Találatok a következő kifejezésre: Fáj a ha (3634 db)

o.O .... jó kérdés Bõrgyógyászhoz nem akartál elmenni ?
A kérdező hozzászólása: ha senki nem tudja muszáj lesz elmennem de még várok

Mi lehet annak a fiziológiai oka, hogy a szív 'fáj', a ha mondjuk valaki szomorú?

Gondolom mindenki volt már szerelmes, és ha nem jött össze, próbálta elfelejteni, de néha eszébe jut akkor olyan furán, az ember szívébe 'szúr', hasít valami.. Annak mi lehet a magyarázata?

Legjobb válasz: Gondolom a veszélyhelyzetbeli idegi készültség mellékterméke.

Gondolom a veszélyhelyzetbeli idegi készültség mellékterméke.
"De ott van azon kívül, az ANYAGBÓL VALÓ szimpatikus idegrendszer, és a paraszimpatikus idegrendszer. Ez a két befolyás uralja a szívet, és vagy dobogtatja lelkesen, hogy majd kiugrik, vagy pedig lelassítja, takarékra teszi. Ez a lassú, letompított szívmunka okozza azt a rossz érzést. Az emlitett szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszeri befolyás a belsõ elválasztású mirigyeket is igazgatja, tehát azok is fölserkenve, vagy letompítva mûködnek, az érzelmi állapottól függõen." (kiemelés tõlem :) ) Szerintem ez lehet a magyarázata. Ami meg ugye, nem anyagból való, az hogy lehetne hatással az anyagi testre (szívre). Úgyhogy az ilyen szívcsakrás elméletekkel úgy vagyok, hogy: "ha akarom, vemhes, ha nem akarom, nem vemhes." :)
úgy kezeld, mint a mennydörgést...az egyén beleéli magát valamiben, szíve "x" sebességgel ver, s amikor ezzel ellentétes dolgot él meg, akkor a két ellentét egymásnak esve a fájó érzést produkálja a szíven, mint a mennydörgésnél a hideg és meleg levegõ találkozása. A fiziológiai oka röviden a tapasztalat személyes megítélésével ellentétes hatású megnyilvánulás. üdv 27/F LastOne.Left
bocsi nem folytattam egy mondatrészt...tehát "x" sebességgel ver a szíve, és amikor ez a sebesség hirtelen megváltozik, akkor jön a fájó érzés...a hirtelen megváltozás pedig a személyes ítélettõl függ oly módon, amit leírtam elõzõleg...szóval mégis hat a "nem anyagi" az anyagra, pontosabban az elme a testre. ;) üdv 27/F LastOne.Left
"szóval mégis hat a "nem anyagi" az anyagra, pontosabban az elme a testre. ;)" Ez így idézõjelben még oké, mert hát az elme mi, ha nem anyag?
#6. Materiális életszemlélettel tényleg úgy van, ahogyan mondod, de a materiális világnézet létjogosultsága csak a hipotézis kategóriában érvényes, ugyanis tényekkel, bizonyítékokkal nem igazolható...az anyag elsõdlegessége a tudattal/elmével szemben feltételezés mindössze. ui.: nem szeretnék ezzel kapcsolatban beszélgetésbe elegyedni, nem akarok eltávolodni a kiírt kérdés témájától. megértésed köszönöm. üdv 27/F LastOne.Left
"az anyag elsõdlegessége a tudattal/elmével szemben" Na, itt van a bibi. Ugyanis nincs semmiféle "szemben". Neuronok, szinapszisok, reverberációs körök, tartós neuronális mintázatok vannak. Mai ismereteink szerint ez a tudat. A többi csak spekuláció. Megértésedet köszönöm. :)
bocsi. lehet félreérthetõen fogalmaztam. az, hogy a tudat/elme az anyagból van, az csak feltételezés...így az a kijelentésed, hogy a "mai ismereteink szerint ez a tudat"-ra még mindig az az érvényes, amit elõzõleg leírtam, hogy ha materiális világnézetet alkalmazzuk, igazad van...de a materiális világnézet a hipotézis kategóriába tartozik, így nincsen tény értéke. szóval itt nincsen bibi...;) elnézést, hogy ugyanazt írtam le kb, bíztam a nyitottságodban elõzõleg, és most is megkockáztatom, hogy felismered szavaim igazságtartalmát...ha nem, és csak a materiális felfogásban tudsz tekinteni, megértem. üdv és köszi 27/F LastOne.Left

Az baj ha fáj a fülcimpám?

Ahol van a fülbevaló, az fölötti rész fáj ha megnyomom. Szeretnék oda fülbevalót,most akkor mi lesz? Az nem baj?

Legjobb válasz: Még nincs benne luk? Vagy még egyet akarsz? Mindig fáj vagy csak most? Piros is? Ha csak most fáj és piros, akkor be van gyulladva, várj míg elmúlik. Ha már lukas és úgy fáj, kicsit viszket és melegebb, mint szokott lenni, akkor tuti, hogy be van gyulladva, fertõtlenítsd alkohollal és kend be tetran kenõccsel, vagy ilyesmivel. Ha elmúlt, lövethetsz még 1 lukat.

Még nincs benne luk? Vagy még egyet akarsz? Mindig fáj vagy csak most? Piros is? Ha csak most fáj és piros, akkor be van gyulladva, várj míg elmúlik. Ha már lukas és úgy fáj, kicsit viszket és melegebb, mint szokott lenni, akkor tuti, hogy be van gyulladva, fertõtlenítsd alkohollal és kend be tetran kenõccsel, vagy ilyesmivel. Ha elmúlt, lövethetsz még 1 lukat.
A kérdező hozzászólása: Hát, már egy ideje fáj, de van benne már egy luk, a sima fülbevalónak és az fölé akarok még egyet. De amúgy belül fáj, a hús, de kívül nincs semmi látszatja, tök normális.
Nézesd meg a szíved!
A kérdező hozzászólása: a szívemet minek? :O
Az ideg fáj, mert odáig terjed a luk. Erõs fájdalomcsillapító kell és hétfõn mindenképpen fogorvos, ha fáj addig, ha nem.

Már kb. egy hete fáj a vállam, de ha csak simán mozgatom akkor nem fáj egyáltalán. Az ilyen kislabda dobás féle mozdulatoknál fáj, amikor úgy megrándul. Mi lehet vele? Mit csináljak vele?

A válaszokat előre is köszi!

Legjobb válasz: Valószínûleg meghúztad. Pihentesd pár napot, 1hetet, kerüld az olyan mozdulatokat amikor fáj.

Valószínûleg meghúztad. Pihentesd pár napot, 1hetet, kerüld az olyan mozdulatokat amikor fáj.
A kérdező hozzászólása: Ilyen komolyabb baja nem lehet?
De lehet. De ezt így látatlanban senki sem fogja megmondani, fõleg nem ennyibõl, hogy "ilyen kislabda dobás féle mozdulatoknál fáj".. Pihentesd 1hétig és ha nem javul, továbbra is fáj akkor nézesd meg orvossal.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Valamilyen krémet esetleg nem kell használni?

Annyit szeretnék kérdezni lány vagyok fáj nagyon ha valaki gyommron vagy hasba üt? Sokáig fáj nekem még nem ütöttek a hasamba szerencsére!

Legjobb válasz: Hát próbáld ki, vágd magad hasba, ha annyira érdekel... Amúgymeg a válasz: Ha kicsit ütnek, kicsit fáj, ha nagyot ütnek, nagyon fáj, ha nagyon nagyot ütnek, akkor nagyon fáj és sokáig, és mehetsz a kórházba.

Hát próbáld ki, vágd magad hasba, ha annyira érdekel... Amúgymeg a válasz: Ha kicsit ütnek, kicsit fáj, ha nagyot ütnek, nagyon fáj, ha nagyon nagyot ütnek, akkor nagyon fáj és sokáig, és mehetsz a kórházba.
nem fáj sokáig csak akkor hirtelenjében összeesnél érzés lesz benne ha erõset ütnek. de ha edzésre akarsz menni akkor nem fog fájni. meg attól is függ hogy hasizommal "véded-e" az ütést. akkor különösebben nem fáj. lásd boxolok. csak õk elég sokat kapnak aztán a hasizmot 12meneten át nehéz fesziteni(természetesen nem egyfolytában teszik).
Ilyen kérdések hogy jutnak eszetekbe??? Elve vagy másfél percembe telt mire értelmeztem...
Ilyen hülye kérdést.. És mi az hogy nem fáj nagyon? Ilyen barom választ. Téged akkor még soha nem rúgtak teljes erõbõl hasba. Nekem volt hozzá szerencsém focizás közben és percekig fetrengtem a földön levegõ után kapkodva. Könnyen lehet az ilyenbõl szervi sérülés is.
Annyira lelehet vágni a kérdezõ IQ-ját...
Nem, tök kellemes érzés, én minden nap hasba üttetem magam valakivel. Már rendesen vágyom rá. Ajánlom neked is.
nem kapsz levegõt és nagyon fáj

Csak a begyulladt fog fáj? Vagy ha nincs is begyulladva akkor is fájhat?

Legjobb válasz: ha lyukas akkor is fáj. pont ezzel szenvedek... bár nem állandóan fáj, csak ha édeset eszem, és belemegy.

ha lyukas akkor is fáj. pont ezzel szenvedek... bár nem állandóan fáj, csak ha édeset eszem, és belemegy.

28 hetes vagyok, és eléggé fáj a méhen, amikor leülök, vagy lépek, de most már ha mozog a pici, attól is fáj. Mitől lehet? Előfordulhat, hogy fáj, ha mozog a baba?

Legjobb válasz: Nekem farfekvéses volt és elég nagyokat rúgott.Fájt a hasam alja mintha fel lennék fázva meg néha a fenekem is. Volt hogy 2 órán keresztûl csak járkáltam mert hogyha leültem akkor mégjobban éreztem. Azért azt hozzáteszem,hogy csak akkor fájt hogyha mozgott. Hogyha mindig fáj akkor szólj az orvosodnak.

Nekem farfekvéses volt és elég nagyokat rúgott.Fájt a hasam alja mintha fel lennék fázva meg néha a fenekem is. Volt hogy 2 órán keresztûl csak járkáltam mert hogyha leültem akkor mégjobban éreztem. Azért azt hozzáteszem, hogy csak akkor fájt hogyha mozgott. Hogyha mindig fáj akkor szólj az orvosodnak.
szia! Én két hete szültem, még friss az élmény...Nekem a vége felé már fájt mindenhol, rosszul feküdt a baba és a gerincemet-vesémet rugdosta. Szerintem ha bizonytalan vagy valamiben, mindenképp kérdezd meg az orvosodat, jó ha megvizsgál!
Néha nekem is olyan, mintha be lenne gyulladva a méhfalam és azt mozgatná.Szabályosan fáj, pedig magas a fájdalomküszöböm (legalábbis az volt:) ).Viszont egy óra múlva ha ismét mozog már minden rendben, így biztos nincs nagy baj.Azért beszélj a dokival.Nekem is voltak olyan tüneteim amire azt hittem normális, aztán kiderült mégsem és irány az ágy egy hétig.Mivel nálad nem csak akkor fáj ha mozog, így mindenképp jó ha lát az orvos.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál, és azt mondta, hogy 3*1 magne b6 helyett szedjek 3*2-t.És ha nem múlik el, akkor egy hét múlva menjek vissza.Lehet, hogy nem várom meg az 1 hetet.Köszönöm mindenkinek
Szia! Ultrahangon mikor voltál, és mit írtak magzatvíz mennyiségnek? Azt hallottam, akkor is jobban fáj egy-egy mozdulata a porontynak, ha kevesebb a magzatvíz. Jó egészséget! 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva kell mennem a kórházba, sajnos csak akkora kaptam idõpontot.Köszönöm

Lassan 1 hete fáj a vaginám ha pisilek, de néha csak ugy szimplán is fáj. Mitõl van? Felfázás?

fáj a puncim ha pisilek. és néha csak ugy alapból is fáj. felfázás? vagy mi lehet?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Menstruálsz már? Csak azért kérdezem, mert azt írtad, hogy szimplán is fáj a puncid. Ha pisilésnél fáj, az lehet felfázástól.

Hány éves vagy? Menstruálsz már? Csak azért kérdezem, mert azt írtad, hogy szimplán is fáj a puncid. Ha pisilésnél fáj, az lehet felfázástól.
Ha csak kívül érzed, akkor nem felfázás. Lehet a szeméremtest sérülése, de a legtöbbször valamilyen fertõzés.
A kérdező hozzászólása: igen menstruállok 16 éves vagyok. és ugy értem hogy szimplán hogy néha mikor ülök fáj. aztán rámjön a pisilhetnék és mikor elmegyek pisilni alig jön ki :(
Menj el a háziorvosodhoz. Húgyúti fertõzésed lehet. Igyál sok folyadékot, ha lehet tõzegáfonya teát.
El kéne menned orvoshoz!
SÜRGÕSEN menny el nõgyógyászhoz, míg nem nagy a baj
A kérdező hozzászólása: Elfogok menni. De ez minek, (miknek) a tünetei, szeretném tudni ???
Hány éves vagy? Menstruálsz már? Lehet pl gyulladás, ciszta, mióma stb.
Honnan tudod, hogy a méhedbõl jön a fájdalom? Honnan tudod, hogy nem a hasizmok alsó részébõl, a méhed elõtt elhelyezkedõ húgyhólyagodból? Honnan tudod, hogy nem egy másik szervednek a fájdalma sugárzik oda ki?
A kérdező hozzászólása: 19, igen már 4 és fél éve

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!