Találatok a következő kifejezésre: Ez mi hogy olyan (1073 db)

Ez mi lehet? 1 hós babáná a légzésfigyelő hol sűrűn kattog a légvételjelző tikk-takk, mert olyan gyorsan lélegzik, hol meg épp hogy csak nem riaszt be, de a jelzőhang bepittyen olyan lassan veszi a levegőt. ( többnyire álmában van ez)

Legjobb válasz: Szia, Állj oda a kiságy mellé modulatlanul, és nézd kicsit. Látni fogod, hogy tényleg úgy lélegzik-e, ahogy a készülék jelez, vagy érzékeli. Az elsõ pár hétben, hónapban nagyon össze-vissza veszik a babák a levegõt, például a melegben, a magasabb hõmérsékleten megfigyelhetõ, hogy ez lassabb és ritkább. Ez olyan "anyaméh" effektus féle..., ezért is mondják hogy a nagy melegben magasabb a rizikó is a bölcsõhalálra...

Szia, Állj oda a kiságy mellé modulatlanul, és nézd kicsit. Látni fogod, hogy tényleg úgy lélegzik-e, ahogy a készülék jelez, vagy érzékeli. Az elsõ pár hétben, hónapban nagyon össze-vissza veszik a babák a levegõt, például a melegben, a magasabb hõmérsékleten megfigyelhetõ, hogy ez lassabb és ritkább. Ez olyan "anyaméh" effektus féle..., ezért is mondják hogy a nagy melegben magasabb a rizikó is a bölcsõhalálra...

Mit jelent az hogy álmomban jártam egy olyan helyen ahol nemrég valóságban is jártam és le voltam döbbenve mert még sose jártam a környéken sem és mégis álmodtam róla? Ez mit jelenthet? Minden ugyanúgy nézett ki mint álmomban.

Legjobb válasz: Nem nagyon értem a kérdést, de az ember bármirõl álmodhat. Gondolom sok olyan kérdést láttál már, hogy "miért álmodtam egy olyan emberrõl, akit nem is láttam még/nem is ismerek"(?). Elég, ha csak megpillantod, de az agyad "nincs ott" és nem figyelsz rá... Na, ezt most jól megmondtam... Mindegy. :D Remélem érted.

Nem nagyon értem a kérdést, de az ember bármirõl álmodhat. Gondolom sok olyan kérdést láttál már, hogy "miért álmodtam egy olyan emberrõl, akit nem is láttam még/nem is ismerek"(?). Elég, ha csak megpillantod, de az agyad "nincs ott" és nem figyelsz rá... Na, ezt most jól megmondtam... Mindegy. :D Remélem érted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! igazad lehet :D
Déjá vu Érzéki csalódás.Azt hiszed hogy az álmodban látott táj, ugyanaz mint a valóságban.De ez csak illúzió.

Tényleg van olyan hogy embereket lelkét visszarepítik az előző életükbe? Hogyan lehetséges ez? Van közetek olyan aki ezt már átélte, vagy ezzel foglalkozik? Mit érez és mit látott ilyenkor?

Legjobb válasz: Én már éltem át ilyet, de nem a lelkét repítik vissza. Magadnál vagy végig, mindenre emlékszel. Sokat vannak akik ezzel foglalkoznak, sõt Te is megtanulhatod. Képeket is láthatsz, de van akinek csak a gondolatai gyorsulnak fel és hol itt, hol ott találja magát, teljesen felgyorsulnak a gondolatai és látszólag nincs is közöttük összefüggés.

Én már éltem át ilyet, de nem a lelkét repítik vissza. Magadnál vagy végig, mindenre emlékszel. Sokat vannak akik ezzel foglalkoznak, sõt Te is megtanulhatod. Képeket is láthatsz, de van akinek csak a gondolatai gyorsulnak fel és hol itt, hol ott találja magát, teljesen felgyorsulnak a gondolatai és látszólag nincs is közöttük összefüggés.
Szerintem nem megy a lelkük sehova, csak visszaemlékeznek rá. (De csak szerintem, amúgy nem értek hozá)
A kérdező hozzászólása: Az is igaz hogy ilyet nem csinálnak csak úgy meg egy emberrel, hanem nyomós oknak kell hogy legyen? Én 14 vagyok. Ez mikortól megoldható? Megtanulni nem szeretném, de jó lenne átélni :) kíváncsi vagyok az elõzõ életeimre, és hogy vajon ott megtaláltam-e az igaz szerelmet, vagy magányos maradtam, mint akár most OO Bár tudom 14évesen még el se kezdõdött az élet, de úgy érzem kitépték a szívemet 2 éve, és nem leszek többé szerelmes OO
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a privát válaszokat is :)
Igen, van rá lehetõség! Csak aktivizálom a lefordított Varázs kártyámat...az Idõgép!!! Ha levonok magamtól 500 életpontot, visszarepíthetlek a múltba két kör erejéig, és a Sötét Varázsló nem tud megtámadni!
Ennyi idõsen engem is annyira érdekeltek az ilyen misztikus dolgok. Tisztára csajos dolog ez a nagy álmodozás. :) )) Nem lettem sokkal öregebb, 24 vagyok, de már nem is érdekel az egész, mert lám, már férjnél vagyok és van egy kislányunk. Ha én ezt ennyi idõsen tudtam volna, hogy mi vár rám :D Nem kell ehhez a múltba szaladni, olyan gyorsan szalad az idõ, pillanatok alatt újra nyitott leszel a szerelemre, és nem fogod bánni, hogy nem mélyedtél jobban bele ebbe az egészbe. :) Nálam legalábbis múló kíváncsiság volt az ilyesmi... Meg mikor anyuval próbáltuk elképzelni a végtelen világûrt, háát, belefájdult a fejünk. :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó elõtti asszem nem normális, az utolsó viszont nagyon aranyoos :) Ez teccik >< : D De amúgy el kezdett komolyabban érdekelni ez a téma :) vagyis nem pont ez az egy része, inkább ez az egész ezotéria : DMost nem vagyok otthon, de ha haza megyek rögtön el kezdek könyveket bújni, hozzáértõ jófej embereket megismerni és mellé még meg szeretnék tanulni rendesen meditálni : D Komolyabban akarok érteni az energikus kövekhez, meg ehez az egészhez ^^ Ez már kicsi korom (vagyis mégkisebb korom : P) óta foglalkoztatja az agyamat, és most eljutottam odáig, hogy meg is próbáljam megérteni : D
A Kérdezõnek: Ó, ez jó, próbálkozz meg tanulj csak!! A magadfajta emberekre nagy szükség van! Én is gyermekkorom óta érdeklõdöm ezek iránt a dolgok iránt, most 9 évvel vagyok idõsebb, mint te, lány vagyok, és rengeteg mindent megtanultam már a témában. Energetikáról, spiritualitásról.. És nem tudom megunni!!:) Komolyan mondom, bárki bármit mond (mert lehet, hogy néhányan nagyon durván fognak támadni az érdeklõdésed miatt!), csak gyûjtsd az információkat és a tudást, mert amiket megtanulsz, a világ legfontosabb és legkomolyabb dolgai. Persze csak okosan. Meggondoltan. Sok helyen ütközhetsz kamu oktatókba, gyógyítókba, akik igazából nulla tudással, semmi érzékkel árulják amijük van - a semmit, jó drágán. Én is sok hülyeségen verekszem át magam a letisztult, valódi tudásért, szellemi értékekért, de megéri! Amirõl írsz, az a regressziós hipnózis. Legtöbbször akkor kerül szóba, ha egy embernek nagyon régóta húzódó, megoldhatatlannak tûnõ és súlyos problémája van (fizikai vagy lelki, bármi), ami elõzõ életben megtalálható okra vezethetõ vissza, azaz vm karmikus teher. Egy ilyen 'utazás' van akinek semmit sem segít a jelenlegi életén, van akinek sokat, mindenképpen érdekes lehet. Én a magam részérõl ezzel megvárnám a 18-at a helyedben, de ez csak a saját véleményem. Sõt, még az is lehet, hogy csak felnõtt korúak próbálhatják ki, mert azért biztos vannak veszélyei, mégiscsak hipnózis. Én még nem próbáltam. Egyébként szeretettel ajánlom Arthur E. Powell mûveit, azokban lehet, hogy találsz olyan dolgokat, amik érdekelnek, Az asztrális test, meg a Mentális, Kauzális, stb, ezekben tudom, hogy ír a reinkarnációról is, talán az ilyesfajta hipnózisról is, meg ajánlok minden olyan szerzõt, akiket õ megemlít az írásaiban, mert õk nem írnak hülyeséget. Ezektõl találhatsz letölthetõ irodalmat a neten, elég rákeresni a nevükre. Úgy értem, magyarra fordítva is rengeteg könyvet találsz, meg eredeti nyelven is. Ha meg a keresõbe egyszerûen beírod, hogy 'regressziós hipnózis', sok jó cikket találsz, amik válaszok lehetnek a kérdésedre.

Hetek óta nincs olyan híradás, hogy ne legyen olyan hír, hogy meghalt egy pici gyerek. Miért van ez? Mi történik? Hol a magyar egészségügy?

Legjobb válasz: Õszintén megvallva, ezért sem szeretek nézni híradót, mert nincs olyan nap, hogy jó híreket mondanának, mindig történik baleset, lelõnek valakit, meghal egy baba stb....de hát ez a valóság...vagy nem?

Õszintén megvallva, ezért sem szeretek nézni híradót, mert nincs olyan nap, hogy jó híreket mondanának, mindig történik baleset, lelõnek valakit, meghal egy baba stb....de hát ez a valóság...vagy nem?
A párom már megy is ki a szobából, amikor hallja, hogy ilyen hír következik. Két és fél éves a kisfiunk, egyszerûen lehetetlen nem átérezni a szülõk fájdalmát. A legutóbbi eset háborított fel a legmélyebben, amikor a hároméves fiúra rádõlt a szekrény. Azért volt nevelõotthonban, mert a szüleinek átmenetileg nem volt hol lakni. Nem voltak rossz szülõk, csak szegények... GAZDASÁGI okokból! Miközben elméletileg egyetlen gyereket sem lenne szabad elszakítani a szüleitõl gazdasági okok miatt!!! És erre az történt, ami történt, és a szülõk nem tehettek semmit. Hihetetlen, hogy létezik ilyesmi.
Utolsó! És ha azt a pénzt amit az intézmény kap a gyerekre, odaadnák a szülõnek, akkor nem kellene ott lennie... :S
A másik dolog, ami felháborít, hogy egy-egy ilyen hír után a következõ másodpercben már olyan természetességgel képesek a celebek mûmelleirõl, realityhulladékról, meg ehhez hasonlókról beszélni, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne mindez. Hatásvadász mocsok a média, úgy manipulál az ember érzéseivel, ahogy éppen jónak látja.
Szia! Én se szívesen nézek már híradót, mert tényleg minden napra jut valami borzalom. Beleszakad a szívem ahogy bámul bele a kamerába ártatlan szemeivel a baba, és tudom, hogy már nem él.:-((( Nem értem miért kell ilyen "híreket" közölni.
8.48-as vagyok. Hát, igen..hírhajhászás megy, egyik csatorna túl szeretne tenni a másikon a rémségekben..Fõleg a Szellõ István által interpretált hírek: olyan teátrálisak..a híradó végén azért mondanak be valami állatkerti cuki hírt, hogy megnyugtassák a kedélyeket..
Szerintem ezekre van kihegyezõdve a média hiszen erre mindenki felkapja a fejét, szörnyûlködik rajta (az is akinek nincs gyereke) és korábban is történtek ilyenek, csak nem ez volt elõtérbe tolva. Persze borzasztó meg szörnyû dolgok ezek, de én kicsit hatásvadásznak érzem a híradót amikor a beharangozóban kiemelik h miért halt meg egy újabb gyerek stb...Olyan mint a Blikk magazin címlapját olvasnám...és nem tudom, valahogy én nem ezt várnám a híradótól..de lehet csak én vagyok begyöpösödött...:(
Engem is rosszul érintett mindig, ha ilyen híreket hallottam, de mióta anya vagyok, nem bírom megállni sírás nélkül. A szívem szakad bele. Egyébként sajnos mindennapos dolgok, balesetek ezek, csak most felkapta a média, úgy, ahogy a gázolásokat is. Ahol lakok, itt is történt egy halálos cserbenhagyásos gázolás, még az autót is eltüntette az illetõ, mégse volt a hírekben, pedig oda való lett volna. Sõt olyan is volt (régen), hogy egy nõ megszülte a gyerekét, és a kukába dobta!!! Ez se volt benne.
Utálom nézni a híradót!! Borzalmas anyaként nézni más szülõ fájdalmát..viszont sajnos sok baleset szülõi hanyagságon múlik..ez szomorú. na, nem azt mondom, szerencsétlen véletlenek mindig vannak, de sok kisgyerek issza meg a levét a szülõk éretlenségének, érdektelenségének. (bár, ezek a szülõk sem érdemelnék meg ezt a fájdalmat).. A gyermekotthonos dologról csak annyit, hogy személyesen ismerem ennek a gyermekotthonnak a nevelõit, így a történeteit is: jelen esetben nem ítélkeznék a szülõkön; de elég kemény történetek, sorsok vannak ott.. általában nem(csak) a pénzhiány miatt kerülnek oda a gyerekek.
Én sem nézek híradót, mert a politikai szemétre, hazugságra nem vagyok kíváncsi, az ilyen gyerekeket pedig nagyon-nagyon sajnálom! De olvasok sok-sok híreket a neten, mert ott magam válogathatom ki, hogy mire kattintok rá, mi érdekel, és nem érzem magam azért olyan tájékozatlannak a világgal szemben most, hogy a 3, 5 hósommal itthon vagyok.

Azt hallottam, hogy van olyan egészségügyi kiskönyv, amiben van hozzátáplálási útmutató. Be tudná ezt valaki skannelni, vagy leírni, hogy ez mit tartalmaz?

Köszi!

Legjobb válasz: Gyermekeg. könyve a te babádnak is van, ebbe vezeti bele pl az orvos az oltásokat. Tehát nem van olyan, hanem csak olyan van.

Gyermekeg. könyve a te babádnak is van, ebbe vezeti bele pl az orvos az oltásokat. Tehát nem van olyan, hanem csak olyan van.
A kérdező hozzászólása: Nem, az enyémben nincs! Ez egy kis fehér régi fajta és nincs benne!
Szia.Megcsinálom neked, de nem most mert nagyon koplikált, hosszú, este elküldöm neked privibe ha adig nemkapod meg.ok?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!!!Ezer hála!
Ez ugyan nem pont ugyanaz, de a lényeget itt is megtalálod. sok sikert! http://babainfo.freeblog.hu/archives/2008/12/02/Hozzataplala..
Írj egy mailt a [email protected]-ra és már küldöm is!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok!Mindenkinek köszönet!

Mi lehet ez? Neha ha leulok olyan erzesem van hogy levego preselodne ki a huvelyembol vagy mikor pisilek olyan mintha kibuggyanna a pisi. Tapasztaltatok hasonlot?

31 hetes multam.Elvileg minden rendben.A kislanyom mar fejjel lefele van,mocorog...

Legjobb válasz: Ha a "tünetet" lekicsinyítem. Ez a jelenség nálam, a levegõsség, enyhe puffogás érzés a mens. elõtt volt, laikusként azt gondoltam, hogy akkortájt mindig kissé nyitott volt a méhszájam, ez akkor természetesen leginkább az együttlétek során volt a legintenzívebb érzés. Levegõsség aligha lehet nálad, mert lakója van a méhednek, így nehogy megijedj a tapasztalatomtól. Nem akarok hülyeséget írni, csupán hasonlítottam az érzést...

Ha a "tünetet" lekicsinyítem. Ez a jelenség nálam, a levegõsség, enyhe puffogás érzés a mens. elõtt volt, laikusként azt gondoltam, hogy akkortájt mindig kissé nyitott volt a méhszájam, ez akkor természetesen leginkább az együttlétek során volt a legintenzívebb érzés. Levegõsség aligha lehet nálad, mert lakója van a méhednek, így nehogy megijedj a tapasztalatomtól. Nem akarok hülyeséget írni, csupán hasonlítottam az érzést...
Szia! Nekem is van ilyen érzésem , vagy valami hasonló. Az elõttem szóló jókat irt , csak én még azt tenném hozzá, hogy attól is lehet , hogy õ a mozgásával "ingerli" belülrõl a hólyagod és a hüvelyed. Ezt én éreztem már , elég korán. Hála za égnek , nem sokszor jön elõ, csak olyan kényelmetlen , hogy belülrõl vannak folyamatok és nyomás nehezedik azokra a területekre... 33 hetes km
Nagyon tudja nyomni a baba feje a hólyagot, és ettõl még egy-két pisi is becsurranhat. Nekem rendesen fájt a hólyagom minden lépésnél, annyira nyomta a baba. 3 hós kislány anyucija
szóval egy-két csepp....bocsi :)

Van 3 cicánk, és az egyiknek nagyon csipás a szeme, ráadásul mindkettő, alig lát. Mit lehetne tenni, hogy ez elmúljon neki? Olyan egyébként, mint a Garfield, és az is a neve. Kint tartózkodik, nem bent.

Legjobb válasz: hát azt te is tudod, hogy a legjobb megoldás az állatorvos lenne... Jó, lehet, hogy sajnos nincs lehetõséged rá. Szerintem próbálj neki egy kis kamillateát készíteni (persze, cukor, citrom nélkül :) ) és törölgesd át vele a szemét puha vatta segítségével. Ezen kívûl meleg tej és készíts neki olyan fekhelyet, ahol melegen tudja tartani magát. Akár egy kibélelt doboz is megteszi száraz, fedett helyen. Reméljük, hogy csak meghûlt, akkor, ha ezt csinálod pár napig szerintem helyrejön. Csak lehet esetleg macskanátha vagy szopornyica is. Mondjuk, ha nem tüsszög, köhög, akkor ezeket talán kizárhatjuk. Arra vigyázz, hogy mindig egyen, nehogy legyengüljön! Mielõbbi jobbulást a cicádnak!

hát azt te is tudod, hogy a legjobb megoldás az állatorvos lenne... Jó, lehet, hogy sajnos nincs lehetõséged rá. Szerintem próbálj neki egy kis kamillateát készíteni (persze, cukor, citrom nélkül :) ) és törölgesd át vele a szemét puha vatta segítségével. Ezen kívûl meleg tej és készíts neki olyan fekhelyet, ahol melegen tudja tartani magát. Akár egy kibélelt doboz is megteszi száraz, fedett helyen. Reméljük, hogy csak meghûlt, akkor, ha ezt csinálod pár napig szerintem helyrejön. Csak lehet esetleg macskanátha vagy szopornyica is. Mondjuk, ha nem tüsszög, köhög, akkor ezeket talán kizárhatjuk. Arra vigyázz, hogy mindig egyen, nehogy legyengüljön! Mielõbbi jobbulást a cicádnak!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak hozzáteszem, hogy kamillavirágzatból kell teát fõzni, annak levével törölgetni a kis szemét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Igen, tudom, az orvos megoldaná a kérdést, de valóban, erre felé ez nehéz kérdés.Van neki külön dobozkája berendezve, ott is van.Sajnos tüsszög, folyik a nyála is, de szerencsére nem nagyon.A kamillás borogatást fogom alkalmazni, az valóban jó, csak hagyja magát. :) )Ételt napi 2x kap, és bõségesen, és tejcsit.Remélem ez hasznos lesz majd.Köszi szépen, sziasztok! :)
Én is úgy tudtam, hogy emberi gyógyszert nem lehet adni cicáknak, erre a macskanáthás cicumnak ACC 200-t (normál emberi) kellett raknom a cicakajára, hogy kitisztuljanak a légútjai! állatorvosi utasításra!!! Rendbe is jött tõle. Persze magunktól semmiképp ne kísérletezzünk, csak orvosi javallatra!!!
Nekem sajnos eddig szinte minden cicusom megkapta ezt a dolgot.. Én személy szerint nem ajánlanám a kamillateát. Mindenhol ezt javasolják, de kihullhat tõle a cica szõre. Azt meg gondolom te se nagyon szeretnéd. A legjobb az állatorvos. Kap a cicus egy szurit, meg venned kell egy krémet [abszolút nem drága, olyan 1000-2000 ft össz.] és 1-2 nap múlva egészséges lesz a cicusod :)
A kérdező hozzászólása: Hallottam én is, hogy nem szabad adni emberi gyógyszert állatnak, de csak felet kapott, és jól összetörtem neki, bele a kajájába.Semmi baja nem lett tõle.Szerencsére jól van már.Látom azért vannak itt állatszeretõ emberek, ennek nagyon örülök!Õk is érzõ lények, szeretni, tisztelni kell Õket! :) Mivel holnaptól már nem leszek elérhetõ a neten így kívánok mindenkinek elõre is Boldog, Szeretetteljes Karácsonyt, és Békés, Boldog Új Esztendõt!Én megyek nemsokára a szülõszobába.Sziasztok!
Emberi gyógyszert, fõleg Algopyrint nem szabad adni a cicának!! Nekik ez mérgezõ lehet.
Én megkérdeztem a patikust (természetesen az állatpatikában)mi jó erre a dologra, csak az Enyémek még prüszköltek is (ha már "lúd legyen kövér").Ezt a pasztát adta : VETRIMOXIN paszta A.U.V 15ml (5-napig kapták).Megkérdeztem az állatorvost is, hogy valóban használ-e a paszta, vagy inkább vigyem hozzá Õket szurira, Õ azt mondta, hogy a szuri jobb, mert nemtudni, hogy a paszta mennyire szívódik fel, de hamár megvettem kezeljem ezzel Õket és, ha mégsem járok sikerrel vigyem a cicákat hozzá. A PASZTA BEVÁLT MINDKÉT PROBLÉMÁRA!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Közben az én "kis" cicám gyógyulófélben van, mert kamilláztuk, kapott Algopyrint(!), és elvittük az orvoshoz.Kapott szurit, szemcseppet, és most már nagyon is jól van a Garfieldunk :) Szép erõs cicamica!Rmélem nem fog visszaesni, mert most már sajnos jönnek a hidegek, nehogy újra megfázzon, bár nagyon is kényelmes, meleg helyet csináltunk neki.Szerintem nem lesz gond.Sziasztok!
Igaza van az utolsó válaszolónak, rengeteg ilyen kérdés érkezett már, és én mindegyiknél megírtam, hogy valószínûleg macskanátha. Ezt pedig antibiotikummal kell kezelni, amit az állatorvos ad neki.
Volt már ilyen kérdés, és ott rengeteg jó válasz érkezett, javaslom, nézd át! De röviden: kamillázd, és vidd el orvoshoz!
kamillával kenegesd:)

Mit tegyek? Közel 12éve élek férjemmel, de szinte nincs olyan nap, hogy ne veszekednénk. Én tényleg igyekszem neki mindenben a kedvébe járni, megcsinálok mindent. Rendbe lehet ezt hozni, hogyan, és mit tegyek? Hogy elkerüljük a mindennapos vitákat?

Legjobb válasz: No így utólag elolvastam, hogy mit kommenteltél. És csak azt tudom mondani, hogy gratulálok, hogy volt erõd és bátorságod váltani, és most békében és harmóniában élsz. Csak azt nem értem hogy miért gondoltad hogy ezt bárki is ki akarná kezdeni. Fura, hogy magadra vetted ezt a dolgot. Ez elgondolkodtató.

No így utólag elolvastam, hogy mit kommenteltél. És csak azt tudom mondani, hogy gratulálok, hogy volt erõd és bátorságod váltani, és most békében és harmóniában élsz. Csak azt nem értem hogy miért gondoltad hogy ezt bárki is ki akarná kezdeni. Fura, hogy magadra vetted ezt a dolgot. Ez elgondolkodtató.
Kedves hatos! Én írtam az ötös választ. Hízelgõ rám nézve hogy azt hiszed a te válaszodra reagáltam, pedig nem. Azt sem tudom mit írtál, mert nem olvastam végig a kommenteket. Egyszerûen az a véleményem amit leírtam. Ha beletrafáltam neked valamibe akkor legyen jó napod:-) Én csak egyszerûen leírtam, hogy nekem ebben a szituban mi vált be.
ha nincs sajat eleted akkor a ferfi tulajdonanak fog tekinteni es nem becsul meg.megoldas a sajat hobby vagy munka es sajat barati kor legy ontudatos onnalo igazi no.szervezz vele programot kettesben csabisd el ot vedd a kezedbe a dolgokat.
nálunk is pont ez megy, nap mint nap!borzalmas!a párom mindenért szól.ha sokat nevetek azért, ha szomorú vagyok azért, ha fogyózok azért, ha 3, 5 éves gyerekünket beirattam oviba azért, mert biztosan kell a szabadidõ nekem azt mondja!ha elakarok menni dolgozni az a baj, ha itthon vagyok akkor õ tart el...!és sorolhatnám!már tényleg nem tudom hogy ki vagyok egyáltalán.tehát ha erre van megoldás írjatok mert engem is nagyon érdekelne.és a válás nem megoldás!
Gyanítom, hogy az 5-ös hozzászóló nekem címzett valamit. Jól értettem? Én vagyok a pasi, aki azt írtam, hogy most már harmóniában és békében élek. Ezt akarnád kikezdeni?
Csak mi nõk gondoljuk hogy a pasinak az kell hogy mindenben a kedvében járj, és akkor harmónia és béke lesz az eredmény. A nagy francokat. Ez nem kapcsolat amit te írsz le, hanem kiszolgáló egység a részedrõl. A férfit ez nem boldogítja. Neki önálló véleménnyel rendelkezõ, magabiztos nõ kell, aki tisztában van a saját értékeivel. Mindezt azért írom, mert én is megéltem a fentieket. Aztán elegem lett a kedvében járásból. Kezdtem magamra is figyelni, és igazi nõként viselkedni, kívül, belül. Rám is cuppant a drága férjem hamarosan. Próbáld ki. Ezt a jelenlegi felállást hiába folytatod, látod nem segít. Egy próbát megér a tanácsom.
Mi az igazi ok miert civakodtok? felgyulemlett fusztacio? mi a baj nezz magadba. Nem ert meg ? nem szeret? meg kell talalni az okot ha kezelni akarod
Mivel elég régóta életek viharos házasságban, azt mondom, - bármilyen furcsán hangzik is elsõre -, hogy ti így vagytok boldogok. Ha nem volnátok, akkor már régen elváltatok volna.
Csak halkan írom: nekem is volt ilyen házasságom... férfi vagyok. Szörnyû volt! Én nem veszekedtem, mert teljesen távol áll tõlem, de megéltem a napi cívódást és évekig éltem benne! Éveken keresztül süllyedtünk és süllyedtünk. Északa felébredtem, éveken át, kb. 3-kor, 4-kor és kiültem a konyhába. Néztem magam elé, és ilyeneket kérdeztem magamtól, hogy ki ez a nõ, honnan ismerem, hogy lettem én ilyen alantas proli, cigány, barbár, egyáltalán, hogy küzdöttem le magam idáig? Aztán megráztam magam, elmentem, most 18 éve olyan házasságban élek, hogy soha, de soha nem veszekedtünk, nem hangzott el hangos szó, cívakodás, semmi, büszke is vagyok magamra, nagyszerû lányunk van, csak békét és harmóniát tapasztalt mióta él, és visszanyertem az önbecsülésemet is!
Ezeknél a kérdéseknél mindig az az érthetetlen, hogy miért mentél hozzá?!?!?! Persze ha mindketten eléggé akarjátok, rendbe lehet hozni, de hát innét ezt nemigen lehet megmondani...

Mit jelent a Jézussal való személyes kapcsolat? Hogyan lehetne ezt elmagyarázni egy olyan embernek, akinek még nincs személyes kapcsolata Vele?

Legjobb válasz: Legyen olyan az életed, mint amilyen Jézusé volt, és akkor nem magyarázkodni kell majd, hanem egyszerûen amikor veled találkoznak az emberek, akkor Vele kerülnek kapcsolatba. Edények vagyunk, és csak azt tudjuk továbbadni, ami bennünk van. Legyél telve az Úrral, legyél telve a beszédével, és töltekezz be folyamatosan Szent Szellemmel... Ez az igazi személyes kapcsolat Vele. És ezt magamnak is mondom :) Üdv. Tamás

Legyen olyan az életed, mint amilyen Jézusé volt, és akkor nem magyarázkodni kell majd, hanem egyszerûen amikor veled találkoznak az emberek, akkor Vele kerülnek kapcsolatba. Edények vagyunk, és csak azt tudjuk továbbadni, ami bennünk van. Legyél telve az Úrral, legyél telve a beszédével, és töltekezz be folyamatosan Szent Szellemmel... Ez az igazi személyes kapcsolat Vele. És ezt magamnak is mondom :) Üdv. Tamás
HA nem tudod az 1. kérdésre a választ nem tudod megcsinálni a 2.-kat
Miért kell Jézust kiemelni? Nekem Istennel van kapcsolatom - bár akkor a szentháromság révén nyilván Jézussal is. Ezen mondjuk még soha nem gondolkodtam.
Sajnos az ilyen mondatokat, hogy legyen személyes kapcsolatod ezzel meg azzal, azeket emberek, gyülekezetek találták ki eltérítve, homályba borítva az evangéliumot. Ha tévedek, bocsánat, de én így érzem. Krisztus azt mondta, hogy kövess engem, nem azt, hogy legyen velem személyes kapcsolatod. És most kellene következnie annak a kérdésnek, hogy mit jelent Krisztust követni? Ennek már lenne így értelme... Szerintem...:) ))
Nincs. De az állítás szimpla logika. Mint ahogy férfiként nem tudom elmagyarázni a szülés folyamatát.Legalább is kevésbé hitelesen mint egy anya.
A kérdező hozzászólása: tegnap 23:57: de hogyan érzékeled ezt a kapcsolatot? erre lennék kíváncsi
A kérdező hozzászólása: Ezzel egyetértek. Mert neked van személyes kapcsolatod Vele?
Magyarázni? Sehogy. Elmondhatod a tapasztalataidat, ha vannak, de kb. annyit ért belõle, mint ha afrikai gyereknek magyaráznád a WIFI mûködését. Nem is ez a lényeg. Az újjászületés valóságos megtapasztalás, melynek révén találkozhat Jézussal. Erre kell hívni: megtérésre és újjászületésre. 1Kor 1, 18 - Mert a keresztrõl szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek. 1Kor 2, 14 - A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sõt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni. Tehát, érthetetlen! Mert még nem született újjá. Éppen az újjászületés az, ami által megtapasztalhatja Jézus valóságát. De erre ember nem képes, csak Isten nyithatja meg valakinek a szívét. ApCsel 16, 14 - Hallgatott minket egy Lídia nevû istenfélõ asszony, egy Thiatírából való bíborárus is, akinek az Úr megnyitotta a szívét, hogy figyeljen arra, amit Pál mond... Sok sok ige van még, ami errõl beszél. Tehát, ne magyarázz. Mondd az igét, élj szerinte, imádkozz, míg Isten meg nem nyitja a szívét. Hiszen egy vaknak nincs szüksége arra, hogy meggyõzd a színekrõl. Amikor Jézus megnyitja a szemét, már maga is láthatja.
Amikor megéled, nem is lesz kérdés, hogy mit jelent... Én röviden úgy tudnám neked leírni, hogy az már nem a hit, hanem a biztos tudat.
Egyetértek a 9-es szólóval, és még annyit tennék hozzá, hogy személyes kapcsolata alatt azt értem, ami a hétköznapokban az ember a másik emberrel átélnek, és ilyen értelemben nekünk nincs személyes kapcsolatunk Krisztussal, mivel aki ismerte is test szerint (apostolok, akkor élõ tanítványok) már nem ismerte, feltámadása után. Személyes kapcsolatban akkor voltak vele, amikor járt-kelt a földön, azután már nem látták, mert ahova õ ment, oda a tanítványok sem mehettek, hanem utólag követni fogják. (pl. Péter. Jn 13:36)
A kérdező hozzászólása: "Veletek vagyok minden nap a Világ végezetéig". Valakinek akkor csak ott kell lennie?
Addigra bemelegedtél. Van ez így velem is, hogy nehezen indul. :-) Sprintelni azonban felesleges, mert a 2 km nem sprinttáv.
Miután leküzdöd saját korlátaid, el sem hiszed mire leszel képes! A futás nagy része fejben dõl el, szóval kitartás:)
Átlépted a holtpontod. Jobb bemelegítést javaslok, na meg azt, hogy tartsd magad edzésben.
igen a 2 kmert én se ajánlom h sprintelve fusd le, inkább fokozatos tempóban tapaszteletból mondom mert atlétikázom
Ma suliórán nekünk is pont 2km-t kellett lefutni:D szerintem lehet hogy ilyen utolsó hajráként beleadtad az utolsó erõdet is?
Valószínûleg azért mert a táv végén már láttad 'a fényt az alagút végén' és ez hatalmas erõt adott neked fejben ezzel a fizikai fáradságot úgy ahogy legyõzted.
Én hosszútáv futottam egy nagyon rövid ideig és holtpontnak hívtam. Azután ha a pólód és a cipõd jó, akkor órákat tudsz futni. Szerintem a futás egy bizonyos tempóban természetes mozgás a testnek és a belsõ szerveknek, csak kell egy kis idõ, mire átállnak. Amikor átáltak "futó üzemmódra", akkor jön a holtpont és érzed, hogy ki tudnál futni a világból.
am hogy érezted? Én mindig úgy hogy a lábaim könnyüek lesznek és érzem a fáratságot de nem birok leálni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!