Találatok a következő kifejezésre: Fáj a a makk része (9 db)

A nemi szervemen merevedési állapotban fáj a makkom körüli rész és a bõr nehezen húzható le és a makkom is kicsit fáj ha ha ruhával vagy a kezemmel érek hozzá, jó ez így? Van rá megoldás?

Legjobb válasz: Ez enyhe fitymaszûkületnek tûnik. Próbáld meg esténként fürdésnél föl-le mozgatni többször, hátha magától tágul egy kicsit (de csak óvatosan)! Ha nem sikerül, nézesd meg egy orvossal! A makk pedig többnyire akkor válik érzékennyé, ha a rendszeres tisztálkodás (szappanos mosás, szárazra törlés törölközõvel) elmarad. Ilyenkor begyulladhat ami érzékenységet eredményez. De ha nincs begyulladva, akkor is lehet érzékeny, mert nem érik ingerek. Szóval minden nap mosd meg és töröld szárazra és egy idõ után talán elmúlik.

Ez enyhe fitymaszûkületnek tûnik. Próbáld meg esténként fürdésnél föl-le mozgatni többször, hátha magától tágul egy kicsit (de csak óvatosan)! Ha nem sikerül, nézesd meg egy orvossal! A makk pedig többnyire akkor válik érzékennyé, ha a rendszeres tisztálkodás (szappanos mosás, szárazra törlés törölközõvel) elmarad. Ilyenkor begyulladhat ami érzékenységet eredményez. De ha nincs begyulladva, akkor is lehet érzékeny, mert nem érik ingerek. Szóval minden nap mosd meg és töröld szárazra és egy idõ után talán elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, esetleg ha valakinek van még ötlete nyugodtan írjon :D
Mindenképpen húzd teljesen hátra a bõrt, és gondosan mosd ki alatta, langyos szappanos vízzel. Törölgesd is meg Ha ismételten is fáj, akkor urológiára menjél el. A doki megnézi, és megmondja mit csináljál. Inkább most, mint egy hónap múlva...

Miért fáj érzékeny a makkom, ha szopják. De csak 1 részen az?

nincs fityma szükületem

Legjobb válasz: Ne egy cápa szájába rakd,na de komolyan az lenne a gond ha nem lenne érzékeny:) Mi az ,hogy fáj? Elviselhetetlenül vagy csak annyira érzékeny,hogy az már fáj?:)

Ne egy cápa szájába rakd, na de komolyan az lenne a gond ha nem lenne érzékeny:) Mi az , hogy fáj? Elviselhetetlenül vagy csak annyira érzékeny, hogy az már fáj?:)
A kérdező hozzászólása: annyira érzékeny, hogy már fáj
errõl most makk marci jutott eszembe: http://www.anyaknapja.eoldal.hu/img/mid/46/makk-marci-kirand..
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem, kicsit duci is.
Tudtommal azért olyan, mert ott sok ér fut össze, elvileg e természetes, úgy tudom... de én is kíváncsi lennék még pár válaszra... amúgy, nekem is olyan....
Szerintem meg nem fertõzés, csupán a fitymád szûkebb, mint kellene és a duzzadó pénisz szorítja el.Ha ez van.akár baj is lehet, ha ugyanis nagyon szûk, megeshet, hogy nem megy majd vissza a helyére.Nem jut eszembe a jelenség neve, de láttam képeket róla.Ha nem tévedek, talán "corona" vagy coronial is van a megnevezésében. EE tudna bõvebben hozzászólni...X
egyszer nekem is volt ilyen, pedig én se szexelek... én is kíváncsi vagyok rá
Allergiás lehet az alsógatyád anyagára.
h sokat vered.attól van.és ezért kiszárad.Túl fönt tartod a bõrt és hozzá ér a makkodhoz az ujjad és kicseszered.
Nem mosod eleget!
az gomba is lehet.elmúlik nem kell aggódni.
Hát nem tudom, ha gombás akkor nehezen múlik el kezelés nélkül.
A kérdező hozzászólása: az elsõ hozzászólótól kérdezem hogy neki mi volt? elmúlt magától? és a gomba szerintem nem valószínû mert ahogy néztem a neten akkor valami váladék is van, nekem viszont nincs semmi ilyesmi.
a gomba viszketne is.a 2 válasz a legvalószinûbb.
vagy a 3.-ik

A makkom felső része kicsit piros enyhén ráncos érintésre érzékeny kelletmetlen, nem viszket nem fáj csak érzékeny kb 1 éve ilyen mit lehet tenni vele?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy száraz? Szappannal mosod? Mert az megbonthatja a makk nyálkahártyájának természetes védelmét.

Nem lehet, hogy száraz? Szappannal mosod? Mert az megbonthatja a makk nyálkahártyájának természetes védelmét.
Ja, a szûkületet azt látom hogy nincs :D Próbáld meg a Neogranormont a folt egy részén, nézd meg, okoz-e valami különbséget amíg el nem jutsz a dokihoz :)
A kérdező hozzászólása: köszi, megpròbàlom
A kérdező hozzászólása: 4 napja hasznàlom a neogronormont, a fitymàn èrzèkelhetõ a vàltozàs, a makk repedezettsège nem vàltozott èrzèkenysège nagyon minimàlisan vàltozott.
Érzékenység: jó vagy rossz irányba változott? :)
A kérdező hozzászólása: A fityma az teljesen jò lett olyan volt mintha eleven lett volna mèg az erek is kiültek rajta de most màr jò, a makk pedig kicsivel jobb màr nem annyira kellemetlen ha hozzà èrek de a fukciòjàt mèg mindig nem tudnà ellàtni
A kérdező hozzászólása: az nem lehet hogy be van gyulladva a makkom? mert mindig piros szine van a makkomnak , akkor mivel kenjem ?
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/121022/DSC_0055_www.kepfeltoltes.. Most igy nèz ki
Ez így egyáltalán nem tûnik gyulladtnak szerintem.
Egyáltalán nem gyulladt a makkod!!
A kérdező hozzászólása: akkor mièrt èrzèkeny a makkom? mitöl vannak piros foltok rajta ?
Én egy gyulladásnál sokkal erõsebb vörösségre számítanék... Szerintem nézesd meg dokival ^^ Valószínûleg jobban meg tudja állapítani, mi a baj.
A kérdező hozzászólása: Na tegnap voltam urulògusnàl, azt mondta hogy a pöttyök a makk tövèben zsirmirigyek teljesen normàlisak nem kell csinàlni vele semmit, ha zavar akkor co2lèzeres kezelèssel eltüntethetõ, a ràncossàga is normàlis az èrzèkenysègre meg azt mondta hogy a makk tul sok ingert kapott ezèrt igy reagàl erre , ugyhogy egy darabig kimeèljem bàrmilyen nemü ingertöl akkor fog javulni a helyzet.
A kérdező hozzászólása: megnèzetem, egy valamire ràjöttem a makk meg a fityma mindig össze van tapadva, egyszer ugy össze tapadt hogy azòta van az hogy èrzèkeny mintha eleven lenne , de nincs fityma szûkületem , olvastam hogy jò rà a neogronormon kenõcs mivel kèpezi a hàmsejteket, de tènyleg gombàsodàs tuti hogy nincs mert akkor viszketne stb
Köszi. Hát, a képen éppen csak kivehetõ, hogy más a teteje mint az oldala... és egyáltalán nem tûnik problémásnak (pl. ha mondjuk gombás fertõzés lenne vagy dermatitis, akkor ennél lényegesen nagyobb különbségre számítanék). Sajnálom, nincs ötletem a fenti kenõcsöt leszámítva, meg azt, hogy nézesd meg egy dokival. Aztán légyszi mondd majd el, mi volt a gond, hadd okosodjunk :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/121017/DSC_0061_www.kepfeltoltes.. ez az csak mobilrol tudom rendezni a dolgokat nem szàmitogèpröl
És a tusfürdõk nem bonthatják meg ? Tudsz jobbat mint egy baba szappan ? A fiatal fiúk zömének mind ilyen . Majd 70éves korukban nem ilyen lesz, de akkor meg más gonddal állnak elõ .Amig nem volt net addig ennyi gond sem
A szappanon nem csak a sima szappant értettem, hanem minden pipere készítményt (a tusfürdõ is ide tartozik). Vannak, akiknek érzékenyebb a makkjuk ezekre a készítményekre. Akkor elegendõnek kell lenni a sima meleg víznek, vagy be kell szerezni valamilyen gyógyszertári készítményt erre a célra.
A kérdező hozzászólása: nem, nem szàraz , èrdekes mòdon csak a makk felsõ rèsze ilyen amit ugye a mi szemszögünkböl làtunk , az oldala meg az alja nem ilyen nem tudom mit kellene tenni
A fitymád (ha van), teljesen fedi a makkodat?
A kérdező hozzászólása: persze teljesen fedi bõven
A kérdező hozzászólása: jobban mondva mindenhol ràncos de a teteje a legdurvàbb, kb olyan èrzès ha huzogatom a fitymàm(a maszturbàlàs lehetetlen) mint mikor megègetjük a nyelvünket forrò levessel ès jòdarabig èrzèkeny mindenre, na ilyen èrzèkeny a makkom , ha igy marad soha nemfogok tudni szexelni :-(
Ez nagyon fura. Egyrészt szerintem menj el orvoshoz, szakorvoshoz (értek ez alatt akár bõrgyógyászt is, ki tudja, hátha van értelmes mondanivalója; bár a bõrgyógyászatot ismerve eléggé olyan „hát akkor próbáljuk ki ezt, ha nem megy, próbáljuk ki amazt” a dolog. na mindegy). Másrészt pedig: • Történt akkoriban bármi szokatlan, amikor ez a folt megjelent? (bármilyen testi, lelki baj, betegség, egy ideig fürödni nem tudás, teljesen mindegy, bármi) • Vannak más bõrproblémáid esetleg? • Hámlik a folt? Változékony kinézetre, tapintásra, vagy teljesen állandó? • Mivel, hogyan tisztítod a makkodat, ha egyáltalán?
Még valami eszembe jutott: Neogranormon. (Természetesen kizárólag miután elolvastad a betegtájékoztatót) S ne az egész foltot, hanem próbaként csak egy kisebb darabját kend be.
A kérdező hozzászólása: fürödni tudtam vele mindig, de van tejalaergiàm amit hellyel közzel kinõnettem egy pàr ève nem volt kiütèsem, debkb egy idõben jelent meg az èrzèkenysèg hogy megjelentek a zsirmirigyeim a makk tövèben, de tegnap azt vettem èszre tūzetes vizsgàlat utàn hogy magàn a makk felületèn kb homok szemnyi mirigyek vannak egy pàr darab ha egyàltalàn mirigyek de csak erõs fènynèl làthatòak.
A kérdező hozzászólása: hàmlani nem hàmlott soha, nem is viszketettsemmi ilyen olvastam hogy ingernek kell kitenni, de mig nem jelentek meg a foltok meg èrzèkenyedett el addig volt inger, ugy hogy ez sem jött be, ha kèpet teszek fel az segit ?
Igen, az segítene az ötletelésben. Bár biztosat csak orvos tud mondani.
A kérdező hozzászólása: majd csak este tudok kèpet feltenni 8 körül
Szuper, kösz a visszajelzést :)

A makkom és a körülötte lévő rész eléggé piros, és ha felhúzom akkor eléggé fáj, és ragad. Gyulladás lehet?

Legjobb válasz: Ragad mert nem mostad meg tisztára a szmegmától.Ez termelõdik a makkor pereme alatt.Ettõl gyulladt is Neogranormonnal kenegesd. 1-2na és rendbe jön .

Ragad mert nem mostad meg tisztára a szmegmától.Ez termelõdik a makkor pereme alatt.Ettõl gyulladt is Neogranormonnal kenegesd. 1-2na és rendbe jön .
A kérdező hozzászólása: oké köszi a gyors választ, rossmannban lehet kapni?, vagy csak gyógyszertárban?
Hát ez a válasz nagyon nem volt így kerek. Elõször is rendkívül fontos, hogy a gyulladt részt jól megtisztítsd és fertõtlenítsd. A legjobb ha kamillás vízzel naponta többször átmosod, majd Betadinos kenõcsöt raksz oda. A Neogranormon esetén nagyon nem vagyok biztos, hogy használ az ugyanis hámosító kenõcs. Alapvetõen jó sérülésekre, de tudtommal nem fertõtlenít és ha így van nem akadályozza meg a vissza fertõzést, ami a te esetedben nagyon lényeges lenne. E nélkül nem kezdõdik el a gyógyulás. Késõbb pedig ott is mindig mosd meg rendesen.
Pigmenthiány. Azért mutasd meg dokinak!
Vitiligo.Nézz utána a google-ban..
KedveS Kérdezõ! Mindeképpen mutasd meg orvosnak, mert ez rák-elõzõ állapot is lehet. Persze lehet vitiligo (körülírt pigmenthiány) is, de ezt nem tudod az internetes adatbázisok képei alapján eldönteni. Üdv: dr. Szalai Krisztián

15 éves vagyok, a makkomon van pár piros pötty és viszket meg fáj. Meg az alatta lévő bőr is piros azon a kis részen, de csa kaz egyik oldala?

már 2-3 napja van ez, van hogy nehezen tudom hátra húzni emiatt mert fáj, szerintetek mi lehet ez? kicsíphette a vizelet?

Legjobb válasz: érzékeny is

A kérdező hozzászólása: érzékeny is
Bõrgyógyászat mindenütt van. De elsõ körben a körzeti is jó, aki csak tudja, hogy hova küldjön, ha indokolt.
A kérdező hozzászólása: akkor szerinted mondjam anyának hogy vegyen oldatosat?
"krém összeáll" Nekem az oldat jobban bevált pont emiatt, de az eleinte csípett, mostmár nem.
A kérdező hozzászólása: most bekentem, olyan jóó hûsíti :DD
A kérdező hozzászólása: köszi, kenem mától 1 hétig és reggel este fürdés derékól lefele reggel :D és ha nem múkig góó gyerekorvos..
A kérdező hozzászólása: hát tuddo a krém rajta össze ált
Mi az, hogy "talytékos"? Reggel és este kend be, de elõtte persze meg kell mosni és szárazra törölni. Ha egy hét alatt nem jön rendbe, akkor el kell menni az orvoshoz. Ha nincs ott bõrgyógyászat, akkor a gyerekorvosnak is megmutathatod.
A kérdező hozzászólása: írjatok mert fontos lenne és sûrgõs..
A kérdező hozzászólása: kenegetem 2-3 napig reggel este, ésha addigra 2-3 napon belül nem múlik el elmennyek a gyerekorvosomhoz?
A kérdező hozzászólása: ha elmegyek gyerekorvosomhoz, neki is megmutathatom? vele is fordulhatok ezzel? :/
A kérdező hozzászólása: nállunk nincs ilyen nemi gondozó.. csak gyerekorvos
Szinte biztosan gombás fertõzés! A Canesten krém nem feltétlenül jó, fõleg ha a makkra kened és a fitymát visszahúzod rá. Kénytelen leszel a bõr és nemibeteg gondozóba elmenni, ahol megnézik a tünetet és egy 4 szemes gyógyszert írnak fel. Hetente egyet kell ebbõl bevenni. 2-3 napon belül a tünetek megszünnek és hosszú távon oldják meg a problémát, nem csak tüneti kezelést adnak. Én rendszeresen úszom, sikerült nekem is ilyen tünetekkel járó fertõzést összeszedni. Égõ volt a bõr és nemigondozó, de legalább hatásos. Ja: én megmutattam faternak és együtt szerveztünk apa-fia napot. :) 16 F
Ha egyszer bekened, az biztos, hogy nem elég. Viszont ha nem tudod mi okozza, akkor lehet hogy felesleges is.
A kérdező hozzászólása: megvan a krém a canesten, hányszor egy nap kenni?
A kérdező hozzászólása: 1x bekentem Canestennel és ilyen talytékos lett vagy milyen ez normális?
Valószínûleg gombás fertõzés. Vegyél a patikában Canesten kenõcsöt vagy oldatot és azzal kenegesd. Ha pár nap alatt nem javul, akkor menj el orvoshoz.
szia. mitõl volt ez a gondod?? a barátomnak ugyanez van. segits légyszi! köszi.

Fáj a péniszemnek a makk része. Mi lehet a bajom? Hogy lehetne felismerni a fitymaszükületet?

Urulógus elküldött ideggyógyászhoz,mondván hogy ez nem az ? szakterülete, holnap megyek.Kicsit parázok.

Legjobb válasz: Ha az urológus máshová küldött, akkor valószínûleg nem látott urológiai problémát! Egy fitymaszûkületet könnyû felismerni: Ha nem tudod hátra húzni a fitymádat a makkról, akkor az az! Ha valami feldörzsölte volna, akkor biztos azt is látta volna! Nem ütötted meg valamivel? Az nem mindig hagy látható nyomot!

Ha az urológus máshová küldött, akkor valószínûleg nem látott urológiai problémát! Egy fitymaszûkületet könnyû felismerni: Ha nem tudod hátra húzni a fitymádat a makkról, akkor az az! Ha valami feldörzsölte volna, akkor biztos azt is látta volna! Nem ütötted meg valamivel? Az nem mindig hagy látható nyomot!
én nehezen tudom ha áll a farkam de ha nem áll akkor tudom ez szerintetek az a szükület válaszoljatok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!