Találatok a következő kifejezésre: Fáj a szemműtét (3 db)

Fáj a szemműtét? Nem lézeres, hanem lencsét ültetnek be.

Legjobb válasz: igen, halálos is lehet :/

igen, halálos is lehet :/

Fáj a lézeres szemműtét?

Legjobb válasz: A mûtét nem fájt, viszont az a része, amikor egy éles fénybe kellett nézni felfeszített szemekkel, rendkívül kellemetlen volt!

A mûtét nem fájt, viszont az a része, amikor egy éles fénybe kellett nézni felfeszített szemekkel, rendkívül kellemetlen volt!
Megnéztem. Érdekes volt. Ilyen mûtétem volt nekem is négy éve. Azóta is jó a látásom.
Nekem volt 2006.06.24-én lézeres szemmûtétem (látáskorrekció. Az egyik szemem (-4) a másik(-3, 75) volt. A mûtét egyáltalán nem fájt, viszont négy napig voltak kellemetlen tünetek, amelyek alapvetõen a mûtét velejárói (csípõ, szúró fájdalom, könnyezés), de alapvetõen el lehet viselni. Egy éve a látásom kitûnõ, amit 19 évig nem mondhattam el.
Helyi érzéstelenítés alatt végzik, és fájdalom egyáltalán nincs. PRK típusú mûtét után 3-4 napig komoly fájdalom is lehet, de megfelelõ fájdalomcsillapítóval el lehet viselni.
Hogyan érzéstelelínik?Láttam a videót és mikor rányomják azt a kerek fémet azt látom vagy fáj vagy ez milyen érzés?
Az érzéstelenítés szemcseppekkel történik. Rengeteg szemcseppet kaptam a mûtét elõtt és után. Így nem fájt a mûtét.

Mennyire fáj a lézeres szemműtét? És kb. mennyibe kerül? Miket kell róla tudni.

Legjobb válasz: Én a Tv-ben láttam hogyan csinálják azt mondta a doki hogy totál fálydalommentes tehát becsöpögtetnek egy ilyen érzéstelenitõ cuccot és utána totál semmit nem érzel.Egyébként körübelül 200.000 -300.000 ft küröl mozog.Engem is érdekel ez a dolog mert én is megseretném mütetni a szemem, mert szinte majdnem vak vagyok sajnos.

Én a Tv-ben láttam hogyan csinálják azt mondta a doki hogy totál fálydalommentes tehát becsöpögtetnek egy ilyen érzéstelenitõ cuccot és utána totál semmit nem érzel.Egyébként körübelül 200.000 -300.000 ft küröl mozog.Engem is érdekel ez a dolog mert én is megseretném mütetni a szemem, mert szinte majdnem vak vagyok sajnos.
vmi olyna h az áltag olyan 135.000/szem, vagy van a másik féle aminek nemtudommi a neve az meg 220.000/szem :D de ez helyfüggõ :D és ma már nagyon sok helyen csinállják ( asszem Budapesten is vagy 4-5 helyen )
Én is egy ilyennek nézek elébe, és amennyire én tudom, nem túl fájdalmas, mivel kapsz érzéstelenítõt. De azért biztos kellemetlen is mert kifesztik a szemedet hogy teljesen hozzáférjenek a szemgolyódhoz. Felvágják a retinát is hogy fel tudják hajtani míg lézerezik a szemet, de aztán majd visszhajtják és az begyógyul. Az egész mûtét nem több pár percnél. Az ára is attól függ, hogy milyen hosszú a mûtét, hány másodpercig kell lézerezni (2 másodperc per minusz, tehát hat minusz 5ös a szemed akkor 10 másodperc)és hogy mind a két szemet kell mûteni-e vagy sem. Nem magyarországi vagyok, de szerintem egy 500.000 forintba benne van... azt majd nézd meg. Remélem segítettem, és sok sikert:)
Én üvegtesti homály eltávolító mûtétet akarok csináltatni, mert a szemem állapota kb egy éve szörnyûvé vált. Washington D.C.ben van egy klinika ott 90% biztonsággal végeznek ilyen mûtéteket, de viszon hitetelneül drága. Kiszámoltam az egész utazás mûtét ellátás, több mint 2 millió forintomba kerülne, ami jelenleg nem áll még rendelkezésemre. Ezért Cseke fõorvosúrhoz akarok fordulni Sopronban. szerintem az is meglessz egy 500-750.000 ft :(. De ami kell az kell a szemünkell nem szabad játszani. Én szerintem egyébként a vizsgálatok fájdalmasabbak. Nekem 2 hónapja ügye a homályaimat vizsgálták meg, hát nem volt éppen en hawai ukörutazás, az a 30 perc, de érdekes volt, és persze megnyugtató mert a diagnózis azt jelentette hogy a szemem mûthetõ állapotban van :)
A magyarorszagi arat nem tudom, mert en nem otthon csinaltattam, hanem külföldön, ahol elek, de a fajdalomrol azt tudom mondani neked, maga a mütet nem faj, talan csak az, amikor a szemed köre felhelyezik azt a keretet, ami arra szolgal, hogy nyitva tartsa a szemhejadat. Viszont mütet utan egy par oraval, amikor elmulik a fajdalomcsillapito hatasa, az eleg rossz. Nekem nagyon egett a szemem kb. 4-5 oran keresztül, jo ha van olyankor keznel fajdalomcsillapito tabletta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!