudni akkor írj priváltan és válaszolok.Mivel itt nem lehet levelezni.
Szia! Egyetértek az elõttem íróval! Az nem alacsony, fõként ha a 18. heti genetikai uh-on nem találtak kórosat. A magzatvízvétel bizony kockázattal jár!
Ha elmúltál 18 hetes, nem sok értelme van a vizsgálatnak.Kb.4 hét mire eredmény van-hacsak nem a fluoreszkálós módszerrel csinálják, de az drága, magán kórházakban szokták.Nekem a Telki kórházban csinálták, nem fáj csak kellemetlen, és pár perc alatt megvan.Szerdán voltam és azt a hetet végig pihentem.A vetélés kockázata az elsõ 72 órában áll fenn.Utána a szúrás helye még érzékeny pár napig.Nehezet ne emelj, és ne idegeskedj.KB.2 hét múlva mentem uh-ra.Nekem a 19.héten csinálták, de 2 nappal késõbb már megvolt az eredmény.Sok sikert, egészséges babát kívánok.17 hetes baba anyukája
Szia! Én úgy tudom, hogy 0, 6 alatt már nem elfogadható, vagyis alacsony. Nekem 0, 72 volt, és nem küldtek semmi további vizsgálatra. 22 hetes kismama
Nekem 0, 75volt és azt mondták, hogy ez negatív.Szerintem is inkább 4D-re menj.Mi is mindig azt csináltatunk ás semmi gond.Gondold meg, tényleg sokan írják, hogy nem megbízható az AFP.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Mi is úgy döntöttünk hogy elõbb elmegyünk 4D uh.-ra és utána majd meglátjük!

Pajzsmirigy túltengésel kell nyakiultrahangra mennem! Lehet hogy nagy baj van? Fáj a vizsgálat?

Legjobb válasz: nem fáj hogy mekkora a baj, majd az endokrinológus megmondja valószínûleg életed végéig gyógyszert kell majd szedned

nem fáj hogy mekkora a baj, majd az endokrinológus megmondja valószínûleg életed végéig gyógyszert kell majd szedned
Na aggódj, nem fáj. Nem kell rosszra gondolni, csak kíváncsiak a szerkezetére vagy, hogy gyulladt-e. Nekem is volt már, sõt cisztát is találtak benne, de jó indulatú, csak néha ellenõriztetni kell.
Szia!Én most vagyok rajta túl!Bár nekem itt Németországban csinálták.Vért vettek, beraktak egy kanült, azon keresztül kaptam kontrakszt anyagot egy gép elé ültettek 5percre nem szabad mozogni mögöttem volt egy monitor amire kirajzolódott a pajzsmirigyem.Utánna egy ágyra fektettek és bekentek zselével és simán megnézték ultrahangon.Számomra a vérvétel kellemetlen volt és az 5 perc mozdulatlanság de semmi nem fájdalmas!Inkább, mint egy végbél tükrözés!Fej a fejjel!Jobbulást!!

Terhes vagyok és kezd barnás folyásom lenni, de nem erősen, mi lehet ez? Ugye nem fogok elvetélni? Tegnap voltam először nőgyógyásznál és nagyon fájt a vizsgálat, lehet hogy attól valami?

Legjobb válasz: Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.

Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.
bocs, nem 12 napig, hanem 1-2 napig!
Akár lehet a vizsgálat miatt is, de az max 12 napig tarthat! Ilyen korai terhességnél attól is lehet barnázni, hogy kevés a progeszteron hormon a szervezetben. Erre szoktak adni pótlást. Mert lehet ettõl vetélés is. Én is barnáztam, a doki egybõl felírt utrogestant, attól még aznap meg is szûnt. Szerintem mindenképpen beszélj a dokiddal!
Szerintem ne aggódj mert azzal viszont sokat ártasz ha stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: állítólag 5-6 hetes, mert már 1 hete nem jött meg és utoljára okt. 3-án volt, az orvos tegnap nem talált semmit, de elküldött vérvételre. Szokott fájni a hasam vagy a fejem, a mellem érzékeny és néha az is fáj, esténként elfog a fáradtság már annyira hogy lefekszem az ágyba, de gyakori vizelés meg hányingerem nincs.
hány hetes vagy? nekem 26. hét körül volt ilyen, csak megsérült a méhszájon egy hajszálér és az lehetett, mert semmit nem látott a doki uh-n. el is múlt 1 nap alatt. én rohantam amúgy a dokihoz, hogy most mi van... :) , de szerencsére nem lett semmi. nem is fájt és nem volt nagy mennyiség.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, magnézium pezsgõtablettát kell szednem amugy is a lábamra, és szedek vashiányra is gyógyszert
szerintem nem lesz semmi baj. szedjél magnéziumot, és azért pihenyj ha tudsz. de nekem még pihenést sem írtak ki. a vicces az volt, hogy 2x rohantunk az ügyeletre, és semmit nem láttak. onnan gondolták, hogy méhszáj mert a hüvelyi UH véres volt, de belül semmi vérnek nem volt nyoma. ezért is volt csak barnázás. én is rettegtem a vetéléstöl. iszonyat rossz érzés. de most másképp állok hozzá, gondolom mert itt a kislányom. ne idegeskedj, ha gondolod menj el orvoshoz, de szerintem ez csak egy méhszáj érzekenység, lehet minden nap fogsz barnázni.
A kérdező hozzászólása: én nagyon megilyedtem, és nagyon félek a vetéléstõl is, nem akarom, annál szörnyûbb nincs remélem nem lesz semmi baj se, mert a nõgyógyász eléggé durva volt velem...
A kérdező hozzászólása: most elmúlt, csak reggel volt egy nagyon kicsi, remélem nem lesz több már

Dr. Pethő György nézte meg ma nálam Nyíregyházán a magzatvizet (2 napos túlhordásnál tartok). Nagyon szimpatikus volt, feleannyira nem fájt a vizsgálat, mint először. Tudtok róla valamit mesélni? Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Én gyerekkorom óta hozzá járok, mert õ gyereknõgyógyász is. Szerintem jó doki, mindenre odafigyel, alapos és emberileg is nagyon szimpatikus. Nála szültem 3 hónapja, sajnos császározni kellett, de az sem volt fájdalmas, mert közben beszélt hozzám, úh arra figyeltem, és nem a kellemetlenségekre. Õ volt a fogadott dokim is, minden nap megkeresett, amíg bent feküdtem. Én csak ajánlani tudok neked:-)))

Én gyerekkorom óta hozzá járok, mert õ gyereknõgyógyász is. Szerintem jó doki, mindenre odafigyel, alapos és emberileg is nagyon szimpatikus. Nála szültem 3 hónapja, sajnos császározni kellett, de az sem volt fájdalmas, mert közben beszélt hozzám, úh arra figyeltem, és nem a kellemetlenségekre. Õ volt a fogadott dokim is, minden nap megkeresett, amíg bent feküdtem. Én csak ajánlani tudok neked:-)))

Fáj a mammográfiai vizsgálat?

29 éves vagyok és 2 hete fáj a bal mellem, érzek is egy csomót. Már 11 hónapja nem szoptatok, de lehet, hogy egy tejmirigy...Anyukám régen mesélte, hogy nagyon fájt a röntgen neki, ahogy összepréselték a mellét. Pénteken megyek n?dokihoz, ? manuális vizsgálattal meg tudja állapítani, hogy szükséges-e a mammográfia?Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Azonnal menj el mammográfiára!!!! Tapogatással csak azt lehet megállapítani, hogy ott van valami. De hogy mi, azt senki nem mondja meg neked tapogatással! A mellrák a következményeivel együtt,na az fáj. Nem a vizsgálat. Aki azzal riogat, hogy fáj, vagy túl érzékeny, vagy nem tud uralkodni magán. Nyilvánvalóan nem kellemes, hiszen nem normális körülmények között vagy a vizsgálat alatt, de csak 1-2 mp-re. A mellrák viszont az életedbe kerülhet. És ne vígasztald magad azzal, hogy csak egy tejmirigy. Erre már sokan ráfáztak. Ugyanis a mellrák már korai stádiumban is fájhat, ahogy növekszik. Ezen sokan csodálkoznak, de tény. A legbiztosabb a vizsgálat, és a gyors diagnózis. Ne találgass!!!! MENJ!!!

Azonnal menj el mammográfiára!!!! Tapogatással csak azt lehet megállapítani, hogy ott van valami. De hogy mi, azt senki nem mondja meg neked tapogatással! A mellrák a következményeivel együtt, na az fáj. Nem a vizsgálat. Aki azzal riogat, hogy fáj, vagy túl érzékeny, vagy nem tud uralkodni magán. Nyilvánvalóan nem kellemes, hiszen nem normális körülmények között vagy a vizsgálat alatt, de csak 1-2 mp-re. A mellrák viszont az életedbe kerülhet. És ne vígasztald magad azzal, hogy csak egy tejmirigy. Erre már sokan ráfáztak. Ugyanis a mellrák már korai stádiumban is fájhat, ahogy növekszik. Ezen sokan csodálkoznak, de tény. A legbiztosabb a vizsgálat, és a gyors diagnózis. Ne találgass!!!! MENJ!!!
Mindenképpen menjél el a nõdokihoz, biztos nincsen komoly probléma, de nem árt megnézetni. Õ tapintással meg tudja állapítani hogy van-e benne csomó. Amennyiben valamit észlel, akkor fog elküldeni mammográfiai vizsgálatra. Attól pedig egyáltalán ne félj, nem fáj, nekem már sokszor csinálták. Épp csak annyira nyomják össze a mellet, amennyire még nem okoz fájdalmat. Lehet hogy édesanyádnak valami olyan jellegü problémája volt, amitõl egyébként is fájt a melle, ezért lehetett neki kellemetlenebb. Ne félj, nem fogsz semmit érezni! Jó egészséget!
Kb. annyira fáj, mintha a két kezeddel jól megszorítod 1 percre. Nem olyan jó élmény, mint amikor a párod szorongatja, de nem fájdalmas, ne félj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugtattatok. Mindenképp elmegyek a röntgenre, ha a doki beutal, ez nem is kérdés, hiszen itt van egy gyönyörû 1, 5 éves kislányom, akit fel akarok nevelni. Remélem semmi komoly, de jobb félni...
UH és a tapintás önmagában nem elégséges a daganat kimutatásához. VAn lehetõség már Budapesten is CT lézer mammográiára, amely éppen a 45 év alatti emlõdaganatok kimutatására fejlesztettek ki az USA-ban. Nincs rtg sugárzás és nem nyomja össze a mellett. A MEDOC klinikán müködik- telefon: 7836004

Hsg vizsgálat tényleg fáj akinek el van zárodval a petevezetéke? Mert nekem fáj mikor vizsgál a doki akkor tuti el van zárodval? Az hogy műkődik? Mert mindenki mond mindent.

Legjobb válasz: Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.

Nem, a kettõnek nincs köze egymáshoz. A HSG önmagában mindenkinek kicsit fáj, de annak jobban, akinél elzáródás is van, de ez a vizsgálat teljesen más, mint amit a doki a magánrendelésen csinál. A Hsg egy kisebb beavatkozás, több, mint egy egyszerû vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: kõszi és nem is kapok érzéstelenitõt?

19 hetesen voltam tegnap uh-n. Az orvos amikor vizsgált kemény volt a hasam ezért egy kicsit még ma is fáj alul a hasam a vizsgálat miatt. Árthatot valamit a babának?

mert egyébként minden oké volt!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy árthat a babának.Sok kismamával beszéltem, akik mondták, hogy vizsgálat után fájt a hasuk!Ne aggódj!A doki úgy is szólt volna, hogy valami gáz van.De ha holnapra sem múlik, azért értekezz vele errõl!GRATULÁLOK A BABÁDHOZ!

Nem hiszem, hogy árthat a babának.Sok kismamával beszéltem, akik mondták, hogy vizsgálat után fájt a hasuk!Ne aggódj!A doki úgy is szólt volna, hogy valami gáz van.De ha holnapra sem múlik, azért értekezz vele errõl!GRATULÁLOK A BABÁDHOZ!
A vizsgálatok nem ártanak, az ultrahangot érzi/hallja a baba, arra reagál. Minden rendben lesz!
Szia, nekem mindket uh napkozben volt, munkabol mentem at a korhazba. A babo annyira nem birta oket, hogy a parommal koradelutan hazavitettem magam. Kicsit meg masnap is ereztem, de aztan lenyugodott a bebi, hogy most mar nem zaklatjak es elmult. 35 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!