Találatok a következő kifejezésre: Ez tenyleg van Ha az (88 db)

Tényleg jó, ha az autósülés egy "talpon" van, így a baba jobban kilát? Biztonságos is, ha meg van emelve egy ülés? Mint pl. ez a Pierre Cardin.

http://bambino.hu/spd/PS293/PIERRE_CARDIN_PS293_autosules

Legjobb válasz: Szerintem az egy jó dolog, ha kilát. A sajátomból indulok ki, mert amíg hordozóban volt, nagyon hamar elunta magát. Most az autós ülésben meg nagyon jól elvan, nézi a tájat. A miénk nincs ennyire megemelve, viszont középen van, így minden oldalra kilát. Hogy mennyire biztonságos, hogy így meg van emelve, azt nem tudom neked megmondani, de gondolom nem hozhatták volna forgalomba, ha veszélyes lenne.

Szerintem az egy jó dolog, ha kilát. A sajátomból indulok ki, mert amíg hordozóban volt, nagyon hamar elunta magát. Most az autós ülésben meg nagyon jól elvan, nézi a tájat. A miénk nincs ennyire megemelve, viszont középen van, így minden oldalra kilát. Hogy mennyire biztonságos, hogy így meg van emelve, azt nem tudom neked megmondani, de gondolom nem hozhatták volna forgalomba, ha veszélyes lenne.
Nekünk hasonló van, letesztelik, biztos biztonságos.Mi más szempont miatt vettünk bázistalpast, mégpedig a sima ülést, mikor benne van a baba nehéz a kocsi biztonsági övével bekötögetni (elõzõ gyermekemnél még olyan volt). Ezt a fajtát pl elmész vásárolni kiemeled egy kattintással a bázistalpról és beemeled a bevásárlókosárba. Visszatenni is csak egy kattintás. Persze az se rossz, h a baba jobban kilát:) Nekünk ilyesmi van: (nem az enyém a hirdetés, nem reklámozom!) http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_babahordozo/babahordozo..

Ez tenyleg igy van? Ha az elso tabletta mentes napon (ami ugye a ciklus 6-7 napja) egyutt vagy a paroddal, akkor sokkal nagyobb az eselye a terhessegnek?

Ezt olvastam ebben a topicban, hogy valakinek a baratnojenek ezt ajanlotta a doki, es sikerult nekik a baba. Azert kerdezem, mert az elso tabimentes napon meg szabadon egyutt voltunk, azota megszakitassal vedekezunk, de nagyon ugy nez ki, hogy terhes vagyok. Velemeny?

Legjobb válasz: nem hiszem, elöfordulhat de kisebb az esély. a peteérés kb 14 nap körül van (de tabi után bármi elöfordulht), ha terhes vagy az a megszkított közösülés miatt van. a férfiaknak nem egyszerre jön ki a sperma van elöfolyás vagy folydogálás is. föként ha tartosztania kell magát. nem hiszem hogy az elsö napokban lették terhes, inkább az utána lévökben.

nem hiszem, elöfordulhat de kisebb az esély. a peteérés kb 14 nap körül van (de tabi után bármi elöfordulht), ha terhes vagy az a megszkított közösülés miatt van. a férfiaknak nem egyszerre jön ki a sperma van elöfolyás vagy folydogálás is. föként ha tartosztania kell magát. nem hiszem hogy az elsö napokban lették terhes, inkább az utána lévökben.
Szia! Hogy NAGYOBB-e az esélye a hethességnek az elsõ tabletta mentes napon, mint a többi tabletta mentesen, azt nem tudom, de az biztos, hogy a mai tablettáknak már olyan kicsi a hormontartalma, hogy 24 óra alatt kiürül a szervezetbõl. Ha várandós vagy, akkor persze még nem biztos, hogy az elsé védekezés nélküli napon estél teherbe, mert bizony a megszakításos módszer nem a legbiztonságosabb módja a nem kívánt terhesség megelõzésének. Ha még nem vagy várandós és egy ideig nem is szeretnél az lenni, ajánlom a helyi hatású szereket: krém, kúp, stb. Az jóval biztonságosabb és mivel spermaölõ hatású nem akadályozza a szervezeted hormonoktól való megtisztulását.
A kérdező hozzászólása: 1 evig szedtem a tablettat, most abbahagytam, mert idovel babat szeretnenk(kb.1 ev mulva), es ez a modszer nekunk a legjobb. Ugy voltunk vele, hogy ha netan baba lesz a dologbol, akkor hala Istennek, csak boldogok lehetunk, hogy lesz! Ja, es kb.4 evig a megszakitasos modszert alkalmaztuk, es sosem maradtam terhes.Ezert furcsa nekem a mostani allapot!
Én nem rég pontosan 18 napja hagytam abba a fogamzásgátlót azóta voltam a párommal nem is egyszer, mert kisbabát szeretnénk...4 nap után csináltam tesztet halvány második csíkom lett.Babát várok! Az én szervezetemet csak megerõsödött a tabitól nem, hogy legyengítette volna. Egybõl teherbe estem! Szóval sok szerencsét!!!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt! Akkor remenykedek, hatha baba! Meg nem merek tesztelni, varok vasarnapig, es ha addig sem jon meg, irany a doki! Gratulalok a babahoz kedves 3ik valaszolo!!!

25 hetes kismama vagyok! honnan tudhatnám hogy a babánknak milyen zene tetszik? bármit hallgatok rúg 1-2 őt de ennyi bár ha énekelek azt mintha jobban értékelné. Miért van ez? Tényleg jobban hallja az én és az apukája hangját mint a külvilágot?

Legjobb válasz: Az apukája hangja is külvilág... És mibõl gondolod, hogy az 1-2 rúgás a nemtetszés jele? Mi Vivaldit hallgatunk, meg egyéb komolyzenét, amiket babzeneként letöltöttem, nem érzem úgy, hogy nem tetszene Picuromnak.

Az apukája hangja is külvilág... És mibõl gondolod, hogy az 1-2 rúgás a nemtetszés jele? Mi Vivaldit hallgatunk, meg egyéb komolyzenét, amiket babzeneként letöltöttem, nem érzem úgy, hogy nem tetszene Picuromnak.
Téged mindig hall, hiszen ha beszélsz, õ hallja. Az apukája hangját is felismeri egy idõ után. Szerintem inkább te énekelj neki, jobban fogja szeretni, mint egy akármilyen szép zenét. A külvilág zajai egyébként eléggé elmosódva, szûrve érnek el hozzá, erõsebben csak az õt körülvevõ zajokat (a te szíved dobogása, a köldökzsinór lüktetése, belek hangja és a te hangod) érnek el hozzá.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszolónak köszi szépen pont ezt akartam "hallani " !!
Ikrek lány vagyok, egyik pasimat se csaltam meg. Na bumm. Nem ettõl függ...
Te nem ikrek vagy, hanem egy idióta...
Nekem volt iker barátnõm. össze vissza csalt , nekik nincs ilyen kötödésük maximum az hogy kényelemben éljenek. Van sok iker jegyû ismerõsöm és mind olyan hangulatember ha fiú ha lány.
Igen, igaz, ez tényleg így van.
Én is a dilis ikrek közé tartozom:) )) És sose tudtam volna megcsalni a páromat, inkább elvonultam, és akár 10x is... khm... szóval lenyugtattam manuálisan magam, ha annyira kellett:D:D, de nagyon aljas dolognak gondolom bárki (bármilyen jegy) részérõl, hogy félrelépjen, nekem ez megengedhetetlen és gusztustalannak tartom... amúgy azt mondják, hogy az ikrek nem társra, hanem "legjobb barátra" vágyik, meg nem érzelmes, hát... nekem ez pont fordítva van, szóval a horoszkópkészítõk jól ráfáztak velem, 5 perc alatt be tudnám bizonyítani, hogy nem is vagyok olyan ikrek, mint "kéne" :D:D
semmi baj, aranyos vagy, ha egy kicsit dilis is, az nem probléma :)
A kérdező hozzászólása: xDD jólvanna. kicsit dilis vok , és..... de kösz a válaszokaat ♥♥♥
Sõt, az a legvalószínûbb hogy az ikrek horoszópú majd jól seggbepisil.
Nekem a pasim ikrek!6 éve vagyunk együtt és nem csalt meg 1x sem!Ez egy baromság!Nem lehet ez alapján megitélni az embereket!
Én úgy olvastam a kérdést, hogy ikrek, és az egyiknek van krapekja. De a két csaj csereberél... Na most ki csal meg kit?
xDD elõzõnél a pont
Ikrek vagyok.És egy csomó bolondságot mond a horoszkópom, ami sosem volt igaz.Ez sem.
mondok egy titkot: akármilyen csillagjegynek van, lehet hogy megcsalja...
A legjobb barátnõm ikrek, és soha nem tudnám róla elképzelni, hogy hûtlen lenne. Szóval ez baromság. 23N

SOTE szemklinikán hogy megy a szemműtét? Édesanyámat kellene elvinni. Azt mondta, nincs időpont, oda kell menni, és megcsinálják. Zöld hályog ( ha jól emlékszem) van rajt, arra akarnak " ablakot" vágni. Ez tényleg így megy?

Egy másik ismerősömnek hasonló műtétje volt, de neki be is kellett feküdnie egy éjjelre, meg egyéb vizsgálatokat is csináltak, hogy egyáltalán bírná-e, pedig ő privát csináltatta. Valahogy nekem ez sántít...Feleslegesen nem szívesen utaznánk közel 200 km-t.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz. Manapság mindenhol idõpont van még ott is ahol fizetsz. Apukámnak szürkehályogja van meg még egyéb probléma is a szemével és óriási várólista van. Mondjuk õ fizetõsre ment de itt kell 1-2 hónap mire megmûtik. Mert pl kapott szemcseppet amit használnia kell a szemnyomása miatt. Vissza kellett mennie hogy megnézzék használ e, de nem használt, írtak újat és még volt egy csomó vizsgálat. Még a vizsgálatok idõpontját is levélben kapta. A mûtéti idõpont is levélben jött és küldtek mellette egy papírt hogy vérvételre kell mennie, meg voltak mit kell nézetni, csatolnia kell egy igazolást a háziorvostól hogy 1 hónapon belül nem volt más mûtétje mert különben nem mûtik meg. És megírták reggel hányra kell bent lennie, és késõ délután fog zárójelentést kapni.Szóval jobb ha telefonálsz elõtte egyet.Ha Pécsen ilyen tömeg van akkor gondolom máshol sem jobb a helyzet.

Szerintem ez nem igaz. Manapság mindenhol idõpont van még ott is ahol fizetsz. Apukámnak szürkehályogja van meg még egyéb probléma is a szemével és óriási várólista van. Mondjuk õ fizetõsre ment de itt kell 1-2 hónap mire megmûtik. Mert pl kapott szemcseppet amit használnia kell a szemnyomása miatt. Vissza kellett mennie hogy megnézzék használ e, de nem használt, írtak újat és még volt egy csomó vizsgálat. Még a vizsgálatok idõpontját is levélben kapta. A mûtéti idõpont is levélben jött és küldtek mellette egy papírt hogy vérvételre kell mennie, meg voltak mit kell nézetni, csatolnia kell egy igazolást a háziorvostól hogy 1 hónapon belül nem volt más mûtétje mert különben nem mûtik meg. És megírták reggel hányra kell bent lennie, és késõ délután fog zárójelentést kapni.Szóval jobb ha telefonálsz elõtte egyet.Ha Pécsen ilyen tömeg van akkor gondolom máshol sem jobb a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Már többször mondtam anyámnak, hogy pontosan beszélje meg az orvossal. De csak azt hajtja, hogy oda kel menni, és megcsinálják. Én is így gondolom. Majd kiderül. Bár neki lenne igaza...

Ha magas az ANTI-TPO-m, akkor ezt lehet kezelni? A diabetológusom szerint ez egy kezelhetetlen dolog ezen az értéken nem lehet változtatni. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Nekem is magas az anti tpo-m. Azt mondta az endokrinológusom, szedjem szelént, az ha nem is csökkenti, de nem nõ olyan rohamosan az értéke. De van még valamilyen gyógyszer is, amit fel szoktak írni. Amúgy igen, nem nagyon lehet kezelni.

Nekem is magas az anti tpo-m. Azt mondta az endokrinológusom, szedjem szelént, az ha nem is csökkenti, de nem nõ olyan rohamosan az értéke. De van még valamilyen gyógyszer is, amit fel szoktak írni. Amúgy igen, nem nagyon lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: És ez milyen hatással van a teherbeesésre?
Az anti-TPO azt mutatja meg, hogy autoimmun-e a betegséged. Ez nem kezelhetõ én úgy tudom. (De lehet, hogy tévedek.) Nekem például inzulinrezisztenciám van, viszont nem vagyok autoimmun, ami esetemben azt jelenti, hogy lehet, hogy egyszer elhagyhatom majd a gyógyszereket, amit most erre szedek, illetve szedhetek jódot is.
Elsö vagyok. Nekem is IRem van, az endokrinológusom szerint az, hogy magas az anti tpo-m, önmagában még nem ok a terméketlenségre.
Szia! Találtam egy doki választ egy hasonló kérdésre neked : "Az anti-TPO valóban szervspecifikus antitest, nem hat másra. Lassan tönkreteszi a pajzsmirigy tiroxin-termelését, amit biztonsággal megakadályozni nem tudunk egyelõre, tehát marad a kiesett pajzsmirigyfunkció pótlása, azaz a tiroxin szedése, ami szerencsére egy egészen egyszerû és olcsó megoldás. A dózist a TSH szint szabja meg, azt 0, 5-2, 0 között kell tartani. Magas antitest szint mellett relatíve gyorsabban megy tönkre a pajzsmirigy, tehát egyre több tiroxinra van szükség, a végsõ adag amolyan 200 mikrogram körül mozog majd (esetleg persze csak évtizedek múlva). Azért évente ultrahang vizsgálat is tanácsos esetleges göbképzõdés megfigyelésére, követésére. Ha a TSH-ja az említett szitnen mozog, akkor ennek semmiféle kihatása nincs a teherbeesési szándékra. Bizonytalan hatású szerekkel teherbeesési szándék esetén nem tanácsos kisérletezni."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most akkor megnyugodtam! 97 volt az ANTI-TPO-m, és már kételkedtem a doki szavában hogy tényleg nincs kihatással a teherbe esésre!Akkor ezen nem agyalok tovább!

Azt hallottam, az probléma lehet, ha a wc és a fogkefe egy légtérben van. De akkor hova vigyem a fürdőből a fogkefémet? Ez tényleg gond lehet?

Legjobb válasz: Ha ez a legnagyobb gondod, hát irigyellek. Egyébként lehet kapni olyan WC kefe tartót, aminek van fedele. Ilyenkor csak addig van elõl a keferész, amíg kitakarítják a rötyit. De a fogkefét szerintem kár lenne tartóba tenni, mert csak jobban elszaporodhatnak rajta a kórokozók. Inkább legyen a levegõn, hogy használat után kiszáradhasson.

Ha ez a legnagyobb gondod, hát irigyellek. Egyébként lehet kapni olyan WC kefe tartót, aminek van fedele. Ilyenkor csak addig van elõl a keferész, amíg kitakarítják a rötyit. De a fogkefét szerintem kár lenne tartóba tenni, mert csak jobban elszaporodhatnak rajta a kórokozók. Inkább legyen a levegõn, hogy használat után kiszáradhasson.
Én is hallottam, de szerintem ez megint egy Discovery-s marhaság... Fogmosás elõtt leöblítem egyszer a fogkefét, azt annyi.
Kit zavar, a fogkefe panaszkodott vagy a wc?
A Mythbusters kimutatta, hogy ha egy légtérben van a fogkefe a WC-vel, akkor E. coli baktériumok telepednek meg rajta. És azt is kimutatták, hogy ha más helyiségben tartod a fogkefédet, akkor is megjelennek rajta ezek a baktériumok... szóval kiderült, hogy az E coli mindenütt ott van, ami egyébként egy ártalmatlan baktérium, semmi bajod nem lesz tõle. Nyilván nem a WC kagylóban kell tartani a fogkefét. Jól szellõzõ helyre tedd, ahol megszárad két használat közt.

Azt mondta a nőgyógyász hogy hátrahajló méhem van (17 éves vok). Nagyon megijedtem amikor közölte h nem sok esélyem van a babára ha majd szeretnék, mert folyamatosan elfogok majd vetélni! Ez tényleg igaz? Nagyon elkeserített

Legjobb válasz: Nekem 2 missed ab. után vették ezt észre,a hátrahajlás mértékétõl is függ.Nekem csak kicsit olyan.Ez inkább nehezebb teherbeesést von maga után.Ha majd babázni szeretnél elõtte is jó ha majd újra elmész dokihoz és egy esetleges poz. tesznél azonnal felkeresed.Ne keseredj el semmi nincs veszve:)

Nekem 2 missed ab. után vették ezt észre, a hátrahajlás mértékétõl is függ.Nekem csak kicsit olyan.Ez inkább nehezebb teherbeesést von maga után.Ha majd babázni szeretnél elõtte is jó ha majd újra elmész dokihoz és egy esetleges poz. tesznél azonnal felkeresed.Ne keseredj el semmi nincs veszve:)
szia! nekem is az van, 3 hónapos kicsi fiam a gyogyszermentes második hóban összejött, a kistesója aki még csak pocoklakó, elsõ közösülésre! szal ne aggodj emiatt!
Az én méhem is hátrahajló.3 gyerekem van és nem okozott gondot a teherbeesés.(persze nekem is mondta a doki)Sõt 2 hete rakattam fel a spirált is.Ne aggódj.Nem vagyunk egyformák.
Nem tudom miert szeretik az orvosok halalra remiteni a pacienseket. Annyit szoktak mondani a normális orvosok a hatrahajlo mehre, hogy a konnyebb teherbeeses erdekeben tegyel parnat a feneked ala, de anelkul is siman menni fog. nyugi. es ha tudsz, valts dokit
Ne aggódj, nekem is ez a "bajom", de a kisfiammal második próbálkozásra teherbe is estem. :-)
Hátrahajló méhemmel az elsõ "lövés" után teherbe estem. Ennyit a riogató dokikról! Minden Jót! 32 hetes kismami
17:17-es vagyok. Csak annyit tanácsolt a dokim, hogy a 10-12. hétig próbáljak hason aludni (ekkor még nem nyomod a babát, mert még picike), hogy a méh kiemelkedjen a kismedencébõl. A 12 heti UH-n már olyan volt a méhem, mint mindenki másnak. :)
Szia! Nekem hátrahajlik elég rendesen. Anno nehezen ment a teherbeesés, persze doki mondta, hogy nehezen is fog menni emiatt... De sikerült! 2szer is:) Most viszont, szülés utáni kontrollon azt mondta a doki, hogy hátrahajló méh miatt nem tehet fel spirált... Nem is akartam persze, õ csak megjegyezte. Szóval, nem reménytelen az eset! Majd ráérsz akkor foglalkozni a témával, ha babát szeretnél. Addig ne stresszeld magad :)
Erõsen hátrahajló méhem van. RÖGTÖN teherbe estem, mikor akartam, és egészséges babám van! Ne aggódj! :)
de azért sok nõ van akinek ilyen és teherbe esik és kishordja a babár egészségesen
Ez az orvos nem normális. Válts nõgyógyászt. Az esélyeid nem kevesebbek, mint másnak, és nem fogsz elvetélni sem!
szia nekem is hátrahajló méhem van, és az elsõ gyógyszermentes hónapban, megszakításos módszerrel lettem terhes.most itt szuszog mellettem a13hetes kisfiam. nem értem miért riogat a dokid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) valamennyire megnyugodtam, aranyosak vagytok!

Ez tényleg így van? Ha menstruáció ideje alatt szeretkezünk, nagyon kicsi a az esélye annak, hogy teherbe lehet esni? ( Barátnőktől hallottam, mielőtt rám támadnátok[megjegyzésekkel]. érdeklődöm csak! )

Legjobb válasz: ez nem így van,mert akkor lehet a legkönnyebben igazából mert nyitva van a méhszájad vagy mi.. és ugye a spermiumok 3napig is eléldegélnek adott hõmérsékleten..

ez nem így van, mert akkor lehet a legkönnyebben igazából mert nyitva van a méhszájad vagy mi.. és ugye a spermiumok 3napig is eléldegélnek adott hõmérsékleten..
az nem igaz hogy akkor a legkönnyebb! van rá esély igen. ilyenkor is kell védekezni!
Tényleg akkor a legkisebb az esély (kb. 8. osztályos biológia óra....nem ártott volna odafigyelni). De attól még van, és bizony teherbe lehet esni akkor is.

Opel astra f caravan 1996-os autóm van a gyári blaupunkt car 300-as rádiót szeretném kicserélni 1 fejegységre. Azt mondják valami kód van a gyári rádióban szóval ha kivesszem nem tudom majd visszarakni. Ez tényleg igaz?

Legjobb válasz: Ha nincs meg a gyári kártya a rádióhoz, amin meg van adva a jelszó, akkor amint vissszaadod neki a feszltséget, kérni fogja a jelszót. Ez akkumulátor cserére is érvényes.

Ha nincs meg a gyári kártya a rádióhoz, amin meg van adva a jelszó, akkor amint vissszaadod neki a feszltséget, kérni fogja a jelszót. Ez akkumulátor cserére is érvényes.
A kérdező hozzászólása: hát ez az hogy nincs meg a kártya....akkor nem is tudom beüzemelni?
Ha elveszed az áramot a rádiótól, akkor kérni fogja a jelszót. Ezt maximum kikódoltatni lehet, vagy beviszed egy szakszervízbe, ahol rohadt drágán megkeresik neked hozzá a jelszót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!