Találatok a következő kifejezésre: Ez mit FUNDUS: (19 db)

A placenta a mellső falon tapad, a méh fundusában. Ez mit jelent? Ez jó vagy nem? Eddig mindíg csak az volt írva hogy a mellső falon tapad.36hkm

Legjobb válasz: A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.

A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.
Fundus=méh teteje, a legjobb hely:) . Mellsõ fal= hasfal felõl "A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkét választ, nagyon hasznos volt, elméletileg rendes szülésem lesz. :)

Fundus px2 ez mit jelent? 39. hétbe vagyok

Legjobb válasz: A fundus a méh teteje px2 pedig hogy a szegycsont alatt 2 ujjnyival. Teljesen normális ilyenkor, ezek szerint a babád már beékelõdött és ebbõl következtetve valószínûleg elsõ baba vagy napokon belül megszületik. :)

A fundus a méh teteje px2 pedig hogy a szegycsont alatt 2 ujjnyival. Teljesen normális ilyenkor, ezek szerint a babád már beékelõdött és ebbõl következtetve valószínûleg elsõ baba vagy napokon belül megszületik. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Csak azt nem értem hogy a méhszáj még mindig zárva van.C33000. Így ií van rá esély hogy hamarosan megszülök?
A kérdező hozzászólása: Bocsi c3000
Attól nyugodtan megszülhetsz hogy zárt még a méhszájad. Elvileg a szülés kezdetéig zártnak kell lenni. Amibõl jobban lehet következtetni a szülés közelségét illetõleg, hogy felpuhult-e már. Amíg nem addig biztos hogy nem szülsz meg, ugyanis csak puha méhszáj tud tágulni. Nem emlékszel ezt említették-e a vizsgálatkor?
A kérdező hozzászólása: Az van a leletemen hogy:FU:PX2 PUHA UTERUS. gondolom ez azt jelenti.
Általában cervixet szoktak írni (az a méhszáj) az uterus a méh, de valószínû azt jelentheti ez is, de azért ebben nem vagyok biztos.

Ez mit jelent? Mi a méh fundusa? 24 hetesen jó az x/y?

24 hetes vagyok és a dokim ezt írta ahhoz hogy a méh fundusa x/y , 20 hetes volt k/2 ez mi?

Legjobb válasz: Méh fundus=méhtest, felsõ, széles része. A k/szám, pedig azt jelöli, hogy a köldöködtõl hány ujjnyi távolságra helyezkedik el.

Méh fundus=méhtest, felsõ, széles része. A k/szám, pedig azt jelöli, hogy a köldöködtõl hány ujjnyi távolságra helyezkedik el.


Azt olvastam, hogy az sy-fundus távolsága megegyezik a terhesség hetével.28 hetes vagyok és 18 cm az sy-fundus távolság. Valami baj lehet? Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Gondolod, hogy az orvosod ennyire hülye? Az a baj a mai kismamákkal, hogy az internettel már túlképezték magukat, és túlparáznak mindent. Ha a doki szerint rendben van, akkor rendben van.

Gondolod, hogy az orvosod ennyire hülye? Az a baj a mai kismamákkal, hogy az internettel már túlképezték magukat, és túlparáznak mindent. Ha a doki szerint rendben van, akkor rendben van.
Valószínû, hogy elírta, és a 18 az igaziból 28. Egyébként igaza van az 1-nek, ne aggodalmaskodj túl mindent, élvezd a babavárást. :)

Méhlepény a fundusban. Ez mit jelent?

Az első babámnál "össze-vissza tapadó" volt a méhlepény, de jobbára mellső fali. Volt, hogy egyik uh-on azt látták, hogy mellső falon van nagyobb részben, de rálóg a hátsó falra, aztán pár hét múlva csak a mellső falon, meg ilyenek. Szüléskor nem vált le, műtéttel szedték ki. Remélem ez a mostani lepény szépen leválik majd. De nem tudom, hogy akkor most hol is van? Mi az a fundus?

Legjobb válasz: Kedves elsõ! A fundus latinul feneket jelent.. :) A méh az uterus. Tehát a placenta valahol a "fenéki" részen tapadhatott :)

Kedves elsõ! A fundus latinul feneket jelent.. :) A méh az uterus. Tehát a placenta valahol a "fenéki" részen tapadhatott :)
A fundus a méhed teteje, tehát azt jelenti, hogy felül tapad a lepény.
A fundus az a méhed latinul.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez nem árulja el, hogy hol tapadt?
Na most aztán lett itt minden :) Tényleg méhfeneket jelent szó szerint a fundus, de ez igazából a méh teteje. http://en.wikipedia.org/wiki/Fundus_(uterus)
Nekem is azt írták, hogy a fundusban tapad. Megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy az a legjobb hely.A méh kicsit hasonlít a gyomorhoz(alakra), és van benne egy kis hajlat, pocak rész.Ez a belsõ vége a méhnek.Nekem azt mondta a dokim(persze poénból), hogy biztosra ment a manóka, onnan tutira nem esik ki! :D

Ez mit jelent FUNDUS: PX/4?

38 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia. PX=szegycsont latin nevének rövidítése. 4= 4 ujjnyira vagy 4 cm-re van a pocak= méh felsõ része=fundus a szegycsont alsó részétõl

Szia. PX=szegycsont latin nevének rövidítése. 4= 4 ujjnyira vagy 4 cm-re van a pocak= méh felsõ része=fundus a szegycsont alsó részétõl

Mit jelenthet ez? A fundusban 5mm-es caverna látható az endometriumban. Adnexumokban kóros nem észlelhető, Douglas-üregben minimális echomentes folyadék látható.

Ma voltam a nőgyógyásznál, mert a párommal való együttlét közben nagyon erős alhasi szúró fájdalmaim vannak,amik már pisilés közben is úgyan úgy szúrnak és fájnak.Fáj a derekam mostanában pedig soha nem szokott.És sokszor a fájdalom kisugárzik a végbelembe (elnézést nem tudtam másképp leírni)Én kismedence gyulladásra vagy endometriozisra gyanakodtam de a dokim mindent rendben talált és nem érti mitől lehet. Azt mondta minden jó csak az a fura hogy van a méhemben egy üreg! a következő mondata pedig az volt,hogy holnap mehetek vérvételre hogy megnézzük nem e vagyok terhes? EZ AZ ÜREG A MÉHEMBEN EZ LEHET TERHESSÉG?VAGY HA NEM AZ AKKOR MI? Köszönöm előre is a segítségeteket. egy 23 éves lány

Legjobb válasz: a Douglas üregben lévõ folyadék nem túl biztató. ha terhesség lenne, akkor az orvosnak látnia kellett volna.

a Douglas üregben lévõ folyadék nem túl biztató. ha terhesség lenne, akkor az orvosnak látnia kellett volna.
A kérdező hozzászólása: miért mi baj lehet azzal? Mitõl lehet ott folyadék?lehet rák esetleg?
nem rákot. szabad hasüregi folyadékot jelent. lehet összefüggésben van az endometriumban talált üreggel.

Mit jelent ez: méh fundusa Xy/k? 31 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!!!A neten mindent meg tudhatsz ha be írod azt a szot ami érdekel vagy keresel és kiadja neked a válaszokat.Probáld meg én is azt szoktam csinálni ha valamit nemtudok.!Vagy pedig itt a keresõbe be írod és meg adja a választ .Jo baba várást!!!

Szia!!!A neten mindent meg tudhatsz ha be írod azt a szot ami érdekel vagy keresel és kiadja neked a válaszokat.Probáld meg én is azt szoktam csinálni ha valamit nemtudok.!Vagy pedig itt a keresõbe be írod és meg adja a választ .Jo baba várást!!!

Szerintetek mit jelent ez: "a mellsőfalban a fundusban balra 1 db 9 mm körülírt solid képlet látható"?

Legjobb válasz: nem tudom midet vizsgálták, de a fundus az valaminek az alját, alsó részét jelenti latinul, de van ilyen mirigy is, h fundus mirigyek...

nem tudom midet vizsgálták, de a fundus az valaminek az alját, alsó részét jelenti latinul, de van ilyen mirigy is, h fundus mirigyek...
ha a szemedrõl van szó benne, az meg a szemfenéket jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és igazatok van, nem írtam, hogy hüvelyi ultrahang volt...
Én úgy tudom, hogy valamilyen szilárd anyag a solid képlet, amirõl egyelõre nem tudni, hogy mi pontosan.A fundus az méhfenék szerintem ebben a kontextusban.

Mit jelent az, hogy a méh fundusa 25 cm? Mit néznek ezzel, miért van jelentősége?

Legjobb válasz: A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!