Találatok a következő kifejezésre: Ezek az jók vagy (77 db)

Jók ezek az eredmények vagy sem: AFP 19, 2 ng/ml wAFP 29, 3 ng/ml MOM 0, 8? Ezek a vizsgálatok 16 hetes "korunkban" készültek.

Legjobb válasz: sajnos én nem tudok segíteni, mert nem tartok ott még, de hamár nem válaszolnak, próbáld meg a keresõbe: ultrahang eredmények vagy hasonló kikeresni. Ha a doki nem monta hogy rossz akkor nincs baj , mert köteles lenne azonnal szólni. Ne aggódj biztos rendben van.

sajnos én nem tudok segíteni, mert nem tartok ott még, de hamár nem válaszolnak, próbáld meg a keresõbe: ultrahang eredmények vagy hasonló kikeresni. Ha a doki nem monta hogy rossz akkor nincs baj , mert köteles lenne azonnal szólni. Ne aggódj biztos rendben van.
A MOM a leglényegesebb, ami neked tökéletes!0.5-2.5-ig jó!
Mi van a leleten? vvt-süllyedés, We: Vörösvértest-süllyedés, Westergern-vizsgálat Az átlagos érték nõknél: 20 mm/óra A várandósoknál megengedett felsõ érték: 80 mm/óra Fvs-szám, FVS, WBC: Fehérvérsejtszám, White Blood Cell Normál érték: 4300–10 800/ml A várandósoknál megengedett felsõ érték: 15 000/ml AFP: Alfa-fetoprotein Normálérték: mindig az adott laboratórium határozza meg, és a terhesség korától függ Glükóz Normálérték: 3, 9–5, 6 Várandósság esetén megengedett felsõ érték: 7 De szerintem nem kell aggódni , minden eredményed rendben van!!!!! Boldog babavárást!!!

8hetes terhes vagyok és most voltam ultrahangon és ezeket az adatokat olvastam :Gs 42mm crl 13mm fhr 150 min Ezek az adatok jónak számítanak-e a rövidítések után már utána néztem tudom mit jelent csak azt nem hogy 8hetesen jók-e ezek az értékek?

Legjobb válasz: Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Második hónapban vagyok a Closti szedéssel. Voltam Uh-on a 15-napon és ezeket az eredményeket kaptam. Jók ezek az eredmények? Mert sajna az orvos nem mondot semmit csak a kezembe adta a papirt. Már kettõ éve várjuk a csodát.

TAS+TVS:ép kontúrú kp telt húgyhólyag

Legjobb válasz: Igen jók ezek az eredmények! A tüszõid elméletileg nemsokára megrepednek! Én a helyedben estére elkapnám a párom! Nagyon drukkolok!

Igen jók ezek az eredmények! A tüszõid elméletileg nemsokára megrepednek! Én a helyedben estére elkapnám a párom! Nagyon drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ. Elmondom h 2013 12 30-án voltam az ultrahangon és akkor kaptam ezeket az eredményeket. Hálla a jóistennek h 30-a óta minden 2-ik nap együtt vagyunk. Bizunk benne h a 2014-év meghozza a gyümölcsét. :)


30 hetes vagyok jok ezek az eredmények:BPD-81mm. Fl:60mm. THQ:88mm és a placenta jobb oldalt 1 fokban érett . THQ nem nagy?

Legjobb válasz: Nekem 31 hetes adataim vannak: BPD 82 mm, FL 65 mm (THQ nincs) A placentánál az a jó, ha minél kevésbé érett, mivel annál jobban tudja ellátni a babát. 0, ha még nem érett, I ha már érettebb, de ez még jó eredmény. (Késõbb lehet II., III., IV. fokban érett is, de akkor úgyis szól a doki, ha idõ elõtt elöregedne a méhlepény.) Szerintem jók az eredményeid.

Nekem 31 hetes adataim vannak: BPD 82 mm, FL 65 mm (THQ nincs) A placentánál az a jó, ha minél kevésbé érett, mivel annál jobban tudja ellátni a babát. 0, ha még nem érett, I ha már érettebb, de ez még jó eredmény. (Késõbb lehet II., III., IV. fokban érett is, de akkor úgyis szól a doki, ha idõ elõtt elöregedne a méhlepény.) Szerintem jók az eredményeid.

Jók ezek az eredmények? Jelent bármit is? 36hetes vagyok (többi lent)

BPD:90.7mm,FOD:105mm,FL:69.1mm.Kp magzatvíz.Placenta a mells? falon tapad G 3.fokban érett.Cervix:2000.Aztmondta a doki a hüvelyváladéklevételnél hogy nyugodtan tervezzek karácsonyra ünnepséget mert még jól fent van a baba.De már nagyon sok jóslóm van.Nem rendszeresek.Meg eléggé vizesednek a lábaim is.Mi a véleményetek?El?re is köszönöm a válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szia! Na, akkor írok vmit. 37. héten mentem ctg-re. Alig fájástevékenység, utána doki vizsgált, mondta ebbõl még nem lesz szülés, fent van a baba. Rá kb. 4 napra elkezdett nagyon vizesedni a lábam (feltûnõen) és még azon a héten elfolyt a magzatvizem....Szóval a babát a doki sem befolyásolja.... Amúgy teljesen jók az adataid, és valószínû közeleg az idõ ! :) Könnyû szülést kívánok !:)

Szia! Na, akkor írok vmit. 37. héten mentem ctg-re. Alig fájástevékenység, utána doki vizsgált, mondta ebbõl még nem lesz szülés, fent van a baba. Rá kb. 4 napra elkezdett nagyon vizesedni a lábam (feltûnõen) és még azon a héten elfolyt a magzatvizem....Szóval a babát a doki sem befolyásolja.... Amúgy teljesen jók az adataid, és valószínû közeleg az idõ ! :) Könnyû szülést kívánok !:)
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a válaszodat! Hát remélem nekem azért januárig kihúzza.:_)De tartok tõle a sok jósló miatt.
Szia!Biztos megvan az AC értéke is, ha beírod ezekbe az értékeket, megtudod, súlyra és hosszra mekkora most a babó:) Nagyon jó neked:) )Imádtam terhesnek lenni! 6 hós kisfiú anyuja http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe..

Ezek az adatok jók az uh képeken vagy mit jelent?

most tudtuk meg hogy az els? kisbabánkat várjuk és voltunk uh-on,de mivel kés?bb volt peteérésem de azt is tudtuk mikor igy azt mondták 5 hetes 5 napos vagyok és tisztán látta ultrahangon a kicsit!

Legjobb válasz: Teljesen jók. Ilyenkor ekkora a petezsák. Szívhang még nincs, az majd csak legközelebb. 36km

Teljesen jók. Ilyenkor ekkora a petezsák. Szívhang még nincs, az majd csak legközelebb. 36km
Szia!Elõször is gratulálok a babához:-)))Ne aggódj nem lesz semmi baj, fõleg hogy kaptál gyógyszert és tudsz pihenni is.Ez a legfontosabb .Én is 6 hetesen kaptam duphastont, és jöttem táppénzre.Sokat pihiztem , kb 1 hete kezdtem már kicsit mozgolódni, ma vagyunk 12 hetesek.Én is a mai napig aggódom, de szerintem mindenki igy van vele.Azt meg hogy ne hirdessétek nem azért mondta mert látott valamit szerintem, hanem érdemes várni vele.Bár mi amint teszteltem 4 hetesen elmondtuk a szülöknek nem birtuk magunkba tartnai:-)Sõt nekem a munkahelyen is el kellett egybõl mondni, mivel olyan a munkám hogy sokat kellett cipekedni.Szóval, nyugi:-))))
Szia! Hirdetni szerintem a 12-14 hét miatt nem kell vagy Én nem tudom de csak erre tudok gondolni. Én is ekkor voltam elsõ uh-n nekem még nem láttak semmit, utánna 7 hét 4 nap volt 1 cm és pulzált de szívhangot nem mutattak. A dokinak nem érdeke szerencsére titkolni elötted ha rossz híre van, Õ neki ez rutinból megy :( Mondta volna úgyis ha bajt lát. Nekem legelöször azt mondták hogy valószínübb a ciszta mint terhesség. 2 hét múlva a kontrollon meg lehetett látni mindent. A terhességi tünetek szinte hetente fognak változni! Én egyik héten elfelejtettem enni szinte a másikon meg zabáltam! Burger kingbe akartam menni oda értünk és öklendeztem a hambitól :) Jövõ héten lehet nem lesz hányingered meg nem fog fájni a melled de következõ héten meg megõrülsz a fájdalomtól és nem fekszel hasra. Nálam ezek váltották egymást az elején. 22 hetes km
A kérdező hozzászólása: Akkor ha nincsenek ilyen különösebb tüneteim akkor ne ijedjek meg? jajj de messze van még minden ez a kilenc hónap igy lesz aggódással?:) ) köszi mindent azért
Az elsõ 12-14hét az tuti ilyen aggódás, aztán pár hét pihi, de majd jönnek a méh és szalagok nyúlása növése miatti fájdalmak...normális-már nem normális??kérdések..aztán ha megmozdul, akkor jönnek a mért nem érzem elégszer és hasonlók..szóval minden idõszaknak megvan a parája, de nekem eddig az elsõ 3hónap volt a legdurvább és az ment a leglassabban.. Persze még csak félidõs vagyok...gondolom a vége is kemény lesz:-) Sok sikert, 20h.km.
Elõször is én is gratulálok! Én most múltam 5 hetes és túl vagyok az elsõ ultrahang vizsgálaton és a doki 12 mm-es petezsákot állapított meg. én is az elsõ babámat várom és hidd el én is teli vagyok aggodalmakkal , mint szerintem minden anyuka aki az elsõ babáját várja! kitartás és nyugalom!

Ezek az értékek jók, vagy IR? (tudom nem vagytok orvosok, de orvoshoz jövőhéten megyek és mondta hogy kiszámolja hogy IR es vagyok e) azt tudom hogy szorozza meg osztja. De azt nem tudom hogy hogyan

inzulin OGTT t. 0 min <2 mIU/l 120 min 45.5mIU/l glukoz 0 min 4.3mmol/l 120min 5.3mmol/l

Legjobb válasz: az IR a megtapadást is akadályozhatja, úgyhogy ez is lehet az egyik oka, hogy nem sikerül a baba. Nálunk például "csak" ennyi volt a baj. Nekem a tesztoszteron is rendezõdött például, de ezt már tényleg nem tudom.

az IR a megtapadást is akadályozhatja, úgyhogy ez is lehet az egyik oka, hogy nem sikerül a baba. Nálunk például "csak" ennyi volt a baj. Nekem a tesztoszteron is rendezõdött például, de ezt már tényleg nem tudom.
a 120 perces mindenképp sok. 25-ig jó, na meg a 120 perces nem lehet több mint 5 szöröse a 0 percesnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! peteérésem van, jokor is vagyunk egyutt...de mégsem sikerül a tesztoszteronom 3, 1 lett...ami elé irtak egy M betût hogy magas ha helyre jön az IR akkor a tesztoszteron is? más hormomom jó!csak az IRt vártam
Bocsi tudom nem vàlasz, de mi az az IR?
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!:)
3-as. Izulin rezisztencia rövidirése az Ir.

Kikapcsol a gépem játék közben! Pl: a Dirt 3-nál! Mondták már sokan hogy nézzem meg az Everest-el a hőmérsékleteket! Ezek az értékek jók vagy nem? És ha nem akkor melyikkel vagy mivel van a baj?

Alaplap 23 °C CPU 36 °C 1. CPU / 1. mag 80 °C 1. CPU / 2. mag 73 °C MCP 64 °C Aux 53 °C GPU 41 °C SAMSUNG HD502IJ 33 °C Ezek az átlag adatok! Játék közben ami változik: 1. CPU / 1. mag 126 °C 1. CPU / 2. mag 109 °C

Legjobb válasz: Ha nem mér rosszul a CPU diódája, mint ahogy egyes Intelek esetében, akkor ezek nagyon magasak!!! CPU-t 100 fok fölött nem szokás üzemeltetni. A védelmi leállás 125 foknál következik be, hogy ne égjen le a processzor. Valószínû, hogy már nagyon poros a géped belseje, vagy elromlott a hûtõventilátor.

Ha nem mér rosszul a CPU diódája, mint ahogy egyes Intelek esetében, akkor ezek nagyon magasak!!! CPU-t 100 fok fölött nem szokás üzemeltetni. A védelmi leállás 125 foknál következik be, hogy ne égjen le a processzor. Valószínû, hogy már nagyon poros a géped belseje, vagy elromlott a hûtõventilátor.
Nem csoda, hogy kikapcsol, 126 foknál... Örülhetsz neki, hogy van ilyen védelem, különben már leégett volna a CPU-d. Pucold ki alaposan a port a ventilátorból, valószínûleg ez még nem fogja megoldani (de ellenõrizd így is), valószínûleg újrapasztázás, esetleg nagyobb ventilátor kell. Ha szükséges, vedd le a gép oldalát, hogy szabadon áramolhasson a levegõ.
Úristen, hogy van felfogatva az a processzor? biztos szar intel foglalat hülyén felrakva, sürgõsen szedd le az egészet, takarítsd ki, legjobb ha sûrített levegõvel, fújd ki az udvaron a hûtõt, pasztázd újra, alaposan. Amúgy azt hiszem 75 fok felett kezd el károsodni a cpu.
elõzõ, vegyél egy Cooler Master Hyper TX3 hûtõt, (4-5ezer) szinte minden foglalatra rámegy intel/amd közül, és úgy lefogja hûteni a procid, hogy még tuningolhatod is lazán. Játék közbe lesz vagy 20-25 fokos a procid..
Azért a pasztából se sokat :) abból nem kell egy tonna, csak éppen egy egészborsszemnyi, mert a túl sok nem jobb, max kifolyik, és nem is vezeti jobban a hõt.
nem mondta senki, hogy árassza el, csak kártyával oszlassa el szépen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! Megpróbálkozom a takarítással és a pásztázással és utána leírom hogy megoldódott e a probléma! Örülnék már ha nem kapcsolna ki folyton :)
A kérdező hozzászólása: Sikerült megoldani a problémát! :) Pasztáztam a hûtõ és a proci közti részt és most már sokkal jobb a hûtés is :) Köszönöm mindenkinek!

Jók ezek az etetőszékek? 8 hónapos babának keresek, és olyat amit sokáig tudok használni. Cam Stilo etetőszék vagy Rossi Etetőszék

http://bababolt.echt.hu/akcio/butorakcio

Legjobb válasz: Ha sokáig akarod használni, akkor olyat veszel ami állítható és ha már tud asztalnál ülni akkor oda tudod tólni, úgy hogy a tálcát leveszed. èn az olyannak vagyok híve ami fa és késöbb székként lehet használni, és annak is állítható a magasága mindig. http://www.monkkeys.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/stok.. pl ez, ezt akár felnött is tudja használni.

Ha sokáig akarod használni, akkor olyat veszel ami állítható és ha már tud asztalnál ülni akkor oda tudod tólni, úgy hogy a tálcát leveszed. èn az olyannak vagyok híve ami fa és késöbb székként lehet használni, és annak is állítható a magasága mindig. http://www.monkkeys.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/stok.. pl ez, ezt akár felnött is tudja használni.
A kérdező hozzászólása: Ez milyen márka, és mennyibe kereül?
elsö vagyok, ez egy stokke szék, ez elég drága, de vannak hasonlóak más márkában is, vagy pl tesóméknak olyan volt amit kis padként is tudott használni késöbb. nekem egyébként a chicconak van olyan amibe icic pici kortól bele lehet tenni mert annyira dönthetö, de azt is max 2 éves koráig tudja használni. szerintem amit te linkeltél azzal csak az a baj hogy a magasága nem állítható és nem tudod majd az asztalhoz tolni, vagy is sokáig nem jó.
Második vagyok. Anyukámnál olyan van amit linkelt a kérdezõ, és mi oda tudjuk tolni az asztalhoz, mert levehetõ a tálcája és van olyan magas, mint az asztal.

Babaúszás, és bébikomp, most jók vagy sem? Hol ezt hallom hol azt. Káros-nemkáros-jó-nemjó-veddmeg-neveddmeg-viddel-neviddel. Tanácstalan vagyok. Mik szólnak a bébiúszás és a bébikomp mellett és mik ellene?

Legjobb válasz: Bébikompja egyik gyerkõcnek sem volt, illetve nincs, babaúszásra viszont mindegyikkel jártunk/járunk. Nagyon szeretjük, a nagyok 6 évesek, és szuperül úsznak, mind a négy imádja a vizet, nekem végül is ez volt a célom elsõ sorban, hogy komfortos közeg legyen számukra a víz. Persze más áldásos hatásait is észleltük, pl. a mozgásfejlõdésükben, ami állítólag a babaúszástól látványosabb, nem tudom, van-e összefüggés, de nálunk tényleg így volt. Minden órán nagyon jól érezzük magunkat, kikapcsol, én több elõnyét látom, mint hátrányát.

Én úgy vagyok vele, hogy a természet rendjébe ne avatkozzunk bele és akkor tesszük a legjobbat. Ezért tartom feleslegesnek a járókát, a kompot, minden olyan dolgot, ami kényszeríti bizonyos mozgásformára a babát. Majd mikor érett lesz rá, úgyis fogja csinálni. Az más, amit te mondasz, hogy úgy látják az orvosok, hogy nem fejlõdik megfelelõ ütemben. Ilyenkor gyógytornára szokták elküldeni a babákat, az úszás amellett biztos jó lehet. (Komp nekem továbbra se jön be, nem tudom elmagyarázni, miért. Vagyis tudnék még pár érvet felhozni, de kicsit elkanyarodnék, úgyhogy nem teszem)
Bébikompja egyik gyerkõcnek sem volt, illetve nincs, babaúszásra viszont mindegyikkel jártunk/járunk. Nagyon szeretjük, a nagyok 6 évesek, és szuperül úsznak, mind a négy imádja a vizet, nekem végül is ez volt a célom elsõ sorban, hogy komfortos közeg legyen számukra a víz. Persze más áldásos hatásait is észleltük, pl. a mozgásfejlõdésükben, ami állítólag a babaúszástól látványosabb, nem tudom, van-e összefüggés, de nálunk tényleg így volt. Minden órán nagyon jól érezzük magunkat, kikapcsol, én több elõnyét látom, mint hátrányát.
babaúszás ellen csak a búvárreflex fennmaradását tudom, tehát szerintem ha nem meríted mehettek nyugodtan :) a bébikomp negatív hatásait nem sorolnám annyi van... most ezért le leszek pontozva de szerintem a lusta anyák találmánya :s a gyereknek árt, ez egyértelmû, nincs egy orvos, védõnõk, specialista, gyógytornász aki ne ellene lenne de anyák mégis veszik mert "elvan" a baba benne. való igaz, ha már stabilan tud ülni és fel is állt akkor ártani nem fog, de akkor meg már minek? hisz a babát akkor már nem érdekli, tudja változtatni a helyét és csak bezárjuk vele ahelyett, hogy teret adnánk neki. ráadásul nálatok a lemaradás (amit erõsnek érzek 5 hónaposnál, majd talán 1 hónap múlva valóban kéne forognia) pont, hogy felerõsítené, hiszen minek ülne fel ha már fel van ültetve? minek állna fel ha abban rá van kényszerítva? minek kúszna mászna ha már a kompban tudja csinálni? tehát ártanál vele véleményem szerint, szuper anyukák majd biztos jönnek, hogy ültesd csak bele mert az õ babájuknak se lett semmi baja de én amondó vagyok, ne a saját gyerekünkön kísérletezzük, nem éri meg kockáztatni
Szia! Érveket nem tudok mondani mellette, ill. ellene, de a véleményemet le tudom írni! Bébikompot nem fogok venni, mert szerintem felesleges pénzkidobás, igaziból értelmét sem látom. Babaúszásra viszont járunk, nagyon szeretjük, és jót tesz a babámnak is.
Elõrebocsátom, nem én vagyok ilyen okos, hanem én ezeket olvastam "szakértõktõl". Mindkettõ jó egy bizonyos életkor, érettség felett. Bébiúszás: Jó, ha nem merülnek a babák, ugyanis a sok merüléssel fenntartják búvárreflexet, aminek el kell múlnia, hogy egy másik reflex kialakulhasson. Komp: Ha már tud állni/járni, akkor jó, hiszen akkor már tudja tartani magát.
Ha aggódsz, kérdezd meg a dokitokat, de szerintem 5 hónaposan nem vagytok lemaradva semmirõl. A babaúszás szuper dolog. A bébikomp feltalálóját meg lecsuknám 1000 évre!
Elsõ vagyok. Ez a búvár reflexes dolog marhaság. Nem feltétlenül arra alapoznak az usziban, hanem feltételes reflexet alakítanak ki, hogy egy vezényszóra merülés van, és hogy ne vegyen levegõt akkor a baba. Az én fiam is 5 hónapos, és nem forog még. Látom rajta, hogy próbálkozik már, sõt szerintem meg is tudna fordulni, csak lusta. Mi holnap megyünk másodjárra, de nagyon élvezzük!
Hát igen, elég nehéz dolgok ezek :) Mindenhol mást mondanak. Nekem is 5 hónapos a lányom egyébként. Babaúszásra járunk. Elvileg jó a mozgásfejlõdésre. De ha itt az oldalon is beírod a keresõbe a babaúszás szót, akkor sok mindent kiad. Sokan ellene beszélnek, mondjuk szerintem többen mellette. Én saját magamra hallgattam. :) A kompról is általában lebeszélnek. Mondjuk éppen a héten voltunk oltáson a lányommal és a doktornõ magától elkezdte mondani, hogy kompba ne tegyem. De nekem a nagy lányom is kompozott, meg több ismerõsöm gyerkõcei is. Semmi bajuk nem lett. Persze nem egész nap abban voltak. Úgyhogy, ha odaérünk én bizony belefogom tenni, mert a gyerekek szeretik, hogy tudnak közlekedni vele.
A kérdező hozzászólása: Valaki írta, hogy a bébikomp a lusuta anyák találmánya. Ezen nagyon elgondolkoztam. Lehet, hogy igazad van, de akkor a hinta is az, vagy a pihenõszék?
Úszásnál be kell baba olajozni a fülét, és akkor a koszos víz kifolyik belõle, így nem fog fájni neki, illetve ha lehet, akkor olyan helyre járj, ahol van külön babamedence, és az öregek, kamaszok nem fürdenek benne.
Az én babám nem volt babaúszáson, így nem tudok nyilatkozni. A bébikomp meg egy olyan dolog, ami vagy árt a babádnak vagy nem. Én nem kísérleteznék, anélkül is megtanulnak járni.
Tegnap 15:43-as , én felpontoztalak, mert egyetértek veled!
A bébikomp azért sem jó, mert a babának másfajta mozgásokat kell begyakorolnia, ez az idegrendszerének fejlõdéséhez is szükséges. Azt mondják, hogy akkor lehet beleültetni a babát, amikor már stabilan ül. Az én lányom 8 hónaposan ült stabilan, most 14 hónapos, és állandóan jön-megy (pedig még nem jár önállóan). Kizárt, hogy megmaradna a bébikompban. Szóval nem sok ideig tudtuk volna használni a köztes idõben, ráadásul a mi lakásunkban hely sem lett volna elég. Én a helyedben bébikompot semmiképp sem vennék, ha a babád mozgásban kicsit le van maradva.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy le van e maradva...5 hónapos lesz 1 hét múlva, de még nem fordult meg. Erre mondta az anyósom, a szomszéd meg még fene tudja ki, hogy le van maradva. Szerintem nincs lemaradva, majd ha 6 hónaposan sem fordul, akkor ráérek aggódni.
A kérdező hozzászólása: Dehogy bántottál meg :-)
A kérdező hozzászólása: Nekem úgy tûnik, hogy több minden szól az úszás mellett mint ellene. Olvasgattam még 1-2 dolgot a neten is. Viszont a bébikomppal nem vagyok tisztában...még gondolkozom rajta.
én vagyok aki az asztmát írta itt van róla egy cikk: http://www.hir24.hu/elet-stilus/2011/01/11/kapcsolat-van-a-b.. ez a tanulmány pont akkoriban jelent meg amikor úszni vittem a fiamat és anyósom meg mindenki ezzel ijesztgetett, mert nálunk van a családban allergiás. Hát remélem tényleg nem igaz, én eddig csak a pozitívumait látom a babaúszásnak a fiamnál
A kérdező hozzászólása: Na mondom akkor mi a bajom...a fiam 5 hónapos, meg sem mozdul. Mármint nem forog, pedig már ÁLLÍTÓLAG kellene, erre ajánlották, hogy vigyem el úszásra, mert rendkívül jó a lusta babáknak. Nem mintha engem nagyon zavarna, hogy nem fordult még meg soha, nyilván elõbb utóbb meg fog fordulni. Bébikomp: Anyósom szerint a legjobb találmány, hisz amikor a párom (az õ fia) kicsi volt, és abba beletette remekül elfáradt a gyerek, és jókat aludt.
A kérdező hozzászólása: Ha elmúlik a búvárreflex milyen másik reflex jön helyette? :-)
A légzési reflex. És akkor itt vitatkoznak az úszást favorizálók a nem favorizálókkal, hogy állítólag az agynak az a területe, ahol a feltétlen reflexként van a búvárreflex, azon a területen kell, hogy átvegye a helyet a légzési reflex. Egy másikon ki lehet majd alakítani a feltételes búvár reflexet Na, hogy ez mit okoz, arra már nem emlékszem, már ezer éve volt. Az is lehet, hogy azóta megint más az álláspont (lásd hozzátáplálás, gyakorlatilag évente változik). Én azt mondom, hogy tök jó dolog, de csak egy olyan oktatóval, aki ha te nem szeretnéd meríteni (ha egyáltalán nem szeretnéd), akkor azt tiszteletben tartja.
babaúszás ellen: az uszoda klóros levegõje állítólag asztmát okozhat mellette: a fiammal voltunk párszor, azóta is imádja a vizet, nagyon gyorsan megtanult mászni, járni, szerintem az úszás miatt, bébikomp ellen: nekünk nem volt, állítólag lassítja a mozgásfejlõdést, késõbb tanul meg egyensúlyozni, ezért nekünk inkább járássegítõnk volt, fp oroszlán, azt tologatta, 11 hósan önállóan járt.
Ez a klóros levegõ aszthma lehetõsége tuti nem jó info :) Mindkét tesóm, én, az egyik gyerekem aszthmás, kifejezetten javasolták, hogy járjunk úszni. Hát igen, az egyik ezt hallja, a másik azt, így legyél okos, ha tudsz.
A kérdező hozzászólása: Hajajj..hát basszus...nem lettem okosabb:-))) Babaúszósok, a fülébe belemegy a víz..nyilván belemegy, abból nem lehet baj?
Kár, hogy nem lettél okosabb, mert én pl. igen. Rengeteg hasznos válasz van itt amire alapból nem is gondoltam volna és tulajdonképpen nagyon is logikus.
nem lehet baj, belemehet a baba fülébe a víz! csak aztán fektesd mindkét oldalára, hogy kifollyon. egy dologra kell figyelni míg nem mozog annyit a baba, hogy kijöjjön a víz mert attól begyulladhat a füle, de önmagában a víz nem okoz problémát :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, sok mindenre rávilágítottál:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!