Találatok a következő kifejezésre: Fáj a megszülni (3 db)

Fáj a lepényt megszülni? Az milyen?

Legjobb válasz: Nekem megvárták míg leválik, utána egyszerûen kihúzták a köldökzsinórral. Igazán nem éreztem semmit, úgy el voltam a szüléstõl zsibbadva, ezenkívül a baba végig nálam volt. Akkor vettem észre, hogy kint a méhlepény, amikor a szülésznõ mondta hogy miinden rendben vele.

Nekem megvárták míg leválik, utána egyszerûen kihúzták a köldökzsinórral. Igazán nem éreztem semmit, úgy el voltam a szüléstõl zsibbadva, ezenkívül a baba végig nálam volt. Akkor vettem észre, hogy kint a méhlepény, amikor a szülésznõ mondta hogy miinden rendben vele.
szia! a lepényt megszülni az nem fáj egyáltalán csak nyomsz egyet és kint van
Nekem szülés után a doki kihúzta a köldökzsinórnál fogva. Semmit nem éreztem belõle.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!akkor ettöl nem kell félnem.
Én nem éreztem egyáltalán, pedig tök figyeltem, meg kértem, hogy majd mutassák meg, milyen, de elfelejtették, meg én is.
Nekem magától jött ki, nyomnom sem kellett.Nem fájt egy cseppet sem.
Attól is függ milyen az orvos. Ha ismered és megbízol benne akkor nem lehet gond. Nekem nem volt szerencsém, hirtelen indult be a szülés és nem volt idõ behívni a dokimat, így az ügyeletes doki és az asszisztense segített. Nagyon bunkók voltak. Az asszisztensnek nem volt kedve megvárni amíg a lepény enged, úgyhogy belekönyökölt teljes súlyával a gyomromba, azt hiszem rosszabb volt mint a szülés. A doki mikor meglátta rákiabált, hogy hagyja abba. Gondolom az is számít, hogy epidurális e a szülés. (nekem nem az volt)

A második babámat várom, az első császárral született. Most szeretném természetes úton megszülni, fájd.csill nélkül. De mi van ha nem bírom a vajúdást? Kérhetek a szülőszobán is EDA-t?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy igen, kérhetsz. Én úgy vagyok vele, hogy majd amit a dokim javasol azt teszem, nem tervezek elõre. 36 hetes kismami Könnyû szülést!

Én úgy tudom, hogy igen, kérhetsz. Én úgy vagyok vele, hogy majd amit a dokim javasol azt teszem, nem tervezek elõre. 36 hetes kismami Könnyû szülést!
én úgy tudom, hogy egy bizonyos tágulásig adnak, de ha már azt meghaladta, akkor nem, mert felesleges. ezt ott mondták a szülõszobán nekem is. 2 hetes kisfiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
Bármikor kérheted, de 2 vagy 2, 5 ujjnyinál nyitottabb méhszájnál már nem adják.
Szia! Az elsõ gyermekemet császárral szültem, a másodikat természetes úton és kaptam EDA-t. Sajnos infúziót (gyorsítót) nem köthettek be, mert féltek, hogy a császár hegével baj lesz. Tehát szépen, lassan 12 órányi vajúdás után született meg a kislányom. Mivel az elsõ babád császáros volt, ezért, ha simán szülsz, akkor elõször szülõnek vesznek. A szülõszobán, amikor már eléggé fájt a tágulás, akkor kaptam az EDA-t, kb 1 óránként és összesen 3x, kellemes érzés volt, Az elsõ hatott, 20 percet aludtam közben; a második és a harmadik már egyre kevésbé. Egyetlenegy hátulütõje volt, hogy a szülõágyról nem kelhetem fel és eléggé elgémberedtem. Ha már valamennyire ki vagy tágulva, akkor többet már nem adnak, mert már semmit sem ér. Ám akkor már csak nagyon rövid ídõ kell ahhoz, hogy a babádat a kezedben tartsd! Fantasztikus érzés!!!!! Mi most a harmadik babánkat várjuk, de hogy hogy is fogok szülni ezek után? Nem tudom. Majd a dokim eldönti. Sajna nekem az eddigi szüléseim sem voltak komplikáció mentesek, de hátha most minden rendben fog menni. A legjobbakat kívánom neketek!!!
Én komplikáció nélkül, természetes úton EDA-val szültem. Valóban csak egy ideig kérheted, engem figyelmeztettek, hogy ha most nem akkor már nem adnak. Teljesen elviselhetõvé tette a dolgot. Tök jó, hogy átélhettem!

Leírnátok, hogy a kitolásnál mit éreztetek? Akár gátmetszéssel, vagy anélkül. Mennyire fáj? Gátvédelemmel nehezebb megszülni és hosszabb?

Valakinek ez a rész már megkönnyebbülés, valaki meg azt mondja, hogy neki ez volt a legnehezebb. Kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra.

Legjobb válasz: Szia. 4 hónapja szültem. A kitolásnál olyan volt, mint a székelési inger, nem olyasmi, hanem pont olyan. A szülésznõ próbálta a gátvédelmet, de nekem olyan borzasztó kellemetlen, égõ érzés volt, hogy rászóltam és így végül abbahagyta. Szerencsére így sem repedtem, nem kellett vágni sem, de szerintem ez alkatfüggõ is. Aznap éjjel már törökülésben szoptattam. Nekem a legrosszabb a szülés utáni méhtisztítás volt.

Szia. 4 hónapja szültem. A kitolásnál olyan volt, mint a székelési inger, nem olyasmi, hanem pont olyan. A szülésznõ próbálta a gátvédelmet, de nekem olyan borzasztó kellemetlen, égõ érzés volt, hogy rászóltam és így végül abbahagyta. Szerencsére így sem repedtem, nem kellett vágni sem, de szerintem ez alkatfüggõ is. Aznap éjjel már törökülésben szoptattam. Nekem a legrosszabb a szülés utáni méhtisztítás volt.
A tolófájásaim hajnal fél 5-kor kezdõdtek, de nem nyomhattam, mert a méhnyakam még nem volt visszahúzódva.Nagyon kellemetlen volt, mert éreztem, hogy nyomnom kell, de nem lehetett.Reggel fél 6-ra voltam olyan állapotban, hogy végre nyomhattam.40 perc kellett mire meg tudtam szülni a kisfiam, de nem tudnám elmondani, hogy mit éreztem, fájt-e, az sem érdekelt hogy vágtak, hogy szakadtam, pedig a reccsenést még hallottam is, egyszerûen csak azt hittem, hogy sosem lesz meg.Azt nem mondanám, hogy a vajúdás és a szülés nem fáj, de akkor nagyon elfáradtam és túl akartam lenni rajta, nagyon boldog voltam amikor végre a karomban tarthattam a kisfiam.Valahol megkönnyebbülés volt a kitolás, de nehéz is mert már kimerülten kellett figyelnem az orvos és a szülésznõ utasításait.Ja, és szülés után nagyon büszke voltam magamra, hogy ügyesen végig csináltam, pedig sosem hittem volna magamról.
Amikor az ember eljut a kitolásig, akkor már tudja, hogy lassan vége és megfoghatja a 9 hónapja várt babáját. Ez segít elviselni minden fájdalmat. Szültem már gátmetszéssel és gátvédelemmel is, így van tapasztalatom. Az elsõ 3 gyerekemet gátmetszéssel szültem, amit igazán nem is éreztem, de a varrás és a varratok nem a legkellemesebbek. A picit 5 hónapja, tíz év után szültem (azt mondják ennyi idõ után olyan, mint az elsõ szülés) gátvédelemmel. Ég és föld a különbség. Picit repedtem, amit nem is éreztem (3 varratom volt). 3 óra múlva ülve szoptattam! Ha jól tágulsz úgysem fognak vágni, bár ez az orvoson múlik. Könnyû szülést kívánok!
Én 8 hónapja szültem a 2.babámat, bõ 2 órás vajúdás után, fájdalomcsillapító nélkül, gátvédelemmel.Nekem a tolófájás felüdülés volt, azt éreztem, h menten bekakilok, de nem fájt.A 3.tolófájásra kint volt a baba feje, akkor ott vártunk picit, h szépen jöjjön a kis teste is.Én nem éreztem, amikor a szülésznõm a gátamat "óvta", semmi negatív emlékem nincs.Nekem belsõ sérülésem se volt, az volt kicsit kellemetlen, amikor a hüvelyemet áttörölték(gondolom jóddal, vagy vmi fertõtlenítõvel).Könnyû szülést!
Szia! 3 hónapja szültem, és nekem a kitolási szakasz volt a legkönnyebb. Igaz hamar 4 és fél óra alatt megszültem a kisfiam, de akkor a vajúdásnál egy örökkévalóságnak tûnt. Annyira kifáradtam a fájásokban, hogy mire jöttek a tolófájások, szóltam a dokinak, hogy aludni akarok, mert nagyon fáradtnak érzem magam. Volt gátmetszésem, de nem éreztem semmit, igaz utánna pár nappal kellemetlen volt, a varrat, de ki lehet bírni. Olyan mintha nagyon kellene wc-re menned, és ha akarsz ha nem nyomsz. Nekem nem fájt, sõt ez volt a legkönnyebb része. 3 hós kisfiú anyukája
Szia én is 2 hónapja szültem. Tényleg olyan mintha nagyon kéne menni wc-re és a kitolás nekem már megkönnyebülés volt! Engem vágtak de nem is éreztem pedig nem kaptam érzéstelenítést sajnos repedtem is de egyántalán nem fájt csak a hangot hallotam. Mikor a doki varrt akkor mondta h vágott én meg ott feküdtem és gondolkodtam h mikor és én hol voltam?
szia, én 2hónapja szültem, hosszú vajúdás és fájásgyengeség, infúzió után -ez a része nagyon kemény és fárasztó 15óra volt, a kitolás már nem volt vészes, olyan mintha nagyon nagyon nagyon kéne kakilni de közben szorulásod is lenne, a gátvédelem nálam nem hosszabbította meg a kitolást igazán, bár ez a része a szülésnek a 15órás vajúdáshoz képest semmi volt, igaz ekkor már megkaptam az epit a császár elkerüléséhez és a tágulás elõsegítéséhez. Könnyû szülést neked!
Szia én gátmetszéssel, szültem, de egyáltalán nem éreztem fájdalmat amikor vágott a doki, pedig nem kaptam semmilyen fájdalom csillapítót. éreztem hogy vág, de nem fájt. számomra a kitolás volt a legfájdalmasabb, de az eredmény mindent megér! Könnyû szép szülést kívánok
ugy van ahogy az egyik valaszolo irta.magatol is kinyomodna;)olyan mintha valami a hasadban nyomna ki a babat.te mar akkor nem erzel olyan fajdalmat mind elotte.nekem ez mar nem fajt, ez mar a veg.es a doki figyeli es ha lassa, hogy netan berepedsz akkor bele vag egy kicsit.amit nem erzel me nefelj.a varras sem szokot fajni.en eszre sem vettem, annyira faradt voltam.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok. Valami miatt tartok a kitolás fájdalmátol, attol, hogy nem fogom tudni kinyomni, szétrepedek, beszorul a gyerek stb. Tudom, hogy nem szabad ilyenekre gondolni, de megmagyarázhatatlanul félek ettõl. Nekem még az is nagyon fáj, ha a doki kacsával megvizsgál. Ennyire alacsony lenne a fájdalomküszöböm?
Éppen most jövök egy szülésfelkészítõ tanfolyamról, ahol éppen a kitolási szakaszról kaptunk egy 2 órás elõadást. Csak annyit tennék hozzá a kommentedhez, hogy ne félj attól, hogy nem fogod tudni kinyomni, mert nem a mi erõnktõl, vagy hasizmunk erõsségétõl függ, hogy kijön-e a baba. A gyermeket a méh tolja ki, nem mi. Mi a nyomással csak hozzásegítjük a testünket, hogy ezt megtehesse. Az elõadáson elhangzott egy extrém példa, hogy akár alvás közben is megszülethetne a baba, a mi aktív közremûködésünk nélkül. Úgyhogy ne félj attól, hogy nem fogod tudni kinyomni, mert ki fogod tudni.
gondolj arra, hogy minden egyes fájással közelebb leszel ahhoz, hogy végre megfoghasd a babádat! maga a kitolás már nem szokott olyan rossz lenni, és különben is azért vannak ott az orvosok, hogy semmi baj ne történhessen! amúgy meg bízz magadban, a testedben! többre vagy képes a gyerekedért, mint most gondolod - majd meglátod. egy 7 gyerekes mami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon megnyugtattatok. Örülök, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat, sokat segítettetek vele. Minden jót Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!