Találatok a következő kifejezésre: Fáj a eltávolítása (18 db)

Akinek sokáig fájt a bölcsesség fog eltávolítása után, az mennyi idõ múlva lett tünetmentes?

Legjobb válasz: Nekem 6 éve szedték ki, ma sem vagyok tünetmentes.

Nekem 6 éve szedték ki, ma sem vagyok tünetmentes.
Nekem már húztak ki hármat, de egyiknél sem volt gond. Tisztességes röntgent kell csináltatni és valódi "szakemberrel" kell megnézetni.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ, ez mit jelent? Nekem még csak két hete lesz, ma megyek varratszedésre, de sajnos még majdnem a maximum szedhetõ fájdalomcsillapítón élek, holott szemmel láthatóan javul az egész kívülrõl, de belül fáj, és sugárzik szerteszét...
A kérdező hozzászólása: Kedves második, a húzott fog nekem sem fáj igazán, a mûtött, ami teljesen íny alatt volt, na az... Megfelelõ szakembernél voltam, azt hiszem.
3: Én a max. fájdalomcsillapítónál többet szedtem, 2 hónapig voltam betegállományban vele, ezalatt nem tudtam enni, még éjjel a nyálamat lenyelni sem, annyira fájt, tápszert írt fel a háziorvos, hogy ne gyengüljek le. És még 1-2 év múlva is fájt, ha azon az oldalon rágtam. Húst és magokat csak 4-5 évvel utána tudtam ott panaszmentesen rágni. A mai panaszom az, hogy éjszaka lüktetve fáj a csont, mintha még benne lenne az állkapcsomban a gyökér, azon a helyen.
A kérdező hozzászólása: Ajjaj kedves utolsó! Ez nem hangzik jól. Nem lehet hogy valamit elszúrtak az esetedben, mert ez valahogy nem tûnik normálisnak...
Passz. Szerintük minden O.K.

Fáj a fogkő eltávolítás?

Eddig is éreztem hogy tt van(nem sok ideje) de gondoltam nem komoly de nem javult ma megnéztem és láttam hogy valószín?leg fogk?. Egy keveset sikerült eltávolítanom. Nagyon megsúroltam de vérezni kezdett mivel érzékeny a fogínyem de ott különösen és vérzett viszont nem javult... az eltávolítás fáj? mennyi ideig tart? mi történik? ? mi rosszabb tömés érzéstelenít?vel, húzás érzéstelenít?vel vagy fogk? eltávolítás?

Legjobb válasz: kicsit kellemetlen, de nem fájdalmas, max akkor, ha társul hozzá ínygyulladás.

kicsit kellemetlen, de nem fájdalmas, max akkor, ha társul hozzá ínygyulladás.
Azért vérzik mert be van gyulladva. Felesleges ezen aggódni, hogy fáj e, mert mindenképpen le kell szedetned, ha nem akarsz komolyabb gondokat. egyértelmûen, ha valami érzéstelenítve van az nem fáj. Ergo a fogkõlevételt érzed, de nem fájdalmas inkább itt-ott kellemetlen tud lenni, viszont hasznos!

Fáj a spirál eltávolítása?

Legjobb válasz: Ha közben ütnek is, vagy satuba szorítják az ujjad, akkor biztos...

Ha közben ütnek is, vagy satuba szorítják az ujjad, akkor biztos...
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert a felrakás nem volt éppen kellemes.

Ezzel a készülékkel fáj a szőr eltávolítás?

http://www.philips.hu/c/ipl-szoertelenites/lumea-sc2001_01/p..

Legjobb válasz: Nem, de egy ilyen 100ezer Ft felett van.

Nem, de egy ilyen 100ezer Ft felett van.
A kérdező hozzászólása: Az nem baj:)
Jó világ :D Amúgy ha kiszámolom, lehet olcsóbb, mint 3 hetente a teljes test gyanta.
Na kiszámoltam, és jóval olcsóbb. Még akkor is, ha a lábát mondjuk epilálja valaki (én csak ott bírom ki).
nem kimondottan fáj, de azért megérzed.. attól függ, hogy milyen intenzitásra van állítva... olyasmi, mintha egy pillanatig valami megégetne, de nagyon gyorsan elmúlik.. villanás után kb 3-4 mp múlva teljesen normális érzés

Miért van az, hogy a 3. naptól fáj a tampon felhelyezése/eltávolítása?

Már vagy 4 éve használok tampont és elég kellemetlen érzés.Viszont,ha estére mondjuk betétet használok,akkor utána a következ? nap már megint könnyen feltudom helyezni.

Legjobb válasz: Mert nem elég nedves a hüvelyed.

Mert nem elég nedves a hüvelyed.
mert száraz a hüvely.használj kisebb tampont vagy hagyd bent tovább

Szájműtét (bölcsességfog eltávolitása) után fáj a varratszedés?

Legjobb válasz: Nem, a nehezén túlvagy. Nyáron volt szájseb. mûtétem, tudom, milyen rossz, de a varrat az már piskóta, kicsipkedik egy kis csipesszel, de egy része lehet, hogy magától is kijön, nekem kiesett. Jobbulást:)

Nem, a nehezén túlvagy. Nyáron volt szájseb. mûtétem, tudom, milyen rossz, de a varrat az már piskóta, kicsipkedik egy kis csipesszel, de egy része lehet, hogy magától is kijön, nekem kiesett. Jobbulást:)
A rémtörténetes vagyok :) , köszi Nektek, aranyosak vagytok! Sajnos ez a zsibbadós, fájós állapot azóta is tart, soha nem lesz már régi az arcom jobb fele. :( Nekem akkor is nagyon fájt, mikor próbált kibújni. De most ugye maradt még három, és inkább szenvedek vele, amikor próbál bújkálni kifelé, minthogy még egyszer átéljem ezt. Kívánom, hogy Soha Ne Éljétek ezt át, és minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Az a vicces hogy nekem nem is bújt kifelé :D hanem azért küldtek el egy röntgenre mert fájt az egyik fogam és elõször a bölcsességfogra fogták, miközben kiderült csak gyökérkezelni kellett azt az egyet, és azóta nem fáj. viszont idõpontom már volt a szájseben, úgyhogy bónuszba kaptam egy mûtétet :D
19:48-as vagyok.Úristen teljesen megrémitett a történeted:S Remélem én tényleg nem jutok idájig.Jobbulást neked:) És nektek akkor is fájt miközben bújt kifele?
kérdezõ vagyok:) Köszi hogy válaszoltál.Röntgenen nem voltam.Nincs panaszom, nem is érzem, hogy jön.Nõvérem azt mondta, hogy ha kibujik szépen, és ha nem fáj akkor nem kell hozzá nyulni.Tesómnak azért kellett kihuznia, mert letört belõle egy kis darab.Hát remélem nem kell kihuzatni.Még nagyon kicsit van kint, de csak egy csikban.Remélem érted hogy akarom irni:S Köszi mégegyszer:)
szia. Én kérdeznék a kérdezõtõl.Nekem most van úton a bölcsesség fogam.neked miért kellett ki mûteni? Kicsit félek az enyémtõl, de remélem nem lesz vele gond.Jobbulást, és köszi a választ elõre is:)
Nekem is volt szájsebészeti mûtétem. Én rettegtem a varratszedéstõl. Erre szinte le sem ültem, már kikapkodta a doki, és jöhettem is. Én meg csak néztem, mondom ennyi? Õ meg megkérdezte, hogy miért mit vártam? Hát mondom azt, hogy fájni fog. Szóval csak nyugalom. Nem vészes az egész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Húúú nekem csak rossz élményeim vannak. Nekem sem úgy állnak a bölcsesség fogaim ahogy kellenének, az összeset ki kellene húzatnom, mert nem tudnak kibújni. Sajnos az egyik kb. 4 éve kilyukadt, ki kellett mûteni. Az orvos azt mondta fél óra... Több mint másfél órába tellett mire kiráncigálták a számból a fogat, a vér fröcsögött az arcomra, nagyon brutál volt. Az arcom jobb fele másfél hétig tiszta kék-zöld-lila volt, és szájzárat kaptam. Így se enni, se inni nem tudtam. Mikor egy hét múlva mentem varratszedésre, nem tudtam úgy kinyitni a számat, hogy az orvos kivegye a varratokat. Szétfeszítette, aminek az lett a következménye, hogy eltörte az állkapcsom... azóta az arcom jobb fele folyamatosan fáj, zsibbad, nagyon érzékenyek a fogaim és az ínyem. Bocsi, hogy ilyen rémtörténteket írok, és kérlek titeket ezért ne pontozzatok le, de gondoltam megírom, hogy ilyen is elõfordulhat. Amúgy a varratszedés nem fájdalmas. Kitartást Neked és minden jót!
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtatást :) Kedves kérdezõ:) : Azért kellett kimûteni mert abban a szerencsétlen helyzetben vagyok hogy (panoráma röntgen alapján) egyik bölcsességfogam se úgy áll ahogy kellene :S és még helyük se nagyon van kibújni. most csak az egyiket szedte ki , de ez is elég volt :S nem volt vészes, de tényleg, fél óra alatt megvolt, csak most így utólag ez a duzzanat idegesít, mondjuk már az is szépen múlik:) Remélem neked nem kell a szájsebészeten végezned!:) Röntgened van már? panaszt okoz? ja és amúgy ahogy hallottam amint kibújik a bölcsességfog, (nem ijesztgetni akarlak de) már ki is kell húzni , merthogy nehezen elérhetõ és könnyen romlik. nah sok szerencsét! :)
Szia!:) Én 14 éves vagyok, és nekem is ki kell majd mûteni a bölcsességfogam csíráit, mielõtt kibújnak mert fogszabályzós vagyok és röntgen szerint ha kibújnának újra összetorlódna a 7 éven át szabályzott fogsorom:S De mi altatásban fogjuk kérni, mert én gyenge idegzetû vagyok és tuti összepisilném magam hogyha látnám hogy szikével vagdosnak a számban :$ Szerintem a varratszedés nem fájhat, mert addigra már begyógyul a seb és szerintem nem sok mindent érezhet belõle az ember.. Bocs hogy nem adtam kielégítõ választ, de még nem estem túl a dolgon, szóval nem tudok a varratszedésrõl nyilatkozni.:)
A rémstory-s vagyok. :) Örülök, hogy túl vagy rajta!!! Látod, nem is kellett volna annyira izgulni. :) Minden jót Neked!
A kérdező hozzászólása: na megvolt a varratszedés és tényleg nem fájt :) tök szépen be is gyógyult! köszi mindenkinek :)
A kérdező hozzászólása: hú oké köszi :) egy hét múlva kell visszamennem
nem fáj a varratszedés..nekem a négy bölcsességfogam egyszerre szedték ki. 10 injekciót kaptam, és egy hétig szenvedtem. Ha már túlélted a mûtétet a varratszedés meg sem kottyan, szinte semmit sem érzel, csak vigyázz. Nekem túl korán szedték ki, és az egyikbõl egy kémcsõnyi gennyet kellet leszívni, mert még nem forrt össze. Nehogy így járj. Jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Húú õszintén sajnállak :S át tudom érezni, legalábbis sejtem, mert ha egy ilyen egész jól sikerült mûtét mint az enyém így fájt, azaz kellemetlen volt, akkor Neked.. azért javult már vmit? bárcsak tényleg bölcsebbek lehetnénk ezektõl a fogaktól :D
én most lábadozok, tegnap elõtt mûtöttek, nekem mind a négyet az ínyem alól szedték ki, mert nem lett volna helyük kinõni... Altattak engem is, igazából nem veszélyes, csak idegesít, hogy nem tok rendesen beszélni, meg hogy fel vagyok dagadva, olyan fejem van, mint egy sajt:( 4 nap múlva szednek varratot, utána remélem sokkal jobb lesz..:$

Mi a véleményetek a spirálról? Az orvosom ezt javasolta, a 6hetes kontrollon a szoptatás mellett védekezés céljából. Tapasztalat? Tényleg nagyon erős vérzést okoz? Fáj az eltávolítása?

Jó lenne olyanok véleményét olvasni,akik szintén így védekeznek szoptatás alatt.

Legjobb válasz: Én nem tetettem,nem birnám elviselni az idegen tárgyat a testemben.

Én nem tetettem, nem birnám elviselni az idegen tárgyat a testemben.
Azt mondta az orvosom, ha 5 éven belül nem szeretnék újabb babát, akkor nem célszerû felhelyezni. Mivel szülni szeretnék még 4-5 éven belül, így nem ezt a védekezést választottuk.
Elõzõ vagyok, szóval ha 5 éven belül nem érdemes a spirál. Bocs, kicsit belegabalyodtam!
Szia! Én spirált tetettem fel az 1. gyerekem után is, és most is. A két tesó között 2, 5 év van. Szóval nem vártunk 5 évet. A felhelyezés szinte fájdalommentes volt, a levételt pedig észre se vettem. Inkább csak pecsételõ vérzésem volt kb. 10 napig. Szerintem az egyik legegyszerûbb és legolcsóbb módja a védekezésnek.
Nagy 10 éves, kicsi 1. Amikor a nagy 2 éves volt, felrakattam és fent volt 6 évig. Semmi gond nem volt, arról nem is beszélve, hogy olcsóbb, mint a 6 évi gyógyszeradag. Amikor levetettem, rá 3 hónapra lettem terhes a másodikkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem az jut róla az eszembe, hogy elég sokan azért terhesek lesznek mellette. Barátnõm anyukája akkor lett terhes, amikor mi voltunk kb. 17 évesek, így lett a 4. gyerek fiú, a három lány mellett. Én ezért aggódnék, hogy mennyire hatásos.
nekem a 6 hetes kontrollon a mirena-t javasolta(mert szoptatás mellett az jobb)és minden szempontból jobb mint a spirál.Még nem tetettem fel, de a jövõ hónapban kiváltom és feltetetem.Amúgy volt már spirál feltéve nekem, még évekkel ezelõtt, csak nem bírta a szervezetem és kicsúszott 2x, észre sem vettem.a feltevés egyáltalán nem fáj.

Fáj a petefészekcysta eltávolítása?

17 éves vagyok, múlt csütrörtökön fedezték fel, azóta már több mint egy centit n?tt.Most 5,71 cm.Köldökön kereszt?l fognak jöv? szerdán m?teni.NAGYON FÉLEK!!!

Legjobb válasz: Szia! A nõvéremet mûtötték ilyennel. A mûtét alatt elérzéstelenítették. Utánna pedig olyan erõs fájdalom csillapítót adnak, hogy nem fogod érezni a fájdalmat.

Szia! A nõvéremet mûtötték ilyennel. A mûtét alatt elérzéstelenítették. Utánna pedig olyan erõs fájdalom csillapítót adnak, hogy nem fogod érezni a fájdalmat.

A fogkő eltávolítás fáj?

Nekem nagyon rosszak a fogaim. Az ínyem be van gyulladva és még így minden nélkül is kellemetlen. ha fáj mennyire, mihez lehetne hasonlítani? És mennyi ideig fáj csak 1-2 másodpercre vagy folyamatosan mi közbe csinálják. És utána is fáj vagy nem?

Legjobb válasz: A fogkõ eltávolítása nem fáj, csak kellemetlen, ha számban turkálnak.

A fogkõ eltávolítása nem fáj, csak kellemetlen, ha számban turkálnak.
Nem fáj. Nem is nagyon kellemetlen, csak olyan mintha fogkefével dörzsölnéd a fogad. Csak ezt a fogorvos nem fogkefével csinálja.
A kérdező hozzászólása: De gondolom azért kicsit kellemetlenebb ha be van gyulladva ugye?

Volt valakinek anyajegy csomó eltávolítása a hajas fejbőrön? Plasztikára küldtek, helyi érzéstelenítés, kívágás. Mennyire fáj az egész műtét és utána?

Legjobb válasz: Testvéremnek volt és mondta hogy nem fáj egyáltalán csak hallod ahogy vágják! Mintha anyagot vagnának! Azután se panaszkodott!

Testvéremnek volt és mondta hogy nem fáj egyáltalán csak hallod ahogy vágják! Mintha anyagot vagnának! Azután se panaszkodott!
Nekem többet is lemûtöttek már a bõrömrõl, de egyik sem volt hajas területen. Amit az elsõ ír az valami oltári nagy baromság, mi az hogy hallod a vágást? Beadják a szurit, az fájni fog úgy készülj, nekem legalábbis nagyon fájt, de csak néhány másodpercig tart és utána semmit az égvilágon nem fogsz érezni, azt se fogod tudni elkezdték-e már. Mikor varrnak össze azt szintén érezni fogod de cseppet se fog fájni, csak érzed ahogy feszegetik a bõrt. Az egész 15-20 perc alatt meg lesz, nem kell félned tõle. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!