Találatok a következő kifejezésre: Ezt irtak papiromra (94 db)

29 hetesen 2100-as eredmény az nagyon rossz? Ma volt a doki a védőnőnél és ezt írta a papírra. Annyit mondott hogy sokat pihenjek.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 27. héttõl ilyen volt. Ma töltöttem be a 40. hetemet. Bár már a 3. babám, de nekem nem monodtt semmit az orvos. Itthon vettem észre, hogy ez van a papírra írva és hát bizony ideges lettem. Két hét múlva mentem következõnek, akkor kérdeztem rá és azt mondta, hogy minden mehet tovább úgy mintha nem is lennék várandós. Sõt, képzeld, a 32. heti uh-n még az a pici nyitottság is visszazárult, mert 2000 volt a papíron. Ha neked is nyugis orvosod van és nem az a minden áron riogatós és befektetõs, akkor nyugodtan hallgass rá, szólni fog ha baj van.

Szia! Nekem a 27. héttõl ilyen volt. Ma töltöttem be a 40. hetemet. Bár már a 3. babám, de nekem nem monodtt semmit az orvos. Itthon vettem észre, hogy ez van a papírra írva és hát bizony ideges lettem. Két hét múlva mentem következõnek, akkor kérdeztem rá és azt mondta, hogy minden mehet tovább úgy mintha nem is lennék várandós. Sõt, képzeld, a 32. heti uh-n még az a pici nyitottság is visszazárult, mert 2000 volt a papíron. Ha neked is nyugis orvosod van és nem az a minden áron riogatós és befektetõs, akkor nyugodtan hallgass rá, szólni fog ha baj van.
Mármint CX 2100? Erre gondolsz? Mi állt még a papírodon? Ez azt jelenti egyébként, hogy 2 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt.
A kérdező hozzászólása: igen erre gondoltam ez nagyon rossz?
Igazából nekem elsõ babám, nem vagyok túlzottan tapasztalt ebben és nekem zárt a méhszáj szerintem nem nagy probléma hiszen akkor már a dokid is mondta volna! Ha tényleg csak annyit mondott, hogy pihenj sokat akkor valószínûleg mindössze erre van szükséged! A nemi élettõl eltiltott esetleg? Mást mondott ezen kívül?
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmi mást a nemi életet szóba se hozta
A kérdező hozzászólása: hála istennek az uh-s orvos más és tök nyugis doki

18 hetes uh vizsgálati papiromra ezt irták! Ezek jo eredmények?

Fekvés:med.

Legjobb válasz: Szia! Igen, ezek jó értékek minden rendben, nyugodt lehetsz. Az AFP is jó csak nem írták rá neked a MOM értéket. Az AFP nekem 22.54 lett asszem és a MOM pedig 0.64 de az alacsony mert általában 0.7-tõl jó. Na, mindegy azt neked nem írták rá,h. mennyi de biztosan az is jó lett mert különben szóltak volna. A baba méreteit itt tudod ellenõrizni sac/kb. http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Üdv: 35 hetes kismama

Szia! Igen, ezek jó értékek minden rendben, nyugodt lehetsz. Az AFP is jó csak nem írták rá neked a MOM értéket. Az AFP nekem 22.54 lett asszem és a MOM pedig 0.64 de az alacsony mert általában 0.7-tõl jó. Na, mindegy azt neked nem írták rá, h. mennyi de biztosan az is jó lett mert különben szóltak volna. A baba méreteit itt tudod ellenõrizni sac/kb. http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Üdv: 35 hetes kismama

Ezt irtak a papiromra bemenetre illeszkedo koponya felpuhult kisse megrovidult cervix hatul ujjnyira nyitott mehszaj. Mennyi lehet meg a szulesig? Egyebkent a 38. hetben vagyok

Legjobb válasz: még ezzel akár két hét is lehet azt írja a papírod, hogy gondolom 1 cm-vel rövidebb a méhszáj, akkor még két centi visszavan, mert el kell tûnnie..ha csak a hátsó méhszáj van nyitva, az nem elég, mert még van középsõ és elsõ is..ez attól függ milyen gyorsan fogsz nyílni, de készítsd a ruhákat, mert az is lehet hogy mindez egy-pár óra alatt lezajlik és utána akár jöhet is a baba. Könnyû szülést kívánok.

még ezzel akár két hét is lehet azt írja a papírod, hogy gondolom 1 cm-vel rövidebb a méhszáj, akkor még két centi visszavan, mert el kell tûnnie..ha csak a hátsó méhszáj van nyitva, az nem elég, mert még van középsõ és elsõ is..ez attól függ milyen gyorsan fogsz nyílni, de készítsd a ruhákat, mert az is lehet hogy mindez egy-pár óra alatt lezajlik és utána akár jöhet is a baba. Könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valszodat!

41 hetes vagyok, ma a dokim ezt írta a papírra:C1.5111 mit jelent ez?

Legjobb válasz: Ez a méhszáj állapota. Igazából centiben vagy "ujjnyi" mértékegységben szokták megadni. Az elsõ szám a méhnyak hossza, majd a belsõ, középsõ és alsó méhszáj hossza. Alapállapotban ez C3000. (3 ujjnyi méhnyak, a nullák a teljes zártságot jelentik.) Az elsõ szám esetedben másfél (ez tényleg furcsa mert én is csak 1,2,3 számot láttam használni), ez másfél ujjnyi hosszat jelent. Az egyesek pedig azt jelentik, hogy 1-1 ujjnyira nyitva van a méhszáj mind három szakasza.

Ez a méhszáj állapota. Igazából centiben vagy "ujjnyi" mértékegységben szokták megadni. Az elsõ szám a méhnyak hossza, majd a belsõ, középsõ és alsó méhszáj hossza. Alapállapotban ez C3000. (3 ujjnyi méhnyak, a nullák a teljes zártságot jelentik.) Az elsõ szám esetedben másfél (ez tényleg furcsa mert én is csak 1, 2, 3 számot láttam használni), ez másfél ujjnyi hosszat jelent. Az egyesek pedig azt jelentik, hogy 1-1 ujjnyira nyitva van a méhszáj mind három szakasza.
5 nem lehet. az 3as lesz.
A kérdező hozzászólása: Lehet, elég zavaros!Mi ez?
Amikor 1111, általában szülni szoktak:)

Most akkor terhes vagyok vagy nem? Én már abszoludt nem értem ezt az egészet! Már megbolondulok a tudatlanságba! Kérlek írjatok véleményeket! Tegnap voltam Ultrahangon. Ezt írták a papíromra:

Norm uterus, endometrium 14mm vastag. Intrauterin terhesség egyértelm?en nem látszik. Az uterus körül tágult belek. Adnexumok jelenleg nem ítélhet?k meg! 2hét múlva kontroll. ez mit jelent?

Legjobb válasz: Ez annyit jelent, hogy egy megvastagodott méhnyálka hártyát lát a doki, azonkívül más terhességre utaló jelet nem lát az ultrahangon. A megvastagodott méhnyálkahártya csak gyanússá teszi a dolgot, de abból egyértelmûen terhességre következtetni nem lehet. (nincs olyan vastagság ami egyértelmûen terhességet jelent) Ha valóban terhességrõl van szó, akkor két hét múlva biztosan látni kell a babát is, ezét szoktak ilyenkor visszarendelni.

Ez annyit jelent, hogy egy megvastagodott méhnyálka hártyát lát a doki, azonkívül más terhességre utaló jelet nem lát az ultrahangon. A megvastagodott méhnyálkahártya csak gyanússá teszi a dolgot, de abból egyértelmûen terhességre következtetni nem lehet. (nincs olyan vastagság ami egyértelmûen terhességet jelent) Ha valóban terhességrõl van szó, akkor két hét múlva biztosan látni kell a babát is, ezét szoktak ilyenkor visszarendelni.
szialeforditom nekedÍ a norm uterus: normális méh endometrium a méh nyálkahártyája intrauterin: méhen belüli uterus: méh adnexek: petefészkek szia irj majd mi van.. nem küldtek további vizsgálatra? ha terhes lennél, megnagyobbodott lenne a méhed ludtojásnyira sztem, . és tesztet csináltál? eü.
Szia! Tesztet csináltál? mert már ki kellene mutatnia, hamarabb, mint az Uh-nak! A leltedbõl az látszik, hogy a méhnyálka nem vált le. Egyébként egyetértek az elõzõ hozzászólóval mivel nincs olyan méhnyálka vastagság ami egyértelmûen terhességre utalna. Nekem múlt hónapban a ciklus 14. napján Uh-n 14 mm vastag volt a méhnyálkám. Ugyhogy ebbõl még bármi lehet. Vegyél tesztet!!!
Persze, hogy lehet, föleg, hogy a dokid is ilyesfélét mondott.Remélem sikerült.
Szia. A 14mm nyálkahártya utalhat terhességre csak ha igaz hogy késöbb volt péd akkor még uhn nem látszik de szerintem babás vagy gratula , ne idegeskedj pihenj sokat és boldogan várd a köv 2 hetet. :-DD
A kérdező hozzászólása: volt egy halvány poz.de én nem nagyon hiszek a tesztekben, úgy is az orvos mondja ki a végsõ szót!
Szia! Ez igaz, de a halvány pozitív teszt és a mensi késése együtt sokkal biztatóbb. Mert olyan lehet hogy valakinek nincsen peteérése és egy hónapban kimarad a mensije, de az nem tesztel még halvány pozitívat sem. Nekem volt olyan hónapom hogy alig volt mensim, elég volt egy tisztasági és csak 2 napig tartott, csináltam tesztet de nem volt még halványan sem pozitív, úgyhogy nem mindegy!!
utolso válaszolonak igaza van, terhes vagy tutira jo neked, gratulálok. a dokihoz akkor élrdemes legközelebb menned ha 7 vagy 8 hets leszel ( vagyis az elözö mensi elsö napjátol számitva ennyi idöre. akkor már szivhang is van:) irj majd mi van gratula mégegyszer. én is ugy örülnék egy halvány poz. tesztnek.. és azért halvány mert még kevés a hcg benned, és ez erösödik naponta megduplázodik, ne aggodj. szia

Ma voltam ultrahangon. A doki ezeket írta a papírra:CRL:48 mm, GA:12 + 0 NT: 1, 5 mm. Ezek átlagos eredmények?

Nekem úgy t?nik, hogy már ilyen id?sen mintha 5 cm fölött kellene hogy legyen a hossza.

Legjobb válasz: Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama

Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen az ultrahang ezt az idõt dobta ki. Szerintem viszont 11 + 5 a pontos. Evvel a babával nem szedek magzatvédõ vitamint, mert úgy érzem sok a gyümölcs most. A lánykámmal októberben estem teherbe és az orvos javasolta a vitamint. Gondolom a tél miatt. Lett is 3, 85 kg és 55 cm babám. A mostani biztos kisebb lesz...
Ezek teljesen jó eredmények. Az én babóm 50 mm volt 12 hetesen. 55 cm és 3140 gramm lett. Boldog babavárást! 6 hetes kisfiú anyukája
Az ülõmagassága 48 mm, 12 hetes és 0 napos terhesség, tarkóredõ 1, 5 mm. Teljesen jó értékek. Nekem 12 hetesen és 1 naposan a CRL volt 52 mm, a tarkóredõ pedig 1, 3 mm. Boldog babavárást! 17 hetes kismama

Ma az uh-os papirra ezt irták. Lepény a hátsó falon. Széli része a belső méhszájat fedi. Ez mit jelent?

20 hetes vagyok. A doki csak annyit mndott,hogy nem feltétlenül jelent gondot. Sajnos az orvosommal csak holnap tudok beszélni.

Legjobb válasz: Szia! A hátsó falú tapadás önmagában nem gond,nekem mind a 3 gyerekem lepénye ott tapadt.Viszont,ha fedi a méhszájat,az baj lehet.Ha nem változik,akkor császár.De ahogy nõ a baba ez még változhat. Te ezen nem tudsz változtatni,de pihenj sokat,ne erõltesd meg magad,nehogy leváljon. Ha görcseid lennének,vagy vérzés lépne fel,azonnal menj kórházba. Boldog babavárást.

Szia! A hátsó falú tapadás önmagában nem gond, nekem mind a 3 gyerekem lepénye ott tapadt.Viszont, ha fedi a méhszájat, az baj lehet.Ha nem változik, akkor császár.De ahogy nõ a baba ez még változhat. Te ezen nem tudsz változtatni, de pihenj sokat, ne erõltesd meg magad, nehogy leváljon. Ha görcseid lennének, vagy vérzés lépne fel, azonnal menj kórházba. Boldog babavárást.
Nekem mindkét terhességemnél a mellsõ falon volt a lepény, a nõvéremnek (most 28 hetes) a hátsó falon van. A gondot inkább az jelentheti, hogy a méhszájat fedi. Ez szülésnél okozhat gondot, de barátnõmnek pl ahogy nõtt a méhe, és feljebb "vándorolt", ez megszûnt. Neki okoztott vérzést is, de korábbi terhességnél, mint a tied. Szerintem nem lesz gond. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt sejtettem, hogy pihizni kellesz. Csak hát van itthon egy 3 és egy 1 éves kisfiam, akik mellett sajnos nem sokat tudok feküdni. De igyekszem majd. Köszi még egyszer!!

A párommal gyermeket szeretnénk idáig nem jött össze sajnos voltam hüvelyi-uh. -on és ezt írták a papíromra de nem tudom mit jelentenek ezek jóe ez vagy sikerülhete?

67x35mm-es ut.-ban 7 mm-es nykh látható mko norm. nagyságú és szerkezetű ovariumok Douglasban kevés folyadék. CD: negatív ehhez hozzá tette hogy lehet hogy cisztám volt és azért van ott a folyadék mert kipukkadt:S mivel márc.28.-án volt utolsó mensi jelenleg grav. nem látható kaptam egy norcolut gyógyszert is ami azt mondta a mensit hozza elő segítsetek ha tudtok köszönöm előre is

Legjobb válasz: ut a méhed, a nykh a méhnyálkahártyád vastagsága ovarium a petefészkeid grav meg azt hiszem terhesség

ut a méhed, a nykh a méhnyálkahártyád vastagsága ovarium a petefészkeid grav meg azt hiszem terhesség
Igazabol ezt ott kellett volna megkerdezned amikor odaadtak a papirt szerintem: -Hogy mit jelentenek ezek az eredmenyek? Ne haragudj de ezt szerintem csak orvos tudja megvalaszolni.
grav. nem látható= terhesség nem látható.
Szia! A folyadék a douglasban jelentheti azt is, hogy most volt ovud. A norcolut csak arra jó, hogy meghozza a vérzésed, amikor abbahagyod a szedését. Ha gyakran ilyen hosszú a ciklusod, endokrinológushoz kéne menned, õ a hormondoki. Nõgyógyász nem ért hozzá, és csak a tüneteket kezelgeti. Lásd norcolut. Endodoki rendesen kivizsgál, és az alapproblémát kezeli.
A kérdező hozzászólása: ez volt az elsõ hogy kimaradt és ezt a dokit hol lehet megtalálni? kórházban kisebb rendelõkben?
Mes Mentis tudom ajanlani, hivd fel oket es kerj idopontot.
Én is õket ajánlom, a tb-s endokrinológusokra ugyanannyi a panasz, mint a nõdokikra, és még beutaló is kell hozzá. A mens mentis a legjobb, kimondottan a meddõségi endokrinológia a szakterületük.

A következő lenne, bokatörés kategóriában. Egyik nap focimecsemen magam alá fordult a bokám és eltört, mint később kiderült az orvosnál, és a papirra ezt irták "Az V metat. Basisan disloc. Nélküli haránt törés"?

A kérdésem a következő: Ez egy súlyos törés? mennnyi ideig kell gipszben lennem? 1 hét fekvőt kaptam eddig aztán járot.Tudom törésnél 2hét min. 12 max a kapható,és az utolsó kérdésem hogy viszanyeri a lábam a baleset előtti állapotát ?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 17 éves koromban volt egy teljesen ugyanilyen lábtörésem. Most 23 vagyok. Eleinte idõjárásváltozáskor fájt a lábam, ma már ezt nem érzem, viszont ha sokat táncolok egy buliban, akkor szokott fájni. Valamint nagyon nem szeretem, ha valaki ott hozzám ér. Mikor levették a gipszet, nagyon gyenge volt a lábam, a vádlimon is látszott, hogy sorvadtak az izmok, mivel nem használtam õket. Szóval nekem egy ideig kellett még bot a gipsz után. Ami nagyon fontos, hogy járj gyógytornára! Amúgy ez nem számít súlyos törésnek, a dislocatio nélkül az azt jelenti, hogy nem mozdultak el a tört végek. Nekem 1 hét fekvõ gipsz volt és talán 2-3 hét járó, azt már nem tudom. Komolyan sportolsz? Mert én mondjuk nem, szóval azt nem tudom megmondani, hogy fog-e akadályozni a késõbbiekben, de a gyógytorna tényleg nagyon fontos! Jobbulást ;)

Szia! Nekem 17 éves koromban volt egy teljesen ugyanilyen lábtörésem. Most 23 vagyok. Eleinte idõjárásváltozáskor fájt a lábam, ma már ezt nem érzem, viszont ha sokat táncolok egy buliban, akkor szokott fájni. Valamint nagyon nem szeretem, ha valaki ott hozzám ér. Mikor levették a gipszet, nagyon gyenge volt a lábam, a vádlimon is látszott, hogy sorvadtak az izmok, mivel nem használtam õket. Szóval nekem egy ideig kellett még bot a gipsz után. Ami nagyon fontos, hogy járj gyógytornára! Amúgy ez nem számít súlyos törésnek, a dislocatio nélkül az azt jelenti, hogy nem mozdultak el a tört végek. Nekem 1 hét fekvõ gipsz volt és talán 2-3 hét járó, azt már nem tudom. Komolyan sportolsz? Mert én mondjuk nem, szóval azt nem tudom megmondani, hogy fog-e akadályozni a késõbbiekben, de a gyógytorna tényleg nagyon fontos! Jobbulást ;)
Szia, kaptál már járógipszet? Jobban érzed magad benne?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segítetek, tudom mire számitsak legalább :)
Barátomnak 5 hét gipsze volt ilyen miatt. Biztos nagyon rossz lehet, hogy gipszbe van a lábad, gondolom meleg is meg fáj meg viszket.
Hát, sok mindent nem tehetsz ellene sajnos. Nem olyan súlyos törés, hogy ne jönne teljesen rendbe, emiatt ne aggódj nagyon szerintem. Érettségire, ballagásra meg húzz a gipszedre egy nagy fekete zoknit, akkor kevésbé fog látszani, hogy el van törve a lábad. Jobbulást minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: Lassan 20 leszek, sok minden Átértékelõdött bennem 4. osztály óta, mikor is menõ volt a gipsz meg az arra irkálás.Mostanság inkább amolyan nagy akadályként kezelem.Melessleg csak teher a vállamra ballagásra meg talán éretségire is.Remélhetõleg viszanyeri a lábam a baleset elõtti állapotát mert még hasznát venném :)
3 hét járógipsz alatt nem hiszem, hogy lábtörést meg lehet úszni. Nézd a jó oldalát: ballagás és a többi bulin Te leszel a "sztár", mindenki a gipszedet fogja nézni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még a fekvõnél tartok.Amiért különösebben kérdeztem az idõpontot annak az az oka hogy most éretségizek és 2 hét van ballagás stb baromság, és gipsz nélkül élvezhetõbb lenne. A sportal kapcsolatban, komolyabban már nem, de hetente 2-3x rendszeresen járok ki focizni baráti szinten! Akkor ahogy olvasom ez egy balszerencsés baleset...
Nem súlyos, a kisujjad alatti lábközépcsontodon van egy elmozdulás nélküli sima törésed. Lehet, hogy 3-4 hét járógipsszel megúszod.
A kérdező hozzászólása: Már levettem ballagás alkalmából és bokarögzitõben sétálgatok, amugymeg egész szépen gyogyul remélem viszanyeri a baleset elõtti állapotát a lábam :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!