Találatok a következő kifejezésre: Ezt miért Mit (4249 db)

Fiúk! Ez miért/mitõl van?

Talalkoztam egyik fiu ismerosommel. Fagyiztunk es elmentunk egy parkba. Beszelgettunk... egyszer csak odahajol es puszilgatta a nyakam en pedig leallitottam... (Nem tudtam mit reagalni.. Meglepodtem. Nem volt meg baratom es ilyet sem csinalt senki. Es nem is akartam, hogy csinalja.. Mondtam neki hagyja abba vagy haza megyek.) Beszelgettunk tovabb. Kerdezi, hogy nem zavar? Kerdeztem, hogy mi.? Es mondja,hogy felizgult ram.

Legjobb válasz: Te hány éves vagy? Csak dugni akart.

Te hány éves vagy? Csak dugni akart.
Mi mitõl van?
Nem járni akar õ veled, hanem meghágni :D Amúgy ja, fiatal srác, ha begerjed rád akkor felizgul persze.
A kérdező hozzászólása: 15. ..mitol izgult fel. kerdeztem tole es annyi volt a valasza, hogy toled. O.o
nem a puszitól izgult fel, hanem tõled tetszel neki, jó reggelt amúgy hogy a pi-csába próbálkozzon az ember, ha nem így, különben sose derül ki, hogy akkor most miért is fagyiztok együtt egy parkban: csak azért, mert barátok vagytok, vagy több a nem voltam szexi, csak egy rövidgatya volt rajtam-ról meg annyit, hogy ezek a mai sortok maximálisan kimerítik a szexi fogalmát
A kérdező hozzászólása: De mi errol mar beszeltunk, hogy en nem akarok semmit csak baratsag es o meg is ertette. Szoval ez a probalkozas tema mar le volt zarva. Es igy elolvasva nekem is az jut eszembe, hogy csak dugni akart/akar. Koszonom a valaszokat.:)
meg akart rakni. mondjuk sok esze nincs....
de kérdezõt sem az esze miatt szeretik...
A kérdező hozzászólása: Boccs, hogy 15evesen nem ba.szatom magam, hogy meg nem volt baratom, hogy en ilyenekre nem is gondolok es nem vagyok jartas a temaban. Es kepzeld hala istennek ertelmesebb vagyok mint a legtobb 15-18eves lanyok.

Fbölcsességfoat húztak alul felül 1 hete már. Ol jobb hol gyulladt. De a furcsa most hogy amikor ott rágok, olyan érzés, mintha lenne a fogamon vlmi réteg, és fura a rágás. Ez miért mi lehet? Elmúlik?

Legjobb válasz: aztán ahogy tapizom nyelvvel, lehet az iny van begyulladva meg a mögöttelévö seb ugye és azért fura. nem tudom eldönteni. gyulladás lehúzásra ötlet? :)

A kérdező hozzászólása: aztán ahogy tapizom nyelvvel, lehet az iny van begyulladva meg a mögöttelévö seb ugye és azért fura. nem tudom eldönteni. gyulladás lehúzásra ötlet? :)
Ha begyulladt, akkor vissza a fogorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: szájsebészet...x óra várakozással... vlmi gyulladáscsökkentés házilag, mint ott öülni hogy aztán ugyanazt felirja :D corsodylt próbálom, meg kamillateát, segitenek, de vlhogy oylan hogy hol jó jól bevan gyulladva, de nem fáj, csak ha hozzáérek 1 ponton. még nincs is összeforrva, elég mély :( szóval :D na :D köszi a tanácsot :)
Antibiotikumot fog felírni, tehát az nincs otthon... Szerintem nem vicces, hogy be van gyulladva.
A kérdező hozzászólása: hát szerintem sem vicces...

A kutyánk folyton "oda kap" az elsõs kislánynak (aki gyakran itt van nálunk). Ezt miért? Mit csináljunk?

Az orra elõtt csattogtatja a fogait és ha megölela kislány minket akkor meg ugat és nyüszít és rohan felénk.

Legjobb válasz: Játszani szeretne vele. Mennyit van mozgatva, tanítva, sétáltatva a kutyátok? Mert könnyen lehet hogy túl van pörögve.

Játszani szeretne vele. Mennyit van mozgatva, tanítva, sétáltatva a kutyátok? Mert könnyen lehet hogy túl van pörögve.
Nálunk a 6hónapos kölyök ugrott neki páromnak, mikor szórakoztunk. Gyorsan tiltottuk, azóta nem próbál tõle bevédeni. A gyerekeket az elõzõ gazdi miatt utálja (trauma érte) ezért bizonyos méret alatt nem engedünk a közelébe kisgyereket. A tanítványaimmal el van, mondjuk ma lemorogta a gyereket, aki nem éppen volt kedvesnek nevezhetõ (engem is eléggé felhúzott)... Amúgy próbáljátok leszokatni a kapkodásról, egyébként a ti esetetekben ez valószínû játék, bár jó lenne többet tudni a körülményekrõl.
Féltékeny. Mégis, mit tesztek ilyenkor? Egyszerûen nem megengedhetõ viselkedés.
A kutya úgy képzeli, hogy õ a ház ura és majd megvéd Titeket a gaz betolakodótól. Helyre kéne rakni a fejét meg a sorrendet.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen amúgy ma nem volt lefáraszta. De majdpróbálok odafigyelni rá.
koncept private? az egy hack lenne?

Mit jelent, hogy egy ideg átkeresztezõdik illetve átkapcsolódik és ez miért jó?

pl: A bör mélyebb rétegeibõl és az izomból receptorok a gerincvelõn át a nyúlt agyban átkeresztezõdnek majd a talamuszba átkapcsolódnak

Legjobb válasz:
Egy korábbi hasonló kérdésre adott választ idézve: "Átkapcsolódás: egy neuron ingerületi állapotba hozza a vele kapcsolódó neuront, így annak az axonján megy halad tovább az ingerület. Pl. egy, az agykéregbõl a gerincvelõhöz induló pálya, ami mondjuk a középagyban, vagy a nyúltvelõben menet közben átkapcsolódik. Tehát nem egy agykérgi neuron ér el maga a gerincvelõig, hanem közvetítõkön keresztül. Ezekben az átkapcsolódási magvakban egyébként az utasítás módosulhat. Átkeresztezõdés: az egyik oldali pálya az átkapcsolódáskor, át is keresztezõdik, és a másik oldalon folytatja útját. pl: pyramidális pályában van ilyen a nyúltvelõben." Mint írta is a válaszadó, nem közvetlen az agykéregbõl indul el az ideg a végrehajtás helyszínéhez (pl. bõr, izomrost, stb.), hanem közvetítések útján. Vegyünk egy példát: megégeted a kezed, az egy fájdalom érzet, amit egy receptor érzékel. (A receptor ugyanúgy idegsejt végzõdés-axon.) Ez egy olyan receptor, aminek kétnyúlványa van, a másik nyúlványa a gerincvelõben található, itt történik az átkapcsolódás, majd innen a második neuron átkeresztezõdik a gerincvelõ másik oldalára. Innen felmegy a talamuszba, ahon szintén átkapcsolódik és végül a agy érzõkérgéhez ér (gyrus postcentralis) Hogy miért is jó ez nekünk? A felszálló idegek (gerincvelõtõl -> agykéreg) útközben szintén adnak elágazásokat. Így például az agytörzshöz is, a talamuszból vegetatív és érzelmi hatásokért felelõs pályák futnak a hypothalamushoz és a limbikus rendszerhez is. Leegyszerûsítve: ha belegondolunk, hogy az elõbb felsorolt összes funkcióhoz (a teljesség igénye nélkül természetesen) külön idegsejt kellene, az sokkal jobban törékennyé tenné a szervezetünk mûködését. Így viszont lehetõség nyílik az átkapcsolódások lévén arra, hogy különbözõ módosításokat lehessen végrehajtani a mûködés során. Plusz eljut az információ egyik helyrõl a másikra. Így az elõbb megégetett kezed érzete eljutott az agykérgig. Mit csinálsz ha megégeted a kezed? Elrántod. Ezért a mozgatómûködés a felelõs. A mozgató mûködés szenzoros információkra épül (lsd. fájdalom érzékelése). Ezek az információk valamennyi szintre beérkeznek és feldolgozódnak. Így különbözõ helyszínekrõl(agytörzs, gerincvelõ, agykéreg, kisagy, basalis ganglionok) különbözõ utasításokat adnak. Ezek egymást módosítják, korrigálják. Remélem érthetõ volt, amit mondani akartam :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy korábbi hasonló kérdésre adott választ idézve: "Átkapcsolódás: egy neuron ingerületi állapotba hozza a vele kapcsolódó neuront, így annak az axonján megy halad tovább az ingerület. Pl. egy, az agykéregbõl a gerincvelõhöz induló pálya, ami mondjuk a középagyban, vagy a nyúltvelõben menet közben átkapcsolódik. Tehát nem egy agykérgi neuron ér el maga a gerincvelõig, hanem közvetítõkön keresztül. Ezekben az átkapcsolódási magvakban egyébként az utasítás módosulhat. Átkeresztezõdés: az egyik oldali pálya az átkapcsolódáskor, át is keresztezõdik, és a másik oldalon folytatja útját. pl: pyramidális pályában van ilyen a nyúltvelõben." Mint írta is a válaszadó, nem közvetlen az agykéregbõl indul el az ideg a végrehajtás helyszínéhez (pl. bõr, izomrost, stb.), hanem közvetítések útján. Vegyünk egy példát: megégeted a kezed, az egy fájdalom érzet, amit egy receptor érzékel. (A receptor ugyanúgy idegsejt végzõdés-axon.) Ez egy olyan receptor, aminek kétnyúlványa van, a másik nyúlványa a gerincvelõben található, itt történik az átkapcsolódás, majd innen a második neuron átkeresztezõdik a gerincvelõ másik oldalára. Innen felmegy a talamuszba, ahon szintén átkapcsolódik és végül a agy érzõkérgéhez ér (gyrus postcentralis) Hogy miért is jó ez nekünk? A felszálló idegek (gerincvelõtõl -> agykéreg) útközben szintén adnak elágazásokat. Így például az agytörzshöz is, a talamuszból vegetatív és érzelmi hatásokért felelõs pályák futnak a hypothalamushoz és a limbikus rendszerhez is. Leegyszerûsítve: ha belegondolunk, hogy az elõbb felsorolt összes funkcióhoz (a teljesség igénye nélkül természetesen) külön idegsejt kellene, az sokkal jobban törékennyé tenné a szervezetünk mûködését. Így viszont lehetõség nyílik az átkapcsolódások lévén arra, hogy különbözõ módosításokat lehessen végrehajtani a mûködés során. Plusz eljut az információ egyik helyrõl a másikra. Így az elõbb megégetett kezed érzete eljutott az agykérgig. Mit csinálsz ha megégeted a kezed? Elrántod. Ezért a mozgatómûködés a felelõs. A mozgató mûködés szenzoros információkra épül (lsd. fájdalom érzékelése). Ezek az információk valamennyi szintre beérkeznek és feldolgozódnak. Így különbözõ helyszínekrõl(agytörzs, gerincvelõ, agykéreg, kisagy, basalis ganglionok) különbözõ utasításokat adnak. Ezek egymást módosítják, korrigálják. Remélem érthetõ volt, amit mondani akartam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a részletes válaszodat, értettem ! :) Olvasás közben eszembe jutott, hogy ha egy axon ilyen hosszú, és mondjuk elszakad a gerincvelõben az nem fog regenerálódni. Akkor mondjuk ha valaki levágja az úját, vagy elszakad a kéztörésnél az axon ott miért tud megjavulni ?
A kérdező hozzászólása: jav. Miután levágta az ujját visszavarrják neki *
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elsõ válaszoló vagyok megint. :) Megpróbálok erre is válaszolni, de azért kezeld fenntartásokkal a válaszom, mert nem orvosira járok. :) A szervezetünk legnagyobb csodája az alkalmazkodó képesség. A változásokra reagálunk, tanulunk belõle, alkalmazkodunk a megváltozott környezethez. Például egy vak embernek sokkal jobb a szaglása, hallása. Vagy ha megtanulsz valamit, annak során új kapcsolatok létesülnek a neuronok közt, új útvonalak jönnek létre. Az általad felvázolt helyzetben is fontos szerepe van az átkapcsolódásoknak, átkeresztezõdéseknek. Így lehetségessé válik, hogy a megmaradt funkciókat helyreállítsák, mivel mint írtam példának, nem az egész rendszer sérül, csak egy része. Ez nem csak az idegek helyreállítását jelenti, hanem az erek, az izmok, mindent. Ha például leáll a szíved, idõben megtörténik az ellátásod, és visszanyered a funkciókat. Az idõfaktor a legfontosabb, minél hamarabb történik meg az ellátás, annál jobbak a kilátások az eredeti funkciók visszanyerésére. Remélem ismét érthetõ voltam, az idegsebészet tényleg nagyon távol áll tõlem :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt értem már, hogy a gerincvelõ a központi idegrendszer, tehát annak a szakadása más mint egy környéki ideg szakadása azonban, hogy egy kézben lévõ axon miért képes már a regenerációra azt nem. Találtam cikket [link] Azt tudod, hogy miért jó ha az ingerületek az agy ellentétes oldalába keresztezõdnek át ? Pl látásnál.
Szintén elõzõ vagyok. Érdekes a cikk amit linkeltél, én is kicsit utána olvastam a dolgoknak. A látásnál nem teljesen keresztezõdik mindkét oldal az ellenkezõre, hanem a mediális oldal keresztezõdik csak az ellenkezõ oldalra, a laterális az marad ott, ahol. [link] ezen a képen jól ábrázolják a dolgot. Ennek a teljes kép összeállításában van szerepe (gondolom én). Mindkét agyfélteke kap információt az ellentétes oldalról is, így válik tökéletesebbé a látás, a koordinálás is.

Miért van az, hogy a párom mindig csak a csajokkal van elfoglalva, pornót néz ha nem vagyok vele? Miért teszi ezt velem? Mire jó ez? Miért?

Elég féltékeny típus vagyok, előző kapcsolataimban mindig megcsaltak. Próbálok én tenni elenne, de egyszerűen nem megy. Ha rászólok a páromra, hogy hagyja már abba a csajozást, akkor jön a veszekedés egyből. Lehet azt akarná ezzel elérni, hogy hagyjam el, mert ő nem mer szakítani? Nem értem. 3,5 éves élettársi kapcsolatról van szó.

Legjobb válasz: Azért csinálja,mert egy barom. Mármint nem a pornónézés,mert aki egy kicsit is tájékozott,az tudja,hogy a férfiak többsége nézi. Én nõként is szoktam néha. De ez,hogy csajozik melletted,kritikán aluli. Egyébként hogy kell érteni ezt a csajozást? Mert azért az sem mindegy:D

Azért csinálja, mert egy barom. Mármint nem a pornónézés, mert aki egy kicsit is tájékozott, az tudja, hogy a férfiak többsége nézi. Én nõként is szoktam néha. De ez, hogy csajozik melletted, kritikán aluli. Egyébként hogy kell érteni ezt a csajozást? Mert azért az sem mindegy:D
Az ha telefonál vagy telefonszámot cserél nem nagy bûn gondolkozz már a pasik utálják ha meg kell azt is beszélnie veled hogy hugyozás után kirázhatja-e vagy sem. Ha csak szemez szerintem elmegy utána már nem. Ha a pornónézést csajozásnak veszed akkor vess magadra majd küldöm az aratógépet.
hasonló szituációban voltam már én is, bár bevallom kevés az, aki emiatt ûzi ezt, amit a pasid. Volt egy rettenthetetlen féltékeny barátnõm, és 2 db olyan csaj, akivel nemcsak hogy kiskorom óta ismerem õket majdnem, de olyanok mintha a húgaim lennének. Ha az volt, hogy miattuk mentem el (tökmind1 miért), akkor jött a hiszti, ha nem tudta hogy miattuk megyek el, nem volt baj. Hülyén csináltam, mert hülye barátnõm volt, számomra nem normális, hogy egy nõ miatt az egész baráti körömet és az egész múltamat a kiskoromat dobjam el. Ez kb olyan, mintha összejönnék valakivel és anyám meg a nõm között kéne választani. de ha nálatok ilyen nem áll fent, akkor abban kúrás a levél tárgya, gyorsan megtudakolnám én ezt, de ne nyiltan kérdezz rá, mert akkor azt mondja csak régi barátok, és vagy igaz vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Egy délután csörgött a mobilja és nem vette fel, azt mondta a bank hívja, késõbb kapott egy sms-t, és egy csaj volt, hogy miért nem veszi fel a telefont. A neve pedig opel néven volt elmentve a telefonjában. De találkoztam már sanya néven elmentett telefonszámmal is.
Megaláz téged, állj a sarkadra! Tudod az ilyesmit, csak azzal lehet megcsinalni, aki hagyja! Nagyon buta vagy.
Nem tudom, akkor miért vagy vele. Számomra nagyon megalázó és nagy parasztságnak tartom, ha miközben a párom mellett sétálok/állok/ülök õ egy másik nõvel akár csak szemezget is. Én ezt tuti nem viselném el, de olvastam már pár másik kérdésnél hozzászólásokat, hogy ez nem izé... Hát ha másnak nem is, de nekem az. Ez a telefonszámcserés dolog is igen érdekes. Tudodmikor viselném el, hogy mellettem ismerkedjen... Na de amúgy honnan tudod, hogy tényleg csajok telefonszámai vannak elmentve, ha férfinevek vannak beírva?
Hát a csajozáson én sem tudom mit érthetsz. Ha szándékosan keresi a társaságukat, olyan dolgokat ír nekik chaten, vagy randira is hívja õket, az tényleg erõs. Ha van néhány lány barátja, az nem problémás, de nem is lehet csajozásnak nevezni. Pornónézés elfogadható, ha nem megy a kapcsolat rovására, bár mondod hogy élettársak vagytok, ha ott elõtted nézi az elég gáz.
A kérdező hozzászólása: Én csajozásnak veszem azt ha hátam mögött ismerkedve telefonszámot cserélget, a telefonjába úgy írja be a nevét, hogy azt én ne tudjam, pl. különbözõ férfi becenevekkel. Vagy pl. furcsán vettem azt is, hogy a barátja meghívott minket babalátogatásra, és a párom mindent kitalált hogy ne menjek el vele, nem is vitt el, azt mondta az én érdekemben jobb ha nem megyek. Nos nem értem az ilyeneket. Nekem az is rosszul esik, mikor együtt elmegyünk valahova és a tekintetével flörtöl.
én sem értem hogy kell értelmezni ezt a csajozást. 1. ha én párkapcsolat mellett más nõvel beszélek, akkor az max flört, de olyat se szoktam sûrûn, de ez még nem bûn. 2. ha konkrét randizik a csákó, vagy csókolózik meg ilyenek és te hagyod, akkor jó hülye vagy. 3. ha a pornónézést mondod csajozásnak, akkor szintúgy hülye vgy.
Ha a pornónézést nevezed csajozásnak, akkor veled van baj- ha csajozik melletted és te csak megkéred, hogy ne tegye, akkor is veled van baj.
El kéne gondolkodni azon, hogy tényleg a megfelelõ embereket választod e magad mellé......most tudom hogy elcsépelt közhely, de akkor is! Ki milyen virágot tép, olyat szakít.....
Szerintem tuti meg is csal téged. Én is ilyen cipõben járok és párszor már le is bukott a drága

Többször láttam h autoban ülve hogy sokan keresztet vetnek vezetés közben miközben egy krisztus kereszt mellet haladnak el miért? és melyik vallásban van ez? Miért csinálják? Mit fejeznek ki vele?

Legjobb válasz: Kedves utolsó válaszoló. Miért mondod, hogy aki keresztet vet, az babonaságból teszi? Meg, hogy nem ismerik Istent. Te honnan tudod ezt? Nem is ismered az embereket, akik keresztet vetnek, de kijelentesz róluk egy nagyon súlyos dolgot. Szerinted Istennek tetszik ez?

Kedves utolsó válaszoló. Miért mondod, hogy aki keresztet vet, az babonaságból teszi? Meg, hogy nem ismerik Istent. Te honnan tudod ezt? Nem is ismered az embereket, akik keresztet vetnek, de kijelentesz róluk egy nagyon súlyos dolgot. Szerinted Istennek tetszik ez?
"sokan keresztet vetnek vezetés közben miközben egy krisztus kereszt mellet haladnak el miért?" Babonaságból... mert nem ismerik Istent...
Katolikusok, szerintük a tiszteletet.
Nekem anyum mesélte hogy Erdélyben a protestánsok szokása ez, ha a templom elõtt elhaladnak 3szor keresztet vetnek. Ez az õ dolguk, hogy mit fejeznek ki vele. Én is protestáns vok
A kérdező hozzászólása: tehát akkor végülis mit fejeznek ki vele mert még mindig nem világos :D
Tudtommal a katolikusoknál szokás keresztet venni, illetve náluk jelkép a kereszt, a feszület.
Tiszteletet fejeznek ki vele. Tiszteletet Isten iránt, Jézus iránt. Persze vannak sokan, akik csak megszokásból teszik ezt, de nehezen hiszem, hogy azokban is ne lenne ott legaláb a szikrája az Isten iránti tiszteletnek.

Miért érzem ezt, illetve mit tehetnék ellene?

Úgy érzem, a férjem nem szeret, csak szükségb?l van velem, jobban érzi magát, ha külön vagyunk, szégyell, egy szükséges rossz vagyok neki. A szavaival azt bizonygatja, hogy szeret, és fontos vagyok neki, de a tettek az ellenkez?jét mutatják.

Legjobb válasz: Én éppen kb valami ilyesmit csinálok a feleségemmel... Rossz hír, hogy azért, mert beleestem egy másik nõbe. (Szerencsére?) a hölgy nem ment bele a dologba, de elhidegültem az asszonytól, ami lassan feltûnõ, mert kimondottan érzelmeskedõ, lelkis alkat vagyok. (Nem biztos, hogy a férjeddel is ez van!!) Nekem mi segítene? Igen, valamit változtathatna az asszony, bár csinos, nem ezzel van a baj. Túk sokszor van szó a mindennapi fontos, de egyetemes értelemben lényegtelen dolgokról (hogy elég biztos-e a munkahelyem, miért nem végzek több házimunkát, stb..), egyre több a dorgálás bár vicces formába öntve, de mégis. Nem jön semmi új, semmi meglepõ, minden reakciója kiszámítható, szexet nekem kell kezdeményezni, ha õ kezdi mégis, hülyén csinálja nincs benne erotika. És nem jut el hozzá, ha ezt elmondom, mert akkor mindig jönnek az én bûneim. Szóval a haverok érdekesebb dolgokról beszélnek, így egyre többet lógok velük. Nem tudom, hogy segített-e valamennyit...

Én éppen kb valami ilyesmit csinálok a feleségemmel... Rossz hír, hogy azért, mert beleestem egy másik nõbe. (Szerencsére?) a hölgy nem ment bele a dologba, de elhidegültem az asszonytól, ami lassan feltûnõ, mert kimondottan érzelmeskedõ, lelkis alkat vagyok. (Nem biztos, hogy a férjeddel is ez van!!) Nekem mi segítene? Igen, valamit változtathatna az asszony, bár csinos, nem ezzel van a baj. Túk sokszor van szó a mindennapi fontos, de egyetemes értelemben lényegtelen dolgokról (hogy elég biztos-e a munkahelyem, miért nem végzek több házimunkát, stb..), egyre több a dorgálás bár vicces formába öntve, de mégis. Nem jön semmi új, semmi meglepõ, minden reakciója kiszámítható, szexet nekem kell kezdeményezni, ha õ kezdi mégis, hülyén csinálja nincs benne erotika. És nem jut el hozzá, ha ezt elmondom, mert akkor mindig jönnek az én bûneim. Szóval a haverok érdekesebb dolgokról beszélnek, így egyre többet lógok velük. Nem tudom, hogy segített-e valamennyit...
Oszd meg vele a kétségeidet, és mondd meg neki, szerinted miben kéne változtatni. A pasik nem értik meg a célzásokat, ilyenek, és kész.
Szerintem vess be valami nöi praktikát. Menj el fodrászhoz, vegyél új ruhát, magassarkú cipöt...Kezdj el csinosabban öltözködni, légy feldobott. El fog kezdeni gondolkodni, h mire ez a nagy vidámság, kivirultság, és megszólal benne a kisördög! remélhetöleg. Semmiképp ne sird el neki, h attól tartasz, h a szavai mögött semmi sincs, mert azt hisztinek fogja értelmezni. Szerintem. De aztán lehet, hogy tévedek. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Megmondtam neki már párszor, a reakció, hogy ne sértegessem õt.
Párterápia? Néha probáljatok kettesben kimozdulni.
Ma 00.52-es válaszadó elég jól leírta, hogy egy pasi ilyen helyzetben miért is viselkedhet így. Tehát sokminden lehet mögötte. Nem lehet, hogy nagyon letámadod, ha beszélgetni szeretnél vele, napi problémákkal, hibáival kapcsolatban? Nem lehet, hogy nekiesel, ha valamiért haragszol rá? Mert a pasik ettõl begubóznak és hallgatagok és hûvösek lesznek. Igazából ezt akkor lehetne megoldani, ha a férjed elmondaná az igazat, hogy miért ilyen. Amíg azt mondja a kezdeményezõ beszélgetésedre, hogy semmi gond, addig falakba ütközöl. Ezt másképp nem lehet elkezdeni, csakis beszélgetéssel.
Volt törölve válasz? Mert nekem ez a megválaszoltak között van, de nem emlékszem, hogy válaszoltam volna erre a kérdésre. Kérdezõ, le kell ülni a pároddal és megbeszélni a dolgot, õszintén.

Miért teszi ezt? Miért van ez? Miért zargat engem több munkába? Miért erőlteti rám? Hiszem ledolgozom a magamét. Ha többet dolgoznák, akkor mi lenne a gyerekeimmel? Kicsik még.25/N

Férjem lassan már ki idegöl a munka témakörrel. Dolgozom, jó fizetésem van, nem panaszkodhatom. Azt hiszem elmondhatom, hogy elégedett vagyok a munkámmal. Mindig is olyan felfogású voltam, hogy azt akarom csinálni, amit szeretek. Férjem viszont csak hajszol, hajszol a munkába. Sosem elég neki a pénz. Rendes munkahelye volt, de felmondott egy bizonytalanért, és most úgy t?nik, hogy befuccsolt neki/k a munka. Megvan bolondulva a pénzért, és kijelentette, hogy neki a pénz fontosabb, mint én.ezt amúgy már a házasságunk alatt mondta. Az én fizetésem elég lenne, hogy fedezzük a költségeinket, habár kicsit azért sz?kebb lenne a keret, de nem lenne tragédia. Még épp belefér. Férjem viszont állandóan elégedetlenkedik. Elveri a barátaira a pénzt, az összejövetelekre, (mert hát ott mindenb?l a luxuscikkeket kell venni), alig marad neki pénze cigire, és még engem zargat a hülyeségével, hogy nem is dolgozom. A lényeg: nem is dolgozom. Bevágta, hogy neki milyen kellemetlen, hogy ha elmegyünk valahova, akkor neki kell fizetnie nekem valamit, meg a benzint, ha elmegyünk valahova. Most hova tegyem a dolgot? Le vagyok hordva, hogy nem dolgozom, nem csinálok semmit, és még hülye is vagyok a tetejébe? Igazából azt sem értem mit problémázik. Ezerszer átbeszéltük, de nem tudok okos lenni. Nem vagyok pénz mániákus. Valójában jól élünk, pont úgy, mint egy átlagos család. Szeretnék én is sok mindent, de nincs kedvem bele?rülni abba, hogy holnap nem kaphatom meg. Majd jön szépen minden magától, ahogy eddig is. Felépült a családi ház, neki és nekem is saját autónk (középkategóriás) van-amivel persze, hogy elégedetlenkedik, mert nem valami Ferrari, munkahelyem. Arról már igazán nem tehetek, ha ? elszórja a pénzét. Én nem akarok egész nap a munkahelyen lenni, elég nekem amit ledolgozom. Otthon is van tennivaló (takarítás, f?zés, mosás, stb). Nem akarom, hogy a gyerekeimet más nevelje. Nem azért szültem meg ?ket. Nem tudok olyan anya lenni, aki egyszerre mindent tud. Nekem is kell pihenni. Megteszem amit meg kell tennem, de többre már én sem vagyok képes. Tör?döm magammal is, a küls?mmel, nem is ez a baja-állítólag, hanem a pénz. Szépen mondtam, és bizonyítottam is, hogy számíthat rám, ha úgy adódik, de mégis teherként éli meg, ha akár egy 100 forintot is kellene rám áldoznia. A gyerekekre még nem mondta. Ha azt mondaná, hogy t?lük is fontosabb a pénz, akkor azonnal beadnám a válókeresetet.

Legjobb válasz: így jár aki össze házasodik egy Trollal.

így jár aki össze házasodik egy Trollal.
Nem értelek. Ha a fizetésed elég neked és a két gyereknek, akkor miért nem teszed ki az arrogáns s.eggfej férjedet? Csak kolonc a nyakadon, ahelyett, hogy társad lenne az életben.
Már bocs, de miért téged hajszol? Menjen el dolgozni. Én már régen kivágtam volna, élõsködjön máson, ha tud.
A férjed is menjen el dolgozni , ne enged hogy csicskáztasson , te is ember vagy mint mondtad , állj ki magadért .
Mielõtt hozzámentél is ilyen volt? Amúgy meg mondd meg neki, hogy ha pénzt akar elmegy dolgozni, addig meg legyetek külön kasszán, aztán akkor nem kell rád "pazarolnia" a pénzét. Mekkora tahó.
A gyerekeknek [email protected] lesz, ha ez tovább folytatódik mivel megérzik a stresszt és a feszültséget. Próbálj meg beszélni a férjeddel és minden erõddel azon legyél, hogy észhez térítsd mert ez nagyon hülye világnézet.
ha közös számlán vagytok, csináltass magadnak egy új számlát, hogy ne férjen hozzá a pénzedhez. Így kénytelen lesz a sajátjából gazdálkodni. Ha ilyen drasztikus lépést nem szeretnél, akkor csak tiltasd le a hozzáférését a számlához, kérj új PIN kódot.
Dobd ki az élõsködõt, és máris javulni fog az anyagi helyzeted.
Jajj kedves kérdezõ mit is írjak neked??? Hogy a fenébe tudod ezt eltûrni?? Kérdezd meg magadtól "Kell ez nekem"? "Szükségem van erre??? És szerintem rájössz a válaszra!DE nem fogok neked papolni mivel úgy sem hagyod el és csak szenvedsz és nyûglõdsz:S Megkérdezhetem mi a szakmád???
A kérdező hozzászólása: Nem, nem voltam terhes, amikor elvett. Szerelem házasság volt. Akkor még nem viselkedett így. A házasságunk ideje alatt egy re fokozatosabban jöttek rá ezek a dolgok.
Remélem nem azért vett el, mert terhes lettél...
Válj el. Mondjuk nem tudom mit vártál ha ilyet mondott még házasság elõtt.
Ezek szerint egy telhetetlen megalomániás s*ggfej.(legalább is én így értelmeztem)A legnagyobb baj azzal van, hogy ott vannak a gyerekek és így már nem léphetsz ki "csak úgy" a kapcsolatból mert nem lesz jó nekik ezt tapasztalatból mondom (én voltam a gyerek és soha nem volt mellettem olyan akit apámnak nevezhettem) Valahogy mégis hass a szívére és próbálj valamiféle ijesztõ jövõképet festeni neki mert ha minden így marad akkor sem lesz jobb a gyermekeiteknek és a válás lesz az egyetlen kiút.
Lehet az a baja, hogy neked magasabb végzettséged van, mint neki, ezért hajszol. Ha megint mondja, ne is válaszolj rá, egyik füleden be, másikon ki, majdcsak megunja.
A kérdező hozzászólása: Amikor megismertem, nem volt ilyen. Vagyis nem mutatta ki. Ha nem volnánk házasok, vagy, ha gyerekek nem lennének, akkor kiléptem volna ebbõl az õrületbõl. Második hozzászóló: Megpróbáltam beszélni a fejével, de a vége mindig ugyanaz: Te nem dolgozol annyit, mint én, és te ezt nem tudhatod. Csakhogy most már õ sem dolgozik sokat. Hajszol, zargat a több munkába. Nekem nincs erõm két gyerek mellett többet dolgozni. Nem is akarok, nem is bírok, és szerencsére nincs is rá szükség. Akkor meg minek hord le ez miatt? Olyasmit akar belõlem kipréselni, ami lehetetlen. Hajszol az újabb munkába is, ahol sokkal magasabb a fizetés, mivel szerinte a végzettségemmel találhatnák jobbat is. Csak hogy nem akarok jobbat. Jók a munkatársak, megszoktam õket, viszonylag nincs is túl messze, és én elégedett vagyok. Mindig az a vége, ha neki nem jön össze a munka, hogy mert szar az ország, szar itt minden, és én meg semmit nem dolgozok, nem törekedem. Nem bírok többet, ha megfeszülök se. Nem akarok egy életen át úgy dolgozni, hogy utálom az egészet, és az idegeim is rámenjenek. Más lenne, ha nem dolgoznák. Akkor talán megérteném, hogy aggódna, de még úgy is meglennénk. Jól keresett õ is, csak a nagyravágyása miatt most egy olyan munkahelyre került, amirõl utólag kiderült, hogy a fizetés csúszik, és nem is fizetik ki rendesen. Viszont elõtte is ugyanaz volt a probléma, mint most, úgyhogy nem az új munkahely miatt lett ilyen.
Zavard ki külföldre dolgozni! ha szar az ország, meg nincs munkahelye, akkor kussoljon, és menjen Addig legalább nyugalmad lesz. A különszámla csak pillanatnyi megvonás, válásnál az még nem lesz a különvagyonod!

Az emberek miért bántsák egymást miért kell csúfolniuk megalázniuk és lenézniük társaikat vagy éppen keresztbe tenni a másiknak? Mi értelme van ennek? És ha ezt teszik mivel lehet védekezni az ilyen emberek ellen?

miért,hogyan,

Legjobb válasz: Azért, mert kompenzálnak. A saját ürességüket, szerencsétlenségüket kell valahogy elnyomniuk, elrejteniük, mi sem jobb módszer erre, mint keresni egy náluk is szerencsétlenebbet - vagy ha nincs, akkor bárkit, akire ráfognak valami ökörséget. Szerintem nincs rosszindulatú ember, csak "beteg" - beteg a lelke, az önértékelése, muszáj mást bántania, hogy magát ne bántsa, vagy elfelejtse azokat a bántásokat, amik õket érték. És hogy hogyan védekezz? jusson eszedbe ez, és egyszerûen tojd le a sértéseiket. Mivel semmi alapjuk.

Azért, mert kompenzálnak. A saját ürességüket, szerencsétlenségüket kell valahogy elnyomniuk, elrejteniük, mi sem jobb módszer erre, mint keresni egy náluk is szerencsétlenebbet - vagy ha nincs, akkor bárkit, akire ráfognak valami ökörséget. Szerintem nincs rosszindulatú ember, csak "beteg" - beteg a lelke, az önértékelése, muszáj mást bántania, hogy magát ne bántsa, vagy elfelejtse azokat a bántásokat, amik õket érték. És hogy hogyan védekezz? jusson eszedbe ez, és egyszerûen tojd le a sértéseiket. Mivel semmi alapjuk.
Mert egyszerûen vannak olyan emberek, akik azt èlvezik, ha a másikat, akinek van valami gyengesége, megalázhatják, lelkileg, akár testileg bánthatják, és ettõl k...a jól érzik magukat és ettõl még nagyobb lesz az egójuk!!!Az ilyenekkel egyszerûen nem kell foglalkozni, nagy ívne le kell sz.rni az ilyeneket!!!
Azért "bántsák" mert unatkozol és hülye kérdéseket teszel fel.
A saját magukban rejtezõ de azt el nem fogadni tudó tulajdonságaikat látják a másikban, és mint ahogy bent magukban úgy kint máson sem tudják elfogadni azt a tulajdonságot. Amiért magában nem tudja elfogadni az lehet egy baleset, trauma, rákényszerített gondolati séma, pl hogy gyûlöld a buz*kat, szóval valami gát ami megakadályozza azt, hogy szeress. Szeretni roppant egyszerû, csak annyit kell tenni, hogy ne gyûlölj.
A kérdező hozzászólása: Azért "bántsák" mert unatkozol és hülye kérdéseket teszel fel. ÍME GYEREKEK EGY BETEG EMBER AKI MÁR IS BESZÓL. TE MINDIG MINDENKINEK BESZÓLSZ NÉVTELENÜL, ÚGY A LEGKÖNYEBB MOND MEG A NEVED ÉS ÁLLJ KI SZEMTÕL SZEMBE VELEM, NE NETEN KÖTEKEDJÉL ! ÉN NORMÁLISAN KÉRDEZEK TE MEG FESZT KÖTEKSZEL, DE TUDOD MIT INNETÕL KEZDVE ÍRJ BÁRMIT AZ ELSÕ 2 EMBER TANÁCSÁT MEGFOGADOM, ÉS LE SZA...AK TE BUNKÓVÁCI
Igazad van a 3 mas egy idióta bunkó ember szerintem ne is írj fenyegetéseket sértegetéseket senkinek mert egy gyáva féreg vagy, így névtelenül és saját magad égeted.
[link]
Bunkó váci???!!!
Azért mert, nem olvasták még el a helyesírási szótárt, ahogy te sem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!