Találatok a következő kifejezésre: Ez mi 1 hós (19 db)

Ez mi lehet? 1 hós babáná a légzésfigyelő hol sűrűn kattog a légvételjelző tikk-takk, mert olyan gyorsan lélegzik, hol meg épp hogy csak nem riaszt be, de a jelzőhang bepittyen olyan lassan veszi a levegőt. ( többnyire álmában van ez)

Legjobb válasz: Szia, Állj oda a kiságy mellé modulatlanul, és nézd kicsit. Látni fogod, hogy tényleg úgy lélegzik-e, ahogy a készülék jelez, vagy érzékeli. Az elsõ pár hétben, hónapban nagyon össze-vissza veszik a babák a levegõt, például a melegben, a magasabb hõmérsékleten megfigyelhetõ, hogy ez lassabb és ritkább. Ez olyan "anyaméh" effektus féle..., ezért is mondják hogy a nagy melegben magasabb a rizikó is a bölcsõhalálra...

Szia, Állj oda a kiságy mellé modulatlanul, és nézd kicsit. Látni fogod, hogy tényleg úgy lélegzik-e, ahogy a készülék jelez, vagy érzékeli. Az elsõ pár hétben, hónapban nagyon össze-vissza veszik a babák a levegõt, például a melegben, a magasabb hõmérsékleten megfigyelhetõ, hogy ez lassabb és ritkább. Ez olyan "anyaméh" effektus féle..., ezért is mondják hogy a nagy melegben magasabb a rizikó is a bölcsõhalálra...

1 hós kisbabám újabban cuppog szoptatás közben, ez mit jelenthet?

Mindig a végén csinálja, valszeg már nem szopik, csak cumizik, de félek, hogy ez egy rossz szokás, és így elfelejti a normál szopási technikát!? Ráadásul fáj.

Legjobb válasz: Valószínûleg kicsúszott egy kicsit a szájából a melled. Ilyenkor a kisujjaddal szakítsd meg a vákuumot, és tedd újra jól cicire.

Valószínûleg kicsúszott egy kicsit a szájából a melled. Ilyenkor a kisujjaddal szakítsd meg a vákuumot, és tedd újra jól cicire.


1, 5 hós babának kétoldali vesetágulata van. Ezzel mihez lehet kezdeni?

Tapasztalt anyukák és orvosok véleményét várom. Köszönömm

Legjobb válasz: attól függ, h milyen fokú. a fiam kinõtte 11 hónapos korára.

attól függ, h milyen fokú. a fiam kinõtte 11 hónapos korára.
van elég tejed?lehet hogy most van növekedésio ugrás.
A kérdező hozzászólása: Van, igen, fejem is, és eléggé feszül a mellem 2-3 óra szünet után. És ha növekedési ugrás, akkor meddig számíthatok ilyen napokra? Úgy sajnálom szegénykét.
Nem jó, ha állandóan szopizik.Próbáld meg, hogy cicizés közben ne aludjon el. Vedd ki a szájából, vagy egy pillanatra fogd be nóziját, attól felébred.Jó lenne, ha mérni tudnád, mennyit szopizik egy-.egy alkalommal.És legalább 2 órát hagyj a szopizások között, még akkor is, ha sír.Pár nap alatt megszokja a rendszert.
Szerintem ilyen pici babát még mindenképp igény szerint kell szoptatni: annyiszor ahányszor akarja, és annyi ideig is. Ha csak cumizik rajta, az is elõsegíti a tejtermelést. Növekedési ugrások alkalmával ez biztosítja a tejtermelés növekedését a megnövekedett igényhez. Szerintem, ha ezt teszed, fejni sem kell, vagy ha megnyugtat, amikor van idõd. (Én hat hetes koráig hébe-hóba fejtem, naponta 2X egyszer a bal, egyszer a jobb cicibõl. Aztán elegem lett és abbahagytam az egészet. A lányom ma is szopik, 8 hónapos.) Tudom, hogy ez ilyenkor nagyon megterhelõ, nálunk volt, hogy 1, 5 óránként akart cicit, egymásba értrek a szopik. Általában 3-5 napig tartanak, amíg a cicid "fölveszi a ritmust". Hidd el, a babád tudja a legjobban mi, és mennyi kell neki, csak hagy érvényesülni a természetes folyamatot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! 2 órát volt most cicin, böfiztetni nem tudom, mert egybõl sírni kezd, amit felveszem, és keresi a cicit:( Remélem lassan vége ennek az idõszaknak, mert szörnyû érzés, h nem tudok rajt segíteni:(

Mennyi kell híznia a babának? Mi 7, 5 hósok vagyunk, most 25dkg-ot, előtte meg 35dgk-ot hízott, meg 1-1 cm-t nőtt. Ez nem kevés? Most 7250g és 68 cm.

Legjobb válasz: Az én babám 6 hónapos korától 1 éves koráig 1 kilót hízott, inkább hosszra nõtt. Elkezdett mozogni: mászni, járni, stb, ilyenkor már nem híznak olyan ütemben a babák. A tied sem fog, lehet most hónapokig ez marad a súlya, de ez nem baj.

Az én babám 6 hónapos korától 1 éves koráig 1 kilót hízott, inkább hosszra nõtt. Elkezdett mozogni: mászni, járni, stb, ilyenkor már nem híznak olyan ütemben a babák. A tied sem fog, lehet most hónapokig ez marad a súlya, de ez nem baj.
Úgy van ahogy az elsõ írja.
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert a védõnõ azt mondta havi kél kilót kell híznia.

2 éves (27 hós) Kisfiam 3 hete nehezen alszik el. Ebéd után 1, 5 óra mire elaltatom és este is 1 óra amig nagy nehezen elalszik. Eddig ez 5 perc volt. Miért nem akar aludni? Mit csináljak hogy vissza álljon a rend?

Eddig az volt, hogy bementünk a szobába fogtuk 5 percet a kezét és szépen elaludt. Most meg nem bír magával sokszor rá kell szólni feküdjön vissza mert ugrál fel van pörögve. Nem volt semmi változás az elmúlt hónapban ami megviselhette volna. Van egy 4 hós húga szóval nincs id?m arra, hogy órákig ott üljek vele és altatgassam. :( Fárasztó és idegesít? is. :(

Legjobb válasz: Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2,5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.

Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2, 5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem birja ki estig. Tegnap feladtam az ebéd utáni altatást és alig birt magával majd délután 5-kor elaludt egy orát és hisztisen ébredt.:(
Próbálkozz esetleg azzal, hogy teljesen sötétben altatod, vagy ha eddig úgy aludt, akkor egy kis fény mellett. Nálunk végül az vált be, hogy lefektettem ahogy szoktam, puszi, aztán kijöttem tõle, becsuktam az ajtót. 5 percenként benéztem hozzá, újra betakartam, mondtam neki, hogy aludni kell, megint kijöttem.(nagyon sírt szegényem) Három alkalommal eljátszottuk, azóta szépen elalszik teljesen egyedül. 23 hónapos

6 hós kisfiam lázas lett 1 napig, majd 1 napig semmi, majd ma tele lett piros foltokkal. Mi lehet ez?

Segítsetek! Nagyon aggódom. Lehet a Nurofen suspensiotól?

Legjobb válasz: Lehet valami betegség bújkál benne, adjál neki cebion cseppeket amit recept nélkül kapsz. A foltok talán gyógyszermellékhatásra utalhatnak. Nézz utánna a gyógyszerespapíron mit írnak a mellékhatásoknál. Ha nem múlik fordulj orvoshoz! De ne aggódj, biztos semmi komoly baja nincs, csak lehet elsõ a baba. Énis hajlamos voltam a legrosszabbra gondolni az elsõ gyereknél. Nyugodj csak meg! Semmi baj nincs biztosan...

Lehet valami betegség bújkál benne, adjál neki cebion cseppeket amit recept nélkül kapsz. A foltok talán gyógyszermellékhatásra utalhatnak. Nézz utánna a gyógyszerespapíron mit írnak a mellékhatásoknál. Ha nem múlik fordulj orvoshoz! De ne aggódj, biztos semmi komoly baja nincs, csak lehet elsõ a baba. Énis hajlamos voltam a legrosszabbra gondolni az elsõ gyereknél. Nyugodj csak meg! Semmi baj nincs biztosan...
Ha jól tudom, másnap kezd gennyesedni a vége, az marad jó pár napig, majd kifakad (ekkor fertõzõ nagyon), majd elkezd leszáradni. Nem viszket szegénykémnek?
A kérdező hozzászólása: Hívtam ma a dokit, azt mondta vszínû vmi vírus.... Még megnézem, mi lesz holnap, aztán mindenképp elviszem... Köszi!
Nem bárányhimlõs? Milyen foltok? Piros és gennyesedik a teteje? Remélem nem!!! Csak azért, mert keresztfiam is igy kezdte, semmi egyéb csak láz, másnap már jól volt, majd harmadnap jöttek a pöttyök meg a magas láz.... Nurofentõl nem hallottam ilyet, hogy allergizált volna....
A kérdező hozzászólása: húúúú...csak piros foltok, és már 2 napja nem lázas... Te jó ég!!!! De még csak ma jöttek ki a foltok, mikorra lesz gennyes, ha esetleg bárányhimlõ?
Elõzõ vagyok, állitólag ha anyatejes , 2éves koráig nem valószínû, hogy himlõs lenne, ne haragudj az ijesztgetésért. De láz után pöttyök... Hát vidd holnap dokihoz, ha nem fogynak vagy enyhülnek a pöttyök!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, elsõ baba.... Anyatejes, és mégis betegség????? :( Egyébként szépen alszik, eszik, de nyûgöske nappal....
6 hós lányomnál is ez volt pár napja, nála a fogzás indult be, és egyúttal begyúlladt a torka, ezért volt lázas 2 napig, utána piros pöttyök jöttek ki az arcán, a dr.nõ szerint a vírus miatt, fenisztil cseppet kapott rá, és cebion cseppet. 1 hét alatt elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Nem vakaródzik... Jaj, azt senki nem mondta, hogy anyának lenni nemcsak csodás, de meg lehet õrülni az aggodalomtól.... :) Köszi!
Ha nem vakarózik, jól kicsapta valami! Kell a doki, hogy irjon rá valami kencét! Kis drága!:)
A kérdező hozzászólása: :) Mindig van vmi.... Jó babázást Nektek!
Nekünk ilyen múlt héten volt. Háromnapos láz. Bár nem tartott 3 napig, 2 nap volt láza, 1 nap hõemelkedése. Majd jöttek a foltok. Pici rózsaszín pöttyök, néhol egybefüggõ nagy foltok. Füle mögött, homlokán, arcán, tarkóján, hátán, mellkasán, hasán, popsiján, és könyökhajlatban. Herpeszvírus okozza, lappangási idõ 12-14 nap. Kismamákra veszélyes, tanácsadásra, játszótérre most ne menjetek! Fenistil cseppet kaptunk a foltokra, 2 nap alatt elmúltak. Jobbulást!
Akkor egyen, amikor éhes, semmiképp se hagyd sírni!
Egy babának akkor kell enni, amikor éhes. És a szoptatás nem csak evés! Egyébként három hónapos korban van egy növekedési ugrás, ilyenkor állítják be maguknak a több tejet. Lehet, hogy nappalra elég, amit termelsz, de este mindenkinek kevesebb a teje, ezt a sûrû mellretétel és az egyéb praktikák tudják ellensúlyozni (homeobigyó, Karamalz, tea). Szerintem is igény szerint szoptass! Az orvosok meg... nem laktációs tanácsadók.
Igazuk van az elõttem szólóknak. Egy baba akkor egyen, amikor éhes. Elvégre egy felnõtt is akkor eszik, ah éhes. (Képzeld csak el a szitut: nagyon éhes vagy, kopog a szemed, ott van elõtted a kaja, de nem ehetsz belõle, mert még nem jött el az ideje... Ugyanezt érzi a baba is.) Ráadásul a babának a szopi nem csak evés, hanem meg is nyugtatja õt. A pótlást egyébként miért kapja?
Szegény baba, már csak az kellene, hogy sírjon az éhség miatt. Szerintem is etesd akkor, amikor a kicsi éhes.
egyen nyugodtan. Nekem is estefelé többször evett, mert kevesebb volt, ezért többször kért. Így lett elég.
Válts orvost! Ekkora blödséget még nem hallottam orvostól. Akkor egyen amikor akar és igénye van rá. Ezért nevezik igény szerinti szoptatásnak.
A kérdező hozzászólása: harmadik válaszolónak:azért kap pótlást mert este már csak a két cicibõl tud összesen 30-at enni.õ most 7 kiló és ez kevés volt neki.amugy meg kiderült hogy laktózérzékeny és mostmár az erre való tápszertõl majdnem átalussza az éjszakát.köszönöm a válaszod amugy meg igény szerint szokott enni amikor csak õ akar.boldog új évet.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm a válaszokat.mindenkinek sikeres és boldog egészséges új évet kivánok.
Nektek is hasonló jókat! :)
Nem jártok esetleg uszodába? Ott lehet összeszedni ilyen vírusos szemölcsöt.
Ha uszodai szemölcs, azt leszedik, gyorsan megvan, ilyen kanálnak nevezett eszközzel, elég vérzékeny, ezért vérzik a helyén, ijesztõnek tûnhet, de egyáltalán nem az. Ha pici nagyon gyorsan lejön, és nem fáj a gyermeknek. Minket bõrgyógyászatra küldött orvos vele, háziorvos nem szedi le. Ha ismersz magánbõrgyógyászt, lehet érdemesebb rögtön hozzá menni. Ha az, nagyobbra is nõhet, és gyorsan terjed, jó ha le van szedve. Nekünk 10 hónaposan jött ki, és pár hónapig többször újra elõjött, volt hogy egyszerre 12-t szedett le az orvos. Pedig akkor még soha nem volt uszodában, vagy strandon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!