Találatok a következő kifejezésre: Ezt írták a 12 (16 db)

Ma voltam ultrahangon. A doki ezeket írta a papírra:CRL:48 mm, GA:12 + 0 NT: 1, 5 mm. Ezek átlagos eredmények?

Nekem úgy t?nik, hogy már ilyen id?sen mintha 5 cm fölött kellene hogy legyen a hossza.

Legjobb válasz: Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama

Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen az ultrahang ezt az idõt dobta ki. Szerintem viszont 11 + 5 a pontos. Evvel a babával nem szedek magzatvédõ vitamint, mert úgy érzem sok a gyümölcs most. A lánykámmal októberben estem teherbe és az orvos javasolta a vitamint. Gondolom a tél miatt. Lett is 3, 85 kg és 55 cm babám. A mostani biztos kisebb lesz...
Ezek teljesen jó eredmények. Az én babóm 50 mm volt 12 hetesen. 55 cm és 3140 gramm lett. Boldog babavárást! 6 hetes kisfiú anyukája
Az ülõmagassága 48 mm, 12 hetes és 0 napos terhesség, tarkóredõ 1, 5 mm. Teljesen jó értékek. Nekem 12 hetesen és 1 naposan a CRL volt 52 mm, a tarkóredõ pedig 1, 3 mm. Boldog babavárást! 17 hetes kismama

A placenta a mellső falon, érinti a belső méhszájat - 12 hetes uh-n ezt írták a leletemre, ez most jó vagy rossz?

Legjobb válasz: szia, nekem 17 hetesen mondták, h ott van nekem is, de azt mondta a védõnõ meg a doki is, hogy a kismamák 90%-ának feljebb húzódik ahogy nõ a méh. az jó arány. ha meg nem, akkor császár

szia, nekem 17 hetesen mondták, h ott van nekem is, de azt mondta a védõnõ meg a doki is, hogy a kismamák 90%-ának feljebb húzódik ahogy nõ a méh. az jó arány. ha meg nem, akkor császár
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
Nekem is ott valahol volt, de a végén már elhúzódott onnan és rendesen szültem. Végig fogják kísérni ultrahangon, de, ha nem is mondta az orvos, én minden alkalommal rákérdeztem, (UH vizsgálatkor) hogy mi a helyzet a méhlepénnyel.
Szia! Nekem is közel van a méhszájhoz, de nem érinti. Én a 18.héten véreztem is emiatt. Nem kellett kórházban maradnom, de fekvést és pihenést rendelt el a doki. Fontos a pihenés, no sex és hogy nem szabad emelgeni. Ezt a doki mondta, azért írtam Neked, hogy erre figyeljél!!! 21. hetesen is még közel volt, de igazából most kezdett látványosan nõni a pocakom, talán feljebb húzódik. Boldog babavárást kívánk! 23 h km

Ma voltam 12. heti uh-n. Terhesség kora: 11 hét 5 nap, ülőmagasság (CRL): 45 mm, tarkóredő (NT): 1 mm, orrcsont ábrázolódik. Ezeket írták a leletre. Jók az értékek? Nem túl pici a baba?

Legjobb válasz: A tarkóredõ nagyon jó.(1-3 közt jó).Nekem 55 mm volt a CRL, de ez is olyan hogy nem kell szabályosan mindnek egyformának lennie, a doki szólt volna ha gond van, ha kisebb , majd behozza késõbb, nyugodj meg, nincs semmi baj.

A tarkóredõ nagyon jó.(1-3 közt jó).Nekem 55 mm volt a CRL, de ez is olyan hogy nem kell szabályosan mindnek egyformának lennie, a doki szólt volna ha gond van, ha kisebb , majd behozza késõbb, nyugodj meg, nincs semmi baj.
Igen, jók. Az orrcsont tudomásom szerint azért fontos, mert a down-kóros babáknak ebben a korban még nem kezd el fejlõdni, ez is egy iránymutatás. A tarkóredõ 1-3 mm-ig jó, így benne vagy. A méret meg nem számít mennyi, minden kisbaba egyedileg fejlõdik, sok függ a genetikától, meg a megadott értékek csak a "nagy átlag".
A kérdező hozzászólása: igen, 3 mm alatt jó az Nt. a crl miatt azért aggódom, mert olvastam, hogy 45 és 85 mm között mérhetõ az NT. az én babám meg ugye 45 mm... pont az alsó határ
Alsó határ, de benne van, ne törõdj vele, az csak egy iránymutatás, hogy idõben van-e elvégezve, és neked beleesik, nyugodj meg, nincs semmi gond!Boldog babavárást!
Szia! A méret minimálisan kisebb, lehet, hogy korábban mentél, mint a baba tényleges kora. Ezért is jöhetett ki a 11hét 5nap, amit egyébként a méret alapján számolnak.


12 hetes uh-on a tarkóredőre ezt írták: NT: 3 mm alatti. Ez elég infó?

Az elsőnél egy másik doki volt 3 éve, ott pontos értéket írtak. Most nem. Aggódjak??

Legjobb válasz: Nekem is pontos adatot írtak, de úgy gondolom, hogy ne aggódj, hiszen, ha 3 mm alatti, akkor jó az érték.

Nekem is pontos adatot írtak, de úgy gondolom, hogy ne aggódj, hiszen, ha 3 mm alatti, akkor jó az érték.
Igen elég.Nekem is ennyit irtak.
3mm -ig a legtökéletesebb !
legalább ha már megnyugtattunk megköszönhetnéd..
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, nem voltam itthon és gépközelben! Nagyon köszönöm.

Az fl. Rövidités az mit jelent? Nekem a 12. ik heti uh. On, ez nem szerepel, vagyis nem irtak rá semmit, ez okozhat valami genetikai rendellenessséget?

Legjobb válasz: az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.

az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.
A kérdező hozzászólása: biztos?mert akkor megnyugszok, csak ideges voltam, mert a 12-ik heti kombinált teszten, azaz vérvételen rossz eredmény jött ki.de az uh.az tuti jo.
Szia! Nekem a 3. terhességem a mostani. Mindegyiknél mérték 12 hetesen is a comb csontot. Ekkor már a bpd is mérik, a fl-t is. A crl helyett nézik ezeket, mert így követik nyomon a növekedést. Az, hogy nem írtak rá semmit, nem jelenti, hogy gen.rendellenesség van a babánál. Volt, hogy nálam sem írtak méretet, simán elfelejtették, és otthon vettem csak észre.
Igen, túlaggódod. :) A 12. héten a legideálisabb megnézni a redõ vastagságát. Legalábbis ezt mondják. Örülj neki, hogy csak 0, 8. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egyébként nagyon örülök!! Nagyon élénken mozgott a vizsgálat alatt :-) jó volt látni.
Ha tudod hogy jó akkor miért írsz?
A kérdező hozzászólása: Mert elbizonytalanodtam...
Az Uh gép gondolom kidobta, hogy a méretei szerint hány hetesek vagytok. Ha a gép is 12 hetet adott ki, akkor ez nagyon jó érték. :)
Nekem 1, 7, akkor az sok? Én nem tudom mik a normál értékek...
Hali! Nálunk a 11. héten végzik el ezt a vizsgálatot, és nekem a nõdokim azt mondta, hogy a 3, 5-ös értékig "jó", de aki nagyon közel van hozzá, azt már további vizsgálatra küldik. Nekem majdnem kerek 1 mm volt, így megnyugodtam, és az AFP-m is 0.8 MoM lett :) Én azt tanácsolnám annak, aki aggódik az értékek miatt, hogy menjen el a legközelebbi 4d-s UH-ra, ott nagyobb pontossággal meg tudják mondani mi a helyzet :) Boldog babavárást mindenkinek! 24 hetes kismami

Ezt írták ma a 12 hetes UH-s papíromra: Intact szívműködés. Ez mit jelent?

Ez jó? légyszí írjatok mert én nem tudom de a doki azt mondta minden oké! Ül?magasság:63mm, BPD:21 mm

Legjobb válasz: Szia! Megnyugodhatsz at intact annyit jelen hogy ép, rendes szívmükõdés

Szia! Megnyugodhatsz at intact annyit jelen hogy ép, rendes szívmükõdés

Engem a védőnőm A BELGYÓGYÁSZAT 2. emeletére küldött ultrahangra és vérvételre, s azt írta a kiskönyvembe h. Kombinált teszt javasolt! Ez mit jelent, mert nem értem? 12 hetes kismama!

Legjobb válasz: A kombinált teszten vérvizsgálatot végeznek, hogy genetikai betegsége van-e a babónak. Elsõsorban Down-kórra és Edwards-kórra szûrnek. Ezt érdemes elvégeztetni, ezt a vizsgálatot. 35 év után mindenképp, elõtte csak javasolt.

A kombinált teszten vérvizsgálatot végeznek, hogy genetikai betegsége van-e a babónak. Elsõsorban Down-kórra és Edwards-kórra szûrnek. Ezt érdemes elvégeztetni, ezt a vizsgálatot. 35 év után mindenképp, elõtte csak javasolt.
nem e xp-re tennéd, mert arra nem megy föl
A kérdező hozzászólása: windows 7 akarom felrakni

Mirena spirál? Tapasztalatok? 12 hete szültem császárral és dokim ezt írta fel! Elvileg kedden tenné fel, de úgy félek. Van mellékhatás? Fáj a felhelyezés?

Legjobb válasz: Szia! Saját tapasztalatom csak a sima spirállal van, édesdeden szuszókál a másik szobában :) Azt tudod, hogy ez hormonos spirál és kb. 40eFt-ba kerül? Maga a felhelyezés nem fáj, max. egy kicsit kellemetlen, én pár óráig görcsöltem, picit véreztem, de ennyi. Vannak kifejezetten olyan betegségek, amik a spirálokat elõnyben részesítik, ilyen pl. a sugárgomba, nagyobb eséllyel alakul ki méhgyulladás, stb. Nekem "csak" egy gyerekem született a spirál mellett, semmilyen gyulladásos történetem nem volt, a barátnõm viszont két hetet volt kórházban sugárgomba miatt, még hónapokig kell gyógyszert szednie, és még így sem biztos, hogy elkerüli a mûtétet...

Szia! Saját tapasztalatom csak a sima spirállal van, édesdeden szuszókál a másik szobában :) Azt tudod, hogy ez hormonos spirál és kb. 40eFt-ba kerül? Maga a felhelyezés nem fáj, max. egy kicsit kellemetlen, én pár óráig görcsöltem, picit véreztem, de ennyi. Vannak kifejezetten olyan betegségek, amik a spirálokat elõnyben részesítik, ilyen pl. a sugárgomba, nagyobb eséllyel alakul ki méhgyulladás, stb. Nekem "csak" egy gyerekem született a spirál mellett, semmilyen gyulladásos történetem nem volt, a barátnõm viszont két hetet volt kórházban sugárgomba miatt, még hónapokig kell gyógyszert szednie, és még így sem biztos, hogy elkerüli a mûtétet...
A kérdező hozzászólása: Közsönöm a választ!Én nem vállalok több babát!Sajnálom , hogy így jártál!!!!!:(((
anyumnak elmozdult, és majdnem kilyukadt tõlle a méhe!+fertõzés felhelyezés után 6-7 hónappal!borzalmas volt, 3 ées unokatesó vette észre, h. "keresztanyu roszul van, nem tud felállni!"
Sya. Nekem is volt 2évig fennt mirena spir. és ami nem normális dologként társult hozzá, h 2 évig nem mensiztem:-( majd levetettem, és a kivárt idö után terhes lettem, s sajna 20héten elvetéltem, sztem szerepe volt benn a 28naponkénti vércsere hiányának is...szoval én nem tetetnék a helyedbe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!