Találatok a következő kifejezésre: Ezt nem azt (20537 db)

Ha valaki azt mondja hogy ez nem az Úrtól/Szentlélektől van, akkor az már a Szentlélek káromlása?

http://www.youtube.com/watch?v=MZTRw_Tgmy8

Legjobb válasz: Szia Ezzel kapcsolatban meg kell vizsgálnunk, hogy mit ír errõl a Biblia. A Szentírás legtöbbször a józansággal, éberséggel, önuralommal kapcsolja kapcsolja egybe a Szentlelket, de a részegséggel, extázissal, önkívülettel szinte soha. A szélsõségesen karizmatikus gyülekezetekben gyakran hivatkoznak az elsõ pünkösdre, amikor a jelenlévõ tanítványokat részegnek nevezte a csúfolódó sokaság. Ezt azonban az érthetõ nyelveken szólásra mondták, mivel nem tudták hová tenni azt a jelenéget, hogy mindenki a saját nyelvén hallja az igét. Hasonló példa a Bibliából például, mikor Anna a templomban imádkozott, hogy Isten vegye el a meddõségét, Éli, viszont azt gondolta, hogy részeg, mivel látta a száját mozogni, de a hangját nem hallotta. A karizmatikus tanítók gyakran használják még példának a következõ igét: Ézsaiás 29:9-14: Ámuljatok és bámuljatok, vakoskodjatok és vakuljatok meg! Legyetek részegek, de ne bortól, tántorogjatok, de ne az italtól! Mert rátok árasztotta az Úr a kábultság lelkét. Bezárta szemeiteket: a prófétákat, befödte fejeiteket: a látnokokat. Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsõít engem, de szíve távol van tõlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat, azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad. Itt azonban Isten negatív ítéletérõl ír az ige. További félreértelmezett igehely amikor Pal szembe állítja a részegséget a Szentlélekkel való beteljesedéssel. Efézus 5:18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel. Ezt a verset úgy ferdítik, hogy "Ne bortól részegedjetek meg, hanem Isten Szellemétõl." De olyan stílusban mondják, mintha szó szerint a Bibliát idéznék. A Galata 5:22-23 a Lélek gyümölcséhez veszi az önuralmat. Hogyan adhatna ilyen viselkedést egy olyan Lélek, akinek a gyümölcse a önuralom? Az 1 Korintus 14 az érthetetlen nyelveken szólásról ír. Itt Pál határozottan kitiltja ezt az ajándékot a gyülekezetbõl, mivel ha többen használnák ezt, akkor zûrzavar keletkezne, illetve ez botránkoztató hatású. A levél többször is kitér arra, hogy Isten nem a zûrzavarnak, hanem a békességnek Istene. Gyakorlati példából kiindulva: ezt a mozgalmat és viselkedést rengeteg kritika és bírálat éri, keresztény köröbõl is. Bár Pál az 1 Korintus 12-ben írja, hogy "senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által" Ezek a kritikusok vallják, hogy Jézus az úr, a pásztorok, és a hívek is, noha ha a Szentlelket káromolták volna, erre képtelenek lennének, a Bibliai példa szerint is, illetve a mai világban is ha valaki a Szentlélek ellen szól, az többé nem tudja ezt megvallani, és egyszerûen képtelen a megtérésre. Sok ilyen történetet hallani. A Biblia a fegyelmet, rendet mindig egy pozitív, követendõ példaként említi. Jó lenne, ha így is tekintenének ezekre a dolgokra "a szentek minden gyülekezetében"

Szia Ezzel kapcsolatban meg kell vizsgálnunk, hogy mit ír errõl a Biblia. A Szentírás legtöbbször a józansággal, éberséggel, önuralommal kapcsolja kapcsolja egybe a Szentlelket, de a részegséggel, extázissal, önkívülettel szinte soha. A szélsõségesen karizmatikus gyülekezetekben gyakran hivatkoznak az elsõ pünkösdre, amikor a jelenlévõ tanítványokat részegnek nevezte a csúfolódó sokaság. Ezt azonban az érthetõ nyelveken szólásra mondták, mivel nem tudták hová tenni azt a jelenéget, hogy mindenki a saját nyelvén hallja az igét. Hasonló példa a Bibliából például, mikor Anna a templomban imádkozott, hogy Isten vegye el a meddõségét, Éli, viszont azt gondolta, hogy részeg, mivel látta a száját mozogni, de a hangját nem hallotta. A karizmatikus tanítók gyakran használják még példának a következõ igét: Ézsaiás 29:9-14: Ámuljatok és bámuljatok, vakoskodjatok és vakuljatok meg! Legyetek részegek, de ne bortól, tántorogjatok, de ne az italtól! Mert rátok árasztotta az Úr a kábultság lelkét. Bezárta szemeiteket: a prófétákat, befödte fejeiteket: a látnokokat. Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsõít engem, de szíve távol van tõlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat, azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad. Itt azonban Isten negatív ítéletérõl ír az ige. További félreértelmezett igehely amikor Pal szembe állítja a részegséget a Szentlélekkel való beteljesedéssel. Efézus 5:18 Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel. Ezt a verset úgy ferdítik, hogy "Ne bortól részegedjetek meg, hanem Isten Szellemétõl." De olyan stílusban mondják, mintha szó szerint a Bibliát idéznék. A Galata 5:22-23 a Lélek gyümölcséhez veszi az önuralmat. Hogyan adhatna ilyen viselkedést egy olyan Lélek, akinek a gyümölcse a önuralom? Az 1 Korintus 14 az érthetetlen nyelveken szólásról ír. Itt Pál határozottan kitiltja ezt az ajándékot a gyülekezetbõl, mivel ha többen használnák ezt, akkor zûrzavar keletkezne, illetve ez botránkoztató hatású. A levél többször is kitér arra, hogy Isten nem a zûrzavarnak, hanem a békességnek Istene. Gyakorlati példából kiindulva: ezt a mozgalmat és viselkedést rengeteg kritika és bírálat éri, keresztény köröbõl is. Bár Pál az 1 Korintus 12-ben írja, hogy "senki sem mondhatja: "Jézus Úr", csakis a Szentlélek által" Ezek a kritikusok vallják, hogy Jézus az úr, a pásztorok, és a hívek is, noha ha a Szentlelket káromolták volna, erre képtelenek lennének, a Bibliai példa szerint is, illetve a mai világban is ha valaki a Szentlélek ellen szól, az többé nem tudja ezt megvallani, és egyszerûen képtelen a megtérésre. Sok ilyen történetet hallani. A Biblia a fegyelmet, rendet mindig egy pozitív, követendõ példaként említi. Jó lenne, ha így is tekintenének ezekre a dolgokra "a szentek minden gyülekezetében"
Én azt mondom: vajon muszáj mindenáron megítélni egy jelenséget, milyen szellemtõl van? Jobb egyáltalán nem ítélni, ha nem vagyunk valamiben teljesen biztosak, mint elhamarkodottan ítélni. Figyelmeztetés1: "Ján 7:24 Ne ítéljetek a látszat után, hanem igaz ítélettel ítéljetek!" Figyelmeztetés2: "1Kor 4:4 (...)aki ugyanis engem megítél, az Úr az. 1Kor 4:5 Azért idõ elõtt semmit se ítéljetek, míg el nem jõ az Úr, aki egyrészt világra hozza a sötétségnek titkait, másrészt megjelenti a szíveknek tanácsait; és akkor mindenkinek az Istentõl lészen a dicsérete." Másrészt: vajon csak õbennük lehet a hiba? "1Kor 2:14 Érzéki [=lelki, pszichikai] ember pedig nem foghatja meg [=felfog, megért, helyesel] az Isten Lelkének [=Szellemének] dolgait: mert bolondságok neki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen [=szellemi módon] ítéltetnek meg." A farizeusok koruk legelismertebb, legtörvénytisztelõbb vallási vezetõi voltak, akik elvileg (és saját legszentebb meggyõzõdésük szerint) nagyon jól ismerték Istent és az Õ dolgait - és akik képesek voltak azt mondani Isten Fiának, hogy sátáni erõkkel ûzi ki a démonokat az emberekbõl! Ez önmagában elég kellene legyen, hogy óvatosságra intse az embereket a különféle, nehezen érthetõ/természetfeletti jelenségek megítélésében.
Én nem állítottam, hogy ez nem az Úrtól van, nem ítélem meg. Csak kifejtettem, hog mit ír errõl a Biblia, és néhány tévtanítást ezzel kapcsolatban.

! SPOILER! Az új Farkas filmben mivan a stáblista után? Azt már nem láttam, de hallottam, hogy volt. Nagyjából azt is tudom mi, de akkor nem nagyon értem most ez nem az X-men Ellenállás vége után játszódik?

Legjobb válasz: Ezt még nem láttam csak az elsõt. Az elsõ Wolverine film elõzmény volt, sztem ez is az, mivel Wolverine az egyik legidõsebb mutáns. Közben googleon ránéztem és azt írják,h nem elõzmény, hanem a 3. rész után játszódik.

Ezt még nem láttam csak az elsõt. Az elsõ Wolverine film elõzmény volt, sztem ez is az, mivel Wolverine az egyik legidõsebb mutáns. Közben googleon ránéztem és azt írják, h nem elõzmény, hanem a 3. rész után játszódik.
A kérdező hozzászólása: igen tudom :) ezt írtam hogy tudom, hogy a 3. rész után játszodik és ezért nem értem a végét.
Azt tudom, hogy egy 2 évvel késõbbi jelenet, és szerepel benne Magneto.
Én sem értettem... ha a harmadik után játszódik akkor a Professzor?? És amit mond? Zavaros. :/
A kérdező hozzászólása: mért mit mond?
2 dolog van a stáblista után. 1. mikor évvel késõbb Logan egy repülõtéren van és találkozik Magnetoval illetve a Professzorral. Mind a kettõ visszatérése az ellenállás vége végén van. És utalnak az idén májusban megjelenõ X-man az eljövendõ múlt napjaira. A másodikat pedig kevesen tudják. A Farkas végén extra jelenetekben van, mikor a szamuráj csajtól megkapja a képregénybeli ruháját (sárga-kék ruha).http://www.gamestar.hu/farkas-hugh-jackman-alternativ-jelene.. A CineStar oldalán pedig megtalálhatod a videót: http://cinestar.hu/cikk/farkas-alternativ-zaro-jelenet

Az pánikbetegség, ha folyamatosan kétségbe vagyok esve, és aggódom, de pánikrohamom még nem volt? Kialakulhat ebből pánikbetegség ha ez nem az?

A mellkasom sem szorít, inkább a nyakamnál érzek szorítást. Van hogy hosszú ideig teljesen lebénít a félelem, az aggódás, a kétségbeesés.

Legjobb válasz: Ez pánikbetegség.Menj pszichológushoz,aki segít neked,ez nem normális állapot, a tested állandó készenlétben van emiatt,és ez veszélyes! Orvos,minél elõbb...ne variálj,mert ez a betegség az egész életed tönkreteszi hosszútávon.

Ez pánikbetegség.Menj pszichológushoz, aki segít neked, ez nem normális állapot, a tested állandó készenlétben van emiatt, és ez veszélyes! Orvos, minél elõbb...ne variálj, mert ez a betegség az egész életed tönkreteszi hosszútávon.
A kérdező hozzászólása: persze, persze a doki nem kérdés, már kezelnek, de nem mondták rám, hogy pánikbeteg lennék. Bár én néha úgy érzem, hogy ez is pánik amit érzek, csak nem rohamban jön. Ezért érdekelt, hogy más pánikbetegek éreznek-e ilyet.
Ez nem pánikbetegség. Ha kezelnek vele, akkor van diagnosztizált betegséged is. Tulajdonképpen milyen kezelést alkalmaznak? Milyen gyógyszert kaptál? És mitõl félsz, rettegsz?
A kérdező hozzászólása: van egy ember aki lassan egy éve fenyeget, beperelt, megverte a férjem, telefonon zaklat, verõembereket küld ránk, és megfogadta hogy tönkre teszi az életünket. Legutóbb a házunkba tört be és összetört mindent. benne van a rendõrség is, de addig nem tudnak mit tenni amíg el nem ítélik.
Ez tényleg súlyos eset. Akkor is, ha valóban így történt, és akkor is, ha csak így érzed. Ha így történt, akkor a betörésnek nyoma van, volt, akkor kellett volna rendõrt hívni. Vagy amikor megverte a férjedet, látleletet kellett volna vetetni. Így utólag annyit tudsz csinálni, hogy leírod a dolgokat, és beadod, mint feljelentést, a bíróságon. Elõtte ugyanott segítenek is az ügymenetben, meg a fogalmazásban is. A bíróságokon minden héten van nyílt nap, ahol szakember segít. A második esetben orvoshoz kell forduljál. De egyáltalán mi az oka annak, hogy az a másik ember így viselkedik veletek?
A kérdező hozzászólása: ó hát itt már komoly ügymenet folyamatban van. a verekedésrõl van látlelet, tanú, rendõrségi feljelentés, közvádas bûncselekmény miatt az ügyészség már átadta az ügyet a bíróságra súlyos testi sértés kísérlete miatt. A betörésnél is jöttek ki rendõrök és a nyomozás folyik. Nagyon feltûnõ volt a rendõröknek és a biztosítósnak is, hogy nem vittek el semmit, csak rongálás törés zúzás történt. Azt mondták ilyen esetet még nem láttak.
Elküldtem az e-mail címemet. Válaszolj rá. Érdekes egy eset ez....


Olyan idiótának érzem a belső világomat! Más is így van ezzel? (nem az enyémmel, a sajátjával :D)

Ahogy visszanézem pl az itt feltett kérdéseimet is... Tiszta szégyen :S Még szerencse, hogy nem tudja ezeket rólam senki! Vagy legalábbis nagyon remélem :S (Elég paranoiás is vagyok :S) 20L

Legjobb válasz: "Olyan idiótának érzem a belsõ világomat!" Mindenkié "idióta" ahhoz képest, amilyen "normálisnak" mutatjuk magunkat a munkahelyen vagy az iskolában, sõt, még baráti körben is. Egy pszichológus vagy pszichiáter azonban tudja, hogy minden embernek rengeteg "furcsa", vagy ahogy mondod, "idióta" gondolata és érzése van. Csak úgy áramlanak a hülyeségek az átlagember fejében. És akkor képzelhetjük, mi zajlik egy Salvador Dalí fejében. "Még szerencse, hogy nem tudja ezeket rólam senki! Vagy legalábbis nagyon remélem :S" Szerintem nem nagyon hatna meg senkit, mármint az idõsebbeket. Nehogy azt hidd, hogy ezek olyan borzasztó fontos dolgok. (20 éves koromban még én is úgy álltam volna a témához, mint te, mert ilyenkor az embernek nagyon fontos, hogy önmagát "felépítse" mint vonzó személyiséget. Tehát megértem, amit írsz, csak üzenem, hogy kár izgulni emiatt). Aztán az õrült belsõ világ egy csomó mindenre jó, van, aki mûalkotásokat tud belõle kiemelni stb. De minden ember egyebek mellett azért ember és nem mondjuk robot vagy sétáló könyv, mert produkál idõnként furcsa reakciókat. Ha valóban olyanok lennénk, mint amilyen a "polgári" énünk, akkor dögunalmasak lennénk, nem lennénk kreatívak és valószínûleg barátkozni vagy ismerkedni sem lennénk képesek.

"Olyan idiótának érzem a belsõ világomat!" Mindenkié "idióta" ahhoz képest, amilyen "normálisnak" mutatjuk magunkat a munkahelyen vagy az iskolában, sõt, még baráti körben is. Egy pszichológus vagy pszichiáter azonban tudja, hogy minden embernek rengeteg "furcsa", vagy ahogy mondod, "idióta" gondolata és érzése van. Csak úgy áramlanak a hülyeségek az átlagember fejében. És akkor képzelhetjük, mi zajlik egy Salvador Dalí fejében. "Még szerencse, hogy nem tudja ezeket rólam senki! Vagy legalábbis nagyon remélem :S" Szerintem nem nagyon hatna meg senkit, mármint az idõsebbeket. Nehogy azt hidd, hogy ezek olyan borzasztó fontos dolgok. (20 éves koromban még én is úgy álltam volna a témához, mint te, mert ilyenkor az embernek nagyon fontos, hogy önmagát "felépítse" mint vonzó személyiséget. Tehát megértem, amit írsz, csak üzenem, hogy kár izgulni emiatt). Aztán az õrült belsõ világ egy csomó mindenre jó, van, aki mûalkotásokat tud belõle kiemelni stb. De minden ember egyebek mellett azért ember és nem mondjuk robot vagy sétáló könyv, mert produkál idõnként furcsa reakciókat. Ha valóban olyanok lennénk, mint amilyen a "polgári" énünk, akkor dögunalmasak lennénk, nem lennénk kreatívak és valószínûleg barátkozni vagy ismerkedni sem lennénk képesek.
Mivel egyetlen belsõ világhoz van teljes hozzáférésed, így szerintem annyira kár túlspilázni. Mindenkinek megvan a keresztje.
AZ én belsõ világom is szörnyû. Vannak magasztos, felnõttes, bölcselkedõ részei, de ezeket mindig lerontja egészében a hisztis-kisgyerek részem, vagy a kéjvágyó, meg ott a normális-hétköznapi ember rész. Különbözõ én-állapotok váltják egymást. Tényleg mindenki így mûködik, csak a legtöbb ember úgy 30 felett megtart egy merev képet, és abba préseli magát, álszentül bírálva másokat.
Miért szégyenkezel olyan miatt, amit csak te tudsz? Senki más nem tudja meg a gondolataidat, titkos félelmeidet és vágyaidat. És honnan tudod, hogy a többiek normálisabb belsõ világgal rendelkeznek? Honnan tudod mi a normális, ha csak a tiédet ismered? Ugyanúgy ahogyan te nem árulod el mik ezek, úgy más is megtartja magának az övét. Nincs miért szégyenkezni. Nem tudhatod az én fejemben pl. milyen agyament baromságok vannak! :)
"Atyám, én vétkeztem nagyot. Adjon nekem feloldozást" Mondja az egyszerû szõke nõ a gyóntatópapjának. " No, de édes lányom, legalább nekem áruld el, mit tettél, hogy feloldozhassalak." Nyaggatja páter a szõkét, közben meg majd kitöri a frász a kíváncsiságtól. Hát atyám, én a lábujjaim közét piszkálgattam az ujjaimmal, aztán azt szagolgattam.
A kérdező hozzászólása: Aranyos kiscsaj vagy, köszi h írtál :D
Oh nekem is ugyanilyen érzéseim vannak.:) Ahogy az utolsó válaszoló írta, néha földönkívûlinek érzem magam a többi ember között. :D De már elfogadtam. Szerintem majdnem minden embernek vannak ilyen dili dolgai, vagy amit nem éppen szeretne elmondani , mert titok, rigolyái, hülyeségei stb.. De errõl is csak te tudsz meg mondjuk a legjobb barátnõid.:) Bár nekem a barátnõim sem tudnak mindenrõl, ami a fejemben zajlik. Ilyenkor gondolok arra, hogy milyen jó lenne, ha néha néha belelátnék más ember gondolatába. :D
dehogy is, sztem rendbe v:)
"Tényleg mindenki így mûködik, csak a legtöbb ember úgy 30 felett megtart egy merev képet, és abba préseli magát, álszentül bírálva másokat." Kedves 11.41! Hogy a francba van, hogy magadat sem érted, de bírálod a 30 felettieket. Voltál már 30 feletti? A fejed most még tele van lükeiségekkel, ezért érzed kuszának magadat. De ahogy haladsz elõre ( már ha haladsz elõre)szelíd anyamacska leszel, aki majd nyirbálja a kis butuskák csapongásait.
" ciceribojso válasza: "Tényleg mindenki így mûködik, csak a legtöbb ember úgy 30 felett megtart egy merev képet, és abba préseli magát, álszentül bírálva másokat." Kedves 11.41! Hogy a francba van, hogy magadat sem érted, de bírálod a 30 felettieket. Voltál már 30 feletti? A fejed most még tele van lükeiségekkel, ezért érzed kuszának magadat. De ahogy haladsz elõre ( már ha haladsz elõre)szelíd anyamacska leszel, aki majd nyirbálja a kis butuskák csapongásait. " Bocs, de szerintem nem kéne ráförmedned, mert igaza van. És azt írta hozzá, hogy a 'legtöbb' szóval nem mind.. Mert van benne igazságalap, abban amit ír. Csak el kéne rajta gondolkozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :-) 11:41 - mintha én írtam volna :O
Kedves kérdezõ: Olvass sokat, nézz jó filmeket. Barátkozzál, beszélgessél. És akkor lassan megtanulod, mások hogyan látnak, éreznek. És vessed össze a te gondolataiddal, érzéseiddel. De még eltérés esetén se csinálj nagy ügyet belõle, mert lehet, te vagy a jobb.
A kérdező hozzászólása: :DDD Értem, köszi:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :D De miért írnám meg?! :D Csak érdekelt, hogy más embereknek vannak-é ilyen gondolatai :-))))
Tetszik az utolsónak a hozzáállása. Ha tényleg ennyire szégyelled a dolgot, írd meg nekünk, hogy mi az? Mármint az, amit egy húszéves lány szégyell magában. Vagy az hogy húszéves lány?
Ja, ja! Az ötéves ugyanezt mondja a 15 évesrõl. Akkor ki is a tökéletes? A csecsemõ? Õneki még nem lehet semmi a fejében...

Elõre is tudom, hogy ez NAGYON rossz kategória . És ez nem az az ovis kérdés hanem normális, ezt majd kifejtem bõvebben . Na az a kérdés, hogy hogyan lehetek kalóz?

Na most az a helyzet , hogy egy gettóban vagyok alkesz szülõk vernek nagyon rossz családi kapcsolat drog , alkohol , minden van itt , és inkább elmegyek kalóznak minthogy egy drogos állat legyek az aluljáróban és hajléktalan aki egyszer majdcsak meghal . Hhogyan mennyek kalóznak ? milyen országba ? honnan induljak ?

Legjobb válasz: Elõször szerezz egy falábat, egy kampó kezet, egy szemfedõt az egyik szemedre, és egy papagájt... Ugye tudod, hogy olyan értelemben már nincsenek kalózok, mint a 17-18. században? Ma már gyilkosok, és emberrablók fosztogatnak motorcsónakkal. Nevezhetjük õket terroristáknak is. Nem akarsz te ilyen lenni.

Elõször szerezz egy falábat, egy kampó kezet, egy szemfedõt az egyik szemedre, és egy papagájt... Ugye tudod, hogy olyan értelemben már nincsenek kalózok, mint a 17-18. században? Ma már gyilkosok, és emberrablók fosztogatnak motorcsónakkal. Nevezhetjük õket terroristáknak is. Nem akarsz te ilyen lenni.
Hát ha van is, biztosan nem publikálják magukat, de sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Na jo , de akkor van most még olyan kalóz mint a 17-18.században ?
1.) Torrentezz sokat 2.) Menj Szingapúrba 3.) Stoppolj egy arrajáró kalózhajót.
Kallózkapitány vagyok nem grécsilaci.
Rum mellé vigyél nekik helyesírási kéziszótárt is. Halyósinas omg
Nálam most van felvétel. Holnap indulunk a spanyolok ellen. Ha birod a rumot, csapj fel halyósinasnak. Arra készülj fel, hogy az elsõtiszt, a kormányos, a vitrolamester, a szigonyos, a figyelõ, a fegyvermester, az összes matróz meg******, de csak utánam.
Az ember nem azt kapja amit érdemel, hanem amit kap... Mit jelent a gettó? Van interneted láthatóan...
:DDDDD
A kérdező hozzászólása: hát nem , de orvos szerettem volna lenni már amióta az eszemet tudom . DE már 8.os vagyok és 2-3 as tanuló . Szerintetek akkor mi legyek ? ha nem kalóz ?
Van egy olyan oldal, hogy the pirate bay?

Szombat éjjel majdnem leégett a házam a szabálytalan fõvezeték miatt, de ez "nem az ELMÛ-s szerelõ problémája". Ezek után kérdem én, legalább a plombapótlást ki fizeti ki? Vagy most meg kikapcsolják az áramomat, mert nincs plomba?

Sötétedés után a villanyóránál valami hatalmasat pattogott, szikrázott, füstölt, -- a következõ pillanatban vaksötétben maradtunk. Gyertya mellett próbáltam megnézni, mi a baj. A pattogás és a szag a villanyóra irányából jött. Áramunk nem volt, pedig az óra mindenhol felkapcsolva, nem „levágta”, vagy a biztosíték olvadt ki. Telefonon az ELMÛ közölte, hogy a jövõ héten küldenek valakit. És addig? Ha kigyulladnak a vezetékek, és el kell hagyni a házat, hova meneküljek a három pici gyerekemmel az éjszaka közepén? Arról nem is beszélve, hogy napokig sötétben maradjunk? Vasárnap meg itthon õrködjek egy poroltóval? Hát jó, akkor adnak egy telefonszámot. A megadott „ELMÛ-vel szerzõdésben álló” szakember közölte, hogy a probléma nem tartozik hozzá(???) de ha nagyon akarjuk, 25.000+ÁFA ellenében rendkívüli kiszállásról lehet szó. És ha nincs kb 40 rugóm rendkívüli kiadásokra, ami ráadásul nem is az én hibámból keletkezett? Sajnálja, akkor nem segíthet… A baj nem jár egyedül, történetesen ezen a napon ment tönkre a kínai vízcsap is, ez mellékszál, viszont ez ügyben beszélve a szomszédokkal valami mûszaki embert kerestem, és rémlett, hogy egyiküknek az apja villanyszerelõ. Na, rohanás vissza hozzá, ha vízcsap-ügyben nem, akkor most hátha tud segíteni. Tudjuk, sötét este van, elnézést, de ha Apukád mégis… Na jó, megkérdezi. Megígérte, hogy kijön, ki is jött, szerszámos ládával. Szombat este, amikor neki is lehetne jobb dolga. De kislánya – a szomszédunk – közbenjárása megtette a magáét. Kínáltuk kávéval, még azt se kér, csak hadd nézze gyorsan, mi a baj. Negyed óra múlva „meg voltunk mentve”, az ember visszakapcsolta az áramot. Kifizettük, (legalább kevesebbet kért, mint a másik,) megadta a nevét, és az ELMÛ-nél „anno” bejelentett minõsítési (hivatkozási) számát, ugyanis a plombát le kellett vennie, hogy helyre tegye a szakszerûtlenül bekötött, 5 centiméterig blankolt, lazán, tûzveszélyesen odacsavarozott fõvezetéket. Kiokosított, hogy mivel az ELMÛ hibája miatt volt szükséges a szerelés, õ közvetlen élet- és vagyonvédelmi céllal távolította el a plombát. Jövõ héten tehát az ELMÛ emberének az ELMÛ saját terhére kell legalább a plombát visszahelyeznie, miután ellenõrzi és igazolja majd, hogy áramlopási kísérlet nem történt. Akkor miért nem õ maga teszi vissza a plombát, kérdeztem. Meg hogy érti, hogy „anno” bejelentett? Ja, hát hogy eddig nem is említette, õ az ELMÛ-nél két éve nem hosszabbította meg a minõsítését. Az is egy vagyonba kerülne neki, holott a szakmához õ ért, a minõsítés meghosszabbítása meg másból sem áll, mint hogy fizessen. Szóval plombája az nincs, de szerinte nekünk nem kerülhet pénzbe, hogy a plomba visszakerüljön…. Eddig itt tartunk: az egyetlen ember, aki végül is zokszó nélkül segített, (név, ELMÛ-s „anno” minõsítési szám megadásával,) jog szerint nem plombálhat, ezt is utólag tudtam meg. Fog engem az ELMÛ lopás gyanújával meghurcolni? Ha nem fizetem ki a plomba pótlását, (szerintem jogosan,) akkor kikapcsolhatják az áramot?

Legjobb válasz: Ezt inkább a homár blogra írjad : http://homar.blog.hu/

Ezt inkább a homár blogra írjad : http://homar.blog.hu/
A kérdező hozzászólása: Ok. Ott hol kell blogot beküldeni? Mert nem jöttem rá magamtól....
Jobb oldat , fent itt van ez az e-mai cím : [email protected]
A kérdező hozzászólása: A Facebook oldalukra írtam még reggel, de egyelõre nem kaptam választ. Szóval akkor nincs olyan opció, hogy én küldök be cikket?
csak az jelenik meg amit a szerkesztõk kiengednek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! akkor csak reménykedek egyelõre
Bocs, de ezt megszívtad. Jogosulatlanul bontottad meg a plombát, ezt csak az ELMÛ feljogosított szerelõje teheti meg. Mivel az ismerõsöd jelenleg nem feljogosított (mert nem hosszabbította meg), így ez szabálytalan vételezés lesz. Néhány száz ezer forintból kis szerencsével megúszod.
A kérdező hozzászólása: Just for the record Az ELMÛ emberei megértõek és segítõkészek voltak. Belátták, hogy a villanyóra hibásan volt felszerelve, ami veszélyeztette a házam épségét és az itt lakók életét. Minden respect nekik! (Fõleg az elõzõnek: Ebbõl az következik, hogy a hiba elhárítása nem csak joga, hanem kötelessége is volt a kijövõ szakinak, mert az emberélet- és ingatlan-vagyonvédelem elõnyt élvez. Ha jogi útra vagyok kénytelen vinni az ügyet, akkor még ellenpert is indíthatok emberéletet veszélyeztetõ gondtalanságért. De ez mellékszál, mert szükségtelen volt, maguk is belátták.) A kijövõ hivatalos szakemberek az ELMÛ saját költségére leszerelték az öreg, tûzveszélyes villanyórát, és egy újat tettek fel a helyére.

Miért szokták mostanába vagdosni magukat az emberek? (főleg 12-20év közöttiek) Aki csinálja, az mondja el h miért vagy mi történt. (Ez nem az emósok szokása)

Legjobb válasz: A forma, a vagdosás valószínûleg divat. De régen és most is vannak más, ehhez hasonló önkárosító tevékenységek, pl. valaki üti a fejét a falba, valaki nem eszik vagy épp rosszullétig eszi magát, stb. Én kamaszkoromban ököllel ütöttem a fejemet. Akkortájt is voltak már vagdosásról hírek a tévében, de nem is gondoltam rá, hogy az én szokásom is egy kalap alá vehetõ ezzel. Évek múlva jöttem csak rá. Azóta már leszoktam errõl. Mindenesetre úgy gondolom, hogy azok, akik valamelyest más módszert választanának, olyat, mint én, azok is a falcolást választják, mert ez már szinte mindenki ismeri, egyfajta mintát képvisel. Nem lettek többen (vagy legalábbis annyira, mint ahogy látszik) mostanában az autoagresszív fiatalok, csak a net miatt meg a fentiek miatt sokkal többnek tûnik.

A forma, a vagdosás valószínûleg divat. De régen és most is vannak más, ehhez hasonló önkárosító tevékenységek, pl. valaki üti a fejét a falba, valaki nem eszik vagy épp rosszullétig eszi magát, stb. Én kamaszkoromban ököllel ütöttem a fejemet. Akkortájt is voltak már vagdosásról hírek a tévében, de nem is gondoltam rá, hogy az én szokásom is egy kalap alá vehetõ ezzel. Évek múlva jöttem csak rá. Azóta már leszoktam errõl. Mindenesetre úgy gondolom, hogy azok, akik valamelyest más módszert választanának, olyat, mint én, azok is a falcolást választják, mert ez már szinte mindenki ismeri, egyfajta mintát képvisel. Nem lettek többen (vagy legalábbis annyira, mint ahogy látszik) mostanában az autoagresszív fiatalok, csak a net miatt meg a fentiek miatt sokkal többnek tûnik.
Én pszichiáteremtõl tudom hogy miért vagdosság általában magukat az emberek. És nem csak a 12-20 év közöttiek, mert ez egy bõdületes általánosítás szerintem! A legfõbb gond a harag és düh kezelése. Egyes emberek kifelé externalizálják az indulataikat (tehát másokat megvernek, káromkodnak, beszólnak másnak) tehát a külvilágban vezetik le a feszültséget. Míg másoknál olyan mértékûek ezek az érzések hogy már nem elég másra hárítani, avgy bûnbakot keresni hanem önbüntetéshez folyamodnak. Ez lehet önrombolás pl: evészavarnál önhánytatás, vagy saját maguk vagdosása. Ennek a legsúlyosabb formája az öngyilkosság. Míg az elõbbinek amit leírtam a gyilkosság. Na, megpróbáltam érthetõen leírni remélem érthetõ! :)
Kilátástalan gazdasági helyzet, nullához közeli munkalehetõsség a fiataloknak, romló életfeltételek, bizonytalan jövõkép... Nem csoda, hogy sokakban elõjönnek a szuicid hajlamok. Köszönjük, Viktor...
A vagdosás nem suicidálás!!! Rengeteg ember van a fent leírt kaka helyzetben mégsem vagdossa magát. Egyébként meg "mindenki a saját szerencséjének a kovácsa". A 12-20 éves korosztály nem "az emberek" általános kategória ahogy a kérdezõ írja, hanem a kamaszok, késõi kamaszok, nyilván instabil családi háttérrel!!! Innen indul minden, ki mit hoz, kap otthonról
Egyeske, és másnak nem köszönöd meg? Neheztelni fognak rád.
Mert hülyék. Látták/hallották a tévében, hogy ez jó, és jól megvagdossák magukat. Ahelyett, hogy szembe néznének a problémáikkal, menekülnek.
# 2: Ez a jelenség nagyon messze áll a hülyeségtõl. Inkább egy önkárosító mechanizmusról beszélhetünk, ami a fel nem dolgozott szorongástól és frusztrációtól alakul ki. Mondjuk érdekes, hogy nem minden mentális betegnél alakul ki ez a tünetegyüttes. Én is szorongok és súlyos depressziós vagyok, mégsem vagdostam még magam soha.
Kipróbáltam és csináltam is egy ideig. Tapasztaltam megkönnyebbülést, felszabadultságot és akarat erõt, hogy csináljam. De nem kötött le a dolog...

Ugye ez nem azt jelenti, hogy biszex vagy leszbikus vagyok? (lent)

Sziasztok! Teljesen kezdek megijedni, hogy leszbikus vagy inkább biszex vagyok. Amikor látok TV-ben vagy képen (teljesen mindegy) egy n?t, aki azért jól néz ki, akkor rögtön elkezdek "felizgulni". Nem is igazán magára a n?re, hanem inkább belegondolok, hogy egy pasinak biztos bejönne,rágerjedne és rögtön a szex jut róla eszembe. Szóval beleképzelem magam a pasi helyébe vagy nem is tudom. Viszont el nem tudnám képzelni, hogy n?vel legyek. És természetesen a férfiak tudnak igazán beindítani, csak ijeszt?, hogy mi ez nálam. Szerintetek? Ugye ez nem azt jelenti, hogy biszex vagyok? ÉS lécci normális, rendes válaszokat adjatok, ne legyetek velem lekezel?ek és bunkók! Tényleg félek, hogy miért van ez! El?re is köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Nem vagy az, csak nyitottab a fantaziad, ami joo. Az erotika iparban es a mediaban mindenhol a nöket mutogatjak. Kedvezve ezzel a ferfiaknak. Mi nök, kisse ki lettünk ebböl hagyva. Ez nem azt jelenti ha konkret nöi testre izgulsz, hanem a szex jut rola eszedbe.

Nem vagy az, csak nyitottab a fantaziad, ami joo. Az erotika iparban es a mediaban mindenhol a nöket mutogatjak. Kedvezve ezzel a ferfiaknak. Mi nök, kisse ki lettünk ebböl hagyva. Ez nem azt jelenti ha konkret nöi testre izgulsz, hanem a szex jut rola eszedbe.
Nem ez nem jelenti azt.Nem kell ettõl megijedni.Csak fantáziálsz.
Nem vagy az, ne félj, ezt sokaknál teljesen természetes és idõszakos is lehet.
És ha biszex lennél, az miért lenne akkora baj? ;) Amúgy nem, nem hiszem, hogy ennyitõl az lennél. :)
A kérdező hozzászólása: Hú köszi az eddigi válaszokat!!! Rendesek vagytok! Egy kicsit megnyugodtam.:)
Nekem tavaly szeptemberben volt ájárhatóságim (hsg). Akkor nekem röntgenes volt. Decemberben volt egy laparoszkópos mûtétem (ismerõsödnek is ez volt) csak nekem pco miatt. De megcsinálták még egyszer a hsg-t is. És akkor volt a jobb oldali petefészkemnék egy csõ kivezetve és azon kresztül tisztult és jött ki az a kék kontrasztanyag. Ezt másnap vették ki. Ezzel a laparoszkópos mûtéttel több mindent is megnézek. pl.hogy nincs-e összenövés, vagy valami más gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) )
Átjárhatósági volt, csak laparoszkópiával csinálták. Nekem a méhen kívüli terhességemet kellett eltávolítani a petevezetékembõl és ugyan így a köldökömön és a petefészkeim körül (mindkét oldalamon) mentek be a laparoszkóppal.
Esetleg nem lehet, hogy egy nem ivartalanított kandúrról van szó? Mert azok jelölgetnek rendesen.
Engem hónapokig pisilt le a cicám és ahogy kapott egy barátot abbahagyta :) Nehéz hónapok voltak, a leszoktató szarságok nem váltak be soha.Citrom és ecet amivel kitudod venni a szagot! Egyébként ha kandúrról van szó és ivaros akkor az a baj. De aki azt mondta nyomd bele az orrát arra ne hallgass.
Szia találtam egy oldalt remélem segít. http://www.zug.hu/cikk/hogyan-neveljuk-szobatisztasagra-kedv..
Én nem vagyok ennyire optimista. A macsakfélék ilyenek, ezzel nem lehet csinálni semmit. Csökkenteni a pisálás gyakoriságát lehet, ha elõtte lecsapunk az állatra és be, illetve kizárjuk. Ez gyakorlatot igényel. Ha ugyanis az állat mégsem pisált volna össze semmit, akkor a gazdit fogja hibáztatni. Ami még bevált, hogy végig kell húzni az orrát a pisás részen és bezárni valahova és nem adni neki enni. Ha csak benti van a macska akkor én a mozgáshiányra gyanakszom. Ha kinti macska, de rendszeresen bejár, akkor ez sajnos ilyen.
Mindegyik macska jelölhet. Semmi köze az ivartalanításhoz.
Nem jött esetleg új cica, és miatta jelöli a területét (ez esetben lehet nõstényrõl és kandúrról is szó)?
De igen, sajnos más megoldás nincs. Egyébként semmi gondot nem okoz a macskának, csak tudja, hogy nem tehet meg bármit.
A kérdező hozzászólása: A válaszokat köszönöm. Kandúr a cica, ivartalanított, bent lakásos és nem érkezett új "tag".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!