Találatok a következő kifejezésre: Ez milyen cica lehet (5 db)

Egy 2 hónapos cicát lehet már lehet fürdetni? És milyen gyakran kell egy hosszűzőrű macskát fürdetni és fésülni? ÉS télen ezt hogyan lehet megoldani lakásban kell fürdetni hogy nem szokjon el tőle és szép bundája legyen?

Legjobb válasz: Csak akkor kell fürdetni, ha pl. gombás és speciális fürdetõszert írt ki rá az orvos. Illetve, ha valami olyan szennyezõdés van a bundáján, amit nem tud maga tisztítani (olaj stb.). Amúgy a kiállítási macskákat cicomázzák, de nem kell õket. Ha még is fürdetni akarod, akkor sem kell rendeszeresen, én pl. fél éve fürdettem utoljára, mert minek?

Csak akkor kell fürdetni, ha pl. gombás és speciális fürdetõszert írt ki rá az orvos. Illetve, ha valami olyan szennyezõdés van a bundáján, amit nem tud maga tisztítani (olaj stb.). Amúgy a kiállítási macskákat cicomázzák, de nem kell õket. Ha még is fürdetni akarod, akkor sem kell rendeszeresen, én pl. fél éve fürdettem utoljára, mert minek?
Nem kell fürdetni, csak ha kiállításra viszed. A macska megoldja magának, folyton fürdik, tisztogatja magát. Nála tisztább háziállat nincs.
Honnan veszed, hogy fürdetni kell? Általában a macskák ki nem állhatják a vizet. Ráadásul ész nélkül mosakodnak, tisztálkodnak. Fésülni kell! Kapható kifejezetten macskák számára készült kefe, ezzel fésüld át rendszeresen, hogy ne nyelje le a sok szõrt. Az így rendben tartott macskabunda szép csillogó lesz és nincs szüksége fürdetésre.
A perzsákat szokták fürdetni, fõleg akkor, ha kiállításra járnak a cicával. Milyen fajta a cica?
Nekem két kandúrom van, mindkettõ másfél éves.De csak az egyik lett eddig fürdetve, mert iszonyat bolhás volt, azóta egyszer sem, és nincs semmi baja a bundájának, mert rendszeresen vannak fésülve.Ja amúgy õk félperzsák, nem hiszem, hogy a rendes perzsát kéne fürdetni, fõleg ha lakásba lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen a macska félperzsa és hosszú a szõre ezért kérdeztem a fürdetést.Már volt egy macskám és a macskasampontól szép bundája lett.
Nem a samponnal kell megszépíteni a bundáját(ami szerintem hülyeség is, mert az is csak vegyszer, amivel a macsek természetes bõr és szõrflóráját tönkre lehet tenni, pl. az embereknél is a sok "vegyszeres sikálás" okozza a legtöbb bõrallergiát)Adj neki 2 hetente egy nyers tojássárgáját, amit ráadásul szeretnek is elnyalogatni(nyersen a fehérjét ne), meg valami multivitamint, ehet sajtot, vagy egy kis vajat és ezektõl lesz igazán szép és fényes a bundájuk.

Milyen fajtájú lehet ez a cica?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Lehet, hogy "keverék"? De miért fontos a fajtája?

Lehet, hogy "keverék"? De miért fontos a fajtája?
Sziami jellegu... keverek, vagy inkabb thai. De papir nelkul sajnos kevereknek szamit. Es szornyen dagadt, ugy gondolom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért tûnik dagadtnak, mert ellés elõtt 3 nappal készült a fotó.
Oh. Oke, ugy nem dagadt. :)
Szerintem sziámi és seal mitted mintázatú ragdoll cica keveréke lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor hasonlóak a tippek.
Személy szerint még nem láttam olyan fókabarna sziámit, amelyiknek fehér a tappancsa. Ilyen a ragdollnál elõfordul, viszont annak hosszabb a szõre. Én inkább birmanra tippelnék.

Ez a cica milyen fajta lehet?

Az utcánkban van egy hasonló mint Õ, csak sötétebb szürke. A sima házi macskáktól különböznek szerintem, vagy nem?

Legjobb válasz: Házi macska nagyon sokféleképpen nézhet ki.ez is az, mint a kép gazdája írja is a válaszában.

Házi macska nagyon sokféleképpen nézhet ki.ez is az, mint a kép gazdája írja is a válaszában.
talán van benne egy kis ragdoll vagy inkább maine coon, esetleg fél-perzsa birma: http://freenet-homepage.de/monika.riedel/birma.jpg szomáli-ra is nagyon hasonlít: http://www.macska.tv/images/mf/szomali.jpg
Abeszin - Perzsa. + meg vagy 3 reszt egyebb osszetevok. :) Szinhelytelen, perzsajellegu bundaju abeszin keverek. Szerintem. :)
Félperzsa
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)


Ez milyen fajta cica lehet?

1. Rövid sz?r? fehér alapon vörös és szürke foltok.

Legjobb válasz: Most komolyan, ennyi infóból várod, hogy megmondja valaki, mikor csak a fajmacskákból több tucat fajta létezik?!

Most komolyan, ennyi infóból várod, hogy megmondja valaki, mikor csak a fajmacskákból több tucat fajta létezik?!
Ennyibõl valóban nem lehet tippelni... De szerintem az elsõ sima házi keverék macs lesz, a második a hosszúkás pofi miatt lehet valami spéci fajta.
a második is keverék lesz.A hosszúkás pofi inkább a sziámi cicák jellegzetessége a foltos bunda meg valami más.Mindkettõ szerintem keverék.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó két válaszolónak nagyon szépen köszönöm:)
Szia! Mindkettõ házi macsek szerintem. Fajtiszta cicákat általában venni kell, azok nem találkoznak csak úgy. :) Wanda
Igaza van wandának.
Ivarérettség után azonnal. Nem vadul meg, tévhit, sõt, lenyugszik.
Nem vadul meg, sõt nagyon kis aranyosak akkor is. 6 hónapos kortól már lehet ivartalanítani.Az én lánykám kereken 6 hónaposan esett túl rajta, de ennem már 6 éve.Õ nagyon ragaszkodó.
Nem kortól, hanem inkább súlytól függ (2, 5kg-tól)már lehet ivartalanítani az állat barát orvosoknál, a többi nem foglalkozik a súlyukkal, pedig ez altatással jár és ettõl a
súlytól kisebb cicáknál nagyobb a rizikó faktor!!!
Külföldön 1 hónaposan is mûtik már õket. Orvosfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!