Találatok a következő kifejezésre: Ez nem Vagy hogy (6065 db)

Jogaosan zavar? Az egyik családtagom támasza én vagyok, nekem mesél el mindent. Ezzel nem mondom, hogy nincs gond, de kevésbé zavar, mint az, hogy úgy mesél el egy vitát, mintha ott és akkor velem is vitatkozna (E/2ben).

Mondtam neki, hogy legalább ezt ne tegye, de annyira meg tud sért?dni, hogy mért akarom én megváltoztatni ?t. Így beszél, nem tud mit csinálni vele. Az elmúlt 2-3 évben így hallgattam az elbeszéléseit, a nap 24 órájában, ami hazavágott kicsit. Én jogtalannak érzem ezt a reakciót. Vagy nincs igazam, nekem kéne még ezt is lenyelni?

Legjobb válasz: hat ez tenyleg fura. valoszinuleg igy tudja feldolgozni a tortenteket. probalj meg viccesen/kedvesen raszolni, vagy visszaszolni. (pl. nekem ugyan nem.) egyszer egy hires pszichologussal beszelgettem arrol hogy idonket igenis meg kell sertenunk embereket a sajat szabadsagunk erdekeben, persze nem onzoen es durvan. valoszinuleg (abszolut nem hibaztatlak!) ott rontottad el, hogy mar az elejen jelezned kellett volna, hogy ez igy neked nem jo, zavar, hogy igy beszel. (o meg most leht azt erzi, hogy ez eddig nem volt gond, es most hirtelen miert.) hat sok sikert!

hat ez tenyleg fura. valoszinuleg igy tudja feldolgozni a tortenteket. probalj meg viccesen/kedvesen raszolni, vagy visszaszolni. (pl. nekem ugyan nem.) egyszer egy hires pszichologussal beszelgettem arrol hogy idonket igenis meg kell sertenunk embereket a sajat szabadsagunk erdekeben, persze nem onzoen es durvan. valoszinuleg (abszolut nem hibaztatlak!) ott rontottad el, hogy mar az elejen jelezned kellett volna, hogy ez igy neked nem jo, zavar, hogy igy beszel. (o meg most leht azt erzi, hogy ez eddig nem volt gond, es most hirtelen miert.) hat sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nehéz ügy sajna :(. Ugye mégiscsak anyum, és volt, hogy szóltam, hogy a beszélgetéssel is hagyjon, olyankor a válasz az volt, hogy majd elfojtja és neki lesz komolyabb baja :P. Emiatt mindig bûntudatom volt ... mivel nem akartam ennek kitenni sem õt, se magam tûrtam .. de legaláb ezt megváltoztathatná a kedvemért :/. Vagy csak próbálná, de sosem törõdött vele, mikor mondtam, most pedig kiakadt, hogy hogy merészelek még ebbe is belekötni :P.
szoval az anyukad. hat igen, az anyukak ezt nagyon jol tudjak csinalni, ugy hivjak erzelmi terror. (tipikus: megbetegszem ha nem beszelem ki, te leszel az oka) ne dolj be neki. vagy nem is tudom. lesz ott siras mire kivivod a szabadsagod tenyleg. (miert nincsenek baratnoi, akikkel szepen kibeszelheti a gondjat? a lanya a lanya, eltert a szereptol, majdhogynem te patyolgatod ot, nem?)
van egy jo konyv, az a cime, hogy Emberi jatszmak (Eric Berne-tol) az talan tud par tanacsot adni. gyakorlatilag az emberek viselkedeserol szol, es azok feloldasarol, de olyan kis fantasztikusan van megirva, hogy kozben meg is szereted az embereket es meg is erted a problemajukat. szoval, ha van kedved, olvasd el!:)
A kérdező hozzászólása: Jól hangzik! Köszi! :)
Nincs kedve anyukádnak pszichológushoz fordulnia? Hiszen ha jól sejtem tényleg csak kibeszélni kívánja magát, ráadásul ha neki kizárólag ilyen indulatosan megy, még meg is lenne dicsérve, hogy nagyszerûen dolgozik a terápián.:) Talán ott kieresztené a gõzt, veled meg már kellemesebb beszélgetéseket ejtene.
A kérdező hozzászólása: Nem, sajna ez meg sem fordul a fejében, pedig sokszor mondtam már, hogy kérjen segítséget. Nem is igazán hisz a lelki problémák erõsségében, pedig szerintem az elmúlt 2 évben elég erõsen elment az életkedve :P. Azt mondja jó ez így neki, majd csak egyszer vége lesz.
Gondoltam, hogy ez neki "jó így", hiszen te ott vagy, és meghallgatod a kitöréseit.:p Talán ha valahogy eltávolodnál tõle, hogy sok a dolgod, sajnos ritkábban érsz rá, de továbbra is nagyon szereted, akkor hátha észrevenné, hogy más támaszt kell keresnie.
Nem célom, hogy megbántsam az Édesanyád, de tény, hogy Õ energiavámpír. Azokra mondják ezt aki minden gondját igyekszik rátolni egy másik - sokszor egy szeretett - emberre és a beszélgetések után az illetõ - esetünkben Te kimerültnek, fáradtnak érzi magát. Ezzel leveszi az energiáidat, bár így Õ sem oldotta meg a gondját miszerint kezelnie kéne azokat a helyzeteket amik kihozzák a sodrából. Jótanács: próbáld leszerelni amikor elkezdi ezeket mesélni, pl.menned kell sok a dolog, tanulnod kell ...stb. Ne félj Õ talál majd mást akivel ezt tegye. Ugyanis amíg rá nem jön, hogy amiken felhúzza magát idegileg azokat a bosszankodásokat inkább el kéne engednie addig ezt fogja csinálni. Ne légy áldozat, mert ezzel úgyse segítesz neki a Te energiáid meg totál lemerülnek.

Wifivel telefonról ha csatlakozom a nerte kell érte fizetni vagy nem vagy hogy müködik ez?

Legjobb válasz: nem érdemes a részletekbe ugrani, de azért tisztázom milyen lehetõségek vannak: -valódi wifis kapcsolat: A telefon ténylegesen a közelében levõ wifi acces pointhez kapcsolódik, és az fizet, akinek a birtokában van az acces point, ami lehet akár egy otthoni router is, vagy a mekiben levõ wifi hotspot. Ezt a lehetõséget a mobiltelefon szolgáltatók igyekszenek elérhetetlenné tenni, mert az jobb nekik, ha te fizetsz, az alábbi módon: -Kapcsolódás 3g, hspda meg egyéb furmányos, nem wifi nevezetû dolog használatával: ez a leggyakoribb, mert alapértelmezetten ez van beállítva, és az istennek se lehet könnyedén átállítani. A sebesség kb ugyanakkora mint a wifinél, de ez nem wifi, hanem egy telefonhívás, és kiszámláznak minden egyes kilóbájtnyi forgalmat

nem érdemes a részletekbe ugrani, de azért tisztázom milyen lehetõségek vannak: -valódi wifis kapcsolat: A telefon ténylegesen a közelében levõ wifi acces pointhez kapcsolódik, és az fizet, akinek a birtokában van az acces point, ami lehet akár egy otthoni router is, vagy a mekiben levõ wifi hotspot. Ezt a lehetõséget a mobiltelefon szolgáltatók igyekszenek elérhetetlenné tenni, mert az jobb nekik, ha te fizetsz, az alábbi módon: -Kapcsolódás 3g, hspda meg egyéb furmányos, nem wifi nevezetû dolog használatával: ez a leggyakoribb, mert alapértelmezetten ez van beállítva, és az istennek se lehet könnyedén átállítani. A sebesség kb ugyanakkora mint a wifinél, de ez nem wifi, hanem egy telefonhívás, és kiszámláznak minden egyes kilóbájtnyi forgalmat
Azért nemkell fizetni csak othon legyen wiffid vagy miaz ami küldi a jelet és a házba tutsz netezni de uccán vagy házonkívûl már nemannyira:Dtalán az udvaron tovább nem :D jah és a telódhnak is olyannak kel legyen ami ezt is tudja

Egy párkapcsolat úgy párkapcsolat, hogy vannak benne veszekedések, vagy az igazi "ő" vel ez nem vagy csak nagyon ritkán fordulhat elő?

Hello kíváncsi lennék hogy mennyire tesz jót, rosszat 1 kapcsolatban ha a párok néha néha megbeszélik, hogy mi zavarja ?ket mi az amit talán nem annyira szeret a másikban, vagy talán változtatni kellene. Én 8 hónapja vagyok kapcsolatban 18 éves vagyok eddig 2-3 szor kaptunk úgy össze a barátn?mmel, de nagyon szeretjük egymást lehet kés?bb ez romlani fog, ha már voltak kisebb problémák?

Legjobb válasz: néha muszáj kiengedni a fáradt gõzt...és ha rossz napod volt,akkor késõbb valószínûleg arra zúdítod,akit legjobban szeretsz sajnos...egy kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb viták!mi nagyon sokat veszekszünk,2éve vagyunk együtt,de ez azért van,mert hasonlítunk:mindketten makacsok vagyunk,és még a barátom is duzzog,"hisztizik" ha vmi nem tetszik neki,vagy épp olyan napja van..ráadásul nálunk vannak zavaró tényezõk is,mert csak lányosztálytársai vannak,akik utálnak engem,pusztán mert én járok vele!mindig kavarnak,félreérthetõ dolgokat tesznek,hívogatják a barátomat,mintha csak õ járna abba az osztályba!és tudom,h nem õ tehet róla,maximum annyiban h jó szíve van és mindig nyomtat másoknak ezt-azt ha kérik,de sokszor van a vita emiatt...kicsit sok már az osztálya nekem,és legtöbbször miattuk veszekszünk...

néha muszáj kiengedni a fáradt gõzt...és ha rossz napod volt, akkor késõbb valószínûleg arra zúdítod, akit legjobban szeretsz sajnos...egy kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb viták!mi nagyon sokat veszekszünk, 2éve vagyunk együtt, de ez azért van, mert hasonlítunk:mindketten makacsok vagyunk, és még a barátom is duzzog, "hisztizik" ha vmi nem tetszik neki, vagy épp olyan napja van..ráadásul nálunk vannak zavaró tényezõk is, mert csak lányosztálytársai vannak, akik utálnak engem, pusztán mert én járok vele!mindig kavarnak, félreérthetõ dolgokat tesznek, hívogatják a barátomat, mintha csak õ járna abba az osztályba!és tudom, h nem õ tehet róla, maximum annyiban h jó szíve van és mindig nyomtat másoknak ezt-azt ha kérik, de sokszor van a vita emiatt...kicsit sok már az osztálya nekem, és legtöbbször miattuk veszekszünk...
Feltétlenül muszály megbeszélni a problémáitokat... Persze van ami néha rosszul esik de nagyon fontos egy párkapcsolatban az õszinteség!!!
A veszekedés azért nem egyenlõ a problémák megbeszélésével. De mindkettõre szükség van egy kapcsolatban, ha kellemetlen is. Nagyon sok kapcsolat megy rá arra, hogy valamelyik (vagy mindkét) fél folyton csak elhallgatja a problémáit, elfojtja az indulatait (az egészségeseket persze), és ez egyszer robban. Nagyon jól meg lehet ismerni a másikat, ha néha veszekedtek. Meg egy idõ után össze is szoktok. :) Mi két és fél éve vagyunk együtt, eleinte nagyon sokat veszekedtünk, aztán rájöttünk, kinek mi a heppje, és egy idõ után megtanultunk alkalmazkodni a másikhoz.
A hosszú párkapcsolat titka a másik egyéniségének elfogadása néha a flúgjainak az elviselése. Kevés olyan ember van aki minden nap kiegyensúlyozott. Viták pedig vannak. Arra kell figyelni, hogy a vitát - veszekedést - este édes békülés :) zárja le. Gond akkor van, ha mindig az egyik fél enged.
A veszekedés nem jó. Egy jó kapcsolatban nincs helye rendszeresen. Úgy nem lehet boldogan élni (dolgozni, életet fenntartani, gyereket nevelni), ha közben még a pároddal is állandóan hadakoznod kell (nem beszélve arról, hogy a gyereknek a legrosszabb - mit lát a szüleitõl? Leginkább veszekedni tanul majd meg.). Ez nem a lelkileg boldog állapot. Minden veszekedéssel csak egyre romlik a kapcsolat, bár mindenkinél más ütemben, de hogy nem használ neki, az biztos. Persze szép mondani mindenfélét, hogy miért jó, de a gyakorlatban én még olyat nem láttam, hogy ne rontotta volna a kapcsolat, vagy az élet minõségét.
Hát a komoly, sorozatos veszekedések semmiképpen sem jók. De olyan nincs, hogy együtt élsz valakivel, és életetek minden pillanatában béke van. Kisebb veszekedések alkalmával ki lehet tapasztalni, hogy a másik mikor ingerült, mikor kell abbahagyni, és nem szólni többet. Úgyis lesznek komolyabb veszekedések, és ezeknél nagyon csúnya véget érhet egy kapcsolat, ha nem tanulta meg a két fél addigra, hogyan kezelje az esetleges konfliktusokat. A veszekedés az együttélés természetes velejárója, de ha túl sok van belõle, annak tényleg semmi értelme.
Én mindig kimondom a véleményem, és a párom is!Így meg tudunk mindent beszélni és harmonikus a kapcsolatunk!

Mitöl lehet hogy elkezd görcsölni a forgom és végig nyilal a combomba, görcsöl és zsibbad? 35 hetes vagyok, ez joslo fájás vagy tágulok? Mit jelent hamarosan szülhetek vagy ez nem jeleti hogy elöbb jön a baba?

Eddig nem éreztem ilyet,néha a derekam fájt és belenyilalt a combomba de igy még nem fájt és már orák ota tart.Sétátam pihentem de csak kicsit lett jobb aztán megint görcsöl.

Legjobb válasz: Nekem a huszadik héttõl voltak hasonló tüneteim a bal oldalamon, néha felkelni sem tudtam. Meg van terhelve a csípõizületed, lehet, hogy egyszerûen csak arra az oldalra nehezkeik a baba a pocakodban, kicsit olyan, mint az izületi gyulladás, jobb esetben csak egy idegpályát nyom. A jósló fájás hasonló érzés, mint amikor egy begörcsölt izmot nyomkodsz, hogy jobb legyen. Teljesen más, mint az igazi, de néha frászt lehet tõle kapni. Én a Tesco közepén ültem le :)

Nekem a huszadik héttõl voltak hasonló tüneteim a bal oldalamon, néha felkelni sem tudtam. Meg van terhelve a csípõizületed, lehet, hogy egyszerûen csak arra az oldalra nehezkeik a baba a pocakodban, kicsit olyan, mint az izületi gyulladás, jobb esetben csak egy idegpályát nyom. A jósló fájás hasonló érzés, mint amikor egy begörcsölt izmot nyomkodsz, hogy jobb legyen. Teljesen más, mint az igazi, de néha frászt lehet tõle kapni. Én a Tesco közepén ültem le :)

A freemail fiókom nem jelzi ki az érkezett leveleket. Sehogy nem birom megnézni az érkező e-mail-jeimet. Hol lehet ezt megnézni? Vagy hogy miért van ez így?

Legjobb válasz: frissítsd, kérj új jelszót vagy az is lehet, hogy túl sok leveled érkezett és megtelt ezért nem engedi.

frissítsd, kérj új jelszót vagy az is lehet, hogy túl sok leveled érkezett és megtelt ezért nem engedi.

Jelenleg Gyeden vagyok. Ha most nem megyek vissza a munkahelyemre, hanem kilépek, akkor ki kell hogy fizessék a szabadságomat ez évre? Vagy hogy működik ez?

1 hét múlva kezdi a fiam a bölcsit, okt.vége felé kezdenék dolgozni, miután megvolt a beszoktatás végén, de máshol. (Ja, és ezen a munkahelyen csak nyáron lehet szabira menni, semmikor máskor, és csak egyben lehet 2 hetet kivenni)

Legjobb válasz: Próbáld meg úgy, hogy közös megegyezéssel mondasz fel, nem pedig egyoldalúan, mert akkor sajnos minden elveszik.

Próbáld meg úgy, hogy közös megegyezéssel mondasz fel, nem pedig egyoldalúan, mert akkor sajnos minden elveszik.
Én nem mondanák fel. Gyes mellett jogodban áll bárhol dologzni, nem csak az eredeti helyeden. Tehát én elmennék az új helyre dolgozni és ha tényleg bejön és tuti, akkor ráérsz felmondani, van 1 éved, hogy kitapasztald, hogy tuti tetszik-e a dolog. Egyébként ha felmondasz, akkor igen, ki kell fizetni a felgyülemlett (nem az idei évi!) szabadságodat.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Van egy lány osztálytársam akibe szerelmes vagyok és szerintem én is bejövök neki de ez nem tuti. Hogyan mondjam el neki hogy szeretem? Attól félek hogy kiröhög hogy mondjam el neki?

Legjobb válasz: Elõször is hány éves vagy is milyen nemû? Talán ágynemû? :/ (Félretéve ezt) Tényleg több infó nem ártalmas...

Elõször is hány éves vagy is milyen nemû? Talán ágynemû? :/ (Félretéve ezt) Tényleg több infó nem ártalmas...
A kérdező hozzászólása: általános suliba járok mozi itt nincs sajna
hova jársz suliba?
mennyeek haza csak ketten, és hívd el moziba. ha elmegy, akk bejössz neki, ha nem, akkor nem!
Szánalmasok vagytok, besz*ri népség. Ha tetszik egy lány akkor menj oda hozzá és beszélgess vele! Hogy van-e veszteni valód? Igen és nem is kevés! De ha nem lépsz felé akkor túl késõ lesz és azon kapod magad hogy a csaj/te elköltözött/tél és soha többé nem találkoztok! Ezt az MSN-es baromságot meg tényleg hagyd, ha csak így tudsz udvarolni akkor netpornón és barátnõk nélkül fogsz felnõni!
már eleve kezd humorosan
A kérdező hozzászólása: msn-e megvan de nagyon ritkán van fent ha fent van akkor is csak 10-20 percet most majd akkor élõben próbálok majd vele beszélni :D köszi
Én is javaslom hogy jelöld be VIP-en ha visszaigazol és kint van az msn címe...Akkor nyert ügyed van, de ha nem akkor élõben beszélgess vele! És úgy belemerülsz vele, témázgatsz és ha eljuttok odáig hogy tudod mit akarsz, akkor elkérheted, esetleg szám csere! Ui: Nem jó a netes csajozás, bekockulsz, és a valóságban nem tudsz normálisan csajozni! Ezt tapasztalatból írom, velem is ez van/volt! :/ Ja meg bátortalan vagyok... 16F De ez tökéletesen OFFOLÁS:S
A kérdező hozzászólása: együtt szoktunk hazamenni de mindig vannak kísérõink is majd megpróbálok többet kettesben lenni vele és bókolgatni am szokszor hívott hogy mennyünk együtt haza fele
A kérdező hozzászólása: 14 éves és fiú vagyok :D
nézd öcsi!remélem srác vagy:D én azt tanácsolom: Ne támadd le azzal h szereted.Próbálj meg beszélgetni vele, ha egyfele laktok kísérd el vmeddig és onnan eldõl h te is bejössz neki vagy sem:) am ha nagyon gonosz akanék lenni és az vagyok: ez a kkérdés legalább 100 szor fentvan. Ne hidd hogy csak neked van ilyen eseted!! csá pucus
Szeretlek...
hát.szerintem ha van msned akkor kérd meg hogy találkozzatok és mindent mondj el neki!
szepek a szemeid, dug*nk?...jolvan nah...medvedisznoember....bocsika, az elobb south park-ot neztem, meg mindig a hatasa alatt vagyok...eloszor is...jol kijosztok egymassal?...szerintem mondd el neki, hogy szereted, mert nem biztos, hogy ki tudja talalni...s aztan jon masvalaki es leuti a kezedrol...hivd el hetvegen bringazni, kosarazni, s akkor tudtok kettesben beszelgetni errol a temarol...nemhiszem el, hogy ezt en irtam...:) XD...remelem tudtam segiteni...:) ...szyd
Nem vagy egyedül én is így érzek
Gyanakodva figyelek néha.Mások tényleg elégedettek, vagy csak õk is úgy tesznek mintha...... 90:10?Bizony ha üzletrõl lenne szó, senki nem kötné meg.
ez van!
Az élet egy állandó küzdés. Nekem is vannak nagyon rossz élményem(most is), de küzdök, hogy végre boldog lehessek. És az is leszek. Ki tudja...Lehet, hogy holnap lesz az én napom.
Talán azért vannak a hosszú kegyetlen napok, hogy amikor vlmi kevés jó történik tudjuk igazán értékelni... Hmm...általában ezt mondom, de most vlmiért nekem is hamiskásnak tûnik ez a mondat. De mind1, igazad van, úszunk a szarban. Bárcsak valaki kihúzna minket, legalább félig... L17

A barátomat zavarja, hogy ideges tipus vagyok. Hamar felmegy a pumpám. Ez tényleg így van, de hogyan változtathatnék ezen? Nem akarom hogy rámaenjen a kapcsolat.

Legjobb válasz: hasonló típus lehetsz mint én! velünk is ez volt a kapcsolatunk elején és lám 3,5éve együtt vagyunk! egyet jegyezz meg még ha közhely is: Számolj el 10-ig mielõtt megszólalsz! Addig is van idõd gondolkodni, megnyugodni! Ha fontos sikerülni fog! Drukkolok!

hasonló típus lehetsz mint én! velünk is ez volt a kapcsolatunk elején és lám 3, 5éve együtt vagyunk! egyet jegyezz meg még ha közhely is: Számolj el 10-ig mielõtt megszólalsz! Addig is van idõd gondolkodni, megnyugodni! Ha fontos sikerülni fog! Drukkolok!
Halgasdd meg párszor FankaDelitõl a Békét c. számot.
A kérdező hozzászólása: 4 éve együtt vagyunk...szal ez már nem az elje..csak én is szeretnék változtatni mert a barátom nem bírja maga melett a feszültséget.csak hogyan?
Egyszerûen nem hisztizel minden marhaságon, ennyi.

A párommal jövő tavasszal tartanánk az esküvőt, de azt mondta, hogy addig nem fog bennem 100%-osan bízni. Sokat csalódott, de szerintem ez nem kellene, hogy ok legyen. Komolyan gondolja vagy csak játszik?

Legjobb válasz: az elso valaszolonak:nem a papir szamit,hanem az hogy Isten elott huseget eskudnek,es o aldasat adja rajuk,szerintem annak nincs ertelme,ha valaki kint a szabadva,vagy a tengerparton mondja ki az igent,ez milyen dolog?

az elso valaszolonak:nem a papir szamit, hanem az hogy Isten elott huseget eskudnek, es o aldasat adja rajuk, szerintem annak nincs ertelme, ha valaki kint a szabadva, vagy a tengerparton mondja ki az igent, ez milyen dolog?
Háát ez elég furiiii:S Sztem ha vkiben bízunk és szeretjük ahoz nem feltétlen kell papír, szal ez az "akkor bízok benned ha összeházasodunk" ez vmi terrelõ szöveg, mert a h már mondtam nem feltétlen kell papír a boldogsághoz..
Megkérdezném tõle, mire akarja alapozni a házzaságát, mert a bizalomra úgy néz ki nem . Sajnálom , de úgy néz ki , kifogtál egy "búsképû lovagot"menekülj!Soha nem lesz neki semmi jó, egész életedben hallgathatod a sóhajtozását, hogy milyen szörnyû minden-persze tenni valamit, na azt majd nem szeretne!Tipikus.
Hát...Amin az én szemem legjobban fennakadt, az az, hogy sokat csalódott.... Kérdem én: Benned??? Hát nem hiszem. Ha pedig arra alapoz, és azokhoz hasonlítgat, akik át*aszták a fejét, akkor te leszel a hülye, ha hozzámész. Tanulja meg korszakokra osztani az életét. A tiéd egy teljesen új, másoktól független korszak. Ezt értetsd meg vele, aztán ha ezt felfogta, az eddigi (veled kapcsolatos) tapasztalatai alapján bíznia kell benned. (ezt a választ úgy írtam meg, hogy feltételezem, hûséges vagy hozzá!) ;)
A kérdező hozzászólása: Én 100%-ig hûséges vagyok, ami utólag kiderült, hogy õ nem. Valóban megfontolandó, hogy ezek után hozzámenjek-e vagy sem! Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!