Találatok a következő kifejezésre: Ezekhez a milyen ország (15 db)

Ezeknek az európai országoknak milyen szerepe volt a II. világháborúban?

És melyik oldalon álltak?

Legjobb válasz: Érdekesség, hogy elsõ világháború békét követõen, amikor a gyarmatbirodalmak új felosztották a világot. Európai új és meglévõ kis országaiban a szélsõségesek elõretörését hozta, mely gyakran diktatúrába csapott át. Görögöknél, spanyoloknál, olaszoknál, "oroszoknál", Jugoszlávoknál, Románoknál, Szlovákoknál.....

Érdekesség, hogy elsõ világháború békét követõen, amikor a gyarmatbirodalmak új felosztották a világot. Európai új és meglévõ kis országaiban a szélsõségesek elõretörését hozta, mely gyakran diktatúrába csapott át. Görögöknél, spanyoloknál, olaszoknál, "oroszoknál", Jugoszlávoknál, Románoknál, Szlovákoknál.....
[link] Zöld: Szövetségesek Kék: Tengelyhatalmak Szürke: Semleges
Hollandia: 1940 májusban megszállták a németek Svájc: semleges, a korai idõszakban volt terv a németek részérõl Svájc felõl megkerülni a francia védelmi vonalat, de inkább a benelux államok felõl mentek Görögország: 1940ben szállják meg a németek/olaszok Spanyolország: 1936os polgárháború után szélsõjobbos kormány, de nem németbarát, háborúban semleges Románia: tengelyhatalmak tagja, dél Oroszországban harcoltak fõleg (Odessza, Krím)

Meddig tart és milyen következményekkel jár ez a mai válság a fejlett országokra és a perifériákra nézve?

Legjobb válasz: Hát nem is tudom, szerinted egy válság milyen következményekkel járhat? Talán életszínvonal zuhanás, közbiztonság romlása és hasonlók, nem?

Hát nem is tudom, szerinted egy válság milyen következményekkel járhat? Talán életszínvonal zuhanás, közbiztonság romlása és hasonlók, nem?
A kérdező hozzászólása: "Fogyasztás is átevõdik szépen lassan, Dél-amerikába vagy Dél-kelet Ázsiába vagy a Közel-keletre. Több milliárd emberrõl beszélünk. Meg lehet nézni 5 évvel ezelõtt, milyen állapotok uralkodtak itt és most mennyivel több jut egy átlag embernek ... Nyilván valami csekély elmozdulás volt minden feltörekvõ országok esetén amikor a tõkebefektetések indukálták a gazdaságukat. De ez kb olyan mint a mi esetünkbe. Amíg közvetlen befektetések érkeztek addig nõtt a gazdaság amikor már a befektetések mûködésébõl származó jövedelmekrõl beszélünk akkor ez megtorpan. Sehol nem emel bért a nagytõke, a kezdeti lendület mindig a nagytõke számára megágyazás (infrastruktúra stb és a nagytõke egyszeri befektetései (építések stb) idején jelentkezik aztán stagnál. Ez csak látszatfejlõdés. Az egészen a nagytõke nyer ami aztán sehol sem folyik vissza a reálgazdaságba. Ha elolvastad volna amit elõzõleg linkeltem, látnád hogy az 5-6 évi növekedésüket a fejletleneknek a fedezetlen hitelek jelentik. Azok a pénzek amik befagytak a fejlett országokban a válság miatt, ma megjelennek a fejletleneknél és szinte 0 béremelkedés mellett is nõ a fogyasztásuk. Kérdés hogy meddig? Hiszen ha nem nõ a fejlettek fogyasztása és nem nõ a fejletlenek bére akkor ez egy nagyobb lufi mit a 2008 as. Nem fenntartható a globális fejlõdés vizionált képe, mert a résztvevõk nem a képzelt modell szerint reagálnak.
A kérdező hozzászólása: "Csodás. Végre kiokoskodtad magad mára? Itt csak te okoskodol! Érdemben vitázni az teljesen más. Nyilván vannak az embereknek elképzelései és nyilván nem egyformák. Ha ezeket érvekkel ütköztetik az a vita. Te ezzel a válaszoddal hová sorolnád magad?
Kínai valuta folyamatosan erõsödik, illetve a kínai átlag keresett is. Ebbõl az következik, hogy a kínai fogyasztók is többet tudnak költeni. Luxus cikkek fogyasztása is rohamosan nõ... http://www.elelmiszer.hu/marka/cikk/kina_lesz_a_legnagyobb_l..
Fogyasztás is átevõdik szépen lassan, Dél-amerikába vagy Dél-kelet Ázsiába vagy a Közel-keletre. Több milliárd emberrõl beszélünk. Meg lehet nézni 5 évvel ezelõtt, milyen állapotok uralkodtak itt és most mennyivel több jut egy átlag embernek ... http://www.tradingeconomics.com/country-list/gdp-annual-grow.. Nyílván érezhetõ egyfajta lassulás, de ez csak azt jelenti, hogy vissza állnak a természetes mederbe. Mi indokolja azt, hogy 10 millió ember egyik évrõl a másikra 5-10% többet fogyasszon, mint tavaly ? Ez egy véges rendszer, így ha egyik gazdaság erõsödik, akkor az a másik kárára történik, amit a másik igyekszik elrejteni hitelekkel. A rendszer törekszik az egyensúlyra, de ezt mesterségesen nem hagyják, ezért sok helyen keletkeznek "lufik".
Csodás. Végre kiokoskodtad magad mára?
A kérdező hozzászólása: "Ne feledjük Kína és India együttes lakossága bõven meghaladja Usa + Európa + Japán lakosságát, így ha ezek az országok évi 10% bõvülésre képesek, akkor ezt a többletet fejlett országokból fogják elszívni Nem a lakosok száma, hanem a jövedelme a meghatározó. Illetve a fogyasztási szokásaik, lehetõségeik. A fejlõdõ országok lakosainak a jövedelme közel nem nõ úgy hogy ez pótolhatná a kiesést. Ez nem mai trend hanem már 5-10 éves. Amíg a fejlettek hitelezése indukált addig nem is volt gond, ma meg megy a kutyakomédia. A fejlõdõk fújtatják a lufikat ami még kilátástalanabbá teszi a jövõt! A fejletlenek egymással versenyeznek és a fejlettek piacait célozzák így a bérek emelkedése nem lehetséges. Viszont ezzel a globális gazdasági akcentussal a fejlettek jövedelmét csökkentik és a nagytõke jövedelmét növelik, persze csak relatív egymáshoz viszonyítva, hiszen ez az ördögi kör ahol a globális össztermék valójában a fedezetlen hiteleket leszámolva erõsen csökken!
Ja és mi az a 30 neoliberális ciklus?
Ne feledjük Kína és India együttes lakossága bõven meghaladja Usa + Európa + Japán lakosságát, így ha ezek az országok évi 10% bõvülésre képesek, akkor ezt a többletet fejlett országokból fogják elszívni. Erõforrások korlátozottak. Afrikát vagy más szegény országokat már tudják lentebb nyomni, bár Észak és Dél- Afrikában vannak tartalékok. Próbálkoznak is. Nyugat-Európa, Kelet-európától és Dél-Európától próbálja elszívni ezt az energiát, pénzt. 2001-2002ben már volt egy Nyugat-Európai válság, ekkor vált fontossá nyugatnak a keletei bõvítés. Hirtelen 10 új tagállamot is bevettek a buliba. 10 évig meg is éltek belõle, Magyarországon alig maradt valami magyar kézben.
Mai válságban egyedül Európa szenved. Nem mûködnek a lufi fújó gépek (HITEL) , amivel az eddigi piaci veszteségüket leplezték ( Kína, India 10% Brazília, Mexikó 10% vagy Afrika 5-10% el kellett valahogy rejteni ... ) Egyedül Európa és USA van válságban!
A kérdező hozzászólása: "Amúgy bírom az ilyen értelmes kérdéseket." Aki így vélekedik az nem érti hogy ez nem egy egyszerû túltermelési vagy ciklikus válság, hanem a rendszer válsága. Hogy olyan ambivalens rendszer alakult ki ami magától soha nem fog megoldódni. Bebizonyosodott hogy a perifériák képtelenek ebben a rendszerben felzárkózni sõt inkább leszakadnak, hogy nem a világ gazdasága növekedett hanem a jövedelmek eloszlása billent végletesen a tõke irányába és hogy az egész 30 neoliberális ciklus csak a mérhetetlen eladósodás tartotta életben. Most akkor ismét értelmezd a kérdést?
Addig tart, amíg a zsidók uralják a világgazdaságot.
Amúgy bírom az ilyen értelmes kérdéseket.
A kérdező hozzászólása: Ja és mi az a 30 neoliberális ciklus? A Ronald Reagen (érted egy színész) által támogatott és rendszerbe emelt gazdasági szerkezet. Ez hatással volt minden más ország gazdaságára ha akarta ha nem, és egy eltolt globális """""fejlõdést"""""" indított el. Már a kezdetekben tudni lehetett hogy egy a nagytõkére kihegyezett rendszer nem lehet mûködõképes!

Jelentősen enyhítették a Cosma-per vádlottjainak büntetését. Mit szóltok ehhez? Milyen ország ez?

Legjobb válasz: Cozma Én támogatom a halálbüntetés visszaállítását, épp az ilyen esetek miatt. Ezek állatok, nem érdemlik meg, hogy éljenek. Most pár évig eltartja õket az állam. Nagyon remélem, hogy a Cozma család elkapja õket.

Egy újabb löket az amúgy is pompás magyar-román diplomáciának...
Cozma Én támogatom a halálbüntetés visszaállítását, épp az ilyen esetek miatt. Ezek állatok, nem érdemlik meg, hogy éljenek. Most pár évig eltartja õket az állam. Nagyon remélem, hogy a Cozma család elkapja õket.
Vissza a halál büntetést!!!!
vicc ország
Hát ilyen... Mit vártál ebben az érában az itélõ-huszároktól?
Kedves utolsó: nem, én többet követelnék: minden egyes gyilkost halálra kell ítélni, és nem fellebbezni, hanem kivégezni azonnal. Minõsített esetekben kínzással párosítva.
Legyen már akkor legalább annyi igényességetek, hogy jól írjátok a nevét: Cozma.
Tök mindegy, amíg a börtönben maradnak, addig életben vannak. Szabadulásuk után úgyis kinyírják õket. A Cosma család nem felejt.
Az indexes cikk alapján jogosnak tûnik a bíróság döntése. Azért azt látni kell, hogy az elsõfokú ítélet elég szigorú volt, szerintem nagyon sokat nyomott latba, hogy a közvélemény elégtételt követelt. Egy ilyen bûntényért mskor is ennyit szoktak adni. És értem azt, hogy ezek "nehéz fiúk", akik tuti csak a bajt keresik, de EBBEN a bûntényben nem lehet elítélni õket a többi bûnükért is.
Akkor is ennyire követelnétek, ha nem cigányok lettek volna az elkövetõk, és ha nem egy sportolót öltek volna meg? Mert nagyjából ezt mondta ki a bíróság is másodfokon, hogy ezek a bûntény szempontjából lényegtelen dolgok befolyásolták az elsõ fokú ítéletet.
Tessék mondani, ezzel véglegesen vége? Az ügyész nem fellebbezhet? Nem fellebbezett? Ismeretetim szerint a magyar "igazság"szolgáltatásnak van még egy magasabb fokozata is, a Legfelsõbb Bíróság, amelyet most Kúriának hívnak.
A bíró hatalmas hibát vétett, hogy szerinte a gyilkosságot nem szándék egységben követték el. Ezért enyhítettek. De én azt hiszem, hogyha egy többfõs banda (sõt ezek már inkább állatok, szóval inkább falka), lemegy egy helyre kifejezetten belekötve mindenkibe, 18 centis késsel, ölési szándékkal, majd a balhé után bevárják, és körbe állva kivégzik az áldozatukat, nos nekem az eléggé szándékegység. Az elsõfokú ítélet korrekt volt, de a végleges ítélet egy vicc. Szánalom, és röhej. Remélem a bíró most nagyon szégyelli magát, mert óriási szakmai hibát vétett...
Jah amúgy jelezném, a népítélettel nem értek egyet, de az ilyen enyhe ítéletek iszonyatosan rombolják az ország morálját. Ezek után ne csodálkozzanak, hogy ennyi ilyen ügyük van.

Ezekhez a tárgyakhoz milyen ország tarozik?

Különböz? helységekhez, különböz? tárgyak érdekességek taroznak. Pl. : szegedi papucs, makói vöröshagyma.

Legjobb válasz: A rózsaolaj az biztos, hogy Bulgária. A bagett egyértelmûen Franciaország, a Mozart golyók Ausztria. A dudazsák tekintve, hogy a skót dudára gondolhatott a kérdezõ, Skócia. Olivaolaj esetén Andalúzia, Spanyolország a "befutó." A facipõ (inkább fapapucs) talán Hollandia. A katonai késre igazából elképzelésem sincs, talán USA? Bár Svájc is híres a késeirõl, szakácskések tekintetében pedig Japán is élen jár. Ezt az egyet nem tudom.

A rózsaolaj az biztos, hogy Bulgária. A bagett egyértelmûen Franciaország, a Mozart golyók Ausztria. A dudazsák tekintve, hogy a skót dudára gondolhatott a kérdezõ, Skócia. Olivaolaj esetén Andalúzia, Spanyolország a "befutó." A facipõ (inkább fapapucs) talán Hollandia. A katonai késre igazából elképzelésem sincs, talán USA? Bár Svájc is híres a késeirõl, szakácskések tekintetében pedig Japán is élen jár. Ezt az egyet nem tudom.
A svájci bicskát eredetileg katonai célra fejlesztették és készítették, természetesen svájcban. Ha jól tudom még az I.Világháború idejében. Olíva olaj lehet Olaszország és Görögország is.

Mi a véleményetek Schiff András cikkéről? Még ha valakinek ez is a véleménye, miért kell az országot lejáratni külföldön. Milyen magyar az ilyen, aki a saját vackába piszkít bele?

http://www.origo.hu/itthon/20110102-schiff-andras-a-washingt..

Legjobb válasz: Ha az országgyûlési választásokon külföldön élõként szavazhat,akkor miért ne mondhatná el a véleményét? Nem õ járatja le az országot,hanem a Média-törvény! Csak emlékeztetõül: amikor Orbánt leváltotta az ország,és beléptünk az EU-ba, õ is belepiszkított a saját fészékébe. Feljelentette a Meggyesi-kormányt az EU-nál,mert az autópálya építés költségeit nem szerepeltette az államháztartási kiadások között. Igaz,hogy a Fidesz sem szerepeltette benne, de Orbán válasza: akkor még nem voltunk EU tagok,és nem volt kötelezõ. Azt nem tette hozzá.hogy így kevesebb lett papíron az államháztartási hiányuk.

Engem hidegen hagy, hogy most magyar , brit, izraeli, amerikai vagy akar salvadori, de miert mondd ekkora hulyesegeket, ha nem is el itt? A zsidoknak pont itt van a paradicsomuk. Lehet, h a gyk-n par anonim szidja oket, de en meg nem hallottam olyanrol, h az utcan zaklatnak oket. A romakra ki sem ternek. Nekik mo. a mennyorszaguk
Ha az országgyûlési választásokon külföldön élõként szavazhat, akkor miért ne mondhatná el a véleményét? Nem õ járatja le az országot, hanem a Média-törvény! Csak emlékeztetõül: amikor Orbánt leváltotta az ország, és beléptünk az EU-ba, õ is belepiszkított a saját fészékébe. Feljelentette a Meggyesi-kormányt az EU-nál, mert az autópálya építés költségeit nem szerepeltette az államháztartási kiadások között. Igaz, hogy a Fidesz sem szerepeltette benne, de Orbán válasza: akkor még nem voltunk EU tagok, és nem volt kötelezõ. Azt nem tette hozzá.hogy így kevesebb lett papíron az államháztartási hiányuk.
egy zongoramûvésznek mi köze a politikához? nyilatkozzon, mint magánember, ne játssza már a megmondóember szerepét, mert nem az! Továbbá semmilyen hivatalos tisztsége nincs a politikában nem? (vagy mégis?) o.O nem értem, hogy mit nyilatkozgat õ
Én annyira imádom, amikor külföldi nemtudomkik értékelik az itteni helyzetet, és antiszemitizmust meg minden egyebet kiáltanak, miközben a washingtoni luxuslakásában üldögél. Az ilyenek szerintem nem magyarok (és most nem az esetleges zsidó származására gondolok, mert az tökmindegy), mert ahogy a kérdezõ mondja, akkor nem piszkítana a saját vackába. Vannak ugyanis, akik kiköltöztek külföldre ilyen vagy olyan okból, de mégis magyarként tudnak élni, és eszükbe nem jutna a jelenleg amúgyis nem túl jó megítélésre még rádobni egy lapáttal. Huh, de nem szeretem az ilyent.
Ezek ebbõl élnek 1990 óta. Rasszistáznak, antiszemitáznak, fasisztáznak, ezzel próbálják a balliberális elit kizárólagos jogát a kormányzásra igazolni szemben a magyar jobboldallal. Ugyanaz a csürhe, amelyik annak idején a zámolyi gyilkos cigányok védelmében köszönõlevelet írt Jospin francia miniszerelnöknek lelkiismeret furdalás nélkül befeketítve Magyarországot. Jó lenne megérteni, hogy a mostani médiatörvényes mûbalhé mögött ugyanezek az országot lejáratni akaró körök állnak. "Romák diszkriminációja" - komolyan hányni kell ezektõl.
simán lehet köze egy zongoramûvésznek politikához, miért ne lehetne? ilyen erõvel visszakérdezhetnék h demjénnek, eperjesynek vagy a sok fideszt majmoló papnak meg egyházi vezetõnek(köztük zsidónak is) mi köze a politikához?
Magyarországnak amúgy sincs túl jó híre, szóval ezen a kicsin már nem múlik.
Schiff? Magyar? Ezzel a névvel? Õ a magyarságot nem vállalta fel. Legfeljebb származású, mert most (ha jól tudom) brit, 1979 óta nem nagyon él ebben az országban, nem a saját "vacka". Kívülrõl meg könnyû bírálgatni.
"Milyen magyar az ilyen, aki a saját vackába piszkít bele?" emlékeim szerint Orbánék is külföldre szaladtak panaszkodni. Mondjuk Schiffel szemben, aki csak beszél, õk mintha EU-s támogatásokat is próbáltak volna befagyasztani...
Külföldön élö magyar vagyok. Én is sokszor kritikusan viszonyulok Magyarország egyes döntéseihez/törvényeihez. Schiff András "viselkedése" azonban számomra felháborító. A jelenlegi rendszert Putyin Oroszországával összehasonlítani nem csak butaság, hanemm egyszerüen kifejezetten rosszindalatúság. És ezt pontosan hazájával kapcsolatosan és ráadásul külföldön propagálva...Elfelejtette, hogy hol, milyen körülmények között született, nött fel??? Én amondó lennék, nem nagy veszteség Magyarországnak, ha nem lép fel otthon, én személy szerint biztosan nem fogok elmenni egy koncertjére sem. Jelenlegi lakhelyén Berlusconi az úr. Vajjon öt is ilyen otromba módon és nyilvánosan kritizálja???
Gyor 22/F
Gyõr 17L
18/F Budapest
25 F Anagyaszoba
21/L Pest megye (Gödöllõ)
26F Szolnok
24f Piliscsaba
L23 Tolna megye ;)
Szerencs 26/F
18/L BP
28 Veszprem megye
Miskolc. 20/F
19F Budapest (btw random tipp a kérdezõnek: Bp nem Pest megye része, ez majd jól jöhet, ha hivatalos iratokat kell kitöltened :D)
Gyor mellett 17/L
19/l GYMS
23 éves vagyok, nõ. Csongrád megye, Kistelek külterület.
Te jó ég!Itt ilyen taknyosok írogatnak és én tõletek kértem tanácsot többször is.?
17/L Fejér megye.
20/L Erdely
A kérdező hozzászólása: Kezdem én: - Lány -20 éves vagyok -Pest megye- Budapest
Balmazújváros(Debrecenhez közel) 22/F
18/F Budapest Heteró Egyedülálló Még valami? :)
18/Ffi, Budapest.
20/f Esztergom
16f budapest.
Marika néni 48 éves Csíkszereda
23/f Bp. Szingli :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat! :) ) 4-es nem érdekel a családi állapotod és a szexuális beállítottságod! :D
17/F Pest megye ( Érd )
A horoszkópot már én is soknak éreztem volna :D
A kérdező hozzászólása: Akkor most itt csak fiúk vannak ilyenkor ezen az oldalon nagy átlagban 17-23 korosztály!
Veszprém 18/L
A kérdező hozzászólása: 12: Még jó :DD Köszönöm a válaszokat! :) ) Remélem sokan válaszolnak még! :DD
Békés megye 40/N És csakazértis: Vízöntõ :)
37/L Eger
Dobó István az egri vár ostroma elött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!!!!!

Nem röhej, hogy egyesek itt nyafognak, hogy mennyire utálják ezt az országot, milyen szar itt minden, a Nyugat sokkal jobb, de mégse mennek ki?

A komcsi id?kben úgy mentek ki emberek, hogy nem volt más tulajdonuk, csak a ruha ami rajtuk volt, most meg bármit vihetsz magaddal bárhova. Lehet, hogy akkoriban voltak menekülttáborok, akik segítettek letelepedni a menekülteknek, de ezek kb. egy hajléktalanszálló színvonalával értek fel, most viszont annyi forintot váltasz valutára, amennyit akarsz, azt viszel magaddal, amit akarsz, és oda mész ahova akarsz, akkor mégis mire fel a nyafizás?

Legjobb válasz: Szerintem is szánalmas.

Szerintem is szánalmas.
10-es, te itt szakmunkásokról beszélsz. Nem õk a tanulatlan réteg. Viszont sokan mennek ki úgy, hogy semmilyen foglalkozáshoz nem értenek. Õk lesznek a szalag melletti munkások, konyhai kisegítõk, szobalányok, takarítók, stb. Mondjuk a külföldön ilyen munkát végzõk között szép számmal akadnak tanultabbak is, akik viszont vagy nem veszik hasznát a szakmájuknak külföldön, de mégis jobban keresnek ott, mint itthon, vagy nincs megfelelõ nyelvtudásuk, ezért kénytelenek ilyen munkát végezni kint.
Értem, ezzel akkor már nem is vitatkoznék. Õk azok, akiknek nincs szakmájuk, nem is beszélnek nyelvet, de itthon koplalásra lennének ítélve, külföldön meg pár év alatt(kis szerencsével) megalapozhatják a jövõjüket és még nyelvet is tanulnak. De bizonyosan megélnek a pénzbõl, lehet kedvük marad örökre kint maradni.
Én ismerek 1 házaspárt akik pár éve kimentek Amerikába , nyertek a zöldkártya lottón.Mind a ketten huszonévesek voltak.Kimentek és mind a ketten egy helyen dolgoztak , egy Mekiben.Az amerikai meki jobban fizet mint a magyar , kb kb fél évet dolgoztak a mekiben , azalatt a fél év alatt elsajátították teljesen az angol nyelvet és jártak tanfolyamokra.Majd munkahelyet váltottak szép lassan.Most az egyikük üzletvezetõ a másikuk valami menedzser asszisztense.Egyiküknek sem volt diplomája , hanem csak érettségi meg meg valami OKJ végzettség , angolul mindkettõjüknek középfokú nyelvvizsgája volt és úgy mentek ki. Elõször tényleg úgymond aljamunkát végeztek de az az idõ elég volt nekik hogy felvegyék Amerika ritmusét , beilleszkedjenek nagyjából , amikor már megszoktak ott akkor vállalhattak nagyobb felelõsségû munkát. Ma már van nekik hitelmentes házuk , 2 kocsijuk és gyermek.
"Definiálni kéne az alja munkát." Definiálom neked: óper, [email protected], kutyasétáltató, bevásárló, cseléd (nõi/férfi), kertimunkás (nem kertész!), ilyenek.
Én megyek. De nem olyan egyszerû ez, most tartok 700 ezernél és az elsõ nap el fogok költeni 600 € - t. Nem azért megyek ki, mert utálok itt lenni, hanem mert emberi számítás szerint itt már nem lesz semmi, és nincs is miért itt maradnom. Régebben annyiból volt könnyebb, hogy országonként volt a menekültstátusz és egy német, vagy svéd menekültstátusz hatalmas segítség volt. De befogadó ország volt Kanada és Ausztrália is. Ez ma már nincs.
Ezen én nem röhögök hanem sírok, hogy ennyire abnormális néhány ember itthon.
14-es: ez azért a ritka kivétel. Én éltem kint, igen, alja munkát végeztem. Oper voltam. De megtanultam felsõfokon a nyelvet. És bizony volt sok olyan ismerõsöm, aki kiment, dolgozott napi 14 órát, a munkahelyén pár rutin mondat hangzott csak el.Aztán hazament a magyar lakótársaihoz, és 2 év után még alapfokon sem tudta a nyelvet. Az tévedés, hogyha kint élsz, ragad rád a nyelv. Nem igaz, ott is meg kell érte küzdeni. Aki szakma, és nyelvtudás nélkül megy ki, az kint is nehezen fog boldogulni.
Nekem az a véleményem errõl, hogy attól hogy kimennek Nyugatra, nem oldódnak meg az itteni gondok. Valakinek ez is számít, nem mindenki akarja otthagyni az országot. Ezt nem lehet mindenkivel megértetni, de van ilyen.
Természetesen sokkal jobb a fizetés, viszont egy jó diplomával itt is meg lehet élni. Akik kimennek, azok általában olyan rossz helyzetben vannak, hogy nehezen élnek meg. Elég nagy lelki teher beilleszkedni egy idegen országban; aki nincs rákényszerítve, az csak akkor megy, ha vállalkozó kedvû. Nem mondom, hogy nincs diplomás kivándorlás (számítástechnikusok és orvosok sokan költöznek ki), de így is nagyságrendekkel kevesebben, mint az egyszerûbb emberek.
"A legtöbb kivándorló a tanulatlan rétegbõl kerül ki. Õk nyelvtudás nélkül mennek, és jórészt alja munkát végeznek." Mi számít alja munkának nálad? Mondhatnál egy pár példát. Pl. az esztergályos, amelyik mondjuk 3000 eurót megkeres? A kamionsofõr, amelyik 5000-et? Vagy pl. cserépkályha építõ, amelyiket inkább nem is mondom milyen pénzeket visz(hoz ide) haza? Burkoló, kõmûves, autószerelõ? Ezek a szép szakmák lennének az alja munka... hát legyen, de szerintem csak itthon alja munka ez(bár némelyikbõl itt is tisztességesen meg lehet élni) , fõleg azoknak a gyökereknek, akik lábujjhegyen állva mutogatják informatikus diplomájukat. Definiálni kéne az alja munkát. Szerintem is van olyan (bár szerintem munkára ilyet nem helyes mondani) , de érdekes, hogy kint abból is meg lehet élni.
Van egy kis különbség a kiköltözés és a menekülés között. Ha menekülsz, nem számít mi van itt, hagyod, csak ne légy itt. Akik kiköltöznek, vagy ki akarnak általában megszervezik, befejezik elõtte az egyetemet, elintézik a dolgaikat. Mert munkát keresni akarnak és megélni belõle, nem csak vaktában kimenni és tengõdni.
A kérdező hozzászólása: Ha valaki rendesen kiköltözni akar, nempedig menekülni, az meg ne nyafogjon óraszám, mert annyira mégsem lehet szar akkor ez az ország, ha nem menekülni akar.
A legkevesebben a tanult rétegbõl költöznek ki. Akinek ér valamit a diplomája, az itthon is jól el tud helyezkedni. Persze, kevesebb a fizetés, de itthon olcsóbb is az élet, az ingatlanok, stb. A legtöbb kivándorló a tanulatlan rétegbõl kerül ki. Õk nyelvtudás nélkül mennek, és jórészt alja munkát végeznek. Nem mondom, hogy nincs kivétel, az orvosok pl. igen, de ez a tendencia.
Mert az nem úgy megy hogy egyik napról a másikra.Be kell fejezni az iskolát meg minden elintézni valót az országban nyelvet tanulni majd össze kell szedni a lóvét és útra kelni.Az emigtálásnál az ember felkészül a befogadó országra , tanulmányozza annak kultúráját és jó esetben már úgy meg ki hogy tudja a nyelvet. A disszidálásnál az embereknek nem volt ideje felkészülni a befogadó országra , nem volt lehetõség nyelvtanulásra meg semmi egyébre.Ott csak vagy mész vagy maradsz volt. A legtöbb nyavalygó ki fog menni.Én is most nyelvet tanulok és utána kimegyek.
Anno azért kint is más volt a helyzet, nem úgy mint manapság. Aki a kinti minimálbért kapja, ott sem fog jobban élni, mint itthon, max egy árnyalatnyival jobban. Ahhoz, hogy tényleg megérje kimenni, kell egy jó diploma, amivel Magyarországon is megtudsz élni, de külföldön mégis többre mész vele.
Jah, persze, mert szerinted az olyan egyszerû, fõleg Amerikába kimenni.Ha ki is mész, akkor fel kell készülni arra, hogy 1 hónapig még nem kapsz fizetést és ahhoz össze kell szedni a kinti árakhoz mérten 1 havi lakhatásra, kajára a pénzt.Ami a legolcsóbb esetben, ha viszel magaddal konzervet, talán kijön 150-bõl, de szerintem keveset mondtam.Nem mindenki úgy megy ki, hogy pl kinti havernál vagy rokonnál eltengõdik, amíg nem kap fizetést.Ja és az útiköltség sem piskóta, néhány tízezerbe az is belekerül.
"A legkevesebben a tanult rétegbõl költöznek ki!" Én ezzel nem értek egyet (vélemény és nem adat). A tanult rétegnek jobbak a lehetõségei és sokkal szembetûnõbb a kinti különbség. Nem mindegy hogy valaki 120-150, vagy 4-600ezer Ft-nyi fizetésre számíthat. És nem mindegy, hogy egy olyan országban, ahol egyre többet vesznek el és ehhez képest irreális alacsony színvonalú infrastruktúrát kapunk, vagy egy olyan helyen ahol viszonylag stabil a gazdaság, karbantartott igényes FEJLÕDÕ!!! infrastruktúra van.
Azért nem mennek ki, mert nincs nyelvtudásuk és piacképes szakmájuk. Anélkül meg külföldön sem rózsás a helyzet. Egyébként tényleg akármelyik európai országban jobb az életszínvonal, mint itt. Ez már rabszolgatartó társadalom. Én egyébként készülök kimenni.
"attól hogy kimennek Nyugatra, nem oldódnak meg az itteni gondok" Valóban nem. De ha maradnak sem oldódnak meg a gondok. Ez a probléma, hogy a helyzet nem, hogy nem javul, de látványosan romlik. Lassan a diplomás fizetésekbõl is épp csak megélni lehet. Senki nem azért dolgozott a diplomájáért, hogy "csak megéljen".

Imádok írni! Van csomó történetem. Ezért érdeklödök azért hogy magyar országon hogy megy a könyv kiadás? Milyen folyamatokon kell átmenni? Kell valaki aki felkarol de kinek lehetne megmutatni ezeket?

Legjobb válasz: fogod magad, besétálsz egy könyvkiadó céghez, ott elmondod nekik hogy szeretnéd ezt meg azt kiadatni, aztán vagy kiadják, vagy nem és valszeg a részesedésrõl is kell majd dumálni.

fogod magad, besétálsz egy könyvkiadó céghez, ott elmondod nekik hogy szeretnéd ezt meg azt kiadatni, aztán vagy kiadják, vagy nem és valszeg a részesedésrõl is kell majd dumálni.
Úgy megy, hogy elõször is megtanulsz rendesen magyarul...
A történettõl függõen (krimi, horror, fantasy) keresni kell egy kiadót, aki hasonló jellegû könyveket ad ki. A kézirat pár részletét akár emailben is elküldheted, többnyire erre minden kiadónál megvan a lehetõség. Mielõtt azonban ezt megteszed, érdemes keresni egy szerkesztõt, aki átnézni és kicsit ráncba szedi a kéziratodat. Helyes szórend és kicseréli az esetleges gyakran ismétlõdõ szavakat. Nem akarlak elkeseríteni, de ne fûzz hozzá túl nagy reményeket, mert sajnos egy elsõ könyves magyar írónak nagyon kevés az esélye, hogy azonnal kiadják, amit ír. De nem kell feladni:) Sok sikert :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!