Találatok a következő kifejezésre: Ez már a szülés elö (17 db)

Erősen fáj a gátamnál és a hüvelyemnél mikor mocorog a picim. A derekamba is belejött a fájdalom. Lehet hogy ez már a szülés elő jele?

38+2napos

Legjobb válasz: Szia! Voltak ez elõtt jósló fájásaid? Az is lehet, hogy ezek még csak a jóslók, de könnyen lehet, hogy hamarosan megindul a szülés. Jegyezd fel, hogy mikor kezdett el fájni és azt is, hogy mikor múlt el teljesen. Ha a fájások erõsödnek, sûrûsödnek hívd fel a dokid vagy a szülésznõd, ha nincs akkor a kórházat. Õk majd segítenek eldönteni, hogy jóslók e vagy indul a szülés. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Voltak ez elõtt jósló fájásaid? Az is lehet, hogy ezek még csak a jóslók, de könnyen lehet, hogy hamarosan megindul a szülés. Jegyezd fel, hogy mikor kezdett el fájni és azt is, hogy mikor múlt el teljesen. Ha a fájások erõsödnek, sûrûsödnek hívd fel a dokid vagy a szülésznõd, ha nincs akkor a kórházat. Õk majd segítenek eldönteni, hogy jóslók e vagy indul a szülés. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Igen a 36-ik héttõl egy folytában van jósló fájásaim.De most reggelre elmúltak a fájdalmak, csak a hátam fáj.

Ez már lehet a szülés elö jele? Reggelente, meg éjszaka sokat szurodik, meg görcsölget a hasam, de annyiba marad. És a babám is reggel rengeteget ficánkol, szinte már fáj.

Nem bánnám már ha megszülnék,mert idegileg is kivagyok,meg mindenhogy.A derekam leszakad,a csipö csontom szétszakad,kezd torzulni az arcom,csunyának látom magam,és dagadnak az ujjaim is. 38 hetes vagyok

Legjobb válasz: plusszba a hüvelyem annyira fáj már estére hogy alig birok felülni az ágybol,éjszaka már egyik oldalamrol a másikra 10 perc mire átfordulok. Normális hogy ennyire nyilal?

A kérdező hozzászólása: plusszba a hüvelyem annyira fáj már estére hogy alig birok felülni az ágybol, éjszaka már egyik oldalamrol a másikra 10 perc mire átfordulok. Normális hogy ennyire nyilal?
Szia. Nekem is nagyon kényelmetlen volt az utolsó idö.Az arcom is feldagadt, a kezem zsibbadt, nem bírtam ülni, feküdni, mégis 5 nappal túlhordtam a babámat.nekem egész a születésig mozgott a babám. Könnyü szülést. 15 hetes kislány anyukája.

Most szül a szifóm. Már láttam 4 db kishalat. Meddig tarthat a szülés? Nem szeretném hogy megegye a kishalakat. Még látszik a terhességi foltja. Ez szülés után teljesen el fog tünni? Honnan tudom hogy már vége a szülésnek?

Legjobb válasz: Hozzáteszem hogy ez jelenleg nem jelent gondot mert elég nagy a rokonság és szinte minden családtag tart halakat már nagyon hosszú évek óta. A párom öccse,a nagynénje a nagybátyja és az unoka tesója is. Plussz Miskolcon van jópár állatkereskedés ahol beveszik õket. igaz kb 80- 100/db áron de ez szerintem nem is rossz. Annyi pÉnz összejön azért hogy az eledelük megvan belõlle. Csak én vagyok még kicsit kezdõ akvarista. Szóval nem kiábránító számomra amit itt irtál. :)

A kérdező hozzászólása: Hozzáteszem hogy ez jelenleg nem jelent gondot mert elég nagy a rokonság és szinte minden családtag tart halakat már nagyon hosszú évek óta. A párom öccse, a nagynénje a nagybátyja és az unoka tesója is. Plussz Miskolcon van jópár állatkereskedés ahol beveszik õket. igaz kb 80- 100/db áron de ez szerintem nem is rossz. Annyi pÉnz összejön azért hogy az eledelük megvan belõlle. Csak én vagyok még kicsit kezdõ akvarista. Szóval nem kiábránító számomra amit itt irtál. :)

Hányféleképpen indulhat meg a szülés? Ha nem megy el a magzatvíz csak fájások vannak, az is jelentheti a szülés megindulását? Mikor tuti, hogy ez már az?

Barnás folyást vettem észre tegnap reggel a betéten,meg ma dél körül(vizsgálat után) enyhén véres,barnás,majd kés?bb barnás-rózsaszínes folyásom volt!Enyhe fájásaim vannak,és a derekam leszakad(mint miel?tt meg szokott jönni)Ilyen esetben mi van?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem ne varj tul sokaig es menj be a korhazba,mert nekem az elso babammal nem folyt el a magzatvizem,de ugyanezek a tuneteim voltak.En bementem a korhazba,mert egyre erosodtek a fajasok es a derekam majd leszakadt.A korhazba vizsgalat utan kozoltek,hogy bizony ma meglesz a baba.Igy is volt.Konnyu szulest. Udv.egy 21 hetes kismami

Szia!Szerintem ne varj tul sokaig es menj be a korhazba, mert nekem az elso babammal nem folyt el a magzatvizem, de ugyanezek a tuneteim voltak.En bementem a korhazba, mert egyre erosodtek a fajasok es a derekam majd leszakadt.A korhazba vizsgalat utan kozoltek, hogy bizony ma meglesz a baba.Igy is volt.Konnyu szulest. Udv.egy 21 hetes kismami
Szerintem már jelez a baba, hogy ki akar lassan bújni :-) Ha csak fájások vannak, akkor is megindulhat a szülés, de akkor a magzatvíz is elmegy. Haerõsödnek a fájások, akkor már biztos jön a pici. Jó babázást!
Szia! Nekem csak majdnem a kitolásnál ment el a vizem, a másodiknál már 3 ujjnyira nyitva voltam, akkor repesztettek burkot. Úgyhogy a víz nem feltétlenül megy el, de én is bemennék, azt mondják, ha kicsit véres a folyás, akkor meg kell mutatni. A jelek arra utalnak, hogy hamarosan baba lesz :o) !!! Szép szülést! :o)
Anyának mindhármónknál burkot kellett repeszteni.Ha erõsödnek és gyakrabbak lesznek a fájások, anya nekem az 5-7 perces idõközöket javasolta, akkor ideje elindulni.Könnyû szülést, szerintem legkésõbb holnap meglesz a baba.
Te még mindig otthon vagy ??Szerintem menned kéne.Fõleg hogy már "túlhordtad" így bizti szülés lesz.Szerintem ne várj tovább.Ha már nyitva a méhyszáj, és sokáig véres folyásod van fennál a fertõzés veszélye.Fõként a babafelé.Sok sikert és jó szülést kívánok, és persze szép egészséges babát.
Nagyon sok esetbennem folyik el a magzatvíz. Szerintem is indulni kéne a kórházba, mert gondolom jönni akar a babuci! Vagy lehet, hogy ez még csak jósló fájás, ha nem erõsödik. Mérd az idõt, hogy hány percenként vannak, ha már csak 5-3 perc telik el, akkor irány a kórház! Ja, és hajrá, könnyû szülést, sok boldogságot a babához!
menj be gyorsan tuti itt az idõ.

Én egy 18 éves lány vagyok és az elsö terhességemet élem, 33 hetes vagyok jelenleg, pár éjszaka ota fáj, görcsöl a hasam ez csak 10-15 percig tart és utánna el mulik. Szoval akkor várhatom már nem soká a szülést?

És még az h félek h nem veszem észre h jön a baba és h elfojt a magzat vizem mivel h ugy vettem észre h vizelet tartási problémáim vannak a terhesség követöen és ha szivárog a magzat viz azt h veszem észre? köszönöm a választ,

Legjobb válasz: 33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival,de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom,hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam,hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt

33 hetesen még ne nagyon várd a szülést mert korai lenne..mindenképpen beszélj a dokival, de lehet csak jósló fájások. Ne aggódj azt garantálom, hogy észre fogod venni ha jönni fog a baba..én is aggódtam, hogy nem veszem észre és mindenki azt mondta tudni fogom..igazuk volt
szia, nekem azt mondta a védönöm hogy ha ilyen fäjäsaim vannak akkor vegyek a meleg de nem forro fürdöt es utäna elmulik ha nem azert fäj hoyg elindul a szülés, a magzat vizet hogy veszed eszre hmm nekem az anyosom meselte ö sokat järt wc-re es igy folyt el neki de van akinek meg egyböl zuty es minden tiszta viz, de ha meg szivärog akkor azt eszre lehet venni mert ´hamar lesz nedves a fehernemüd egyebkent is a magazatviznek nincs szaga ättetszömint a viz de ha zöldes vagy barnäs es fura szaga van akkor azonnal orvos meg akkor is ha verezgetsz!
h h h h h szivesen, h h :) XD h h h
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ hasznos volt. Voltam nögyogyásznál, védönönél és emlitettem nekik és monták h szeggyem a magnebé 6-ot eddig is szettem de most többet veszek be és nem mulik el esténként a fájdalmak. A fájdalmak pedig ojanok h nem tudok mozogni csak egyhejben feküdni nem tudoki fel kelni igy a fürdés sem megoldható felhuzom a lábaimat és 10-15 peren belül el mulik.
En is szedtem a magne B 6-ot. Sogornomnek keményedett a hasa, én nem tudom, hogy az milyen. De szerintem ilyesmi, mint amit leírtál. Es ne aggodj! Nekem a szulés a magzatvíz elfolyásával kezdodott. Mindha vederrel ontotték volna a vizet, ugyhogy ezt nem lehet osszetéveszteni a vizelettartási problémákkal. Ugy is fogod tudni, hogy már a baba ki akar jonni, oszton. En a végén olyan nagy voltam, hogy csak gurultam. A férjem huzott ki az ágybol. Végulis természetes uton megszultem a 4490 grammos lányomat. Pihenj sokat! 1 éves kislány anyukája
Ez jóslófájás, "gyakorol" a méhed a szülésre. Ha lesz benne rendszer és erõsödnek a fájások, az jelzi majd a szülés közeledtét. Ha szivárog a magzatvíz, azt is észre fogod venni, ha elfolyik azt meg fõleg. Azért jó lenne, ha többet pihennél már.

Egy kicsit megrepedezett a borom oldalt 35hkm. Nektek elmultak ezek a csikok szules utan? Vagy valami kremet tudnatok ajanlani vqgy ezek mar el se fognak mulni?

Legjobb válasz: Ezek az úgynevezett terhességi csíkok. Nem bírta a kötõszövet az iramot, és megrepedezett. Ezzel már nem tudsz mit tenni, nem fog elmúlni, csak idõvel halványodik kicsit, és kifehéredik, de ennyi. Mivel még kb. 5 heted hátra van, lehet hogy több is ki fog jönni. Ezt megelõzésképpen jól krémezd be, esetleg olajozd, hátha kicsit csökkenteni tudod vele a további csíkok kialakulását.

Ezek az úgynevezett terhességi csíkok. Nem bírta a kötõszövet az iramot, és megrepedezett. Ezzel már nem tudsz mit tenni, nem fog elmúlni, csak idõvel halványodik kicsit, és kifehéredik, de ennyi. Mivel még kb. 5 heted hátra van, lehet hogy több is ki fog jönni. Ezt megelõzésképpen jól krémezd be, esetleg olajozd, hátha kicsit csökkenteni tudod vele a további csíkok kialakulását.
Ami már megrepedt az sajnos nem fog elmúlni! Használj sûrûn testápolót, vagy baba olajat a további repedések megelõzésére!
Nem mulnak el, ahogyan irtak is, csak idovel kifeherednek es osszebb is huzodnak szules utan, ha mar nem lesz a bor ugy kitagulva. De jo sokaig tart, nem napok es nem is hetek kerdese. En ugyan a hasamon nem repedtem terhesseg alatt, viszont meg tinikoromban hirtelen nottem sokat es a felkarom repedt be vegig a belso reszen. Mar jo regen volt, kb 16 eve es meg most is latszik, feheres, gyongyhazszinu. Es nekem le sem barnulnak, eleg melyek a repedeseim. Ha nem annyira melyek a repedesek, akkor meg be is barnulhatnak valamennyire es akkor kevesbe fognak latszani.
hát aki nem bir ki 6 hetet ott már gondok vannak, ha nem lenne kapcsolata akkor is kibirná, tessék én 30 vagyok és idén még nem szexeltem, kibirom
Ezt embere válogatja. Van, aki már a terhesség alatt is mellé..r, van, aki a szülés után is hónapokig bírja, és nem csinál belõle "ügyet", mert mondjuk szereti a párját és nem érzi borzasztó áldozatnak a kíméletet.
Már 2 éve bírom a nõ és szexmentességet 24 éves létemre, mégse fordulok alternatív (pénzes) megoldáshoz. Szóval 6 hét az gyerekjáték, fõleg ha szeretem a barátnõmet/feleségemet. Persze ki szexmániás annak beszélhet az ember.
Hát ha nem bírja ki, akkor ráránt, amit egyébként eddig is megtett, hiszen minden pasi csinálja. Ez elég kell legyen neki a te kényeztetéseddel együtt, ha meg nem, akkor egy gerinctelen alak...
Végülis csak egy gyereket préseltél ki a vaginádon keresztül, ami kivül, belül átrendezett, esetleg még az "énkép"-eden is ejtett némi csorbát és ezekkel a békés gondolatokkal együtt még azon is kell agyalni hogy ezek után elég e a kedvesnek az orális sex? Szerintem minden férfinemû süllyedjen jó mélyre, aki félre kúr vagy akinek nem elég, vagy kierõszakolja az orális együtlétet... Ha nem bír ki valaki hat hetet az egy jellemtelen ember. Bízzunk benne hogy párodnak elég.
Addig vissza szok a ½kézi½ megoldásra:) amugy meg a nõnek szülés után a szájával nem szokott gond lenni.
Én ugyan nem vagyok még apuka, de ha tényleg rendszeresen kényezteted a száddal ezalatt a hat hét alatt is, akkor nem tudom elképzelni, hogy félrelépjen vagy elhidegüljön tõled. Én ennél többet is kibírnék csak orális kielégítéssel. ;) 27/F
Nálunk is farkaspóz volt. Nem volt semmi gond. Turelmesen kivárta a 6 hetet. Sot, szulés elott 2 héttel már nem voltunk egyutt mert élni sem bírtam akkora voltam. Komolyan, szulés után volt kedved orális szexre. Nekem nem.
Ez tipikusan a farkasszex idõszaka... ülsz a lyuk mellett és vonyítasz:)
kedves kérdezõ! tetszik a kérdés, de látom fogalmad nincs errõl az idõszakról, majd eztán N
én végignéztem a gyermekem születését a legapróbb részletekig.hát utána nem kívántam a puncit :) A másik meg, hogy nem is az volt a fontos. A 3. meg, hogy tényleg elég a szopás! :)

Lányok! Leírnátok nekem, hogy hogyan indult be nálatok a szülés? Mi volt az, amiről biztosan el tudtátok dönteni, hogy ez már az?

Nagyon örülnék, ha minél több tapasztalatot megosztanátok velem, mert annyira tartok attól, hogy nem fogom tudni eldönteni a kellő pillanatban, hogy mi van.... . Azt is írjátok meg légyszi, hogy hányadik héten indult be.

Legjobb válasz: Nálam elég egyértelmû jele volt, elfolyt a magzatvíz:-) Ne aggódj, tudni fogod, ha itt az idõ.

Nálam elég egyértelmû jele volt, elfolyt a magzatvíz:-) Ne aggódj, tudni fogod, ha itt az idõ.
Fent feküdtem a vizsgálóasztalon, pont kópiám volt, és közben elfolyt a magzatvíz... Semmi jele nem volt elõtte, sem keményedés, sem jósló, sem a "fészekrakási ösztön" vagy mi. Talán annyi, hogy aznap reggeli nst-n már alíg mozgott, de amúgy tényleg semmi. 40+6 hetes voltam akkor, másnap indítottak volna.
38+4 hetesen este elkezdett elfolyni a magzatvíz. Elõször úgy tûnt, mintha csak bepisiltem volna, annyira kis mennyiség jött, még másodszor is, de akkor már gyanús volt, mert sosem volt még ilyen a terhességem alatt. :) És harmadszorra már egyértelmû lett a mennyiségbõl.
Elsõ baba: 39+5, elfolyt a magzatvíz. Második baba: 39+5, 7 perces fájások. A második megviccelgetett, mert a szülés elõtti második és harmadik éjjel közepes 10 perces fájásaim voltak, de gondoltam, még pihenek kicsit, és reggelre elmúlt. Az elsõ babánál én is sokat agyaltam, hogy honnan fogom tudni, hogy ez az, de igazuk volt azoknak, akik mondták, hogy nem lehet eltéveszteni :)
* 19 ora vajudas utan. Csak kinyogom mit akarok:)
Utolso vagyok. Az lemaradt, h 19 ora utan, 40+6ra szuletett meg a fiam.
Fürdés után rendszeres, 8 perces fájások. Ha jósló lett volna, a fürdéstõl elmúlik, nekem viszont utána kezdõdött.
39. hét 4. nap Este 9 körül pici görcseim voltak, nem volt vészes, de aludni már nem tudtam...reggel 8 után már 10 perces volt és nagyon fájt így bementünk a kórházba, délután 2-re lett meg. kerek 38.hét...este 7 körül kicsit véreztem így bementünk, 2 ujjnyira voltam nyitva, de fájásom nem volt és a doki az osztályra akart felvenni, de én inkább haza jöttem mert jobb otthon kínlódni...4körûl kezdõdtek a fájások 5 után már 5 percenként jöttek így indultunk is (közel van a kórház) 5.40kor meglett. Amúgy én se hittem el amikor azt mondták, hogy tudni fogom...hát igazuk volt mert amikor már kezdtek rendszeresek lenni a fájások és éreztem is rendesen akkor már tisztába voltam vele. Amúgy engem soha nem viccelt meg a jóslófájás mert egyik gyereknél se volt.
37+5 hetesen elkezdett szivárogni reggel 7-kor a magzatvizem..:)
Szia, Nekem tagulasos érzésem volt... Ezt persze megelõzte pár mehosszehuzodas, de mielõtt megláttam volna a vért, még filoztam azon nem csak joslofajas-e. (nekem nem voltak josloim) Amikor megláttam a vért már tudtam h indulnom kell! :-) A magzatvizem nekem nem folyt el, burkot kellett repeszteni.
1. indította a dokim, mert zavaros volt a magzatvíz (40. héten) 2. elkezdett szivárogni a magzatvíz (39. héten)
Elfolyt a magzatvíz, 40+0. hét :) Egyébként tudni fogod, ne aggódj :)
40+1 re erõs fájások 40+3 ra lett meg a lányom :( de megérte a sok óra vajjúdás most 29+4 hkm

Mi van, ha a szülés előtt adjuk oda a pénzt a dokinak? Most hallottam, hogy általában akkor állítólag máshogy bánnak az emberrel... De nehogy már ezen múljon. Én sehol sem szeretek előre fizetni. És hülyeségnek is tartom.

Legjobb válasz: én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D

én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D
Szerintem is szülés után add oda a pénz , így el tudod dönteni, hogy mennyit érdemel. Szerintem a legtöbb doki már tisztában van vele, hogy a pénzt hogyha egyáltalán kapnak varrat szedéskor vagy legkésõbb kontrolon adják oda. Én elõre adtam, de nekem programozott császárom volt illetve nem volt varratszedés. (ez azonban más dolog.)
Én ügyeletes orvosnál szültem, ketten voltak ügyeletben és az egyik mit ne mondjak nem nyerte meg a tetszésem a stílusával. Meg is fogadtam, hogyha õ vezeti le a szülést köszönöm szépenen kívül mást nem kap. Szerencsémre a másik doki jött és elötte le a kalappal! Elõre nem szabad pénzt adni!!!!!!
Én is szülés után adtam oda, mondjuk nekem fogadott orvosom volt. Õ elõre közölte, hogy mennyit szokott kapni egy szülésért, ha akratam elfogadtam, ha akratam nem. Tiszta sor! Egyébként így is - hogy tudta fog kapni -nagyon meg voltam elégedve vele. Amikor elöször jött megnézni, hogy milyen a gátsebem, akkor adtam oda neki.
Én varratszedés elõtt adtam oda neki, ez tûnt a legideálisabb idõpontnak.
én varratszedés után adtam neki oda. elõtte semmiképpen ne adj neki. mi van ha nem tud menni szülésre??? akkor a pénz is úszik. várj míg megszülsz. szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!