Találatok a következő kifejezésre: Ez tenyleg van Ha (161 db)

Ez tenyleg ugy van, hogy nincs mindig olyan, hogy valaki tetszik valakinek? Lehet, hogy valaki tenyleg nem tetszik senkinek sem, ha nincs meg benne egyetlen ferfias tulajdonsag sem?

Van.olyan aki senkinek sem tetszik, mert nincs benne semmi vonzo. Ezt irta egy srac ma, sajnos lehet igaza van, en bun ronda srac vagyok, de sajnos lehet forever alone leszek 51 visazautasitassal.

Legjobb válasz: Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

Áh... Szerintem ez hozzáállás kérdése. És a "ronda" srácoknak tényleg tök könnyû dolga van, mert a mai világban az számít hogy nézel ki. Minden "ronda srác" elmehet vágatni egy jó frizurát, használhat arctisztító termékeket, dezodort, figyelhet a megjelenésére, viselkedhet kulturáltan és jólnevelten, lehet igényes, és (akár a turiban, olcsón) ki lehet fogni jó cuccokat. És edzeni is lehet, el lehet menni futni, fekvõtámaszozni, hasazni otthon is lehet, a mama régi szarjait emelgetve súlyzóként... Ha ezeket elkezdi a srác, és nem áll le depizni, akkor jobban fog kinézni testileg, és emiatt nagyobb lesz az önbizalma... Emiatt kevésbé érzi magát rondának. Én ezt gondolom. :) De ha még mindig kétséged van, küldj magadról egy képet, mert felkeltette az érdeklõdésem, hogy hogy nézel ki, ha így állsz a dolgokhoz...

SOTE szemklinikán hogy megy a szemműtét? Édesanyámat kellene elvinni. Azt mondta, nincs időpont, oda kell menni, és megcsinálják. Zöld hályog ( ha jól emlékszem) van rajt, arra akarnak " ablakot" vágni. Ez tényleg így megy?

Egy másik ismerősömnek hasonló műtétje volt, de neki be is kellett feküdnie egy éjjelre, meg egyéb vizsgálatokat is csináltak, hogy egyáltalán bírná-e, pedig ő privát csináltatta. Valahogy nekem ez sántít...Feleslegesen nem szívesen utaznánk közel 200 km-t.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz. Manapság mindenhol idõpont van még ott is ahol fizetsz. Apukámnak szürkehályogja van meg még egyéb probléma is a szemével és óriási várólista van. Mondjuk õ fizetõsre ment de itt kell 1-2 hónap mire megmûtik. Mert pl kapott szemcseppet amit használnia kell a szemnyomása miatt. Vissza kellett mennie hogy megnézzék használ e, de nem használt, írtak újat és még volt egy csomó vizsgálat. Még a vizsgálatok idõpontját is levélben kapta. A mûtéti idõpont is levélben jött és küldtek mellette egy papírt hogy vérvételre kell mennie, meg voltak mit kell nézetni, csatolnia kell egy igazolást a háziorvostól hogy 1 hónapon belül nem volt más mûtétje mert különben nem mûtik meg. És megírták reggel hányra kell bent lennie, és késõ délután fog zárójelentést kapni.Szóval jobb ha telefonálsz elõtte egyet.Ha Pécsen ilyen tömeg van akkor gondolom máshol sem jobb a helyzet.

Szerintem ez nem igaz. Manapság mindenhol idõpont van még ott is ahol fizetsz. Apukámnak szürkehályogja van meg még egyéb probléma is a szemével és óriási várólista van. Mondjuk õ fizetõsre ment de itt kell 1-2 hónap mire megmûtik. Mert pl kapott szemcseppet amit használnia kell a szemnyomása miatt. Vissza kellett mennie hogy megnézzék használ e, de nem használt, írtak újat és még volt egy csomó vizsgálat. Még a vizsgálatok idõpontját is levélben kapta. A mûtéti idõpont is levélben jött és küldtek mellette egy papírt hogy vérvételre kell mennie, meg voltak mit kell nézetni, csatolnia kell egy igazolást a háziorvostól hogy 1 hónapon belül nem volt más mûtétje mert különben nem mûtik meg. És megírták reggel hányra kell bent lennie, és késõ délután fog zárójelentést kapni.Szóval jobb ha telefonálsz elõtte egyet.Ha Pécsen ilyen tömeg van akkor gondolom máshol sem jobb a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Már többször mondtam anyámnak, hogy pontosan beszélje meg az orvossal. De csak azt hajtja, hogy oda kel menni, és megcsinálják. Én is így gondolom. Majd kiderül. Bár neki lenne igaza...

Ez tényleg így van? Ha tudom pontosan a tüszőrepedés napját akkor rá 14-napra kell megjönnie, vagy nem megjönnie? (Nekem nem 28 naposak a ciklusaim, hanem 30 felett! )

Legjobb válasz: akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert

akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert
Elméletileg így van, de a gyakorlatban 1-2 nap csúszás mind két irányba elõfordulhat.
elsõ válaszoló vagyok!igazad van!azért is írtam hogy jobb esetben!bár az lenne a legegyszerübb ha mindig minden ugyan akkor lenne, és akkor lenne esélye az embernek ezt kiszámolni de hát sajnos ez nem megy ilyen egyszerüen mint ahogy sajnos sok más dolog sem!
Az nem igaz, hogy mindig középidõben van a peteérés. Ez csak 28 napos ciklusnál van. Te jól írtad, a peteéréstõl a menstruációig minden esetben 14 nap telik el. Tehát az elsõ válaszoló példáját hozva: 32 napos ciklusnál a peteérés a 18. napon van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Nekem pont a 18. napon volt!Remélem nem fog megjönni!
Igen, úgy van ahogy az elõzõ válaszoló is mondja. A peteérés bármikor is van, utána mindig 14 nap múlva jön meg a menstruáció, ugyanis a luteális szakasz éppen 14 napig tart.
Pontosabban: a luteális szakasz 12-tõl 16 napig tart. Egyéne válogatja. Nekem pl. 13. De legalább ez nem változik.
Nekem mindig 17 nap a luteális szakasz... nem igaz, hogy mindig 14 nap.
ezt a 14. napon meg félidõs peteérést én sem értem..mert én mikroszkópos ovu tesztet használok, és amikor páfrányos akkor aznap van peteérésem ugye..na most nekem utána 3-4 napra mindig megjött eddig..sajnos mert nem sikerült teherbe esnem..akkor most mi igaz és mi nem???

Hogy is van ez az izomláz? Ha edzés után másnap ismét edzeni akarok, és mondjuk nem tudom ugyanazokat a gyakorlatokat megcsinálni akkor tényleg nem vagyok képes rá fizikailag, vagy csak a fájdalomérzet miatt van ez?

Ilyenkor a testünk vagy az agyunk a 'hibás'?

Legjobb válasz: Én izomlázzal is megcsináltam már másnap uazt,sõt uazt nagyobb ismétlésszámmal.Nem lett bajom,több elmélet van az izomlázra,igazi okát még ma is kutatják,ki ebbe ki abba hisz.Én a tapasztalatomban.Tornázhatok izomlázzal,persze a fájdalom nehezíti,de ha kihagyok napokat,akkor állandó ismétlésszám után(pl4 szer12)mindíg izomlázam lesz.ha pedig eröltetem minden nap,a végén már "semmitõl" nem akar izomlázam lenni.(csak itthon tornázok kevés segédeszközzel)

Én izomlázzal is megcsináltam már másnap uazt, sõt uazt nagyobb ismétlésszámmal.Nem lett bajom, több elmélet van az izomlázra, igazi okát még ma is kutatják, ki ebbe ki abba hisz.Én a tapasztalatomban.Tornázhatok izomlázzal, persze a fájdalom nehezíti, de ha kihagyok napokat, akkor állandó ismétlésszám után(pl4 szer12)mindíg izomlázam lesz.ha pedig eröltetem minden nap, a végén már "semmitõl" nem akar izomlázam lenni.(csak itthon tornázok kevés segédeszközzel)
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor a 'nem tudom mert izomlázam van' ia fejben dõl el! :) Köszönöm!
A jelenleg elfogadott álláspont szerint izomláz esetén tejsav termelõdik, illetve izomrostocskák szakadnak el. A saj ingerli a szakadt rostokat, ezért fáj. Ha kicsit rámozogsz, fölgyorsulnak az érintett területen az anyagcsere folyamatok, és lebomlik a tejsav.:) mAgyarul, nyugodtan ráedzhetsz kicsit.:D
Én úgy tudom, hogy másnap nem érdemes ugyanazokat az izomcsoportokat edzeni, kell õket pihentetni is. Az nem jó, hogy ha már semmi izomlázat nem érzel edzés utáni nap, akkor nem volt annyira hatékony az edzés.
Valóban nem érdemes. Sem izomláz esetén, se anélkül. Az rendben, hogy egy-egy területen erõsebb szeretnél lenni, de nem szabad elhanyagolni a környezetét sem, mert késõbb visszaüt a dolog. A test egyébként elég rugalmas, ha izomlázad van, enyhe rámozgással valóban (a felgyorsult anyagcsere miatt) hamarabb múlik el. Amíg csak enyhe fájdalmat érzel, a test korrigál. Ha már tartós és erõs a fájdalom, akkor ott mikroszakadások lehetnek, amelyek ráedzéssel tovább szakadnak. Ilyenkor pihentetni kell. De ezek csak általános tanácsok, egyedi esetrõl pontos képet csak sportorvos adhat vizsgálat után.
Megoszlanak a vélemények, mint sok más dologban a testépítés terén. Egyesek szerint pihentetni kell az adott izomcsoportot, mások szerint kutyaharapást szõrével. Az én véleményem az, hogy súlyzós edzésnél fontos a pihentetés, ezenkívül viszont nem. Tehát ha kardió edzésrõl van szó és attól lesz izomlázad, akkor attól még másnap is lehet tolni a kardiót. A súlyzós edzésnél azért kell viszont pihenõnapokat bevezetni, mert az izmoknál fontos a regenerálódás ahhoz, hogy megfelelõen fejlõdjenek, fõleg hogyha nagy terhelésnek vannak kitéve.
A kérdező hozzászólása: Nincs izomlazam, biologiai megkozelitesbol erdekelne a dolog :) koszonom az eddigi valaszokat!
NE tépjétek szét az izmokat!!! A rendszeres saját testsúllyal végzett tornától jobban nõ az izom és mindenhol a megfelelõ arányban. Ahogy itt leírtátok néhányan, hogy másnap mégjobban megterhelitek magatokat(bár nem hittem, h rajtam kívül van még ilyen erõs legény), akkor ez egy pár hónapig fog menni, aztán off. Itt nagyon nehéz eltalálni a hajszálon való lavírozást. Félre ne értsétek. Dolgozz rá izomlázra, én is azt mondom! De! Olyan dolgot válassz, amitõl max. leizzadsz, de nem terheled meg magad. Tehát nem budybilding. Futás, torna, bordásfal, stb. Ahol csak a saját segged viszed. Kössétek egybe egy barátkozással és akkor lehet ez egy kosár, foci is. Elmesélhetném mennyivel jobb ez, érezve a versenyszellem, kitartás, erõ!! növekedését, nem pedig, hogy szétsúlyzózva hazamész a csajodhoz lepukkanva, hogy kiábránduljon. Ha valakit érdekel van még bõven személyes tapasztalat.

Ha magas az ANTI-TPO-m, akkor ezt lehet kezelni? A diabetológusom szerint ez egy kezelhetetlen dolog ezen az értéken nem lehet változtatni. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Nekem is magas az anti tpo-m. Azt mondta az endokrinológusom, szedjem szelént, az ha nem is csökkenti, de nem nõ olyan rohamosan az értéke. De van még valamilyen gyógyszer is, amit fel szoktak írni. Amúgy igen, nem nagyon lehet kezelni.

Nekem is magas az anti tpo-m. Azt mondta az endokrinológusom, szedjem szelént, az ha nem is csökkenti, de nem nõ olyan rohamosan az értéke. De van még valamilyen gyógyszer is, amit fel szoktak írni. Amúgy igen, nem nagyon lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: És ez milyen hatással van a teherbeesésre?
Az anti-TPO azt mutatja meg, hogy autoimmun-e a betegséged. Ez nem kezelhetõ én úgy tudom. (De lehet, hogy tévedek.) Nekem például inzulinrezisztenciám van, viszont nem vagyok autoimmun, ami esetemben azt jelenti, hogy lehet, hogy egyszer elhagyhatom majd a gyógyszereket, amit most erre szedek, illetve szedhetek jódot is.
Elsö vagyok. Nekem is IRem van, az endokrinológusom szerint az, hogy magas az anti tpo-m, önmagában még nem ok a terméketlenségre.
Szia! Találtam egy doki választ egy hasonló kérdésre neked : "Az anti-TPO valóban szervspecifikus antitest, nem hat másra. Lassan tönkreteszi a pajzsmirigy tiroxin-termelését, amit biztonsággal megakadályozni nem tudunk egyelõre, tehát marad a kiesett pajzsmirigyfunkció pótlása, azaz a tiroxin szedése, ami szerencsére egy egészen egyszerû és olcsó megoldás. A dózist a TSH szint szabja meg, azt 0, 5-2, 0 között kell tartani. Magas antitest szint mellett relatíve gyorsabban megy tönkre a pajzsmirigy, tehát egyre több tiroxinra van szükség, a végsõ adag amolyan 200 mikrogram körül mozog majd (esetleg persze csak évtizedek múlva). Azért évente ultrahang vizsgálat is tanácsos esetleges göbképzõdés megfigyelésére, követésére. Ha a TSH-ja az említett szitnen mozog, akkor ennek semmiféle kihatása nincs a teherbeesési szándékra. Bizonytalan hatású szerekkel teherbeesési szándék esetén nem tanácsos kisérletezni."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most akkor megnyugodtam! 97 volt az ANTI-TPO-m, és már kételkedtem a doki szavában hogy tényleg nincs kihatással a teherbe esésre!Akkor ezen nem agyalok tovább!

Tényleg van olyan, akit annyira taszít a hit, meg Isten, hogy már kirázza őt a hideg ha csak meghallja ezen szavakat?

Osztálytársamról beszélek... tegnap mondta barátn?m, hogy ? már 8 éve minden este imádkozik és hozzá teszi, hogy köszönöm Istenem amit megadtál Nekem, de ezt minden alkalommal. Én templomba szoktam járni minden vasárnap, osztálytársam viszont se ima, se templom. Azt mondja egyszer próbált elmenni, ment vele szemben a pap és azt mondta Neki, hogy Te ide nem jöhetsz be, meg a sátán fia vagy. Ilyet mondhat egy pap? Vagy csak kitalálta? Mert szerintem lehet abban valami, hogy a pap megérzi, hogy ki a jó és ki a rossz. Illetve ma fizikán szívattam egy kicsit, mert elkezdtem imádkozni, amit ugye utál... erre már nyögött, minden baja volt, aztán hogy mondtam Neki, hogy álljon át Isten seregébe mert id?vel már kés? lesz; most még meggyónhatja b?neit (én az elkövetkezend? hetekben akarok menni gyónni:)) és a többi, de egyik fülén be, a másikon ki - megjegyzem, egy kicsit végigröhögtem az egészet, de akkor sem értem miért izél ennyire. Múltkor a karácsonyi koncertre se akart jönni, mert a TEMPLOMBA tartották. Oké, én is szoktam viccel?dni, hogy apáca leszek, meg Isten szolgálatába állok, de hiszek benne és nem tagadom meg, hogy létezik és járok templomba is, meg minden. Igaz, egyszer volt, hogy megkérd?jeleztem, tényleg létezik-e, de akkor szerintem nagyon haragudtam valamiért és ha haragszok, akkor olyanokat mondok, amiket nem kellene. Õ meg szabályosan menekül el?le. Nem tudom mi lehet az egyházzal a baja. Küls? tulajdonságai: fekete haj, szem, cuccok. Imádja a feketét, meg a vöröset meg az ilyen kirívó ruhákat. Alapvet?en normális. Ó és lenne még egy kérdésem: szerintetek létezik Ördög? Mert azt tudom, hogy Isten létezik, de hogy Ördög? Erre az ismer?seim se tudják a választ, pedig van olyan, aki már sokat gondolkozott ezen.

Legjobb válasz: Látod, pont ettõl van rosszul (mellesleg én is)! Miért akarod megtéríteni? Majd ha szükségét érzi, akkor megtér, ha meg nem, hát úgy is jó. Ha annyira jóban vagytok, beszéljétek meg, hogy õ nem fogja szidni elõtted a vallásodat, de te sem tolod bele az arcába minden nap. Egyszerûen rühellem ezt, hogy bizonyos emberek másra rá akarják erõszakolni a vallásukat, politikai nézeteiket vagy akármit!

Látod, pont ettõl van rosszul (mellesleg én is)! Miért akarod megtéríteni? Majd ha szükségét érzi, akkor megtér, ha meg nem, hát úgy is jó. Ha annyira jóban vagytok, beszéljétek meg, hogy õ nem fogja szidni elõtted a vallásodat, de te sem tolod bele az arcába minden nap. Egyszerûen rühellem ezt, hogy bizonyos emberek másra rá akarják erõszakolni a vallásukat, politikai nézeteiket vagy akármit!
Nem a hit taszítja, hanem te.
Nekem az a gyanúm, hogy te nem vagy hívõ. És ezt komolyan mondom.
Pedig másra nem alapozhatunk, csak arra amit írtál. Az alapján pedig kicsit sem vagy hívõ. Szimplán csak szivatod a barátnõdet, õ meg kicsit unja. Én is unnám, pedig semmi gondom az egyházzal. Nõlj fel. Ennyi.
Hallottam már olyanról hogy valaki magában imádkozott úgy hogy nem látszott rajta és egy hajléktalan odaszólt neki hogy minek imádkozik? A gonosz lelkek tényleg nem bírják elviselni az imát. Fõleg a dicsõítés kellemetlen nekik. Az ördözûzõ imáknak is részben ez a lényege.
Valószínûleg szabadító imára lenne szüksége a barátnõdnek. Ha pestiek vagytok akkor tudok ajánlani olyan helyet ahol lehet hogy tudnak segíteni. Azt mondod hogy minden este imádkozik. Ha ez így van akkor ezek szerint Istennel jó viszonyban lenne, csak a megkötözöttség tartja vissza. Lehet hogy saját magán nem tud segíteni, külsö segítségre lenne szüksége. Õ maga egyébként szeretne megszabadulni ebbõl az állapotából? Imádkozz érte és kérj érte szentmisét!
"ÉN igen is hívõ vagyok... járok templomba, imádkozok" Attól még nem vagy hívõ
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 10-15 01:32 Egy kivétellel egyetértek az általad leírottakkal. Ez az egy pedig a következõ: "Az ilyen ördögûzéstõl meg megkötözöttségtõl szabadító imáktól pedig jobb ha távol tartja magát az ember. Maga a Biblia írja, hogy a Szentlélek csodálatos ajándékai meg fognak szûnni (1Kor 13:8), és valóban meg is szûntek a II. századra. Azóta nincs ilyen hatalom az emberek kezében. Akik ezt állítják, hogy ilyen képességeik vannak, azok megtévesztik az embereket. " Lássuk, mit ír a Biblia ott, ahol hivatkoztad: "S a szeretet nem szûnik meg soha. A prófétálás végetér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes, az véget ér." (1. Korintus 13:8 - 10) 1. Valóban, a szeretet kivételével minden, ami töredékes, véget fog érni. Mikor? A 2. században? Vagy bármely konkrétan megjelölt idõpontban? Nem, hanem akkor, amikor elérkezik a tökéletes. Így írja, akárhogy is olvasom... 2. A tökéletes még nem érkezett el. Tehát a Szent Lélek ajándékai mûködnek, még nem szûntek meg. Rengeteg ember megtapasztalta ezeket a régebbi korokban, és rengetegen megtapasztaljuk ezt a mi idõnkben is. 3. Nem tudom, mire alapoztad a kijelentésedet, de nem hinném, hogy be tudod bizonyítani. Akkor pedig nem azok tévesztik meg az embereket, akik élvezik az ajándékokat, és használják Isten dicsõségére és az emberek hasznára, hanem azok, akik ezeket – akár nem szándékosan is, de – tagadják. Csak belekukkantottam a közösséged honlapjába, nem néztem meg alaposan; de így elsõre úgy látom, a Szent Lélekrõl nem sok szó esik. Gondolom, ez az oka, hogy így vélekedsz, mert így tanultad. Kérlek, tájékozódj olyan pünkösdi, karizmatikus közösségek tagjaitól, vagy a honlapjaikról, akik nap mint nap megtapasztalják Isten erejét, munkáját a Szent Szellem vagy Szent Lélek által. Azután döntsd el, kinek hiszel. És kérlek, ne rágalmazd a karizmatikusokat. Gondolom, tudod, hogy az egyetlen bûn, amely nem bocsáttatik meg, az a Szent Lélek káromlása; ez az Ige alapján azt jelenti, hogy a sátánnak tulajdonítja valaki az Isten munkáját. Tehát jobb óvatosnak lenni az ilyen kijelentésekkel. Ha nem vagyunk 100%-ig biztosak valamiben, márpedig ez nagyon ritka; akkor jobb, ha csendben maradunk, minthogy vétkezzünk. Isten áldjon!
A kérdező hozzászólása: köszi a bibliai idézeteket, nagyon hasznosak voltak:)
Kedves Berta Wooster! Lenne még kiegészítésem, mivel azt írtad hiányérzeted támadt a Krisztus Egyházával kapcsolatban, hogy úgy tûnik a honlapról, itt nem sokat írnak a Szentlélekrõl. Én úgy gondolom, hogy aki eljön hozzánk, és belefolyik a gyülekezet életébe, annak világos lesz, hogy a Krisztus Egyházában mûködnek a Szentlélek ajándékai, úgy mint az erõ, szeretet, józanság és kegyelem lelkének adományai. Ilyenek többek között a szolgálat, a tanítás, a buzdítás, az adakozás, a vezetés, a könyörülés, a gyámolítás, az evangelista szerep, a pásztori szerep, a vendéglátás. Ezek mind mûködnek. Gyere el és meglátod. De csodás ajándékokat ne várj. Azok a szóbeli igehirdetés megerõsítésére szolgáltak a kereszténység kezdetén, mihelyt a Biblia írott formában is megjelent, már elvesztették a funkciójukat. További Biblikus információk a csodákról: 1. Sátán is képes megtévesztõ csodákra (Jel 13:13, 2Tessz 2:9). 2. Még ha valaki képes is lenne csodákat tenni, akár Úrnak vallhatja is Jézust, még simán mehet a pokolba (Mt 7:21-23) 3. Hamis próféták is tesznek csodákat, megtévesztésül (Mk 13:22) 4. A csodák, jelek lehetnek próbatételek Istentõl is, hogy valóban õt követjük-e (5Móz 13:1-6) 5. A csodák sosem garantálták az Istenhez való hûséget (Zsolt 78:11-18) 6. A csodák nem garantálták a jó motivációt, sõt... (Jn 6:26-27) 7. Ha Isten valakin keresztül csodát is tenne, ez nem mond semmit arról, hogy az az adott ember Isten szemében kedves-e, megváltott-e. 8. Nagy az ereje az imának (Jak 5:16), és Isten bármikor képes gyógyítani, ha ez az akarata, de ez nem azt jelenti, hogy bárki a gyógyítás csodás ajándékával rendelkezik. Másrészt érde3mes megfontolni, hogy az apostolok már jóval az ApCsel 2-ben leírt Szentlélek kitöltése elõtt képesek voltak csodákat tenni. Vagyis a csodatétel képességének nem feltétele az, hogy valakiben benne legyen a Szentlélek. De az üdvösségnek feltétele.
Tiszelt Kérdezõ! Idéznék tõled, aztán a Biblia alapján válaszolnék néhány mondatra. "Te ide nem jöhetsz be, meg a sátán fia vagy. Ilyet mondhat egy pap?" Nos erre a válaszom alapvetõen az lenne hogy nem. Jézus ugyanis ezt tanította: ezt mondta: "Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképen én szerettelek titeket." (Ján 15, 12) Nos a papnak az általad említett kijelentése nagyon messze van a Krisztusi szeretettõl, sõt a közelébe sem ér. A Megváltónk még ezt is mondta egy példázatában: "Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg."(Mt 25, 40) Tehát ha valakivel rosszul bánunk, akkor az olyan, mintha Krisztussal bántunk volna rosszul. Ezen érdemes lenne elgondolkodnia a papnak is, és azoknak az embereknek is, akik Kereszténynek valják magukat... "Mert szerintem lehet abban valami, hogy a pap megérzi, hogy ki a jó és ki a rossz." Elõször azt kell tisztáznunk hogy ki a Pap? Mert a Biblia szerint a papokon nem azokat az embereket értsük, akik tiszteletet és figyelmet kívánnak maguknak, esetleg végzettségük van errõl, és a politikai vezetõkkel állandó kapcsolatban vannak, egyeztetnek. Malakiás könyve ezt mondja: "Mert a papnak ajkai õrzik a tudományt, és az õ szájából törvényt várnak, mivel a Seregek Urának követe õ. (Mal 2, 7) Papok alatt tehát azokat az embereket értsük, akik az Isten törvényeit torzulásmentesen mondják el az embereknek. Másrészt az embereket a Biblia mérlegére kell tenni, és ott eldönteni hogy amit tesznek az jó-e vagy sem? Egy ember pedig nem mehet biztosra pusztán megérzésbõl mivel "a vesék és szívek vizsgálója" (Jel 2, 23) az Isten. "szerintetek létezik Ördög? Mert azt tudom, hogy Isten létezik, de hogy Ördög?" Teljesen egyértelmû hogy igen. A Biblia úgy állítja be sátánt mint egy létezõ, valóságos személyt: "És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az õ angyalai is õ vele levettetének." (Jel 12, 9) Az ismerõsödnek pedig azt ajánlanám, hogy ha meg akarja ismerni Istent, akkor egyedül a Bibliához forduljon (Azon belül is a Károli fordítást javasolnám) Ha olvassa a Bibliát, és teljes szívvel keresi az Istent, akkor majd az Úr többek közt, azt is meg fogja neki adni, hogy melyik az az Egyház, amelyet érdemes látogatni. De ezekhez a dolgokhoz az igazság egyedül forrása a Szentírás szükséges. Hiszen ahogyan Jézus Krisztus is megmondta: "Szenteld meg õket a te igazságoddal: A te ígéd igazság." (Ján 17, 17)
A kérdező hozzászólása: Ez körülbelül olyan, mint az Ördögûzés Emily Rose lelki üdvéért?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: sajnos nem pestiek vagyunk, és nem az osztálytársam imádkozik, hanem a barátnõm... akirõl szó van, õ sose mond el egy imát se, retteg tõle... a szabadító ima mi, és kitõl kell kérni, vagy egyáltalán hogyan lehetne rávenni, hogy jöjjön el velem a templomba legalább egyszer? Nem halna bele.
A kérdező hozzászólása: ÉN igen is hívõ vagyok... járok templomba, imádkozok, amit iskolában szoktam csinálni azt meg azért, mert az osztálytársak úgymond "belekényszerítenek". Pl. a múltkori apácásat se én találtam ki, õk kezdték el mondani szívatásból, hogy én apáca leszek... és nem akartam, hogy látszódjon, hogy fölénybe kerültek, mert úgy soha nem fejezték volna be. Inkább nevetve válaszoltam, ami tudom, hogy nem szép dolog. Mert szerintem az apácák nagyon klasszak, hogy képesek az élvezeteket, meg az élet örömeit feláldozni a szerény életmódért és Isten asszonyaivá váljanak... a másik meg, hogy amikor "szívattam" az osztálytársamat, akkor azokat komolyan is gondoltam, mert mondtam utána barátnõmnek, hogy szegény A. meg egyéb, de komolyan gondoltam, mert ha nem igyekszik megváltozni és nem kanyarodik vissza a tiltott ösvényrõl és nem látja, hogy Isten minden embert egyenlõnek tart és Neki is van esélye, akkor már idõvel késõ lesz...
A kérdező hozzászólása: szerintem nem egy szöveg alapján kell megítélni, hogy hívõ vagyok-e vagy nem és nem a kérdésre válaszoltál, hanem a mellékelt ábrára, amit a szövegbe illesztettem másodiknak: ha csak ennyit tudsz mondani, akkor szia..:) az osztálytársam már évek óta ilyen, szóval nem én akasztottam ki a mai viselkedésemmel..
birka vagy voltam kétszer templomba életembe mer muszáj volt nemtoom hogy birja normális ember a miséket nagyon beteg szól az a zongoraszerû valami de nagyon para zenéket játszik full disszonáns az egész kajak kín szenvedés volt hallgatni a bu zi pap hangját nyekergett mint egy kecske konkrétan majdnem ott sirtam be a röhögéstõl jah mellé még tél volt és nem volt fûtés a templomba ezt hozzáteszem ti ratyik.

Azt hallottam, az probléma lehet, ha a wc és a fogkefe egy légtérben van. De akkor hova vigyem a fürdőből a fogkefémet? Ez tényleg gond lehet?

Legjobb válasz: Ha ez a legnagyobb gondod, hát irigyellek. Egyébként lehet kapni olyan WC kefe tartót, aminek van fedele. Ilyenkor csak addig van elõl a keferész, amíg kitakarítják a rötyit. De a fogkefét szerintem kár lenne tartóba tenni, mert csak jobban elszaporodhatnak rajta a kórokozók. Inkább legyen a levegõn, hogy használat után kiszáradhasson.

Ha ez a legnagyobb gondod, hát irigyellek. Egyébként lehet kapni olyan WC kefe tartót, aminek van fedele. Ilyenkor csak addig van elõl a keferész, amíg kitakarítják a rötyit. De a fogkefét szerintem kár lenne tartóba tenni, mert csak jobban elszaporodhatnak rajta a kórokozók. Inkább legyen a levegõn, hogy használat után kiszáradhasson.
Én is hallottam, de szerintem ez megint egy Discovery-s marhaság... Fogmosás elõtt leöblítem egyszer a fogkefét, azt annyi.
Kit zavar, a fogkefe panaszkodott vagy a wc?
A Mythbusters kimutatta, hogy ha egy légtérben van a fogkefe a WC-vel, akkor E. coli baktériumok telepednek meg rajta. És azt is kimutatták, hogy ha más helyiségben tartod a fogkefédet, akkor is megjelennek rajta ezek a baktériumok... szóval kiderült, hogy az E coli mindenütt ott van, ami egyébként egy ártalmatlan baktérium, semmi bajod nem lesz tõle. Nyilván nem a WC kagylóban kell tartani a fogkefét. Jól szellõzõ helyre tedd, ahol megszárad két használat közt.

Opel astra f caravan 1996-os autóm van a gyári blaupunkt car 300-as rádiót szeretném kicserélni 1 fejegységre. Azt mondják valami kód van a gyári rádióban szóval ha kivesszem nem tudom majd visszarakni. Ez tényleg igaz?

Legjobb válasz: Ha nincs meg a gyári kártya a rádióhoz, amin meg van adva a jelszó, akkor amint vissszaadod neki a feszltséget, kérni fogja a jelszót. Ez akkumulátor cserére is érvényes.

Ha nincs meg a gyári kártya a rádióhoz, amin meg van adva a jelszó, akkor amint vissszaadod neki a feszltséget, kérni fogja a jelszót. Ez akkumulátor cserére is érvényes.
A kérdező hozzászólása: hát ez az hogy nincs meg a kártya....akkor nem is tudom beüzemelni?
Ha elveszed az áramot a rádiótól, akkor kérni fogja a jelszót. Ezt maximum kikódoltatni lehet, vagy beviszed egy szakszervízbe, ahol rohadt drágán megkeresik neked hozzá a jelszót.

Azt mondta a nőgyógyász hogy hátrahajló méhem van (17 éves vok). Nagyon megijedtem amikor közölte h nem sok esélyem van a babára ha majd szeretnék, mert folyamatosan elfogok majd vetélni! Ez tényleg igaz? Nagyon elkeserített

Legjobb válasz: Nekem 2 missed ab. után vették ezt észre,a hátrahajlás mértékétõl is függ.Nekem csak kicsit olyan.Ez inkább nehezebb teherbeesést von maga után.Ha majd babázni szeretnél elõtte is jó ha majd újra elmész dokihoz és egy esetleges poz. tesznél azonnal felkeresed.Ne keseredj el semmi nincs veszve:)

Nekem 2 missed ab. után vették ezt észre, a hátrahajlás mértékétõl is függ.Nekem csak kicsit olyan.Ez inkább nehezebb teherbeesést von maga után.Ha majd babázni szeretnél elõtte is jó ha majd újra elmész dokihoz és egy esetleges poz. tesznél azonnal felkeresed.Ne keseredj el semmi nincs veszve:)
szia! nekem is az van, 3 hónapos kicsi fiam a gyogyszermentes második hóban összejött, a kistesója aki még csak pocoklakó, elsõ közösülésre! szal ne aggodj emiatt!
Az én méhem is hátrahajló.3 gyerekem van és nem okozott gondot a teherbeesés.(persze nekem is mondta a doki)Sõt 2 hete rakattam fel a spirált is.Ne aggódj.Nem vagyunk egyformák.
Nem tudom miert szeretik az orvosok halalra remiteni a pacienseket. Annyit szoktak mondani a normális orvosok a hatrahajlo mehre, hogy a konnyebb teherbeeses erdekeben tegyel parnat a feneked ala, de anelkul is siman menni fog. nyugi. es ha tudsz, valts dokit
Ne aggódj, nekem is ez a "bajom", de a kisfiammal második próbálkozásra teherbe is estem. :-)
Hátrahajló méhemmel az elsõ "lövés" után teherbe estem. Ennyit a riogató dokikról! Minden Jót! 32 hetes kismami
17:17-es vagyok. Csak annyit tanácsolt a dokim, hogy a 10-12. hétig próbáljak hason aludni (ekkor még nem nyomod a babát, mert még picike), hogy a méh kiemelkedjen a kismedencébõl. A 12 heti UH-n már olyan volt a méhem, mint mindenki másnak. :)
Szia! Nekem hátrahajlik elég rendesen. Anno nehezen ment a teherbeesés, persze doki mondta, hogy nehezen is fog menni emiatt... De sikerült! 2szer is:) Most viszont, szülés utáni kontrollon azt mondta a doki, hogy hátrahajló méh miatt nem tehet fel spirált... Nem is akartam persze, õ csak megjegyezte. Szóval, nem reménytelen az eset! Majd ráérsz akkor foglalkozni a témával, ha babát szeretnél. Addig ne stresszeld magad :)
Erõsen hátrahajló méhem van. RÖGTÖN teherbe estem, mikor akartam, és egészséges babám van! Ne aggódj! :)
de azért sok nõ van akinek ilyen és teherbe esik és kishordja a babár egészségesen
Ez az orvos nem normális. Válts nõgyógyászt. Az esélyeid nem kevesebbek, mint másnak, és nem fogsz elvetélni sem!
szia nekem is hátrahajló méhem van, és az elsõ gyógyszermentes hónapban, megszakításos módszerrel lettem terhes.most itt szuszog mellettem a13hetes kisfiam. nem értem miért riogat a dokid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) valamennyire megnyugodtam, aranyosak vagytok!

Ez tényleg működik, és ha igen mi ez? Vagy ha nem, akkor mégis mi értelme van?

http://indavideo.hu/video/Street_fighter_II_vs_Hivok Az ilyen Hitgyülis dolgokra gondolok, hogy ilyenkor mégis mit csinálnak az emberekkel? Vagy ez csak egy ilyen csalás akar lenni vagy mi? De ha csalás akkor miért ön ámítják magukat az emberek? Isten nevében nem gyalázatos ilyennel átverni az embereket?

Legjobb válasz: az amerikaiak (szokásuk szerint) ûzik megint a hülyeségüket. tudják, hogy a saját "népük" értelmi szintje azonos egy tonhallal, és ezt ki is használják. sok marha meg elhiszi. (mint sok mást)

az amerikaiak (szokásuk szerint) ûzik megint a hülyeségüket. tudják, hogy a saját "népük" értelmi szintje azonos egy tonhallal, és ezt ki is használják. sok marha meg elhiszi. (mint sok mást)
A szent szellem tölti be az embereket, a paranoiás emberek ezt nem képesek felfogni...
de elég gyalázatos nem is értem, hogy ezt a hívõk miért nem veszik észre
Én egyszer tévedésbõl bementem egy ilyen hitgyülis elõadásra, és fektettek el engem is. Megmondják, hogy lazuljak el. Végig magamnál voltam, és nem volt rossz érzés.
A kérdező hozzászólása: De kézzel leültettek vagy eltoltak az erõvel?
Egy picsit felém intett a csaj, attól eldõltem. (Mondott valami "varázsigét" is, hogy "köszönjük, Istenem, amiért ide vezérelted ezt a drága lelket" valami iylesmi volt."
A kérdező hozzászólása: Egy fizikus mit mondana, milyen erõhatás taszított meg? Érezted hogy külsõ erõ lök meg, vagy magadtól?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!