Találatok a következő kifejezésre: Ez problémát az (222 db)

Voltam nőgyógyásznál, ez volt az első alkalom. Azt mondta, miután megvizsgált, hogy a méhnyak vagy méhszáj az átlagnál kisebb. Ez jelenthet később valami problémát?

nem emlékszem melyiket mondta/

Legjobb válasz: számít attól is, hogy hány éves vagy, szerintem egyébként semmilyen problémát nem fog okozni!

számít attól is, hogy hány éves vagy, szerintem egyébként semmilyen problémát nem fog okozni!

Tisztelt Doktor úr! Gynazol 20Mg hüvelykrémet kaptam és Fluconer kapszulát kérdésem. Este 1-szer kell alkalmazni, éjszakás vagyok okozhat ez problémát? Kapszulát 1 páromnak kell bevenni de ő azt mondta neki nincs gondja! Azt is bevegyem? Vagy elég az 1 ta

Tisztelt Doktor úr! Gynazol 20Mg hüvelykrémet kaptam és Fluconer kapszulát kérdésem. Este 1-szer kell alkalmazni, éjszakás vagyok okozhat ez problémát? Kapszulát 1 páromnak kell bevenni de ő azt mondta neki nincs gondja! Azt is bevegyem? Vagy elég az 1 tabletta?Köszönettel:Erzsébet

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerek biztosan nem fognak problémát okozni. Az adagolást illetően a gyógyszereket felíró kollégát kell mindenképpen megkérdeznie! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerek biztosan nem fognak problémát okozni. Az adagolást illetően a gyógyszereket felíró kollégát kell mindenképpen megkérdeznie! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Gynazol 20Mg hüvelykrémet kaptam és Fluconer kapszulát kérdésem. Este 1-szer kell alkalmazni, éjszakás vagyok okozhat ez problémát? Kapszulát 1 páromnak kell bevenni de ő azt mondta neki nincs gondja! Azt is bevegyem? Vagy elég az 1 ta

Tisztelt Doktor úr! Gynazol 20Mg hüvelykrémet kaptam és Fluconer kapszulát kérdésem. Este 1-szer kell alkalmazni, éjszakás vagyok okozhat ez problémát? Kapszulát 1 páromnak kell bevenni de ő azt mondta neki nincs gondja! Azt is bevegyem? Vagy elég az 1 tabletta?Köszönettel:Erzsébet

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerek biztosan nem fognak problémát okozni. Az adagolást illetően a gyógyszereket felíró kollégát kell mindenképpen megkérdeznie! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A gyógyszerek biztosan nem fognak problémát okozni. Az adagolást illetően a gyógyszereket felíró kollégát kell mindenképpen megkérdeznie! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha letöltött programmal dolgozok grafikusként itthon, akkor az eladott grafikáim miatt (logó, szorólap, hirdetés . Stb) okozhat nekem ez problémát? (Kezdő vagyok)

Nem nagyon lenne most pénzem megvenni egy eredeti verziót, meg értelmetlen is lenne, tudom hogy nem jó megoldás a letöltés

Legjobb válasz: Ha kapsz egy ellenõrzést, akkor okozhat problémát. Amint tudod, érdemes megvenni.

Ha kapsz egy ellenõrzést, akkor okozhat problémát. Amint tudod, érdemes megvenni.
Én meg hitel képes, de még sincs hitelem. ;-) Kicsi az esélye, de mint írták érdemes meg venni. Illetve nem csak a grafikus szoftvert, hanem pl. az oprendszert is ha az is letöltött.
Gondolom ezt nem vállalkozásszerûen csinálod, szóval már eleve azért is megbüntethetnek.
15-ös: az szép, de nem a szoftverrendõrséggel van a baj. A NAV-val ezt már nem tudod eljátszani, ha kopognak...
hozzánk anno amikor írtak, hogy jönnének ellenõrizni nem engedtük be õket, mert a "szoftverrendõrség" mint olyan nem hatóság. simán van idõd letakarítani a gépet. Arról nem is beszélve, hogy soha nem jönnek razziázni, elõtte küldenek levelet/mailt/akármit. Kicseréled a gépet egy olyanra amin egy linux van gimp-el szt kezitcsokolom.
#13 ez szerzõdéstõl függ, ha arról szól a megrendelés, hogy készítsek kampányplakátot A/2 méretben, akkor megkapja a végeredményt kompozit pdf formájában. Ha az a reklamáció, hogy ezt nem tudja kinyomtatni építési hálóra 50m2-ben, akkor sorry, de az eredeti megbízás nem errõl szólt. A formátum, méret, vagy aráány módosítást általában meg lehet oldani felár ellenében, de a forrásanyag megtartásának pont az a lényege, hogy ne másnál csináltassa a variánsokat. Más kérdés, ha arculatot/logót tervezel, mert azoket elev úgy tervezzük meg, hogy a késõbbi kreatív anyagokon felhasználhatóak legyenek. mindjuk ilyenkor sem adom ki a részletes ai/cdr forrást, hanem általában egy integrálható cmx verziót adok a vektoros anyagról, vagy nagyfelbontású tömörítetlen tiff képanyagot. Webdesignál elõfordulhat, hogy a psd forrást kell kiadni, de akkor a szerzõdés is úgy kell szóljon. Offline grafikai munkánál a project forrásanyagát többnyire emelt áron (3-5x) adom csak ki.
Forrásfájlokat esetenként muszáj kiadni, az is a kontraktus része. Ha nem adod oda, hogyan fogja használni a megbízó? Képeknél ez nem szokott gondot okozni, de egy grafikánál már igen, Megtervezed a grafikát, a megbízó kifizet téged, majd késõbb a forrásfájl hiányában nem tudja használni, mikor például óriásplakátra akarja tenni.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat.Nekem valamiért egyértelmûnek tûnt, hogy azt adjam oda, de akkor tévedtem.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Épeszû grafikus nem ad ki projekt (pl. psd) fájlt a kezébõl. Még én sem tettem ilyet eddigi pályafutásom során, és nem is fogok. Szerzõi jogi problémák esetén pedig az egyik legnagyobb ütõkártya tud lenni, ha esetleg ilyen esne meg veled.
A kérdező hozzászólása: azt például nem tudtam, hogy nem kötelezõ kiadni psdt, gondolom ai-t sem
Hát a psd/pdd/psb eléggé árulkodó formátumok :) azt nemigen lehet mással megcsinálni photoshopon kívül, de az adobe szoftvereinek próbaverziói (30napos) ingyenesen letölthetõek, tehát azt is mondhatod, hogy a próbaverzióval készítetted. Egyébként egy grafikus ne adja ki a psd forrást. Én nem szoktam. sample-t jpeg-ben, nyomdai anyagot pdf-ben, webgrafikát felvágva jpeg/png formátumban. Senkinek semmi köze hozzá mit mivel csinálok.
A kérdező hozzászólása: ha egy psd kerül rossz kezekbe úgymond, abból utána lehet nézni, hogy ingyenes, vagy más szoftverrel csináltam-e? ki figyeli, ellenõrizhet?
Utolsóhoz kiegészítésképpen (vagy megerõsítésképpen): nem csak ha lehet, hanem mindenképpen CSAK jogtiszta szoftverek legyenek a céges gépen. Van olyan ismerõsöm, aki nem keveset fizetett azért, mert vállalkozóként akadt "egy-két" feketén beszerzett programja, aztán kapott egy ellenõrzést. Amúgy is, aki vállalkozó, elszámolhatja befektetésként a megvásárolt szoftvereket. Addig pedig, ha egyelõre nincs pénzed beszerezni a jogtiszta fizetõs szoftvert, használj ingyeneseket (bár azok között is van olyan, ami csak magán-célra ingyenes, erre érdemes odafigyelni). Áthidaló megoldás lehet, ha beszerelsz a gépedbe egy mobile-rack-et, és a nem teljesen tiszta szoftvereket egy külön Hdd-re telepíted, amit csak akkor teszel be a gépedbe, ha "tiszta a levegõ". De ezt is csak idõlegesen, mert nem érdemes kockáztatni.
Rengeteg ingyenes szoftver van, amit célszerû beszerezni. Ha véletlenül ellenõrzik, hogy milyen szoftverrel dolgozol, akkor annyi a lényeg, hogy azok legyenek telepítve a számítógépedre. Ha pedig vannak nem éppen legális formából származó szoftvereid, akkor azokat ne a céges gépeden tárold, hanem egy másikon! A kutya nem fogja megmondani és nem is fognak soha az életbe utánanézni, hogy milyen szoftverrel készítetted a munkáidat. Lényeg, céges számítógépen, ha lehet, jogtiszta szoftverek legyenek.
Vannak ingyenes grafikai programok is, amik jók. Pl.: Gimp. nem azt mondom, hogy használd azt, de a kutya nem mondja meg, hogy egy jpeg/tiff grafikát a gimppel vagy a próbaverziós photoshoppal csináltad-e.
A kérdező hozzászólása: Számlaképes vagyok
Ingyenes szoftver: Ubuntu GIMP Inkscape Lyx És így tovább. Az Ubuntu szoftverközpont tele van ezekkel. Nem mondom, hogy mindegyik világszínvonalú, de biztos vagyok benne, hogy el tudod végezni velük a munkád. Aztán, ha összeszedtél rá elég pénzt, akkor vehetsz fizetõs alkalmazást.

Ez okozhat valamilyen problémát? (az írjon aki ismeri)

http://firefox.trukkok.hu/gyorsitas.php?honnan=3

Legjobb válasz: Én is használom és tényleg gyorsabb. Eddig nem volt vele problem.

Én is használom és tényleg gyorsabb. Eddig nem volt vele problem.

Az alumínium izzadásgátlók okozhatnak bármilyen problémát? Azt olvastam, hogy a hónalj tájékon kevesebb izzadségmirigy található és a testünk többi részén kiizzadjuk, szerintem ez csak egy újabb üzleti próbálkozás? Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: az alumíniumos dezodor egyáltalán nem jó mert eltömíti a pórusokat, hogy a szervezet ne tudja a méreganyagokat kiizzadni. ezen felül be is szívódik. mellrákos szövetekben találtak alumíniumot (ezt olvastam) én már több mint 1 éve természetes dezodort használok, jobb a biztonság

az alumíniumos dezodor egyáltalán nem jó mert eltömíti a pórusokat, hogy a szervezet ne tudja a méreganyagokat kiizzadni. ezen felül be is szívódik. mellrákos szövetekben találtak alumíniumot (ezt olvastam) én már több mint 1 éve természetes dezodort használok, jobb a biztonság
Csakúgy, mint a fluoros fogkrém. Bitang erõs és veszélyes toxin, te meg oda kenegeted a szájnyálkahártyára, ahol a leggyorsabban szívódik fel.
A kérdező hozzászólása: a méreganyagokat a vese és máj vélasztja ki és ez, mit tudjuk vizelet /széklet formájában távozik a szervezetbõl. ha jól tudom az izzadás azért van hogy a testhõmérsékletünket szabályozza 35-37 fok körül. egyébként az összes izzadásgátlóban van almunínium , dm-ben néztem, volt egy olyan részleg ahol "alumínium mentes deok " volt írva, ehhez képest azokban is voltak.
tévedsz, a börünk egy nagyon fontos méregtelenítöszervünk.
ez mind természetes, egészséges, alumínium mentes http://www.meska.hu/find?q=dezodor
Utolsó: Ezek eléggé kicsiknek tûnnek... Vagy csak én látom így? Kérdezõ a Forever Shield is kb ilyen árban van és fél évig kitart. És ugyanúgy nincs benne semmi alusó.
A kérdező hozzászólása: persze, az izzadásssal is távoznak méreganyagok, de nem hiszem hogy a dezodorok "felborítanák az egyensúlyt"..egyébként az alu mentes dezodorok "használnak valamit"?
És a Forevert ismerem. Nem gátolja meg az izzadást, de nem hagyja elszaporodni a baktériumokat, ergo nem leszel büdös.

Hogyan tudnám megoldani ezt a problémát az ULTRAWEB-en?

Honlapot szeretnék készíteni, Kompozerrel szerkesztem és az ultraweben van a tárhely. Föl is töltöttem már az oldalakat, képeket a web-ftp alkalmazással, sikerült is. Viszont egyik feltöltött fájlnak sem tudom megnézni az url-jét, és így nem tudok menüpontokat csinálni, képeket beilleszteni a weblapomba, semmi :( Légyszi, segítsetek! Mondjuk, lehet, hogy én vagyok béna, ez az els? honlapom, de lehet, hogy nem. Köszönöm el?re a válaszokat!

Legjobb válasz: Az ultraweben nem vagyok ismerõs, de a webfejlesztésben némileg. Az elsõ oldalnak (fõoldalnak) index.html nevet kell adni (ez fog bejönni mikor beírod www.vmi.ultraweb.hu). A képek pedig ezen belül lesznek olyan néven, ahogy feltöltötted, így tudsz hivatkozni rájuk: <img src="kep.jpg"> (a képek teljes elérési útja pedig: www.vmi.ultraweb.hu/kep.jpg) Tehát amíg abban a mappában vagy, ahol a html fájlod is, akkor nem kell elérési út, csak a html fájl (hivatkozásnál), kép neve (képbeszúrásnál). Ha egyel alatta lévõ mappában vagy pl (www.vmi.ultraweb.hu/mappa), és például a képeid a (www.vmi.ultraweb.hu/kepek) mappában van, akkor a hivatkozás: ../kepek/kep.jpg -t kell megadni. A .. jelenti az egyel feljebb álló mappát.

Az ultraweben nem vagyok ismerõs, de a webfejlesztésben némileg. Az elsõ oldalnak (fõoldalnak) index.html nevet kell adni (ez fog bejönni mikor beírod http://www.vmi.ultraweb.hu). A képek pedig ezen belül lesznek olyan néven, ahogy feltöltötted, így tudsz hivatkozni rájuk: <img src="kep.jpg"> (a képek teljes elérési útja pedig: http://www.vmi.ultraweb.hu/kep.jpg) Tehát amíg abban a mappában vagy, ahol a html fájlod is, akkor nem kell elérési út, csak a html fájl (hivatkozásnál), kép neve (képbeszúrásnál). Ha egyel alatta lévõ mappában vagy pl (www.vmi.ultraweb.hu/mappa), és például a képeid a (www.vmi.ultraweb.hu/kepek) mappában van, akkor a hivatkozás: ../kepek/kep.jpg -t kell megadni. A .. jelenti az egyel feljebb álló mappát.
Szerintem ne web FTP-t használj, hanem pl.: Total Commandert.Nézd meg az alábbi képet: http://img62.imageshack.us/img62/8996/95891488.jpg Ha gond van, kérdezz!
Total Commandert semmiképpen se használjon, ha csak nem akarja hogy mások is az FTP-n turkáljanak. Ott a Filezilla, de ott se mentsd el az adatokat, azokat minden kapcsolódáskor írd be újra a biztonság érdekében.

Hogyan kell megoldani a következő problémát? Rokonaim a lakásomba vannak bejelentve. Hogyan szüntethetném ezt meg? Távol lakom tőlük, és lehetetlen kirakni őket. Ez lenne az első lépés.

Mivel nem tudom, hogy ideiglenesen vagy állandóra, érdekel mindkét variáció. Bár gyanítom, hogy állandóra. (Nem emlékszem, mert nagyon régen volt...)

Legjobb válasz: Ha jól értem, a rokonok egy a neveden levõ lakásban élnek (és oda is vannak bejelentve), de te nem abban a lakásban laksz. Bár ez a cikk nem tökéletesen fedi a helyzetet, az alap szitu ugyanaz: valaki beköltözött és bejelentkezett más valaki lakásába. A kommentek közt sok érdekes van, a helyzet kiábrándító, mert a jogok a beköltözöttet védik akkor is, ha nem az övé a lakás. Íme: http://zugugyved.blog.hu/2009/03/05/bekoltozott_eletjaradek De ha pont fordítva van, és a rokonaid távol élnek de hozzád vannak bejelentve, és te a saját lakásodban laksz, akkor már írták hogy mi a teendõ.

Ha jól értem, a rokonok egy a neveden levõ lakásban élnek (és oda is vannak bejelentve), de te nem abban a lakásban laksz. Bár ez a cikk nem tökéletesen fedi a helyzetet, az alap szitu ugyanaz: valaki beköltözött és bejelentkezett más valaki lakásába. A kommentek közt sok érdekes van, a helyzet kiábrándító, mert a jogok a beköltözöttet védik akkor is, ha nem az övé a lakás. Íme: http://zugugyved.blog.hu/2009/03/05/bekoltozott_eletjaradek De ha pont fordítva van, és a rokonaid távol élnek de hozzád vannak bejelentve, és te a saját lakásodban laksz, akkor már írták hogy mi a teendõ.
Bocs, de ez nekem zavaros. Akkor nem a lakásodban laksz, de oda akrsz menni és zavar h õk vannk ott , de nem is velük laksz, meg nem is ott laknak???? Csak saját maguk tudnak bemenni egy x helyokmányirodájába, ha x város, ha falu az x önkormányzatához, hogy bejelentkezzenek oda....ahogy ide is tették anno.. az mindgy hogy ebbe, Y ba hogyan vannak, x a lényeg...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat!
A linkelt eset egyedi lehet, és ott aláíráshamisítással történt a bejelentkezés, amit azonnalmeg kellett volna támadni, ill. rendõrségi feljelentést tenni. írársszakértõi vizsgálat kideríti, hogy az aláírás hamis, és a bejelentkezés érvénytelen. Egyébként fel kell õket szólítani, hogy egy-két hónap, vagy amennyit adsz nekik, hagyjá el a tulajdonoban lévõ lakást.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is így gondolom!
Akkor inkább várj. Fõleg, hogy ez már több, mitn egy hét lesz...
Egy, max két napot vissza tudsz pótolni úgy, hogy reggel és este is beveszel a tablettából, míg "utol nem éred" magad. (Mielõtt bárki nekem esne, ezt orvos mondta) De többet már nem szabad, akkor az a hónap kimarad.
Magyarul nem tudod hátrahúzni a makk mögé a fitymádat... ez bizony fitymaszûkület.
De a bõr az maga a fityma... Kis képzavart érzek :D
A kérdező hozzászólása: Rendben, rajzolok xD : mondjuk ilyen egy pénisz --> 8=====D= , a 8as a heregolyók az = a bõr, a D a fityma. Mint a képen is látszik nincs felhuzva a bõr a nemi szerven. Tehát nekem ilyesmi bajom van. Ha nem elég privibe képet is küldök.
naszóval... a D (a bõr alatti, érzékeny feje a pénisznek) az a *makk*. A makkot fedõ bõr neve (a túllógó résszel egyetemben) pedig a *fityma* :)
A kérdezõ letolt - talán jogosan - , mert szerinte: "A fityma szûkületben szenvedõk egy részének nem szûkül a fitymája. Nézz utánna, és ne kritizálj egybõl." Tud segíteni valaki utánanézni, hogy hogyan lehetséges fitymaszûkület anélkül, hogy a fityma szûkûlne???... (Ez kb. olyannak hangzik, hogy valakinek fejfájása van, anélkül, hogy lenne feje ...)
Azt hiszem maga a kérdezõ adta meg az egyik lehetséges választ: "csak a borral van gond." Hát a borral bizony lehet gond, 2 liter után már másképp áll a fityma is... :D
A kérdező hozzászólása: Hehe. Ez jó, amúgy az oldalon is szétnézhetsz, vagy wikipédián, de ott csak egy kép van.
A véleményhez a tiédet kellene látni, nem a wikipédiásét... :)
A kérdező hozzászólása: Skype, nem adat lopás hanem pont h egy ezekre a célokra való fiokomön keresztül mutatnám a bajt ( perverzeket/pedifilokat ne, privibe se). A címet priviben küldöm.
Add akkor priviben légyszí a skype-fiókót. Legjobb késõ délután lenne (de lehet késõbb is)
A legjobb az lenne, ha orvossal nézetnéd meg és nem az interneten!
A kérdező hozzászólása: A fitymámmal semmi baj sincs ( nem lett kisebb úgy értem, minden oké vele), akinek nem annyira világos annak leírom normálisan: szóvalnincs (vagy lehet hogy van) fityma szûkületem és a zárójelben azért írtam oda mert többen küldték priviben " ez biza az". Csak a bõrt nem tudom lehúzni, de nem tapadt oda, meg semmi, csak a borral van gond. (Ezúton is közlöm ne fikázz, ha nem tudsz segíteni ugord át a kérdést)
Csak nyugi! Piszkálódással ne törõdj! De abban igaza van, hogy nem egyértelmû, amit írtál. Azt írtad, hogy nem tudod felhúzni, amibõl arra lehet következtetni, hogy a fitymád szûk. Majd a zárójelben már azt írtad, hogy a fitymád nem szûkült. Akkor most melyik is pontosan?
A kérdező hozzászólása: Ja és nem azt írtam h fityma szûkületem van hanem h szerintem az. Kápis ?
Nekem is volt ilyen kb 16 évesen, aztán elkezdtem idõnként maszturbálni, és mára nincs semmi baja. Eleinte próbálkozz zuhanyzásnál, szép fokozatosan, ne fájjon nagyon.
Valószínûleg fitymaszûkületed van! Ha csak merev állapotban nem megy, akkor relatív szûkületed van. Ha lankadtan sem megy, azt abszolút fitymaszûkületnek hívják. De ha mégsem szûkület, lehet, hogy a fitymaféked rövid. Mindegyiket kezelni kell, mert a szûkület miatt nehezebb lehet a tisztálkodás, késõbb a nemi életben is akadályozhat, a fitymafék pedig a nemi élet során elszakadhat. Érdemes lenne megnézetni orvossal!
Életkorod is írhatnád .
A kérdező hozzászólása: Életkorom nem fontos, de ha igen 10-15 között. A probléma 1 éve jelenkezett.
Annyiból fontos a korod, hogy esetleg változhat-e még a helyzet...
Ha egy éve jelentkezett kb., akkor nem veleszületett szûkületrõl van szó (Ez ebben a korban már nem is jellemzõ). Tehát magától ez már nem fog helyrejönni. Szüleiddel beszéltél már errõl?
Adhatnál picit pontosabb leírást is akkor már. — Volt valaha olyan, hogy hátra tudtad húzni? Lankadtan mennyire ment hátra 1 éve, és mennyire ment hátra mereven? — Mi most pontosan a helyzet? Most mennyire megy hátra lankadtan és mennyire megy hátra mereven?
"Életkorom nem fontos, de ha igen 10-15 között" - hát vazze, azt sem tudod hány éves vagy :(
A másik meg: "fitymaszûkületem van, de a fitymám nem szûkült" - idiót....
A kérdező hozzászólása: Figyi, egyik kezdi másik folytatja. Jó h nektek nincs problémátok, nekem van. Nem kell szidni írj privit és megmondom. ennyi.
A kérdező hozzászólása: #24 természetesen elviszem dokihoz, csak megkérdem mire számítsak. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!