Találatok a következő kifejezésre: Ez lenne méhkeményedés (3 db)

Ez lenne a méhkeményedés? 23hetes terhes vagyok, és hirtelen nagyon feszítő érzésem van a hasam aljánál. de a méhkeményedésről azt olvastam az csak max. egy percig tart. ez meg nekem több 10percig is tart.

ez mi?vagy a baba nyomja?

Legjobb válasz: Igen, ez a méhkeményedés, azaz összehúzódás. Nekem is mostanában van, 24 hetes múltam, és fõként fizikai megterhelésre jelentkezik, nekem mondjuk néhány másodpercig tart. Szerintem nincs baj, nyugi, de feltétlenül keresd fel az orvosod, hogy megvizsgáljon, nekem is így tette, és szedjél magne B6-ot, napi 2x1-el az ég világon semmi baj nem csinálsz, még 3x1-el sem. Én most az ivóoldatot próbálom ki belõle, abban több magnézium van. Jó babavárást!!!

Igen, ez a méhkeményedés, azaz összehúzódás. Nekem is mostanában van, 24 hetes múltam, és fõként fizikai megterhelésre jelentkezik, nekem mondjuk néhány másodpercig tart. Szerintem nincs baj, nyugi, de feltétlenül keresd fel az orvosod, hogy megvizsgáljon, nekem is így tette, és szedjél magne B6-ot, napi 2x1-el az ég világon semmi baj nem csinálsz, még 3x1-el sem. Én most az ivóoldatot próbálom ki belõle, abban több magnézium van. Jó babavárást!!!
igen ez az! nekem ilyen hosszu ideig akkor szokott tartani ha vmi megerõltetõt csináltam és nagyon elfáradtam a nap folyamán. Szedjél mgb6-ot de a legfõbb gyógymód rá h pihenj mert jelez a szervezeted és a baba h több pihire van szükség!!!
ez szerintem is haskeményedés.Valamit mindenképp tenned kell, mert sztem a 10 percig tart, az sok...Keresd fel a dokidat, de biztos, hogy magnéziumot, és pihenést fog javasolni..23 hetesen a 10percig tartó keményedés azért nem olyan jó...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. napi 2 magneb6-ot szedek.szerdán megyek dokihoz, mindenképp mondom neki, de ha ez a méhkeményedés, miért nem "fáj", meg nem görcsöl.nekem nagyon fura.és semmi bajom közben , tudok tovább sétálni, csak érzem, hogy feszít. mindenkinek boldog babavárást
Az a jó hogy nem fáj, nem görcsöl, nekem sem, szerencsére, lehet emelik a magbe b6-ot, és több pihi kell, de nem lesz baj, boldog babavárást!

Milyen az a méhkeményedés? Mellem alatt érzem h megkeményedik és olyan kellemetlen. Ez lenne?

Legjobb válasz: Hát, attól, függ, hogy mennyi idõs terhes vagy, mert elvileg a melled alatt csak akkor érezheted a méhedet, ha már 28-30. hetet elhagytad. Legalábbis nekem akkortájt volt a méhem teteje a mellem és a köldökvonal között kb félúton... Egyébként méhkeményedésnél nekem a méhem "összeugrik", bármelyik oldalról, alulról, felülrõl tapintva nagyon kemény és gömbölyû, olyan, mintha egy keményre fújt gumilabda lenne a hasamban. Nem fáj, inkább kellemetlen, feszítõ érzés. A babamozgást közben nem érzem. Sokáig én sem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet, de amikor valóban bekövetkezett az elsõ (kb 30 hetes voltam) akkor abban a pillanatban tudtam, hogy ez az.

Hát, attól, függ, hogy mennyi idõs terhes vagy, mert elvileg a melled alatt csak akkor érezheted a méhedet, ha már 28-30. hetet elhagytad. Legalábbis nekem akkortájt volt a méhem teteje a mellem és a köldökvonal között kb félúton... Egyébként méhkeményedésnél nekem a méhem "összeugrik", bármelyik oldalról, alulról, felülrõl tapintva nagyon kemény és gömbölyû, olyan, mintha egy keményre fújt gumilabda lenne a hasamban. Nem fáj, inkább kellemetlen, feszítõ érzés. A babamozgást közben nem érzem. Sokáig én sem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet, de amikor valóban bekövetkezett az elsõ (kb 30 hetes voltam) akkor abban a pillanatban tudtam, hogy ez az.
Ilyenkor az egész pocid kemény? Mert akkor valóban méhkeményedés. Kõkemény lesz, szinte "szögletes", és kellemetlen, húzó érzés, mintha a bõröd rátapadna a hasadra valami vákuumtól. Ha csak a bordád alatt érzel kemény nyomást, akkor a babád dugaszolja magát oda. Az enyém is ezt csinálja, sokszor azt hiszem, mindjárt kiszakad ott. :)
Nekem a 32 hét környékén kezdõdtek olyanok, mintha gyomorszájon vágtak volna, lejebb pedig olyan érzés volt, mintha nagy súlyt raktak volna a hasamra.

Én csak háton fekve érzem úgy, mintha labda lenne a hasamban. Olyankor kemény a tapintása is. Ez lehet a méhkeményedés?

Picit aggódom.

Legjobb válasz: A keményedést sajnos minden pózban érezni lehet és nem is lehet összetéveszteni semmivel. Én szedek magnéziumot, mégis mint a szikla, olyan kemény a hasfalam délutánra, estére, de ha egy nap sokat kell mennem ügyet intézni, akkor is. A lényeg, hogy a babád vígan mocorog!:)

A keményedést sajnos minden pózban érezni lehet és nem is lehet összetéveszteni semmivel. Én szedek magnéziumot, mégis mint a szikla, olyan kemény a hasfalam délutánra, estére, de ha egy nap sokat kell mennem ügyet intézni, akkor is. A lényeg, hogy a babád vígan mocorog!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor talán nem is azt érzem. Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!