Találatok a következő kifejezésre: Ez lenne genetikai ultrahang (4 db)

19 hét 4 naposan voltunk genetikai ultrahangon. A doki azt mondta, hogy nem lát gyomor telítettséget. Ez mit jelent? Azért van kis gyomra stb. ugye? Látta volna, ha nem lenne.

Hólyagtelítettséget látott, visszarendelt a gyomor telítettség miatt két hét múlvára. Nem mondott semmi mást.

Legjobb válasz: Ezt igy nehez lenne orvosolni.....ra kellett volna kerdezz a dokitol... azert itt megis csak tapasztalatokrol irnak az emberkek es nem orvosi dolgokrol.

Ezt igy nehez lenne orvosolni.....ra kellett volna kerdezz a dokitol... azert itt megis csak tapasztalatokrol irnak az emberkek es nem orvosi dolgokrol.
Szia! Ne aggódj, nincs semmi baj! A 19.heti UH-n nekem is azt látták, hogy üres a gyomrocskája, sõt, a hólyagja is. De az elõtte való UH-n (vagy a 4D-sen, már nem emlékszem pontosan, melyik volt az) telt gyomor és telt hólyag látszódott. Ott van a kis gyomra és mindene a helyén, csak éppen fel volt dolgozva a kajcsi. :-) Meglátod, a köv. vizsgálaton majd megnyugtat a dokid!!! Boldog babavárást!

Ez lenne a genetikai ultrahang?

19 hetes vagyok. Ma voltam uh-on az AFP eredményemmel, a doki kb. fél perc alatt végzett (nem a fogadott orvosomnál voltam, hanem a kórházban a szülészeten, oda küldött a véd?n?) és csak ennyit írt a papírra: Egy él? magzat fejvég? fekvésben. A lepény a hátsó falon tapad, jó helyen. A magzatvíz mennyisége átlagos. BPD: 48 mm, FL: 29 mm. Durva anatómiai eltérés nem észlelhet?.

Legjobb válasz: Szia! Én 3 hete voltam, és teljesen el voltam hûlve, hogy ennyi, merthogy nálam is ennyi volt. Ha nem lettem volna elõtte 4D-n, akkor most aggódnék. Én elõtte úgy tudtam, hogy ez egy 10 perces vizsgálat, ahol nagyon alaposan átnéznek mindent, tévedtem. Szép babavárást. 22 hetes kismama.

Szia! Én 3 hete voltam, és teljesen el voltam hûlve, hogy ennyi, merthogy nálam is ennyi volt. Ha nem lettem volna elõtte 4D-n, akkor most aggódnék. Én elõtte úgy tudtam, hogy ez egy 10 perces vizsgálat, ahol nagyon alaposan átnéznek mindent, tévedtem. Szép babavárást. 22 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenesetre már eldöntöttem, hogy a jövõ héten elmegyek egy 4D-s uh-ra, igaz, hogy sokba kerül, de nekem megér annyit, hogy tudjam, minden rendben. Na és a babámat is jó lenne rendesen megnézni :) Boldog babavárást mindenkinek!
Kórházba járok a dokimhoz, de a genetikát más csinálja mindig. Az elsõ nekem is nagyon rövid volt, másodszor a 18.héten nagyon alapos volt, még képet is kaptam és ott tudtam meg h fiú lesz
Én is Sztk-ba járok és nincs fogadott orvosom de mindig az az egy orvos van ott. Én is azt hittem hogy nem néz meg mindent mert a 12. hetit elég gyorsan elintézte. De a 18. heti genetikán legalább 10 percig nézte és mindent megmutatott még a kiskezén az ujjait is megszámoltuk. És mutatott végig mindent. 22 hetes kismama
Nekem is 1 perc volt, (de persze hiába volt idõpont 2 órát vártunk) meg se mukkant közben, már azt gondoltam valami baj van. Mikor mentem ki akkor gyors megkérdeztem minden ok volt-e. Jövõ héten megyek magánba, ott talán alaposan megnéznek. De szerintetek 1 perc alatt -mégha jó szakember is- látná ha gond lenne?
Nekem is kb 1 perc volt az egész. meg se mutatta.pedig próbáltam nézni, hátha látok valamit , erre arrogánsan közölte rakjam már le a fejem. én meg közöltem vele, csak látni szerettem volna a gyermekem. Mondtam elõtte csináltattam Integrált tesztet is, ebbõl gondoltam legalább jobban megnézi. Ez a doki nem a saját dokim volt, õ is cseverészett a kolléganõvel, épp az internet címérõl volt szó.... csak azért nem aggódom , mert elõtte 1 héttel voltam 4D-n. Üdv:20 hetes Kismama:)
Én Pécsen voltam a Klinikán, ott is "futószalag" van, de én bent voltam legalább 10-15 percig. A leleten minden látható szerv állapotára, értsd, gyomor, vese, koponya, szív....stb, kitérnek. Nekem teljesen pozitív a tapasztalatom. Nekem sincs fogadott orvosom, de ha valami érdekel akkor rákérdezek minden terhesgondozáson. Boldog babavárást
Ennyi! Ebbõl a dokid tudni fogja, hogy minden rendben, mert az uh akkor lenne egy oldalas, ha valami gond lenne, mert ilyenkor csak az elváltozásokat és a kóros eltéréseket kell feltûntetni, mert a többi adatelvileg normális.Tehát csak örülhet akinek ennyi van a papírján és nincs tele mindenféle génhibára utaló jelenséggel.
Ha meg akarsz nyugodni, menj maganba, sajnos csak az a biztos. Ajanlom a Praxist, az ottani szonografus verprofi!!
Szia, Én a Barossban voltam, olyan volt az egész mint a vágóhídon a futószalag, ráadásul a nõ aki csinálta a vizsgálatot végig telefonált a mobilján. Talált valami rendellenességet az UH-n. Elmentünk fizetõs 4D-re, ahol kiderült nincs is semmi gáz csak rossz volt a beállítás.... vajon miért... Ennyit a genetikai UH-ról!
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, én is olyan 10-15 perces vizsgálatról hallottam, de itt futószalagon csinálták a dolgokat, az egyik kismama még fel sem kelt az ágyról, a másikat már hívták is be...
Menj csak el, mert nagyon megéri, az elsö genetikai után én is elmentem annyira rövid volt. Ettöl majd megnyugszol, kapsz képet, szerintem érdemes videót is kérni.Szép emlék és az egész család átélheti veled azt amit láttál.Boldog babavárást.


12+5 napos terhes vagyok ma voltam a genetikai ultrahangon. NT:1, 0mm az eredményem. Ez jó? Érdemes lenne integrált tesztet is csináltatnom? (33 éves vagyok)

Legjobb válasz: Szia! Az NT teljesen jó! Szerintem érdemes megcsináltatnod az integrált tesztet, én is azt csináltattam meg, még várom a 2. vérvétel eredményét, 37 éves vagyok. Különben nálunk ingyen megcsinálják minden kismamának. Ha van róla kérdésed, s persze, ha tudok szívesen válaszolok.

Szia! Az NT teljesen jó! Szerintem érdemes megcsináltatnod az integrált tesztet, én is azt csináltattam meg, még várom a 2. vérvétel eredményét, 37 éves vagyok. Különben nálunk ingyen megcsinálják minden kismamának. Ha van róla kérdésed, s persze, ha tudok szívesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: ingyen?Én a kistarcsai korházba tartozom, de máshol kell mgcsináltatnom a tesztet és mindenhol 25000 ft-ot mondtak. Te hol csináltatod meg?Azért vagyok nagy dillemában mert ha jo az eredményem akkor miért ajánlják? Nem kevés pénz de nehogy félreértsd nem sajnálom a gyerek egészsége érdekében, csak nem értem hogy akkor minek.Nagyon köszönöm elõre is a válaszod.
Szia! Én kaposvári vagyok, nálunk Pécsre kell menni 35 év felett. itt ingyenesen csinálják a tesztet. 12. hét uh-on NT+orrcsont. Plusz egy vérvétel két adattal. Ebbõl számolnak egy kockázatot a down kórral kapcsolatban. A 16. héten vesznek vért, 4 adatot néznek. A kötelezõ afp-n kívül még hármat. Ebbõl a két vérvételbõl számolják a kockázatot, down, edwards, patau szindrómára és nyitott gerincre. Ez 95%-os. Ezután jön egy genetikai uh. S ezek alapján döntjük el, hogy szükséges-e a magzatvízvétel. Amit azért jó elkerülni, mert vetélési kockázattal jár. Tehát kapunk egy olyan eredményt, amit csak az uh nem tud kimutatni. Az afp meg önmagában már nagyon elavult eljárás. Bocsi, hogy hosszú voltam. Ha bármi érdekel nagyon szívesen megírom, amit tudok róla. Sajnos a szakmám révén nagyon sok sérült gyerekkel találkozom, így elég sokat tudok a témáról. Nagyon boldog babavárást!
Az elõzõbõl kifelejtettem, hogy az idéntõl az összes somogyinak ingyen megcsinálják Kaposváron a tesztet. Csak a 35 felettieknek kell Pécsre menniük!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat, az eredményeddel biztos minden rendben lesz, és nagyon boldog babavárást kivánok.
Nem tudom mit csináltam volna, ha 35 év alatti lennék, s pénzbe került volna mindez, úgyhogy megértem a dilemmádat. Én ugyanígy dilemmázok a 4d-n, mivel ez sem kerül kevés pénzbe, s nem tudom, hogy mennyire értenek hozzá. További sikeres babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!