Találatok a következő kifejezésre: Fáj a vagy csak kellemetlen (22 db)

Mikor jönnek a fájások még otthon azok nagyon fájnak vagy csak kellemetlen?

Félek hogy nem veszem majd észre mikor kell majd indulni a kórházba. Sokan mondták hogy majd észre fogom venni majd, lehet így lesz de azért légyszíves leirnátok hogy kb mihez hasonlítsam majd az er?sségét? És mensruációs görcs lesz vagy az egész hasam fog fájni? 37 hkm

Legjobb válasz: Nyugi, nem fogod nem észrevenni :) Igen, eleinte akár a mensis görcsökhöz is hasonlíthatók, bár ez is egyénenként változó erõsségû, úgyhogy nehéz bármihez hasonlítani. Eleinte általában nem túl erõsek, elviselhetõek és általában nem tartanak sokáig, de rendszeresen ismétlõdnek (néha lehet rendszertelen is, ez is egyénfüggõ). Aztán lassan erõsödik és intenzívebbé is válik a fájdalom. Hogy kinek hol fáj, változó. Akár a derekadba is sugározhat vagy csak az alhasba, de az egész is bekeményedhet. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így a fájdalomérzet is más. Emellett a fájdalmat nem lehet leírni, ez csak érezhetõ :))))

Nyugi, nem fogod nem észrevenni :) Igen, eleinte akár a mensis görcsökhöz is hasonlíthatók, bár ez is egyénenként változó erõsségû, úgyhogy nehéz bármihez hasonlítani. Eleinte általában nem túl erõsek, elviselhetõek és általában nem tartanak sokáig, de rendszeresen ismétlõdnek (néha lehet rendszertelen is, ez is egyénfüggõ). Aztán lassan erõsödik és intenzívebbé is válik a fájdalom. Hogy kinek hol fáj, változó. Akár a derekadba is sugározhat vagy csak az alhasba, de az egész is bekeményedhet. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így a fájdalomérzet is más. Emellett a fájdalmat nem lehet leírni, ez csak érezhetõ :) )))
viszonylag rendszeresen érzel majd fájásokat, amik késõbb erõsebbek de még elviselhetõk lesznek. nehéz megfogalamzni, mert a mensis görcs se mindenkinél egyforma.de nekem is úgy indult, hogy kisebb görcsöket éreztem, aztán pár óra múlva már nagyon kellemetlenek voltak ezek a görcsök..
Nekem elég kicsi a fájdalom küszöböm, de a vége felé is csak kellemetlennek írnám le! A lényeg, hogy figyelni kell a sûrûségüket! Ha 5 percesek lesznek, akkor nem szabad habozni! (tapasztalatból mondom! utóbb 6 perceseknél még legyintettem, majd hirtelen 2 percesek lettek- fél órán át, majd jöttek a toló fájások). Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-D ÜDv: ma 1 hete 3 gyerkõcös anyuka
Én is mindig ettõl féltem, hogy majd nem fogom felismerni, hogy "itt az idõ". Nekem már szülés elõtt hetekkel jóslófájásaim voltak, azok teljesen menstruációhoz hasonlóak voltak, így a szülésnél is valami hasonlóra számítottam. Hát nem az lett: egy teljesen új érzés volt (azóta nem keverném össze semmivel), nem is gondoltam, hogy ez már a szülés lesz. Csak annyi stimmelt, hogy rendszeresen idõközönként jött ez a fura érzés, és egyre sûrûbben. Nem igazán görcsnek éreztem, inkább szúró érzés volt (furán fog hangzani, de olyan érzés volt, mintha egy kis puki szorult volna belém). Mondtam is a férjemnek, hogy biztosan haza fognak küldeni a kórházból, hogy ez még nem a szülés. Hát nem így lett, szültünk! Egyszóval nekem nagyon nem fájt az elsõ 8 órában, de az utána következõ 3 óra az kemény volt. DE MEGÉRTE!!! Könnyû szülést kívánok neked, és ha az elsõt nem is, a másodikat már tuti fel fogod ismerni.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha mondjuk nagyon enyhe mensi szerû érzést érzek és 5 percenént jönnek(de nem fáj csak érzõdik) akkor már az is az? Vagí inkább úgy kell számolni hogy legalább 1 óráig tart?
megkeresem egy régebbi kérdésem, és belinkelem
Nekem úgy volt, hogy mensi szerû görcsök jöttek, 3-5 percenként, és 1 percig tartottak. Két órán keresztül néztem az idõt ilyen fájásokkal, mert végig nem akartam elhinni, hogy ez már "az", mert olyan enyhe fájások voltak (pedig már 5 napos túlhordásban voltam). Késõbb erõsödtek a fájások, de ezekkel a gyengékkel is bõ három ujjra tágultam. Utána kaptam még oxitocint és eda-t. Figyelj, mindenkinek más a fájdalomküszöbe azt mondják. Lehet, hogy az a fájdalom amit én gyengének éreztem, másnak erõs. De az is lehet, hogy tényleg gyenge volt. Csak a saját példámat tudtam leírni neked, de ez egyáltalán nem biztos, hogy neked is ilyen formában fog indulni. Minden szülés más. Mindenesetre nagyon sok boldogságot, könnyû szülést kívánok!
Az elsõ gyermekünk születésekor a köv. képen történt: Hajnali 2:17-kor jött egy enyhe "mensi szerû görcs", rá 10 percre pedig még egy, akkor folyt el a magzatvíz, utána gyorsan zajlottak a dolgok, 5 percesek lettek, majd 3.. végig enyhe görcsöcskékkel! Mivel az elsõ szülésem volt, megijedtem, hogy "ilyen össze-vissza jönnek" a "fájások", és mentõt hívtunk (még szerencse!!!). A mentõben már nem volt fájásom, ott már az ülés volt kényelmetlen, mert a baba feje már közeledett a kijárathoz. Amint felértünk a kórház szülészetére, azonnal jöttek a tolók.Hajnal 4:14-kor született meg az elsõ csemeténk. Tehát válaszolva a komment- kérdésedre: a sûrûségét figyeld, ne azt, hogy mennyi ideig van x perces fájásod! Üdv: a 3 gyerkõcös (3. válaszadó)

Fáj a burokrepesztés vagy csak kellemetlen? Milyen érzés?

Legjobb válasz: én azt hallottam hogy nemfaj ,szinte érzéstelen amikor a doki megrepeszti..

én azt hallottam hogy nemfaj , szinte érzéstelen amikor a doki megrepeszti..
Nem fáj, nem is lehet érezni semmit, csak hogy csorog ki a langyos víz.
Nem fáj, kb. 2 perc + pár perc, míg lefolyik a víz egy kis tálkába. Nekem szappanos víz benyomását keltette :) utána eltünik a nagy hasad teltsége és rátapad a babára. Nem kell félni! Gyors szülést kívánok!
Nem fáj. Kellemes, meleg érzést érzel.
szia! nekem akkor csinálták amikor fájás volt ezért a szúrást nem éreztem.
Én semmit nem éreztem belöle! Olyan érzés mikor vizsgál az orvos!
Nem fáj a burokrepesztés, nekem mind a kettõ gyerkõcömmel repesztették és nem érzel semmit csak mikor kicsorog a langyos viz.
szia, a repesztés nem fáj. Nekem pesztették a burkot mert túlhortam a csajszimat.
Az egyik ismerõsöm nem rég szült, a négy kiló fölötti baba burokrepesztéstõl számítva két óra alatt megszületett, ám a burokrepesztés annyira fájdalmas volt, hogy a kismama le tudta volna kaparni a falat: ilyen hatalmas fájdalomra nem számított.
Èn pont az ellenkezöjét hallottam.Egy hosszú vékony tüvel megszu´rják, hogy kilukadjon a burok.Növérem azt mondta, hogy neki eléggé fa´jt.De nem mindíg kerül burok repesztésre sor, csak ha magától idöden nem folyik el a magzat víz.
Az orvos a nyitott méhszájon keresztül különbözõ eszközökkel (pl. érlefogó, tû) megrepeszti a burkot. Mivel a burokban nincsenek idegek, nem fájdalmas, nem okoz kellemetlen érzést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azóta amióta ezt a kérdést feltettem, már megszületett a lányom lassan 2 éve. Nem került sor burokrepesztésre mert magától elfolyt a magzatvíz(így kezdõdött a szülésem) de nem voltak fájásaim és a baba szívhangja sem volt a legjobb úgyhogy 2 óra múlva már a kezemben is tarthattam a lányom, mert megcsászároztak.
Szia! Gratulálok a babádhoz :) ! Nekem ilyenkor, amikor ezt az üzit írtad, 1 hete fogant meg a kislányom, ma már lassan 2 hónapos :) Szerencsére nekem sem került burokrepesztésre sor, mert magától elfolyt a magzatvíz vajúdás közben, de én is azt hallottam róla, hogy nem fájdalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is gratulálok neked! Sok boldogságot nektek és jó egészséget!

A jóslófájás fáj is, vagy csak nagyon bekeményedik a pocak olyankor és inkább kellemetlen?

Mert én már 39 hetes vagyok és én még fájást nem éreztem, csak nagyon bekeményedik a hasam olyan1-2 percre és olyankor meg nagyon kellemetlen, de nem fáj.Akkor ezek a jóslók?

Legjobb válasz: Szia!39 hetesen már nem kell megfékezni semmit...ha jönni akar a bébi,már jöhet!A jósló az a pár perces keményedés is lehet,fájás nélkül,ahogy az 1.válaszoló írta.Könnyû,gyors szülést!

Szia!39 hetesen már nem kell megfékezni semmit...ha jönni akar a bébi, már jöhet!A jósló az a pár perces keményedés is lehet, fájás nélkül, ahogy az 1.válaszoló írta.Könnyû, gyors szülést!
Magnézium 39 hetesen???? Jézusom, ha ezt az orvos hallaná!!! Megfékezni?! Mit?! A szülést a 39. hétben?! Az a baba pontosan tudja mikor kell kijönnie, ha csak jósló akkor a meleg víztõl és a pihenéstõl elmúlik, ha viszont élesben megy, akkor folyamatossá és rendszeressé válik! Minden jót, könnyû szülést! Bocs a 2. válaszolótól, de oltári hülyeség a természetet visszatartani és nagyon káros is a magzatra meg az a anyára nézve, nincs az a doki és szülésznõ aki a 38. hét után vissza akarna bármit is tartani!
Szia! Szerintem ne ülj be egy kád meleg vízbe, hanem inkább megfékezni próbáld!magnézium, pihenõ oldalt fekve! Nekem a fronttól volt pénteken, keményedés, elõször, utána már görcs derékba hasba!Egyre erõsebb, viszont, csak fél óránként!Az elsõhöz 2 órára már a kórházban voltam!Infúzióval megállították a fájásokat, így egyben vagyok és szerencsére csak a 4cm-es méhnyak vékonyodott elteljesen és nem nyíltam ki!Én 32 hetes vagyok, de 34 hetesen sem szeretném még megszülni a kislányom! Pihenj, ha nem múlik meg doki!És próbálj meg megnyugodni!
Igen, az a jósló. Az igazi fájás igaziból fáj, a jósló "csak" keményedés és mensiszerû enyhébb-erõsebb görcs egy kis derékfájással párosulva. Figyeld milyen idõközönként jönnek, ülj be egy kád meleg vízbe, ha rendszeressé válik és még néhány óra múlva is érzed, akkor telefon a dokinak-férjen és lassan indulhattok! 34 hetes + 23 hós
Bocsi Lányok, 2. vagyok! Én úgy láttam h 34 hetes a kérdezõ, nem tudom, hol láttam!39 hetesen természetesen idõben van minden! Mégegyszer bocs!

A szex a pasiknak is fáj vagy kellemetlen érzés vagy csak a csajoknak?

Legjobb válasz: Úgyértve az elsõ? Nem nem fáj az csak nektek lányoknak:D

Úgyértve az elsõ? Nem nem fáj az csak nektek lányoknak:D
Nem fáj.
a csajoknak kellemetlen, és fáj? a barátnõm a fájdalomtól nyög akkorákat, és mondja, hogy "de isteni, de jól csinálod"
A szüzesség elvesztésére gondolsz amúgy?
ha bénák, persze tudnak egymásnak fájdalmat okozni
ha a szex kellemetlen érzés lenne vagy fájna szerinted nem hallt volna már ki az emberiség? :D

Olyan furcsa érzésem van nem tudom hogy fekszik a babám de valamit annyira nyom a hasam alján nem fáj csak kellemetlen ez normális? 28hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Szerintem igen, én járni is alig bírtam most 30. hetes vagyok kicsit jobban vagyok, ez az érzés nálam olyan 2 hétig tartott, de sántítottam, annyira fájt.

Szerintem igen, én járni is alig bírtam most 30. hetes vagyok kicsit jobban vagyok, ez az érzés nálam olyan 2 hétig tartott, de sántítottam, annyira fájt.
Persze hogy normális, nekem néha leköltözik nagyon alulra, hasam legaljára és nagyon kinyomja, na olyankor nehéz megmozdulni, egy idõ után átvándorol, addig nekem is elég kellemetlen szokott lenni. De nincs gond ezzel, csak helyezkedik a baba. 24 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Hát elég kellemetlen de nem is ez a fõ gondom csak parázok hogy neki ne legyen kellemetlen! :)

A gyomor tükrözés mennyire fáj? Vagy inkább csak kellemetlen?

Holnap megyek és eléggé be vagyok pánikolva.

Legjobb válasz: nem érzéstelenítenek elõtte, az sztk-s rendelésen biztos nem... ha ezt nem akarod, akkor marad a magánrendelés...ott persze van sok lehetõség....érzéstelenítés(bár errõl még nem hallottam), altatásos, és kapszulsá(de ez nagyon drága).. vagy marad az sztk-s...mint pár ismerõsöm kifogsz egy élettõl és házasságban megcsömörlött 60 éves dokit, aki abban leli örömét már csak az életben, h mások szenvedését élvezi.... sok sikert és kitartást:)

nem érzéstelenítenek elõtte, az sztk-s rendelésen biztos nem... ha ezt nem akarod, akkor marad a magánrendelés...ott persze van sok lehetõség....érzéstelenítés(bár errõl még nem hallottam), altatásos, és kapszulsá(de ez nagyon drága).. vagy marad az sztk-s...mint pár ismerõsöm kifogsz egy élettõl és házasságban megcsömörlött 60 éves dokit, aki abban leli örömét már csak az életben, h mások szenvedését élvezi.... sok sikert és kitartást:)
Én úgy tudom, érzéstelenítenek elõtte. Amúgy mi a gond, reflux gyanú?
Örülünk, hogy túl vagy rajta :)
A kérdező hozzászólása: Na, megvolt a tükrözés, nem is volt vészes. Nyugtató sem kellett, sõt érzéstelenítõt sem fújtak és még sem fájt. Öklendezni öklendeztem azért rendesen, de azon kívül semmi gond nem volt.
A kérdező hozzászólása: Magánrendelésre megyek, egy fõorvoshoz. Elég jó szakember szerintem, biztos vigyáz majd rám.:)
4-es vagyok sztk-s rendelés volt amúgy, és meg sem kérdezték, hogy kérek-e nyugtatót.
Nem fáj, de valóban nagyon kellemetlen. Kilóg a szádból a csõ, folyik a nyálad, böfögsz, hánynod kell. Viszont nagyon hamar megvan, semmi perc alatt túl leszel rajta. A kapszulásat tudtommal a gyomor problémája esetén nem lehet használni, mivel a gyomrot fel kell fújni, hogy a nyálkahártya látható legyen.
Nekem régen többször is tükröztek. Elõtte általában adnak egy enyhe nyugtatót. Ezt mindenképpen kérj, mert kevésbé fogsz öklendezni. Aztán helyileg lidocain spay- vel befújják a torkodat. Amikor elõször csinálták, 30 éve, sokkal vastagabb volt a csõ, ma már egész vékony:) Nem fáj, de kellemetlen, mert öklendezni és "sírni" fogsz (könnyezel). De ne félj, nem fáj, hidd el!
Nekem már volt kétszer. érzéstelenítenek. Méghozzá lidokaint fújtak a torkomba. Sõt! A másodiknál, ami tavaly volt, vénásan nyugtatót is adtak. Semmire nem emlékszem belõle!
Nem akarlak hülyeségekkel áltatni: Nem fáj, de annyira kellemetlen, hogy azt kívánod, bár inkább fájna.
A kérdező hozzászólása: Én is, amúgy bocsi rosszul írtam. Érzéstelenítõt fújtak szerintem csak nem külön, hanem ami csövet ledugtak annak a végébe lehetett beépítve és úgy fújták be vele a torkom.:)

A "mindjártmegjön" érzés folyamatos, vagy csak néha néha lángol fel? Olyankor görcsszerűen fáj a has, vagy pedig csak húz és kellemetlen?

Legjobb válasz: Az pont olyan mint amit amensi elõtt érzel. Kicsit húzódó fájdalom, de nem olyan görcsös mint amikor már megvan.

Az pont olyan mint amit amensi elõtt érzel. Kicsit húzódó fájdalom, de nem olyan görcsös mint amikor már megvan.

20 hetes vagyok és olyan érzés, mintha a méhszájamnál meg lenne duzzadva nem fáj, csak kellemetlen. Mitől lehet ez az érzés?

Orvos csak a terhesség elején vizsgált úgy ezért nem tudom,hogy nyitva vagyok-e.Másnak is van,volt ilyen érzés?

Legjobb válasz: Még csak egyszer vizsgált meg az orvos? Fura. Szerintem mielõbb keresd fel a dokidat és vizsgáltasd meg magad. Nehogy tényleg ki legyél nyitva. Ne izgulj biztos rendbe lesz minden. 20 hetes pocis

Még csak egyszer vizsgált meg az orvos? Fura. Szerintem mielõbb keresd fel a dokidat és vizsgáltasd meg magad. Nehogy tényleg ki legyél nyitva. Ne izgulj biztos rendbe lesz minden. 20 hetes pocis
Szia! Ez normális érzés, valóban megduzzad mindenünk kicsit, mert lazulnak a szövetek. A 18-20. héttõl 4 hetente nézik a méhszáj állapotát. Nálad is esedékes ezek szerint egy vizsgálat. Valószínû, hogy nincs semmi baj, de keresd fel az orvosod ezügyben!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor felkeresem a dokimat biztos ami baiztos.
Prosztatagyulladás IS lehet vagy mellékheregyulladás. Bár nekem a hereráknál volt ilyen tünetem. 34 voltam akkor... 37/F
A gát mögött a prosztatát találni. A mellékherék meg a zacsiban a heréken vannak .
És még nem hallottál kisugárzó fájdalomról? Miért itt trollkodsz és kötekedsz már nem elõször, mikor fogalmad sincs semmirõl?

Szex közben szoktatok kommunikálni, beszélgetni? Vagy csak toljátok és kész? Vagy, mit mondtok amikor túlságosan fáj vagy már kellemetlen? és tényleg szex közben mit szoktatok csinálni. A korotokat és a nemeteket is írjátok légyszi oda.

Legjobb válasz: Na most képzeld el: Megy a szex Ú Julis képzeld mi volt ma a munkahelyen, odajött Peti és adott egy szelet pizzát, nagyon kedves volt, aahh. Ó Béla az jó, én meg elmentem vettem 2 kiló kenyeret és akciós volt! AAh

Na most képzeld el: Megy a szex Ú Julis képzeld mi volt ma a munkahelyen, odajött Peti és adott egy szelet pizzát, nagyon kedves volt, aahh. Ó Béla az jó, én meg elmentem vettem 2 kiló kenyeret és akciós volt! AAh
Beszélgetni nyilván csak az aktuális dolgokról. Nem úgy értem, hogy a napi idõjárásról, hanem ha valami nagyon jól esik, akkor azt mondjuk vagy ha fáj, akkor azt mondom, hogy "á ez fáj". Nem kell bonyolult dolgokra gondolni. :D persze meg lehet közben beszélni, hogy milyen pózba szeretnél váltani, vagy egy két mocskos kis mondattal is lehet ingerelni a másikat, de nem kell a sok beszéd. Mozdulatokból, sóhajokból is meg fogjátok érteni egymást. 19l
"tényleg szex közben mit szoktatok csinálni" - szoktam kv-t fõzni, netezni, elolvasnom a napi blikket, beteszek egy mosást, megnézem a Barátok közt aznapi részét.
Szex közben nem szokás beszélgetni :-) átadják magukat az élvezetnek viszont a kommunikálást fogalmazhatjuk másként is ... ha pedig nem érzi magát jól azt vagy mondja vagy észreveszed magadtól is :-) szex közben mit szoktunk csinálni? ez egy buta kérdés ne haragudj..... mért te sakkoznál közben..... Nõ/25
Van aki kifejezetten élvezi az ilyesmit pl: -Ez tetszik mi te rosszkislány?! Ezt élvezed mi?? Térdelj le szépen a szultán elé! Nagyon mocskos vagy tudod e? Nem viccelek :D
LoL
Én a mostani volt páromnál 3éven át mindig anyáztam....elélveztem és közbe, vagy rögtön utána üvöltöztem, hogy anyááád....szegény már kivolt akadva sokszor mert neki néha már úgy jött le, mintha az annyára gondolnék...(nem kamu) 23/F
mi a heti menüt dumáljuk meg közbe nem nem szokás közben beszélgetni
Hát azt a kérdéseidbõl ítélve vettem le :-D de ilyenrõl ne kérdezz másoktól ha eljön az ideje majd rájössz magadtól is a válaszokra .....
A kérdező hozzászólása: gondolom nem, még nem szexeltem, ezért kérdem.
perverzségeket szoktunk mondani, nem úgy beszélgetni mint általában

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!